Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 11:38   #3241
abz
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Dziewczyny a na liście staraczek nie było zadnej Pauliny? Weszłam na nk to zadnej Pauliny (oprócz Scio) nie mam w znajomych Trzeba by mamusiowy watek przetrzepać, ale to raczej nierealne

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:44   #3242
kretencja
Zakorzenienie

Abz, no właśnie, ja też nie mogę znaleźć. Ale jestem pewna, że tę osobę znam z Wizażu...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:01   #3243
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
... tylko chetnie bym kazdego kto brał slub kościelny bez przekonania zapytała dlaczego tak zrobił, skoro potem mówi, ze w Boga nie wierzy, o tak.
Zgadzam sie z Toba abz Dlatego my z TZem wezmiemy tylko slub cywilny - nie chcemy oszukiwac Boga i samych siebie, ze jestesmy dobrymi Katolikami, bo oboje wiemy, ze nie jestesmy. Wierzymy ale mamy swoje "ale" do wielu spraw, ktore Kosciol glosi i tylko dla tego jednego dnia nie bedziemy udawac, ze jest inaczej.
Z drugiej strony, jako kobieta, pragne miec piekna biala suknie, cala ceremonie i kosciol jako miejsce przysiegi. To chyba ma wszczepione od dziecinstwa kazda z nas, pozniej tylko rzeczywistosc to prostuje, kiedy rozumiemy co tak naprawde oznacza slub koscielny.
Z gory uprzedzam, ze pisze tylko za siebie i nikogo tu nie krytykuje i nawet nie mam takich zamiarow w przyszlosci. Kazda z nas ma swoje zycie, swoje przekonania, wiare lub jej brak a ludzmi prawymi nazwac mozemy kazdego kto czyni dobro ludziom, zwierzetom, sobie i nie wazne czy jest Katolikiem, Muzulmanem czy Ateista.
Tak mysle ja

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Hehe, chyba jakieś przytulańsko wyskoczyło w międzyczasie?
Ahas...

No, dziewczyny za 2 minuty chwila prawdy... Wczoraj nagral mi sie glowny manager Hilfigera, ze chcialby porozmawiac na temat pracy STALEJ dla mnie!!!! Niestety nie moglam rozmawiac z racji "akcji poobiedniej z TZem", wiec dzwonie ja... Kurrrdeeee...!!!! Ale adrenaline mam:brz ydal: Trzymac kciuki, bo dzwonie!!!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:32   #3244
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Z drugiej strony, jako kobieta, pragne miec piekna biala suknie, cala ceremonie i kosciol jako miejsce przysiegi. To chyba ma wszczepione od dziecinstwa kazda z nas, pozniej tylko rzeczywistosc to prostuje, kiedy rozumiemy co tak naprawde oznacza slub koscielny.

No, dziewczyny za 2 minuty chwila prawdy... Wczoraj nagral mi sie glowny manager Hilfigera, ze chcialby porozmawiac na temat pracy STALEJ dla mnie!!!! Niestety nie moglam rozmawiac z racji "akcji poobiedniej z TZem", wiec dzwonie ja... Kurrrdeeee...!!!! Ale adrenaline mam:brz ydal: Trzymac kciuki, bo dzwonie!!!
Białą suknię można mieć chyba wszędzie, z kosciołem, ale bez ślubu koscielnego moze byc gorzej Ale i tak na pewno będzie pięknie.

I co z tą pracą?????????????

Stary 2010-03-31, 12:35   #3245
kretencja
Zakorzenienie

A ja pozmywałam, starałam kurze, powiesiłam pranie... Powinnam jeszcze podłogi poodkurzać, nie mówiąc o sprzątaniu w kuchni, ale jakoś się zmęczyłam i głowa mnie pobolewa. Nie chcę oczywiście brać tabletki, więc po prostu sobie posiedzę albo nawet się zdrzemnę, to może mi przejdzie...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-31, 12:37   #3246
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Jestem po wizycie, ból glowy trwa Mniejsza o to

Szyjka skrócona (mam się oszczędzać, obowiązkowo łykać nospe!), główka nisko... Tak mnie macała, że odfruwałam Pobrała posiew/wymaz na paciorkowca, L4 przedłuzone, serducho małego biło jak dzwon
Kolejna wizyta 14/04 i będzie USG, a może 27.04 USG, w każdym bądź razie mam nadzieje, że 27.04 uda mi się, że J będzie na wizycie to ją uproszę o ostatnie USG dla tatusia

Więc kobitki, które leca 14.04 na wizyte/USG lece z Wami

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:40   #3247
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Białą suknię można mieć chyba wszędzie, z kosciołem, ale bez ślubu koscielnego moze byc gorzej Ale i tak na pewno będzie pięknie.

I co z tą pracą?????????????

Kurna, no!! Nie odbiera kom.!!! Ale on ciagle zajety jest i w biegu, wiec nie dziwne... Nagralam mu sie, ze czekam na jego tel. kiedy bedzie wolny...
Jeszcze wiecej adrenaliny i padne tu na zawal
A moja agencja wlasnie mi pisze, ze ma kolejna prace dla mnie, oczywiscie tymczasowa...
No jak nie bylo pracy to nie bylo ponad rok a jak juz jest jedna, to przylaza nastepne, nawet jak nie szukasz A ja musze decydowac i to szybko

Moj Nino

Stary 2010-03-31, 12:40   #3248
kretencja
Zakorzenienie

Zgadnij, ja prawdopodobnie mam 14.04. USG, chyba że gin powie mi, że to za wcześnie. Ale mam nadzieję, że nie, to będzie według mnie początek 7tc.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-31, 12:54   #3249
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Zgadnij, ja prawdopodobnie mam 14.04. USG, chyba że gin powie mi, że to za wcześnie. Ale mam nadzieję, że nie, to będzie według mnie początek 7tc.
To razem lecimy na USG Ja pierwsze USG miałam jak polazłam na wizyte z beta Było to hmm 6t3d a mały miał wtedy wg USG 5t6d Serduszko już pięknie biło

Anessko

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:57   #3250
kretencja
Zakorzenienie

No to może u mnie też będzie już widać
Ja na betę nie idę, jakoś nie czuję potrzeby (no, chyba że mnie lekarz wyśle)...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-31, 13:34   #3251
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Już powoli kończę 14tc.
Jejku, ale szybko czas leci.
Anessa kciuki trzymam!!!

Cytat:
głowa mnie pobolewa
Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
ból glowy trwa
Łączę się w bólu (głowy) Pogoda piękna, ale i ja i mama mamy bomby dzisiaj na karku, a nie głowy.

Cytat:
No ciekawa jestem jaki wiek ciąży wyjdzie u Ciebie

Byłam u lekarza, byłam na prześwietleniu, w piątek wyniki dopiero. Ale koleś co mi robił zdjęcie mnie rozwalił, zapytał "Co, kopnął ktoś...dobra impreza była, hehe" Jak pójdę do rodzinnego ze zdjęciem to powiem, że pan rentgenolog postawił już diagnozę...ktoś mnie kopnął w "de" po prostu
Zrobiłam przed chwilą owocowe tiramisu...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 15:14   #3252
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a na liście staraczek nie było zadnej Pauliny? Weszłam na nk to zadnej Pauliny (oprócz Scio) nie mam w znajomych Trzeba by mamusiowy watek przetrzepać, ale to raczej nierealne
a ja mam na nk jakąś Pauline , która niedawno urodziła dzidziusia i to z tego wątku , ale nie znam nicku właśnie z wizażu

przeczytałam teraz ,że też nie wiecie kto to taki ja już od dłuższego czasu się zastanawiam...
tity dziękuję
wróciłam pół h temu z zajęć dopiero , napisałam się dzisiaj, nasiedziałam...

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-03-31 o 15:26
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:25   #3253
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Tity, a na codzień używasz podkładów itd...? Czy juz po wszelkich zabiegach u kosmetyczki nie czujesz potrzeby używania ich na codzień?
Lenko, jak sie czujesz?
Virginia chociaż czas Ci szybko leci, w tym całym zabieganiu
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Lenka miło, że ktoś myśli tak jak ja A jak tam się czujesz?
Sloneczko żadna tajemnica, nie dostąpiłam łaski wiary a kościół to zupełnie oddzielna sprawa, w której wiele rzeczy mnie baardzo irytuje. No chociażby takie niegrzeczne pytania jak na Twojej spowiedzi, no ale to w końcu tylko człowiek i często się na chama trafia po prostu.
Dziękuję dziewczyny Od tygodnia czuję się cudnie, bo wreszcie powoli mijają mi mdłości... a wczoraj poczułam pierwsze ruchy maluszka i dzisiaj też je czuję Jestem szczęśliwa jak chyba nigdy, rozpiera mnie energia.. I tak mnie cieszy ta wiosna!!

