|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Seria brutalnych napadów na kobiety w Zielonej Górze.
Cytat:
Rany Boskie, ktoś podziela Twoje podejrzenia? Może warto to zgłosić?Poza tym przecież oni nie przybyli z kosmosu!Nie wierzę,że nie ma osób z ich otoczenia, które potrafiłyby tych drani zidentyfikować !
Edytowane przez milka894 Czas edycji: 2010-02-15 o 23:16 |
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gość chodzi normalnie po bułki i nic ,luzik ,ile jeszcze skrzywdzi osób ?albo co musi zrobic żeby policja wzięła sie za robotę a nie strajkowanie i wymuszanie podwyżek i chodzenie na emeryture w kwecie wieku ?? :-/ |
|
|
|
|
|
#153 |
|
BAN stały
|
mam wrażenie, że ludziom udzieliła się psychoza tłumu.
|
|
|
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
na pewno ktos ich zna... dziwne ze 40tys jeszcze nikogo nie skusilo....
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jestem z Gorzowa i się boję sama nawet być w domu .... To jest straszne.. Nikt ich nie zna?? No dziwne..
I dziwne,że policja jeszcze ich nie złapała.... A ludzie naprawdę się boją... Słyszałam,że na tych kursach samoobrony mówili,żeby odrazu krzyknąć,że ma się AIDS,ale nie wiem czy to powstrzyma psychopatę .....
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A niech cierpi.Wątpię czy to coś by dało. Tak czytam temat od kilku dni i zastanawiam się, dlaczego policja nie może zastosować jakiejś prowokacji? Np. jakaś odważna policjantka spacerująca wieczorem sama, a w ukryciu obserwująca policja. Taki lep na tego psychopatę - może by się skusił?
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
potwierdzam. mega psychoza panuje w zg. osobiście po godzinie 16 nie wychodzę nigdzie. jeśli gdzieś jadę, to pod warunkiem, że zostanę zawieziona na miejsce i odwieziona pod sam dom samochodem. wszystkie spotkanie przełożyłam,do odwołania. boję się wychodzić do miasta, wieczorem np na piwo.
dzisiaj, ok 2:30, gdy wyszłam zapalić to jechała policja. wooolno. czyli obserwują. a jednak nie czuję się bezpieczna. niech ten koszmar się wreszcie skończy ![]() ---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- Cytat:
wieczorem sama? ok. ale gdzie. jak teraz atakował w leśniowie, krośnie a nie w zg ? postawić ją przy wrocławskiej i niech krzyczy ? hej, hej gwałcicielu tutaj stoję ?! ![]() sorry, może żart nie na miejscu. ja myślę, że policja działa i coś robi. czy skutecznie- to się okaże. z pewnością o wszystkich akcjach policji nie mamy pojęcia. dla mnie obojętne jest, czy zrobią mega akcję z samotną kobietą, czy będzie to facet za kobietę przebrany, może to być pies nawet. tylko niech go złapią ![]() najgorsze, że ludzie na kasę pazerni są ...
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
duzo osob mowi ze jest podobny..pokazujac zdjecie pytalam kogo on przypomina i kazdy komu to pokazalam i go zna to od razu mowil ze do niego podobny.. ale co on by tam robil?! widzialam go jakis czas temu w sklepie pijanego..ale no nei wiem nie wiem... moze ma bardziej kwadratową twarz a nei chce rzucac na kogos niepotrzebnie podejrzen..
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie wiesz , a moze to akurat jest on. Mysle , ze powinnas zglosic to najlepiej anonimowo. Jesli jest niewinny nic mu nie grozi.. |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
no z rodziny to raczej nie...w sumie nie znam jego rodziny daleszej bo rodzenstwa nie ma ale on po prostu jest do tego z rysopisu podobny...szczerze to sama nie wiem co zrobic...
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym zglosila anionimowo , jak nic nie zrobil to mu nic nie grozi. Wydaje mi sie , ze portrety te zapewne nie sa dokladne , dlatego jeszcze ich nie zlapali. Nie ma szans , zeby w Polsce nikt ich nie znal , chociaz jakis sasiad ! Przeciez mamy oczy ,obserwujemy troche co sie dzieje wokol nas! Martwi mnie to , ze duzo osob moze wlasnie myslec tak jak Ty , czyli nie zglosze tego , bo ,,ON" nie jest identyczny z portretem tylko bardzo podobny i nie chce oskarzac kogos niepotrzebjnie. Edytowane przez rimlora Czas edycji: 2010-02-16 o 09:28 |
|
|
|
|
|
#162 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą mi zupełnie nikogo nie przypominają te twarze z portretów , oprócz tego poszukiwanego, którego tu namierzałyśmy na stronie http://www.slubice.lubuska.polic ja.g...ty/poszukiwaniCytat:
Cytat:
Cytat:
Udziela się, i w zasadzie już przestałam się temu dziwić. Pilnuję tylko żeby nie dać się jej porwać, a jednocześnie być na bieżąco Edytowane przez levante Czas edycji: 2010-02-16 o 11:05 Powód: lierówka |
||||
|
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie ja mieszkam w drugim koncu bo na wschodzie..wiec troche daleko...a anonimowym nie da sie byc za bardzo teraz..
a osobiscie napewno nie pojde bo chyba naprawde sie za bardzo boje .. mam nadzieje ze to nie on i ze go niebawem zobacze u nas bo bede mieć stracha kto naprawde za tym stoi... wspolczuje wam ja bym chyba z domu nie wyszla..
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie tylko Ty masz takie wrażenie
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#166 |
|
Rozeznanie
|
Powiem szczerze że nie chciałabym mieszkać w chwili obecnej w ZG, bałabym sie wyjść z domu itp.
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważnie ? nie chce ciągnąc tematu ale trzeba byc totalnym ignorantem aby pisac takie rzeczy. jak masz tak pisac to sobie stąd idż. |
|
|
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
Przecież to się może zdarzyć w każdym miejscu w Polsce...
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I niby dlaczego ta dziewczyna ma sobie stąd iść? To jest ogólnodostępne forum, a na forum jak chyba każdy ma prawo wyrazić własne zdanie i poglądy prawda? |
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Popieram
Wystarczy wejść na forum lubuskiego. Tam każdego dnia sprawcy są widziani w różnych miastach ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Po za tym chyba całą ta nagonka wystraszyła sprawcę. Na razie cisza... ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Prawda jest taka , że my kobiety zawsze powinnyśmy być ostrożne. Nie ważne czy grasuje poszukiwany gwałciciel, czy nie.
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
w ten dzień kiedy odbywa się giełda policja powinna całą ją obstawić, bardzo możliwe że się tam pojawią skoro się o nią wypytywali ..
współczuje , ja jak o tym wszystkim czytam mam dreszcze, a mieszkam w innej częsci kraju . Teraz inni psychole podszywają się pod te pierwsze gwałty , każdy gwałt i napad nakręca następne. W ogóle jestem w szoku ze za te gwałty i napady ten "osobnik/i " może dostać tylko 15 lat.. dla mnie to stanowczo za mało
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, więc pewnie spokoju nie będzie nawet po jednym aresztowaniu.---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Z Gazeta.pl Zielona Góra: "Śledczy znają DNA gwałciciela z Leśniowa Wielkiego. Typują teraz osoby, których profil genetyczny chcieliby porównać. (...) Zdarzenia we Wschowie i Lubsku - kobiety napadnięto na klatkach schodowych - wykluczyliśmy ze względu na brak cech wspólnych z poprzednimi zdarzeniami. (...) Na razie śledczy nie informują, czy DNA gwałciciela z Leśniowa Wielkiego odpowiada profilowi wyselekcjowanemu ze śladów pobranych z wcześniejszych miejsc napadów i gwałtów. Nadal nie można potwierdzić, że zrobił to gwałciciel, który wcześniej napadał na zielonogórzanki." Rozumiecie coś z tego? Mają dwa różne profile DNA czy jeden wspólny? Część napadów nie przypisują 'staremu' gwałcicielowi, ale też nie potwierdzają?! |
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez jestem przerażona jak czytam o tej sprawie. gośc sobie chodzi do sklepu po bułki, tankuje na stacjach i nie potrafią go złapać. dobrym pomysłem byłaby prowokacja ale jeżeli niewiadomo gdzie on teraz przebywa to nici z akcji. rysopis mnie przeraża i wg mnie jest bardzo podobny do tego 9 zdjecia ze stronki na której widnieją poszukiwani. uważajcie na siebie dziewczyny
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę mnie przerażają informacje o giełdzie, bo wiem, że zjawiają się tam i handlują osoby z różnych województw. Na giełdzie można zauważyć spacerujących strażników pilnujących porządku, ale to za mało.
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
no więc tak. Wczoraj gwałciciele przyjechali do Sławy z Nowej soli, rano, jak już pisałam, to jest potwierdzone. Kierowca busa w czasie jazdy napisał smsa do rodziny, że oni są w busie, na 15 minut będzie na przystanku i policja ma czekać.. dojechał do przystanku i klapa.. oni uciekli, policja przyjechała po 20 minutach.
Później jeden z gwałcicieli był widziany w sklepie, kupował kartkę do telefonu, po rozpoznaniu, natychmiast zadzwoniono na policje. Typek uciekł, bo policja która ma do tego sklepu 500m, jechała 15 minut .. ![]() dzisiaj nic się nie działo. oprócz tego, że pod komendą widać więcej radiowozów. aaa no i oni mogą gdzieś być w okolicach ogródków działkowych czy też zamkniętych poza sezonem ośrodkach wczasowych. Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2010-02-16 o 15:35 |
|
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OT: A co do tego, że będą mieli przechlapane w ZK- czy ja wiem? nie mam za bardzo wiedzy o zwyczajach w takich miejscach,ale nie sądzę, żeby na współtowarzyszach celi gwałt robił wrażenie... ja słyszałam, że jedynie pedofile, mordercy rodziców i dzieci mają przechlapane.. |
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez rebushnik Czas edycji: 2014-01-16 o 19:42 |
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Ja raczej zaopatrzyłabym się w jakiś mały nożyk, scyzoryk lub coś podobnego gdybym mieszkała w tamtych okolicach. Bo z gazem to właściwie nigdy nie wiadomo. Czasem można tak psiknąć że to nie napastnik oberwie a my, wiadomo wystarczy mały podmuch wiatru
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Może warto to zgłosić?

A niech cierpi.