Czerwony pokój :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-17, 19:18   #331
madie
Zakorzenienie

Dot.: Czerwony pokój :)

Rutka, nie wiem czy na rysunku zgadza się gdzie są drzwi (pewnie nie) no ale narysowałam tak jak mi się wydawało że jest .
Jeśli zmieści się kanapa (na rysunku czerwony prostokąt) pod tą ścianą z wnęką to na tą wnękę właśnie rzuciłabym kolor. Za sofą już nie, bo zlewałaby się z czerwienią.
No i na tej ścianie możesz zaaranżować jakieś półeczki czy coś, a może zmieści się jakaś komódka nieduża, no nie wiem co byś chciała mieć w swoim pokoju. W każdym razie w tym miejscu zrobić kącik do wypoczynku, a dobrze jest taką strefę wydzielić właśnie niewielkim dywanem, ładnie wyglądają moim zdaniem okrągłe.
Pod oknem jakaś szafka rtv jeśli planujesz, te frędzelki które proponowałaś mi u Ciebie (tak sądzę) wyglądałyby bardzo fajnie, uważam że do kanapy w nowoczesnym stylu taka dekoracja okna będzie pasować.
W miejscu gdzie zaznaczyłam przestrzeń jasno szarym kolorem mogłabyś, jeśli potrzebujesz zrobić kącik do pracy, stolik lub biurko, półki na potrzebne rzeczy no i tu mogłabyś też rzucić kolor. Na fragmencie jednej i drugiej ściany (tak jak zaznaczyłam)
Co do drugiego koloru. Moja kuzynka ma taką tapetę w kolorach soczysta czerwień + ecru, ciepły krem taki. Fajnie to wygląda. Mi się też podoba czerwień w połączeniu z gołębim szarym, ale z drugiej strony przytulniej jest chyba w zestawieniu z jasnym ciepłym kolorem.

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2010-01-17 o 19:40
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 23:03   #332
madie
Zakorzenienie

Rutka zobacz co znalazłam przy okazji poszukiwania inspiracji dla swojej sypialni
Może trochę odjechane, ale może spodobałaby Ci się taka tapetka na ścianie za sofą?? I to połączenie z głęboką śliwką , uważam że super Można by coś uszczknąć z tego do Twojego pokoju
Załącznik 2793468
a wcześniej znalazłam (też nieco odjechane) czerwona sofa +szary
Załącznik 2793475

no...i sofa Rutki w ekskluzywnym wydaniu
Załącznik 2793496

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2010-01-17 o 23:15
Stary 2010-01-19, 11:53   #333
millia
Raczkowanie

Kocham czerwienie, ale już się nauczyłam, że najlepiej służą jako dodatki, a nie jako kolor dominujący (zwłaszcza kiedy jest mowa o ognistej barwie). Dobrze jest go połączyć z szarościami, jak na drugiej ilustracji z postu madie, bo dają ładny kontrast, a przy tym się równoważą. W moim odczuciu czerwień przełamuje "nudę" szarego, a szary "uspokaja" czerwień.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 19:39   #334
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
Tinkussia świetny pomysł z tą tapetą! Masz rację, przydały się jeszcze jakiś kolor prócz tej czerwieni. Myślisz że dobrze byłoby wytapetować całą ścianę?? I czy wieszać coś na niej potem? Obrazki czy coś...
Tak, lustro w ramie mi się marzy, mam obok nocnej szafki jeszcze komodę, i myślałam żeby nad nią powiesić takie lustro.
A co wtedy zrobić z tym beżem na ścianie z oknem?? Na biało, czy jakiś bliski bieli kolor??
ja bym chyba wytapetowała wszystkie ściany oprócz tej czerwonej ewentualnie jeżeli nie
chcesz to reszta w kolorze tła tapety, żeby się nie wyróżniało, co za dużo to niezdrowo
obrazków bym nie wieszała, ewentualnie coś na czerwoną ścianę, ale nie mam pomysłu co
lustro mogłoby wisieć nad komodą, jak najbardziej szczególnie takie poziome
Cytat:
Napisane przez Rutka94 Pokaż wiadomość
a co do mojego pokoju : biel raczej nie wchodzi w grę bo przez 15 lat mam okropną białą tapetę i już nie mogę na nią patrzeć ...
...hmmm w sumie nad ecru się nie zastanawiałam a może rzeczywiście całkiem fajnie by to wyglądało ... tylko sądzę że jak pomaluję tak 3 ściany to będzie zbyt monotonnie ;/ a tak wogóle to może wstawię jeszcze kilka fot z pokoju żeby lepiej ocenić ... oczywiście ustawienie mebli też mam zamiar zmienić sofa raczej będzie stać w tym zagłębieniu gdzie stoją szafy
z czerwoną ścianą i kanapą nie będzie monotonnie ja mam ''odpicowaną'' jedną ścianę- czerwone paski, plakaty, kanapa, na drugiej ''stado'' wbudowanych półek, na trzeciej okno, przy czwartej łóżko z kolorowymi pościelami ściany są na biało
Cytat:
tak sobie myślę i wymyśliłam że na tej ścianie gdzie jest łóżko mogłabyś przykleić fototapetę właśnie troche poszperałam w allegro i znalazłam coś takiego : sądzę że gdybyś wtedy pomalowała na biało ścianę z oknem wyglądałoby super ... moja koleżanka na fototapetę i wygląda to genialnie ... ale nie wiem czy akurat tobie takie coś by się podobało
to też fajny pomysł tylko taka fototapeta zwykle musi być głównym punktem pokoju żeby nie wyglądała tandetnie
Cytat:
A ja znalazłam taki moty na tapecie, myślicie że nadałby się ??? Tylko tu akurat jest beż, nie szary
baardzo ładne, o to mi chodziło
Cytat:
podobają mi się jeszcze takie, ale są drogie, albo bardzo drogie Winylowe
Co myślicie??
ostatnia(z czerwonym) będzie się za bardzo wyróżniać reszta jest ok, ale najbardziej przemawia do mnie pierwsza
Cytat:
tak tak pokój jest przejściowy ;/ .... w sumie hmmm to tu wszystko będzie wymienione najprawdopodobniej będą panele wolałabym ciemne ... firnaki też wymieniam miałam właśnie zamir kupić takie frendzelki jak polecałam koleżance i przywiesić na całej długości okna one są do ziemi tylko nie wiem za bardzo jaki kolor ... a co szkicu to byłoby coś takiego xd
Cytat:
Rutka, nie wiem czy na rysunku zgadza się gdzie są drzwi (pewnie nie) no ale narysowałam tak jak mi się wydawało że jest .
Jeśli zmieści się kanapa (na rysunku czerwony prostokąt) pod tą ścianą z wnęką to na tą wnękę właśnie rzuciłabym kolor. Za sofą już nie, bo zlewałaby się z czerwienią.
No i na tej ścianie możesz zaaranżować jakieś półeczki czy coś, a może zmieści się jakaś komódka nieduża, no nie wiem co byś chciała mieć w swoim pokoju. W każdym razie w tym miejscu zrobić kącik do wypoczynku, a dobrze jest taką strefę wydzielić właśnie niewielkim dywanem, ładnie wyglądają moim zdaniem okrągłe.
Pod oknem jakaś szafka rtv jeśli planujesz, te frędzelki które proponowałaś mi u Ciebie (tak sądzę) wyglądałyby bardzo fajnie, uważam że do kanapy w nowoczesnym stylu taka dekoracja okna będzie pasować.
W miejscu gdzie zaznaczyłam przestrzeń jasno szarym kolorem mogłabyś, jeśli potrzebujesz zrobić kącik do pracy, stolik lub biurko, półki na potrzebne rzeczy no i tu mogłabyś też rzucić kolor. Na fragmencie jednej i drugiej ściany (tak jak zaznaczyłam)
Co do drugiego koloru. Moja kuzynka ma taką tapetę w kolorach soczysta czerwień + ecru, ciepły krem taki. Fajnie to wygląda. Mi się też podoba czerwień w połączeniu z gołębim szarym, ale z drugiej strony przytulniej jest chyba w zestawieniu z jasnym ciepłym kolorem.
chyba się zgubiłam, łóżka tutaj nie będzie?
okrągły dywan baardzo fajnie będzie wyglądał do ciemnej podłogi biały/kremowy/ecru, i taki puchaty, super

Edytowane przez tinkussia
Czas edycji: 2010-01-19 o 19:41
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 20:31   #335
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
ja bym chyba wytapetowała wszystkie ściany oprócz tej czerwonej ewentualnie jeżeli nie
chcesz to reszta w kolorze tła tapety, żeby się nie wyróżniało, co za dużo to niezdrowo
obrazków bym nie wieszała, ewentualnie coś na czerwoną ścianę, ale nie mam pomysłu co
lustro mogłoby wisieć nad komodą, jak najbardziej szczególnie takie poziome
Oj, wszystkich ścian nie wytapetuję,bo to byłoby za dużo, no chyba że w wystrój byłby na prawdę minimalistyczny, a u mnie tak nie jest i biorąc pod uwagę moje upodobania-nie będzie.
Przejrzałam bardzo dużo zdjęć i obawiam się, że rzucenie wzoru na ścianie będzie się gryzło z tą narzutą, właściwie jakąkolwiek wzorzystą . Tapeta wyglądałaby świetnie przy narzucie jednobarwnej, innej lampie, tak myślę. Zauważyłam, że jednak jednolite ściany to przy folkowych bibelotach wyglądają najlepiej. Tak więc sądzę, że zmienię ten beż. Chciałabym znaleźć kolor bliski bieli, tak jak wcześniej pisałam, może się uda.
Na czerwonej ścianie napewno coś powieszę Rysuję trochę ,tak więc będzie można jakoś tą ścianę udekorować moimi pracami
Muszę pomyśleć nad dekoracją okna. Być może dzięki temu też pokój stanie się bardziej przytulny

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2010-01-19 o 20:32
Stary 2010-01-19, 20:42   #336
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Oj, wszystkich ścian nie wytapetuję,bo to byłoby za dużo, no chyba że w wystrój byłby na prawdę minimalistyczny, a u mnie tak nie jest i biorąc pod uwagę moje upodobania-nie będzie.
Przejrzałam bardzo dużo zdjęć i obawiam się, że rzucenie wzoru na ścianie będzie się gryzło z tą narzutą, właściwie jakąkolwiek wzorzystą . Tapeta wyglądałaby świetnie przy narzucie jednobarwnej, innej lampie, tak myślę. Zauważyłam, że jednak jednolite ściany to przy folkowych bibelotach wyglądają najlepiej. Tak więc sądzę, że zmienię ten beż. Chciałabym znaleźć kolor bliski bieli, tak jak wcześniej pisałam, może się uda.
Na czerwonej ścianie napewno coś powieszę Rysuję trochę ,tak więc będzie można jakoś tą ścianę udekorować moimi pracami
Muszę pomyśleć nad dekoracją okna. Być może dzięki temu też pokój stanie się bardziej przytulny
może się gryźć, aczkolwiek nie musi- szczególnie jeżeli tapeta byłaby stonowana
tak jak napisałaś, jeżeli chcesz dużo bibelotów, to jednolite ściany będą najlepsze
na okno koniecznie jakieś kwieciste, miękkie zasłony
Stary 2010-01-19, 21:37   #337
kotuu
Przyczajenie

http://img237.imageshack.us/gal.php?g=zdjcie0192.jpg
to zdjecie mojego pokoju.
jak widac przeważa czerwień i biel....
naprawde.. odradzam te kolory ;D szału dostaje
zdecyduj się na coś.. łagodniejszego. chociaż przy tej kanapie to ciężko bedzie. i pozrywaj koniecznie plakaty i juz nigdy ich nie wieszaj
kotuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 23:01   #338
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
może się gryźć, aczkolwiek nie musi- szczególnie jeżeli tapeta byłaby stonowana
tak jak napisałaś, jeżeli chcesz dużo bibelotów, to jednolite ściany będą najlepsze
na okno koniecznie jakieś kwieciste, miękkie zasłony
co do pogrubionego:
może i nie chciałabym, ale chyba słabość mam do przygarniania różnych takich

Cytat:
Napisane przez kotuu Pokaż wiadomość
zdecyduj się na coś.. łagodniejszego. chociaż przy tej kanapie to ciężko bedzie. i pozrywaj koniecznie plakaty i juz nigdy ich nie wieszaj
Hmm, myślę że zasłony powinny być białe czy ecru, sądzę że Twoje oczy odpoczęłyby trochę. Poza tym wcale nie widzę wiele czerwieni, może za dużo wzorzystej tapety, ale śliczna jest.
Podoba mi się Twoje lusterko nad komodą
Stary 2010-01-19, 23:20   #339
kotuu
Przyczajenie

tata mi je zrobił

a tapeta tak naprawde to nie tapeta tylko materiał z ikei
Stary 2010-01-19, 23:28   #340
madie
Zakorzenienie

Cytat:
tata mi je zrobił

a tapeta tak naprawde to nie tapeta tylko materiał z ikei
materiał? pomysłowo naklejony na ściany???
Stary 2010-01-20, 10:59   #341
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam dużo czerwieni ale nie dostaje szału a mieszkam w takim pokoju już ok. roku z tego co widzę oświetlenie masz takie różowo-czerwonawe, to strasznie męczy oczy
Cytat:
Hmm, myślę że zasłony powinny być białe czy ecru, sądzę że Twoje oczy odpoczęłyby trochę. Poza tym wcale nie widzę wiele czerwieni, może za dużo wzorzystej tapety, ale śliczna jest.
Podoba mi się Twoje lusterko nad komodą
jak dla mnie to ten materiał jest trochę zbyt agresywny na ścianę, bardziej pasue na poduszki czy coś takiego
Stary 2010-01-20, 15:26   #342
hermajona
Rozeznanie

Kotuu, to łóżko też jest z Ikei? Wygodne jest? Rozumiem, że to od materaca zależy, ale nie wbijają Ci się te pręty?
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 19:26   #343
kotuu
Przyczajenie

nie, ale pamietaj zeby kupić materac o wiele wyższy od dolnego prętu, który jest wzdłuż łóżka (te ślimaczki) bo w przeciwnym razie sie... urwie
Stary 2010-01-20, 23:25   #344
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

kotuu mam rozwiązanie dla ciebie które uspokoi wnętrze....
szare ściany .... albo kremowe
a wzorzysta tkanina to chyba jakaś pomyłka? bo nie dziwię się że można przy tym zwariować.... proponuje coś bardziej stonowanego... np. jedno kolorową firankę czerwoną kremową albo białą....
a reszta może zostać.. no ja osobiście zmieniłabym jeszcze ta lampkę która jest skierowana na zasłonę... która sama daje taki czerwony odcień.. no ale jak się podoba to zostaw....
np.

to tylko przykłady wizualne...
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 10:52   #345
kotuu
Przyczajenie

no tak, świetnie... ale to troche, jak dla mnie niewykonalne, bo widzisz te pomieszczenia sa swietnie oswietlone (o ile nie doswietlane na potrzebe zdjecia) a w bloku taki efekt jest niemozliwy - niestety.
Stary 2010-01-22, 10:11   #346
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

nie rozumiem odpowiedzi... do czego jest przypięta ;p hehe
Stary 2010-01-22, 13:20   #347
basiunia153
Raczkowanie

Witam wszystkich !!!!!!!
Potrzebuje pomocy w doborze mebli do salonu
A więc tak 3 ściany w pokoju mam pomalowane karmazynowym przypływem z Duluxa a jdną ścianę tam gdzie ma stać zestaw kina domowego mam z cegły piskowej w kolorze ciepłego beżu. Panele mam w różne odcienie brązu od jasnego do cimnego wenge( takie jakby klepeczki cieniutkie ) Jakiego koloru komody czy witrynki by pasowaly abym zakupiła ?????????????
Prosze o pomoc gdyż ciezko mi się na cokolwiek zdecydowac bo wydaje mi się ze nic mi tma nie pasuje Aha dodam jeszcze że mam czarny wypoczynek a poduchy sa czane ze srebrną nitką Czekam na jakies rady
basiunia153 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 15:15   #348
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiunia153 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich !!!!!!!
Potrzebuje pomocy w doborze mebli do salonu
A więc tak 3 ściany w pokoju mam pomalowane karmazynowym przypływem z Duluxa a jdną ścianę tam gdzie ma stać zestaw kina domowego mam z cegły piskowej w kolorze ciepłego beżu. Panele mam w różne odcienie brązu od jasnego do cimnego wenge( takie jakby klepeczki cieniutkie ) Jakiego koloru komody czy witrynki by pasowaly abym zakupiła ?????????????
Prosze o pomoc gdyż ciezko mi się na cokolwiek zdecydowac bo wydaje mi się ze nic mi tma nie pasuje Aha dodam jeszcze że mam czarny wypoczynek a poduchy sa czane ze srebrną nitką Czekam na jakies rady
do ściany ceglanej meble raczej ciemne
Stary 2010-01-22, 22:40   #349
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

a mam taka jedna inspiracje na tle ściany ceglanej....
Stary 2010-01-23, 10:04   #350
kotuu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
nie rozumiem odpowiedzi... do czego jest przypięta ;p hehe
po prostu zalaczylas mi kilka zdjęć z dizajnerskimi pokojami, które są doświetlane na potrzebe zdjęcia.
z kolei ja ci odpowiedziałam, ze w normalnym mieszkaniu w bloku nikt nie ma aż tak dużego dostępu światła dziennego, a w takich pokojach głównie chodzi o gre światła.
Stary 2010-01-23, 11:02   #351
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

gra światła i gra koloru przede wszystkim....
mieszkam sama w bloku wiec wiem o co chodzi....
jeżeli jest dobrze dobrane to i niema problemu....
i nie potrzeba wtedy dodatkowych oświetleń...
i nic wtedy nie przeszkadza w pomieszczeniu
Stary 2010-01-24, 17:19   #352
Rutka94
Przyczajenie

OOOOO Madie znalazłaś moją sofę ;P ;P ;P ....

Heh masakra z tym moim pokojem ... ale chyba postawię na czerwień i ecru...
Rutka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 10:21   #353
basiunia153
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
a mam taka jedna inspiracje na tle ściany ceglanej....
Tak tylko ta ściana nie jest ceglanego koloru tylko z bezkowego piaskowca a ciemne meble tez myśle o tak=ich ale nie wiem czy jest sens sypialnie mam w kolorze wenge i meble kuchenne tez wiec kurcze nie wiem czy do stołowego jak kupie wenge to nie bezie beznadziejnie bo w kazdym pokoju będzie jeden klor mebli myśle cos o tych lakierowanych do tego czerwonego pokoju ale wydaje mi się ze chyba nie beda pasowac ani do tej ściany a ni do koloru czerwonego Pomocy
basiunia153 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 11:31   #354
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiunia153 Pokaż wiadomość
Tak tylko ta ściana nie jest ceglanego koloru tylko z bezkowego piaskowca a ciemne meble tez myśle o tak=ich ale nie wiem czy jest sens sypialnie mam w kolorze wenge i meble kuchenne tez wiec kurcze nie wiem czy do stołowego jak kupie wenge to nie bezie beznadziejnie bo w kazdym pokoju będzie jeden klor mebli myśle cos o tych lakierowanych do tego czerwonego pokoju ale wydaje mi się ze chyba nie beda pasowac ani do tej ściany a ni do koloru czerwonego Pomocy
Może łatwiej będzie Ci doradzić jeśli wkleisz zdjęcia swojego pokoju albo przynajmniej fragmentów. Kiedy są zdjęcia to z pewnością łatwiej jest coś wymyśleć wspólnie
Stary 2010-02-25, 01:00   #355
elliz76
Raczkowanie

Witam
Na poczatku chcialabym sie przedstawic i powitac wszystkie Panie/ew.Panow/Zbliza sie wiosna i zaplanowalam maly remont w moim pokoju.Remont ten wiaze sie z tym,iz mojemu dziecku planuje zrobic lozko pietrowe,by wygospodarowac choc troche miejsca na jego rzeczy,miejsce do zabawy /choc malutkie/ i szafke,ktora musze kupic na jego ubrania/nie miescimy sie juz we wspolnych/.Po za tym zachorowalam na zywo czerwona sofe ze srebrno-czarnymi poduszkami.Tylko mam problem,gdyz nie wiem na jako pomalowac sciany?.Poczytalam tu Wasze propozycje,ale za ecri i biela nie przepadam..no i zachorowalam na choc jedna czerwona sciane.Problem w tym,ze pokoik jest malutki..niecale 10 m2/ 2,40x ok.3,50/ i ma tylko jedno duze okno na jednej z mniejszych scian.Pokoj jest srednio jasny mimo duzego okna,wiec odpadaja szarosci i ciemne koloryChoc wiem,ze z szaroscia ladnie wyglada,bo widzialam kiedys na wlasne oczy,ale na duzej przestrzeni.
Po za tym obecnie mam pokoj w kolorach chaber z zoltym i w zwiazku z tym mam duzo ramek i dodatkow w tym kolorze i nie bardzo bym chciala sie z nimi rozstawac.Tym bardziej,ze mam duzy obraz ze slonecznikami w takiej ramie,ktore kocham
Pomyslalam o polaczeniu czerwieni/ew.przecieranej na zolto-pomaranczowo/ z takim zielonym jabluszkiem i niebieskie-zolte dodatki.Co myslicie o takim zestawieniu kolorow?Nie beda sie gryzly/szczegolnie ten chaber z ta zielenia?
Ponadto na swieta dostalam piekny tryptyk makow i tez chcialabym je jakos wkomponowac,bo sa piekne
Myslalam tez by te przejscia miedzy kolorami oddzielic jakas taka jakby niedokonczona scianka z imitacji kamienia,ale jeszcze nie wiem dokladnie jak to rozplanowac,bo w zwiazku,ze mieszkam z dzieckiem w takim malym pokoiku,jest troche tych szafek/komodek /i szafa
Mam jeszcze piekna firanke,ktora warto by bylo wyjac z szafy w kolorach wlasnie takiej jasnej zieleni i ecri/choc teraz to takie jakby brudne ecri/Szafki sa koloru olcha i teraz tez planuje polozyc panele w dwoch kolorach/cos a'la dywanik/jasne z taka jakby mahonia przy scianach.
Prosze poradzcie szybko mi czy takie polaczenie bedzie dobre i co by fajnie wygladalo.
Kolory o jakich mowie mniej wiecej wklejam w zalacznikach.Wkleilam tez takie fajne przejcie z floreskiem miedzy kolorami,bo to tez mi sie bardzo spodobalo,a i moze komus przypadnie do gustu
Dziekuje z gory

ps.I jeszcze jedno..ktory wariant poduszek byscie wybraly? z wzorami ? czy z kwaiatami? Nie moge sie zdecydowac

WZORKOWNIA-Hafty,szydelko
http://picasaweb.google.pl/elliz76

Edytowane przez elliz76
Czas edycji: 2010-02-25 o 01:08
elliz76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 11:14   #356
olka_90
Przyczajenie

Witam serdecznie,
szykuję sobie nowy pokój, wychodzi na północ i to ze sporym zadaszeniem nad oknami. w pokoju jest jedno okno, w efekcie jest tam ciemno.
jakie kolory radzicie aby rozjaśnić i jednocześnie go powiększyć?
I co zrobić w sytuacji gdy nie wejdzie w rachubę tymczasowo zmiana podłogi. Jest to wykładzina "dywanowa" w kolorze ciemnoczerwonym z bordowymi wzorami... nie wiem jeszcze czy będę miała możliwość ją zmienić... myślałam nad delikatnym różem na ścianach... tylko nie wiem czy to nie przytłoczy pokoju... meble mam z drewna, nie tak jasne jak sosna, ale też nie ciemne ;p nie wiem z czego są i mają jasne "ciasteczka", tzn listki naklejone z jasnego drewna przy klamkach czy rogach... są delikatne.
Czekam na odpowiedź, pozdrawiam.
olka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 11:51   #357
Kohnelia20
Zakorzenienie

witam was! planuje malowanie i chcialabym miec cos czerwonego ale z tego co widze to zazwyczaj jest jedna sciana czerwona a reszta biale... nie lubie bialego macie jakis pomysł?
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 19:28   #358
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cytat:
Napisane przez Frezzzyjka Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o czerwień to jednak radziłabym się zastanowić, ponieważ sama kiedyś użyłam jej w swoim pokoju, łącząc ją dodatkowo z niebieskim i nieco orientalnymi dodatkami... efekt był może i interesujący, tyle że raczej nie sprzyjał relaksowi czy możliwościom skupienia się w tym wnętrzu:| dlatego postanowiłam nieco to zmienić, ale najpierw nieco więcej poczytałam o wpływie kolorów (i ogólnie) wystroju na nasze emocje na różnych forach, czy portalach (polecić np mogę Klub Dobrej Energii, gdzie dużo na ten temat można znaleźć w dziale Dobra Energia Dla Twojego Domu) teraz wiem, że pomieszczenia przeznaczone jako miejsce do pracy czy wypoczynku powinny być jednak bardziej stonowane

O co chodzi z tym linkiem???
12 postow i w kazdym reklamujesz czego to tam nie mozna znalezc...
Wiesz ze reklama na Wizazu jest platna
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 22:04   #359
My Life
Rozeznanie

jaki kolor mebli polecacie na czerwoną ścianę? nie mam pomysłu. Brązowe na czerwonym mi się nie podobają, a czarne to ściana wygląda na ciemną chyba żeby ustawić białe dodatki? macie może zdjęcia czerwonej ściany i mebli? szukam i nie mogę znaleźć.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 00:19   #360
crazyblondi93
Przyczajenie

Witam dziewczynki w prawdzie pokój w którym obecnie mieszkam jest zielony i nie zmieniam jego barwy chociaż bardzo bym tego chciała ;p ale mam dom w budowie, i 17m2 nowego pokoju do urządzenia. Mam gdzieś zdjęcia tamtego pokoju ale nie ma sensu ich tu narazie wklejać bo domek jest świeżo po tynkach i posadzkach jednak mnie już zaczyna dręczyć temat pt ,,kolor ścian''. Pokój znajduje się na poddaszu od zachodu. Mam w nim jedne wielkie drzwi balkonowe z łukiem. Podłoga jest ciemna tzn w kolorze dębu. I tak sobie myślę, czy jeśli dam na wszystkie 4 ściany moją wymarzoną krwistą czerwień to nie będzie mnie zbyt męczył? Mam wybuchowy charakterek, nerwus ze mnie i złośnik dlatego boję się, że będzie mnie prowokować jeszcze bardziej. Myślałam o przełamaniu jakimś kolorem jednej ze ścian, albo tapetą. Strasznie lubię zwierzęta i motywy zwierzęce mi się podobają szczególnie zebra lub panterka. Ale nie wiem czy to dobre połączenie. Pomóżcie mi.!!!
crazyblondi93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości