|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
tak do końca leniuchować nie będę, mam masę pisania
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie teraz mysle że dawno nie było tu u nas naszej kolejnej "ciężaróweczki" - Kwiatuszka, nie?
|
|
|
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czy to ciasto przebije łakomczuszka dla mojego TŻ rzadnego innego ciasta nie chce ![]() A co do różnych sublementów ja biorę kwas foliowy dla siebie brałam tran na zime i teraz zaczynam brać ten olej z wiesiołka z myślą o bolesnej przerażliwie @ Strippi, Kasia trzymam kciuki za lekki poród
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
coś Ty dziewucho, chcesz się zniechęcić???
ja chciałam pokazać małży ale uciekł od razu ... mówi, że potoku krwi nie będzie oglądał! no co, płodzi, to niech zobaczy jak wychodzi takie chłopy mądre chcą dzieciaka, fajnie, ale oni nie muszą chodzić 9 miesięcy i się męczyć, a to zachcianki, nudności, wymioty, różne nastroje, bóle, stękanie itp... i dla nich to takie "ot tak" ale nie wyobrażają sobie tego, co kobietka musi przez to przejść... i najgorsze z najgorszych, poród... takie moje zdanie! nie wiem, ale wywnioskowałam po wczorajszej rozmowie, że chyba nie dorósł do takiej decyzji, bo z obrzydzeniem spojrzał na sekundę porodu... aż mi się przykro zrobiło... ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam koleżankę, któ twierdzi, ze i tak najgorzej jest wyrwać zęby, a poród ma za sobą.
Przyjemne to pewnie nie jest, ale wydaje mi się, ze jedno spojrzenie na maluszka i zapomina się o całym bólu A w końcu tyle kobiet daje sobie radę, to co my nie damy? |
|
|
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a większość spotkanych przeze mnie facetów tylko potwierdza prawdziwość Twoich słów ![]() Co do filmiku, to w życiu nie obejrzę - moja fascynacją grozą nie obejmuje rzezi, tortur na żywca, porodów i rwania zębów ![]() Cytat:
![]() Akurat taki argument mnie absolutnie nie rusza - to tak, jakby powiedziec, że nie trzeba dbać o zęby i chodzić do dentysty. Skoro ludzie od tysiącleci rwali bolące zeby na żywca, to co, my nie damy rady?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:49 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam jakiegoś wyjątka
Bo oglądał ze mną takie filmiki, owszem twierdzi, ze to nic przyjemnego, ale jednocześnie jest fascynujące i w całej swojej brzydocie piękne ![]() A ja myślę, ze to nie wynika z samego bycia facetem, raczej z dojrzałości. ok. Maju miałam na myśli te dziewczyny, które planują mieć dzieci. Tylko żebyś się kiedyś na takim myśleniu nie przejechała
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2010-01-18 o 13:51 |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() wiecie co kupiła se postownice no i kurcze elektryzuja mi sie tak po nic włosy ze szok wogole mam doła ryczec mi sie chce i to znow przez tesciową dobija mnie mieszkanie z nimiteściowa mnie traktuje jak powietrze jakbym wogole nie istniała małż do mnei zadzwoni jeszcze i powiedziałz e cały nasz projekt hali i mieszkania jest do przeróbki bo cos tam rzedne wysokościowe wskazały smadek na terenie o 1,2 m i ze tak nei moze byc jak zostało zaprojektowane i trzeba przeproektowac normalnie od dupy strony wszystko
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-01-18 o 14:11 |
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(A na myśleniu własnym nigdy źle nie wychodzę )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-18 o 15:18 |
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja nie jest zla, ale te jej komentarze czasem to ![]() ostatnio przyszla na kawe, poczestowalam ja shrekiem, a ona zobaczyla ze tam sa tez delicje i komentarz "ze za duzo grzybkow w barszcz i ze chyba nas z torbami puszcze" kurka, czy ja jej do portfela zagladam?
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teściową się nie przejmuj, może spróbuj z nią zagadywać albo co?
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
hejka dziewczyny
![]() a ja siedzę w domku, mąż pojechał po 13,00 do pracy, ja umyłam włoski, gotuje ziemniaki, marchewkę , seler pietruszkę na sałatkę Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2010-01-18 o 18:22 |
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się wzruszyłam jak matka się cieszy z tej chwili, że już się rozdwoiła ale mój tż jak palnął, że chce mieć dzieciaka, myślałam, że dorósł i wie jakie są konsekwencje i w ogóle co przejdę przez 9 miesięcy, ja wymagam tylko aby się mną opiekował, wspierał, trzymał za rękę, dopingował, a jak będzie prawie, że końcówka to aby mi zrobił głupią herbatę jak będę musiała leżeć albo coś... a po nim to widać, że palnął bo palnął.... że chce mieć dziecko przed 30, bo on czuje się stary (27 rocznikowo) i "różnie to bywa, chciałbym coś zostawić po sobie" ... od razu coś o śmierci przedwczesnej, i idź pan w .... a dzieciaka sobie sama wychowuj tak?? eh wkurzyłam się...Scio, zazdroszczę, że Twój jest dojrzały i wie czego chce, mam nadzieję, że będzie Ci pomagał i robił wszystko, że jak już zafasolkujesz, to będziesz bardzo szczęśliwa
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wracam z wyprawy o prace i oczywiscie nic, tylko jedni byli mili a inni nie
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dziwna jestem, ale mi się takie coś często kojarzy ze zwierzęcym zachowaniem samców do przekazania jak największej liczby genów tylko nie wiem, czy jestem dziwna, bo niektórzy ludzie przypominają mi zwierzęta, czy dziwna, bo sama tych pierwotnych instynktów nie czuję
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-18 o 15:39 |
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() MOj Tz ogladal ze mna te filmiki z porodu na youtube, ale na zywo wydaje mi sie, ze jeszcze gorzej to wyglada. W kazdym razie, kiedy ja wtedy plakalam, bo sie balam po obejrzeniu porodu, to mnie pocieszal, ze to nic strasznego ![]() tak, ze nie wszyscy sa tacy ze patrza z obrzydzeniem |
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a promotor najlepiej jakby jego zainteresowania byly zwiazane z tym co chcesz pisac.. bo wtedy ci pomoze.. a kogo masz do wyboru moze jakos pomoge.. Cytat:
przezylam najgorsze 2 dni w zyciu.. w nocy w sobote zaczelam plamic... w niedziele tez wzielam wieksza dawke ttabletek (dodzwonilam sie do poloznej i tak zadecydowala) plakalam co chwile.. a dzis bylismy u lekarza.. i sam sie zmartwil ale... to prawdopodobnie oklejny okres.. bo na usg wszystko jest dobrzxe nasze szczescie ma 3cmi53 mm, planowany porod znowu sie przysieszyl na 13 sierpnia.. i za 2 tyg to bedziemy potwierdzac... mam lezec ten tydzien do pracy juz niewroce.. na szczescie wszystko jest dobrze.. aczkolwiek postawa pani dyr umocnila mnie w przekonaniu ze niewroce tam wogole.. pojechalam mi przy rodzicach! ze t ja mam sie z nia kontaktowac a nie wojtek (on dzwonil bo ja niebylam w stanie) poczym powidziala ze ona 3 ciaze miala i nigdy nie byla na l4 i ze kobiety sa delikatne i mma juz brac l4 do konca bo tak naprawde bylam jej potrzebna tylko przen ten tydzien... no zarabiscie.. do tego niedala mi dojsc do slowa.. wojtek byl w szoku niewiedzial co powiedziec.. pierwszy raz widzial takie cos.. dalam jej l4 i wyszlam... TRAGEDIA
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj bidulko moja
Ja się przerażam byciem w ciąży w Anglii tutaj nie ma tak jak w Pl jak plamisz to trudno, jak poronisz to trudno dla nich najważniejsze jest naturalne przejście ciąży, bez podtrzymań itp. położna to Twój jedyny kontakt, nie ma ginekologów, ehhhh nie chce na razie o tym myśleć
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
martucha, takie plamienia się zdarzają, nie martw się i nie przejmuj głupią babą. Co to za gadanie, że ona 3 ma i na zwolnienia nie chodziła. To niech się cieszy, a nie denerwuje Ciebie, bo dla własnego widzimisie na zwolnienie nie idziesz. Trzymaj się
![]() ewurka - w Holandii tak samo, chodzisz do położnej, która nie oszukujmy się, lekarzem nie jest, rodzisz w domu a jak chcesz w szpitalu z przyczyn nie medycznych to płacisz ekstra. Jak przyjdziesz do położnej przed 12 tyg. to Ci pogratuluje i wyśle do domu, bo do 12 tyg. nikt dziecka ratował nie będzie. Niby jak zaczynasz rodzić to w szpitalu czekają na Twoje ewentualne przyjęcie, ale czasem o życiu i zdrowiu maleństwa decydują minuty i co wtedy? Mają jeden z najwyższych wskaźników śmiertelności niemowląt i zwalają to na wiek matek - coraz starszy, ja mam inne zdanie. Można narzekać na naszą służbę zdrowia, ale jak się zderzy z tą zagranicą to zaczyna się inaczej patrzeć na naszą.
|
#3412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domi Cytat:
Wiec nie chce sie dodatkowo stresować. Po obejrzeniu takiego filmika uciekłam bym gdzie pieprz rosnie Ja sobie tego nie wyobrażam dla mnie to wrecz nie mozliwe . Iwka jakoś rodzic w domu sobie nie wyobrażam , przeciez mamy XXI wiek od tego sa szpitale. Może i w domu jest bardziej sterylnie ale kurcze jakby sie cos działo dziecku czy matce to az strach sie bac . ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Szczerze mówiąc ja tez, chociaz znam kilka dziewczyn które rodziły tu w UK i sa bardzo zadowolone ba chwalą sobie ze podejście lepsze niz w Polsce ( jeśli chodzi o sam poród , opieke przy maleństwie zaraz po prodzie ze połozna przychodzi do domu pomaga itp ) Tak wiec tak naprawde nie wiadomo co myslec pewnie kazda z nas sie przekona dopiero w momencie kiedy zajdzie w ciąże. Nie wiem jak to jest też z podejściem do kobiety w pierwszych tyg ciązy ale przeraża mnie to co napisałaś. Ja pewnie bym latała do PL na badania bo nie wyobrażam sobie tak czekać i nic nie robic , przecież jakaś kontrola musi być!
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do angli to pierwsze usg robia w 12 tyg.. tragedia Cytat:
a holandia... przeraza mnie to...
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ogladnelam
![]() wsumie nie jest az tak zle ... ![]() kurcze tak czytam na watku o tych ciazach i wogole .. ze az m sie dzisiaj w nocy snilo ze jestem w ciazy ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje ze juz nie bedziesz miala taki nieprzyjemnych zdarzen .. Ale dziewczyny troche racji w tym jest prawda? wczesniej kobiety rodzily dzieci to pracowaly do ostatniego miesiaca ... nie bylo tak jak wczesniej .. ze dziewczyny maja zagrozone ciaze i musza lezec .. tzn napewno takie przypadki sie zdarzaly ale nie tak czeto jak wczesniej ... Ciekawe czym to jest spowodowane
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co jest najgorsze ze zanim ona byl dyr.. tylko zwykla nauczycielka to non stop sie spozniala chodzila co chwile na fajke (teraz jest zakaz palenia) a do tego non stop byla na l4 (moja kolezanka ktora mnie zmienia z nia pracowala) i to nieprawda ze w ciazy nie byla na l4.. bo ze srednim byla cala ciaze owszem z najmlodzym pod koniec ale byla juz i siedziala za biurkiem... nie pamieta sie teraz tego..
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomyslalam o tym ..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sis okropnie bała sie porodu jak dostała skurcze to mówiła ze to okrony ból a poród to juz wogóle tragedia ( oczywiscie jej ostatni tekst był taki ze w życiu nie chce juz być w ciąży i jeszcze raz tego przechodzić chodzi mi o sam poród )a tu ma juz dwójke kiedy juz urodziła i zobaczyła swoja córcie to po kilku dniach mi powiedziała ze sam poród i te skurcze sa okropne ale kiedy juz sie trzyma tą dzidzie w rekach to poprostu zapominasz o tym co przechodziłaś ( poprostu zanika to i pojawia sie znowu chęc posiadania kolejnego dziecka).
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
e tam nie ma co opowiadac
bylam w kilku firmach, oczywiscie w zadnej nie ma szans na prace, w niektórych zostawiłam CV, w innych nie kazali nawet zostawiac CV , i wogole chodzilo mi o to ze w niektorych firmach umieli z kultura mi powiedziec ze "przykro nam ale nie szukamy pracowników", a w innych nie potrafili sie kulturalnie zachowac i rzucali glupie teksty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

fajne ciacho!
rzadnego innego ciasta nie chce
takie chłopy mądre 

tylko nie wiem, czy jestem dziwna, bo niektórzy ludzie przypominają mi zwierzęta, czy dziwna, bo sama tych pierwotnych instynktów nie czuję 
nie wiem jak mamy to zrobić...