|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Shih Tzu cz. II
Dziewczyny Jani dzis w nocy zaczela sie znowu drapac
ja juz nie wiem od czego tydzien byl spokoj i znowu musze dzownic do weta i znowu jechac
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Moja też się drapie, mimo że wet ją spryskał czymś na pchły... Ale z drugiej strony, Ty też się czasem drapiesz prawda? Pies tez musi.
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
dobrze rozumiem ze pies ma prawo sie kiedys tam podrapac ale nie przez okres godziny 7 razy po ok5 min to juz jest przesada ;-/ pisalam wczesniej ze Jani miala najprawdopodbniej alergie na karme... karma zmieniona a tu wszystko po 7 dniach wrocilo
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
To faktycznie zgłoś się znów do weterynarza...
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
Serdusko ale ta karma co ty jej dajesz jest dla alergikow specjalna ?
Jesli dla alergikow i nadal sie drapie wiec to nie jest uczulenie na jedzenie tylko albo na cos w powietrzu albo moze ma tylko sucha skore tak jak moja. W jakim szamponie i odzywce ja myjesz ? |
|
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
tak karma jest dla alergikow specjalna .
Beaphar dla psow dlugowolosych z olejkiem norkowym i ta sama odzywka
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moze sproboj jej wymienic szampon i odzywke na mocno nawilzajace ? ja tez myslalam ze nesi ma uczulenie na jedzenie, karma dla alergikow nie pomogla wiec pomyslalam ze uczulona jest na cos w powietrzu tak jak powiedzial wet, podwalam jej 2 razy dziennie benadryl na alergie dla dzieci i tez sie po tym drapala, wiec pomyslalam ze moze sucha skora... kupilm nawilzajacy szampon i odzywke i drapie sie tylko czasami... ![]() A robilas test u weta na bakterie i swierzba ? |
|
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
testu nie robilam ja bylam rowny tydzien temu u weta i kazala zmienic karme i poczekac dobry tydzien co bedzie sie dzialo... drapanie powinno slabnac...u Jani juz na drugi dzien az do wczoraj bylo dobrze a dzis w nocy znowu. tyle ze Jani frapie sie w nocy gdy sie przebudzi w dzien to sie nie dzieje(w dzien to tylko tak jak normallny pies sie pod drapie) wiec to tez dziwne
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
hmm no to rzeczywiscie dziwne... to jak pojdziesz to weterynarza to moze powinnas poprosic zeby jednak zrobila testy na swierzba i bakterie zeby chociaz to wykluczyc.
|
|
|
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
Kilka fotek mojej małej
Jak usunąć zdjęcie zamiast pieska to załączyłam też synka nie wiem jak to się stało Edytowane przez wroclawianka Czas edycji: 2010-02-11 o 21:30 |
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
taki maly piesio z uchem ??
mnie wet powiedzial ze nie powinny jesc xd nic jej nie bylo ? Moj swoje pierwsze uszko dostal po 7 miesiącach zycia ;p dlatego takie zdziwienie.. cudna sunia ;* wszystkiego najlepszego dla niej oraz dla pozostałych uczestników na zdj
|
#3582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Absolutnie nic jej nie jest ,świńskie ucho gryzie już od 2 tygoni - uwielbia wręcz , oprócz tego jeszcze zajada wędzoną łapkę kurzą potrafi ją memłać 3 godziny , przynajmniej trochę spokoju
![]() A z tym spaniem to trochę nas denerwuje ostatnio ją przekładam na drugą stronę łóżka , bo boję się ,że ktoś ją przygniecie a ona i tak wraca i zazwyczaj śpi na głowie męża Edytowane przez wroclawianka Czas edycji: 2010-02-11 o 22:11 |
|
|
|
#3584 |
|
Rozeznanie
|
wroclawianka, ale kochana twoja mala ! a jak slodko sobie spi z twoim synkiem
fajowe zdjecie. A ile ona juz ma miesiecy ?
|
|
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję , Mimi 4 lutego skończyła 3 miesiące i jest to szatan nie z tej ziemi ,jest wiecznie głodna , goni po kątach moje 2 koty i gryzie nas po rękach tak dla zabawy i myśli ,ze nas to n ie boli ![]() ![]() Szkolę ją codziennie ale ciężko idzie |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wow 3 miesiace ... jaki maluszek jeszcze jest malenka, za jakis miesiac bedzie szybciej kapowac o co ci chodzi, zobaczysz te pieski sa takie madre, tylko uparte strasznie ![]() a teraz pytanie do dziewczyn wszystkich tu na forum ![]() czy wy myjescie zabki waszym pieskom ? bo ja proboje wymyc nesi ale tak sie wyrywa i zatrzaskuje szczeke ze nie ma szans na wymycie jakiekolwiek. zaczynalam od tego ze przez pierwsze dni dawalam jej na szczoteczke paste, zeby sobie mogla polizac i zeby sie tego nie przestraszyla i potem po paru dniach probowalam jej wyczyscic chociaz odrobinke, to nie ma szans. nie da sie... no i co teraz zrobic z tym ? wy czyscicie zabki waszym ? |
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Używam spraju do mycia zębów , psikam 2 razy w tygodniu i niby zęby się czyszczą same i kamień nie osiada
|
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
i nie ucieka jak jej tam fukasz ? nie wyrywa sie ? zapomnialam wlasnie ze taki spray jest, moze tym bedzie latwiej ... hmm co za gadzina mala, mysli ze ze mna wygra, ale ja sie tak latwo nie poddaje
|
|
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
wrocławianka, świetna mała! i jak ładnie w jakiejś chusteczce czy czymś hhehe
ja dziś wrzucę może Mastera, jak znajdę kabel od aparatu
|
#3591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, karma PURINA, co o niej myślicie? Moja mała taką wlasnie je.
|
|
#3592 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3593 |
|
BAN stały
|
KOCHANE MAM DO WAS OGROMNA PROŚBĘ --- trzymajcie za moja Kornelkę (mopsiczke) kciuki jutro od rana bo występuje na wystawie w Bydgoszczy !!
|
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Warto porównywać składy, jeżeli karma ma na samym początku zboże to raczej nie może być dobra... najważniejsze jest mięsko
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
Monika powodzenia! Ja i Nesi bedziemy trzymac kciuki
|
|
|
|
#3596 |
|
BAN stały
|
Ja zestresowana a pancia oooooooo .................
|
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3598 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedzie najlepsza! ![]()
Edytowane przez san_D Czas edycji: 2010-02-12 o 21:49 |
|||
|
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Drapie sie na pewno po tej karmie. Ja mojej na poczatku dawalam tez purine beneful dla szczeniaczkow, nesi ja uwielbiala ale drapala sie po niej jakby sie wsciekla. I potem jak bylam w sklepie zoologicznym to mi taka babka ktora jest od diet dla zwierzat powiedziala ze ta karma puriny zawiera rozne sztuczne dodatki i to jest karma z dolnej polki. A i wet mi powiedzial zebym jej nie karmila purina bo jest pelna tych dodatkow...
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Aha a sprzedawca ci polecil ta karme bo chce sie jej pozbyc wiadomo przeciez przeciez sprzedawca nie powie klientowi zeby nie kupowal bo dodaja do niej smieci
|
|
|
|
#3600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PURINA Dog Chow dla szczeniaków ma w składzie na pierwszym miejscu ma zboże :/ na drugim ' mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (min. 4% kurczaka) ' - i pod tym się kryją pewnie same pazury dzioby i inne takie :/ czystego mięska pewnie nie wiele ... PURINA Pro Plan dla szczeniaków małych ras na pierwszym miejscu ma 'kurczak' (24%) więc już samo to sugeruje że jest lepsza bo ma więcej mięska, ale powiem szczerze że za tą cenę można kupić lepszą karmę z większą zawartością mięska i bez zbóż ... więc nie bagatelizuj sprawy, bo karma to warzna żecz zwłaszcza dla rozwijającego się szczeniaka i to że ma ją od początku i jej smakuje nie oznacza że jest dla niej dobra, tym bardziej że sama piszesz że się drapie (!) więc może jednak zastanów się... PS. Trzymam kciuki za śliczna Kornelkę!!
Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2010-02-13 o 09:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

ja juz nie wiem od czego 

oraz dla pozostałych uczestników na zdj