|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Dziewczyny a na liście staraczek nie było zadnej Pauliny? Weszłam na nk to zadnej Pauliny (oprócz Scio) nie mam w znajomych
Trzeba by mamusiowy watek przetrzepać, ale to raczej nierealne
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, no właśnie, ja też nie mogę znaleźć. Ale jestem pewna, że tę osobę znam z Wizażu...
|
#3243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jako kobieta, pragne miec piekna biala suknie, cala ceremonie i kosciol jako miejsce przysiegi. To chyba ma wszczepione od dziecinstwa kazda z nas, pozniej tylko rzeczywistosc to prostuje, kiedy rozumiemy co tak naprawde oznacza slub koscielny. Z gory uprzedzam, ze pisze tylko za siebie i nikogo tu nie krytykuje i nawet nie mam takich zamiarow w przyszlosci. Kazda z nas ma swoje zycie, swoje przekonania, wiare lub jej brak a ludzmi prawymi nazwac mozemy kazdego kto czyni dobro ludziom, zwierzetom, sobie i nie wazne czy jest Katolikiem, Muzulmanem czy Ateista. Tak mysle ja ![]() Ahas... ![]() No, dziewczyny za 2 minuty chwila prawdy... Wczoraj nagral mi sie glowny manager Hilfigera, ze chcialby porozmawiac na temat pracy STALEJ dla mnie!!!! Niestety nie moglam rozmawiac z racji "akcji poobiedniej z TZem", wiec dzwonie ja... Kurrrdeeee...!!!! Ale adrenaline mam ![]() :brz ydal: Trzymac kciuki, bo dzwonie!!!
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak na pewno będzie pięknie.I co z tą pracą?????????????
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pozmywałam, starałam kurze, powiesiłam pranie... Powinnam jeszcze podłogi poodkurzać, nie mówiąc o sprzątaniu w kuchni, ale jakoś się zmęczyłam i głowa mnie pobolewa. Nie chcę oczywiście brać tabletki, więc po prostu sobie posiedzę albo nawet się zdrzemnę, to może mi przejdzie...
|
#3246 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, ból glowy trwa
![]() Szyjka skrócona (mam się oszczędzać, obowiązkowo łykać nospe!), główka nisko... Tak mnie macała, że odfruwałam Pobrała posiew/wymaz na paciorkowca, L4 przedłuzone, serducho małego biło jak dzwon Kolejna wizyta 14/04 i będzie USG, a może 27.04 USG, w każdym bądź razie mam nadzieje, że 27.04 uda mi się, że J będzie na wizycie to ją uproszę o ostatnie USG dla tatusia ![]() Więc kobitki, które leca 14.04 na wizyte/USG lece z Wami
|||||||||||||||||||||
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurna, no!! Nie odbiera kom.!!! Ale on ciagle zajety jest i w biegu, wiec nie dziwne... Nagralam mu sie, ze czekam na jego tel. kiedy bedzie wolny... Jeszcze wiecej adrenaliny i padne tu na zawal A moja agencja wlasnie mi pisze, ze ma kolejna prace dla mnie, oczywiscie tymczasowa... No jak nie bylo pracy to nie bylo ponad rok a jak juz jest jedna, to przylaza nastepne, nawet jak nie szukasz A ja musze decydowac i to szybko
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij, ja prawdopodobnie mam 14.04. USG, chyba że gin powie mi, że to za wcześnie. Ale mam nadzieję, że nie, to będzie według mnie początek 7tc.
|
#3249 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwsze USG miałam jak polazłam na wizyte z beta ![]() Anessko
||||||||||||||||||||||
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
No to może u mnie też będzie już widać
![]() Ja na betę nie idę, jakoś nie czuję potrzeby (no, chyba że mnie lekarz wyśle)...
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, ale szybko czas leci.
![]() Anessa kciuki trzymam!!! Łączę się w bólu (głowy) Pogoda piękna, ale i ja i mama mamy bomby dzisiaj na karku, a nie głowy. Cytat:
![]() Byłam u lekarza, byłam na prześwietleniu, w piątek wyniki dopiero. Ale koleś co mi robił zdjęcie mnie rozwalił, zapytał "Co, kopnął ktoś...dobra impreza była, hehe" Zrobiłam przed chwilą owocowe tiramisu...
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam teraz ,że też nie wiecie kto to taki ja już od dłuższego czasu się zastanawiam... tity dziękuję wróciłam pół h temu z zajęć dopiero , napisałam się dzisiaj, nasiedziałam...
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-03-31 o 15:26 |
|
|
|
|
#3253 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki!
Cytat:
![]() .Cytat:
![]() Wróciłam wcześniej z kursów i zaraz z TŻetem i koleżanką urządzamy wieczór filmowy .Zmykam,
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewoje moje, kciuki pomogly, he he
![]() Przyjelam propozycje pracy na part-time, 20 h tygodniowo plus miesieczne bonusy za dobra sprzedaz z mozliwoscia wyrabiania wiekszej ilosci godzin i przejscia nawet na pelny etat Ale chyba najmilsze w tej rozmowie byly slowa managera. Powiedzial, ze bardzo mu sie podoba moj stosunek do pracy, jakosc jej wykonania i pomysly, miomo ze nie musialam sie przeciez starac pracujac dla agencji i tylko tymczasowo Najwazniejsze jednak jest to, ze bede wreszcie miala prace!! I zarobki, ktore nie beda moze powalajace ale lepsze to niz nic, no i zawsze to jakas mala pomoc do budzetu ![]() Ale dopoki nie podpisze kontraktu to jestem nadal otwarta na propozycje pracy ![]() U nas leje juz chyba piaty dzien, przylazlo tez znowu zimno paskudne a w Szkocji napadalo tyle sniegu, ze sa osoby smiertelne, wypadki i w ogole kiepsko ![]() No i co z waszymi propozycjami na Swieta? Tylko dzielna Tity napisala, a reszta?!![]() Aaaa, tak w ogole mam zrabany humor, bo zrobilam pierwszy raz wolowine w sosie z octu balsamicznego i bylam swiadoma, ze moze nie byc to danie super hiper jak z restauracji - nawet uprzedzialam TZa, zeby wiedzial. No i rzeczywiscie nie byla to rewelacja ale ogolnie dobre i zjadlam. TZ spojrzal tylko, skrzywil sie, zapytal czy MUSI TO zjesc, a uslyszawszy, ze nie, odsunal w najdalszy kat stolu i zjadl tylko salatke ![]() Nawet nie sprobowal a oczywiscie jego komentarz jakie to okropne musialam uslyszec Na dodatek caly dzien mnie mdli
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
Virginia, cieszę się że wszystko w porządku i rozumiem zagonienie, czasami tak w życiu jest, że nie mamy czasu na nic ![]() Zgadnij_ms cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku Lenka cudnie tak poczuć pierwsze ruchy dziecka, co? cudne uczucie, tak myśle. Tity kurcze długo już się męczysz z tą pupką, mam nadzieje, że trafisz w końcu na lekarza który dobrze zdiagnozuje to co Ci dolega Anessa wielkie za tą pracke!!! Daj znać jak poszło i czy ten pan oddzwoniłMnie dzisiaj w 13dc napuchły piersi
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja ją pamiętam
to Ita83 urodziła i ma na imię Paulina..... pamiętam ją ona mieszka w UK lub Irlandii ..... bardzo długo sie nie odzywała
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Anessa no to super, że masz pracę
![]() Cytat:
No jutro odbieram wyniki prześwietlenia, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie groźnego, rodzinny stwierdził, że jestem za młoda, żeby coś tam było, ale jak wiadomo choroba nie wybiera. No nic zobaczymy jutro.Sloneczko aaa, ale chyba faktycznie baaardzo długo się nie odzywała skoro prawie nikt jej nie pamięta. Tzn nick pamiętam, ale jej nie Właśnie siedzę z moją kicią na kolanach. Potem jadę na targ. Leje deszcz. Mąż w domu dziś pracuje. Nie jest źle ![]() Aha dzisiaj mamy swoją 7 rocznicę bycia razem Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-01 o 07:54 |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!
szyku je się jakas uczta mała? sloneczko ooo to ja itę83 pamiętam.. tak wlasnie kojarzylo mi się ,że na "i" jest nick anessa to oby teraz wszystko już szło po Twojej myśli , a że jest pracka to super ![]()
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
Tity- wyniki wyjdą dobre. Będze ok. Może z okazji tej waszej rocznicy TŻ zrobi taki relaksujący masażyk że ból minie?
![]() Dziewczyny u mnie rewelacyjna pogoda. Słoneczko świeci, ani jednej chmurki na niebie. oby tak bylo przez cały dzionek. A co do przekazania radosnej nowiny rodzince to ja też chciałam powiedzieć w święta ale TŻ uparł się że najpierw wizyta u gina. A sposób w jaki powiemy bedzie też dosyc fajny.Powiemy rodzicom że bylismy na zakupach (a moja mama uwielbia patrzeć na świeżynki zakupowe ) i z torby wyjmiemy mały ciuszek. Myślę że tym bardziej będzie ich zaskoczenie. Mój TŻ chce dołączyć do tego zdjęcie z USG (o ile będziemy je już mieć).
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Aneska to gratuluję pracy, super
Cytat:
Pisałyscie o jedzeniu na święta. Ja mam chyba szczęście, bo nie robię nic, jedynie mamie w czyms pomogę. Śniadanie u moich rodziców (czyli schodzimy schodami na dół), popołudnie u teściów (do teściów też nic nie szykuję) a drugi dzień to jeszcze nie wiem, moze chrześniaczke odwiedzę, może znajomych sie zaprosi. Moja mama zawsze tyle wszystkiego nakupuje i naprodukuje i mówi, że my (siostry i ja) nie mamy nic robić. Będzie pasztet z różnych miesek (dobry - nie ma jak domowy), jakaś sałatka, ciasta podrzuci sąsiadka, szynki, jajka, nic specjalnego nie szykuje sie nigdy. Chciałam zrobić jakąś dobrą wilgotna babkę, ale próbowałam na Boże Narodzenie to tylko zmarnowałam składniki to teraz zrobie rogaliki drożdżowe z powidłami, trochę nie Wielkanocne, ale co tam, wiem, ze na pewno bedą dobre Także ja inspiracji do potraw nie podrzuce
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Abz, to się nie narobisz na święta, fajnie masz ![]() Tity, to ja mocno trzymam kciuki za dobre wyniki Anessaq, ponieważ ja w tym roku sama robię święta i to u mnie będą goście, to mogę ci podrzucić moje menu, ale jest dość klasyczne: Obiad: -karkówka w brokułach (przepis jest na moim profilu na Smacznym wizażu) -schabowe dla szwagra przede wszystkim -mizeria i groszek z marchewką na zaklepce (no i ziemniaki, oczywiście )Kawa: -babka -śmietanowiec -mazurek Kolacja: -bigos na winie -sałatka jarzynowa -jajka faszerowane kurkami -pasztet (właśnie jestem w trakcie robienia, a to nie prosta sprawa )-biała -kurczak w galaretce klasyczny -kurczak w galaretce w brzoskwiniach -wędliny, pomidory i ogórki I to wszystko, nic niezwykłego, chyba więcej robię na urodziny jak mamy gości Ale może się przyda. Trzymam kciuki za pracę - manager brzmi dumnie! ![]() Virginia, zapomniałam napisać, ze bardzo podoba mi się twój blog - sama jestem maniaczką czytania i dobrych filmów, mój mąż jest muzykiem, fajnie poczytać, że ktoś interesuje się czymś więcej niż czubkiem własnego nosa ![]() Tak dziewczyny piszą, jak powiadomią rodziców i od razu mi się przypomina, jak powiedzieliśmy moim - daliśmy im oklepane małe skarpeteczki, ale i tak był to bardzo wzruszający moment. Chyba najważniejsza jest w tym wszystkim reakcja rodziców A mężowi przygotowałam filmik z naszymi zdjeciami i na końcu napis Kochanier, będziesz tatą! Chciałam coś takiego dla rodziców zrobić, ale nie zdążyłam
|
|
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w tym roku nic nie szykuje na śniadanie i na obiad schodzimy do teściów a w drugi dzień jedziemy do rodziców. Więc ewentualnie upiekę shreka i zrobię gyrosa dla mojego TŻ.
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Uczty nie będzie, może filmik sobie wieczorem obejrzymy ![]() Cytat:
A masażyk, może może... A pomysł fajny na powiedzenie rodzicom o dzidziusiu ![]() U nas ciągle pada, zaraz może coś na obiad przyrządzę. Nic się nie chce robić, najchętniej do łózia bym poszła. Pomidorka dziękuję jajka z kurkami Podasz przepis??
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-01 o 11:22 |
|
|
|
|
#3266 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dobre wyniki I z okazji rocznicy!! Kolejnych takich z 5 przynajmniejCytat:
Cytat:
Moze dostane make krupczatke do mazurkow?![]() A pomysl bardzo fajny ![]() Cytat:
Ja tez babke chcialabym bardzo upiec ale kurcze w ogole w moich okolicach i nawet przez internet nie moge znalezc formy z kominem To mazurka upieke ![]() A ja do sklepu
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
przespacerowałam się z psem i książką po lesie
, ale powietrze boskie tam jest Anessko a czy Ty kwas foliowy bierzesz już ?
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa gratuluję!
Ewurka i Pomidora dzięki! Na moim blogu czujcie się jak u siebie My wczoraj z TŻetem i koleżanką urządziliśmy wieczorek filmowy, i filmy, jak filmy, ale zabawa była przednia!! ![]() A moje korki (no dobra, nie wszystkie) uż sprzątają/tudzież świętują więc....DZIKI TANIEC RADOŚCI Virgo!! Lecę na manicure (japoński, p.shine) - robiła któraś?, może on wreszcie poprawi stan moich pazurków.. ![]() I kilka anegdotków z pracy Virgo:Virgo sprawdza pracę swojego maturzysty (jak wiecie, chłopak w kwiecie wieku, hormony szaleją i te sprawy). Praca nt. 'Descrive your dream holiday destination'. Virgo czyta, czyta...(na głos) i troszkę nazwy poprzekręcała i wyszło jej, że D. chce pojechać na wyspy....Bara Bara!! Mam taką jedną dziewczynkę, bardzo, że tak się wyrażę, bojaźliwą (na ten przykład jak mówi: dzień dobry, dziękuję, do widzenia to aż dyga -really!). I siedzimy w jednym pokoju, TŻet w 2gim kichnął a A. z tego wszystkiego aż podskoczyła ![]() .I jeszcze na kursach: Ponieważ metoda w dużej części opiera się na Callanie, to są tam pyt. z Callana, np. 'how much is 20 + 33' itp. Babeczki zawsze podają większe sumki od autentycznych wyników, więc upatrzyłam sobie już takie, do których pójdę po pożyczkę (pracuje w banku) i na naliczanie wypłaty (księgowa) . Jest jeszcze pani Danusia. Ostatnio tak ją przeraziłam pytaniem, że puściła jakąś wiązankę typu: 'O Jezu przenajświętszy, Matko święta..' . Stwierdziłam, że na następne zajęcia przychodzę z krzyżem, a pani Danusi powiedziałam, że od razu pacierz odbębniła .Dobra, pomykam dalej. Miłego dnia!
|
#3269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O sztyyyy....!!! No to masz palera w tej ciazy A moze to normalnie tak? Piekne menuCytat:
Zaden rozszczep mi nie straszny Dziada kwasem potraktuje ![]() Zaraz ruszam do sklepiku W telewizji angielskiej pare dni temu skonczyl sie cykl programow o porodach w UK. Bardzo pouczajace i ciekawe przezycie Byla tam pokazana historia kobiety, ktora urodzila dosc spore dziecko, prawie 5 kilo a TZ stwierdzil:"No, nasze to bedzie conajmniej takiej wielkosci! Z nasza budowa ciala, oboje wysocy... Kurde, ale dobrze, ze nie jestem kobieta " Az mnie ciarki przeszly, jak to sobie wyobrazilam... A TZowi to bym za takie slowa pocieszenia...
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sporo już łykasz![]() ja urodziłam się z wagą 3300 , TŻ jakoś 3600 więc przyszłe dziecko nasze nie powinno być duże , ale niewiadomo w sumie no teraz mam 170 cm , TŻ 184 cm i chudy strasznie.. ![]() zjem sobie zaraz trochę krupniku z ryżem
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-04-01 o 13:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Trzeba by mamusiowy watek przetrzepać, ale to raczej nierealne

Ale on ciagle zajety jest i w biegu, wiec nie dziwne... Nagralam mu sie, ze czekam na jego tel. kiedy bedzie wolny... 

.
No jutro odbieram wyniki prześwietlenia, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie groźnego, rodzinny stwierdził, że jestem za młoda, żeby coś tam było, ale jak wiadomo choroba nie wybiera. No nic zobaczymy jutro.
szyku je się jakas uczta mała? 
O sztyyyy....!!! No to masz palera w tej ciazy
to sporo już łykasz