|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbata
Cytat:
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne są te cuda z papieru
![]() Szczerze powiedziawszy ja przeważnie piję sypane herbaty kupywane zazwyczaj w herbaciarniach, ale raz na jakiś czas zdarza mi się kupić torebkową. Ostatnio kupiłam 5 herbat: - malinowa z suszu owocowego Biofix, - czarna Pieczona Gruszka (herbaciarnia), - czarna Earl Grey (herbaciarnia), - czarna Petersburska Mieszanka (herbaciarnia), - zielona Jeżyna i Truskawka (herbaciarnia). |
|
|
|
|
#903 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
uwielbiam zapach earl greya. Smak jako tako..ale ten zapach bardzo fajnie na mnie dziala W pracy natomiast jak go pije to slysze ze bardzo cos smierdzi
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#905 |
|
Konto usunięte
|
http://www.biedronka.pl/img/ofespec/...009/big/20.jpg
Właśnie przed pracą piję 'igraszki' Smaczna, warto kupić |
|
|
|
|
#906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#907 |
|
Crazy turtle lady
|
ja popijam roiboosa z cynamone i daktylami Lipton African Dreams
![]() Zostalo mi 1/4 opakowania a nigdzie jej nie ma;/ ![]() Ta herbata to chyba jakas limitowanka ;/ Ale jest pyyycha, i ten zapach Nulka, ja na biedronke mowie bezdomka
|
|
#908 |
|
BAN stały
|
Ja bardzo lubię herbatę, mam chyba z pięćdziesiąt herbatek na półce. No i założyłem nawet portal o herbacie: Strefa herbaty
A jeśli chodzi o moje preferencje herbaciane, to najbardziej lubię Dan Lei (biała aromatyzowana). A polecam taką pseudo-herbatkę, która nazywa się Grzaniec - śwqietna !!!
Edytowane przez cempla Czas edycji: 2009-11-04 o 11:26 |
|
|
|
|
#909 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
|
|
|
#910 |
|
BAN stały
|
Polecam swój portal, może Was zainteresuje, ale Ok, ocenzuruje posta
|
|
|
|
|
#911 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Nieopłacona reklama, banuję konto.
Następny spam i zablokuję link do tej strony. |
|
|
|
|
#912 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#913 |
|
Crazy turtle lady
|
Ja wczoraj kupiłam za 10 zł dwupak :biała pigwowa plus zielona rozana i zaparzacz do herbaty gratis. W Lewiatanie je kupilam, byly rozne dwupaki, np. 2 roiboosy i zaparza, albo 2 zielone i zaparzacza. Fajna rzecz ten zaparzacz
Na miescie te dwupaki widzialam za 15 zł, ja dałam 10
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam 2 czarne herbaty Bio-Acitiv - malinową i pigwową. Póki co piłam pigwową i jest całkiem całkiem. |
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() Juz w wielu sklepach widzialam te 2paki, mysle ze na miescie gdzies bys ja znalazla. Tylko ceny sa cholernie zroznicowane.
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
ja przygotowują specjalny dżemik z owoców pigwy na zimę do herbatki
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
a ja do herbatki dodaję 2 łyżeczki naleweczki z pigwy domowej roboty mojego znajomego
|
|
#919 | |
|
Rozeznanie
|
Nie robię zawyczaj zakupów w Biedronce, i myslałam ze te herbaty to jakaś stała pozycja w towarze. A tu się okazało że promocja tymczasowa i miejsca po "Igraszkach" i "spotkaniu" były już puste
Kupiłam za to zieloną Lawendową i Aloesową, aloesowa zdecydowanie lepsza ![]() Cytat:
Hebaty z tej serii - Specially Selected Teas kupowałam jakieś dwa lata temu w realu. Wtedy były to dwa rodzaje Earl Greya i chyba trzy aromatyzowane, zielona, owocowa i rooibos. A teraz na stronie widzę że serie ograniczyli do tych dwóch Earl Greyów i Zielonej Mystic Nepal...
|
|
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie sobie przypomnieć, bo zrobiło mi się łyso ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak się zachowuje w hmmm cieczy? ten jeżyk jest kochany! cała moja rodzina szaleje za zdjęciami tego maluszka ![]() Wypróbowałam herbatę Lloyd aromateraphy (wersja różowa, z granatem i czymśtam). Nie polecam. Kiepska jakość herbaty. Że niby zielona?
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten dżem z pigwy to raczej taka galaretka ( zależy kto jak robi, ja np. nie przecieram go przez sito i jest z kawałkami skórek pigwowych) która rozpuszcza się w herbacie pozastawiając odrobinki tej pigwy które potem opadają na dno. |
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Pigwę u mnie się kroi i zasypuje cukrem, a potem dodaje do herbaty ![]() Moje ostatnie nabytki: - orientalna herbata z rossmana - uwielbiam różne przyprawy, typu imbir, korzenne i myślałam, że będę zakochana w tej herbacie, a tu niespodzianka. Trochę mi smakuję mięta na razie ujdzie, ale chyba na tym opakowaniu się skończy.- truskawaka z wanilią herbapol - bardziej to malina, ale smakuje mi. Smak jest delikatny, przyjemnie pachnie latem i świeżymi owocami. - magic times teekane - killer dla miłośników mocnego cynamonu, jak dla mnie super. Można ją porównać do masła cynamon i karmel Farmony ![]() - biała herbata z mandarynką - to już kolejne opakowani, bardzo dobra.
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
magic times teekane - killer dla miłośników mocnego cynamonu, jak dla mnie super. Można ją porównać do masła cynamon i karmel Farmony
oj, tą muszę wypróbować, bo uwielbiam cynamom |
|
|
|
|
#925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ÓSMY CUD ŚWIATA - mieszanka zielonej China Sencha, Gunpowder, En Shi Yu Lu, Jade Rings, żółta herbata Huang Ciao, białej herbata Shou Mei, pestek granatu, kawałków jabłka i brzoskwini, aromatu. Pu-Erh ZORZA POLARNA - czerwona herbata Pu-Erh (5-7 lat), brzoskwinie, plasterki cytryny, aromat, kwiaty brzoskwini i nagietka, combucha. Pu-Erh ŻURAWINOWY - czerwona herbata Pu-Erh (5-7 lat), owoce żurawiny, kawałki marchewki, owoce bzu, aromat. ZIELONE WZGÓRZA - zielona herbata Sencha, owoce borówki amerykańskiej, żurawiny, czarny bez, maliny, jagody Goi, kwiaty wrzosu i róży, naturalny aromat. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZGO - czarna herbata Cejlon, zielona herbata, żółte pączki róży, kwiaty róży, rodzynki, kuleczki cukru, kawałeczki karmelu, cząstki czekolady,aromat. BANANA-COLADA - zielona herbata Sencha, kawałki banana, kwiaty nagietka, kawałki kokosa i papai, kwiaty róży i bławatka, aromat.
|
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Dobra jest też herbata z Sagi Jabłko mięta
A szczególnie to polecam herbaty z ananasem
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
Mi ostatnio zasmakowała herbatka - ziolona z opuncją jest pychaa
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
zielona o smaku malinowym to pewnei w zielonym kartoniku lisciasta firmy Bastek - tez ją lubie
zwykle pije cytrynowa, ale ostatnio była tylko brzoskwioniowa i malinowa, wzielam malinowa ![]() a wczoraj w tesco kupiłam herbatke truskawkowa, mmmmnim pycha - w sam raz na mroźne wieczory, z lyżeczk miodu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Kupiłam za to zieloną Lawendową i Aloesową, aloesowa zdecydowanie lepsza
Będzie sobie przypomnieć, bo zrobiło mi się łyso
. Jak się zachowuje w hmmm cieczy?