|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Efekty ćwiczeń A6W, 8 minute, itp ... - zdjęcia
Cytat:
Ale mimo wszystko chce A6W i buns, wiec nadal prosze o link jak ktos ma |
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM ps google nie gryzie |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o jakie konkretnie instrukcje Ci chodzi? Bo te cwiczenia sa na youtube.com tylko wchodzisz wpisujesz i masz Ja przynajmniej tak robie, nie chce mi sie tego sciagac. Bunsy robie juz chyba z tydzien i musze przyznac ze daja czlowiekowi w kosc ale naprawde juz jakies efekty widze a wlasciwie czuje A ile wazysz i ile masz wzrostu? A i rozumiem ze jestes na jakiejs dietce, tak?
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego odpada? Rozumiem, ze masz male dziecko, ale wyjscie 2-3 w tygodniu na 1-2h odpada?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siłowe również spalają ale raczej polecałabym aeroby |
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A6W mam z kfd.pl, chodzi mi o instrukcje do wydrukowania, filmik mam, wiem, ze gdzies latal format pdf po jakims forum, wiec go szukam. |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogole skoro jest po ciazy to same aeroby tez nie moga byc... Edytowane przez lady1808 Czas edycji: 2010-01-27 o 18:52 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze miec do wydrukowania, bo wiem, ze zapomne kolejnosc, liczbe powtorzen itp, musialabym latac do kompa co chwile. ![]() A cwiczenia - silowe nawet wiem, ze mi nie zaszkodza, sflaczala jestem po tej ciazy. I wiem tez, ze po nich schudne, bo czemu nie? Mam 160 cm wzrostu i waze 59kg Diete dopiero zaczynam, to znaczy ograniczam troche jedzenie, za bardzo szalec nie moge, bo nadal karmie piersia. |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz sie tych powtorzen itp. nauczylam na pamiec xD
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Byłoby bardzo miło gdybyście jasno określili czy aeroby czy ćwiczenia siłowe bardziej spalają tłuszcz bo mam wrażenie że w każdym wątku jest co innego. Dziś dostrzegłam to z 4 razy czytając różne tematy.
Spicegirl jeśli nie możesz/nie chcesz/szkoda Ci pieniędzy (to nie nasza sprawa tak mi sie wydaje!) chodzić na siłownie to odsyłam do youtuba gdzie jest mnóstwo filmików na domowy aerobic i wiem z własnego doświadczenia że można przy tym spalić sporo kalorii. W każdym domu można sobie zrobić mini siłownie i robić ćwiczenia wzmacniające mięśnie tylko trzeba sie zmotywować i nie poprzestać na dwóch razach
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tych cwiczen to ja tez w sumie juz nic nie wiem bo tu pisza tak, gdzie indziej inaczej... Ale gdzies pisza ze cwiczenia silowe spalaja wiecej kcal bo bardziej pracuja miesnie czy cos...Ale ja w sumie wyknuje i te i te
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
Łączenie jest oczywiście najlepsze ale na zdanie "chcę spalić tłuszczyk" dostajemy zawsze dwie odpowiedzi: ,, rób aeroby, ćwiczenia siłowe nie spalają tłuszczu tylko rzeźbią mięśnie" tudzież ,, rób ćwiczenia siłowe, one spalają więcej kalorii niż aeroby" i niezmienne "ile razy mamy to powtarzać na tym forum?" Ano tyle razy do póki nie padnie zgrana odpowiedź
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na dobry poczatek zmienilam podpis, dodalam buns. Chcac nie chcac musze dzisiaj zaczac, zeby podpisowi stala sie zadosc
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba musze troszke przyspieszyc te a6w bo cos za latwo mi idzie...moze dlatego ze niedawno mi sie miesnie wzmocnily przez 8 min abs. Chyba przejde do dnia 7...Juz bedzie 8 powtorzen w 3 seriach to powinno byc ok
A i spicegirl, na nozki goraco polecam 8 min legs. Kiedys chyba przez 3 tygodniee robilam co dwa dni i fajne dalo efekty
|
|
|
|
|
#165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do chudniecia potrzebny jest przede wszystkim deficyt kaloryczny. Jak juz masz deficyt kaloryczny, to: - cwiczenia silowe sa super w spalaniu tluszczu - miesnie dzialaja jak piecyk do palenia tluszczu , po cwiczeniach silowych jest dlugotrwaly efekt przyspieszajacy metabolizm. Ponadto, dzieki/przy cwiczeniach silowych nie ma niekorzystnego dla nas katabolizmu. Cwiczenia silowe, to takie, ktore wykorzystuja obciazenie, angazuja odpowiednia ilosc miesni (koniecznie duze grupy); czy ktos robi splita, czy fbw, to juz kwestia osobistych preferencji. A6W, bunsy i inne, przepraszam, bzdury nie daja takiej pracy miesni - angazuja tylko male, pojedyncze grupy miesni, nie sa to cwiczenia odpowiednio intensywne pod wzgledem pracy miesni, wiec jest bzdura twierdzenie, ze sa od palenia tluszczu/chudniecia Tym bardziej, ze wystarczy przeczytaj cokolowiek rozsadnego o A6W, zeby wiedziec, ze ten program nie sluzy chudnieciu, a 'doszlifowaniu' tego i tamtego - aeroby dzialaja inaczej - dlugi wysilek ze stalym rytmem serca, wiec sie pali sporo kalorii w trakcie, ale tylko tyle; no i nie spala sie samego tluszczu a tez miesnie; mniej miesni = wolniejszy metabolizm, wiec zeby temu zapobiec, aeroby na dluzsza mete koniecznie trzeba laczyc z silowymi - interwaly - tez sie malo w trakcie nich pali, ale dzieki EPOC pali sie duzo po i w porownaniu z aerobami jest procentowo mniejszy spadek miesni. A6W, bunsami itp. sie takich efektow nie zapewni. Pewnie, ze palisz przy nich kalorie, ale kalorie palisz nawet spiac. Ze wzgledow opisanych powyzej, palisz ich bardzo malo w trakcie i w ogole nie palisz nic po tych cwiczeniach. Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie uwzielas
Wlasnie skonczylam sobie odpisywac z filmiku |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle z mojej strony, jak ktos w swojej ignorancji nie przyjmuje faktow do wiadomosci, to juz nie moj problem.
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty z natury taka zaczepna jestes czy zly dzien dzisiaj masz po prostu? Ciesze sie, ze chociaz moj zapal do cwiczen i poprawienia kondycji cie ubawil, choc zupelnie nie wiem czemu. |
|
|
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole, to ja jednak za dobry jestem, zlosliwe bydle, ale za dobry, ze mi sie chce pomagac osobom z takim nastawieniem jak Twoje ![]() Rozsmieszyly mnie Twoje mrzonki (bo to mrzonki a nie wiedza), ze od A6W sie schudnie. Jestes klasycznym przykladem osoby, ktora nie powinna wykonywac A6W: - chcesz schudnac, a to nie program na schudniecie - chcesz poprawic kondycje, a A6W tego nie ruszy - jestes poczatkujaca, a to nie jest cwiczenie dla poczatkujacych - powodu, zeby miec silne miesnie brzucha u Ciebie nie widac Oczywiscie, mozesz nie sluchac osoby, ktora A6W zrobila cale i jakies tam zaplecze teoretyczne posiada. Skoro Ci sie chce marnowac 6 tygodni na te cwiczenia - Twoja brocha. Pdfa z A6W w zyciu nie widzialem, widzialem i sam wklejalem pdfa z ABS II, ale to zupelnie inny (wg mnie lepszy, choc i tak wiekszosci osob tutaj, pragnacych schudnac niepotrzebny). Info nt A6W znajdziesz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397207 Cytat:
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"6 Weidera została opracowana z myślą o spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w okolicy brzucha oraz znacznym wzmocnieniu tychże mięśni. Pragnę tu dodać, iż a6w nie powoduje znacznej redukcji tkanki tłuszczowej, aczkolwiek wzmocnienie i uwidocznienie mięśni brzucha jest zadowalające." Chce je zrobic dla wzmocnienia miesni brzucha (nie wiem, czy wiesz, ze w ciazy 'rozsuwaja sie' na boki i w ogole dziwne rzeczy sie z nimi dzieja) a poza tym sa w miare latwe do zapamietania, a to, ze schudne, bedzie wynikiem (mozliwe ze tylko i wylacznie) tego, ze alternatywa do wykonywania tych cwiczen byloby dla mnie lezenie na kanapie i jedzenie m&msow albo czipsow. A tak przynajmniej na dywanie sobie poleze ogladajac telewizje. Ot, i cala teoria moja. No to tyle o mnie i chudnieciu, a ty wklejales gdzies swoje zdjecia przed i po? Czy tak tylko sie tu udzielasz? |
|
|
|
|
|
#171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze nie powoduje znacznej redukcji tkanki tluszczowej. Cytat:
![]() Cytat:
Zamiast tekstow co ja tu robie, to Ty powinnas sie cieszyc, ze mi sie chce Tobie odpisywac
|||
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Nie kłócić się bo do konta postawie!
Co do dyskusji na temat a6W sądzę, że nie można na 100% mówić, że ten trening nie pozwala zrzucić brzuszka bo wiele dziewczyn na wątku poświęconym ,,6" deklarowało, że nie stosowało diety a mimo to spaliły sporo tłuszczu(dowodem: zdjęcia przed i po). Pewne jest za to, że nie odnosi się to do większości organizmów i najlepiej spróbować na własnej skórze.
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile dziewczyn spalilo sporo tkanki tluszczowej tylko dzieki a6w?? -duuuuzoo. Ja sama jestem tego dobrym przykladem, robilam w wakacje doszlam tylko do dnia 26 bo potem szkola itp. nie chcialo mi sie juz, a naprawde sporo tkanki spalilam bez diet itp...
|
|
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa rzeczy, przy ktorych sa indywidualne odchylenia, ale tego nie da sie przeskoczyc - chudnie sie od deficytu kalorycznego i jest wiele cwiczen, ktore duzo lepiej niz A6W spalaja tluszcz, bo ten program nie jest na to nastawiony. Bez stosowania diety, tj. deficytu kalorycznego o zadnym zrzucaniu tluszczu nie ma mowy. Owszem, brzuch moze troche lepiej wygladac po A6W niz przed, ale "zrzucanie tluszczu bez diety przez A6W" to bajki dla grzecznych dzieci. Cytat:
Nawet gdybys miala deficyt kaloryczny, to przez pierwsze kilka tygodni bys wode glownie zrzucala, a nie tluszcz
||
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Jestem daleka od zarzucania komuś kłamstwa. Po co ktoś miałby to robić? Z drugiej strony jeżeli ktoś ma ochotę robić ten czy jakiś inny trening to sądze, że demotywowanie go słowami ,,to nic nie da, tracisz czas, i tak nie schudniesz" nie jest odpowiednie. Zwłaszcza, że kompletną głupotą jest twierdzenie, że robienie a6W jest stratą czasu w alternatywie do leżenia na kanapie...
|
|
|
|
|
#177 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kankana czy biegania z odkurzaczem po 10godzinnym dniu pracy nikomu bym nie zyczyla... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli masz dodatni bilans kaloryczny, to niczym nie spalisz ani grama tluszczu, bo przyjmujesz wiecej kalorii niz palisz. Jesli masz deficyt kaloryczny, to owszem, spalajac x kalorii cwiczac A6W. A6W to nie jest cwiczenie silowe Natomiast pewnie, ze dzieki cwiczeniom silowym spala sie tkanke tluszczowa - efekty sa lepsze, niz przy aerobach. Cytat:
Sorry, ale kto mowi - nie cwicz A6W, lez na kanapie? Tyle razy bylo tolkowane - cwiczenia silowe + interwaly/aeroby. Jesli ktos twierdzi nie umie sie zmusic do niczego innego niz A6W i albo to, albo lezenie na kanapie, to dla mnie wymowka bez sensu ![]() Cytat:
|||
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Wyrak- a skad ta pewnosc ze jej sie nie uda?? Wrecz przeciwnie wlasnie ze jej sie uda. Ale dobra skonczmy ten temat bo to nie ma sensu ciagle pisanie tego samego w kolko i w kolko, mamy inne zdania na ten temat i tyle. My pozostajemy w swej ignorancji, ty pozostajesz w swej niezwyklej pewnosci siebie i swych przekonaniach i wszyscy sa szczesliwi
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
'Wizaz - pierwsza strona kobiecosci' a Wyrak sie jakos wpasowal. Tyle komentarzy mi sie cisnie na klawiature, ze az sie z wami pozegnam, bo co sie bedziemy denerwowac. Milo bylo dziewczyny !
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

A o jakie konkretnie instrukcje Ci chodzi? Bo te cwiczenia sa na youtube.com tylko wchodzisz wpisujesz i masz
Ja przynajmniej tak robie, nie chce mi sie tego sciagac. Bunsy robie juz chyba z tydzien i musze przyznac ze daja czlowiekowi w kosc ale naprawde juz jakies efekty widze a wlasciwie czuje

i w porownaniu z aerobami jest procentowo mniejszy spadek miesni. 
Ile dziewczyn spalilo sporo tkanki tluszczowej tylko dzieki a6w?? -duuuuzoo. Ja sama jestem tego dobrym przykladem, robilam w wakacje doszlam tylko do dnia 26 bo potem szkola itp. nie chcialo mi sie juz, a naprawde sporo tkanki spalilam bez diet itp...