Czuję się....zaniedbana przez TŻ :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 16:22   #1
Tysiunia__
Raczkowanie

Czuję się....zaniedbana przez TŻ :(

Witam Was Drogie Wizażanki.
Jest mi strasznie źle i liczę na Waszą pomoc.
Otóż jestem z moim TŻ około 5lat..oboje studiujemy, nie pracujemy.
Ja pochodzę z rodziny raczej biednej, on wręcz przeciwnie.
Od jakichś 2lat..nigdzie nie wychodzimy, jak się spotykamy to siedzimy w jego aucie..jak idziemy do McDonalda/kawiarni (raz na ruski rok) to za wszystko muszę płacić sama. Nie wymagam sponsoringu, bo wiem, że on nie pracuje, ale czasami chciałabym się poczuć kobietą i nie musieć szukać co do grosika, żeby 3zł wystarczyło na hamburgera, chciałabym czasami dostać od niego nawet wafelka na 60gr (bo jak jesteśmy w jakimś supermarkecie, to on zawsze kupuje coś tylko dla siebie, dla mnie nigdy).
Jest mi z tym źle. Rozumiem, że ma wydatki, ale jeśli jest w stanie co miesiąc wydać 200zł na paliwo, a mi nie jest w stanie kupić batonika za 1zł to chyba coś jest nie tak.
Nie wymagam, żeby on za mnie płacił, bo wolę sama,ale chodzi o takie drobne rzeczy..mam nadzieje, że wiecie co mam na myśli..
jak mam z nim o tym delikatnie porozmawiać, że czuję się zaniedbana ?
Poza tym teraz sesja..ja miałam łącznie 15 egzaminów, on 2...stwierdził że przez 3 tygodnie nie będziemy się widywać, bo on musi się uczyć - stwierdziłam że dobrze, jeśli tak chce to dobrze, nie zdał ani jednego egzaminu..zmarnowany czas...dodaję że mieszkamy w tym samym mieście.
Jest mi strasznie źle
Tysiunia__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 16:32   #2
awia
Zakorzenienie

Dot.: Czuję się....zaniedbana przez TŻ :(

Rzeczywiscie bardzo niefajnie to wygląda.
Albo jest niesamowitym egoistą albo po prostu mu na Tobie niestety nie zależy.

Rozmawialas z nim o tym?
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 16:41   #3
Tysiunia__
Raczkowanie

Nie rozmawiałam, bo nie wiem jak..
Stary 2010-02-01, 16:42   #4
Julie2611
Raczkowanie

Rozumiem, o co Ci chodzi. Faktycznie, możesz czuć się źle w takiej sytuacji, każda dziewczyna byłaby rozżalona.
A można zapytać, dlaczego siedzicie w samochodzie?
Nie możecie się spotkać w domu któregoś z Was?
Co do rozliczania się za wafelki - żenujące. Wiadomo, studia - pieniędzy z reguły nie ma się za dużo, ale to chodzi o sam gest - jak chłopak nie ma 20 zł na kawiarnię, to kupuje dziewczynie jej ulubiony wafelek, przewiązuje wstążeczką i tym samym daje jej odczuć, że mu po prostu zależy.
Takie drobne gesty bardzo dużo znaczą i wnoszą do związku, nie potrzeba tu nie wiadomo jakich nakładów. Jak się chce sprawić komuś przyjemność, to wystarczy pomyśleć i się postarać.

Chyba jedynym wyjściem jest pogadać z nim, powiedzieć, że Ci taki układ nie pasuje i że oczekujesz innego traktowania (wiem po sobie, że z otwartą rozmową można mieć problemy, ale to często jedyny i zarazem najlepszy sposób )

Albo potrzebujecie "odświeżenia"? Powrotu do początkowego randkowania, wychodzenia do kina, kawiarni, na spacery? Sama możesz coś zainicjować, wymyślić spacer, teatr, może jakąś fajną kawiarnię bardziej romantyczną niż McDonald?

A jeśli to nie pomoże - to może wszystko już się wypaliło? Znudziliście się sobą i to początek końca?
Julie2611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 16:43   #5
szugarbejb
Zakorzenienie

Się otwiera buzię i się mówi.

Nie pojmuję jak można mówić, że się "ma TŻ" jak się ma figę z makiem co najwyżej.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 16:48   #6
lukrecja222
Zakorzenienie

Jak można być ze sobą 5 lat i nie potrafić rozmawiać o takich sprawach? Na początku też tak było? Też był taki skąpy i egoista? A jak sobie coś kupuje np do jedzenia albo picia, to częstuje Cię przynajmniej?
Dla mnie to chora sytuacja. Facet z tego co mówisz jest strasznym egoistą.
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 16:51   #7
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tysiunia__ Pokaż wiadomość
Witam Was Drogie Wizażanki.
Jest mi strasznie źle i liczę na Waszą pomoc.
Otóż jestem z moim TŻ około 5lat..oboje studiujemy, nie pracujemy.
Ja pochodzę z rodziny raczej biednej, on wręcz przeciwnie.
Od jakichś 2lat..nigdzie nie wychodzimy, jak się spotykamy to siedzimy w jego aucie..jak idziemy do McDonalda/kawiarni (raz na ruski rok) to za wszystko muszę płacić sama. Nie wymagam sponsoringu, bo wiem, że on nie pracuje, ale czasami chciałabym się poczuć kobietą i nie musieć szukać co do grosika, żeby 3zł wystarczyło na hamburgera, chciałabym czasami dostać od niego nawet wafelka na 60gr (bo jak jesteśmy w jakimś supermarkecie, to on zawsze kupuje coś tylko dla siebie, dla mnie nigdy).
Jest mi z tym źle. Rozumiem, że ma wydatki, ale jeśli jest w stanie co miesiąc wydać 200zł na paliwo, a mi nie jest w stanie kupić batonika za 1zł to chyba coś jest nie tak.
Nie wymagam, żeby on za mnie płacił, bo wolę sama,ale chodzi o takie drobne rzeczy..mam nadzieje, że wiecie co mam na myśli..
jak mam z nim o tym delikatnie porozmawiać, że czuję się zaniedbana ?
Poza tym teraz sesja..ja miałam łącznie 15 egzaminów, on 2...stwierdził że przez 3 tygodnie nie będziemy się widywać, bo on musi się uczyć - stwierdziłam że dobrze, jeśli tak chce to dobrze, nie zdał ani jednego egzaminu..zmarnowany czas...dodaję że mieszkamy w tym samym mieście.
Jest mi strasznie źle
Jesteście ze sobą 5 lat i nie potraficie rozmawiać?

Bardzo przykre i smutne jest to co piszesz.

Innej opcji niż rozmowa - nie ma

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 16:54   #8
summerka
Raczkowanie

to nie zaniedbanie tylko zwykłe olewanie.... jeżeli tak było od początku to naprawdę ogromnie Ci się dziwię że jesteś z nim tyle czasu............ ja zabierałabym nogi za pas i szukała kogoś innego...
(w zyciu nie spotkałam sie z takim typem...')
Stary 2010-02-01, 16:55   #9
kukimonster
BAN stały

Spotykacie się 5 lat tylko w samochodzie
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 16:55   #10
Tysiunia__
Raczkowanie

nie chodzi o to, że nie umiem z nim rozmawiać, tylko zwyczajnie jest mi jakoś głupio mu o tym powiedziec, bo on sam uważa że jest strasznie biedny i nie ma kasy.. a na pomysł z wafelkiem nigdy by nie wpadł...

a w aucie siedzimy...bo on chce tylko przebywać w moim domu, do siebie w ogole mnie nie chce zapraszać, a jak powiem że nie chce siedzieć w domu i chce wyjść, to wychodzimy..do jego auta;/
Stary 2010-02-01, 17:02   #11
madana
Zakorzenienie

"a w aucie siedzimy...bo on chce tylko przebywać w moim domu, do siebie w ogole mnie nie chce zapraszać, a jak powiem że nie chce siedzieć w domu i chce wyjść, to wychodzimy..do jego auta;/ "-

wybacz, ale jak na związek (jesli w ogóle można takiej nazwy tu użyć), który trwa 5 lat, to wygląda to bez sensu: nic od siebie nie kupi, cała atrakcja to siedzenie w aucie? brak rozmowy na także trudne tematy: JAK wyobrażasz sobie dalszy zwiazek? Kolejne 5 lat w aucie?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:06   #12
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodzi o to, że nie umiem z nim rozmawiać, tylko zwyczajnie jest mi jakoś głupio mu o tym powiedziec, bo on sam uważa że jest strasznie biedny i nie ma kasy.. a na pomysł z wafelkiem nigdy by nie wpadł...

a w aucie siedzimy...bo on chce tylko przebywać w moim domu, do siebie w ogole mnie nie chce zapraszać, a jak powiem że nie chce siedzieć w domu i chce wyjść, to wychodzimy..do jego auta;/
jestem w szoku! A dlaczego on Cie do siebie nie zaprosi? Odpowiada Ci siedzenie w samochodzie przez 5 lat??
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:06   #13
Black Rainbow
Zadomowienie

Ty poważnie to piszesz? Siedzicie u Ciebie w domu, Ty mówisz, że chciałabyś gdzieś wyjść i schodzicie do jego samochodu i siedzicie w nim? Tak po prostu? Nawet nie jeździcie po mieście, tylko SIEDZICIE w zaparkowanym aucie? Wybacz, bardzo Ci współczuję, ale ten facet to jakiś oszołom. A na początku Waszego związku też się tak zachowywał? W ogóle on Ci kiedyś coś kupił? A prezenty na urodziny?
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:07   #14
wesna
Wtajemniczenie

Jesteś pewna, że ten mężczyzna to Twój Towarzysz Życia, a wasze wzajemne relacje to związek? Bo to, że tak coś nazywacie, nie znaczy, że coś istotnie tym jest.

W moim rozumieniu, związek (mówiąc najprościej) to wzajemne wsparcie (czasem i finansowe), zrozumienie, bezinteresowność, umiejętność rozmowy, zaufanie i troska... Czy którakolwiek z tych cech występuje w waszej relacji?

Tak na marginesie: naprawdę myślisz, że jak on zacznie zarabiać, to będzie się z Tobą dzielił i kupował Ci batoniki? Ciężko to widzę. Na Twoim miejscu obawiałabym, że i na wasze dziecko, i wasz na dom, i na wasz obiad to Ty będziesz musiała wydawać kasę, bo widzę tu ewidentne skąpstwo.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:10   #15
Alice_in_Wonderland
Raczkowanie

Oj biedna jesteś i wcale Ci się nie dziwię, że nie wiesz jak porozmawiać. Pewnie nie chcesz, aby to zabrzmiało jak wyrzut "czemu Ty mi nie stawiasz?" "czemu mi nie kupujesz?" "mi się należy". Nie chcesz wyjść na dziewczynę, której zależy na pieniądzach.
Obawiam się niestety, że ten typ tak ma i nawet jeśli będziecie ze sobą to później gdy zamieszkacie razem i gdy będziecie już małżeństwem facet będzie dzielił opłaty za wszystko na pół i sam grosza na Ciebie nie poświęci.
Moim zdaniem rozmowa - nawet miła i kulturalna niewiele zmieni. Nie sądzę, aby to była kwestia tego, że on nie zauważa, że dziewczynę trzeba czasem potraktować po królewsku. Moim zdaniem on wyznaje taki pogląd i już.
Myślę, że musisz go spróbować wziąć podstępem. Kiedy następnym razem będziecie w sklepie sama kup mu batonika, kiedy do Ciebie przyjdzie daj mu obwiązaną wstążką czekoladę no i za kilka dni zaproś go na kawę do kawiarni. Oczywiście Ty stawiasz. Później zaproponuj, że on mógłby Cię zaprosić np. do kina, a jak to wszystko nie zadziała to go olej.
Wiem, że 5 lat to kupa czasu, ale nie sądzę abyś kiedyś była z nim naprawdę szczęśliwa.
Stary 2010-02-01, 17:10   #16
kukimonster
BAN stały

Cytat:

Ja naprawdę nie rozumiem ani Ciebie ani jego. Dorośli ludzie będący 5 lat ze sobą i nie potrafią ze sobą rozmawiać (myślę, ze problem nie pojawił się teraz tlyko istniał od zawsze) i spędzający czas w aucie... Nie potrafie sobie wyobrazić co w tym aucie można godzinami robić...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:12   #17
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:

nie moja droga, to nie jest związek, to jest coś dziwnego, nie wiem nawet jak to nazwać. ale związku nie przypomina.

pytałaś się go czemu nie możecie siedzieć u niego?

i jak w ogóle widzisz waszą przyszłość, jakieś wspólne plany? po 5 latach zwykle jakieś są...
Stary 2010-02-01, 17:12   #18
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:

I tak od 5 lat? Co Ty jeszcze z nim robisz?

A pytałas dlaczego nie chce przychodzic do Ciebie, ani zapraszac Ciebie do swojego domu?
Stary 2010-02-01, 17:17   #19
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Zacznij wprost. Facetowi nie ma co owijać w bawełnę.
Powiedz wprost że ci źle i już.
Powiedz o wszystkim co nam tu napisałaś

Edit: Zastanawia mnie jedno. Dlaczego spotykacie się w aucie? Ile Wy macie lat? Bo to takie trochę hmm szczeniackie.
Dlaczego nie zabiera cię do domu?

Edytowane przez Paati89
Czas edycji: 2010-02-01 o 17:20
Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:22   #20
mallinka86
Raczkowanie

Cytat:

. Szok! Też jestem w prawie 5 - letnim związku i nie mogę sobie tego wyobrazić. Stanowczo musisz z nim porozmawiać. Przecież to chore , żeby przez 5 lat spędzać czas tylko w samochodzie i nawet nie być u niego w domu. Podejrzewam , że Twój facet to straszy skąpiec. Woli ugościć Cię w samochodzie, niż gdzieś zabrać , bo to już jakiś wydatek.
Szczerze współczuje. Napisz jeszcze czy od zawsze taki był? A znasz jego rodzinę, czy naprawdę nigdy Cię im nie przedstawił?
mallinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:22   #21
zelkowa_krolewna
Rozeznanie

O kurcze, ciężka sprawa. Trudny facet. Sama takiego typa nie spotkałam a gdybym spotkała to chyba bym go kopnęła w tyłek i znalazła kogoś innego. Naprawdę...
Musisz koniecznie z nim porozmawiać, mówisz że nie wiesz jak- tak samo jak to nam napisałaś w pierwszym poście Szczerze, bez owijania w bawełnę i spokojnie! Nie ma kasy? Hmm, romantyczny spacer wieczorem nic nie kosztuje, wspólny obiad czy kolacja - możecie razem go sobie ugotować w domu (taniej i mnóstwo zabawy przy tym jest). Na wyjście do restauracji, kina czy klubu raz na jakiś czas KAŻDY jest w stanie zaoszczędzić. Więc powiedz mu konkretnie wszystko, nawet to co byś chciała, czyli od czasu do czasu było by Ci miło gdyby przyjechał do Ciebie z wymienionym przez Ciebie batonikiem czy z JEDNĄ różą (kosztuje w końcu 3 zł, a dla Ciebie to dowód że dba o Ciebie). I bez ogródek mu to powiedz Taka moja rada.
zelkowa_krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:26   #22
madmuazelle
BAN stały

Omg,jesteście 5 lat razem,a ty wy nie potraficie ze soba rozmawiac??? Jak to nie wiesz jak z nim pogadac,otwierasz buzie tak jak się ziewa i używa narządu mowy. Najlepsze to to,że ty chcesz gdzieś wyjśc to idziecie do jego auta i siedzicie,świetne randki nie ma co.
i dlaczego on nie chce cie zapraszać do siebie???
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 17:26   #23
margitta
Zakorzenienie

On pewnie jest po prostu skończonym sknerą i nigdy mu nie przejdzie. Są takie osobniki. W dodatku są jeszcze gorsze - które każdy grosz wydany "na kobietę" podliczają i uważają za objaw sponsoringu.

Ja bym proponowała pozbierać trochę i kupić mu coś, choćby tego wafelka. Może mu się głupio zrobi. I zrozumie, że czasem nawet ostatni grosz jest warto wydać, żeby zrobić przyjemność "ukochanej osobie", a nie sobie samemu. Chociaż niestety niektórzy tego nigdy nie zrozumieją. Dać coś komuś mając bardzo wiele to żaden wysiłek.

A daje ci chociaż prezenty na urodziny? A kwiatka ci kiedykolwiek przyniósł?
Stary 2010-02-01, 17:27   #24
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

a w ogóle jest o czym rozmawiać? jasne, że nieraz trzeba podpowiedzieć drugiej osobie że wolelibyśmy inaczej, ale samo to, że takie proste rzeczy nie wychodzą od niego z natury, jest mocno zastanawiające. tylko nie mów że wasze życie intymne też się toczy w samochodzie bo padnę na miejscu.
Stary 2010-02-01, 17:37   #25
monika9725
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alice_in_Wonderland Pokaż wiadomość
Oj biedna jesteś i wcale Ci się nie dziwię, że nie wiesz jak porozmawiać. Pewnie nie chcesz, aby to zabrzmiało jak wyrzut "czemu Ty mi nie stawiasz?" "czemu mi nie kupujesz?" "mi się należy". Nie chcesz wyjść na dziewczynę, której zależy na pieniądzach.
Obawiam się niestety, że ten typ tak ma i nawet jeśli będziecie ze sobą to później gdy zamieszkacie razem i gdy będziecie już małżeństwem facet będzie dzielił opłaty za wszystko na pół i sam grosza na Ciebie nie poświęci.
Moim zdaniem rozmowa - nawet miła i kulturalna niewiele zmieni. Nie sądzę, aby to była kwestia tego, że on nie zauważa, że dziewczynę trzeba czasem potraktować po królewsku. Moim zdaniem on wyznaje taki pogląd i już.
Myślę, że musisz go spróbować wziąć podstępem. Kiedy następnym razem będziecie w sklepie sama kup mu batonika, kiedy do Ciebie przyjdzie daj mu obwiązaną wstążką czekoladę no i za kilka dni zaproś go na kawę do kawiarni. Oczywiście Ty stawiasz. Później zaproponuj, że on mógłby Cię zaprosić np. do kina, a jak to wszystko nie zadziała to go olej.
Wiem, że 5 lat to kupa czasu, ale nie sądzę abyś kiedyś była z nim naprawdę szczęśliwa.
popieram sama kup mi jakiś drobiazg w prezencie, zaproś gdzieś, jezeli sam nie wpadnie na to żeby się zrewanżować to sama to bardzo delikatnie/z uśmiechem zasugeruj. Być może to coś zmieni. Jeżeli nie to wtedy szczera rozmowa.
Ja np. jak byłam młodsza i było krucho u obojga z kasą to czasem szliśmy sobie np. po jakieś drobne słodycze do sklepu i kupowaliśmy sobie coś nawzajem wydaliśmy mniej wiecej po tyle samo, a jednak uciechy z zakupów było więcej oczywiście nie za każdym razem tak robiliśmy może zaproponuj w sklepie coś takiego?
Stary 2010-02-01, 17:42   #26
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Się otwiera buzię i się mówi.

Nie pojmuję jak można mówić, że się "ma TŻ" jak się ma figę z makiem co najwyżej.
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 18:07   #27
moooniaaaa
Zakorzenienie

Pamiętam Twoje wcześniejsze tematy i powiem tylko tyle: tkwij w tym dalej albo w końcu kopnij go w tyłek.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 18:19   #28
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Pamiętam Twoje wcześniejsze tematy i powiem tylko tyle: tkwij w tym dalej albo w końcu kopnij go w tyłek.
ja bym go kpnęła z zad......MOGŁBY SIĘ CHOCIAZ PODZIELIĆ TYM BATONIIEM...omg,,zasługuj esz na kogoś lepszego
pomóż mi.
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 18:34   #29
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czyli to nie pierwszy wątek o tym "związku"? Wyznaję jedną zasadę: jak dziewczyna zakłada więcej niż jeden, nie przesadzony (czyli nie o tym, że facet nie wysłał wieczorem SMSa) wątek na temat swojego związku, to znaczy, że czas ten związek zakończyć.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 19:20   #30
guska
Zadomowienie

Z tego co widze, trochę postów na temat twojego TŻ było juz.. Doris, nie przesadzasz? jak ma się forum do życia, czy miłości? Moim zdaniem - nijak

guska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości