Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 11:26   #1021
abz
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Super, że masz wspaniałego lekarza
A dlaczego Tz nie mógł być? Usg było "dowcipne"? Super uczucie zobaczyć bijące małe serduszko co? Maleństwo z Twojej kropeczki jeszcze. Ja pierwszy raz byłam jak miało 3cm i już rączki i nóżki były... Aż mi się łezka zakręciła...
tak, to było tzw dowcipne, chociaż jakoś nie przepadam za tą nazwą. I to było takie pierwsze potwierdzające ciążę. Ja cały czas nie wierzę chyba, że to nasze maleństwo

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mam zamiar zaopatrzyć się w świece, do tego butelka ginu + tonic, zrobię serniczek, kupię bitą śmietanę w spreju i gra sensea i wieczór w łóżeczku

Ja mam zamiar zrobić pączki z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2006/12/Paczki.html

Lindsey pewnie strajkuj. A stolnicy też się nie dorobiłam, jako stolnicy używam takie dużej blachy co jest w komplecie z kuchenką
mmmmm romantyczny wieczór, a co!
A stolnicę polecam z tupperware, taką zwijaną miękką.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:32   #1022
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Lenka - pajączek jest to korektor postawy . Przyrząd do czynnej profilaktyki, korekcji skrzywień kręgosłupa oraz wystających łopatek. sygnalizuje dźwiękiem gdy zacznę się garbić
Dzięki za uświadomienie Też by mi siętaki pajączek przydał... Ile to kosztuje??

Tity, już miałam Ci odpisywać nt lutki, ale widzę że już nieaktualne Mi ginka mówiła, że jak się już zaczyna plamienie to lutkę można odstawić, bo @ będzie.

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
Scio a mnie na płacz się zbiera jak słyszę że kolejna siostra w rodzinie jest w ciąży, i pytają sie mnie kiedy ja zamierzam powiekszyć rodzinnęcza sami udaje zdziwioną że przecież mam czas, jak widuję je dwa razy do roku przecież nie wywalę jej tak od razu że rozpaczliwie pragnę dziecka
A dziś się właśnie dowiedziałam że moja coteczna siostra w 3 tygodniu ciązy jest
Weronia, u mnie też tak było że co rusz ktoś w rodzinie w ciąży, nawet na Święta wyjechaliśmy z mężem, bo było nam smutno,a teraz się okazuje, że wszsytkie urodzimy przez wakacje, niepotrzebnie się zamartwiałam, bo na każdego przychodzi czas

weruczek, gratuluję chrześniaka, ja też bym chciałam być chrzestną No i miałam okazję, bo mam pierwszego siostrzeńca w rodzinie i miałam chrzestną zostać, ale jak się okazało że jestem w ciąży to moja siostra trochę zmieniła zdanie

Lolota Trzeba się pozytywnie nastawić teraz, bo zaczyna się nowy cykl
Stary 2010-02-01, 11:50   #1023
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolota Pokaż wiadomość
Ja tylko napiszę, że jednak przyszła wredna @ suka, pełną parą i w ciąży wiem, żę na pewno nie jestem ;(

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
tak, to było tzw dowcipne, chociaż jakoś nie przepadam za tą nazwą. I to było takie pierwsze potwierdzające ciążę. Ja cały czas nie wierzę chyba, że to nasze maleństwo

mmmmm romantyczny wieczór, a co!
A stolnicę polecam z tupperware, taką zwijaną miękką.
To umówmy się że usg było wewnętrzne Też długo nie mogłam uwierzyć... A teraz mi nie daje o sobie zapomnieć - wczoraj takie fikołki wykręcał

Poszukam tej stolnicy na all i może się skuszę... A można po niej nożem jeździć?

Co do chrześniaków to ja mam jednego, w maju do komunii już idzie a jeszcze niedawno taaaaki malusi był

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:01   #1024
kretencja
Zakorzenienie

Melduję się, tylko na chwilę - przerwa w porządkach
Cały weekend pracowaliśmy od 9-tej do 23-ciej i końca ciągle nie widać... A tu dziś wieczorem przyjeżdża nowy lokator - Krecio, i trzeba dom przygotować na jego przybycie
Ręce mam od tego noszenia pudeł i sprzątania zniszczone, jakbym gołymi dłońmi cały dzień na mrozie kamienie nosiła Ale powoli coś się zaczyna wyłaniać... Choć długo jeszcze będzie tu tylko prowizorka, bo do remontu kawał czasu... Mebli prawie nie ma, więc rozpakowaliśmy najważniejsze rzeczy, reszta musi zostać w kartonach na razie, w naszej przyszłej sypialni zrobiliśmy "magazyn"
Mieszkanie jest, mimo moich obaw, zaskakująco ciche i nawet nie jest za zimno (bałam się tego w związku z parterem).
I jest jeszcze coś - coś naprawdę dziwnego. Jest to moje czwarte od wyprowadzki od Rodziców mieszkanie, ale po raz pierwszy czuję się od razu tak swojsko. Wiadomo, że jeszcze się do wielu rzeczy muszę przyzwyczaić, ale... od razu czuję się u siebie Myślę, że to dobry znak...
Zmykam dalej sprzątać. Postaram się jeszcze zajrzeć dziś, ale nie obiecuję.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:10   #1025
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukam tej stolnicy na all i może się skuszę... A można po niej nożem jeździć?
ja tne na niej np takim nożem okrągłym do krojenia pizzy, sa małe ślady, ale raczej nie da sie jaj łatwo przeciąć.

kretencja sam optymizm w twoim poście

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:50   #1026
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Abz mnie skrzyczała, że się nie pojawiam i kijem zagroziła, to się odzywam Ja ciągle jestem z wami na bieżąco, czytam i ciekawię się, ale nie odzywam się.

Kretencjo, jak cudownie, ze już w nowym mieszkaniu jesteście Wierzę, ze ręce to masz do podłogi pewnie Ja w naszym mieszkaniu o 3 w nocy firanki A czujesz się swojsko, bo to w końcu twoje!

Scio, ale romantyczny wieczór się szykuje! Jak ja dawno takiego romantycznego wieczoru nie miałam

Tity, dobrze, ze cykle się normują

Lindsley, zima w koncu się skończy A stolnicy ja tez nie mam, a masz rację, ze może się przydać

Ja wczoraj śmigałam z meżem po zamarzniętym jeziorze - super sprawa! Dziś mam prawdopodobnie teścia na kawie, nno nic, musze przetrzymać

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:54   #1027
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Abz mnie skrzyczała, że się nie pojawiam i kijem zagroziła, to się odzywam Ja ciągle jestem z wami na bieżąco, czytam i ciekawię się, ale nie odzywam się.

Lindsley, zima w koncu się skończy A stolnicy ja tez nie mam, a masz rację, ze może się przydać
A dlaczego się nie odzywasz Obiecałaś!! W domku jesteś, do szkoły już nie chodzisz to proszę mi tu się odzywać...

Mam nadzieję, że zima się skończy... W końcu musimy się spotkać na te lody zanim się rozpakuję A jakoś tak przy -10C to nie bardzo... No chyba, że na ciasteczko i kawkę
No i jeszcze Jasiulek musi dojechać a nie wiem jak tam Włocławek zasypało Ja się cieszę że do głównej drogi mam rzut beretem i czasem jakaś odśnieżarka w nocy przejedzie

Michaś
Stary 2010-02-01, 14:06   #1028
Pomidora
Zakorzenienie

Ja to się nie odzywam, bo mam wrażenie, że nikt tego nie czyta I to nie jest skarżenie się, absolutnie nie! Tylko wolę sobie poczytać, co tam u was, niż pisać. Na razie głównym u mnie tematem są mdłości szalejące na wszystkie strony i brak apetytu, więc nic ciekawego Spotkać musimy się koniecznie, jak tylko będę w stanie dojechać do Torunia, bo na razie mdłości właśnie mi dają w kość i nigdzie nie jeżdżę. Ale w końcu muszą się skończyć

28.09.2014

Stary 2010-02-01, 14:38   #1029
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ale super!! Zazdroszczę i cieszę się razem z Tobą!!

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
I jest jeszcze coś - coś naprawdę dziwnego. Jest to moje czwarte od wyprowadzki od Rodziców mieszkanie, ale po raz pierwszy czuję się od razu tak swojsko. Wiadomo, że jeszcze się do wielu rzeczy muszę przyzwyczaić, ale... od razu czuję się u siebie Myślę, że to dobry znak...
Na pewno! Wiem, jak ważne jest być wreszcie na swoim i czuć się, jak u siebie. Wiem, jakie to daje poczucie bezpieczeństwa

Dzień dobry!
W końcu się zdecydowałam i kliknęłam na all kije do nordic walkingu.
Lecę robić obiad - dziś makaron z brokułami i może jeszcze brokułowe puree .
Miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:13   #1030
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się nie odzywam, bo mam wrażenie, że nikt tego nie czyta I to nie jest skarżenie się, absolutnie nie! Tylko wolę sobie poczytać, co tam u was, niż pisać. Na razie głównym u mnie tematem są mdłości szalejące na wszystkie strony i brak apetytu, więc nic ciekawego Spotkać musimy się koniecznie, jak tylko będę w stanie dojechać do Torunia, bo na razie mdłości właśnie mi dają w kość i nigdzie nie jeżdżę. Ale w końcu muszą się skończyć
Skończyć się kiedyś skończą Ja miałam króciutko może ze 2-3tygodnie... Bylebyś się do maja wyrobiła...

A ja czytam i masz tutaj pisać

Michaś
Stary 2010-02-01, 15:14   #1031
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

a ja ide zaraz wstawic makaron na rosół, a potem robie kopytka.

A propo moj kociak badzo sobie upodobal garczek do którego chciałam wrzucić ziemniaki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:16   #1032
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

właśnie Pomidora
tak sobie ostatnio o Tobie myślałam, ze się nie odzywasz.

Zresztą Marcela tez nie wpada, Kakusia tez. wyniosły się na mamusiowenależy im się

Pomidora Ty piłaś te zioła ojca sroki? Jak się po nich czułaś?

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 15:29   #1033
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A propo moj kociak badzo sobie upodobal garczek do którego chciałam wrzucić ziemniaki
No kociak ma pomysł... A obiadku nie będzie
Cytat:
Zresztą Marcela tez nie wpada, Kakusia tez. wyniosły się na mamusiowenależy im się
Kakusie to muszę wytłumaczyć, miała teraz sesję, którą zakończyła i miała dziś tutaj nadrabiać ale chyba znów będę musiała ją postraszyć... A Zgadnij to nie wiem czy wgl się gdzieś odzywa bo na mamusiowym też mało się pokazuje... Może znalazła jakiś inny wątek a nas już nie lubi

Michaś
Stary 2010-02-01, 15:58   #1034
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Skończyć się kiedyś skończą Ja miałam króciutko może ze 2-3tygodnie... Bylebyś się do maja wyrobiła...

A ja czytam i masz tutaj pisać
Mi już się czwarty tydzień ciągną i jakoś nie zanosi się na poprawę Ale dla maleństwa wszystko, tylko najgorzej, jak apetytu nie ma, bo wtedy się martwię, że maluch nie rośnie.

Cytat:
Pomidora Ty piłaś te zioła ojca sroki? Jak się po nich czułaś?
Ja się po ziółkach super czułam - cera mi się poprawiła i miałam bardzo wyraźny cykl - nie musiałam się jakoś specjalnie obserwować, żeby zauważyć, kiedy mam owu itd. Tylko na owu własnie bardziej bolały jajniki. Mój mąż też pił, on nie zauważył jakiś zmian. Ale mi ziółka nie pomogły, ja zaszłam w cyklu z wiesiołkiem i siemieniem lnianym.

Scio, kotek bombowy

Dziewczyny, już nie bijcie Ja się odzywam rzadziej, ale systematycznie

28.09.2014

Stary 2010-02-01, 16:02   #1035
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A na co brałaś siemie lniane? To takie glutowate do picia? fuj
ja od przyszłego mam zamiar brać wiesiołka i castagnus.

Bo mam trzy typy nie powodzeń:
1. Brak śluzu
2. Za krótka faza lutealna
3. Podwyższona prolaktyna.

Aha i przypomnij mi kochana w którym cyklu Wam się udało, bo pamięć mnie zawodzi?

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 16:09   #1036
weronia83
Rozeznanie

Dziewczyny dzięki za ciepłę słowa
Jeżeli chodzi o chrześniaków to mam dwóch jeden to człopaczek w tym roku pierwszą klasę kończy, a drugi to prześliczna dziewczynka , która ma 2,5 latek, rozpieszczana przez wszystkich
Lolata
Scio pomusłowy kotek
Stary 2010-02-01, 16:11   #1037
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba TY jedna na wątku się cieszysz z @

ja też jeszcze

abz podam przepis , ale nie mam go teraz przy sobie , babcia zabrała swój zeszyt z przepisami bo to od niej biorę kiedy będziesz robiła pączki? chyba do jutra się wyrobię
Stary 2010-02-01, 17:01   #1038
Tity
Zakorzenienie

Scio hehe kotek super

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 17:07   #1039
Ishka
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

[B]Scio [B] kicia super jak ona tam wlazła hihi

Dziewczynki testowała któraś te testy owulacyjne paskowe?
Bo mi od 2 dni wychodza ale takie slabe 2 kreski czyli jeszcze nie blisko do owu ma sie rozumieć?

Eh cos czuje ze ja jednak nie bede miala owulacji planowo czyli 14-15dc tylko pozniej....bo dzis wlasnie jest moj 14dc hmmm to trza bedzie na nia poczekac tylko mam nadzieje ze przyjdzie wogole
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 17:15   #1040
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
A na co brałaś siemie lniane? To takie glutowate do picia? fuj
ja od przyszłego mam zamiar brać wiesiołka i castagnus.

Bo mam trzy typy nie powodzeń:
1. Brak śluzu
2. Za krótka faza lutealna
3. Podwyższona prolaktyna.

Aha i przypomnij mi kochana w którym cyklu Wam się udało, bo pamięć mnie zawodzi?
Trafiliśmy w 5 cyklu. Każdy cykl był jakoś naturalnie wspomagany (oprócz pierwszego, ten jako jedyny był bez "wspomagaczy"). Na brak śluzu (który ja też miałam i potem się naczytałam, jakie to ważne go mieć) pomógł mi właśnie świetnie wiesiołek. Zioła wcale nie były pod tym względem dla mnie takie dobre. Wiesiołek brałam od pierwszego dc do owulacji. A potem siemię lniane w tabletkach (tego glutowatego bym nie przełknęła ) od owulacji do testu Siemię lniane polepsza wyściółkę, dzięki czemu zarodek ma większe szanse na zagnieżdżenie się. I nie chodzi o endometrium, tylko o jakiś śluz czy coś (to mi tłumaczyła moja koleżanka - biolog). A na podwyższoną prolaktynę to nie bierze się jakiś leków?

28.09.2014

Stary 2010-02-01, 17:28   #1041
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Scio, kociaj cudowny i pomysłowy
Lindsley, uda mi się dojechać bez problemu do Torunia choć stanowczo lepiej przez Lipno niż jedynką, bo tam to porażka jeszcze w sobotę była... Do Ciechocinka na basen jechaliśmy półtorej godziny a to ledwie 40km! Więc spotkanie wypali na pewno No i mam nadzieję, że kryzys w domku mija, myślę o Was ciepło
Ishko
, ja tez mam później owulacje niż 14 dnia cyklu, wczoraj miałam 18 i dopiero wyszła mi druga tłuściutka krecha. Więc nie ma co kurczowo się trzymać tych 14u dni
Abz, gratuluję okruszka
Za resztę starających mocno trzymać kciuki i wierzę, że niedługo będzie ponowny wysyp
Aldii, śniłaś mi się ostatnio, że osobiście pojechałam Cię odwiedzić i małą Lu zobaczyć
My w końcu zabraliśmy się za przedślubne sprawy, zamówiliśmy zaproszenia i obrączki, ja dziś zapisałam się na nauki przedślubne bo TZ już ma, a ja gąska zgubiłam te licealne Więc sobie pochodzę na kilka spotkań
Kociaj wyzdrowiał nam całkowicie W środę wędruje do nowej właścicielki

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 17:30   #1042
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Trafiliśmy w 5 cyklu. Każdy cykl był jakoś naturalnie wspomagany (oprócz pierwszego, ten jako jedyny był bez "wspomagaczy"). Na brak śluzu (który ja też miałam i potem się naczytałam, jakie to ważne go mieć) pomógł mi właśnie świetnie wiesiołek. Zioła wcale nie były pod tym względem dla mnie takie dobre. Wiesiołek brałam od pierwszego dc do owulacji. A potem siemię lniane w tabletkach (tego glutowatego bym nie przełknęła ) od owulacji do testu Siemię lniane polepsza wyściółkę, dzięki czemu zarodek ma większe szanse na zagnieżdżenie się. I nie chodzi o endometrium, tylko o jakiś śluz czy coś (to mi tłumaczyła moja koleżanka - biolog). A na podwyższoną prolaktynę to nie bierze się jakiś leków?
Dzięki Pomidorko teraz już wszytsko wiem. Od przyszłego cyklu włączam wiesiołek i siemie lniane (dobrze, ze w tabletkach takiego glutka bym nie wypiła).
Ja mam niby w normie 24 a norma jest do 26. Wszędzie piszą, że to łagodna wersja hiperproaktynemi (czy jakoś tak) ale mój gin-pacan powiedział na wynik - ok. ale czekam teraz na wyniki hormonów i ide do innego

Jeszcze raz wielkie dzięki Pomidorko

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-01, 17:32   #1043
weruczek
Zadomowienie

Pomidorka, ja tez wszystko czytam, co napiszesz i jestem zawsze ciekawa, co u ciebie i jak sie czujesz?
No kakusia chyba nas nie lubi już;(;( chlip;(
Kretencja, same swietne wieści, tak trzymać!

My dzisiaj załatwialiśmy jakieś bankowe sprawy cały dzeiń. Ciągle mi się spać chce, ale jak, chrap!

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Scio, zapomniałam napisać, że teój kociak jest rozbrajający

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 17:38   #1044
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

kretencja, na pewno masz teraz pełno roboty, ale jaka frajda, tak na swoim

Cytat:
Ja wczoraj śmigałam z meżem po zamarzniętym jeziorze - super sprawa! Dziś mam prawdopodobnie teścia na kawie, nno nic, musze przetrzymać
Teść na kawce U mnie teściowie ostatni raz byli w ... MAJU 2009 na moich imieninach, a mieszkają kilka ulic dalej...

Cytat:
Ale słodko wygląda
Stary 2010-02-01, 17:46   #1045
weruczek
Zadomowienie

kurcze, zapycham sie wlasnie mietowymi pastylkami

Stary 2010-02-01, 17:46   #1046
weronia83
Rozeznanie

Lenka* u mnie teściowa ostatni raz była w maju 2008 tuż przed ślubem za każdym razem jak u niej jestem obiecuję że wpadnie, i tak czas mija
Stary 2010-02-01, 17:46   #1047
Starlett
Wtajemniczenie

Lolota - trzymaj się cieplutko, szkoda że 2 przyszła, ale może w przyszłym cyklu się uda.
jasiulek fajnie,że kotek wyzdrowiał
Scio - prześmieszny ten Twój kociaczek
Kretencja - jaką radość się czuje czytając Twój post! wszystkiego najlepszego w nowym mieszkanku zazdroszczę...
Ja mam dwóch chrześniaków - chłopców (jeden będzie szedł do 1. komunii w tym roku)

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 17:52   #1048
weruczek
Zadomowienie

moi tesciowie tez za bardzo do nas nie lubia przyjezdzac, chca by do nich wpadac

Stary 2010-02-01, 17:57   #1049
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
moi tesciowie tez za bardzo do nas nie lubia przyjezdzac, chca by do nich wpadac
moi teściowie po naszej wyprowadzce urządzają sobie jeszcze gniazdko i nie lubią się stamtąd ruszać drugą młodość przeżywają
wolą jak my do nich przyjeżdżamy, bo teściowa bardzo lubi gotować i zawsze nas czymś pysznym poczęstuje my ich odwiedzamy mniej więcej co 2-3 tygodnie, TŻ częściej, bo zawsze ma coś w samochodzie z ojcem do zrobienia.. a jak wychodzimy to zawsze pytają kiedy następnym razem wpadniemy ogólnie to nie mogę narzekać, może lepiej że tak jest
Stary 2010-02-01, 17:58   #1050
weronia83
Rozeznanie

Moja to by chciała by co tydzień do niej wpadać
Bo przecież jej synek mizernieje. Wczoraj jak bylismy na obiedzie to taką kopę mu na talerz nałożyła, że mój tż tylko pół dał radę zjeść

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości