|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
u akacja5 też kupowałam. Wszystko super, ggagatko ma przepiękny chalcedon w zielonym kolorze tylko markizy.
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, proszę powiedzcie mi jak wygląda zamawianie większej ilości produktów u jednego z sprzedawcy. Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o allegro, po złożeniu zamówienia dostane jakieś podsumowanie ile czego i na jaka kwotę??
mam gdzieś w opcjach zaznaczyć, że zamawiam więcej niż jeden produkt??
|
|
#1713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wpłata była 10.11.2009r. Na poczatku grudnia, pomyslałam sobie, że się znowu o nie upomnę. Wprawdzie kosztowłay mnie tylko 8 z, ale dla zasady Pani nie raczyła odp. Więc 11.12.2009 wystawiłam jej za te turkusy negatywa, a za resztę aukcji neutrala, bo w końcu je wysłała. A ona za to dała mi za wszystkie aukcje (chyba 8) negatywa, z uzasadnieniem cyt."brak zrozumienia sytuacji"Nawet nie wiem jak to skomentować ![]() Pozostałe kamyki, miały być sparowane, ale nie były. Poza tym ma ona dwa nicki na allegro, jeszcze "twój jubiler", wprawdzie kasę wpłaca się chyba na różne konta (z tym samym nazwiskiem) ale wszystko idzie z jednej firmy ![]() A najbardziej w sumie to się wkurzyłam na allegro, bo nie mieszają się w komentarze. Na ebayu jest coś takiego jak ochrona kupującego, a tu może mnie babsztyl za to, że kasę miała na drugi dzień po aukcji negatywa dawać i nic.
|
|
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja piszę mail, że potwierdzam kupno konkretnych przedmiotów i proszę o wysłanie specyfikacji lub w ostateczności potwierdzenie wyliczonej przeze mnie kwoty.
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Antykwariat na pewno.
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, zamawiam u Eltay, ale pamiętam żeby wysyłali takie coś. Eliza Akcesoria wysyła spis produktów z końcową kwotą, Pasart też. Ja spisuję wszystko i liczę na spokojnie trzy razy. Wtedy mam pewność, że się nie pomyliłam.
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam u Antykwariat,mam nadzieję że wszystko będzie ok Pozdrawiam.
|
|
|
#1719 |
|
Raczkowanie
|
luBIĘ zamawiac w ANTYKWARIACIE jedyne co mnie tak wkurza to to ze pakują w zwykłe woreczi zamiast w woreczki strunowe
|
|
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
Może ktos sie orientuje czy ekoraliki potwierdzaja wpłyniecie wpłaty/wysyłkę?
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
potwierdzają przez menadzera sprzedazy allegro
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
To i tak postep bo jak pamietam jeszcze z 1,5 roku temu pakowali w zielone reczniki papierowe
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
bardzo dziękuję za odpowiedź
|
|
#1724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkie koraliki i kamienie były całe. Poza tym są tanie, chociaż nie zawsze jest pierwsza klasa towar. Ale czasami taki stan rzeczy zaznaczają w opisie. Więc można się spodziewać. A jeśli ktoś bawi się w srebrze to polecam Jubilex33, ma fajne łańcuszki.
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia... Edytowane przez flyfee Czas edycji: 2009-12-16 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
w zielone ręczniki
ja właśnie czkam na wełnę do filcowania i cos sie sprzedawca nie odzywa :/ co to jest ten manager sprzedaży allegro??
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Jak sprzedajesz na allegro to mozesz sobie taka dodatkowa funkcje do panelu wykupić. Ten tzw. menadzer wysyła takie automatyczne maile jak podsumowanie sprzedazy, zaksiegowanie wpłaty czy wysyłkę towaru. ale szczegółów nie znam. kiedyś jak tą funkcję allegro wprowadzało, to dostałam maila informacyjnego na ten temat, stąd coś o tym wiem
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
Moe nie powinnam po jednych zakupach reklamować sprzedawcy, ale jestem tak bardzo zachwycona, ze muszę napisać
Zakupiłam druty srebrne u zelimchan, przyznam szczerze, że miałam stresa, bo druty były kupione za zaskórniaki i miały być na moje pierwsze srebrne wrappy. Gdyby było coś z nimi nie tak, to już nie miałabym mozliwości kupienia nowych niestety. Na szczęście okaało się, że druty są pierwsza klasa!! Miękkie (wyżarzane próby 999 nawet bardzo miękkie), nie sprężynują, ładnie się poddają kształtowaniu, po prostu rewelacja po każdym względem!! Poza tym bardzo pomysłowo zapakowane, żaden drucik nie miał prawa się ani troszkę wygiąć No i kontant ze sprzedającym bez zarzutu a przesyłka ekspresowa!!Z czystym sumieniem mogę polecić (tym bardziej, że wydaje mi się, iż ceny bardzo korzystne) |
|
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Ja też kupiłam u tego sprzedawcy i jak najbardziej polecam.Druty dobrze zapakowane kontakt rewelacyjny.Szkoda ,że maja mały asortyment jeszcze,ale możę powiekszą,bo mają swój sklep w chorzowie i krakowie. wklejam link można zerknąć http://www.srebroproma.pl/index2.html.
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanko o takiego sprzedawcę : MarkurHurt
Czy jest ok? Bo właśnie przejrzałam jego ofertę i jest ciekawa, ale zastanawiam sie czy sam sprzedawca jest ok ![]() Kupowała , któraś z Was u niego? |
|
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiałam i wszystko było oki. Nie pamiętam tylko czy wysyłał podsumowanie, ale ja zawsze potwierdzam zakupy mailem i proszę o podliczenie i każdy przysyła.
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Tam widziałam coś o antykwariacie. Chciałam właśnie tam zamówić koraliki, czy ten sprzedawca jest godny zaufania? Czy koraliki od niego są dobre? I to co najważniejsze, bo jeszcze nie bardzo orientuję się w tych sprawach, na stronie pisze, że Koszt przesyłki zależny od wagido 500gram = 7,50zł poczta do 1kg = 13zł kurier lub 13,50zł poczta I teraz właśnie nie wiem, jesli chciałabym zamówić tak: 4 rodzaje crackli kulek = 60 szt. 2 rodzaje kostka + kulka = 44 szt. 1 mix kolor =46 szt. 3 rodzaje szkła weneckiego = 6 szt. I właśnie wszystko zależy od tego, ile te koraliki ważą, w ogóle nie mam orientacji, czy crackle jako tako są ciężkie i nie wiem, czy zapłacę drożej, czy nie? Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Poszukaj tego sprzedawce w wyszukiwarce, bo już nie raz była tutaj o nim mowa i nie ma sensu znów powtarzać. A co do wagi, to spokojnie, napewno nie przekroczy Ci pół kilograma
|
|
|
#1733 |
|
Wtajemniczenie
|
Rossali, wielkie dzięki, bo tu o informacji o wadze najbardziej mi zależało.
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
a ja pochwalę Eltaya: byłam na nich zła, że paczka nie doszła przed świętami, ale to wina zakichanej poczty - następnym razem biorę kuriera.
malusia, zgrabniusia, pancerna paczka, cuuuuuuuuuuuuudne dopasowane powalające gratisy (zakupy za 170zł, gratisy to fajna drobnica [co im sama zasugerowałam] i metaliczne charmsy i zapinki kwiatowe do bransolet - się nie spodziewałam, pię-kne!); w zamian za kilka drobiazgów, których nie było, dołożyli mi podobne produkty w większej ilości z przeprosinami. polecam, chwalę, wrócę do nich z powodu tych charmsów - prze-pię-kne są i już mam 100 pomysłów ![]() choć co do drobnicy odkryłam lepsze źródło, ale ćśśś
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
jak ktoś jest z małopolski: hurtownia pasmanteryjna Centrogal, na ulicy Łagiewnickiej w Krakowie. 14zl za pol kilo za***iaszczych, równiusich 2mm to jest to, co tygrysy lubią najbardziej
![]() a jeśli ktoś z północy, to ja się chętnie podzielę swoimi zdobyczami
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
A ja się dzisiaj lekko zdenerwowałam. Chciałam po raz kolejnyzakupić pare rzeczy w CostumeJewellery. A tu zoooonk. Zostałam dodana do ich czernej listy !!! I nie wiem nawet za co. Zamawiałam u nich z 5 razy. Niektóre rzeczy reklamowałam ale zawsze dosłali jak czegoś nie mieli to kazali wybrać coś innego. Ogólnie byłam zadowolona. Napisałam do nich @. Kazali się skontaktować telefonicznie. Co jutro z rana uczynie. CZy zbanowali mnie za to że składałam reklamacje ?? A to już nie wolno ? Dowiem sie jutro . Ale mam nerwika. |
|
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko sie wyjasniło
![]() Nastąpiła pomyłka nie mnie chcieli zablokować. Więc wieczorkiem robie zamówionko - kolejne ![]() Tym razem troche swarków. |
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z czystym sumieniem mogę polecić Antykwariat, Eltay i koraliczki.pl, szybko sprawnie i bezproblemowo. ;p
|
|
#1740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę dodać że w ekokoralikach mozecie spokojnie zamawiac, CJ nie polecam bo dość długo szło. Teraz zamówiłam w Świeciesrebra i wcrystal, zobaczymy czy dojdą paczuszki. Dam znać. Edytowane przez komurcia Czas edycji: 2010-01-06 o 19:03 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Pani nie raczyła odp. Więc 11.12.2009 wystawiłam jej za te turkusy negatywa, a za resztę aukcji neutrala, bo w końcu je wysłała. A ona za to dała mi za wszystkie aukcje (chyba 8) negatywa, z uzasadnieniem cyt."brak zrozumienia sytuacji"

i inne tworki bizuteryjne 
Zakupiłam druty srebrne u zelimchan, przyznam szczerze, że miałam stresa, bo druty były kupione za zaskórniaki i miały być na moje pierwsze srebrne wrappy. Gdyby było coś z nimi nie tak, to już nie miałabym mozliwości kupienia nowych niestety. Na szczęście okaało się, że druty są pierwsza klasa!! Miękkie (wyżarzane próby 999 nawet bardzo miękkie), nie sprężynują, ładnie się poddają kształtowaniu, po prostu rewelacja po każdym względem!!