|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
Ja kiedys byłam z podobnym bólem a okazało się że to nie jajniki a kiszki
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja rowniez dziekuje
Zdrowych, radosnych Swiat Wielkiej Nocy dla Was i Waszych Rodzin!! A co do Swiat wlasnie to prosze mi tu szybciutko pisac jakie potrawy beda na waszym stole, bo potrzebuje inspiracji dla samej siebie. Ale byloby milo cos pysznego podjesc a nie tak tylko ugotowac i juz
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Wpadam tylko poprosić o zmianę daty @ na 20.03. Na dłużej zajrzę kiedy indziej,
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to by było dobrze, bo aż się boje Weronia nie strasz mnie Virginia wszystko wporządku Misia????? |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja Cie strasze przepraszam ja miałam wtedy jakieś zblokowanie w jelitach ale dostałam wegiel i przeszło
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku repertuar ograniczony, bo piekarnik się zepsuł
Ale będą jajka faszerowane, jakieś sałatki, ciasta gotowe, jedno zrobione przez nas(sernik na zimno), mama zrobi galaretę na golonce , a reszta u teściów i nie wiem co będzie![]() ewurka oby nic poważnego A mocno Cię ciągnie/boli? Może to przed @?
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-30 o 19:59 |
|
|
|
#3217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tity dopiero co skończyły mi się płodne więc to nie na @, zresztą nigdy tak mnie aż nie bolało jak teraz od soboty...dziewczyny piszą o zapaleniu jajników... Galareta na golonce o boszzeee brzmi pysznie, ja pracuje całe święta, ale mężuś kucharz, wiec zrobi pyszne jajka faszerowane może jakieś ciacho
Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-03-30 o 20:07 |
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Mi możesz wpisać wiek 27latek
Mam kłopoty z netem, zmieniamy operatora - dowiedziałam się jak już net wył (tym się szwagier zajmuje) i mogę go nie mieć jeszcze sporo czasu. Tymczasowo mamy net z jakiejś sieci komórkowej ale chodzi tragicznie... Nawet nie próbuję odpalać filmiku Elci, także jakbyś mogła podeślij mi link na PW to sobie obejrzę jak już będę mogła a nie będę musiała szukać w wątku... A u Was są 2 spowiedzi jak mieszkacie razem? Już kiedyś chyba Wam pisałam, że nas (w sumie mnie bo ja poszłam pierwsza a Tz stał za mną) ksiądz odesłał z kwitkiem z pierwszej spowiedzi (w sumie to nawet przekreślił ją na tej karteczce) bo stwierdził, że to jest bez sensu skoro mieszkamy razem, nie pomogło tłumaczenie, że my chcemy wytrzymać w czystości do ślubu... No cóż, przynajmniej nie musieliśmy sobie przyjemności odmawiać :co jest: I gratuluję rozpoczęcia staranek... Kurczę nawet nie da się normalnie cytować przy tym necie, jakieś dziwne krzaczki mi przy okazji wyskakują... A wgl jak się sypie to się sypie, nie mam TV (muszę kartę odesłać, bo zepsuła się przez nagłą awarię prądu chyba i poczekać aż przyślą nową), netu też nie miałam (i momentami teraz też mi ucieka), zapchało się szambo i się nawet wykąpać nie mogę (a miałam pranie zrobić, włosy farbnąć...) i przyjadą dopiero jutro je wyczyścić... Do tego mam katar, dusi mnie coś pod żebrami i spać nie mogę, pogoda tak się zmienia że nie wiadomo czy z domu wychodzić... Ech...
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, dziewczyny... Tak się zastanawiam - że straszne panikary z nas zrobił ten internet...
Szukanie sobie innego gina dlatego, że mój nie ma USG; bieganie do innego na początku 5 tygodnia, bo tamten mnie przyjmie dopiero (?!) na początku siódmego; USG co miesiąc... Przecież to przesada. I sama daję się też w to wkręcić A przecież nasze mamy szły do ginekologa kiedy przez jakiś czas nie miały okresu (nie było szeroko dostępnych testów), więc też wypadał szósty-siódmy tydzień najwcześniej. Nie miały albo rzadko miały USG... Więcej dzieci z problemami się rodziło wtedy? Nie wydaje mi się... Zresztą z tego, co wyczytałam na medycznych stronach, pierwsza wizyta, potwierdzająca ciąże, powinna się odbyć właśnie między 6 a 8 tygodniem, a pierwsze USG w zasadzie zalecane jest w 10! Więc czemu mamy takie jazdy na tym punkcie?
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a propo książek, musze zacząć czytać swoją leń jestem i tyle ![]() Kretencja ma racje z tymi ginekologami i z panikowaniem z usg, w uk pierwsze usg jest chyba w 12 tygodniu ale nie jestem pewna. Koleżanka właśnie panikowała, bo nie miała wymiotów, nic nie czuła i nie mogła nic zobaczyć, chciała jechać do Londynu do polskiej przychodni wariatka póżniej, po usg była bardzo spokojna i już dała spokój. Po prostu wszyscy do ciąży podchodzą inaczej Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-03-30 o 20:34 |
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Kurcze nigdy nie myślałam o tym w ten sposób jest w tym dużo racji
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz pewnie rację z tym bieganiem co miesiąc na usg, ale jak widze moją kumpele co miesiąc po usg z bananem na buzi przez tydzień to myślę, że nic w tym złego ![]() Chociaż akurat dla mnie to byłoby ważne, żeby usg robił lekarz prowadzący ciążę, ale ja wogóle jestem dziwna i po różnych jazdach 'lekarskich' strasznie trudno mi zaufać jakiemuś lekarzowi Ewurka--> trzmam kciuki, żeby przeszło to ciągnięcie... Lindsley--> to już chyba dość klęsk będzie ![]() Ide chyba do spanka
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Danika, ja też lekarzom średnio ufam. Ale temu tak
A wcześniej staraliśmy się 9 czy 10 miesięcy...Przyznam szczerze, że nie jestem pewna, czy robienie tak często USG nie jest szkodliwe... Gdzieś przeczytałam, że nie stwierdzono negatywnych skutków, ale... lepiej nie przesadzać. Staram się zdroworozsądkowo myśleć, choć to niełatwe. Z drugiej strony... myślę, że najlepsze dla dziecka Wiecie co?... Ja nawet na betę nie mam jak iść w tym tygodniu
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dzięki Ci bardzo za troskę
Muszę się mało oryginalnie wytłumaczyć brakiem czasu... A próbuję jeszcze żyć , coś obejrzeć, przeczytać, podzielić się wrażeniami na blogu...No i udzielam się w jeszcze jednym konkurencyjnym wątku . I zwykle jest tak, że jak już tam wszystkim odpiszę, to brakuje mi czasu na Was, i odwrotnie.Postaram się jednak jutro coś dłuższego tutaj spłodzić .A póki co życzę wszystkim dobrej nocki!
|
#3225 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przecież nie musi robić usg przy każdej wizycie.. bez przesady.Cytat:
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Tity ja wcale nie maiłam zamiaru obrażać księdza, przecież jak mnie spowiadał to pewno zapomniał juz co mówiłam na następny dzień tym bardziej że mnie nie zna...... co mi tam.... troche rechotałam orzy tym konfesjonale...
. ..... czy ja dobrze wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi że nie należysz do "klanu kościelnych ulubienic", i chyba bardzo wierząda to nie jesteś ( nie odpowiadaj jeśli to tajemnica i przepraszam z góry jeśli jestem zbyt wścibska )Weronia pytałaś co robić żeby mąż był posłuszny........ po prostu chwalić go za każdą głupotkę którą robi, ale myślę że to nie jest tajemnica..... chyba wiadomo że tylko w taki sposób można coś wymusić na TZ prawda? Lindsley ![]() Dziewczyny czytam ostatnią część sagi " zmierzch", i nie powiem pierwsza połowa jest bardzo wciągająca nie to co tom 2 i 3 na których się bardzo zawiodłam |
|
|
|
#3227 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity, a na codzień używasz podkładów itd...? Czy juz po wszelkich zabiegach u kosmetyczki nie czujesz potrzeby używania ich na codzień?
Lenko, jak sie czujesz? ![]() Virginia chociaż czas Ci szybko leci, w tym całym zabieganiu
|||||||||||||||||||||
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Lenka miło, że ktoś myśli tak jak ja
A jak tam się czujesz?Sloneczko żadna tajemnica, nie dostąpiłam łaski wiary a kościół to zupełnie oddzielna sprawa, w której wiele rzeczy mnie baardzo irytuje. No chociażby takie niegrzeczne pytania jak na Twojej spowiedzi, no ale to w końcu tylko człowiek i często się na chama trafia po prostu.Cytat:
![]() U nas dzisiaj słoneczko, zobaczymy jak będzie potem. Idę dzisiaj do lekarza po skierowanie na rtg w końcu. Może coś się wyjaśni z tym tyłkiem, bo mi życie utrudnia. Mam problem ze zdjęciem spodni i założeniem butów... |
|
|
|
|
#3229 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity, ja to po ciazy (dobre sobie
żyje złudzeniami ) wybiore sie na jakies zabiegi, które moze moje przebarwienia zlikwiduja
|||||||||||||||||||||
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kosmetyczka na przebarwienia ma laser, to chyba najskuteczniejsze i kosztuje tylko co zabieg normalny,a efekt jest lepszy. Mama sobie zrobiła ostatnio, bo miała jedną plamkę na twarzy, przez jakiś czas była ciemniejsza, a teraz już blednie. Później tylko ma iść na zabieg złuszczający i nie powinno być widać już nic v
|
|
|
|
#3231 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
takie coś by mi się przydało ![]() Tylko znając moje mozliwości, polece do kosmetyczki co ost u niej bylam (rok temu ) i ona i tak sama coś wymyśli...Chyba juz musze kase zbierac na wizyty kosmetyczne ------ Dzis wizyta u ginki, wiec powooooli bede sie szykować
|||||||||||||||||||||
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny.
Dziś jestem w miarę spokojna, co ma być to będzie. W końcu w Anglii na pierwszą wizytę zapraszają... ok.12 tygodnia! Właśnie dziś mi się śniło, że dostałam jakiegoś strasznego plamienia. Sny sprawdzają się na odwrót więc wszystko będzie OK.Jedyne co mnie martwi, to że muszę jeszcze dwa tygodnie przepracować bez skonsultowania, czy to na pewno bezpieczne... Ale w moim przypadku to tylko 4 czy 5 dni, więc jakoś to będzie. Jeśli chodzi o cerę, to ja mam z moją kłopoty. Nie miałam jako nastolatka jakiegoś strasznego trądziku, tylko od czasu do czasu jakiś pryszcz mi wyskoczył. No i wągry Normalnie teraz chyba mam gorszą Mam też sporo śladów po tym, jak kiedyś dość brutalnie wyciskałam wągry (miałam taki okres), na szczęście bledną.. Czoło ma tendencję do okropnego błyszczenia, no i niestety mam sporo zaskórników, najwięcej na nosie... Choć niedługo skończę 27 lat, ciągle używam żeli i kremów dla nastolatek, bo zamiast pierwszych zmarszczek - ja mam pryszcze
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-03-31 o 08:39 |
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozsądne podejście!! Oj szybko, ostatnimi czasy chyba za szybko.. Cytat:
![]() Hejka wszystkim Wczoraj wstałam przed 7, poczytałam książkę i zaczęłam się zbierać do kosmetyczki, do której zresztą umówiła mnie właściwie koleżanka, inaczej na pewno bym się do niej nie wybrała. Wizytę, jak zresztą prawie wszystko ostatnio miałam policzoną co do minuty, a był lekki poślizg bo ktoś tam wcześniej przyszedł później itd. Skutek był taki, że kosmetyczka bidulka dwoiła się i troiła, robiłam mi jednocześnie maseczkę i depilację (nóg) . Kosmetyczka super, zresztą to kosmetolog, nie kosmetyczka, bardzo dokładna, mówi, co robi, jaki to ma skład, na co pomaga itd. Masaż twarzy zrobiła normalnie boski. Tylko ten stres, że zaraz korki. Następnym razem nie dam się tak wciągnąć i będę się umawiać z zapasem. Na korki przyszłam równo z moim korkowiczem (na szczęście uprzedziłam telefonicznie, że mogę się troszkę spóźnić) a takich sytuacji bardzo nie lubię (to już druga w tym roku).Potem były korki, gdzieś tam w międzyczasie wpadła mama, którą też poganiałam z braku czasu Dziś zaraz lecę na śniadanko (wizaż pierwszy Zmykam,
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
virginia ja Cię podziwiam za tą aktywność i zorganizowanie. Ja bym tak chyba nie umiała, za bardzo rozlazła jestem
![]() Jeszcze co do cery, też kiedyś nie miałam niby dużych problemów, w 3 klasie liceum miałam jednorazowo masowy wysyp i niestety kosmetyki dla nastolatek wysuszyły mi buzię strasznie, teraz mam jednocześnie wysuszoną i robią mi się krosty, więc nie wiadomo jak ją pielęgnować. |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
No, zbieram się powoli do życia
Zjadłam śniadanie, muszę się umyć, ubrać i wziąć za jakieś sprzątanie... Trzeba w kuchni posprzątać, poodkurzać, jakieś pranie wstawić... Pogoda dziś boska, sama raczej nigdzie nie pójdę, ale na pewno wpuszczę do mieszkania trochę powietrza
|
#3236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kretencja no to pójdziemy do gina w podobnym czasie, ja ide 14 kwietnia Dla mnie wcale nie jest bez sensu, ze pójdziesz na usg po wizycie, lekarz przeciez nie musi robić usg zeby ciążę "wymacać" A usg będzie głównie dla ciebie takim naocznym potwierdzeniem, że faktycznie mieszka w tobie mała Kropka ![]() Święta to chyba świetny pomysł żeby powiedzieć rodzicom. My kupiliśmy smoczek i picollo szampana, moja siostra takie skarpetki maleńkie w pudełeczku. Testu bym nie dała, w końcu jest tam mój mocz Mojemu mężowi jak zrobiłam tapete na kompie z testem to on nawet nie wiedział co znaczą te 2 kreski i ile ich powinno być Nie wiem czy rodzice by też wiedzieli, za ich czasów nie było testów.Cytat:
Nie chce cie pouczać, bo nie o to tu chodzi, tylko chetnie bym kazdego kto brał slub kościelny bez przekonania zapytała dlaczego tak zrobił, skoro potem mówi, ze w Boga nie wierzy, o tak. Cytat:
lindsley Cytat:
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, dzięki za utwierdzenie mnie w moim postanowieniu, że wszystko jest OK i że nie ma co panikować
Trochę mnie tylko martwi, że nie wiem, czy ciąża rozwija się prawidłowo (np. czy nie jest pozamaciczna) i jak teraz powiem Rodzicom, a coś pójdzie nie tak, to będzie żal. Ale mój mąż słusznie uważa, że jakby coś poszło nie tak, to przecież i tak się dowiedzą... Może masz rację z tym testem Może bez sensu dawać rodzicom obsikany kawałek plastiku?...
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
abz no widzisz, ja bym z kolei chciała zapytać osoby, które mówią, że są wierzące, dlaczego kradną, zabijają, podkładają świnie sąsiadom i plotkują, no ale tacy są ludzi i nawet im przykazania nie pomagają. Ale nie ma nad czym dyskutować moim zdaniem. Ja szanuję poglądy każdego i mu się nie wtrącam, a co myślę to myślę
![]() A Ty jak znosisz ciążę teraz? ![]() Ollliwko bardzo ładne zdjęcie masz na nk ![]() A miałam zapytać, ale się wstydzę, która to dziewczyna urodziła ostatnio dzidziusia, mam ją na nk i nie znam po nicku....Paulina na imię ma... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-31 o 10:06 |
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
kretencja ja wiem, ze ciężko jest wytrzymać do usg, ale złego rozwoju ciąży to ty sobie nie wymyślaj OK?? Będziemy razem czekać do następnej wizyty
![]() Cytat:
![]() Póki co to ciążę znoszę dobrze, mam gorsze momenty czy gorsze samopoczucie, ale najbardziej sie ciesze, że nie wymiotowałam Już powoli kończę 14tc.
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, też się zastanawiałam, ale głupio mi było pytać
Abz, dzięki.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Ale byloby milo cos pysznego podjesc a nie tak tylko ugotowac i juz
za to by było dobrze, bo aż się boje
, a reszta u teściów i nie wiem co będzie
A mocno Cię ciągnie/boli? Może to przed @?

Normalnie teraz chyba mam gorszą
za rozsądne podejście!!