|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
ale dla tych co tylko szukają informacji to kiepska sytuacja by byla
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam po wekendzie, nie miałam neta w domu, a czytania moc
![]() Cytat:
Cytat:
i jak wrażenia? tez takie tłumy?
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Bianeczkaa, ale przecież osoby, które potrzebują informacji, a nie chcą się udzielać na forum, też mogą wysłać wiadomość prywatną. Jeśli ktoś chce, to znajdzie sposób, wystarczy założyć konto na wizażu i już.
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
witajcie,
coś mnie jakieś chorubsko rozkłada, ale póki co pracuje dzielnie. maggie123 wyślę Ci priv z danymi makijażystki, żeby nie robic nagonki, o której pisały dziewczyny <z resztą słusznie> ona911 piekne to Twoje dzieło gratuluje talentu Maya - jeśli się na nią zdecydujesz to nie powinnaś żałować, ja błam zachwycona<ceną również> ![]() ewelina, napisz relacje i napisz jak Galaxa się sprawowała??
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Raczkowanie
|
czy mi też możesz wysłać kontakt do niego? chciałabym coś zrobić z włosami ale nie mam koncepcji, potrzebny jest mi ktoś kto kompetentnie doradzi
![]() Cytat:
I jeśli chcecie zobaczyć moje zdjęcia ze ślubu to wysyłam link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=383015 w końcu udało mi się znaleźć chwilę czasu, aby kilka zmniejszyć i załadować
nie wierz w cuda, nie uwierzysz w siebie - to Ci się nie uda... Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Czas edycji: 2009-11-23 o 12:03 |
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny mam pytanko - w jakich salonach poza lublinem można dostać suknie z kolekcji sincerity??
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni fantastyczne zdjęcia
|
|
#3308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że miałaś ślub w "mojej" lubelskiej parafii więc chyba gdzieś niedaleko siebie mieszkamy
|
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
sliczne zdjecia, faktycznie! tylko pozazdroscic
![]() a ja jednka zdecydowalam sie na zespoł z chelma na 100% . wplacamy zaliczke i podpisujemy umowe. ale zal sciska za te 5200zł a jak dadza plame to chyba ukatrupie!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! pomyslalam ze beda troche sie wywyzszac jak to zespoly z wyzszej półki..... ale po rozmowie tel z milym panem z zespołu jakos się uspokoiłam. zalezy mizeby na weselu grali duzo disco polo, zeby grali tez przyspiewki przy stołach no i grali takze przy błogosławieństwie...u nas taki zwyczaj. tak wiec zobaczymy.. ale juz zaczynam miec stresa...
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mistrzyni- bardzo ładne zdjęcia, zrobione trochę nie standardowo, bardzo lubie takie rzeczy, naprawdę super |
|
|
|
|
|
#3312 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, w Kazimierzu, w ogrodzie botanicznym i na starym mieście. Ale chyba Sobczi robiła w Janowcu Cytat:
jeśli okolice Kunickiego to na pewno, choć ja bardziej w stronę tunelu... Lubię ten Kościół, przyzwyczaiłam się do niego.Cytat:
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Już jakis czas temu udzielałam sie na tym forum kiedy byłam jeszcze przed tym Wielkim Dniem- oczywiście otrzymałam mase przydatnych wskazówek ![]() Ale przejde do sedna sprawy. Otóż mam dylemat odnośnie pralni-chce wyprac swoja suknie ale sie mocno boje żeby mi jej nie zniszczyli. Gorset jest haftowany i wyszywany kamieniami swarovskiego oraz innymi kamieniam i zależy mi na tym żeby po drodzie gdzies nie poginęły. Spódnice mam z organtyny, więc może nic jej się nie stanie. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie namiary. |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas w miarę szybko zleciał ![]() a było nas 13 par, więc chyba tłumów nie było
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W radomiu w jakim salonie? Lisa Ferrera? w stalowej woli mi pani powiedziała ze mogą mi ją sprowadzić ale już bez zniżki (a w ogole to tam taka na miare szyta jest o 500 zł tańsza niż w lublinie) bo w lublinie nie mogą podobno. pewnie chcą się tej białej pozbyć
|
|
|
|
#3316 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
mierzyłam dzisiaj sukienki...
zakochałam się w 2 i już wiem, że wszystkie na kołach, duże, falbaniaste odpadają - moja wizja koronkowej, lekko hiszpańskiej się sprawdziła ) Babki na glębokiej i w giselle tak pilnowały, że nie dalo sie zrobić żadnego zdjecia a szkoda bo zapomniałam jak były zakonczone itp...Tych w giselle to nawet na stronie internetowej nie ma, ale najbardziej podobały mi się z koronkowym "golfikiem"(były 2 takie) no i jedna, której uroku wcale nie widać...(jedna z tych w których się zakochałam) Załącznik 2674903 |
|
|
|
|
#3319 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zastanawiam się czy tylko i wyłącznie z powodu chwalenia tutaj podnoszą ceny. Przecież my nie jesteśmy jedynymi pannami młodymi w Lublinie, nie mamy aż takiej siły sprawczej...czy mamy? A odnośnie tych cen to mój Pan z zespołu powiedział mi kiedyś, że on ma inny cennik dla Lublina i okolic a inny dla WarszawyCytat:
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
haha a jak
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Pytanie do dziewczyn, które robiły samodzielnie pudełeczka na prezenciki dla gości. Macie jakieś sprawdzone szablony? Najlepiej niezbyt skomplikowane, ja zrobiłam ze swojego szablonu 10 szt dopiero i już nie mogę, nerw mnie bierze..wizualnie mi się podobają, ale roboty z nimi pełno. Wiem, że mogłabym sobie dać z tym spokój, ale uparłam się, kupiłam papier i teraz nie ma przeproś ![]() To mój szablon:
>>> 12. 06. 2010 <<< Edytowane przez ana_01 Czas edycji: 2009-11-23 o 22:09 |
|
|
|
|
#3322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
-koronki, koraliki, wszelkie ozdoby są przyklejane, to się odczepi, klej się rozpusci, muszą być szyte -jeśli koraliki, kamienie nie są szklane, wszystko się rozpuści Osoba która będzie przyjmowała suknię musi się zorientować, bo często mimo napisu że suknia do prania chemicznego, wcale się do tego nie nadaje i pralnia nie poniesie odpowiedzialności. Musisz się dowiedzieć w salonie czy w razie zniszczeń nareperują to. Aty chcesz ją prać przed ślubem? wybrudziłaś ją czy jak? Bo musisz wziąć pod uwagę fakt że będziesz musiała ją troche powietrzy bo po praniu chemicznym będzie miała brzydki zapach.
|
|
|
|
#3323 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ani też raczej nie chodziło że kamyczki poginą=że ktoś je wydłubie żeby sobie wziąć do domu pewnie chodziło o to że odpadną podczas prania
|
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuje
![]() Pozdrówki
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie Panie w obydwu salonach na głębokiej mało przyjazne, i niezbyt pomocne - w Reginie Pani mnie olała jak jej powiedziałąm, że pierwszy raz będe mierzyła jakiekolwiek suknie, ja rozumiem, że są różne gusta itp. i że powinnam coś sobie najpierw wybrać, ale ona wcale mi decyzji nie ułatwiała. Byłam jeszcze w Giselle (11 sukienkek przymierzyłam - właścicielka ma gadane aż za bardzo) no i tam też najwięcej mi się fasonów podobało ceny różne max to chyba 3,490 mierzyłam, ale piękną korokę miała ta sukienka - wyprzedaż jest ale najtańsza jaką widziałam kosztowała 1900... jutro ciąg dalszy turnee po salonach Ana...podziwiam za cierpliwość, ja bym sobie już dawno odpuściła - wycinanie szablonu byłoby ponad moje siły |
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ...a za jakość się niestety płaci...Pozdrawiam ![]() Oki doki...czas iść spać .. Życzę Wszystkim miłych snów ![]() Good night
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2009-11-23 o 22:59 |
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jakbyscie szukaly dobrego fotografa to polecam http://www.wesele.hddstudio.pl/fotog...ner&id=56&pg=1 na tej stronie nie wszytskie zdjecia sa jego ale wiekszośc. tam bierzcie strzalkami w bok , jest sesja wioli i roberta. my bylismy tam starszymi. zobaczcie chlopak robi mistrzostwo swiata. naprawde ma pojecie. on juz nie pracuje w tej firmie tylko ma swoja. gdyby wam sie spodobaly to dajcie znac to podam wam kontakt do niego.
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- oj z tymi cenami sukien to faktycznie jest szaleństwo. ale znalazłam dwa salony z ktorych podoba mi sie naprawde mnostwo sukien i napewno bym tam cos wybrała. jeden minus. sa na drugim koncu Polski we Wrocławiu MASAKRA!!!!!!!!!!!! http://www.flossmann.com.pl/elegance.html http://slubne.wroclaw.pl/suknie_slubne.html to te dwa salony. kurcze szkoda ze tak daleko.. no i ciekawe jak z cenami. ja chcialabym sie zmiescic w 3 tys z sukienka ale chyba bedzie ciezko... zazdroszcze wam dziewczyny takiego zdecydowania. ja jak pojade do salonu to chyba zglupieje ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- my specjalnie chcemy disco polo gdyz wiekszosc najlepiej bawi sie wlasnie przy takiej muzyce. bylismy juz na kilku weselach gdzie grali lata 70 itd. wcale sie to nie sprawdzilo. i moze disco polo wydawac sie tandetne i dla wiesniakow ale taka jest prawda ze przy takiej muzyce nikt sie nie krepuje i czuje swojsko. zreszta zaezy kto co lubi i co sie komu podoba. kwestia gustu. my wolimy disco polo niz wielkie ura bura na saksofonach, wiolonczelach i tych innych. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- oj rzeczywiscie piekna suknia, ja tez szukam cos w tym stylu. a w jakiej cenie sa takie sukienki mniej wiecej? |
|
|
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
No raczej nikt ci nie będzie siedział i wydłubywał tych kamieniu
-koronki, koraliki, wszelkie ozdoby są przyklejane, to się odczepi, klej się rozpusci, muszą być szyte -jeśli koraliki, kamienie nie są szklane, wszystko się rozpuści Osoba która będzie przyjmowała suknię musi się zorientować, bo często mimo napisu że suknia do prania chemicznego, wcale się do tego nie nadaje i pralnia nie poniesie odpowiedzialności. Musisz się dowiedzieć w salonie czy w razie zniszczeń nareperują to. Aty chcesz ją prać przed ślubem? wybrudziłaś ją czy jak? Bo musisz wziąć pod uwagę fakt że będziesz musiała ją troche powietrzy bo po praniu chemicznym będzie miała brzydki zapach. Jak Myszulek słusznie zauważył jestem juz po ślubie Oczywiście nie chodziło mi o specjalne wydłubywanie, tylko o ewentualne zniszczenia wynikające z samego prania. Mam co do tego obawy, bo gorset mam pięknie uszyty i wyszyty i nie chciałabym połowy stracić, tymbardziej że planuję ją sprzedać. Każdy kupujący chce pełnowartościowy produkt, a nie z brakami. A tak na marginesie- szyłam suknie w Parisette i jestem bardzo zadawolona. Szyją naprawde pieknie!Szczerze polecam- uszyją wszystko to co sie chce i marzy. Suknie sa idealnie dopasowane, a przede wszystkim oryginalne i jedyne w swoim rodzaju. Do tej pory jestem w niej zakochana i aż żal ujest mi ja sprzedawać;/ |
|
|
|
|
#3329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uważam że cena nie jest gwarancją czystego głosu i udanej zabawy no chyba że zespół sprawdzony jednak my mamy zaspół za 2500 i też dziewczyna bardzo ładnie śpiewaCytat:
bez jaj to nie wieczorek literacki Bardziej mi chodziło o np Budka Suflera, Doda, Ich Troje, Kombi, Łzy, Piasek, muzykę cygańską, jakieś zagraniczne znane utwory No chyba ze ktoś takie zespoły zalicza do DP ![]() Cytat:
PRzynieś do nas do Delfy w Realu. Babki sieznają, to ci powiedzą czy przejdzie czy nie. Obawiam się tylko ze swarovski moze być klejony
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
prałam swoją suknie chemicznie, Pani uprzedziła mnie że może coś się zniszczyć , objerzała suknie najpierw dokładnie, ale nic takiego się nie stało.O zgrozo były i kamyki klejone i szyte, i jakoś nic nie odpadło czy też się nie odkleiło, wiadomo każdy się martwi o swoją suknie ale mało jest przypadków gdzie coś sie stało z suknią. Po praniu chemicznym ma brzydki zapach ? Moja nie miała, nie wiem może dobrą pralnie wybrałam ![]() Dodam pralnia mysi być przygotowana do prania sukien ślubnych i raczej wie jakiego środka użyć co by sie nic nie rozpuściło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Wiadomo, ze każdemu zależy, że czasem "sraczkowanie" jest niezależne od człowieka, bo w grę wchodzą emocje, ale sianie paranoi jest na tym wątku powszechne- przykład: choćby zaklepywanie makijażu (za rok to już pewnie przyszłe panny młode zaczną go zaklepywać z 2letnim wyprzedzeniem).
Zwykły mechanizm rynkowy ot co.
ale dla tych co tylko szukają informacji to kiepska sytuacja by byla

)
ja uważam że cena nie jest gwarancją czystego głosu i udanej zabawy
prałam swoją suknie chemicznie, Pani uprzedziła mnie że może coś się zniszczyć , objerzała suknie najpierw dokładnie, ale nic takiego się nie stało.