|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
![]() wogole dziewczyny niektorym to sie naleza bo jak cos kupia zamiast od razu sie chwalic to pozniej zniecierpliwiona musze sie prosic na zdjecia i czekac z jezorkiem na wierzchu az je wkleja farminka to ladnie zes urzadzila tego swojego meza ![]() ja tez ostatnio czytam ksiazki maz zasypia a ja zapalam swiatlo i dalej wertuje strony choci w ciazy teraz przez bol dupny ciezko mi znalezc sobie pozycje do czytania od mamy wczoraj dostalam 3 ksiazki Nicolasa Sparksa a uwielbiam jego ksiazki ![]() obiadek mam gotowy sosik smietanowo ziolowy z filetem z kurczaka i z marcheweczka ziemniaczki tluczone z maselkiem do tego na dodatek rzodkiewka ze smietanka
|
|
#4802 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
prosze o glosy
|
|
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie boicie się teraz przy mnie pisać o jedzeniu? Jak mi narobicie smaka to może nagle żarłoczna farminka znaleźć się u Was i Wam pozjadać całe te obiadki ![]() |
|
|
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczynki
dzieki dzidzia za pamiec nie pisalam bo przez 2 ostatnie dni kiepsko sie czulam, bylismy u innego lekarza i bardzo dobrze zrobila nam ta wizyta. Porozmawial z nami, uspokoil no i podpatrzylismy znowu fikajace malenstwo. Wszystko jak najbardziej w porzadku. Tylko po tym calym przeziebieniu dopadly mnie rewolucje zoladkowe, jak z 1trymestru. Meczylo mnie tak dwa dni...do pracy nie chodzilam.Gin kazal odstawic urosept, ze wzgledu na brak jakichkolwiek objawow zwiazanych z pecherzem... ani czesto nie sikam, nic mnie nie piecze itd... a moj genialny prowadzacy kazal to lykac. Dzis czuje sie o wiele lepiej, bylam w pracy..jutro jade do Krakowa na wyklady...jest super ![]() Widzialam piekne brzuszki ciazowe Sledze Was na biezaco ![]() piszcie duzo, bede nadrabiac w niedziele |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt zapomnialam o tym, ale w poniedzialek mam tez usg 3d i ze o tym zapomnialam!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Tak wtorek lepszy.
|
|
|
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj na 18 USG połówkowe, od rana o niczym innym nie myślę,
nie mogę znaleźć listy co powinni maleństwu zmierzyć, boję się, że o czymś zapomną, ja będę zakręcona totalne jak go/ją zobaczę i nie będę pamiętać o co pytać... kartkę z listą tych rzeczy do sprawdzenia bym sobie zrobiła, tylko nie wiem co mają teraz mierzyć, jak któraś ma, PLEASE wklejcie |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
hehe niezawsze to sie zapedzilas
![]() aniaa a ty masz chyba jutro 3d nie? vette jednak czasem sie przydaja konsultacje u innych lekarzy ciesze sie ze juz sie lepiej czujecie ![]() farminka do mnie masz kawal drogi wiec chyba zdarze schowac cos dla tz'ta ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- ola 3mam kciuki za usg niestety nie mam takiej listy
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny! Ja też spodziewam się dzidziusia a dokładnie córuni w lipcu i też zamartwiałam się jak to jest z tymi ruchami. Czasem Niunia jest bardzo aktywna, a dzis na przykład od rana spokój. Jakieś pół godzinki temu pokopała troszke i teraz znów nic. Ale widzę, że u Was podobnie, więc jest chyba wszystko ok. Moja też reaguje na jazdę samochodem, zapięty pas, podkulone nogi i na głos męża. Jak wraca z pracy to zaczyna się dyskoteka w brzuchu, a ja wtedy jestem przeszczęśliwa bo wiem, że wszystko jest w porządku. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#4809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
jusdan77 nie martw się tez tak mam w poniedziałek i we wtorek mała szalała cały dzię az sie dziwiłam czy na wogóle sypia? wczoraj i dzisiaj jest spokojna chyba odsypia te dwa dni.
Ja tez jutro mam 4D, juz przeżywam!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-03-04 o 13:51 |
|
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
No to u mnie jest podobnie! Niby wiem, ze jest wszytsko dobrze bo tak zapewnia mnie lekarz, który robi usg 2d, ale mimo wszytsko to 4d to przeżywam bardzo. Chciałabym mieć je już za sobą i mieć świadomość, że drugi lekarz powie mi, że dzidzia jest zdrowiutka i pięknie się rozwija.
|
|
|
|
#4813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy wiecej. Za miesiac mam polowkowe, jezeli nie odpowiedza mi na wszystkie pytania to ich ubije. ![]() Cytat:
Po raz kolejny zastanawiam sie nad zmiana lekarza...jest gburowaty i malomowny, to jak przyjmuje pacjentke zalezy od jego humoru w danym momencie, nie do konca mi to odpowiada...ale dam mu jeszcze jedna szanse. Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-03-04 o 14:03 |
||
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
pilotka, misiulka , ania, niezawsze, zuziunia, wiolek, - dzięki kochane
![]() olenka cudny maluszek ![]() marta każdy ma inne tempo nie martw się napewno wsio ok.(do 22 tc masz czas) Daj namiary na te paste ja zawsze mam jakies podrażnienia a co do depilatora nie moge się przełamać bo od lipca leży nówka(ogoliłam tylko pół łydki) boli cholerstwo tak to maszynka zwykla gole. U mnie nie padało dziś , zero śniegu ale zimnica. kasha gratulacje jusdan no fajnie ci sie udalo z wózkiem hd urocze mebelki ![]() vette dobrze ze wszystko ok olakola ![]() ewelinka witaj anuszka no właśnie , pochwal się łóżeczkiem Cytat:
A ja dziś na obiadek schabowy, modra kapusta i ziemniaczki Sporo jutro ma to 3d, 4d ja też ![]() ślązaczki mam nadzieje, że i mnie uda się spotkać z wami( tak by mnie TŻ przywiózł....) Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-04 o 14:09 |
|
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do całego ciała: http://allegro.pl/item929295152_moom...lna_skora.html Ja mam obie. Bardziej opłaca się tą dużą, którą również używam do depilacji twarzy i bikini. Mała jest nie wydajna. Czekam na te kopniaczki i nie mogę sie doczekać. Ja na obiad mam zupę fasolową. Tata przewiózł z Włoch taki mix fasoli, groszki. I robię z tego zupę, ciekawe co mi wyjdzie. Mam pytanie. Czy zagęszczacie zupy mąką? Jak tak, to jak sie to robi? |
||
|
|
|
#4817 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kciuki zacisniete I koniecznie daj znac po, jak poszlo.
|
||||||||
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy na zakupach zeby lodowke zaopatrzyc przed przyjazdem rodzicow no i oczywiscie kupilam paczka ktorego juz pochlonelam a teraz caly czas mysle o kanapkach bo patrza na mnie bulki z dynia a w lodowce ogorek papryka pomidorki wedlinka swieza
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wypożyczyłam sobie dzisiaj 4 książki, ambitnie wzięłam 2 historyczne, gdzie ja jestem osobą która historii nienawidzę,ale wiem też że są książki godne uwagi... jednak niestety to nie jest to, ja jestem ciemna z histy, a te ksiązki co wzięłam to uzupełnienie wiedzy na niektóre tematy dla tych co już coś wiedzą... podobno Wytropić Eichmanna - dobra książka...
Poza tym może polecicie coś dobrego, lekkiego, wciągającego ma ktoś coś od siebie? W najbliższym czasie zamierzam wypożyczyć sobie książki Szmitta Jusdan to jak będziecie tutaj to daj znać, może uda Ci się wkońcu namówić TŻa... Siala Bala, Papeteria... to w takim razie wy Nam zostajecie. Może z Wami uda się spotkać też następnym razem bo chyba już nikogo ze Śląska i okolic nie ma?
|
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Pochwale sie, co wczoraj upolowalam dla mojej malej ksiezniczki
![]() Cale 3$
|
|
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnio wogóle nie mam apetytu, w domu jem tyle co nic, rano nie mam na nic ochoty, więc śniadanko to tylko jogurt, na obiadek zupka i w sumie koniec. Za to w pracy mogłabym podjadać bezprzerwy. Zdjątka zakupów postaram się wrzucić wieczorkiem. Ale wczoraj udało mi się wygrzebać spodnie dresowe od Ralpha Laurena, po za tym kilka śpiochów, body i kaftaniki. Tak to wczoraj rozłożyłam i śmiałam się do brata, że ten mój Maluszek ma więcej ciuchów ode mnie
Umówiłam się dziś z siostrą Maćka, ta sprawa ciągle nie daje mi spokoju. Chciałabym, żeby ona się wyjaśniła. Ciągle tylko słyszę, że jak Maciek zobaczy dziecko to zmieni zdanie. I tak myślę, myślę, myślę, tylko czy to nie są złudzenia, że zmieni zdanie, mnie się wydaje że są... Czemu to musi być takie trudne?
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już najedzona- leczo wyszło pyszne, dla odmiany dodałam fasolę czerwoną i ogóra kiszonego
I taaakie pikantne, mniam Wklejam zdjęcia łóżeczka(a raczej aukcji, bo jeszcze nie mam go w domu).Mój kolor to dębowy: http://allegro.pl/item929872653_loze..._lolek_ss.html I jeszcze wanienka. Tej z przybornikiem nie wzięłam, bo za mała. Wzięłam taką, któraś z Was mi poleciła Kolor perłowy wzięłam:http://allegro.pl/item931902399_wani...by_okbaby.html ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie jest to najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytałam, a czytałam ich naprawdę sporo. Zresztą polecam wszystkim dziewczyną. Mnie ta książka tak wciągnęła, że mam już swoje na półce, tak zczytane, że szok ostatnio czytałam je 5 raz, dla Maluszka... mnie się wydaje, że ja na kartkach tej powieści odnajduje siebie, swoją miłość i wogóle... Ale się uzewnętrzniam
|
|
|
#4825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzidzia chyba też się najadła, dostała energię i kopie mamusię jak szalona
kashha, na pewno przeczytam jak są u mnie w bibliotece, bo tez jestem pożeraczką ksiązek
|
|
|
|
#4827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra ide sprzatac bo tylko lazienke ogarnelam i to nie cala :/ ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Trudne jest zycie samo w sobie tak po prostu ale zobaczysz wszystko sie ulozy. Znikam ju nie czytam was obiecuje!!! |
|||
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tzn jutro sie okaze czy nie bede ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4830 |
|
BAN stały
|
Nie znoszę fasolowej i grochowej...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Kupiłam 
naleza bo jak cos kupia zamiast od razu sie chwalic to pozniej zniecierpliwiona musze sie prosic na zdjecia i czekac z jezorkiem na wierzchu az je wkleja
to ladnie zes urzadzila tego swojego meza 

nie pisalam bo przez 2 ostatnie dni kiepsko sie czulam, bylismy u innego lekarza i bardzo dobrze zrobila nam ta wizyta. Porozmawial z nami, uspokoil no i podpatrzylismy znowu fikajace malenstwo. Wszystko jak najbardziej w porzadku. Tylko po tym calym przeziebieniu dopadly mnie rewolucje zoladkowe, jak z 1trymestru. Meczylo mnie tak dwa dni...do pracy nie chodzilam.

Nigdy wiecej.