Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 12:53   #4921
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
drcron dzięki za namiary na tego sprzedawcę, bo ja tak patrzę i tez kiedyś coś u niego obserwowałam z zamiarem kupienia. A tak, to niech się ugryzie.....
Ja ostatnio przez przypadek namierzyłam 2 sprzedających(pewnie to był w rzeczywistości jeden), którzy tak kupowali od siebie nawzajem i sobie pozytywy wystawiali i podbijali ceny i potem znów te same rzeczy wystawiali na sprzedaż. I zgłosiłam to na allegro i zawiesili im konta. I dobrze im tak!
Hihi... donosiciel mały ;D Kiedyś człowiek nie spał spokojnie, bo wiedział że ZOMO czuwa, teraz to przed Tobą trzeba się mieć na baczności ;D
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:57   #4922
fasolka73
Rozeznanie

Izumi a tak, wkurzył mnie, bo miał ładne nowe body z H&M i tak podbijał ich cenę , że szok.... A że miałam go w obserwowanych, to za tydzień patrzę, a tu znowu wystawia te body , które już niby były sprzedane poprzednio. I jak tu nie donieść.... Prosił się, normalnie... Niech się cieszy i tak, że mu myszy nie nasłałam... Przecie ja ciężarówka jestem!
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:00   #4923
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
sa takie ramki w srodku z gipsem gdzie sie odciska raczki dziecka sa rozne rozmiary ja sie zastanawialam nad ich zakupem bo chce i raczki i stopki odbic tez mysle nad zakupem formy i zrobieniem na swieta odlewu z brzuszka fajnie bedzie to wygladalo wiszac na scianie < mamy taka jedna waska i tam by brzusio pomalowany pasowal
kochana a jak brzuszek zrobić?? taka forme .. jej fajny pomysł powiedzcie jak jak jak jak jak????

PS. W sumie ania ma racje może sie wyjasni pogadajcie spokojnie.. może przeprosi a skoro tanie ma rzeczy i duzo sprzedaję to mozliwe że sie pomylił.. ale musisz mu powiedziec żeby był bardziej dociekliwy i kontaktowy bo najpierw sie wystawia kochana upomnienie i przypomnienie o płatnociach tez jestem i kupujacym i sprzedającym więc wiem jak ja to robie...

A kiedys kupiłam 5 zestawów siatki tej swiecącej na siwta za 35 z sztuka i okaało sie że jedna swieci co drugi rząd.. zadzwoniłam powiedziałam co jest grane spytałam czy mam odesłać te zepsute.
gośc był tak uprzejmy że nie kazał odsyłac i dosłał na własny koszt dodatkowa sztukę.. a okazało sie że te kabelki sa tak delikatne że mąz je zlutował i miałam 6 kompletów....
Z czego na drugi rok ani jeden nie działał ale to inna historia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:10   #4924
Izumi
Wtajemniczenie

Odlew brzuszka. Kiedyś widziałam jak się takie coś robi. Trochę zachodu z tym jest. Na początek na brzuch nakłada się gazy lub bandaże nasączone... ymm... chyba jakimś gipsem czy czymś takim. (ten odlew co ja widziałam to był brzuch i piersi... fajnie wyglądało). Trzeba poczekać aż to stwardnieje, później można ściągnąć delikatnie żeby nie zniszczyć. Powstaje taka forma, którą następnie napełnia się dowolną rzeczą twardniejącą ... i robi się taką "babką" ala. Odlewy takie często się później jeszcze dopieszcza, żeby lepiej wyglądały, bo wiadomo, jak to z odlewami jest, czasami coś nierówno, jakiś zaciek czy coś... i na koniec, maluje, lakieruje, decoupage'rzuje... jak kto woli Ciekawa pamiątka na pewno I nietuzinkowa

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Odlewy brzuszka
http://mamatecznik.pl/index.html

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-11-27 o 13:12
Stary 2009-11-27, 13:14   #4925
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Czesc dziewczyny;-)
Boożżeee jak fajnie po 2 tygodniach wyjść z domu Aż miło, kupiłam soobie 3 tuniki humor odrazu lepszy;-)
A co do allegro, zamawialysmy mojemu chrześniakowi z jego mama kurtke na all i przyszła, aukcja była opisana jako nowa itd. wszystko idealne, glupia baba zapomniala napisac ze ekspres popsuty!! wiec teraz napisze jej maila co mam zrobic bo jest popsuty ekspres;/
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:16   #4926
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

boże tyle sie upisałam i mi wcieło
no to w skrócie: prania 2 zrobione, prasowanie wczorajszych rzeczy zrobione, siostra mnie odwiedziła z małą i frytki sobie z sosem czosnkowym zrobiłyśmy, zdjęć nie zrobiłam, ale martuko mi tu pomysła podsunęła, żeby linki wstawić no to wstawiam:
http://www.allegro.pl/item814945329_...i_0_6_mcy.html
http://www.allegro.pl/item817592397_...k_0_3_mcy.html
http://www.allegro.pl/item817579254_...a_3_6_mcy.html
http://www.allegro.pl/item814925891_...y_0_3_mcy.html
http://www.allegro.pl/item813801761_...i_0_3_mcy.html
aha no i o herbacie pisałam, że ja piję litrami, najbardziej lubię earl grey typową z anglii, jak wracałam z Londynu to sobie nakupiłam tyle, że mi jeszcze starczy na rok a tak to każdą inną też lubię, a wszystkie pijam bez cukru od x lat, nawet nie pamiętam jak smakuje herbata z cukrem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:21   #4927
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny;-)
Boożżeee jak fajnie po 2 tygodniach wyjść z domu Aż miło, kupiłam soobie 3 tuniki humor odrazu lepszy;-)
A co do allegro, zamawialysmy mojemu chrześniakowi z jego mama kurtke na all i przyszła, aukcja była opisana jako nowa itd. wszystko idealne, glupia baba zapomniala napisac ze ekspres popsuty!! wiec teraz napisze jej maila co mam zrobic bo jest popsuty ekspres;/
Hę? Jeszcze raz od początku proszę zgubiłam

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
boże tyle sie upisałam i mi wcieło
no to w skrócie: prania 2 zrobione, prasowanie wczorajszych rzeczy zrobione, siostra mnie odwiedziła z małą i frytki sobie z sosem czosnkowym zrobiłyśmy, zdjęć nie zrobiłam, ale martuko mi tu pomysła podsunęła, żeby linki wstawić no to wstawiam:
http://www.allegro.pl/item814945329_...i_0_6_mcy.html
http://www.allegro.pl/item817592397_...k_0_3_mcy.html
http://www.allegro.pl/item817579254_...a_3_6_mcy.html
http://www.allegro.pl/item814925891_...y_0_3_mcy.html
http://www.allegro.pl/item813801761_...i_0_3_mcy.html
aha no i o herbacie pisałam, że ja piję litrami, najbardziej lubię earl grey typową z anglii, jak wracałam z Londynu to sobie nakupiłam tyle, że mi jeszcze starczy na rok a tak to każdą inną też lubię, a wszystkie pijam bez cukru od x lat, nawet nie pamiętam jak smakuje herbata z cukrem
Co jak co, ale buciki po prostu BOOOOOSKIE
Rozbrajają mnie takie malutkie stópeczki :3

Stary 2009-11-27, 13:24   #4928
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Zamawiałyśmy na all kurtke dla mojego chrześniaka( ja i jego mama) kurtka przyszła, wkspres popsuty;/

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Będę w końcu porządki w szafach dziś robić i tak sie zastanawiam, ma ciuchy w których w ogóle nie chodzilam, albo takie po raz dwa założone a już nie będę w nich ciekać, więc chyba wystawie na allegro, nawet jak jedna pojdzie za 5 czy 10 zł to ponad 100 będzie, robiłyście tak??

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Już sie ledwo powstrzymałam żeby nie isc na maluszowe zakupy, ale obiecałam mojemu, że razem pójdziemy
Stary 2009-11-27, 13:25   #4929
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

Co jak co, ale buciki po prostu BOOOOOSKIE
Rozbrajają mnie takie malutkie stópeczki :3
nooooo są przecudne -nówki zero śladów jakichkolwiek i łatwo się będą zakładały

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:26   #4930
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
nie jeszcze nic nie odpisal

uciekam robic obidek dzisiaj rybka w sosie smietanowym i surowka z kapuchy i ziemniory czuje sie lepiej to moge cos ugotowac bo przyznam sie po cichu ze mezowe obiadki mnie niezbyt smakuja za duzo przypraw uzywa a ja nie lubie tak ale by sie nie dowiedzial bo nie bedzie gotowal hehe
Ciesz się, że w ogóle gotuje. Bo mój to nawet nie potrafi odróżnić kotletów z piersi kurczaka, od schabowych. A już nie mówię o karkówce czy żeberkach Choc ostatnio chcial zebym go nauczyła rosół gotować i sam upitrasił Od czegoś trzeba zacząc
Za to kolacje i śniadania to jego specjalność- jajecznice na masełku, sałateczki, kanapki (jak on to mówi- "kanapusie piętrusie" ). Mmmm... palce lizać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:29   #4931
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamawiałyśmy na all kurtke dla mojego chrześniaka( ja i jego mama) kurtka przyszła, wkspres popsuty;/
dalej nie rozumiem... zamówiłyście kurtę, a dostałyście popsuty express X-D?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nooooo są przecudne -nówki zero śladów jakichkolwiek i łatwo się będą zakładały
Są naprawdę prze cudowne Gratuluję udanego zakupu Bo cena śmieszna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 13:30   #4932
drcron
Zakorzenienie

odpisal ze robi mi juz zwrot gotowki i ze przeprasza ale nerwow to mi zjadl burak buraczany
nie daje rady zrobic obiadku postalam troche przy zlewie pomylam naczynia obralam ziemniaki i zrobilam surowke i zaczelo mi sie krecic w glowie wiec maz musi posmazyc rybke a ja wyladowalam znow w lozku

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:31   #4933
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ciesz się, że w ogóle gotuje. Bo mój to nawet nie potrafi odróżnić kotletów z piersi kurczaka, od schabowych. A już nie mówię o karkówce czy żeberkach Choc ostatnio chcial zebym go nauczyła rosół gotować i sam upitrasił Od czegoś trzeba zacząc
Za to kolacje i śniadania to jego specjalność- jajecznice na masełku, sałateczki, kanapki (jak on to mówi- "kanapusie piętrusie" ). Mmmm... palce lizać
Buuuu... mój mi NIC nie gotuje .... no ale to dlatego, że jest wiecznie w pracy . Za to herbatę misam zrobi od czasu do czasu

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
odpisal ze robi mi juz zwrot gotowki i ze przeprasza ale nerwow to mi zjadl burak buraczany
nie daje rady zrobic obiadku postalam troche przy zlewie pomylam naczynia obralam ziemniaki i zrobilam surowke i zaczelo mi sie krecic w glowie wiec maz musi posmazyc rybke a ja wyladowalam znow w lozku
Ehhhhhhhhh
Gdyby gośc wiedział, to jeszcze Ci teraz dopłacić za nerwy powinien.... ehhhhhh Leż kochana i odpoczywaj!
Stary 2009-11-27, 13:33   #4934
Darusiaaaa
Zakorzenienie

[QUOTE=Izumi;15533632]dalej nie rozumiem... zamówiłyście kurtę, a dostałyście popsuty express X-D?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Nie Zamawiałyśmy kurtke ktora miala byc nowa, a przyszła z popsutym ekspresem
Stary 2009-11-27, 13:35   #4935
fasolka73
Rozeznanie

Izumi podejrzewam niezrozumienie.... expres=zamek błyskawiczny
tak?

A tak o tych brzuszkach odlewanych... Czy to jest zdrowe dla malucha? Ja dużo robiłam w gipsie (bom sztukator) i miałam taki odlew robiony całej głowy.... Duszno w tym i gorąco. A skóra potem wysuszona, mimo kremu i wazeliny. Sam gips jak wiąże to wydziela dużo różnych oparów, bo tam zachodzą reakcje chemiczne. Ale pamiątka śliczna! Tylko trzeba się by upewnić, czy bezpieczna... Bo ja nie wiem.Ciekawe....

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-11-27 o 13:38
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 13:37   #4936
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

No widzisz cieszę się że wszystko się rozwiązało

U mnie właśnie był listonosz tak mnie wkurzył że szok idiota. Takiego mamy durnego listonosza mówię wam idiot Kazał mi się 3 razy podpisać i sprzeczał sie ze mną ze mam inaczej na nazwisko czub ...
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:39   #4937
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
kochana a jak brzuszek zrobić?? taka forme .. jej fajny pomysł powiedzcie jak jak jak jak jak????

PS. W sumie ania ma racje może sie wyjasni pogadajcie spokojnie.. może przeprosi a skoro tanie ma rzeczy i duzo sprzedaję to mozliwe że sie pomylił.. ale musisz mu powiedziec żeby był bardziej dociekliwy i kontaktowy bo najpierw sie wystawia kochana upomnienie i przypomnienie o płatnociach tez jestem i kupujacym i sprzedającym więc wiem jak ja to robie...

A kiedys kupiłam 5 zestawów siatki tej swiecącej na siwta za 35 z sztuka i okaało sie że jedna swieci co drugi rząd.. zadzwoniłam powiedziałam co jest grane spytałam czy mam odesłać te zepsute.
gośc był tak uprzejmy że nie kazał odsyłac i dosłał na własny koszt dodatkowa sztukę.. a okazało sie że te kabelki sa tak delikatne że mąz je zlutował i miałam 6 kompletów....
Z czego na drugi rok ani jeden nie działał ale to inna historia
o mnie o cos takiego chodzi
http://www.blog.przedporodem.pl/ciaz...dlew-brzuszka/

ale izumi mnie juz wyreczyla i o tym napisala dziekuje
tylko nalezy pamietac by wczesniej cisalo posmarowac oliwka my kiedys do szkoly na konkurs o ochronie srodowiska robilysmy takiego ludka z odpadow i reze mial miec gipsowe i ja nalozylam taka mase na dlonie i nie posmarowalam i co kolezanka musiala mnie wiezc do szpitala bo nie moglysmy tego sciagnac na izbie przyjec mieli niezly ubaw z nas ale mi nie bylo wcale do smiechu

Stary 2009-11-27, 13:41   #4938
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Będę w końcu porządki w szafach dziś robić i tak sie zastanawiam, ma ciuchy w których w ogóle nie chodzilam, albo takie po raz dwa założone a już nie będę w nich ciekać, więc chyba wystawie na allegro, nawet jak jedna pojdzie za 5 czy 10 zł to ponad 100 będzie, robiłyście tak??

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Już sie ledwo powstrzymałam żeby nie isc na maluszowe zakupy, ale obiecałam mojemu, że razem pójdziemy

Widać, że jesteś z Sieradza Ja tam swego czasu często jeździłam do rodziny mojego "byłego, niedoszłego". I zawsze mnie bawiło to słowo "ciekać" Najpierw długo nie wiedziałam "o co kaman"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-27, 13:47   #4939
Darusiaaaa
Zakorzenienie

heehehheeh;-) Tak samo jak u nas mówi sie nieraz WUJO do jakiegos WUJKA to znow podoba sie strasznie mojej rodzinie z Piotrkowa
Stary 2009-11-27, 13:53   #4940
madziwnia
Zakorzenienie

o nieeee takiego odlweu nie chcę.. nie stac mnie ale fajna sprawa!!

PS. więc na zabawe nie idziemy ale jedziemy wieczorem na romantyczny wieczór przy pizzy lub cos w tym stylu znaczy jutro.

A na obiadek mam dziś mrozonke wiosenna warzyw pychaaa gotowana na wodzie z masekiem i bułką tarta!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-27, 13:59   #4941
drcron
Zakorzenienie

ASIULEK_23 - na szczescie moj maz umie gotowac wczesniej zanim sie poznalismy przez dlugi okres mieszkalam z moim bylym i ten chcial mi kiedys zrobic niespodzianke i ugotowac rozol to nie dosc ze kuraka wsadzil calego to jeszcze z tymi wnetrznosciamii to jeszcze warzyw nawalil tak ze masakra i makaron wsypal jak sie wszystko ugotowalo to mnie wola z kuchni zebym przyszla i ratowala obiad , ja zajeta praca bylam wiec nie zwracalam uwagi co tam robi > wchodze a tu szczena mi opadla lyzke jak sie wsadzilo do gara to stala < gar 10 litrow> usmialam sie wtedy do lez

Stary 2009-11-27, 14:04   #4942
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
heehehheeh;-) Tak samo jak u nas mówi sie nieraz WUJO do jakiegos WUJKA to znow podoba sie strasznie mojej rodzinie z Piotrkowa
Hehehe... Ja pochodzę z Pleszewa za Kaliszem. Od ponad 2 lat mieszkam w Toruniu. Na początku za nic nie mogłam się przyzwyczaić do panujacego tu zwrot "JO". Używa się go w różnych sytuacjach zależy od intonacji i tak np.:

1) Potwierdzenie
a) tak
przykład użycia:
- Idziesz do domu?
- Jo.
b) jo podwójne, czyli jo, jo
przykład użycia:
- Pamiętasz imprezę u Bogdana?
- Jo, jo, było ekstra.
c) ironiczne (tutaj jako jo podwójne)
przykład użycia:
- Mam w domu słonia w butelce.
- Joooo, joooo.
2) Pytanie
a) normalne
przykład użycia:
- Weźmiesz mi książkę na zajęcia, jo?
3) Niedowierzanie
a) wydłużone jo
przykład użycia:
- A wiesz, że mam ciocię w Australii?
- Joooooooo?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-27, 14:05   #4943
ita83
Wtajemniczenie

to ja sobie chyba zrobie taki brzuszek z papieru mache.....latwe i nie drogie
a co do nowosci nio po prostu tutejsza sluzba zdrowia to mi robi bieg z przeszkodami
pamietacie jak mi odwolali wizyte - wiec zadzwonili przed chwila ze mnie wcisna na poniedzialek na 8:00 rano wiec musialam odwolac moje usg 4d!!!!!
Ale co tam zrobie w polsce 21 grudnia
Stary 2009-11-27, 14:05   #4944
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
o nieeee takiego odlweu nie chcę.. nie stac mnie ale fajna sprawa!!

PS. więc na zabawe nie idziemy ale jedziemy wieczorem na romantyczny wieczór przy pizzy lub cos w tym stylu znaczy jutro.

A na obiadek mam dziś mrozonke wiosenna warzyw pychaaa gotowana na wodzie z masekiem i bułką tarta!!!
ja gdzies kiedys na allegro widzialam taki za calkiem przyzwoite pieniazki chyba kolo 60 zlotych z ta roznica ze tam zakladalo sie taki silikonowy fartuch robilo ten odlew a potem cos sie do srodka wlewalo i wychodzil taki brzusio dodalam do ulubionych i czekalam az mi brzusio urosnie by zamowic ale mi wcielo z ulubionych na allegro dopiero teraz doczytal;am ze po 14 dniach przechodzi to do arhiwum a ja nie wiem jak tam zajzec a nie wiem jak to sie nazywalo bo inaczej niz odlew gipsowy brzuszka ach skleroza ze mnie wielka
ale u nas strasznie wieje

ale masz fajnie ja nie pamietam juz kiedy bylismy na romantycznej kolacji z moim mezem hmmmm..... chyba jeszcze przed weselem no ale coz tak czasem bywa kiedys sobie odbijemy ja jutro znow sama w domku bede siedziala maz idzie na 24 godziny do pracy tesc pewnie pojdzie na imprezke do sasiadow a ja co sama w domku bo gdzie ja chora moge pojsc do mamy nie pojade bo nie chce jej zarazic ale bynajmniej nasz cielak bedzie mial ten luksus i bedzie mogl posiedziec ze mna w pokoju bo jak jestem sama to zawsze go wpuszczam do pokoju i razem siedzimy a jak sa domownicy to on siedzi w swoim pokoju a tak to razem na zmiane kielbasy pojemy

Stary 2009-11-27, 14:08   #4945
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
ASIULEK_23 - na szczescie moj maz umie gotowac wczesniej zanim sie poznalismy przez dlugi okres mieszkalam z moim bylym i ten chcial mi kiedys zrobic niespodzianke i ugotowac rozol to nie dosc ze kuraka wsadzil calego to jeszcze z tymi wnetrznosciamii to jeszcze warzyw nawalil tak ze masakra i makaron wsypal jak sie wszystko ugotowalo to mnie wola z kuchni zebym przyszla i ratowala obiad , ja zajeta praca bylam wiec nie zwracalam uwagi co tam robi > wchodze a tu szczena mi opadla lyzke jak sie wsadzilo do gara to stala < gar 10 litrow> usmialam sie wtedy do lez
Heheh... to moja mama podobne ma przejścia Zaraz po slubie nie umiała jeszcze w ogole gotować. tata przyniósł jej gołębie żeby ugotowała rosół (bleee...). I ona też wsadziła je w całosci. Dopiero jak już zupa była zjedzona prawie cała to tata pyta "a co to pływa w tej zupie?"... no i co??... flaczki moje drogie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-27, 14:10   #4946
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja odlewu nie chce, zdjecia wystarcza moj tez idzie do pracy ale wieczorem moze gdzies pojdziemy, mam kumpele w kaliszu przyjezdza czasami do mojej sasiadki bo to jej ciotka i tez mi to jej "jo" na poczatku przeszkadzalo
Stary 2009-11-27, 14:22   #4947
drcron
Zakorzenienie

tutaj ze taki odlew jest bezpieczny
http://***********/opinie/BABY-ART-Z...f120383f8e2ac#

kurcze zawzielam sie i bede szukala az znajde gdzie robia blizej mnie i taniej albo gdzie moge dostac material do samo zrobienia
a ten papierowy to co to za brzuszek ??

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

wiecie co wlasnie zrzarlam < inaczej tego nazwac nie mozna > kilogram cytryn obralam pokroilam w talarki i tak jedna za druga ochlanialam mialam cukrem posypac ale zapomnialam ciegam reka do miseczki patrze a tu juz pusto maz chcial sobie zrobic herbatke pyta czy nie widzialam cytryn a ja krzycze z lozka widzialam a on a gdzie a ja w moim brzuszku sa hehehehe on caly kilogram a ja no tak jeszcze bym zjadla

Stary 2009-11-27, 14:23   #4948
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Izumi podejrzewam niezrozumienie.... expres=zamek błyskawiczny
tak?

A tak o tych brzuszkach odlewanych... Czy to jest zdrowe dla malucha? Ja dużo robiłam w gipsie (bom sztukator) i miałam taki odlew robiony całej głowy.... Duszno w tym i gorąco. A skóra potem wysuszona, mimo kremu i wazeliny. Sam gips jak wiąże to wydziela dużo różnych oparów, bo tam zachodzą reakcje chemiczne. Ale pamiątka śliczna! Tylko trzeba się by upewnić, czy bezpieczna... Bo ja nie wiem.Ciekawe....
AAAAHAAAA ..... no co kraj to obyczaj, a właściwie co powiat to gwara
Z tymi odlewami to nie mam pojęcia jak to jest. Ale nie wydaje mi się, żeby miało jakieś zgubne skutki, wszak to tylko chwilę ma się na sobie ... ale tak jak mówię... nie znam się
Stary 2009-11-27, 14:26   #4949
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie co wlasnie zrzarlam < inaczej tego nazwac nie mozna > kilogram cytryn obralam pokroilam w talarki i tak jedna za druga ochlanialam mialam cukrem posypac ale zapomnialam ciegam reka do miseczki patrze a tu juz pusto maz chcial sobie zrobic herbatke pyta czy nie widzialam cytryn a ja krzycze z lozka widzialam a on a gdzie a ja w moim brzuszku sa hehehehe on caly kilogram a ja no tak jeszcze bym zjadla
OMG a to tak nie za duzo na raz ja jem 2-3 pomarancze dziennie ale jakbym miała mandarynki pod reką nawet 2 kg też bym opędzlowała

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-27, 14:32   #4950
ita83
Wtajemniczenie

dla zainteresowanych papier marche : składa się z: rozdrobnionego i namoczonego w wodzie papieru, substancji wiążących – kleju, gipsu, krochmalu i wypełniających – kredy itp.

klej robi sie z wody i maki - czyli nic szkodliwego

Potem moczymy gazetke w kleju i nakladamy na brzuszek.....
chyba bede tworzyla w weekend dam znac jak wyszlo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości