Seria brutalnych napadów na kobiety w Zielonej Górze. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 23:00   #151
milka894
Rozeznanie

Dot.: Seria brutalnych napadów na kobiety w Zielonej Górze.

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
jestem z innej części Polski ale jedna twarz z rysopisu jets tak łudząco podobna do kogoś kogo znam że aż sama zaczynam sie bać :-/ a co najgorsze...mysle ze byłoby go na takie coś stać...w koncu po rodzinie nic nie zginie.. masakra...

Rany Boskie, ktoś podziela Twoje podejrzenia? Może warto to zgłosić?

Poza tym przecież oni nie przybyli z kosmosu!Nie wierzę,że nie ma osób z ich otoczenia, które potrafiłyby tych drani zidentyfikować !

Edytowane przez milka894
Czas edycji: 2010-02-15 o 23:16
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 23:03   #152
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZacpanaRapem Pokaż wiadomość
"faktycznie byli w sławie!!! dzis o 9:20 jechało dwóch mężczyzn z nowej soli do sławy, oboje jak przerysowani z portretu jeden wyższy drugi niższy jeden ścięty na 0 drugi czarne gęste włosy, wypytywali sie kierowcy gdzie jest najbliższa giełda aut i jak daleko do granicy, kierowca siedział tyłem nagle obejrzał sie z siebie i jeden z nich zrobił sie czerwony kierowca ich rozpoznał wtedu wjechał na przystanek oni wyszli i wezwał ktoś gliny oistatni raz widziani byli przy ulicy piwnej na wprost poczty tam ich ślad sie urwał".

kamera Sławska zajerestrowała faceta, który był bardzo podobny do tych z portretów ...
A dzisiaj w Sławie w sklepie "GROSZEK" kobieta zauważyła mężczyzne również strasznie podobnego do tych z portretów.. zadzwoniła na policję, sklep obstawiono, ale mężczyzna zdążył uciec do parku..

pełno policji się wszędzie kręci.
strach wyjść totalnie.. na razie jest cisza i oby jak najdłużej.
swoja drogą trzeba być nizłym idiota aby pytać ile do granicy gdy sie mieszka/przebywa praktycznie przy granicy :-0

Gość chodzi normalnie po bułki i nic ,luzik ,ile jeszcze skrzywdzi osób ?albo co musi zrobic żeby policja wzięła sie za robotę a nie strajkowanie i wymuszanie podwyżek i chodzenie na emeryture w kwecie wieku ?? :-/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 00:09   #153
Hultaj
BAN stały

mam wrażenie, że ludziom udzieliła się psychoza tłumu.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 00:14   #154
lilijkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka894 Pokaż wiadomość

Poza tym przecież oni nie przybyli z kosmosu!Nie wierzę,że nie ma osób z ich otoczenia, które potrafiłyby tych drani zidentyfikować !
na pewno ktos ich zna... dziwne ze 40tys jeszcze nikogo nie skusilo....
Stary 2010-02-16, 01:00   #155
Pimpolinka
Raczkowanie

GG do Pimpolinka

Dziewczyny ja jestem z Gorzowa i się boję sama nawet być w domu .... To jest straszne.. Nikt ich nie zna?? No dziwne..
I dziwne,że policja jeszcze ich nie złapała....
A ludzie naprawdę się boją...
Słyszałam,że na tych kursach samoobrony mówili,żeby odrazu krzyknąć,że ma się AIDS,ale nie wiem czy to powstrzyma psychopatę .....

09.07.2009
Pimpolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 03:16   #156
wredek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pimpolinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem z Gorzowa i się boję sama nawet być w domu .... To jest straszne.. Nikt ich nie zna?? No dziwne..
I dziwne,że policja jeszcze ich nie złapała....
A ludzie naprawdę się boją...
Słyszałam,że na tych kursach samoobrony mówili,żeby odrazu krzyknąć,że ma się AIDS,ale nie wiem czy to powstrzyma psychopatę .....
Ja osobiście, gdybym miała AIDS, to pozwoliłabym mu się zarazić A niech cierpi.
Wątpię czy to coś by dało.

Tak czytam temat od kilku dni i zastanawiam się, dlaczego policja nie może zastosować jakiejś prowokacji? Np. jakaś odważna policjantka spacerująca wieczorem sama, a w ukryciu obserwująca policja. Taki lep na tego psychopatę - może by się skusił?
Stary 2010-02-16, 03:42   #157
robaczek41
Raczkowanie

potwierdzam. mega psychoza panuje w zg. osobiście po godzinie 16 nie wychodzę nigdzie. jeśli gdzieś jadę, to pod warunkiem, że zostanę zawieziona na miejsce i odwieziona pod sam dom samochodem. wszystkie spotkanie przełożyłam,do odwołania. boję się wychodzić do miasta, wieczorem np na piwo.
dzisiaj, ok 2:30, gdy wyszłam zapalić to jechała policja. wooolno. czyli obserwują. a jednak nie czuję się bezpieczna.

niech ten koszmar się wreszcie skończy

---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ----------

Cytat:
Napisane przez wredek Pokaż wiadomość

Tak czytam temat od kilku dni i zastanawiam się, dlaczego policja nie może zastosować jakiejś prowokacji? Np. jakaś odważna policjantka spacerująca wieczorem sama, a w ukryciu obserwująca policja. Taki lep na tego psychopatę - może by się skusił?

wieczorem sama? ok. ale gdzie. jak teraz atakował w leśniowie, krośnie a nie w zg ?
postawić ją przy wrocławskiej i niech krzyczy ? hej, hej gwałcicielu tutaj stoję ?!

sorry, może żart nie na miejscu. ja myślę, że policja działa i coś robi. czy skutecznie- to się okaże. z pewnością o wszystkich akcjach policji nie mamy pojęcia.

dla mnie obojętne jest, czy zrobią mega akcję z samotną kobietą, czy będzie to facet za kobietę przebrany, może to być pies nawet. tylko niech go złapią

najgorsze, że ludzie na kasę pazerni są ...

robaczek41 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 07:48   #158
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:
Napisane przez milka894 Pokaż wiadomość

duzo osob mowi ze jest podobny..pokazujac zdjecie pytalam kogo on przypomina i kazdy komu to pokazalam i go zna to od razu mowil ze do niego podobny.. ale co on by tam robil?! widzialam go jakis czas temu w sklepie pijanego..ale no nei wiem nie wiem... moze ma bardziej kwadratową twarz a nei chce rzucac na kogos niepotrzebnie podejrzen..
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 07:57   #159
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
duzo osob mowi ze jest podobny..pokazujac zdjecie pytalam kogo on przypomina i kazdy komu to pokazalam i go zna to od razu mowil ze do niego podobny.. ale co on by tam robil?! widzialam go jakis czas temu w sklepie pijanego..ale no nei wiem nie wiem... moze ma bardziej kwadratową twarz a nei chce rzucac na kogos niepotrzebnie podejrzen..
to moze byc ktos np z jego rodziny np jakies kuzyn ? brat?
nigdy nie wiesz , a moze to akurat jest on. Mysle , ze powinnas zglosic to najlepiej anonimowo. Jesli jest niewinny nic mu nie grozi..
rimlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 08:12   #160
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

no z rodziny to raczej nie...w sumie nie znam jego rodziny daleszej bo rodzenstwa nie ma ale on po prostu jest do tego z rysopisu podobny...szczerze to sama nie wiem co zrobic...
Stary 2010-02-16, 08:31   #161
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
no z rodziny to raczej nie...w sumie nie znam jego rodziny daleszej bo rodzenstwa nie ma ale on po prostu jest do tego z rysopisu podobny...szczerze to sama nie wiem co zrobic...
tylko z drugiej strony , nie wiesz w ilu procentach portret pamieciowy sie zgadza z rzeczywistym sprawca/ sprawcami.
Ja bym zglosila anionimowo , jak nic nie zrobil to mu nic nie grozi.

Wydaje mi sie , ze portrety te zapewne nie sa dokladne , dlatego jeszcze ich nie zlapali. Nie ma szans , zeby w Polsce nikt ich nie znal , chociaz jakis sasiad ! Przeciez mamy oczy ,obserwujemy troche co sie dzieje wokol nas!
Martwi mnie to , ze duzo osob moze wlasnie myslec tak jak Ty , czyli nie zglosze tego , bo ,,ON" nie jest identyczny z portretem tylko bardzo podobny i nie chce oskarzac kogos niepotrzebjnie.

Edytowane przez rimlora
Czas edycji: 2010-02-16 o 09:28
rimlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 11:03   #162
levante
Zadomowienie

Cytat:
jestem z innej części Polski ale jedna twarz z rysopisu jets tak łudząco podobna do kogoś kogo znam że aż sama zaczynam sie bać :-/ a co najgorsze...mysle ze byłoby go na takie coś stać...w koncu po rodzinie nic nie zginie.. masakra...
Ciężka sprawa. Rozumiem, że gryziesz się z myślami, w końcu można 1. oczernić kogoś niewinnego, 2. narazić się (przecieki z policji). Bardzo daleko mieszkasz od miejsc napadów?

Swoją drogą mi zupełnie nikogo nie przypominają te twarze z portretów , oprócz tego poszukiwanego, którego tu namierzałyśmy na stronie http://www.slubice.lubuska.polic ja.g...ty/poszukiwani

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Btw, u nas chodzą pogłoski, że po mieście grasuje nożownik. Podobno TVL o tym informowała. Paranoja, ludzie się boją i nakręcają siebie nawzajem. Fakt faktem, nawet ja unikam wychodzenia z domu po zmroku bez towarzystwa...
Serio w TVL mówili o nożowniku???

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przesyłam Wam trochę ciepła z Podkarpacia. Trzymajcie się dzielnie i nie dajcie się temu zwyrodnialcowi!

p.s. subskrybuję, żeby podczytywać na bieżąco.
mesarka

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
To by się zgadzało - mieszkam ok. 80 km od Zielonej Góry, co tydzień odbywa się u nas giełda samochodowa, dosyć popularna, więc możliwe, że są u nas tak jak pisała wcześniej RiotKitty

Wiem, że to brzmi jak tanie śledztwo w moim wydaniu.... Naprawdę nie mogę tego pojąć, ciągle ich widać, a złapać nikt nie potrafi!
Wiesz, że ja również pomyślałam o giełdzie! Zjeżdża sie na nią full ludzi, jeżeli oni mają coś wspólnego z mechaniką, to tylko ich tam szukać. Wtedy zgadzałoby się, że widziano ich po drodze w Polkowicach (a nawet, jak pisała ZacpanaRapem, w Sławie). Śledztwo w toku...

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Udziela się, i w zasadzie już przestałam się temu dziwić. Pilnuję tylko żeby nie dać się jej porwać, a jednocześnie być na bieżąco

Edytowane przez levante
Czas edycji: 2010-02-16 o 11:05 Powód: lierówka
levante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 11:18   #163
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

no wlasnie ja mieszkam w drugim koncu bo na wschodzie..wiec troche daleko...a anonimowym nie da sie byc za bardzo teraz.. a osobiscie napewno nie pojde bo chyba naprawde sie za bardzo boje .. mam nadzieje ze to nie on i ze go niebawem zobacze u nas bo bede mieć stracha kto naprawde za tym stoi... wspolczuje wam ja bym chyba z domu nie wyszla..
Stary 2010-02-16, 11:46   #164
peearl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
swoja drogą trzeba być nizłym idiota aby pytać ile do granicy gdy sie mieszka/przebywa praktycznie przy granicy :-0

Gość chodzi normalnie po bułki i nic ,luzik ,ile jeszcze skrzywdzi osób ?albo co musi zrobic żeby policja wzięła sie za robotę a nie strajkowanie i wymuszanie podwyżek i chodzenie na emeryture w kwecie wieku ?? :-/
Nie słyszałam jakoś o żadnych strajkach policjantów i wymuszaniu podwyżek, a przechodzenie na emeryturę akurat nie ma nic do rzeczy w tej sprawie

Cytat:
Nie tylko Ty masz takie wrażenie
peearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 12:08   #165
lilijkowa
Rozeznanie

