|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Aldi, dziękuję. Synuś coraz częściej mnie zaskakuję "dorosłym" zachowaniem jak na 3lata i 4 miesiące, ale dużo w tym zasługi tż.
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki! Widzę, że niezłe imprezki były!!!!
A ja mam konkretnego kacora przez tą imprezę śpię cały dzień! Tylko co ja będę robić w nocy??? Może zahaczę o porodówkę :POliwcia ![]() ![]() Ciekawe czy ktoś urodził w pierwszy dzień roku??? A co u zebci? |
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez zastanawiam się co u zebry...kurczę właśnie wróciłam z małego spacerku, jakiś miesiąc temu skurczy dostawałam od zrobienia paru kroków a teraz nic
ale ten babski organizm jest dziwny
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwia trzymam kciuki za szybki i w miare łagodny poród
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie noworocznie mamuśki!!
Ula i Rybcia ja też tak mam.. nawet maleńkiego skurczu nie odczuwam, a już najwyższy czas!! Jakby nie było to już 40 tc do nas dziś przychodzą znajomi - parka. Pewnie teżety będą delktowały się piwem, a ja znów zadowolę się jedzonkiem tak więc dziś znów zakaz rodzenia, co by nie inwestować w taksówkę![]() Zaprezentuję wam mój 40 tygodniowy brzucholek: moja premiera tutaj oto ja i mój brzuszek;-)
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Widze ze jednak cos sie ruszylo....Olivia trzymam kciuki
My dzisiaj z mezem nie robimy nic......lezymy na kanapie i ogladamy filmy. Takie noworoczne leniuchowanie
|
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
jejku Oliwia!! teraz doczytałam!! trzymam mocno kciukasy!! może będziesz pierwsza w tym roku
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duuuży ten brzuszek już jest.Można by pomyśleć,że teraz wszystko się może zdarzyć.Ja też już czekam na ten luty,bo normalnie ciężko mi jest .A poza tym ciekawa jestem jak to będzie wyglądało tym razem,bo tym razem z TŻ mam nadzieję,
|
|
#3909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ooo to dobrze
Cytat:
Synkowie potrafią być troskliwi....to takie piękne....i piękne rokowania na przyszłość Dziewczynki zresztą też...ale taka troskliwość u facetów jest na wagę złota... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jej to już 40 tydz ![]() gosbaj no to milego leniuchowania ....my też się przelewamy na kanapie z małymi przerwami na zabawę na dywanie Ojej Olivka może została jednak w szpitalu bo coś cichooooo
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
eudaimonia no masz bebzolek masz
Sensuel oj mi też juz strasznie cięzko a tu jeszcze tyle czasu....
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia, Sensuel mam to samo....termin niby na 7 luty...wprawdzie moja gin rokuje że wcześniej skoro jest już rozwarcie...ale do tego 24 stycznia o którym ostatnio z nią rozmawiałam chciałabym dotrwać...a to jeszcze ponad 3 tyg
![]() A ja przed chwilą ledwo wstałam z łóżka...czasem jak sięzależe to coś mi sięz kością ogonową tak robi że wstać nie mogę ![]() ehhhhhhhh
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia 3 tygodnie a ja 7
a jeszcze dziś mnie cały dzien brzuch boli jak na @ nawet nospa nie pomaga ![]() PS. wrzuciłam przepis |
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dlatego już nie wychodzę z domu
![]() ![]() Cytat:
Dziekuję
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziiaj caly dzien sie wyleguje w lozku TZ mi wszytsko przynosi i nie pozwala z pod koldry wychodzic
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to dzisiaj mam lenia giganta.Nic mi się nie chce robić i nawet apetytu nie ma,a zdałoby się coś zjeść
.Co prawda dzisiaj troszkę w domku porobiłam,a teraz marzy mi się kąpiel.Może to mnie mnie jakoś zrelaxuje
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam że mi cos pikało wczesniej
![]() O 20:14 Olivia napisała: "jestem w szpitalu na obserwacji rozwarcie tylko na palec, ktg skurcze niewielkie.Jak jutro nic się nie ruszy to pewnie wyjdzie " To jednak ją zatrzymali.... Olivka trzymamy kciuki
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
u mnie na SR położna mówiła, że jak się już przyjedzie do szpitala to żeby się nastawić że zatrzymają na obserwację, nawet jak będzie fałszywy alarm, więc nie wybieram się dopóki nie będę pewna że to na pewno to
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrze a tu Brzoskwinka ![]() ....Ja też za wcześnie to się nie będę wybierała zwłaszcza że poprzednio z rozwarciem mnie na IP olali.... Ciekawe co u Zebci..... nic nie pisze....eraz już za pozno by napisać....może jutro :/
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Witam w Nowym Roku!
A u mnie jeszcze 12 dni do terminu Ciekawe czy bedzie wczesniej, ale tak wlasnie przeczuwam bo coraz czesciej lapia mnie skurcze!Do nas przyjechali znajomi meza z dwojka dzieciakow. Nie widzieli sie dlugo z moim mezem, a ze akurat byli na swieta na nartach to umowilismy sie, ze przyjada i dotarli 30 po poludniu, spedzilismy razem Sylwestra i pojechali dzis po poludniu. Bylo naprawde fajnie! Ja oczywiscie wypilam brzoskwiniowego szampana, poszlismy tez puszczac sztuczne ognie Poszlismy spac chyba przed 4, a obudzilismy sie z mezem juz o 8. I jak wlasnie siedze na kanapie z laptopem, a moj ukochany tak slodko zwinal sie kolo mnie w kuleczke i zasnal! Slodki widok! Mialam sie pochwalic brzuszkiem swiatecznym, ale zrobie to moze jutro, jak zgram zdjecia do kompa!
|
#3921 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
no to oliviao może wyjdzie,ja pewnie też bym pojechała z takimi skurczami a nawet jakbym ich prawie nie miała to i tak by zatrzymali bo u nas zawsze zatrzymuja przynajmniej na dobe.
ja co jękne jak mam ból brzucha to tż zaraz leci i krzyczy co sie dzieje własnie w 2tv beda mówic o noworodkach w nowym roku,hmmm no i żadna z nas ![]() ------------------------------------------------------------------------------- no tak... pokazali maleństwa w tv a ja już zaryczana jak widze takie maluchy!!!! Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-01-01 o 23:12 |
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
OliviaO
zacisnieteja przez to wszytsko zapomnialam ze mam wiesci od Zeberki.Pisala mi dzis ze wszystko co najgorsze minelo Piotrusia ma co dwie godziny na karmienie choc i tak musi byc dokarmiany bo zasyca pierwszy glod i idzie w kime no i troszke schudl. Dzisiaj tez byl naswietlany bo ma zoltaczke. Ogolnie jedna pielegniarka mila poza tym Zeberce sie reszta nie podoba i to chyba wsio ![]() Juz w domku ide spac a jutro ta wizyta.. mam jnadzieje ze wroce spowrotem do domku
|
|
|
|
#3924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Olivia to lepiej, że została na obserwacji - nigdy nie wiadomo co się będzie działo i może sie szybko rozwinąc akcja porodowa, więc niech lepiej ja tam potrzymają do jutra Cytat:
A mamaidy to późno wychodzi ze szpitala, pewnie jak wróci to opowie nam co i jak. Kancia normalnie mnie "rozwaliłaś" z tym greenpeacem, tak się zaczęłam śmiać, że nie mogłam słowa z siebie wydusić |
||
|
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Ze szczególnym uwzględnieniem łatwych i szybkich porodów oraz zdrowych pociech![]() OliviaO Ledwo żyję po imprezie sylwestrowej, kac jaki czy co ![]() Byliśmy u znajomych, jakieś 30 km od nas, tz oczywiście rano zionoł alkoholem niczym smok wawelski ogniem i musiałam wracać ja po śniegu i lodzie, brrrr.... Nie lubię tak ![]() Zgaga mnie piecze niemiłosierna, brzuch twardnieje coraz częściej i pobolewa jak przy okresie Trochę się martwię, ale nic się innego nie dzieje... Leżę kołami do góry, a w poniedziałek chyba się udam do jakiegoś gina... Bo mój to chyba już w australii ![]() no i z okazji świąt zrobiłam sobie trochę fotek w "wyjściowym" wydaniu to się pochwalę - oto ja z zeszłego tygodnia - 34tc
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wieści od Zebci
Xmila śliczna mama *************** A ja wstalam jakaś padnięta...ledwo dzień się zaczyna a mnie jakoś głowa boli i czuję sięjak by ktoś mnie w dodatku za oknem jakoś ciemnoooo aaaaaaaZrobiłam kawkę mleczna bezkofeinową z czekoladą.... Dla Was teżżżżżżż ![]() Załącznik 2756744
|
#3928 | |
|
Raczkowanie
|
pysiamn
kawka wygląda super!co tu dzisiaj taka cisza ja właśnie wróciłam z REALA , byłam po pampersy, dzisiaj są w promocji po 40 zł za jumbo pack, więc jak jeszcze nie kupiłyście to nie przegapcie okazji ![]() Cytat:
****************** no i mieliśmy kolejne włamanie do auta od sierpnia to już czwarte, normalnie na tych złodziei, na szczęście znowu nie udało im się go ukraść ale zamek do wymiany
|
|
|
|
|
#3929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3930 | ||||
|
Rozeznanie
|
Helol mamuski,
Snilo mi sie dzis, ze juz mialam szwy zalozone na dole i troche czasu mi zajelo wykombinowanie jak ja mam teraz zrobic siusiu?? Cytat:
Cytat:
Asiulka Cytat:
Cytat:
o kurcze, co oni sie tak uczepili Waszego samochodu? co za chamstwo normalnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

przez tą imprezę śpię cały dzień! Tylko co ja będę robić w nocy??? Może zahaczę o porodówkę :P

ale ten babski organizm jest dziwny

.A poza tym ciekawa jestem jak to będzie wyglądało tym razem,bo tym razem z TŻ mam nadzieję,

nic nie pisze....
Ciekawe czy bedzie wczesniej, ale tak wlasnie przeczuwam
po śniegu i lodzie, brrrr.... Nie lubię tak 
kawka wygląda super!