|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Ojjj, dziewczyny lumpy to moja miłość !
90% mojej szafy to ciuchy z lumpa. Tylko dzinsy kupuje w normalnym sklepie, bo cięzko znaleźć takie małe na mnie.. choc nie powiem, zdarza się |
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
wow no prosze suuuuper
widze,ze jest nas tu wiecej, maniaczek lumpowych ja tam sie tego nie wstydzę ![]() u mnie podobnie wiekszosc szafy to pochodzi z lumpów.. ale od czasu do czasu kupie cos w normalnym sklepie, głownie sukienki i kurtki ![]() lubie tez kupować używki na allegro
|
|
|
#1083 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w sklepach kupuje tylko bizuterie, bielizne plaszczyki, buty. a reszta w lumpach, takie czasem cuda kupuje ze wszyscy mi zazdroszcza
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Bieliznę oczywiście tez w normalnym sklepie, bo jednak bym się nie skusiła na uzywana. Tez się tego nie wstydze, bo nie ma czego
poza tym wszystkie moje kolezanki to są maniaczki lumpowe, wiec jak sie spotykamy to chwalimy się "nowościami" wyszperanymi
|
|
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wam zazdroszczę tych zdobyczy, ja jeszcze nigdy nic fajnego w lumpie nie znalazłam i nigdy nic nie kupiłam, powoli zaczynam się do nich zniechęcać
![]() Dzisiaj wydałam 3,70 - wafelek i soczek na uczelni. |
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam w lumpie nigdy nie byłam, ale 80% mojej szafy to allegro
czasem można za 1 zł kupić nową bluzkę, która w sklepie pewnie kosztowałaby 40 - chyba nawet gdzieś tu wklejałam link![]() A ja dziś oddałam 4 zł wspóllokatorce bo coś tam kupiła do wspólnego użytku, i zapłaciłam 3 zł w bibliotece za nieoddanie książki w terminie - ale na kserówki wydałabym o wiele więcej więc i tak uważam że zaoszczędziłam
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie w mieście jako tako to też czasami cieżko cos fajnego wyszperac, bo rano wszystkie sępy się zejdą i co lepsze wybiorą
![]() dlatego czesto jezdze na takie 'rajdy lumpowe' np do poznania mam tam kilka za***istych lumpów i zwykle w sobote jezdze, od rana do 14 naginam... bo w sobote np kg za 5 zł - 10 zł czasami przywioze 3-4 rekamówki ciuchów i wydam na nie max 50-80 zł ![]() a takie letnie ciuszki to na kilogram sporo wejdzie ![]() męża tak odkupiłam, że szok... głównie nosi markowe bluzy pumy, nike, adidasy.. ale nie kupuje markowych z racji 'snobizmu' tylko dlatego, że mąż jest wysoki i ma długiee rece i ciezko cos naa niego dostac, czasami XXL ma za krótkie rękawy a markowe firmy maja idealne rozmiarówki
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w Szczecinie na razie byłam w jednym
2zł bym za niego dała, ale za więcej by mi było szkoda może jutro się wybiorę...
|
|
|
|
#1090 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z Carrefoura marka kerfurowska, kosztują 1,25, jest pare zapachów, trzy czy cztery. Wziełam papaje i z orzechem laskowym. Mają w sobie takie drobiny ścierające i wypustki do masowania [ale to o pupę potłuc, jedna kąpiel i po wypustkach ]. Mało to to wydajne, bo przy takim ścieraniu cielska jak wiadomo mydło się rozpuszcza, ale drobiny niezłe, ja dzis tarłam się dość intensywnie po parę minut nogi i ręce i skóra gładka jak pupa niemowlaka - a jaka oszczędność Miałam kiedyś takie mydło z Brawy chyba i z Lidla jakieś, ale wysuszały bardzo i miały małe te drobinki, ledwo wyczuwalne i szybko 'uciekały' z mydła do wody, ale z tych jestem naprawdę zadowolona ![]() Dziś nie wydałam nic, za ta jutro w końcu muszę pozałatwiać parę spraw na mieście, zajść do drogerii jakiejś i do apteki po maść, + bilety, więc pewnie 20zł pójdzie. Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2010-01-06 o 20:08 |
|
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie najlepszy peeling do ciała to papka z cukru i żelu pod prysznic
Ściera baaardzo intensywnie. Ewentualnie kawa plus oliwka, ale po kawie za duzo sprzatania
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta kawa to taka zwykła do parzenia, tak? a oliwka to taka dla dzieci? czy też spożywcza ![]() i jak działa taki peeling kawowy? na co? ja dzisiaj nic nie wydałam, tzn robiłam zakupy ale to z pieniędzy Mamy. W piątek za to idę szaleć w herbaciarni ![]()
|
|
|
|
|
#1093 |
|
after hours
|
teoretycznie kofeina powinna odchudzać
|
|
|
|
#1094 |
|
BAN stały
|
jejku, ale was podziwam
Ja nie umiem oszczędzać. jest dopiero 6 stycznia, a ja zdążyłam być już 2 razy na zakupach i wydałam praktycznie całą wypłatę Ja to nawet na lumpach nie mam szczęścia - jak coś mi się spodoba - to jest to używana bluzka za 40 zł , owszem jest rewelacyjna, ale za użwaną rzecz to troszkę za dużo, - oczywiście wiem to - ale zwykle i tak kupuję i przepłacamEdytowane przez myszka197 Czas edycji: 2010-01-06 o 21:36 |
|
|
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
myszka179 hehe
![]() skaś to znam.. kiedys, tzn za pannę też żyłam rozrzutnie... po ślubie w sumie też na wszelkie okazje kupowałam sobie złoto, tu jakis pierscionek, to kolczyki, kocham złoto a od roku nauczyłam sie ostro oszczedzac i z każdej wypłaty robie przelew na książeczke oszczednosciową.. z zamiarem kupna mieszkania... stopniowo zwiększam kwote... zaczełam od 350 zł (bo jeszcze studiowałam) a w grudnio przelałam 1 200 zł ![]() ![]() ![]() musisz sie nauczyć oszczedzać
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj poszło mi 80,- na kartkowe zakupy - papiery, dodatki i takie różne pierdołki
tymczasem chyba jutro trzeba się będzie przejść do apteki /termometr, jakieś witaminki/, do spożywczaka po kilka drobiazgów i podejrzewam że pójdzie jakieś 20,- poza tym korci mnie na jakieś zakupy - bluzę chciałabym kupić, typowo sportową - kaptur i zamek obowiązkowo, do tego musi być mega kolorowa lub z fajną grafiką - przyda mi się na wyjazd na deche a chce odłożyć sporą sumę teraz....
|
|
|
|
#1097 |
|
after hours
|
a my się zastanawiamy, czy sobie po sesji nie wyskoczyć do Hiszpanii na weekend
Ryanair ma fajne promocje, do Barcelony
|
|
|
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetnie złuszcza, skóra jest bardzo gładka, dodatkowo powinien wyszczuplać.. no ale to tak teoretycznie Gdzieś tutaj na Wizażu jest to ładnie opisane, bo własnie stąd się o tym dowiedzialam. W każdym razie polecam, warto sprobowac
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1100 |
|
after hours
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Komplikatorka
|
Ja Wam zazdroszcze tych zakupów lumpkowych -ja nie potrafie... Próbowałam się "nauczyć" szukać , szperać itp. ale nie umiem
Może do złych lumpków chodziłam ? Nie wiem... Kiedyś miałam wyrzuty sumienia jak za bluzke, sweterek płaciłam 80-120 zł a koleżanka w SH za 5 zł znalazła cudo ale teraz odkąd znalazłam Outlet Vero Mody to wydaje na bluzki, tuniki, swetry od 9,99 do 69,90 Ja też poproszę na PW linka z wycieczkami W tym roku chyba daruję sobie wyjazdy i zrobię praktyki do szkoły w czasie urlopu ale zobaczymy Może trafi się jakaś "okazja" ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- A! wczoraj nic nie wydane, dzisiaj będzie 5 zł u fryzjera za grzywke, jutro nic a w sobote kino
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz, żeby było tanio to po pierwsze trzeba trafić promocję, albo szukać lotów z przesiadkami bo takie są tańsze, nie brać ubezpieczenia i tylko bagaż podręczny. w innym wypadku nie ma szans na tani lot (tani tzn. mam na myśli maksymalnie do 80-100 zł w dwie strony)
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Rynair to trza polować, mój Brat w zeszłym roku ze znajomymi załapał się na loty za 1gr do Brukseli xD |
|
|
|
|
#1104 | |
|
after hours
|
brat TŻ za 60 zł poleciał i wrócił (tzn on, żona i synek) do Londynu. 10 zł/os w 1 str.
na razie sobie damy z tym spokój, nic sensownego nie ma. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Komplikatorka
|
To też może być
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
22zł poszłoooo... 10zł żywieniówka w biedronce, a 12 na lumpie
A druga rzecz to spodenki czarne, do kolana, takie jakby z zamszu - nie znam się na tym za bardzo Teraz juz do konca tygodnia nie wydaje nic! Pilnujcie mnie dziewczyny! |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny!
![]() Od zawsze miałam/mam problem z oszczędzaniem pieniążków ![]() Gdy dostaję kieszonkowe, mówię sobie, że nie kupię żadnej bluzki, koniec ze słodyczami,ale jak już jakiś ciuszek z wystawy uśmiecha się do mnie, zapominam o swoim postanowieniu i z oszczędzania nici. Na urodziny dostałam skarbonkę- świnkę(bez dziurki w "dupce") Próbowałam już wyjąc z niej pieniądze pęsetą, ale nie dało rady- na szczęście! Ostatnio obmyśliłam chytry plan, że utnę jej ogonek i będzie miejsce żeby wyjąc kaskę ![]() Widzę, że był temat lumpeksów. Ja nie potrafię w nich kupować. Wiem, że czasami można znaleźć tanie, ale superowe ciuszki, ale mam odrazę. Nie potrafię grzebać w tych ciuchach, odrzuca mnie zapach sklepu itd. Możliwe też, że nie trafiłam na fajny SH... Mam nadzieję, że się niedługo przełamię. ![]() Tak więc, przyłączam się do Was, i od dziś zbieram pieniądze i koniec z obmyślaniem planów jak zrobić ze świnki kalekę. |
|
|
|
#1108 |
|
after hours
|
he he.
u mnie na osiedlu jest taki sklep i kurczę, wydaje mi się, że te ubrania są używane, ale są w miarę normalnych cenach i większość jest z metkami, czyste pachnące, ale różnych firm. w październiku kupiłam tunikę atmosphere z metkami, z długim rękawem, taką dzianinową za 35 zł, były 2 sztuki. |
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
ja nie potrafie kupować w lumpach ;/ byłam ostatnio kilka razy i kupilam tylko bokserke. Chyba nie mam cierpliwosci do tego.
|
|
|
|
#1110 |
|
Konto usunięte
|
Ja lumpy lubię, ale chodzę gdy czegoś potrzebuje. Jestem mistrzynią we wchodzeniu 'tylko na chwile' a potem zostawianiu min. 50zł.
Dziś na miasto nie dotarłam wiec nie wydałam nic Jutro nadrobię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

90% mojej szafy to ciuchy z lumpa. Tylko dzinsy kupuje w normalnym sklepie, bo cięzko znaleźć takie małe na mnie.. choc nie powiem, zdarza się 

widze,ze jest nas tu wiecej, maniaczek lumpowych
ja tam sie tego nie wstydzę

poza tym wszystkie moje kolezanki to są maniaczki lumpowe, wiec jak sie spotykamy to chwalimy się "nowościami" wyszperanymi 

mam tam kilka za***istych lumpów i zwykle w sobote jezdze, od rana do 14 naginam... bo w sobote np kg za 5 zł - 10 zł 

, owszem jest rewelacyjna, ale za użwaną rzecz to troszkę za dużo, - oczywiście wiem to - ale zwykle i tak kupuję i przepłacam