|
|
#1921 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Cytat:
![]() ale teraz bym nie ryzykowała, 3 i koniec ![]() Na razie kasy nie wydaje, zrobiłam sobie skarbonke Powinnam pójść na wątek o odwyku kosmetycznym, ale nie oszukujmy się, tam panuje totalne samonakręcanie sie, więc wole omijać
|
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Muszę poszukać jakiejś wysoce trudnej do rozszyfrowania![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gorzej jakbym doszła jak szybko przejść labirynt
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
ja poki co nie wydałam nic
ale dzisiaj jade do Wrocławia więc pojdzie z dyszka na pks ;//..gdzie moja wypłataaa??
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1927 |
|
after hours
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
no wariatki
![]() ja tymczasem dziś wydałam 20 na prezencik dla maleństwa koleżanki, bardziej cieszyła się z kartki jak ze śpioszek ![]() do tego pieczywo, wędlina, kolejne rękawiczki /notorycznie gubie /i tym sposobem poszło jakieś 50 :/ |
|
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
hehe też mi to przemknęło przez myśl ale na szczęście na stancji brak odpowiednich narzędzi
jak to u studentów noże tępę i pilnika do paznokci brak, nożem do masła nie da rady
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja odkładam do słoika, w sumie dziś miesiąc jak oszczędzam, z 1/7 może jest Od jutra wydaję tylko i wyłącznie na jedzenie i paliwo.
|
#1932 |
|
after hours
|
uduście mnie
![]() kupiłam sobie zestaw kosmetyków na allegro ![]() 22+7 zł za przesyłkę.. ale przyda mi się maseczka i żel oczyszczający.. o mgiełce nie wspominając ![]() a dzisiaj ogólnie bilans na plusie, bo zarobiłam 40 zł. |
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
oto moja Pewna Kasa
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak serio to czasami mozna sobie odpuscic..ale tylko troszeczke
|
||
|
|
|
#1935 |
|
after hours
|
dzięki za baty
![]() jeszcze mam nieziemską ochotę na super kolczyki.. ale może je zamówię, jak mi narty nie wypalą.. albo nie wiem
|
|
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja dostałam 5 zł od taty i właśnie wydałam 8 zł na autobus do Wrocławia
|
|
#1937 |
|
Gang Iren
|
A tak właściwie ile można oszczędzać?Całe życie?Bez przyjemności?
Od dwóch miesięcy mam ochotę na lody z mac'a i jutro je zjem i nie chcę batów za to!!!
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
oszczedza sie w imie czegos..np oszczedzasz bo chcesz kupic samochod albo poleciec do cieplych krajow..kiedys tam, oszczedzasz bo masz z tego satysfakcje
|
|
|
|
#1939 | |
|
after hours
|
Cytat:
biżuteria nigdy nie jest potrzebna.ale są cudne.. nosiłabym je na co dzień do jeansów, chociaż są ekeganckie bardzo ![]() Gosia261282 - ja akurat miałam oszczędzać na konkrety cel (wesele) ale troszkę zmieniły nam się plany.. bardzo troszkę ale do czerwca mam mieć 2600 zł na OKU. mam 950 zł. w tym miesiącu mam nadzieję, że będzie przynajmniej 1100 ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- tzn-na kilku okach, żeby uniknąć podatku belki. |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
after hours
|
Otwarte Konto Oszczędnościowe - w skrócie OKO.
a podatek Belki to podatek m.in. od oszczędności teraz różne banki różnie starają się to obchodzić, ale w moim banku na otwartym koncie oszczędnościowym, przy miesięcznej kapitalizacji odsetek można zgromadzić niewiele ponad 900 zł, żeby podatku uniknąć, bo podatek ten w wysokości 1 zł jest pobierany, jeśli wysokość odsetek przekroczy 2,5 zł.podaję Ci link do wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Podatek...ita%C5%82owych w moim banku przy takim, a nie innym naliczaniu i kapitalizacji odsetek jest to niewiele ponad 900 zł, ale jak pisałam - banki to obchodzą na różne sposoby, stosując różne naliczanie i kapitalizację odsetek itd. może któraś z naszych studentek ekonomii będzie w stanie wyjaśnić Ci to jaśniej
|
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylvi - czy ten brzuch na avatarku to Twój? jeśli tak to się chyba zakochałam
ehehehdojechałam już do domu więc dzisiaj na minusie jestem tylko 3 zł i popijam ferwex dla dzieci bo innego nie posiadam a coś mnie na kichanie i smarki wzięło
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
+ 1655 zł wypłata (w tym miesiacu mniejsza premia
)- już wypłacone 1100 zł (800 na książeczke na mieszkanie) a 300 zł na jutrzejsze zakupy - obym az tyle nie straciła - 75 zł - zakup na allegro - 35 zł - drugi zakup na allegro okazje cenowe ![]() + 30 zł sprzedaż na allegro
|
|
|
#1944 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, że z opóźnieniem, ale dopiero wróciłam z nart i nadrabiam zaległości ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Pomadka ochronna mi starcza, a teraz przerzuciłam się na karmelek z Oriflame, poprawia mi humor jak tak ładnie pachnie ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Ale w sumie jeszcze jako takich imienin nie obchodzę, bardziej urodziny, ale od przyszłego roku może zacznę to i to obchodzić? Zawsze dodatkowa kasa ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- A ja lubię chodzić do biedronki, bo tam nie ma wybory i jak pójdę po to po co mam iść to to kupię, a nie tak jak w Realu czy Kauflandzie, tam półki uginają się od tego wszystkiego, a biedronie jedna czekolada, jeden chleb, jedno mleko ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
A jakie masz cele?
|
||||||||||
|
|
|
#1945 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rękawy za krótkie, ciasna, a Pani w pralni powiedziała, że to niemożliwe, że mi się wydaję, że ona taka była ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- No tak, oni nie doceniają tego co robimy, takich prostych gestów czasem... Ja muszę się zawsze upominać.. A ostatnio już w ogóle mój TŻ się zmienił, nie miałam już nadziei, że będzie tak jak dawniej, a on myślał, że ja jestem w nim tak zakochana, że co by nie robił to i tak nie odejdę Więc jak poczuł, że jednak mogę odejść, to jest teraz potulny jak baranek ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() I na wstępie za papierosy, nie dość, że pochłaniają mnóstwo pieniędzy to jeszcze niszczą zdrowie Jak byłam zbuntowaną nastolatką to też paliłam, a wtedy paczka L&M kosztowała bodajże 5,90 A teraz pewnie z 8zł ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że z takiej kwoty jak zarabiasz spokojnie te 400zł miesięcznie możesz odłożyć, może postaw sobie taki warunek, że do kina idziesz raz w miesiącu, z koleżanką umawiasz się na spacer, albo zapraszasz do siebie, żeby nie iść gdzieś do kawiarni czy restauracji i wydać pieniędzy. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co jest dla Ciebie ważniejsze, porządne wakacje, czy parę wyjść do kina, na zakupy, do kawiarni itp. ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1946 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Ja o walentynki się nie martwię, umówiliśmy się z TŻ że nie robimy prezentów, kupię mu tylko coś słodkiego ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Lepsza taka rozbijana ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Ale pamiętaj, że jak oszczędzać to tylko na jakiś cel, odmawiasz sobie jakiegoś kosmetyku, ale już mam 15zł bliżej do wymarzonych wakacji to jest wielka PRZYJEMNOŚĆ ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Nadrobiłam zaległości, a teraz napisze coś o sobie Wczoraj poszłam na zakupy do biedronki, wydałam 23,62 - reklamówka - jogurt naturalny - 2x pomidor - kapusta pekińska - parówki - krokiety - pierś z kurczaka - cytryna - pasta jajeczna - sok plus w mięsnym i warzywniaku ok 4zł - 4 plasterki szynki - 5 mandarynek - szczypiorek Do końca tygodnia na jedzenie już nic nie wydam (chyba, że chleb jeszcze kupię)
|
|||||||||
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli duzo drukujecie i myslicie nad drukarka polecam laserowa.
Ja mam taka tylko drukujaca na czarno bo i tak kolorowych rzeczy nie drukuje, a jak bede raz na pol roku potrzebowac to cos wykombinuje. Za to drukuje tony roznych dokumentow. Za drukarke zaplacilam 250 zl (xerox) a uzupelnienie proszku(raz na jakies tysiac stron)- doslownie kilka zl (ale sama tego zrobic nie umiem ) Tylko trzeba miec odpowiedni model, bo w innych wymiana juz nie jest taka tania.Ale jakbym miala atramentowke to z pewnoscia bym zbankrutowa ![]() Na ile stron zwykle wystarcza czarny tusz w atramentowce? |
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa no i ani razu nie jadłam na mieście .. w tym miesiącu zamierzam na jedzenie wydać mniej, bo połowe miesiąca spędze w domu .. ciągle tylko mam nadzieje, że tato mi zapłaci za szkołę :P
|
|
#1949 |
|
after hours
|
może go jakoś podejdź ładnie, Angelko
|
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe no własnie teraz jestem najgrzeczniejszą córunią tatusia
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

smaka złapałam
no i zapełniłam nimi mój zgodniały brzuchol - cały dzień spałam i rano zjadłam tylko jogurt więc jak się do nich dorwałam to szły jak soczek 
ale teraz bym nie ryzykowała, 3 i koniec 

. Muszę poszukać jakiejś wysoce trudnej do rozszyfrowania
na wyjeździe wydalam okolo 50 zł, ale wpadło mi 20 zł od babci

okazje cenowe

i ogólne
za papierosy, nie dość, że pochłaniają mnóstwo pieniędzy to jeszcze niszczą zdrowie
jak wam się udaje nie kupić kolejnej głupotki albo nie wyciągnąć schowanych pieniędzy?