Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 10:59   #811
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Hej Laseczki!
Czytam, ale nie pisze bo jakoś nic specjalnego do powiedzenia nie mam. Czekam teraz na efekty starań, bo od trzech dni zaczeła się faza L Jak się nie udało to będzie następny cykl oooo

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:04   #812
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Witam dziewczynki. A ja już teraz 40h na nogach prawie... Nie dane mi było się przespać wczoraj między nockami...
Maggie naprawdę bardzo mi przykro... Nie wiem co Ci napisać. Chyba nic nie będzie pocieszające w takiej chwili. Ogromna strata
U mnie @ się rozkręciła... Dostałam we wtorek

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie smutaj sie uda sie zobaczysz poprostu idzcie na spontan przestancie myslec o dziecku itp zachowujcie sie jak swiezi kochankowie
Żeby to było możliwe ... wiem że wtedy byłoby łatwiej. Ale my tak naprawdę nie jesteśmy razem i pytanie: jak ja mam nie myśleć o tym kiedy jestem wręcz skazana na myślenie o owulce i o tym czy akurat uda mi się go złapać wtedy? Dziś z nim rozmawiałam na ten temat. Powiedział że jego zdaniem jestem zdrowa tylko za dużo myślę o tym albo jego żołnierzyki są jakoś osłabione... Tak czy siak decyzja jest taka - zaraz po @ czyli myślę że w poniedziałek - biegam do gina na badania. Niech mi zrobi prolaktynę i inne żebym wiedziała co jeszcze oprócz mojego własnego umysłu może mi przeszkadzać
Uciekam dziewczynki spać bo już nie mogę. Ledwo pociągnęłam tą nockę totalnie bez snu po poprzedniej Miłego dnia
but it meant everything to me.
madziorka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:09   #813
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
ćwiczy, ćwiczy Teraz zajmuje się działalnością artystyczną i maluje arcydzieła farbkami. Jak będę miała natchnienie to zrobie zdjęcie i Wam wkleję
O artystka rośnie.
Ja też tak malowałam do póki mi pani od plastyki w 5 klasie nie powiedziała "dziecko Ty nie masz talentu" a może tyraz byłabym sławną artystką, w sztuce współczesnej bym się może odnalazła:cojes t:

A jak tam nastawienie do młodszego rodzeństwa? Nie pyta jak tam się bejbik znalazł?
Ja wymyśliłam imię dla brata - Grzegorz, po najprzystojniejszym chłopcu w klasie a byłam wtedy w 2 klasie podstawówki, jak by się urodził za rok pewnie by był Adrianem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:16   #814
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziorka_82 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki. A ja już teraz 40h na nogach prawie... Nie dane mi było się przespać wczoraj między nockami...
Maggie naprawdę bardzo mi przykro... Nie wiem co Ci napisać. Chyba nic nie będzie pocieszające w takiej chwili. Ogromna strata
U mnie @ się rozkręciła... Dostałam we wtorek

Żeby to było możliwe ... wiem że wtedy byłoby łatwiej. Ale my tak naprawdę nie jesteśmy razem i pytanie: jak ja mam nie myśleć o tym kiedy jestem wręcz skazana na myślenie o owulce i o tym czy akurat uda mi się go złapać wtedy? Dziś z nim rozmawiałam na ten temat. Powiedział że jego zdaniem jestem zdrowa tylko za dużo myślę o tym albo jego żołnierzyki są jakoś osłabione... Tak czy siak decyzja jest taka - zaraz po @ czyli myślę że w poniedziałek - biegam do gina na badania. Niech mi zrobi prolaktynę i inne żebym wiedziała co jeszcze oprócz mojego własnego umysłu może mi przeszkadzać
Uciekam dziewczynki spać bo już nie mogę. Ledwo pociągnęłam tą nockę totalnie bez snu po poprzedniej Miłego dnia
Badanie prolaktyny chyba i tak bedziesz musiala na wlasna reke zrobic, ale warto poprosic o skierowanie, moze jednak da sie na kase chorych ....

Kurcze. Wczoraj TZ jak mi proponowal kino to ja cos marudzilam ze moze lepiej nie isc bo to bo tamto i on mi odpowiedzial tylko - pozyjmy choc troche...

Pozniej zaczelam sie zastanawiac... bo napewno chcialabym byc juz w ciazy.... ale czy jestem gotowa na dziecko?
Bo przeciez fajnie jest pochwalic sie brzuszkiem .... ale czy dalabym rade?
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:16   #815
Carol77
Zakorzenienie

Karolinko bidulko spróbuj jak masz w domku wypić sok z czarnych jagód na biegunkę, a na wymioty parę łyczków coca coli, nie zaszkodzi maluszkowi a Tobie pomoże. Powiem Ci, że ja odkąd biore magnez i potas regularnie miewam biegunki, z tym, ze tak 2 razy dziennie max, męczy mnie to strasznie, ale juz suma sumarum wolę to niż te straszne zaparcia, a ja nawet nie mogę za długo w wc siedziec żeby ten drań nie krwawił. Trzymaj się kochana i daj znac jak się czujesz i jak na USG

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:20   #816
LadyMK
Zakorzenienie

dziewczynki, a jeszcze pytanie..
bo tempke zaczelam mierzyc mniej wiecej 7:00 - 7:15. Dzisiaj zmierzylam 6:20 i była... niska.. aż zmierzyłam dwa razy. Tzn jak na mnie niska bo 36,5 :| a do tej pory mialam 36,7-8.

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:22   #817
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
O artystka rośnie.
Ja też tak malowałam do póki mi pani od plastyki w 5 klasie nie powiedziała "dziecko Ty nie masz talentu" a może tyraz byłabym sławną artystką, w sztuce współczesnej bym się może odnalazła:cojes t:

A jak tam nastawienie do młodszego rodzeństwa? Nie pyta jak tam się bejbik znalazł?
Ja wymyśliłam imię dla brata - Grzegorz, po najprzystojniejszym chłopcu w klasie a byłam wtedy w 2 klasie podstawówki, jak by się urodził za rok pewnie by był Adrianem
no u nas w rodzinie są osoby uzdolnione więc kto wie, kto wie. A co do twojej Pani z plastyki, to Ona poprostu Ci zazdrosciła, i normalnie zniweczyła młody talent
U nas jest na tapecie Michał i Zuzia. A co do bejbka to największe emocje już opadły i teraz przychodzi, przytula się, ale już nie ma dziecko to dziecko tamto. Jak zacznie malec kopać to będzie znowu taki przełom.
Technicznie nie pyta się jak się tam wziął, a generalnie to Bozia daje, a dopuki nie pojawi sie u mamy w brzuszku to czeka sobie w niebie
Stary 2010-02-04, 11:22   #818
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Ja bym proponowala Latkoo nie pic coli ... To jeszcze bardziej ''przeczyszcza'' i jedynie podraznia zoladek.
Jedz banany, czekolade, platki owsiane i kasze manna ale nie na mleku a na wodzie. Powinno pomoc...
Nie wiem czy w ciazy mozna, ale mojemu TZ ostatnio pomogly banki w pkt akupunkturowych (dwa na placech i dwa na brzuchu, a w ciazy na brzuchu nic nie wolno ale na plecach chyba tak) I mial spokoj ....
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:22   #819
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ech no i ja tez tak mam .... nieznosze tego, ale coz, sex bez jest przyjemniejszy Tylko na poczatku bylo mi tak glupio przez TZ, teraz juz nie jest

Mamy taki sam schemat postepowania ''po''

Bardzo mi przykro ..............

A mnie TZ wzial wczoraj do kina... na Avatar 3d Bylo cudownieeee..... efekty pierwsza klasa i juz chyba nie bede chciala chodzi na 'zwykle' filmy
Dziwnie sie czuje, jakbym miala plodne.... tak mokro. ech
Na Avatar właśnie chce iść mój TŻcik, zastanawiałam się czy mu niespodzianki nei zrobić... chociaż jak widziałam reklame Avataru to mi sie odechcialo isc

Szczęściara
Stary 2010-02-04, 11:25   #820
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
bo tempke zaczelam mierzyc mniej wiecej 7:00 - 7:15. Dzisiaj zmierzylam 6:20 i była... niska.. aż zmierzyłam dwa razy. Tzn jak na mnie niska bo 36,5 :| a do tej pory mialam 36,7-8.
przed owulką tempka spada, tylko jak się mierzy wcześniej lub później to się jakoś korektę robi na + lub na -, ale niestety nie wiem dokłądnie kiedy się dodaje a kiedy odejmuje i ile
Stary 2010-02-04, 11:28   #821
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Moim zdaniem wszystko ok. ja tez miałam takie spadki, tylko ja z 36,5 na 36,2, a zaraz po takim spadku był skok do ponad 37 a który to d.c

Zapomniala się pochwalić, ze chyba nauczyłam się badać szyjkę, dzięki linkom Lady, tylko nie wiedziałam, ze to tak daleko trzeba

Marlenko, no to aby talent się rozwijał, a ile ma Twoja córa?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:29   #822
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Karolinko bidulko spróbuj jak masz w domku wypić sok z czarnych jagód na biegunkę, a na wymioty parę łyczków coca coli, nie zaszkodzi maluszkowi a Tobie pomoże. Powiem Ci, że ja odkąd biore magnez i potas regularnie miewam biegunki, z tym, ze tak 2 razy dziennie max, męczy mnie to strasznie, ale juz suma sumarum wolę to niż te straszne zaparcia, a ja nawet nie mogę za długo w wc siedziec żeby ten drań nie krwawił. Trzymaj się kochana i daj znac jak się czujesz i jak na USG
Cytat:
Ja bym proponowala Latkoo nie pic coli ... To jeszcze bardziej ''przeczyszcza'' i jedynie podraznia zoladek.
Jedz banany, czekolade, platki owsiane i kasze manna ale nie na mleku a na wodzie. Powinno pomoc...
Nie wiem czy w ciazy mozna, ale mojemu TZ ostatnio pomogly banki w pkt akupunkturowych (dwa na placech i dwa na brzuchu, a w ciazy na brzuchu nic nie wolno ale na plecach chyba tak) I mial spokoj ....
Dziękuje kochane za pomoc, na razie to nic mi przez usta nie chce przejść, jedyne co to pije przegotowaną ciepłą wodę, ale średnio co godzinę biegnę moje kochanie pojechało na rehabilitacje jak będzie wracał ma kupić mi kleik który poleciła gin. Ta biegunka jescze jest do przeżycia ale te wymioty są okropne, tak mi się żołądek wywija że nawet jak już nie mam czym wymiotować to po prostu aż duszę się. A najgorsze przy tym jest to że w żaden sposób nie mogę kontrolować pęcherza co wiadomo jak się kończy. Aż mi się płakać chce.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:36   #823
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę Edziu drogie te wózki, mój kosztuje w sumie 800 zł i jest bardziej funkcjonalny, te sa śliczne, ale ja na funkcjonalnośc przede wszystkim patrzę i mnie gondolka nie jest wcale potrzebna

sa dobre foteliki i bezpieczne ale gondola jest razem ze spacerówka chyba ze ja zle widze :| z głebokiego robisz spacerówke musze jesio raz sprawdzić bo naprawde teraz sama nie wiem

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:41   #824
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Bańki w ciąży - NIE!!! Reszta jak najbardziej na tak. Najlepiej jakbyś Latko wcisnęła kleik ryżowy , ale robiony z płatków ryżowych błyskawicznych + starta marchewka oczywiście gotowane na wodzie. Pierwszy rzut zjedz bez soli a następne już możesz lekko posolić.

Cytat:
Moim zdaniem wszystko ok. ja tez miałam takie spadki, tylko ja z 36,5 na 36,2, a zaraz po takim spadku był skok do ponad 37 a który to d.c

Zapomniala się pochwalić, ze chyba nauczyłam się badać szyjkę, dzięki linkom Lady, tylko nie wiedziałam, ze to tak daleko trzeba

Zazdroszczę, bo ja nie potrafię i nie dosięgam

Stary 2010-02-04, 11:42   #825
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja jestem wredna -własnie doszłam do takiego wniosku
mamy głupiego listonosza i kiedyś zostawiał mi awiza w skrzynce mimo że byłam w domu bo nie chciało mu sie włazić na 4 pietro, zrobiłam z tym porzadek i był w miare spokój, a teraz w poniedziałek w skrzynce znalazłam list który miał być dostarczony blok dalej wiec mój mężuś wczoraj jak wychodził do pracy powiedział listonoszowi bo go spotkał że mamy przesyłkę która musi być dostarczona gdzie indziej a ten listonosz na to że sie zdarzano wiec sie zdenerwiłam i właśnie zadzwoniłam ze skargą a co ludzie czekają na listy a one później nie dochodzą przez takich jełopów

sory musiałam sie uzewnetrznić na tego pacana
u mnie to samo ciagle chodzi ktos inny mieszkam na parterze i sa skrzynki kiedys chodzili po schodach i nie było problemu teraz mam avizo niby juz 3 ale ja na oczy 1 i 2 nie widziałam
albo mam listy od sasiadów bo nie chciało sie im isc klatke obok

Stary 2010-02-04, 11:43   #826
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane za pomoc, na razie to nic mi przez usta nie chce przejść, jedyne co to pije przegotowaną ciepłą wodę, ale średnio co godzinę biegnę moje kochanie pojechało na rehabilitacje jak będzie wracał ma kupić mi kleik który poleciła gin. Ta biegunka jescze jest do przeżycia ale te wymioty są okropne, tak mi się żołądek wywija że nawet jak już nie mam czym wymiotować to po prostu aż duszę się. A najgorsze przy tym jest to że w żaden sposób nie mogę kontrolować pęcherza co wiadomo jak się kończy. Aż mi się płakać chce.
Kochane biedactwo ja nei piłam nigdy coli na wymioty,ale słyszałam właśnie, ze pomaga, dlatego napisałam. Kurcze musiałabyś iść po prostu do lekarza, węgiel chyba też można brać, zapytaj gina dzisiaj jak bedziesz na usg,on nie powinien szkodzic i o smectę zapytaj. Mnie tez powiem Ci cos mdli i byłam juz w wc oddać dług natirze, bleee ja to jeszcze mam tak przez to jelito drażliwe i bark leków, ale nie mogę nic wziąć

Mężuś własnie odebrał moje wyniki badań i nie mam w krwi przeciwciał które by dzidzi mogły szkodzić, jak się ciesze, jeszcze w 28 tyg powtórka tego badania, ale mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze, Hbs też ujemny, czyli żółtaczki nei ma-dzięi Bogu, mocz ok, tylko biąłko we krwi mam 65,4 a norma jest 66 ale nei wiem co to znaczy,chyba źle nie jest. Najgorsze jest to, ze baba zapomniała zlecić badania na kiłę, a policzyła za to, wścekła jestem jak nie wiem, musze tam zadzwonić i dac jej popalić!!!!!!!!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-04, 11:44   #827
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:

Scio u mnie 14dc.

Marlenko, czyli to jest tak jak przed @? Bo tuż przed @ też spada

Szczęściara
Stary 2010-02-04, 11:45   #828
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny i fasolinki w brzuszkach. Tak sobie podczytuje was od czasu do czasu o pomysłałam że trzeba sie w końcu przywitać.
Jestem juz na jednym wateczku ale i do was chciałabym sie przyłaczyc

Witaj witaj fasolinki dziekują

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
to ja coś na rozweselenie

Przychodzi facet do sklepu i pyta się:
- Macie jakieś bardzo trudne puzzle?
- Mamy. Może być pustynia 500 części?
- Nie!! To na pięć minut. Może coś cięższego!!
- No, a np. ocean 1500 części?
- Łee. 10 minut!
- No to najtrudniejszy zestaw - niebo nocą, 2500 części!!
- Niee!!! Nie macie naprawdę nic trudniejszego Może być trójwymiar...
- Niech pan idzie do piekarni po bułkę tartą i poskłada sobie z niej rogalik...

Jechał facet autostradą i naglę mu się zachciało do WC potrzeba niecierpliwa zwłoki. Dojechał do najbliższej stacji benzynowej i udał się więc za swoją potrzebą. Kiedy już siedział i skoncentrował się, usłyszał jak ktoś wchodzi do kabiny obok. Po chwili z tejże kabiny dobiegło pytanie:
- Cześć, co tam u ciebie słychać?
Facet głupio się poczuł, na ogół nie rozmawiał z obcymi i to jeszcze w takim miejscu... Ale niepewnie odpowiedział.
- Nic, wszystko w porządku...
- Słuchaj, a powiedz mi co zamierzasz tutaj zrobić?
- No, nie wiem... facet coraz bardziej czuł się skrępowany tą wymianą zdań.
- A gdzie jedziesz?
- Jadę do Gdańska a potem wracam do Katowic...
- Wiesz co, zadzwonię do ciebie później... jakiś debil w kiblu obok odpowiada na wszystkie moje pytania!

: hahaha::h ahaha:

Stary 2010-02-04, 11:45   #829
anula_81
Zakorzenienie

[QUOTE=Carol77;16949806]
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!!

Anulko cieszę się, że wracasz i, ze masz juz z głowy ten projekt!!!! A terapia może okazac się pomocna, nic nie stracisz chodząc tam, poopowiadasz nam co Ci robią będzie dobrze

Cosma ja myślaam, ze tylko ja jestem taka, ze od razu lece do wc po
Fajnie, ze film Ci się podobał, kuzynka była wczoraj i tez mówiła, ze jest super!

Kochana ja tez sie ciesze, niestety jeszcze w przyszlym tygodniu po spotkaniu beda poprawki, ale mam andzieje, ze juz nie bedzie taikiego siedzenia po nocach bo plecy wysiadaja po prostu
Co do terapii to ciesze sie w sumie, a jak to mowia noz widelec sie uda
Chcialam wam wyslac linka jak to dziala, ale nistety tylko po norwesku....

Co do wizyt w lazience zaraz po przytulankach ro my mamy to samo, ja jestem taka ze momentalnie do lazienki bo nie lubie jak mi sie tam klei
wiec Cosmaa, Carol jestem z wami w tym samym systemie

Cytat:

Kochane a ja tylko na chwile bo normalnie umieram. Od 2 w nocy mam mega biegunkę i wymioty na zmianę. Tak mnie to wymęczyło po prostu ledwo żyje, nie mogę wogóle zasnąć od tamtej pory cały czas mam torsje. A przez te wymioty mam już pusty żołądek i tylko żółcią wymiotuje.
Ehhh nawet nie zdążyłam skończyć wiadomości do was bo musiałam biec do toalety
Chyba się czymś zatrułam.
Dzwoniłam już do mojej gin. i kazała mi pić ciepłą przegotowaną wodę, jak mi przejdzie przez gardło to kelik ryżowy (na samą myśl )
kochmar.
A dziś o 17.40 mam usg, mam nadzieje że wszystko ok. Strasznie się teraz boje. Help

LAtkooo kochanie, trzymaj sie!!!!!!!!!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:46   #830
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:

Całe 5
Stary 2010-02-04, 11:47   #831
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ostatni i ide włączyć pranie ten jest najlepszy:hahah a:
Czy wiesz jakie jest najsmutniejsze zwierzątko na świecie?
- Meżczyzna, bo ma piersi bez mleka, ptaszka bez skrzydełek, jajka bez skorupek no i worek bez pieniędzy

:hah aha: siem ze smiechu popłakała najlepsze sa jajka bez skorupek i worki bez pieniedzy hahhahahaha

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
chyba jestem gienialna właśnie zadzwonili i zaprosili mnie na druga rozmowę

Stary 2010-02-04, 11:52   #832
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
To masz przechlapane i ja bym pojechała już na pogotowie, bo to nie jest bezpieczne w twoim stanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
u mnie to samo ciagle chodzi ktos inny mieszkam na parterze i sa skrzynki kiedys chodzili po schodach i nie było problemu teraz mam avizo niby juz 3 ale ja na oczy 1 i 2 nie widziałam
albo mam listy od sasiadów bo nie chciało sie im isc klatke obok
Sekret polega na tym, że jak mają dostarczyć kasę to będą walić do drzwi i biec na 5 piętro. Jak już otworzysz i ucieszysz się że kasa nadeszła to ten albo ci liczy każdy banknot trzymając długo albo powie że nie ma wydać 20 zł bo same grube dostał. Byle wyrwać kasę i nie liczą się z tym, ze pani dostaje 450 zł emerytury i musi za to się utrzymać i zrobić opłaty, nie wspomnę już o wykupieniu leków.

Stary 2010-02-04, 11:52   #833
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
kochana pisz o wszystkim co ci przyjdzie do główki, ja też żeby sie czyms zająć męcze was tu i czasem pisze głupoty, ale czasem sie przydaję jak moge komuś coś poradzić albo podsunąć jaką ś podpowiedź - mam nadzieję że sie przydaje

jasne ze sie przydajesz a scio ty sie nie przejmuj czasem tak jest ze lubi sie tylko czytac bo nie ma sie nic w głowie do napisania

Stary 2010-02-04, 11:54   #834
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Scio u mnie 14dc.

Marlenko, czyli to jest tak jak przed @? Bo tuż przed @ też spada
tak. I tak sobie przypomniałam jak pisałaś o tym że miałaś śluz taki jakby kurzy i że teraz nic, to ja miałam podobnie ze śluzu wynikało że niby to już ten płodny a tempka za moment dopiero spadła i gwałtownie skoczyła.
Ja na skarbmamy mam wprowadzony wykresik, ten z cyklu co się udało, więc możesz sobie pozaglądać. Też niby zapłodnienie było 2-3 listopada, a 3 listopada miałam tempkę na dole a potem powolny wzrost, bez tego gwałtownego skoku
Stary 2010-02-04, 11:54   #835
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co ja mam pisać. Większość dziewczyn już kompletuje wyprawkę i głupio się czuje wyskakując nagle, ze dziś chyba mam owulkę (jajnik boli).
Jakoś nie umiem się "wbić"

Witaj Weroniu

normalnie kazda z nas to przechodziła za niedługo ty bedziesz sie cieszyc wyprawką a po to tu sa dziewczyny zeby pomoc doradzic i wesprzec oj chyba sie tobie nalezy po tyłku

Stary 2010-02-04, 11:55   #836
Carol77
Zakorzenienie

[QUOTE=anula_81;16951760]
Cytat:

Kochana ja tez sie ciesze, niestety jeszcze w przyszlym tygodniu po spotkaniu beda poprawki, ale mam andzieje, ze juz nie bedzie taikiego siedzenia po nocach bo plecy wysiadaja po prostu
Co do terapii to ciesze sie w sumie, a jak to mowia noz widelec sie uda
Chcialam wam wyslac linka jak to dziala, ale nistety tylko po norwesku....

Co do wizyt w lazience zaraz po przytulankach ro my mamy to samo, ja jestem taka ze momentalnie do lazienki bo nie lubie jak mi sie tam klei
wiec Cosmaa, Carol jestem z wami w tym samym systemie

LAtkooo kochanie, trzymaj sie!!!!!!!!!!!
To na bieżąco bedziesz nam mówiła jak to działa, jestem sama ciekawa efektów, jak Ci to może w jakikolwiek sposób pomóc kochanie, to warto spróbować!

To my udane jesteśmy ja uwielbiam czystość i świeżość i suchość powiem Wam, że sam zapach mnie odrzuca, nie lubie go strasznie, nie wiem zupełnie dlaczego....

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-04, 11:57   #837
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
To masz przechlapane i ja bym pojechała już na pogotowie, bo to nie jest bezpieczne w twoim stanie

Sekret polega na tym, że jak mają dostarczyć kasę to będą walić do drzwi i biec na 5 piętro. Jak już otworzysz i ucieszysz się że kasa nadeszła to ten albo ci liczy każdy banknot trzymając długo albo powie że nie ma wydać 20 zł bo same grube dostał. Byle wyrwać kasę i nie liczą się z tym, ze pani dostaje 450 zł emerytury i musi za to się utrzymać i zrobić opłaty, nie wspomnę już o wykupieniu leków.
Rozmawiałam z moją gin i powiedziała żeby narazie poczekać, narazie nie jechać do lekarza. Powiedziała że jeśli po kleiku i wodzie nie przejdzie to żebym wzieła trilat 3x1 poczekam do 17 bo wtedy mam usg, jak by mi nie przeszło to w tym samym czasie przyjmuje moja gin to podejdę do niej.
Dziękuje wam kochane za troskę, jesteście niezastąpione.
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:57   #838
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=Scio;16941548]

aa2 ja jestem na bieżaco czytam, notuje robię zakładki.
I mam nadzieję, ze się kiedyś przyda.

W ogóle to masakrystycznie się czuję.
Boli mnie głowa, muli mi jest mi niedobrze i zimno.
ie chcę być chora.

spróbuj herbatki z rózy albo hibiskusa ogólnie czytałam ze czerwone herbatki dobrze działaja i rozkurczowo ciepły kompres na jajniki tez moze pomóc ja nie miałam bóli wiec ciezko mi cokolwiek powiedziec moge tylko gdybać ale nie wiem tez czy takim gdybaniem bardziej nie zaszkodze

Stary 2010-02-04, 11:58   #839
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
to im też się kończy, bo starsi ludzie sie wykruszają, a młodzi zazwyczaj już nie mają takiego nawyku. Mi jak przynosiła chorobowe, to dawała odliczone co do grosza, ja dziękowałam i tyle, bo za to że listonosz przyniesie mi kasę ma płacone. To tak jakbym ja robiła komuś zeznanie roczne, człowiek ma zwrot i jak bym od niego wołała żeby mi coś rzucił. Z drugiej strony jak idę na poczte i płacę rachunki nikt mi do nich nie dokłada.
Stary 2010-02-04, 12:03   #840
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny

Bede troche nieobecna ......... dzisiaj zmarl moj tata przyszlo jedno zycie a zabrano drugie nawet mu nie zdazylismy powiedziec, ze bedzie dziadkiem
a umarl w urodziny swojej kochanej wnusi-nawet nie zdazyl jej zlozyc zyczen torebka z prezentem wisiala na drzwiach... pewnie sie wlasnie do niej wybieral

współczucia[*] jak mi strasznie przykro wiem co teraz przezywasz ja tez niedawno straciłam mame muszisz słonko byc silna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości