W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 23:44   #391
Puma13
Zadomowienie

Dot.: W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia)

Ja też mówiłam, że nigdy więcej dzieci, a tu proszę, po ponad półtora roku mi się odmieniło.
Też pamiętam, że skurcze parte to było zbawienie Chociaż jak czytam, o tych waszych długich porodach i dużych dzieciach to ja miałam "lajcik" od takich porządnych skurczy minęły 4 godz i mała była u mnie na brzuchu.

Niunka, to do roboty może akurat córeczka wam wyjdzie

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 08:14   #392
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Niunka, to do roboty może akurat córeczka wam wyjdzie
oj troszke musimy jeszcze poczekac....o ile wogole bedziemy mieli drugiego bobas musze isc w koncu do pracy bo jak narazie to na wychowawczym siedze a jak już pojde do pracy to chcemy kupic mieszkanie i wziasc kredyt wiec nie wiem czy bede mogła sobie pozwolić na to żeby pozniej siedziec w domu bo kredyt sam sie nie spłaci

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 08:54   #393
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

ja na temat swojego porodu sie nie wypowiadam. 10.5h mi wystarczy. no ale ze to nie był normalny poród to nie skreślam wszystkich naturalnych ze straszne i tak zostane przy cesarce

a tżnagle zaczął bez problemów kąpac małego i już wie gdzie wszystko stoi i łądnie karmi o 1 w nocy. ja przynajmniej dzieki temu moge troche lepiej pospac
uspałam małego bo mi marudził i ide sie uczyc. paaaa
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 09:12   #394
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

co do długości porodu to u mnie zależy jak patrzeć.Położna wposująć do książeczki powiedziała, że wpisuje dopiero od momentu podania oxy i jest 9h35min ale, że skurcze złapały mnie w domu od 3 w nocy to jakby całość chciał policzyć to 15 h 35 min ale skurcze parte tylko 15 min.

Chociaż jakieś 2 miesiące po porodzie miałam strasznie problemy z zebem..nie spałam po nocach bo mnie bolał...i wtedy stwierdziłam, że chyba wolałabym urodzić drugi raz....może ból większy ale rodząc przynajmniej wiesz, że to ma koniec a ból zeba niewiadomo kiedy przejdzie

ja na szczęście nie zraziłam się do SN chociaż tak jak juz pisałam nie byłam przygotowana na AŻ TAK WIELKI ból

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 09:22   #395
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

jatez nie byłam przygotowana. a ze u mnie rozwarcie 8cm robiło sie 910godzin to myslałąm ze oszaleje. i wogóle skurzce za krótkie.. zero znieczulenia masakra.nigdy wiecej
mam nadzieje ze znajde za 3 ata takiego lekarza który mi da skierowanie na cesarke bo podobno w wiekszości przypadków jak kobieta miałą cesarke to druga tez robia cesarke. ale wiem ze niekoniecznie i tego sie boje
Stary 2010-02-19, 10:21   #396
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja po mojej cesarce stwierdzilam ze nigd wiecej dzieci ale im mniej mnie boli a patrze na Moja Zuzie to mysle ze skusze sie na jeszcze jedno jak bylow planach za te dwa lata i chyba jednak tez cesarka.. trudno pomecze sie 2 dni z bolem a potem bedzie coraz lepiej

dzisiaj znowu piekna pogoda wiec na wazenie pojedziemy wozkiem
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 10:25   #397
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Ja mam koleżanke która miała taki lekki poród że mało co w toalecie nie urodziła....bo myślała ze jej sie siku chce a to były już skurcze parte....przy nastepnym porodzie ( jak bedzie nastepny) tez bym tak chciała

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 10:52   #398
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka22 Pokaż wiadomość
Oj to by byl ciezki porod.... u mnie sam porod byl ok...nie bylo tak tragicznie ale jak mi sie robilo rozwarcie to myslalam ze skonam ale juz nie pamietam tego bolu...oczywiscie na porodowce mowilam ze wiecej dzieci miec nie bede ale teraz zmienilam zdanie fajnie byloby miec jeszcze coreczke
Też chciałabym w przyszłości drugą pocieche
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
no ja sądziłam, że urodze po terminie...a tu ale to może i lepiej...bo tak to włody by jeszcze masy nabrał a to mogłoby być ciężkie do zniesienia

u mnie to samo.Ale to normalne chyba, że najgorsze jest to rozwarcie...bo sam poród tzn skurcze parte są raczej już wybawieniem...wiesz, że to się zaraz skończy co do mówienia o dzieciach to ja jak mnie przyjmowała położna na izbę przyjęć porodówki to mówię do niej "ale wie Pani to moja pierwsza ciąża i ja nie wiem czy to już napewno poród się zacząl czy to fałszywy alarm.następnym razem będę wiedziała" (była 5 rano.) a ona do mnie na to "jest pani chyba pierwszą osobą która deklaruje na porodówce, ze będzie miała jeszcze dzieci.Przeważnie wszystkie mówią, że już nigdy więcej a potem za około rok się widzimy spowrotem"

P.S napisałam wcześniej posta i mi sie przeglądarka wyłaczyła
Właśnie parte są wybawieniem jak jest odpowiednie rozwarcie. Mnie nz nimi przetrzymywali przez za małe rozwarcie to myślałam, że tam im zejdea jeszcze lekarz masował żeby je powiększyć szybciej to było gorsze niz pchanie małego przez kanał rodny.

Asiuuulka my też sie cieszymy ze słoneczka- spacerek będzie fajnusi

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 11:14   #399
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Też chciałabym w przyszłości drugą pocieche

Właśnie parte są wybawieniem jak jest odpowiednie rozwarcie. Mnie nz nimi przetrzymywali przez za małe rozwarcie to myślałam, że tam im zejdea jeszcze lekarz masował żeby je powiększyć szybciej to było gorsze niz pchanie małego przez kanał rodny.

Asiuuulka my też sie cieszymy ze słoneczka- spacerek będzie fajnusi
hmm tak czytam o porodzie SN bole sa o wiele wieksze niz przy CC i chyba wieksze niz to jak sie ciepri zaraz po niej... chyba jednak wole CC chcoiaz dluzej sie w szpitalu zostaje no ale trudno
Stary 2010-02-19, 11:29   #400
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

a ja tam wolę SN

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

ja dzisiaj idę z moim dzieckiem tylko koło bloku...bo idziemy na nóżkach bez wózka...zoabczymy jak pójdzie..

Maja
Stary 2010-02-19, 13:23   #401
zielona1911
Zakorzenienie

Witam
21 lat mama Oskara 4.11.2008 CC
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 13:48   #402
Sweet Delights
Zadomowienie

Wy tu o następnych dzieciokach sn czy cc szalone A ja miałam dzisiaj taki sen właśnie w tym temacie śniło mi się właśnie, że mnie na cc przygotowują i się strasznie bałam bo miałam być przytomna i wszystko widzieć, i bałam się, że to niby znowu Filip ma się urodzić w takim kiepskim stanie. I tłumaczyłam im, że ja mam dwumiesięczne dziecko i jakim cudem tak szybko mam znowu rodzić nikt mi nie wierzył w tym śnie a później Tż mnie z łóżka zepchnął i się obudziłam

I powiem Wam, że nie wiem czemu wszystkie laski tak narzekają na cc, bo jak dla mnie to to jest super sprawa i ja swoją wspominam bardzo dobrze, gdyby nie problemy z Małym. Jasne, że trochę boli, pierwsze kilka godzin jest ciężkie ale jeśli o nie chodzi to nie było aż tak źle, a mam niski próg bólu i przy zakładaniu wenflonu rycze Po tych paru godzinach krzyżowych dziękuję bardzo za sn. Nie wiem, może dlatego tak szybko doszłam do siebie, bo myślałam tylko o synku a nie o sobie w każdym razie jeśli kiedykolwiek jakakolwiek wpadka (bo świadomie to w życiu) to tylko cc

W ogóle wczoraj kupiłam wreszcie wage po dwóch miesiącach mam raptem 19 kg mniej:mdlaje: miałam nadzieję, że trochę więcej ze mnie zeszło, ale cóż, przynajmniej mam teraz większą motywację, żeby walczyć z sadełkiem

Zeberko na pewno bedzie wszystko dobrze z Piotrusiowymi oczkami, zobaczysz

I również witam nowe mamy
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 13:56   #403
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

ALE SEN
i też dla mnie tylko cc!!!
wez nie mów o wadze bo ja od 6 stycznia schudłamz 8kg i od wczoraj nie jem biszkoptów i herbatników. bo waga zaczeła iśćnie w ta strone co tzreba ja chce juz zaczac ćwiczyć!!!! a pzreczytałam na necie dzisiaj ze normalne ćwiczenia to gdzieś tak za 2 miesiące
zastanawiam sie czy nie przestać karmić i przerzucic sie na diete Samanthy..ale to chyba głupi powód i pomysł...
Stary 2010-02-19, 14:00   #404
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

paprotka - to chyba rzeczywiście nie jest dobry pomysł.. ja karmiąc młodego po 2 czy 3 miesiącach ważyłam 11 kg mniej niż przed ciążą...dodam, że w ciąży przytyłam 15 kg...

co do porodu to ja myślę, że wiele zależy od własnych doświadczeń bo po pierwsze nie można mówić o SN skoro się tego nie przeżyło (ja też w trakcie myślałam, że będę miała traumę do końca życia ale jak Kubuś raczył wyjść to już było po traumie ) i nie można mówić o CC jeżeli się tego nie przeżyło...

Maja
Stary 2010-02-19, 14:15   #405
Asiuulka89
Zakorzenienie

No wlasnie ja nie mam porownania jesli chodzi o SN bo zadnych skurczy nie przezylam (dzieki bogu?? ) bo ja pojechalam do szpialka i zaraz CC no ale mysle ze drugie to tez CC wkoncu widze ze da sie przezyc znowu bede opierdzielac pielegniarki

my za godzinke tzn w ciagu godziny jak mala sie obudzi karmimy sie i idziemy do przychodzni spacerkiem ja Zuzia Tzet i psinka pierwszy rodzinny spacerek

Mi tez dzisiaj przyszla waga no i mam 10 kg mniej po poltora tygodnia a do wagi sprzed ciazy zostalo 5kg a ze mialam o wiele kilo za duzo to do wymarzonej mi zostalo jakies 25 narazie korzystam z braku apetytu wiec zadnych diet nie stosuje i zdrowo sie odzywiam staram sie nie jesc slodyczy aczkolwiek nijako to wychodzi ale ze mam wage to sprawdzimy czy tak bardzo przeszkadzaja w rzucaniu kilo

a co do cwiczen to mi powiedziano ze nawet do pol roku nie wolno cwiczyc wiec zostaja nam sapcerki moje drogie panie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 14:20   #406
zielona1911
Zakorzenienie

Ja cc dobrze wpominam,po operaji dostalam tylko jeden zastrzyk przeciwbolowy do wenflonu i reka bolała jak fiks potem jak przychodzily pielgniarki z kolejna dawka to bronilam sie rekami i nogami zeby mi juz tego cholertwa nie dawali...bo w sumie mnie nic nie bolalo,naprawde najwiekszym bolem w tym wszystkim bylo sciagniecie cewnika..straszny ból a potem nie moglam sie wysikac i przez to brzuch mnie strasznie bolał,z siusianiem meczylam sie jakies 2 tygodnie,okropne szczypanie.Jak bede miala drugie dziecko to chcialabym rodzic SN,musze zobaczyc jak to jest
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 14:22   #407
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no właśnie...skurcze to jest porażka ale warto w sumie doczekać tego pięknego momentu kiedy dziecko wychodzi...ahh

a co do wagi to dziewczyny jeżeli karmicie to uwierzcie, że to pomaga sama zanim urodziłam w to nie wierzyłam i myślałam, że to bujda...ale okazało się prawdą...poza tym dziecko wysysa z matki przez dobę ok.500-800kcal!!

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Ja to się PANICZNIE bałam wypróżnić...generalnie połóg jest fuj

Maja
Stary 2010-02-19, 14:44   #408
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja cc dobrze wpominam,po operaji dostalam tylko jeden zastrzyk przeciwbolowy do wenflonu i reka bolała jak fiks potem jak przychodzily pielgniarki z kolejna dawka to bronilam sie rekami i nogami zeby mi juz tego cholertwa nie dawali...bo w sumie mnie nic nie bolalo,naprawde najwiekszym bolem w tym wszystkim bylo sciagniecie cewnika..straszny ból a potem nie moglam sie wysikac i przez to brzuch mnie strasznie bolał,z siusianiem meczylam sie jakies 2 tygodnie,okropne szczypanie.Jak bede miala drugie dziecko to chcialabym rodzic SN,musze zobaczyc jak to jest

Ja też miałam cewnik założony...nigdy wiecej...może nie bolało mnie mocno ściaganie ale dziwne uczucie a miałam założony tylko dlatego bo moja doktórka zapytała czy mi sie chce siusiu a Ja powiedziałam że nie wiem ale moge isć do toalety( byłam już na sali porodowej) a ona stwierdziła ze założa mi cewnik fuj...wogóle po 16 godzinach męczarni powiedzieli mi że bede miała cesarke bo dziecko jest źle ułożone i już wezwali doktórke ale na szczescie przyszła moja pani ginekolog i przycisła mi noge do brzucha ból niesamowity i dzidzia sie przekręciła... cesarki nie chciałam dlatego bo już miałam rodzić a oni wymyślaja..

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
Stary 2010-02-19, 14:55   #409
Puma13
Zadomowienie

Może ja będę mieć CC to jako pierwsza będę mieć porównanie W sumie to nawet bym wolała cc, jak na razie to się ono zapowiada, bo mała siedzi na pupie, a nie mam zamiaru godzić się na SN pośladkowo
Tylko właśnie tego cewnikowania byłam ciekawa, jak to się odbywa tak w praktyce? Na żywca, czy juz podczas znieczulenia? no i potem usuwanie go? I czy są jeszcze jakieś zabiegi przed CC? (jakaś lewatywa, albo inne przyjemności?)

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Zielona, witaj

Nadia 06.05.2010
Stary 2010-02-19, 15:00   #410
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witam
21 lat mama Oskara 4.11.2008 CC
witam

A ja jak drugi raz bym miała rodzić to także SN już po tych dwóch godzinach chciałam chodzić ale nie pozwoliliszwy też jakoś strasznie nie bolały, siku łatwo się robiło i nawet ta pierwszą kupe a ból porodowy... jak wyskakuje dzieciaczek to jakoś już jest ulga, euforia, adrenalina i znika

Bylismy dzisiaj dłużej na spacerku było fajowo

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 15:41   #411
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Może ja będę mieć CC to jako pierwsza będę mieć porównanie W sumie to nawet bym wolała cc, jak na razie to się ono zapowiada, bo mała siedzi na pupie, a nie mam zamiaru godzić się na SN pośladkowo
Tylko właśnie tego cewnikowania byłam ciekawa, jak to się odbywa tak w praktyce? Na żywca, czy juz podczas znieczulenia? no i potem usuwanie go? I czy są jeszcze jakieś zabiegi przed CC? (jakaś lewatywa, albo inne przyjemności?)

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Zielona, witaj
Ehh cewnikowanie.. jak dla mnie niezbyt przyjemne i baaaardzo glupie uczucie.. hmm zakladanie masz normalnie przed CC czyli przed znieczuleniem.. czujesz jakbys chciala siku ciagle ja nie mialam lewatywy i potem znieczulenie i ciecie chwila moment masz dzidzie a potem jakies 30 min Cie zszywaja ogolnie lajt potem tylko sa cierpienia ale da sie przezyc

Juz po spacerku i po wazeniu iiii Zuzia wazy juz 3 kilo czyli pieknie tyjemy

a teraz dla mnie chwilka odpoczynku jakas godzinka
Stary 2010-02-19, 16:56   #412
Sweet Delights
Zadomowienie

A ja tam przeżyłam cewnik bez problemu i zakładanie i wyjmowanie po cc też na siłę mi dali zastrzyk przeciwbólowy bo mi nie wierzyli, że nie potrzebuje Z kibelkiem też absolutnie żadnego problemu

Ależ mam dzisiaj dziecko grzeczne wczoraj cały dzień mandziolił i buszował a dzisiaj pięknie śpi, aż zdąrzyłam posprzątać wszystko, ugotować, pranie zrobić, wyprasować i jeszcze się ponudzić chwilę

Asiulka super, że mała tak ładnie przybiera

Puma cewnik zakładają tak normalnie bez znieczulenia, nie jest to przyjemne, ale nie boli. Wyjmują też normalnie, parę godzin po zabiegu, żeby zmusić do wstawania później. Ja lewatywę miałam, bo cc nieplanowane było, a tak to nie wiem, raczej od szpitala zależy, czasem robią, żeby potem niespodzianki nie było jak się leży już po a jeszcze wstać nie można a czasem nie, tak jak u Aśki I przed cc jeszcze Cię ogolą taką specjalną żyletką tzn konkternie brzuszek i wzgórek tam w miejscu cięcia, potem wysmarują jodyną chyba i ciaachhh Oczywiście po znieczuleniu
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 17:02   #413
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
A ja tam przeżyłam cewnik bez problemu i zakładanie i wyjmowanie po cc też na siłę mi dali zastrzyk przeciwbólowy bo mi nie wierzyli, że nie potrzebuje Z kibelkiem też absolutnie żadnego problemu

Ależ mam dzisiaj dziecko grzeczne wczoraj cały dzień mandziolił i buszował a dzisiaj pięknie śpi, aż zdąrzyłam posprzątać wszystko, ugotować, pranie zrobić, wyprasować i jeszcze się ponudzić chwilę

Asiulka super, że mała tak ładnie przybiera

Puma cewnik zakładają tak normalnie bez znieczulenia, nie jest to przyjemne, ale nie boli. Wyjmują też normalnie, parę godzin po zabiegu, żeby zmusić do wstawania później. Ja lewatywę miałam, bo cc nieplanowane było, a tak to nie wiem, raczej od szpitala zależy, czasem robią, żeby potem niespodzianki nie było jak się leży już po a jeszcze wstać nie można a czasem nie, tak jak u Aśki I przed cc jeszcze Cię ogolą taką specjalną żyletką tzn konkternie brzuszek i wzgórek tam w miejscu cięcia, potem wysmarują jodyną chyba i ciaachhh Oczywiście po znieczuleniu
dokladnie golenie a wyjmowanie cewnika wogole nie boli.. ja tam bynajmniej nic nie czulam ale ogolnie najwieksza mobilizacja do wstania jest jak dziecko placze wszystko mnie bolalo ale bardzo szybko wstawalam

ta jodyna mi brudzila wszystko normalnie cala pomaranczwa bylam wogole kupilam dzisiaj krem na rozstepy dalam 50 zl za buteleczke babka chciala mi dac masc na 100 ale stwierdzilam ze i tak nie ma pewnosci ze nie znikna wiec zrezygnowalam zobaczymy najpierw ten olejek..

a ja dostalam od Tzeta plytke alicii keys na urodzinki bardzo mi sie podobaja jej piosenki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 17:23   #414
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Ja to miałam przeczucie w ten dzien co jechałam do szpitale...cała sie ogoliłam wykapałam zdązyłam sie połozyc a po 5 minutach dzwoni telefon Ja sie podnosze z łóżka a tu mi wody zaczeły leciec nie wiedziałam co sie dzieje

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
Stary 2010-02-19, 17:46   #415
Puma13
Zadomowienie

Asiulka, Sweet, dzięki za szczegółowy opisod razu mi lepiej

Zuza już ładnie przybrała na wadze, zobaczysz jak zatęsknisz za taką małą jej wagą, później to ręce odpadają

A Filip, faktycznie ładnie dzisiaj spał przez cały dzień, skoro tyle zrobiłaś i jeszcze zdążyłaś się ponudzić

Asiulka, masz dzisiaj urodziny? Jak tak, to wszystkiego najlepszego

Nadia 06.05.2010
Stary 2010-02-19, 17:51   #416
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja nie miałam CC ale moja siostra najpierw miała operację na mięśniaki i krojona była tak samo jak na CC a w następnym roku rodziła SN i powiedziała, że zdecydowanie woli SN bo człowiek szybciej jest "samodzielny"

A u nas tak wogóle to CC jest pod narkozą w standardzie robione...

Maja
Stary 2010-02-19, 17:53   #417
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka, masz dzisiaj urodziny? Jak tak, to wszystkiego najlepszego
niee dopiero bede miala w srode tyle ze moj tzet jak kupi prezent to musi mi go od razu dac inaczej by nie wytrzymal bo jak teraz stwierdzil nie mogl sluchac muzyki z laptopa a ciagle jednapiosenke walkowalam zreszta teraz tez to robie
Stary 2010-02-19, 18:14   #418
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Asiuulka - a jaki krem kupiłaś ??

Maja
Stary 2010-02-19, 18:15   #419
samanthhha
Wtajemniczenie

Hej

Dziewczyny jutro wpadne na dluzej i opisze Wam co mi nasz proboszczyk dzis mi powiedzial a propo chrztu

Zeszczata sie

W skrocie - jestesmy poganie, chcztu nam nie da, prawo koscielne go nie obchodzi i Tż ma sie wyprowadzic ode mnie

A i na tace nie dajemy bo chodzimy do innego kosciola

Jaki wniosek? Money, money, money..........
Uśmiałam sie

Jutro Was nadrobie bo dzis pijemy piwo z Tż i ogladamy avatar
Buzia Kocham Was - e
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 18:57   #420
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny jutro wpadne na dluzej i opisze Wam co mi nasz proboszczyk dzis mi powiedzial a propo chrztu

Zeszczata sie

W skrocie - jestesmy poganie, chcztu nam nie da, prawo koscielne go nie obchodzi i Tż ma sie wyprowadzic ode mnie

A i na tace nie dajemy bo chodzimy do innego kosciola

Jaki wniosek? Money, money, money..........
Uśmiałam sie

Jutro Was nadrobie bo dzis pijemy piwo z Tż i ogladamy avatar
Buzia Kocham Was - e
grzesznicy wy

Maja
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości