|
|||||||
| Notka |
|
| Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach część VI
Cytat:
Mi ten twój koszmar przypomina serię moich koszmarow,moja interpretacja-masz sporo trudnych spraw ktore zepchnełas ale powinnas się z nimi uporać bo nie dają ci spokoju , i wydaje mi sie ze masz z jakiegoś powodu duze poczucie winy. U mnie to byly sprawy sprzed wielu lat. No ale moge się mulic bo jestem niezle
|
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skuś skuś Nie każdemu się ten serial podoba, ale mnie bardzo. Tak rewelacyjnie i czasem wręcz w przerysowany sposób pokazuje zakamarki wrednej babskiej duszy i nie tylko. Niby zabawne, szokujące czy zaskakujące, czasem głupie, ale jednak ja tam widzę pewne kawałki siebie ![]() W ogóle lubię na ten serial patrzeć Acha tylko adres na PW proszę, bo zajrzałam do kajeciku a tam niet. Byłam u dziadków na wsi na chwilę, zawieźć sałatkę itp. i załapałam się na mikołajowy prezent finansowy (na który wcale nie liczyłam, zwłaszcza że od tej babci daaawno nic nie dostałam, na żadną okazję)... będzie na jakiś drobny zbytek ![]() Lecę poprasować kilka rzeczy, później na chwilę tu z wami siądę, a za godzinę idę na seans Brzyduli połączony z lepieniem kulek tyrajmisiowych ![]() Cytat:
bo naprawdę nie mam trudnych spraw, ani tym bardziej poczucia winy (większego niż zazwyczaj związanego np. z tym że o północy jem chipsy ). Ja sądzę, że mój sen wynika z tego, że mocno się przejmuję tym, że się zobowiązuję wobec kogoś. Aktualnie organizuję szlachetną paczkę dla biednej rodziny, codziennie staram się zdobyć potrzebne rzeczy - pewnie stąd niedożywione dzieci w moim śnie A zaręczyny śniły mi się zapewne dlatego, że do 1 w nocy suknie ślubne na forum wizażu oglądałam. Taka ze mnie nieskomplikowana istota
|
||
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no to jest mój największy wyrzut
ale jeszcze nie spędza mi snu z powiek. Zacznie od stycznia
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
oj, Violl, Violl
kontynuować ?
|
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
kontynuuj kontynuuj!
![]() ach Ilona dzięki za przepisidło na zupę. ale nie mam połowy składników przyprawowych.... ja też kminku nie nawidzę. Kamilka, wrzuć i swój ![]() |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Bijcie bijcie... tylko mi nie gderajcie błagam
![]() ![]() i wiem wiem... a - Atojka - odnośnie bibliotek - jakie kolejki?! Ja mam wszystkie potrzebne mi książki KUPIONE jak tu już ostatnio pisałam wolę kupić, a później odsprzedać... także wszystko leży i czeka... na wenę moją Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2009-12-05 o 16:27 |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
poszłam się zdrzemnąć jeszcze po tym jaki pisałam rano.. i wiecie o której się obudziłam..?? O 12
![]() proszę mnie nie puszczać na przyszłość ![]() ale mnie rozbawił george ![]() Cytat:
Ilonko-czyli podoba Ci sie jej pierscionek..? Hmmmmm... Dobrze wiedzieć![]() Postanowiliśmy ubrać dziś choinkę serio serio. Zaraz się zabieramy
|
|
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
atoja, no nie gadaj, nie masz cynamonu i imbiru suszonego - trza nad Toba popracować
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mam podobna broszkę
|
||
|
|
|
#3010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no jak sobie przypomnę z dziecństwa to też wolałam już te słynne (z gadania i straszenia) wciry niż to "pla pla pla" przez długi czas, ale niestety, musiałam wysłuchać..No i wracając do tematu, powiem Ci moją historię z epizodem na technologii drewna. Na trzecim roku miałabym czwórkę spokojnie w terminie zerowym, ale mi sie nie chciało przepisać na szybko na czysto pracy laboratoryjno-cwiczeniowej. jakbym zaniosła na następne to też byłoby ok, bym miała zal i zwolnienie z egz.. Ale... następnego razu nie bylo bo babeczka zmarła... I lipa. A że przedmiot specyficzny nie było więcej osób o uprawnieniach egzaminatorskichi nast. uczelnia o takim kierunku była w Poznaniu i trzeba było po prostu wypożyczyć profa... trwało to rok.... i o ten rok dla mnie za długo! ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
edit: właśnie zajrzałam jeszcze raz, nie wiem co mi się pomerdało.. to chyba przez ten szafran... a cynamon na serio do ziemniaków???? a potem zmiksować/ czy taka jaka jest? a może troszkę wędzoneczki, kiełbaski czy innego mięsiwa?ja też gdzieś wreszcie muszę odwdzięczyć się komuś za to słuchanie, więc trzymam z toba Ilona, to będzie taka fala
Edytowane przez atoja Czas edycji: 2009-12-05 o 16:52 |
||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
czyli damy jej popalić
jak się nie weźmie za robotęnie znasz w ogóle kuchni bliskowschodnich? indyjskiej? cynamon nie tylko jest zarezerwowany dla słodkich potraw |
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie tak się jakoś składa,że nie specjalnie próbowałam wschodnie jakoś ani z jedzeniem ani z gotowaniem... bo ja jestem tak zwykła gosposia domowa a nie taka super kuchara jak Ty
Edytowane przez atoja Czas edycji: 2009-12-05 o 17:30 |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
no teraz toś wymyśliła
![]() ja mam pociąg eksperymentatorski i cierpliwą połowicę po prostu
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Co tutaj tak cicho, pewnie szukaja prezentow
![]() Wlasnie wrocilam z wycieczki z Tz-em, do lasu, wspinaczka traktem i spacer u podnozy wulkanu, krajobraz ksiezycowy, pozniej lunch .kroliczek z grilla, winko, kawka i spac mi sie chce teraz. Viol pewnie pisze prace.... Sel wszystko ok? Ilona znasz przepis na dobre risotto? Kamila a Shantaram czytalas? Ja mialam wersji orygnalnej super, kupilam mamie w Empiku, tez podobala sie. |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepisów na risotto to znam w chusteczke ale żadnego nie wypróbowałam - nie przepadam za ideą rozgotowanego ryżu np. Nigella i Jamie Oliver mają dobre |
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja promotor to fajna babeczka, zawsze mi wszystko terminowo sprawdza, dlatego o to się nie martwię - wiem, że i ja muszę być fair. Jeśli ustala mi jakiś termin to się do niej zgłaszam. Początek pracy już mam zatwierdzony... od czegoś trzeba zacząć ![]() ![]() Cansada - Viol teraz siedzi z TŻtem i czeka na finał "Mam talent"
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
no a przedtem oglądała brzydulę, dziś ma wolne zgodnie z planem, bo wczoraj caly dzień pisała . No jej też się coś należy, no nie? ja też za risotto nie przepadam, a mój to już wogole mu nieteges jak samą nawzę "ryż" słyszy. Czasem przemycę... albo sama jem przez 3 dni A ja najbardziej jeśli już to lubię risotto na winie - czyli wszystko co mi się w danej chwili nawinie. Nie lubie tego specjalnego ryżu, wolę paraboliczny, długoziarnisty, a najlepiej basamati. Ważne by podsmażyć suchy ryż na tłuszczu (najlepiej lubie masełeczko) potem gotuję w bulionie. najcześciej (jeżeli tak wogóle można powiedzieć) dokładam suszone wymoczone grzybki pokrojone w kosteczkę, czosnek, pora (też zesmażonego), ananasa z puszki... co mi tam się przypomni casandra! pięęęękny dzień! u nas tez księżycowy krajobraz jest teraz. ..hahahaha puchy na ulicy i snująca się delikatnie chłodna mgła wzmagana dodatkowo lekkim dymem z okolicznych domów... Edytowane przez atoja Czas edycji: 2009-12-05 o 19:19 |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Przyczajenie
|
Buenas tardes
Przepraszam ,że Wam się wcinam w forum,ale tak od wielu miesięcy Was czytuję i postanowiłam wreszcie się odezwać ![]() Żeby nie było,piszę do Was w sprawie minerałów Wiem,że to nie jest odpowiednie miejsce,ale panuje tutaj taka miła atmosfera i w ogóle,więc jakoś mi łatwiej zacząć moją mineralną przygodę właśnie tutaj.![]() To teraz do rzeczy:Otóż pomimo mojej wieloletniej miłości do fluidów potrzebuję podkładu,pudru i może czegoś jeszcze,czytałam o jakiś bazach,primerach-jakbyście mogły wyjaśnić do czego one służą,byłabym wdzięczna dodam,że muszą to być kosmetyki kryjące,które z powodzeniem zastąpią drogeryjne fluidy czy mogłybyście dobrać mi taki podstawowy zestaw ? ![]() wiem,że powinnam opisać bardziej szczegółowo kolor skóry itd. ale poczekam najpierw na Waszą odpowiedź,chęć uświadomienia mnie ![]()
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Atoja, Ilona wstyd sie przyznac ale nigdy nie jadlam
A krolik z grilla pierwsza klasa, sama jadlam pierwszy raz , najczesciej w sosach rozmaitych robiony mialam. Viol a TZ sie nalezy?, hmmm ciekawam co mu sie nalezy?..... |
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kl aski:
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na początek poczytaj wątki podwieszone na górze strony obowiązkowo TEN i to co Rozwielitka ma w podpisie |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam formułę intensive najbardziej kryjąca.Bazy ,primery i inne firmy zostaw na pózniej najpierw naucz się aplikacji samego podkładu,kremu użyj minimalną ilość i poczekaj aż się wchłonie a tak wogóle to pobuszuj na blogu Cathy-kosmetyki mineralne-welcome to mineral world,to jest najbardziej skondensowane zródło wiedzy. Za duzo jest tych informacji ,pozatym off topy karane są |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Violl, jak wy będziecie spędzali długie zimowe wieczory, kiedy program dobiegnie końca? Doprawdy nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Powinnaś zapoznać się z kilkoma podstawowymi wątkami podwieszonymi na stałe na stronie głównej forum mineralnego, one są prawdziwymi skarbnicami wiedzy. Dobrze też przeczytać dwa pierwsze posty z wątku o everyday minerals. W zasadzie każda firma oferuje podkłady o różnym stopniu krycia, także nie będziesz miała problemu z ukryciem niedoskonałości. Jeśli nie wierzysz, zajrzyj na wątek o mineralnych metamorfozach. I zacznij testować, to jedyny sposób, żeby sprawdzić, jak poszczególne formuły współpracują z naszą cerą. |
|
|
|
|
#3027 |
|
Przyczajenie
|
a czytałam te wątki,czytałam
wiem,że jesteście wrażliwe na 'nieczytanie' podstawowych wątków,dlatego zaznajomiłam się z tą lekturą już jakiś czas temu tylko,że to są takie ogólne informacje o kosmetykach mineralnych,a firm jest dużo i sama nie wiem od czego zacząć,dlatego chcę z Waszą pomocą zamówić jakieś próbki i samemu sprawdzić,czy mi pasują minerały
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
I od ogolnych informacji trzeba zaczac
W watkach redakcyjnych i pierwszych postach dowiesz sie co to sa bazy, primery, pudry wykanczajace i jakie maja zastosowanie oraz jak zamowic swoje pierwsze mineraly. Przeczytaj ta obowiazkowa lekture jeszcze raz Witamy
|
|
|
|
#3030 |
|
Przyczajenie
|
aa bo ja zapomniałam dodać,że od roku czytam wizaż z konta koleżanki,dlatego zdążyłam być na wszystkich podwieszonych wątkach i blogu Cathy
![]() czyli mam najpierw zamówić próbki Everyday Minerals na Allegro? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

śniło mi się, że się dowiedziałam, że mi się TŻ w przyszłym roku oświadczy

W ogóle lubię na ten serial patrzeć
A zaręczyny śniły mi się zapewne dlatego, że do 1 w nocy suknie ślubne na forum wizażu oglądałam. Taka ze mnie nieskomplikowana istota
klik!

ani z jedzeniem ani z gotowaniem... bo ja jestem tak zwykła gosposia domowa a nie taka super kuchara jak Ty

kl aski: