|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia)
Ja też mówiłam, że nigdy więcej dzieci, a tu proszę, po ponad półtora roku mi się odmieniło.
Też pamiętam, że skurcze parte to było zbawienie Chociaż jak czytam, o tych waszych długich porodach i dużych dzieciach to ja miałam "lajcik" od takich porządnych skurczy minęły 4 godz i mała była u mnie na brzuchu.Niunka, to do roboty może akurat córeczka wam wyjdzie
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
oj troszke musimy jeszcze poczekac....o ile wogole bedziemy mieli drugiego bobas
musze isc w koncu do pracy bo jak narazie to na wychowawczym siedze a jak już pojde do pracy to chcemy kupic mieszkanie i wziasc kredyt wiec nie wiem czy bede mogła sobie pozwolić na to żeby pozniej siedziec w domu bo kredyt sam sie nie spłaci
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na temat swojego porodu sie nie wypowiadam. 10.5h mi wystarczy. no ale ze to nie był normalny poród to nie skreślam wszystkich naturalnych ze straszne
i tak zostane przy cesarce![]() a tżnagle zaczął bez problemów kąpac małego i już wie gdzie wszystko stoi i łądnie karmi o 1 w nocy. ja przynajmniej dzieki temu moge troche lepiej pospac ![]() uspałam małego bo mi marudził i ide sie uczyc. paaaa |
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
co do długości porodu to u mnie zależy jak patrzeć.Położna wposująć do książeczki powiedziała, że wpisuje dopiero od momentu podania oxy i jest 9h35min ale, że skurcze złapały mnie w domu od 3 w nocy to jakby całość chciał policzyć to 15 h 35 min ale skurcze parte tylko 15 min.
Chociaż jakieś 2 miesiące po porodzie miałam strasznie problemy z zebem..nie spałam po nocach bo mnie bolał...i wtedy stwierdziłam, że chyba wolałabym urodzić drugi raz....może ból większy ale rodząc przynajmniej wiesz, że to ma koniec a ból zeba niewiadomo kiedy przejdzie ja na szczęście nie zraziłam się do SN chociaż tak jak juz pisałam nie byłam przygotowana na AŻ TAK WIELKI ból
|
|
|
|
|
#395 |
|
Wtajemniczenie
|
jatez nie byłam przygotowana. a ze u mnie rozwarcie 8cm robiło sie 910godzin to myslałąm ze oszaleje. i wogóle skurzce za krótkie.. zero znieczulenia masakra.nigdy wiecej
mam nadzieje ze znajde za 3 ata takiego lekarza który mi da skierowanie na cesarke bo podobno w wiekszości przypadków jak kobieta miałą cesarke to druga tez robia cesarke. ale wiem ze niekoniecznie i tego sie boje
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja po mojej cesarce stwierdzilam ze nigd wiecej dzieci ale im mniej mnie boli a patrze na Moja Zuzie to mysle ze skusze sie na jeszcze jedno jak bylow planach za te dwa lata i chyba jednak tez cesarka.. ![]() dzisiaj znowu piekna pogoda
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam koleżanke która miała taki lekki poród że mało co w toalecie nie urodziła....bo myślała ze jej sie siku chce a to były już skurcze parte....przy nastepnym porodzie ( jak bedzie nastepny
) tez bym tak chciała
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze lekarz masował żeby je powiększyć szybciej to było gorsze niz pchanie małego przez kanał rodny.Asiuuulka my też sie cieszymy ze słoneczka- spacerek będzie fajnusi |
||
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcoiaz dluzej sie w szpitalu zostaje no ale trudno
|
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam wolę SN
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- ja dzisiaj idę z moim dzieckiem tylko koło bloku...bo idziemy na nóżkach bez wózka...zoabczymy jak pójdzie.. |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() 21 lat mama Oskara 4.11.2008 CC |
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu o następnych dzieciokach sn czy cc
szalone A ja miałam dzisiaj taki sen właśnie w tym temacie śniło mi się właśnie, że mnie na cc przygotowują i się strasznie bałam bo miałam być przytomna i wszystko widzieć, i bałam się, że to niby znowu Filip ma się urodzić w takim kiepskim stanie. I tłumaczyłam im, że ja mam dwumiesięczne dziecko i jakim cudem tak szybko mam znowu rodzićI powiem Wam, że nie wiem czemu wszystkie laski tak narzekają na cc, bo jak dla mnie to to jest super sprawa i ja swoją wspominam bardzo dobrze, gdyby nie problemy z Małym. Jasne, że trochę boli, pierwsze kilka godzin jest ciężkie ale jeśli o nie chodzi to nie było aż tak źle, a mam niski próg bólu i przy zakładaniu wenflonu rycze Po tych paru godzinach krzyżowych dziękuję bardzo za sn. Nie wiem, może dlatego tak szybko doszłam do siebie, bo myślałam tylko o synku a nie o sobie w każdym razie jeśli kiedykolwiek jakakolwiek wpadka (bo świadomie to w życiu W ogóle wczoraj kupiłam wreszcie wage po dwóch miesiącach mam raptem 19 kg mniej:mdlaje: miałam nadzieję, że trochę więcej ze mnie zeszło, ale cóż, przynajmniej mam teraz większą motywację, żeby walczyć z sadełkiemZeberko na pewno bedzie wszystko dobrze z Piotrusiowymi oczkami, zobaczysz ![]() I również witam nowe mamy
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
ALE SEN
i też dla mnie tylko cc!!! wez nie mów o wadze bo ja od 6 stycznia schudłamz 8kg i od wczoraj nie jem biszkoptów i herbatników. bo waga zaczeła iśćnie w ta strone co tzreba ja chce juz zaczac ćwiczyć!!!! a pzreczytałam na necie dzisiaj ze normalne ćwiczenia to gdzieś tak za 2 miesiącezastanawiam sie czy nie przestać karmić i przerzucic sie na diete Samanthy..ale to chyba głupi powód i pomysł...
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
paprotka - to chyba rzeczywiście nie jest dobry pomysł..
ja karmiąc młodego po 2 czy 3 miesiącach ważyłam 11 kg mniej niż przed ciążą...dodam, że w ciąży przytyłam 15 kg...co do porodu to ja myślę, że wiele zależy od własnych doświadczeń ) i nie można mówić o CC jeżeli się tego nie przeżyło...
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja nie mam porownania jesli chodzi o SN bo zadnych skurczy nie przezylam (dzieki bogu??
no ale mysle ze drugie to tez CC wkoncu widze ze da sie przezyc my za godzinke tzn w ciagu godziny jak mala sie obudzi karmimy sie i idziemy do przychodzni spacerkiem ![]() Mi tez dzisiaj przyszla waga narazie korzystam z braku apetytu wiec zadnych diet nie stosuje i zdrowo sie odzywiam staram sie nie jesc slodyczy aczkolwiek nijako to wychodzi a co do cwiczen to mi powiedziano ze nawet do pol roku nie wolno cwiczyc
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cc dobrze wpominam,po operaji dostalam tylko jeden zastrzyk przeciwbolowy do wenflonu i reka bolała jak fiks
potem jak przychodzily pielgniarki z kolejna dawka to bronilam sie rekami i nogami zeby mi juz tego cholertwa nie dawali...bo w sumie mnie nic nie bolalo,naprawde
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie...skurcze to jest porażka ale warto w sumie doczekać tego pięknego momentu kiedy dziecko wychodzi...ahh
a co do wagi to dziewczyny jeżeli karmicie to uwierzcie, że to pomaga ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Ja to się PANICZNIE bałam wypróżnić...generalnie połóg jest fuj
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też miałam cewnik założony...nigdy wiecej...może nie bolało mnie mocno ściaganie ale dziwne uczucie a miałam założony tylko dlatego bo moja doktórka zapytała czy mi sie chce siusiu a Ja powiedziałam że nie wiem ale moge isć do toalety( byłam już na sali porodowej) a ona stwierdziła ze założa mi cewnik fuj ...wogóle po 16 godzinach męczarni powiedzieli mi że bede miała cesarke bo dziecko jest źle ułożone i już wezwali doktórke ale na szczescie przyszła moja pani ginekolog i przycisła mi noge do brzucha ból niesamowity i dzidzia sie przekręciła... cesarki nie chciałam dlatego bo już miałam rodzić a oni wymyślaja..
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Może ja będę mieć CC to jako pierwsza będę mieć porównanie
W sumie to nawet bym wolała cc, jak na razie to się ono zapowiada, bo mała siedzi na pupie, a nie mam zamiaru godzić się na SN pośladkowoTylko właśnie tego cewnikowania byłam ciekawa, jak to się odbywa tak w praktyce? Na żywca, czy juz podczas znieczulenia? no i potem usuwanie go? I czy są jeszcze jakieś zabiegi przed CC? (jakaś lewatywa, albo inne przyjemności? )---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Zielona, witaj
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() A ja jak drugi raz bym miała rodzić to także SN już po tych dwóch godzinach chciałam chodzić ale nie pozwolili szwy też jakoś strasznie nie bolały, siku łatwo się robiło i nawet ta pierwszą kupeBylismy dzisiaj dłużej na spacerku było fajowo |
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm zakladanie masz normalnie przed CC czyli przed znieczuleniem.. czujesz jakbys chciala siku ciagle ja nie mialam lewatywy i potem znieczulenie i ciecie ogolnie lajt potem tylko sa cierpienia ale da sie przezyc Juz po spacerku i po wazeniu iiii Zuzia wazy juz 3 kilo czyli pieknie tyjemy a teraz dla mnie chwilka odpoczynku jakas godzinka |
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
A ja tam przeżyłam cewnik bez problemu i zakładanie i wyjmowanie
po cc też na siłę mi dali zastrzyk przeciwbólowy bo mi nie wierzyli, że nie potrzebuje Z kibelkiem też absolutnie żadnego problemu![]() Ależ mam dzisiaj dziecko grzeczne wczoraj cały dzień mandziolił i buszował a dzisiaj pięknie śpi, aż zdąrzyłam posprzątać wszystko, ugotować, pranie zrobić, wyprasować i jeszcze się ponudzić chwilę Asiulka super, że mała tak ładnie przybiera Puma cewnik zakładają tak normalnie bez znieczulenia, nie jest to przyjemne, ale nie boli. Wyjmują też normalnie, parę godzin po zabiegu, żeby zmusić do wstawania później. Ja lewatywę miałam, bo cc nieplanowane było, a tak to nie wiem, raczej od szpitala zależy, czasem robią, żeby potem niespodzianki nie było jak się leży już po a jeszcze wstać nie można a czasem nie, tak jak u Aśki I przed cc jeszcze Cię ogolą taką specjalną żyletką tzn konkternie brzuszek i wzgórek tam w miejscu cięcia, potem wysmarują jodyną chyba i ciaachhh Oczywiście po znieczuleniu
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogolnie najwieksza mobilizacja do wstania jest jak dziecko placze wszystko mnie bolalo ale bardzo szybko wstawalam![]() ta jodyna mi brudzila wszystko normalnie cala pomaranczwa bylam babka chciala mi dac masc na 100 ale stwierdzilam ze i tak nie ma pewnosci ze nie znikna wiec zrezygnowalam a ja dostalam od Tzeta plytke alicii keys na urodzinki
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Ja to miałam przeczucie w ten dzien co jechałam do szpitale...cała sie ogoliłam wykapałam zdązyłam sie połozyc a po 5 minutach dzwoni telefon Ja sie podnosze z łóżka a tu mi wody zaczeły leciec
nie wiedziałam co sie dzieje
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka, Sweet, dzięki za szczegółowy opis
![]() Zuza już ładnie przybrała na wadze, zobaczysz jak zatęsknisz za taką małą jej wagą, później to ręce odpadają ![]() A Filip, faktycznie ładnie dzisiaj spał przez cały dzień, skoro tyle zrobiłaś i jeszcze zdążyłaś się ponudzić ![]() Asiulka, masz dzisiaj urodziny? Jak tak, to wszystkiego najlepszego
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam CC ale moja siostra najpierw miała operację na mięśniaki i krojona była tak samo jak na CC a w następnym roku rodziła SN i powiedziała, że zdecydowanie woli SN bo człowiek szybciej jest "samodzielny"
A u nas tak wogóle to CC jest pod narkozą w standardzie robione... |
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
niee
dopiero bede miala w srode
|
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dziewczyny jutro wpadne na dluzej i opisze Wam co mi nasz proboszczyk dzis mi powiedzial a propo chrztu ![]() Zeszczata sie ![]() W skrocie - jestesmy poganie, chcztu nam nie da, prawo koscielne go nie obchodzi i Tż ma sie wyprowadzic ode mnie A i na tace nie dajemy bo chodzimy do innego kosciola ![]() Jaki wniosek? Money, money, money.......... ![]() Uśmiałam sie ![]() Jutro Was nadrobie bo dzis pijemy piwo z Tż i ogladamy avatar Buzia - e
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzesznicy wy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Chociaż jak czytam, o tych waszych długich porodach i dużych dzieciach to ja miałam "lajcik"

musze isc w koncu do pracy bo jak narazie to na wychowawczym siedze a jak już pojde do pracy to chcemy kupic mieszkanie i wziasc kredyt wiec nie wiem czy bede mogła sobie pozwolić na to żeby pozniej siedziec w domu bo kredyt sam sie nie spłaci
i chyba jednak tez cesarka..
) tez bym tak chciała

w każdym razie jeśli kiedykolwiek jakakolwiek wpadka (bo świadomie to w życiu