|
|
#1741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
myślę, że wyjdzie kurier 13,50zl
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miałyście może problemy z wyegzekwowaniem faktury VAT od nutsy/korallo (jak zwał tak zwał)?
Ponad miesiąc temu kupiłam rzeczy i zamiast faktury dostałam paragon. Dane do faktury wysłałam zaraz po zakupach. Kazali go sobie odesłać oczywiście na mój koszt i teraz prawie 3 tygodnie cisza. Nie odpowiadaja na maile. Nie wiem czy wysłali fakturę, czy list do nich nie doszedł... nic! Szlag mnie trafia z takim sprzedającym i to juz drugi raz u nich. Z nikim innym nie miałam takich problemów
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
zadzwon do nich.
zamawiam przez sklep ale na maile odpowiadaja zawsze blyskawicznie, telefonicznie rowniez dobry kontakt. |
|
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy tylko mnie się zdaje, czy korallo olewa klientów? Byłam w ich siedzibie, żeby zakupić na szybko parę koralików. Na drzwiach napisane, że tylko sprzedaż przez internet. Napisałam do nich mail 28.12. w tej sprawie, po ilu dniach od zakupu można odebrać towar, zależało mi na czasie, a oni do tej pory mi nie odpisali. Czy któraś z Was może odbierała osobiście zamówienie w ich sklepie? Pozdrawiam
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam na śmierć że miałam dać znać odnośnie paczuszek obie doszły szybciutko. Ze świata srebra dostałam nawet gratis w postaci 10 szt. małych czarnych kwadracików super i juz część wykorzystałam. Pozddrawiam
W Świeciesrebra i Wrystal możecie spokojnie zamawiać. |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: mala gapa ze mnie ;p widze ze chodzi ci o korallo z allegro- moze poprostu nie odpowiadaja na maile z allegro tak czesto jak na normalne sklepowe-wiec nastepnym razem sprawdz maila na stronie www. ;p Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2010-01-16 o 13:57 |
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
robilam ostatnio zakupy w gemstones i artserbro. Zadowolona jestem bardzo
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jak będę w Gdańsku, to zrobię zamówienie dwa dni wcześniej dla pewności. Pisałam przez allegro, ale teraz spróbuję przez ich stronę. Pozdrawiam.
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw, cos podejrzanie wygladaja te wielkie obnizki u nich... mam nadzieje ze nie chca zwijac interesu, bo gdzie ja bede jezdzic po cos co zapomnialam zamowic a jest mi na gwalt potrzebne...? :|
|
|
|
|
|
|
#1752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam nadzieję, że nie znikną, bo tak to koraliki bym miała na miejscu i w cenie przesyłki bym miała jakieś koraliki czy srebro
|
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
ja chciałabym polecić koraliczki_pl - wszystko ładnie zapakowane, idealnie z zamówieniem + gratisy
a dziś robię zakupy u koraliczki_pl i Eltay no zobaczymy jak będzie
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy |
|
|
|
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
Hej
. Chcialam Was zapytac u jakiego sprzedawcy mozna kupic ladne koraliki do wyplatania a zarazem tanie polfabrykaty (bigle konkretnie)? Przegladalam oferty ale dopiero zaczynam i nie wiem czy cos b.taniego jest warte w ogole kupna czy w rekach sie pokrzywi. Bo np na qnszt.pl bigle wydaja mi sie drogawe a na allegro smiesznie tanie- kilkadziesiat par za 1zl...
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
Jestem naprawdę wściekła na Pasart
, zamawiałam u nich pierwszy raz łącząc zamówienie z allegro (swoją drogą fajna opcja), ze sklepu wszystko jest ok. Niestety kupiłam od nich drut o,3 posrebrzany - szpulkę za 5,99 na Allegro, jakoś nie przyglądałam mu się specjalnie, tylko odłożyłam do pudełka, dzisiaj wyciągnęłam i zobaczyłam, że ma coś z kolorkiem nie tak, poddałam go dokładniejszym oględzinom i doszłam do wniosku, że sprzedali mi stalowy zamiast posrebrzanego . Ciekawa jestem, czy ktoś się już spotkał wcześniej z taką praktyką? Jeśli ktoś się nie zna, pewnie nie zauważy, ale że od jakiegoś czasu mam styczność ze srebrzankami różnego rodzaju, to zobaczyłam różnicę. Ech, marzy mi się robienie w srebrze. |
|
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam zelimchan - kupiłam u nich drut i rurki i jestem zachwycona - rurki są cudownie wykończone, gładziutko wyszlifowane, a nie tylko ciachnięte. Po prostu rewelacja!
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz zobaczę co mają. Ech tylko srebro
. Może w przyszłości...
Edytowane przez IwonnaH Czas edycji: 2010-02-01 o 14:43 |
|
|
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi raczej ogólnie o opinię o sprzedawcy, bo drutu posrebrzanego nie mają - sprzedają tylko srebro. Ale i tak polecam - jeśli nie teraz, to w przyszłości
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1761 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja kupowałam często w korallo ,ale chyba za często bo upustów dla mnie nie przewidzieli ,a robiłam duże zakupy. Teraz mam z allegro fajnego dostawce byku2004_04 w normalnych cenach towar hihihihh Próbowałam kilka razy robić zakupy w innych sklepach ,ale czasem miałam zakupy na dwie raty bo tego nie ma to będzie później itd. Zresztą zrobisz jak uważasz byle do przodu teraz jest naprawdę tylu dostawców, że możesz przebierać powodzenia ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Cierpie ostatnio na brak czasu i przejrzalam dopiero polowe oferty Eltay. Wiem juz przynajmniej od czego zaczac- ktorys z tych 2 sklepow wyprobuje. Kasienka- Twoj post (pierwszy na forum) wyglada na ukryta reklame i nijak sie ma do mego pytania. Sprzedawca 'byku' sprzedal zaledwie kilka rzeczy, jego asortyment miesci sie na jednej stronie a drobnicy to juz napewno tam nie znajde.
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj niekoniecznie wysylają meile z podliczeniem
Ja czekałam 2 dni i nie dostałam. Tu nie chodzi nawet o podliczenie - ponieważ nie ma takiego obowiązku - lecz o dokładny koszt przesyłki. Żadnego meila nie dostałam, więc stwierdziłam, że zdecyduję się na kuriera, pieniążki wysłałam wczoraj, jak również napisałam meila, czekam na odpowiedź ![]() Nie nastawiam się negatywnie, ponieważ mają wieeele aukcji, więc mogą nie wyrabiać, lub coś przeoczyć. Poczekamy, zobaczymy ![]() Ja zdecydowanie mogę polecić koraliczki_pl Bardzo miły allegrowicz, a właściwie allegrowiczka Ponieważ jestem z Wrocławia, odbierałam zamówienie osobiście. Nie było nigdy problemu. Zaproponowała również, że mogę przyjechać i poprostu wybrać produkty, ponieważ nie wszystko mają wystawione na allegro (ciągle się rozkręcają ), to co posiadają.A zamawiał ktoś u borys78 ? Obawiałam się trochę, ponieważ miał również komenatrze negatywne, lecz była duuuża przeważająca ilość pozytywnych.
|
|
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamawiam ok. rok temu, więc nie wiem, czy nie zmienili praktyk co do reklamacji.
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie- przepraszam jeśli już się pojawiło (albo ja nie umiem korzystać z wyszukiwarki, albo ona wyszukuje tylko wątki a nie wybiera postów z wyszukiwaną frazą, żeby znalesć te posty trzeba lecieć po wszystkich stronach watku po kolei- jeśli tak nie jest proszę oświecenie
)A pytanie dotyczy jubilexa. Kupowałam do tej pory w jego sklepie i byłam niezadowolna. Jednak ma on konkurencyjne ceny a przede wszystkim duży wybrór i wszystko to co mi jst potrzebne. Czy ktoś kupował u niego na allegro? Zauważyłam, że ma mały procent negatywów i pomyslałam, że może bardziej się stara sprzedając na all gdzie jest możliwość komentowania. Macie jakieś doświadczenia na tym gruncie?
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
franio ja jubilexa znam właśnie z allegro, i zamawiajac nie mialam nigdy problemów, dopiero tu na wizazu poczytalam ,ze tak rozowo u niego nie jest i mnie to zaskoczylo, bo naprawde nie mialam zadnych problemow, teraz tez w piatek kolo polnocy skladalam zamowienie, wczoraj mialam paczuszkę. co prawda zamawialam tylko troche bigli i drut ale wszystko jak nalezy doszlo
PS ma obecnie bardzo fajną cenę drutu 0,8 pr. 930.
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Ja już kilka razy zamawiałam u jubilexa na allegro i żadnych problemów nigdy nie miałam
jedynie realizacja zamówienia trwała kilka dni do tygodnia.
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co zauważyłam i kiedyś chyba nawet pisałam, że mniej problemów jest przy zamówieniach przez all, niż z jego sklepu ;] Sama zamawiałam u niego kilkakrotnie na all i nigdy nie było problemów
|
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Super, dzięki za odpowiedź
W takim razie pewnie zaryzykuje, chociaż nie cieszy mnie fakt, że daje mu zarabiać
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam AmberPlanet
Właśnie dostałam przesyłkę Minerały są na prawdę świetne, prześliczne i na pewno oponki na sznury baaaardzo się opłacają
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

, zamawiałam u nich pierwszy raz łącząc zamówienie z allegro (swoją drogą fajna opcja), ze sklepu wszystko jest ok. Niestety kupiłam od nich drut o,3 posrebrzany - szpulkę za 5,99 na Allegro, jakoś nie przyglądałam mu się specjalnie, tylko odłożyłam do pudełka, dzisiaj wyciągnęłam i zobaczyłam, że ma coś z kolorkiem nie tak, poddałam go dokładniejszym oględzinom i doszłam do wniosku, że sprzedali mi stalowy zamiast posrebrzanego
. 
05.06.2015