![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Witajcie, ja mam prablem pewnie małej wagi, więc zapewne mi doradzicie. Za tydzien skoncze brac trzecie opakowanie Q. Przypisał mi ją lekarz w rodzinnym miescie i kazał wrócic za trzy miesiace. Teraz gdy jest czas mojej ponownej wizyty, on wział urlop i nie można sie do niego dostać. Ja tym czasem muszę lada dzien wracac na studia do innego miasta i zostaje bez nowych tabletek....
Czy mam na gwałt szukac innego ginekologa, by przepisał mi jakies tabletki? Czy może zrobic sobie miesieczna przerwe w tabletkach i zarzadzic prohibicję łózkową ( byłaby to wielka szkoda:P)? Czy przerwa w ich zazywaniu bedzie dla mnie dobra czy zła? Proszę o radę... n. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Przyczajenie
|
Qlaira
Hej Dziewczyny,
Brałam Qlaire 3miesiące i... nie miałam wogóle przez ten czas ani żadnych plamień międzymiesiączkowych ani miesiączki...na ulotce w opakowaniu było napisane,że jak po drugim opakowaniu się jej nie dostanie to trzeba sie udac do Ginekologa. Ja tego nie zrobilam gdyz miałam jeszcze jedno nowe opakowanie Q..i postanowiłam je zużyć. Zrobiłam tylko dla spokoju własnego test ciążowy, ktory miał wynik negatywny.Dzisiaj byłam u ginegologa (po tych trzech miesiącach zażywania Q..) Był zaskoczony, zbadał mnie, okazało się, że nie jestem w ciąży i przepisał mi zupełnie inne jakieś tańsze Novynette, które się zażywa normalnie z ta tygodniową przerwą. Mam je zacząć brać w pierwszym dniu pojawienia się misiączki.Która kiedys mam nadzieje się pojawi, bo juz za nią tęsknie ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
no więc tak się obawiałąm Q i chyba narazie nie jest źle....
Dzisiaj wziełam 8 tabletkę, przez pierwszych 2-3 dni, kiedy powinnam dostać okres, miałam tylko niewielkie plamienia i troszkę pobolewał mnie brzuch, ale wziełam No Spa Forte i przeszło ![]() Mam nadzieje, że będą mi służyły te tabletki..... ![]()
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
Nie dziwię się, że wiele dziewczyn zniechęca się do Qlairy... Dzialanie tych pigułek jest totalnie nieprzewidywalne! Ja po pierwszym opakowaniu oczywiście nie dostałam okresu, a obecnie od kilku dni (od 18 tabl. drugiego op.) mam plamienie, które coraz bardziej zaczyna przypominać okres, nawet brzuch mnie pobolewa. A do czerwonych tabletek jeszcze nie dotarłam. Przeczytalam ponownie cale forum i widze, ze nie tylko mnie to spotkało w drugiej polowie drugiego portfelika...
Jak brałam tabletki wczesniejszej generacji, to okres mialam jak w zegarku, bez pigułek również miałam regularne cykle. A teraz totalny chaos. Choć przynajmniej czuję się dobrze, więc dam im jeszcze szansę, moze organizm się przyzwyczai. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Ja zaczelam drugie opakowanie. Wczesniej bralam yasmin, wlasciwie nie zauwazylam zadnej roznicy, tzn samopoczucie tak samo, libido tez, zadnych boli, cera sie poprawila, plamienie bylo jakos przy trzeciej tabletce od konca, migreny podczas okresu jak mialam przy yasmin tak mam i przy qlairze, i wszytsko byloby ok gdyby nie to, ze mam przy nich duzo mniejszy apetyt a jednak przybralam na wadze, pod koniec opakowania troche schudlam, a teraz widze, ze znow waga idzie do gory, jeszcze to jedno opakowanie, ktore mam zuzyje i sytuacja sie powtorzy, to wroce do yasmin. Ale o ile przejscie z jednofazowych na qlaire nie jest rudne, o tyle nie wiem kiedy mialabym wziac pierwsza tabletke yasminu. Czy ktroas z was juz przechodzila w ta strone?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!
![]() Przeczytalam pobieżnie wątek [oczywiscie moglam cos przeoczyc..], ale nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie. Dostalam od lekarza recepte na Q i jestem przy 5 tabletce. Wczesniej przez dwa miesiace brałam inne tabsy [ostatnio byly to oc35] ale bardzo zle je tolerowalam i teraz biore Q. Jak narazie czuje sie nieporównywalnie lepiej w odniesieniu do poprzednich. Nie mam ataku płaczu i nie wyżywam się na TŻ ![]() zastanwia mnie inna sprawa, wg mnie w ulotce nie jest to jasno napisane.... po OC35 miałam zrobic normalna 7-dniową przerwę i dopiero wtedy zabrac się za Q. Tak powiedział lekarz. Zatem w przerwie wystąpiło krwawienie, a pozniej-po 7 dniach przerwy od OC- zaczelam brac Q.Widzę, że część z Was brała od razu po zakonczeniu poprzedniego opakowania a część jeszcze inaczej... I widze ze natalka na poprzedniej stronie miala podobny problem. I tu moje pytanie: czy bylam zabezpieczona od 1 dnia? Czy takie przyjmowanie tych tabletek jest na pewno prawidłowe? Niby tak zalecił lekarz, ale mam wątpliowsci co do tej 7-dniowej przerwy.. juz zwariowalam od tych wszystkich wypowiedzi.. Zaznaczam ze jestem przy I opakowaniu i pamietam, że drugie mam brac bezposrednio po obecnym. Bardzo proszę o odp ![]() Edytowane przez zocha89 Czas edycji: 2010-01-02 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabletkę Q trzeba wziąć następnego dnia po skończeniu tabletek, które obecnie przyjmujemy.... Bez przerwy !!!! Tabletkę Q w pierwszym dniu krawawienia przyjmują tylko dziewczyny, które zaczynają brać poraz pierwszy tabletki anty......
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
powiedzial, ze dobrze zrobilam robiac 7-dniowa przerwe po poprzednich tabletkach, ze jest sie zabezpieczonym od pierwszej tabl Q i zeby pamietac ze teraz Q bierze sie bez przerwy. czyli powtorzyl mi to, co uslyszlam na wizycie. nie wiem tylko czemu jest tyle wersji jak nalezy je przyjmowac... ulotka wg mnie i kilku innych osob jest totalnie nie jasna ;// |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
" Zmiana z innego złożonego hormonalnego produktu antykoncepcyjnego (...) Należy rozpocząć przyjmowanie leku Qlaira w dniu po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancje czynne poprzedniego produktu antykoncepcyjnego"
nie widze w tym nic niejasnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Przyczajenie
|
Witajcie, właśnie dzisiaj mija 3 tygodnie od kiedy zaczęłam brać Qlairę. Nigdy wcześniej nie zażywałam żadnych tabletek anty. Codziennie mam plamienia, a okres od początku opakowania był taki skąpy że do końca pierwszego tygodnia nie wiedziałam czy on nadal trwa. Jednak plamienia to w sumie jeszcze żaden problem, w końcu to był jeden z prawdopodobnych skutków ubocznych. Problem tkwi w tym że od tygodnia podczas stosunków czuję straszne pieczenie i ból razem lub na zmianę, po kilku minutach mija, ale nadal czuję pewien dyskomfort. Nie wiem czy to jest wina tabletek czy przy okazji stało się coś innego... W tym tygodniu muszę iść już po następną receptę do ginekologa więc tak czy siak zapytam się go o co w tym wszystkim chodzi, ale troche się już stresuję. Miała któraś z was taki problem? Boję się że jeśli to przez tabletki, to mi to nie odejdzie, więc może lepiej je odstawić...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak przy okazji, widzę, że jesteś z Olsztyna MaryTheBloodiest. Gdzie i za ile kupujesz Q, zastanawiam się czy można taniej. Ja kupuje w Arnice obok Dukatu za 39,90 ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
anuteczka - ja też kupiłam Q w Arnice, tylko w tej na przeciwko urzędu skarbowego. Cena ta sama, niestety...ale miło że też jesteś z Olsztyna!
![]() Co do mojego problemu, to mam nadzieję że to nic długotrwałego, czymkolwiek by to nie było. Troszkę mnie pocieszyłaś ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hej, jak widzisz ja nie uzyskalam odpowiedzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Właśnie wróciłąm do ginekologa który przypisał mi Q i zastanawiam się jak to będzie. Przejrzałam ten wątek, ale może coś mi umknęło, napiszcie jak z zatrzymywaniem wody w organizmie?? Mi yasminelle zatrzymywały bardzo wodę w organizmie przez pierwsze 3mc a po tym jak je odstawiłam(7mc temu)spuchłam tak strasznie że do dziś mam 14kg na plusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Przyczajenie
|
Miło zobaczyc w wątku Dziewczyny z Olsztyna
![]() Pozdrawiam Gorąco Ania Olsztynianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
Szczerze to różne tabletki działają różnie na różne dziewczyny...Ja bardzo się rozstyłam po Yasminelle, Ania powiem ci że jakbyś wytrwała 3 opakowania to przy 4 samo by znikneło, teraz niestety jak ostawiłaś będzie tylko gorzej, miałam tak przy Yasminelle...
A ja właśnie dostałam Q na odchudzenie tzn aby pozbyć się wody poprzez wyregulowanie hormonów w orgamiznie mam nadzieje że nie będzie gorzej ![]() ![]() No i laski ja też jestem z Olsztyna ![]() A do jakich lekarzy chodzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Olsztynianek się tu nazbierało jak mrówek
![]() Odnośnie ginekologa, ja chodzę do dr Rymkiewicza. A teraz coś o Q, jak na razie nie mogę zbyt wiele powiedzieć, ponieważ jestem dopiero przy 4 tabletce 1 opakowania. Po przejściu z Cilestu na Q, okres pojawił się dzień później niż miałam normalnie. Jest bardzo skąpy, w porównaniu z wczęsniejszym, zobaczymy ile potrwa ![]() Na razie nic się nie dzieje, czekam co będzie dalej ![]()
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
HihHiHi nazbierały się olsztynianki jedna po drugiej
![]() Ja mam wielką nadzieję że mi Q pomogą a nie zaszkodzą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jezozwierzyk Czas edycji: 2010-01-05 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Przyczajenie
|
Hej, mam pytanie. Zmieniłam własnie tabletki Yasminelle na Qlaire, tak jak jest w ulotce, czyli jak ostatnią tabletke Y wziełam w środę, to zaczełam Q w czwartek. Martwi mnie to, że nie dostałam okresu ! powinnam juz mieć... Czy to normalne, że w miesiącu zmiany okres się nie pojawia ? Podkreślam że to okres który powinien być po Yasminelli bo Q dopiero zaczynam brać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
kurcze juz mialam normalnie okres i teraz po 21 tabletce z 5 opakowania znow go dostalam... chyba jednak nie dla mnie te tabsy... co o tym myslicie?
![]() |
#381 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
Czesc,
Ja jestem juz przy 3 opakowaniu. 1 opakowanie - fatalny nastrój poza tym ok 2 opakowanie - mialam uczucie takiej guli w gardle w czasie brania tych jasnozoltych tabletek, więc to prawdopodobnie od żołądka. 3 - opakowanie j.w. + mrowienie w nogach. Juro ide na badanie krwi. Zastanawiam się, czy ich nie odstawić. No i jeszcze te niespodziewane plamienia. ![]() To są moje drugie tabletki. Najpierw bralam Yasmin ale to juz bylo mega nieporozumienie. Moja ginekolog twierdzi ze powinnam przynajmniej wziac 3 opakowania, bo po tym okesie organizm sie przyzwyczai ale sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#385 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zresztą, co ma być to będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam Olsztynianki Piszcie o swoich spostrzerzeniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
ja mam od wczoraj okres po 1 opakowaniu qlairy....
wczesniej 3 lata bralam logest..i niestety bede musiala zmienic tabletki wczoraj przypomnialam sobie dlaczego zaczelam brac hormony... okres jest tragiczny, strasznie obfity i brzuch oraz jego okolice bolce do takiego stopnia, ze mnie paralizuja, ledwo chodze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jezozwierzyk Czas edycji: 2010-01-06 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj bylam na badaniu krwi! Wyniki jutro. Mam nadzieje ze beda ok, bo narazie myślę o zmianie tabletek. Do końca 3 opakowania zostało mi 5 tabletek i tak jak juz pisałam wcześniej nie czuje sie rewelacyjnie. Co prawda nie zauważyłam żebym przytyła ale sa inne skutki uboczne.
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.