|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
O właśnie, może i ja bym coś konkretnego zjadła, a nie tylko te słodycze. Ostatnio mam ogromnego smaka na chlebek z serkiem ze szczypiorkiem albo ziołami
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
. Narazie jedzonko jest w piekarniku wiec nie stygnie. No ale ten zapach... Chyba musze sie przeniesc do innego pokoju
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
no ja oprzed chwilką pochłonełam tosciki, a teraz popijam to piwkiem
mąż ogląda meczyk a ja sobie gadu gadu z wami![]() oooooo widze jeszcze pepuś i scio hihi nic sie nie ukryjeeeee...
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-20 o 21:35 |
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przyjemnością przyjmuję A ja sobie zrobiłam gorącą herbatkę i kanapeczki z żółtym serem i serkiem ziołowym
|
|
|
|
|
#3875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie mam piesia w domu i papuga go ciągle woła ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
A ja nareszcie zjadlam i teraz siedze na kanapie z wyprezonym brzuszkiem...
. Jutro mnie czeka wycisk na silowni...
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem więcej czasem mnie wyrzucA
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę z pieskiem na spacer, a potem do łóżeczka bo jakaś padnięta jestem. Do jutra kochane!
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-11-20 o 22:09 |
|
|
|
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniec świata... Pół dnia i ani pół wpisu
mnie nie było od wczoraj i nie dam rady nadrobić. to tempo...Wiecie co? dziś na bieliźnie zauważyłam tak troszkę brązowego, nie wiem czy to nazwać upławami. Ale zaczęłam się martwić. mam nadzieje ze z fasoleczką wszystko w porządku i takie coś może się zdarzyć. Wizytę mam dopiero na 3 grudnia.... |
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
pepuś mnie też tak znika to co napisze, rrrrrr dewnerwujące ja nie wiem...
znikłam bo właśnie za nami pierwsze pitulanki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- mykam spać do jutra
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko kto mnie przyjmie w sobotę...tutaj nikt...
|
|
|
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
linka ja tez mialam plamienia w ciazy ok 6 tyg.i okazalo sie ze to z nadzerki i torbielki.... samo przeszlo i jest ok,ale lepiej wybierz sie do lekarza.
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takich ludziWitajcie kochane! Asiu ciesze się że pierwsze przytulanki były miłe teraz to już szaleć możecie ![]() Linka mam nadzieje że wszystko ok, lepiej jednak dmuchać na zimne, więc może warto podjechać gdzieć na usg żeby sprawdzili i potwierdzili że wszystko ok. A ja wczoraj chyba przedwcześnie się pochwaliłam że nie mam mdłości, bo wczoraj cały dzień mnie męczyły Dziś już też zaczęły. Złośliwość, ja to zawsze wykracze.Tak samo było z naszym piekarnikiem, mieliśmy jakiegoś pecha kupując i przedwczoraj znowu nam się popsuł 5 raz dodam, jest na gwarancji i te świnie nie chcą mi go wymienić, ale jak przyjedzie servisant w pon, to chyba go pobije jak mi nie wymieni na nowy. Bo jeśli się psuje ciągle to samo, i już 4 razy był naprawiany to musi być wada fabryczna prawda? Jak to jest z tą wymianą, może któraś się orientuje? |
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Motylku 0 śliczna z Ciebie kobietka A mój TZ poszedł na ryby, ciekawa jestem o której wróci, ech ale suszył mi głowę od 2 tygodniu, że chce iść. Ech przynajmniej w spokju ogarnę sobie chaupkę Caroll --> Ja rozumiem, ze ktoś ma u siebie nieporządek, a niech ma - jego dom jego sprawa, ale najbardziej mnie denerwuje, jak ktoś nie szanuje cudzej pracy
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!!!