Cytat:

to by mialo sens gdyby wiedzieli gdzie on jest , gdzie moze zaatakowac. a tego nie wiedza... niestety.
Stary 2010-02-16, 12:09   #166
baniutka
Rozeznanie

Powiem szczerze że nie chciałabym mieszkać w chwili obecnej w ZG, bałabym sie wyjść z domu itp.
baniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 12:16   #167
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peearl Pokaż wiadomość
Nie słyszałam jakoś o żadnych strajkach policjantów i wymuszaniu podwyżek, a przechodzenie na emeryturę akurat nie ma nic do rzeczy w tej sprawie

poważnie ?
nie chce ciągnąc tematu ale trzeba byc totalnym ignorantem aby pisac takie rzeczy.

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Powiem szczerze że nie chciałabym mieszkać w chwili obecnej w ZG, bałabym sie wyjść z domu itp.
jak masz tak pisac to sobie stąd idż.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 12:51   #168
lilijkowa
Rozeznanie

Przecież to się może zdarzyć w każdym miejscu w Polsce...
Stary 2010-02-16, 13:05   #169
peearl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
poważnie ?
nie chce ciągnąc tematu ale trzeba byc totalnym ignorantem aby pisac takie rzeczy.

jak masz tak pisac to sobie stąd idż.
W takim razie może mi wytłumaczysz jaki związek ma szybsze przechodzenie na emeryturę policjantów z ostatnimi wydarzeniami o których piszemy w tym wątku?

I niby dlaczego ta dziewczyna ma sobie stąd iść? To jest ogólnodostępne forum, a na forum jak chyba każdy ma prawo wyrazić własne zdanie i poglądy prawda?
Stary 2010-02-16, 13:22   #170
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram Wystarczy wejść na forum lubuskiego. Tam każdego dnia sprawcy są widziani w różnych miastach

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Tratataaa. A on gwałciłby i zarażał kolejne.

Po za tym chyba całą ta nagonka wystraszyła sprawcę. Na razie cisza...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijkowa Pokaż wiadomość
Przecież to się może zdarzyć w każdym miejscu w Polsce...
Prawda jest taka , że my kobiety zawsze powinnyśmy być ostrożne. Nie ważne czy grasuje poszukiwany gwałciciel, czy nie.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 13:24   #171
Costynuuna
Zadomowienie

w ten dzień kiedy odbywa się giełda policja powinna całą ją obstawić, bardzo możliwe że się tam pojawią skoro się o nią wypytywali ..

współczuje , ja jak o tym wszystkim czytam mam dreszcze, a mieszkam w innej częsci kraju .
Teraz inni psychole podszywają się pod te pierwsze gwałty , każdy gwałt i napad nakręca następne.

W ogóle jestem w szoku ze za te gwałty i napady ten "osobnik/i " może dostać tylko 15 lat.. dla mnie to stanowczo za mało potem taki sk** wyjdzie i dalej będzie gwałcił i napadał niech tylko go złapią, w więzieniu już się nim zajmą
Stary 2010-02-16, 13:47   #172
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
W ogóle jestem w szoku ze za te gwałty i napady ten "osobnik/i " może dostać tylko 15 lat.. dla mnie to stanowczo za mało potem taki sk** wyjdzie i dalej będzie gwałcił i napadał niech tylko go złapią, w więzieniu już się nim zajmą
15 lat - to jest doprawdy śmiechu warte. Tej kobiecie z Gubina, która sobie 'zażartowała', że padła ofiarą gwałciciela, grozi do 2 lat więzienia (oraz pokrycie kosztów akcji policji). Oczywiście nie pochwalam jej wygłupu i uważam, że słusznie należy kobietę ukarać, jedynie porównuję liczby - 2 lata, a za napady tylko 15?! Nie ma co roztrząsać, niech lepiej już drania złapią, chociaż nadal nie mają pewności komu co przypisać , więc pewnie spokoju nie będzie nawet po jednym aresztowaniu.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Z Gazeta.pl Zielona Góra:
"Śledczy znają DNA gwałciciela z Leśniowa Wielkiego. Typują teraz osoby, których profil genetyczny chcieliby porównać. (...)
Zdarzenia we Wschowie i Lubsku - kobiety napadnięto na klatkach schodowych - wykluczyliśmy ze względu na brak cech wspólnych z poprzednimi zdarzeniami. (...)
Na razie śledczy nie informują, czy DNA gwałciciela z Leśniowa Wielkiego odpowiada profilowi wyselekcjowanemu ze śladów pobranych z wcześniejszych miejsc napadów i gwałtów. Nadal nie można potwierdzić, że zrobił to gwałciciel, który wcześniej napadał na zielonogórzanki."

Rozumiecie coś z tego? Mają dwa różne profile DNA czy jeden wspólny? Część napadów nie przypisują 'staremu' gwałcicielowi, ale też nie potwierdzają?!
levante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 13:48   #173
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
w ten dzień kiedy odbywa się giełda policja powinna całą ją obstawić, bardzo możliwe że się tam pojawią skoro się o nią wypytywali ..

współczuje , ja jak o tym wszystkim czytam mam dreszcze, a mieszkam w innej częsci kraju .
Teraz inni psychole podszywają się pod te pierwsze gwałty , każdy gwałt i napad nakręca następne.

uwierz ze te 15 lat będą jego najgorszymi latami
ja tez jestem przerażona jak czytam o tej sprawie. gośc sobie chodzi do sklepu po bułki, tankuje na stacjach i nie potrafią go złapać. dobrym pomysłem byłaby prowokacja ale jeżeli niewiadomo gdzie on teraz przebywa to nici z akcji. rysopis mnie przeraża i wg mnie jest bardzo podobny do tego 9 zdjecia ze stronki na której widnieją poszukiwani.
uważajcie na siebie dziewczyny
Stary 2010-02-16, 15:10   #174
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa. Rozumiem, że gryziesz się z myślami, w końcu można 1. oczernić kogoś niewinnego, 2. narazić się (przecieki z policji). Bardzo daleko mieszkasz od miejsc napadów?

Swoją drogą mi zupełnie nikogo nie przypominają te twarze z portretów , oprócz tego poszukiwanego, którego tu namierzałyśmy na stronie http://www.slubice.lubuska.polic ja.g...ty/poszukiwani

Serio w TVL mówili o nożowniku???

mesarka

Wiesz, że ja również pomyślałam o giełdzie! Zjeżdża sie na nią full ludzi, jeżeli oni mają coś wspólnego z mechaniką, to tylko ich tam szukać. Wtedy zgadzałoby się, że widziano ich po drodze w Polkowicach (a nawet, jak pisała ZacpanaRapem, w Sławie). Śledztwo w toku...

Udziela się, i w zasadzie już przestałam się temu dziwić. Pilnuję tylko żeby nie dać się jej porwać, a jednocześnie być na bieżąco
Babcia mnie o wszystkim poinformowała i kazała uważać, więc mogę się tylko na nią powołać. Sprawdzałam informacje na stronie naszego miasta i nic takiego nie znalazłam, za wyjątkiem info o ekshibicjoniście. Nic więcej odnośnie nożownika nie wiem, myślę, że byłoby to bardziej nagłaśniane. To tak gwoli wyjaśnienia.

Trochę mnie przerażają informacje o giełdzie, bo wiem, że zjawiają się tam i handlują osoby z różnych województw. Na giełdzie można zauważyć spacerujących strażników pilnujących porządku, ale to za mało.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 15:24   #175
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

no więc tak. Wczoraj gwałciciele przyjechali do Sławy z Nowej soli, rano, jak już pisałam, to jest potwierdzone. Kierowca busa w czasie jazdy napisał smsa do rodziny, że oni są w busie, na 15 minut będzie na przystanku i policja ma czekać.. dojechał do przystanku i klapa.. oni uciekli, policja przyjechała po 20 minutach.
Później jeden z gwałcicieli był widziany w sklepie, kupował kartkę do telefonu, po rozpoznaniu, natychmiast zadzwoniono na policje. Typek uciekł, bo policja która ma do tego sklepu 500m, jechała 15 minut ..

dzisiaj nic się nie działo. oprócz tego, że pod komendą widać więcej radiowozów.

aaa no i oni mogą gdzieś być w okolicach ogródków działkowych czy też zamkniętych poza sezonem ośrodkach wczasowych.

Edytowane przez ZacpanaRapem
Czas edycji: 2010-02-16 o 15:35
ZacpanaRapem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 15:59   #176
Askatasuna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZacpanaRapem Pokaż wiadomość
Wczoraj gwałciciele przyjechali do Sławy z Nowej soli, rano, jak już pisałam, to jest potwierdzone. Kierowca busa w czasie jazdy napisał smsa do rodziny, że oni są w busie, na 15 minut będzie na przystanku i policja ma czekać.. dojechał do przystanku i klapa.. oni uciekli, policja przyjechała po 20 minutach.
Później jeden z gwałcicieli był widziany w sklepie, kupował kartkę do telefonu, po rozpoznaniu, natychmiast zadzwoniono na policje. Typek uciekł, bo policja która ma do tego sklepu 500m, jechała 15 minut ..
Bez komentarza

OT: A co do tego, że będą mieli przechlapane w ZK- czy ja wiem? nie mam za bardzo wiedzy o zwyczajach w takich miejscach,ale nie sądzę, żeby na współtowarzyszach celi gwałt robił wrażenie... ja słyszałam, że jedynie pedofile, mordercy rodziców i dzieci mają przechlapane..
Askatasuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 18:06   #177
rebushnik
Raczkowanie

.

Edytowane przez rebushnik
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:42
rebushnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 18:59   #178
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
W Lubsku bodajże o 10 zaatakował jakąś dziewczynę (o ile to był ten sam...)

dajcie spokój, ludzie piszą ploty, które w ogóle nie są potwierdzone...do mnie np. dzwonili rodzice i mówili, że ludzie mówią, że widzieli tego gwałciciela w Zbąszyniu i okolicach-ciekawe skoro jeszcze niedawno podążał w inną stronę (Świdnica-Lubsko)
Ludzie opowiadając gdzie to oni go już nie widzieli sami sobie pętlę zaciskają na szyi, bo teraz już nie wiadomo co jest prawdą a co mitem -był w Żarach? Łęknicy? Bo takie plotki też słyszałam, ludzie opowiadają, że widzieli go tu i tu -nie wiem, kręci ich wzbudzanie wokół siebie sensacji? Wystarczy, że jakiś szczupły wysoki chłopak wyjdzie w kapturze i już jest zapewne sensacja. Sytuacja jest poważna, ale to co się dzieje, czyli te wszystkie niesprawdzone i niepotwierdzone plotki tylko utrudniają sprawę i powodują jeszcze większą panikę. Jedno jest pewne, to jest kilka osób -jedna zapewne zaczęła i doczekała się naśladowców. Psychoza strachu zatacza coraz szerszy krąg. Zamiast siać plotki powinniśmy przekazywać sobie sprawdzone informacje, a nie "koleżanka mówiła, że jej kolega go widział w...". Warto zaopatrzyć się w gaz, pooglądać trochę filmów o samoobronie (choćby na youtubie) i mieć oczy i uszy otwarte, ale nie na bezmyślne plotki, bo zwariujemy.

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 19:44   #179
peearl
Rozeznanie

Ja raczej zaopatrzyłabym się w jakiś mały nożyk, scyzoryk lub coś podobnego gdybym mieszkała w tamtych okolicach. Bo z gazem to właściwie nigdy nie wiadomo. Czasem można tak psiknąć że to nie napastnik oberwie a my, wiadomo wystarczy mały podmuch wiatru
Stary 2010-02-16, 19:47   #180
Leosia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peearl Pokaż wiadomość
Ja raczej zaopatrzyłabym się w jakiś mały nożyk, scyzoryk lub coś podobnego gdybym mieszkała w tamtych okolicach. Bo z gazem to właściwie nigdy nie wiadomo. Czasem można tak psiknąć że to nie napastnik oberwie a my, wiadomo wystarczy mały podmuch wiatru
też prawda

Leosia69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości