|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko
Cytat:
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Dawno mnie nie było. Brak czasu zwyczajnie i już. Na początek gratuluję tym którym się udało
, tym które nadal czekają życzę powodzenia. Mnie się nie udało. Trzeci cykl staranek zaczynam. Mam nadzieję że teraz będzie efekt. ![]() Trzymajcie się. |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam do was pytanie chodzi o USG jajników. Byłam u mojej pani gin bo boli mnie lewy jajnik od 2 miesięcy. Nie mocno,ale często no i w końcu mąż mnie wysłał żeby jeszcze raz to obejrzeli. Tam gdzie ona przyjmuje mają wolny termin na 3-listopada. Ale mój okres starań to właśnie od ok-30.10-06.11. I co teraz nie zaszkodzi mi to?w sensie nie "wypłucze" mi żołnierzyków?Bo jak tak to po prostu pójdę do innej przychodni gdzie umówią mnie szybciej.Zależy mi po postraszyła mnie torbielem. Cenię tą lekarkę, ale dla niej jeden poświęcony cykl to nic dla mnie...to same wiecie ile.
Bartuś 23.12.2010 Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2009-10-22 o 20:00 |
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Edzia to przeciez super okazja zeby zobaczyc czy owulacja byla, czy jest, czy kiedy bedzie
bedzie widziec jak duzy jest pecherzyk i kiedy sie uwolni, a moze trafi nawet na sama owulacje wydaje mi sie ze nic ci nie wyplucze |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I boję się czy taka ingerencja nie popsuje naszych starań. Może głupoty gadam ale taka ingerencja centralnie tam gdzie sobie siedzą nic im nie zaszkodzi?Jesli wiecie proszę podpowiedzcie!
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie moje kochane
nie było mnie tu tak dłuugo ale to wszystko przez ten remont (remontujemy pokoje...i troche mam sprzatania) co tam u Was?? napiszcie mi jakis skrót co tam u kogo słuchac, mam nadzieje ze duuzo przybyło zafasolkowanych przesdtawie sie jescze ttym kobietką ktore dołączyyły jak mnie tu nie było. Mam na imie Asia 21lat, 11 cykl staranek i włansie jestem tuż tuż przed @ a i mimo wielkich staranek napewno przyjdzie, wszystkie znaki na niebie wskazują na to. no wiec nic czekam na jakies streszczenie, bo naprawde wybaczcie mi ale nie jestem wstanie nadrobić tego wszytskiego pozdrawiam
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Ja lat 28, 25 wrzesnia wzielam ostatnia tabletke i od razu zaczelismy starac sie o dzidziusia, lekarz powiedzial, ze po kilku latach tabletek najlepiej zaczac od razu Troche sie naczytalam i martwie sie bo rozne macie opinie, ale zobaczymy. testu jeszcze nie bylo, ale cos czuje ze jednak przyjedzie okres bo glowa boli jak zawsze przed. Ciesze sie ze znalazlam to forum Pozdrawiam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że po tabletkach zaraz następuje taki skok hormonów, że są ogromne szanse więc trzymam za Ciebie kciuki i pisz o swoich "postępach"
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wlasnie na to licze, choc dzisiaj to juz mam ewidentne symptomy przedokresowe lacznie z ogromnym bolem glowy, ale co tam, jesli nie w tym to w kolejnych miesiacach, ale jak mowia nie ma co sie nastawiac za bardzo wtedy samo przyjdzie ![]() W ogole b. sie ciesze ze znalazlam to forum bo mysle ze bedzie mi po prostu razniej. Ps. Przepraszam za brak polskich znakow ale nie mam ich w tym komputerze. ![]() Pozdrowionka z deszczowej Norwegii dla wszystkich przyszlych mamusiek
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak widac nie potrafię
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mam nadzieje że mnie przyjmiecie do grona staraczek
??...Mam 28 lat i stram sie o drugie dziecko .... i idzie Nam to dość opoornie opory stawia mój organizm.... okazło się ze choruje na hiperprolaktemie...wiem to od 2 miesięcy przyjmuje bromergeron i wspomagamy zaciążenie dufastonem.... niesety przez tą hiperprolaktemie poroniłam dwa razy .... Obecie jeszcze zostało mi 6 dni i testowanie... chociaz mam dobre przeczucia bardzo sie boje.... |
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety w weekend dostałam okresu . No nic staramy się dalej
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sluchajcie dziewczyny rano prawie zemdlalam!! Tak slabo mi sie zrobilo i oblal mnie zimny pot! Wystraszylam sie. Po wczorajszym bolu glowy myslalam ze dzis bedzie okres i dlatego te mdlenia, ale jednak nic nie ma! A slaba jestem dalej. chyba ze burza hormonow po odstawieniu tabletek.
Ale nie ma co, ostatni raz mdlalam w liceum!! |
|
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
HEj dziewczyny! Ja też nie umiem wyłączyć myślenia. Miesiąc dłuży mi się niczym rok! W tym cyklu staralismy się w 10, 11 i 14 dzień, potem nie było jak. A do testowania jeszcze tyyyyle czasu... też tak macie?
(wiem, że macie |
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
hej
anula_81 trzymam kciuki zeby byl piekny powod tej slabosci doruś dobrze ze staranka takie mile, prawda asiaczek82 dobrze ze wiesz co jest i leczysz, teraz juz z gorki u mnie 8dc, za chwile staranka |
|
|
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Oby nam niebo sprzyjało i zesłało jakiegoś aniolka Nam wszystkim
|
|
#737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi bardzo pomaga i uwaga!!! będziecie sie śmiały napewno alebo postukacie sie w głowe i powiecie co ona wygaduje...... ....... kupno czegość dla potomka... smoczek, skarpetki, kaftanik, pieluszka w słodkie misie....albo przegladanie allegro za dzeciowymi rzeczami tak porostu Mi to pomaga... wiem że to dziwnie brzmi ale tak jest
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=EdziaO;14924991]wiesz co hmm może by tak teścik?
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Hihi no wlasnie zakupilam, sie okaze, slabosc mnie dopada caly czas i rece mam trzesace sie a okresu nie ma jak nie bylo, wiec zobaczymy, dam znac z pewnoscia. Ja jeszcze podchodze do tego na spokojnie, ale moj P. sie tak nastawil ze az mi zal go rozczarowac jakby co ![]() Trzymajcie kciuki! Jak tylko wpadne do domu robie tescik Ale cos mi sie wierzyc nie chce bo za szybko by nam poszlo, kto to widzial w pierwszym cyklu od razu po tabletach...? Bez zadnego celowania w plodne dni..? To by bylo chyba zrzadzenie losu![]() |
|
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anula_81;14925990]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Po prostu wykręca mi wzrok jakby było zakazane czy coś. W tamtym cyklu zbawienne było dla mnie planowanie gorących staranek. Bardzo mnie to odprężyło i skierowało myśli gdzie indziej. W tym ogólnie dopadła mnie rezygnacja i jakiś brak wiary. Ale i tak nie umiem nie myśleć-chociaż na nic nie liczę. mam przeczucie że ten cykl będzie chybiony. ale ostatni miałam takie mocne-że sie uda, że prawie wybierałam imiona w myślach.I nie udało się.Generalnie dziewczyny lekko nie jestZaczęłam brać wiesiołka i powiem szczerze, że mam takie momenty że przelewam się przez ręce dział tak na mnie, że jestem osłabiona. Tylko mam taką wątpliwość-są dwa zdania-pierwsze żeby brać tylko do owulacji, bo wywołuje jakieś skurcze macicy,drugie cały cykl. Jak myślicie? A czy on poza działaniem na śluz, reguluje też gospodarkę hormonalną?
Bartuś 23.12.2010 Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2009-10-26 o 14:48 |
||
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
No i nic, test pokazuje brak dzidziusia.. ale moze jeszcze za wczesnie choc chyba zdam sie na swoja intuicje ze okres juz idzie.
|
|
|
|
#742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie laseczki jutro wielki dzień Albo dzień smutku, albo dzikich myśli... termin@... Bóle brzucha jak na @ mam od domniemanej owulki czyli jakies 2 tyg i się utrzymują.Cycuchy też..Ale nigdy tak nie miałam. A może to coś złego po prostu....Już mam schizy
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-10-26 o 20:34 |
|||
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem pewnie za wczesnie, ja juztaki niecierpliwiec jestem. niestety nie wiem jak dlugi mam cykl w tym miesiacu bo caly czas mialam 28 dniowy tabletkowy A ostatnio przerwe w tabletkach mialam 2 lata temu wiec naprawde nie pamietam Wedle cyklu tabletkowego to wczoraj w nocy. nie nastawiam sie na nic , choc to ciezko tak mowic, same wiecie. jak sie czegos bardzo chce... no zobaczymy...To omdlenie tez mnie wystraszylo, juz nawet nie pod katem ciazy ale w ogole. ostatnio mdlalam w liceum, bo ja niestety ogolnie slabego zdrowia jestem i dlatego tak od poczatku sie staram z ta ciaza od razu. trzustka chora, zapalenie opon mozgowych jak bylam dzieckiem, nerki mialam chore i dlugoby wymieniac(ale to nie forum chorobowe) plus moja mama 5 lat probowala zajsc w pierwsza ciaze i 2 razy poronila w miedzyczasie. A potem urodzilam sie ja. ale staram sie pozytywnie bez schizow. i dlatego tak sie ciesze ze was dziewczyny tu znalazlam ![]() Linka24 z pewnoscia nic zlego! Trzeba byc dobrej mysli! Wierze w toze przekazujemy sobie tutaj dobra energie. musi byc dobrze. A jak ne teraz to nastepnym razem. Ale nie ma co zapeszac, koniecznie pisz jutro co i jak Pozdrawiam z ksiazka spod kocyka, ciemno w tym Oslo jak cholerka juz od 17-stej! A rano to chyba w sumie z tej ciemnicy mdlalam bo do 8 jasno dopiero...
|
|
|
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
No Anulka ja tez po tabsach, przuciłam je w lipcu i do tej pory echo... Teraz postanowiłam jeść wiesiołka jak przyjdzie @ jak się nie uda to przerzucę się na testy ow bo ow to bardzo cię żko okreśkić, brzy braku płodnego "kurzego" śluzu.. ech ciągle coś. Ale nie ma co się martwic jeszcze wszystko przed Nami!!! No to ładnych choróbek Ci sie przywlokło! Masakra.
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No takie zycie, ale staram sie o tym nie myslec za duzo ![]() Ja na razie kupilam tylko testy ciazowe, owulacyjne czekaja w aptece bo boje sie, ze jak je kupie terazto znaczy ze juz wiem z pewnoscia ze ne jestem w ciazy. a @ jeszcze nie ma. Tu w Oslo sa te Clearblue, mam nadzieje, ze skuteczne choc drogawe niestety, ale jesli nie bedzie fasolki to od nastepnego cyklu na pewno testy, obserwacja sluzu chyba nie da mi pewnosci. Tez kurzego sluzu nie obserwuje zasadniczo
|
|
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj my szalone zdesperowane!!!
a wy Tam w tym Oslo to chyba non stop cieeeemno macie?
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba dlatego wiekszosc dzieci w Norwegiizostaje poczeta w listopadzie wlasnie Bo co innego w taka ciemnice robic
|
|
|
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
MAma koleżanke która mieszka w Narviku i miesiąc temu urodziła córeczkę. Bóg mnie pokaże ze jeszcze u niej nie byłam, bo wróciła urodzic w PL. A ja cos czuję ze jutro korek pójdzie w ruch.....ech |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh ja chcialam jakby co rodzic tutaj ale zobaczymy... poki co jeszcze nie ma fasolki... |
|
|
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahh ide bo zaczynam smącić. Powodzenia Papapa!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

, tym które nadal czekają życzę powodzenia. Mnie się nie udało. Trzeci cykl staranek zaczynam. Mam nadzieję że teraz będzie efekt. 
I boję się czy taka ingerencja nie popsuje naszych starań. Może głupoty gadam ale taka ingerencja centralnie tam gdzie sobie siedzą

opory stawia mój organizm.... okazło się ze choruje na hiperprolaktemie...wiem to od 2 miesięcy przyjmuje bromergeron i wspomagamy zaciążenie dufastonem.... niesety przez tą hiperprolaktemie poroniłam dwa razy .... 
. No nic staramy się dalej
Mi to pomaga... wiem że to dziwnie brzmi
Po prostu wykręca mi wzrok jakby było zakazane czy coś. W tamtym cyklu zbawienne było dla mnie planowanie gorących staranek. Bardzo mnie to odprężyło i skierowało myśli gdzie indziej. W tym ogólnie dopadła mnie rezygnacja i jakiś brak wiary. Ale i tak nie umiem nie myśleć-chociaż na nic nie liczę. mam przeczucie że ten cykl będzie chybiony. ale ostatni miałam takie mocne-że sie uda, że prawie wybierałam imiona w myślach.I nie udało się.Generalnie dziewczyny lekko nie jest
Albo dzień smutku, albo dzikich myśli... termin@... Bóle brzucha jak na @ mam od domniemanej owulki czyli jakies 2 tyg i się utrzymują.Cycuchy też..Ale nigdy tak nie miałam. A może to coś złego po prostu....Już mam schizy
Ahh ide bo zaczynam smącić. Powodzenia Papapa!!!