Eh... tutaj pogoda pod psem a ja za godzine ide sie spotkac z kolezanka w miescie . A mam wieeelka ochote po prosttu zostac w domu.Asiu gratuluje pierwszych przytulanek!! ![]() latkoo z tym piekarnikiem to juz dawzno powinni byli wymienic. Upewnij sie ze kazda naprawde wpisuja w karte gwarancyjna bo moj tato oddal raz aparat na gwarancje i oni mu tego nie wpisali czyli to potraktowano jakby nie byl zepsuty czy cos... No i teraz jak pojdzie wymienic to mu powiedza nie bo nie bylo zadnej naprawy... Mnie to wkurza wlasnie w Polsce bo tutaj to jest decyzja klienta czy chce oddac czy naprawic czy wymienic na nowy. Ja raz kupilam sobie dosc drogi telefon (pierwszy i ostatni raz) i przynioslam go do domu ale serio cos z nim bylo nie tak bo wiecznie mi sie zawieszal itd. Wiec zanioslam do sklepu a oni bez slowa wymienili na nowy. Ale dalej robilo sie to samo wiec odnioslam jeszcze raz i koles sie spytal czy chce nowy a ja powiedzialam ze juz nie i ze chce inny telefon (tani, prosty w obsludze, bez bajerow). On jeszcze mi pomagal wybrac inny... |
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki!
Carol co do czystości gości - to jest tak, że u siebie szanują pracę a u kogoś to już nie! Zresztą widać jak wyglądają toalety w hipermarketach gdzie babki sprzątają co 30 minut lub co 1h. Właśnie wchodziłam jak sprzątaczka wychodziła, a przede mną babka wystrojona, pachnąca. Jak weszłam po niej to mi się słabo zrobiło i nie będę opisywać szczegółów , bo nie zjecie już obiadu. Jak tam się czujecie? Mnie coś głowa boli, ale to pewnie przez to że źle spałam
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
A co ja tu doczytałam?? Aneczko kochanie!! bierzesz ślub tydzień przede mną!! no to współczuję ci teraz tych przygotowań i wogóle latania... mnie już zalewa. Ale mam nadzieje ze pozalatwiamy wszystko na czas. Teraz czeka mnie moment rozwożenia zaproszeń, cholerka tyle tego jest a czasu nie ma. Porażka. Wiecie co, chyba jednak zdecyduje się na tę suknie.. Jakoś podtrzymałyście mnie na duchu w związku z nią. Zobaczymy....
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!
U nas dzisiaj wreszcie piekna pogoda !! znaczy temperatury nie jakies oszalamiajace ale slonce i ani jednej chmurki, nwiec wlasnie jedziemy nad zatoke pospacerowac, musimy sie spieszyc bo ok 15 stej tu juz szaro buro.. i w ogole to wymyslilam ze wieczorkiem dzis bede robic pierogi i zamroze i bede miala juz na wigilie i na swieta ![]() A poza tym humor mam sredni, bo dzisiaj sutki mnie juz w ogole nie bola i si etakie miekkie zrobily, nawet nie sa jakos specjalnie wrazliwe na dotyk caly czas piersi sa takie wieksze, ale te sutki mnie zestresowaly bo glupia oczywiscie przeszukalam caly internet i znalazlam wszelkie wypowiedzi kobiet ktorych jak przestaly bolec piersi to poronily albo jajo bylo puste itp i sie wystrasyzlam. Do wizyty u lekarza jeszcze ponad poltora tygodnia a ja wariuje, z tego wszystkiego z porannych siuskow zrobilam jeszcze raz test ten digital(mialam jeszcze jeden zapobiegawczo ) i wyszlo ze ciaza 3tydzien plus, ale piersi tak przestawaly mnie bolec juz od dwoch dni, wczoraj to moze minimalnie wrazliwe byly ale dzisiaj juz wlasciwi pod wzdledem wrazliwosci normalne. tylko spalam znowu jak kamien.Sama nie wiem co myslec. Wiem, ze moze panikuje, ale ja naprawde mam kiepskawe zdrowie i zawsze ze mna jest cos nie tak nie chce sie zle nastawiac, ale jak sie czyta takie rzezy od jednej niz wiecej dziewczyn, to czlowiek zaczyna myslec, kurcze moze to rzeczywiscie zly objaw. Wiec ladna pogoda i moj mezus zabierajacy mnie nad morze ma mnie podniesc na duchu(nie jest to wielka wycieczka morze mamy tu w miescie ale i tak sie martwie. Z drugiej strony nie chce zaszkodzic fasolce nerwami...ehh nawet juz nie chce mojemu tz sie zalic, bo on juz zwariuje przeze mnie.linus co do plamien, to rozmawialam z moja psiapsiola, ktora tu urodzila dzidzie 6 mies temu i ona miala dosc pokazne plamienia do 3 miesiaca a wszystko bylo w porzadku...ale za to piersi ja bolaly caly czas prawie do konca ![]() Ehh przepraszam, z etak marudze, ale jeszcze nie widzialam nic na USG nie wiem co sie dzieje, nie mam tu lekarza ktorego mozna odwiedzic z dnia na dzien ani tylu kolezanek ktore byly w ciazy. tu raczej moda na pozne macierzynstwo, wiec wiekszosc moich 30-letnich koleaznek ani nie mysli o macierzynstwie. Ale wam natrulam.. milego weekendu moje kobitki kochane Carol, latkoo, gosiaro i reszta zafasolkowanych a wy jak sie czujecie? |
|
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula a ty co? Daj sobie spokój bo zbzikujesz!! ty tam nie grzeb w tym necie i nie wyszukuj u siebie jakichś strasznych objawów nie wiadomo czego bo naprawdę wylądujesz w psychiatryku!! to normalne że się denerwujesz, ale nie możesz do każdego symptomu lub jego braku dopisywać czarnego scenariusza!! Ja tez się martwię, ale staram się nie myśleć bo przeciez musi być dobrze! i do mojej wizyty tez ponad tydzień. Spokojnie kochana bo z takim myśleniem jeszcze bardziej zaszkodzisz fasolce!!! uchc...
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i musze kupic sukienke ale to tak w polowie grudnia,bo ja juz jestem na takie etapie ze brzuszek zaczyna byc widac a jak bede brala slub to juz bedzie 19 tydzien .
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- jakiekolwiek krwawienie w ciazy moze byc oznaka poronienia ostry dyzur w szpitalu i to koniecznie
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu nie denerwuj się, przecież każda ma inne objawy. Tobie piersi mogły już przejść. Ja np. wcześniej nie miałam prawie wogóle mdłości a od wczoraj tak mnie męczą że nie wiem co zrobić. Próbuje banany jeść ale nie pomagają
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
Marlenko gratuluję!!!Czułam,że tak będzie
!!!Jestem dzisiaj w podłym nastroju.Wczoraj przydarzyła mi się bvardzo nie przyjemna sytuacja.Tak po poludniu zauwazylam,że zaczęlam plamić.Były to takie brązowe upławy.Zdenerwowałam się bardzo i zadzwoniłam do swojego ginekologa.Ten kazał mi jechac na izbę przyjęć.Gdy tam dotarłam okazało sie, że na lekarza trzeba czekać.Czekałam prawie 2 godziny.Gday juz przyszła ta "pani doktor" to mnie opieprzyla co ja tu robię.Zrobiła mi taką awanturę, że mnie zamurowało.Chodziło jej o to,że jest zagrożenie AH1N1 a ja po szpitalu sie połetam i że jestem nieodpowiedzialna i wogle sobie nie zdaje sprawy,że mogę teraz się zarazić i poronić albo chore dziecko urodzić.Ja na to juz ze łzami w oczach,że sie przestarszyłam, że to pierwsza ciąża, że moja mama pierwszą poroniła, a ona do mnie : "To teraz pani też ma dużą szansę poronić" Nie musze chyba wam pisac jak się czułam.Na plamienia nic nie powiedziała.Nie dostalam zadnych lekow.Niby tylko wspomnila ze mam lezec, ale nic jak dlugo i wogle.No i na usg zobaczyla pecherzyk ciążowy, ale bez cech zarodka, bo podobno jeszce nic nie widac w tak wczesnej ciąży.Badanie trwalo niecale 5 minut. Jestem załamana.... W poniedzialek obdzwonie wszystkie gabinety prywatne i pojde tam, gdzie mnie przyjma najwczesniej jak sie da.Dzisiaj miałam w dodatku taki bolesny skurcz z prawej strony brzucha jak gwaltownie sie przekręciłam na drugi bok i teraz jestem tak zdolowana,że szkoda gadać.
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
gosiaro nie wiem co mam powiedziec jestem w szoku
![]() co za ludzie po tym swiecie chodza!!!!!!!! kochana jak masz mozliwosc to idz prywatnie,przynajmiej bedziesz miala fachowa opieke bo na ta "pania doktor" to chyba nie mozesz polegac.... czy duze to plamienie bylo?plamisz nadal?
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Wiem kochana nie powinnam tak grzebac w tym necie bo mnie to doprowadza do wariacji, ale naprawde takie te moje piersi sie nagle inne zrobily, sutki takie mniejsze juz nie ciagna tak jak na poczatku ![]() Wiem ze moze przesadzam, ale jakos tak dziwnie z etak p[rzestaly bolec po prostu. tylko spac mi sie ciagle chce... Wrocilismy z plazy ze spaceru i tak mi swieze powietrze do glowy uderzylo, mialam robic pierogi ale chyba najpierw drzemka, wykorzystam chwile ze moj tz pojechal myc autko. A powiedz linus a wy sie przytulaliscie odkad juz wiesz ze jestes w ciazy? bo my tylko raz bo sie boimy w sumie i tak delikatnie, ale jakos nam brakuje bo my normalnie to sporo i czesto ale sama nie wiem czy to bezpieczne na poczatku ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Ja dzisiaj sie opierniczam na całego, mężus z Olą posprzątali, a ja pilnowałam byliśmy na zakupach i wciełam kebaba wielkiego, ehh a teraz pekam![]() Karolinko, Scio, Pepus mnie to też do szału doprowadza jak ktos mojej pracy nie szanuje, ona w domu ma chlew, powiem Wam, ze ja sie brzydze po niej wejsc do lazienki. Anulko ja też mam slabe zdrowie i się denerwuje wszystkim, wczoraj wieczorem plakalam i dzisiaj rano, ze co bedzie jak mnie kolka złapie a brzuch bedzie ogromny i tego nie rozmasuje, mezus mnie pocieszal i wybijal z glowy nerwy, bo ja te kolki mam jak za duzo powietrza połykam i jak za rzadko jem, taki urok, gazy wtedy w zoladku sie zbieraja i boli to jak nie wiem. Juz do tego stopnia sie boje, ze mowilam,ze co bedzie jak umre , co z Ola i w ogole.masakryczne czarne mysli, juz mi lepiej,w grudniu do gastrologa tez ide i on na pewno rozwieje moje czarnowidztwo,przeciez sa leki na pewnojakies ktore w razie czego mi da. Co do samopoczucia, bez zmian, mndlosci nie mam, brzuch pobolewa, piersi ociupinke bola, ale inaczej niz na @ zawroty glowy przeszly, tylko szybko sie mecze, ale po sklepie chodzilam 3h i nic mi nie bylo wiec pscyhika robi swoje![]() Karolinko bardzo sie ciesze, ze juz lepiej sie czujesz, a z tym piekarnikiem nie daj za wygrana, opierniczh ich i niech Wam nowy dadza jak jest na gwarancji!!!!!!!! Gosiu wspolczuje tej sytuacji w szpitalu, durne babsko, niech ona nie przesadza z ta grypa, bo normalna jest gorsza od tej calej swinskiej!!!trzymam kciuki zeby wszystko z fasolinka bylo dobrze ![]() Laseczki a nasza Edzia ma dzisiaj ślub!!!!!!!!!!!!! Ja potem zmontuje jakas karteczke i jej wkleje na forum, juz sie nie umiem doczekac zdjec ![]() Milego dzionka kochane, ide dalej sie opierniczac
|
#3897 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Oczywiscie mam rozstępowe pamiąteczki po pierwszej ciąży, zostały na piersiach i udach, nie pomyślałam i tych miejsc niestety nie smarowałam, ale da się z nimi żyć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- ech a ja miałam wczoraj i dziś pracowity dzień. Składaliśmy z TŻ meble do pokoju dziennego - wczoraj je przywieźli. I tak mnie wzruszyło, że TŻ ze mną jak z jajkiem, nie podnoś, odpocznij... miodzio. Tylko te poranne mdłości, masakra, teraz też stoi mi taka gulaw gardle i mam straszne słabości. mam nadzieję że to szybko minie. Właśnie próbuję ustalić któy to tydzień ciąży i przypomniałam sobie że na kalendarzyk.home.pl mam założone konto i tam zapisywałam daty @. Oblicza tam program ze średnich kiedy owulka itp. Jest taka zakładka mój brzuszek, weszłam i tam jest ciąża tydzień po tygodniu, ja mam stadium 5 tydzień 14-20 listopada i taki opis: Twój okres się spóźnia a Twoje samopoczucie jest takie jak przed miesiączką, ale ciągle go brak. Zaczynasz więc podejrzewać że jesteś w ciąży, test domowy to potwierdza (jeśli zrobisz to zbyt wcześnie możesz otrzymać fałszywy wynik negatywny). Zarodek składa się teraz z dwóch listków zarodkowych i zaczyna wytwarzać trzeci listek zarodkowy. Każdy z nich jest odpowiedzialny za prawidłowy rozwój innych narządów. Tworzy się kręgosłup dziecka - powstają zaczątki 33 kręgów. Powstają zawiązki układu nerwowego oraz zawiązki mózgu. Twoje samopoczucie zaczyna się zmieniać - odczuwasz ból piersi, wahania nastrojów, mdłości i zmęczenie. Niektórym kobietom dokucza dziwny, metaliczny posmak w ustach oraz konieczność częstego oddawania moczu. polecam stonkę, naprawdę fajnie zapisuje się cykle |
||||||||
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za wsparcie.Jak będę coś wiedziała to dam znać.
Narzaie jeszce trochę plamię, ale niedużo.Troszkę pospałam i mam zamiar dużo odpoczywać do poniedziałku. Edzia ma dzisiaj slub?To trzymam za nią mocno kciuki!Edziu ciesz sie tym dniem i zdaj relację, jak juz ochłoniesz.! ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Linka właśnie doczytałam, że ty też masz te cholerne plamienia.Jak się czujesz?Taka jestem zła, że nas to spotkało!!!Najgorsze jest to czekanie i bezsilność.
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witajcie Panienki tak wogóle, spałam do 12.00 a teraz próbuję sprzątać
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Gosiaro popieram starą panne że yrzeba złożyć skargę, wogóle w szpitalu obowiązuja prawa pacjęta i ta za przeproszeniem krowa wogóle w sposób chamski obraźliwy i tym podobne nie może sie do ciebie zwracać, no i jak najszybciej do lekarza!!!! a apowiedz mi jeszcze który to tydzień u ciebie??? Carol kotek wszystko będzie dobrze, nie wolno ci teraz źle myśleć a już o umieraniu to wogóle!!! Anula_81 a kiedy na wizyte do lekarza idziesz? jak tak sie boisz to może uda ci sie na taką wizyte pójść jak najwcześniej? a ja właśnie po zakupach, odwiedzinach u przyjacółki i kawce u tesciowej i na reszcie mam chwilkę żeby zajrzeć do was bo wieczorkiem chyba mi sie nie uda bo idziemy do znajomych, wkońcu zaczełam troszkę wychodzić z domu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

. Narazie jedzonko jest w piekarniku wiec nie stygnie. No ale ten zapach... Chyba musze sie przeniesc do innego pokoju

a czemu pytasz???

to tempo...
takich ludzi