Cytat:
Jestem po wizycie, ból glowy trwa Mniejsza o to

Szyjka skrócona (mam się oszczędzać, obowiązkowo łykać nospe!), główka nisko... Tak mnie macała, że odfruwałam Pobrała posiew/wymaz na paciorkowca, L4 przedłuzone, serducho małego biło jak dzwon
Kolejna wizyta 14/04 i będzie USG, a może 27.04 USG, w każdym bądź razie mam nadzieje, że 27.04 uda mi się, że J będzie na wizycie to ją uproszę o ostatnie USG dla tatusia

Więc kobitki, które leca 14.04 na wizyte/USG lece z Wami
Super, że w porządku wszystko

Cytat:
Kretencja, nie będzie za wcześnie, serduszko na pewno będzie ślicznie biło
Stary 2010-03-31, 18:59   #3254
virginia
Zakorzenienie

Hej laseczki!

Cytat:
virginia ja Cię podziwiam za tą aktywność i zorganizowanie. Ja bym tak chyba nie umiała, za bardzo rozlazła jestem
Wiesz, podobno im więcej zajęć, tym lepsza organizacja .

Cytat:
No, dziewczyny za 2 minuty chwila prawdy... Wczoraj nagral mi sie glowny manager Hilfigera, ze chcialby porozmawiac na temat pracy STALEJ dla mnie!!!! Niestety nie moglam rozmawiac z racji "akcji poobiedniej z TZem", wiec dzwonie ja... Kurrrdeeee...!!!! Ale adrenaline mam Trzymac kciuki, bo dzwonie!!!
3mam mocno kciuki!!

Wróciłam wcześniej z kursów i zaraz z TŻetem i koleżanką urządzamy wieczór filmowy .
Zmykam,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 21:13   #3255
Anessa
Wtajemniczenie

Dziewoje moje, kciuki pomogly, he he

Przyjelam propozycje pracy na part-time, 20 h tygodniowo plus miesieczne bonusy za dobra sprzedaz z mozliwoscia wyrabiania wiekszej ilosci godzin i przejscia nawet na pelny etat
Ale chyba najmilsze w tej rozmowie byly slowa managera.
Powiedzial, ze bardzo mu sie podoba moj stosunek do pracy, jakosc jej wykonania i pomysly, miomo ze nie musialam sie przeciez starac pracujac dla agencji i tylko tymczasowo

Najwazniejsze jednak jest to, ze bede wreszcie miala prace!! I zarobki, ktore nie beda moze powalajace ale lepsze to niz nic, no i zawsze to jakas mala pomoc do budzetu

Ale dopoki nie podpisze kontraktu to jestem nadal otwarta na propozycje pracy

U nas leje juz chyba piaty dzien, przylazlo tez znowu zimno paskudne a w Szkocji napadalo tyle sniegu, ze sa osoby smiertelne, wypadki i w ogole kiepsko

No i co z waszymi propozycjami na Swieta? Tylko dzielna Tity napisala, a reszta?!

Aaaa, tak w ogole mam zrabany humor, bo zrobilam pierwszy raz wolowine w sosie z octu balsamicznego i bylam swiadoma, ze moze nie byc to danie super hiper jak z restauracji - nawet uprzedzialam TZa, zeby wiedzial. No i rzeczywiscie nie byla to rewelacja ale ogolnie dobre i zjadlam. TZ spojrzal tylko, skrzywil sie, zapytal czy MUSI TO zjesc, a uslyszawszy, ze nie, odsunal w najdalszy kat stolu i zjadl tylko salatke
Nawet nie sprobowal a oczywiscie jego komentarz jakie to okropne musialam uslyszec

Na dodatek caly dzien mnie mdli

Moj Nino

Stary 2010-03-31, 21:13   #3256
ewurka
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny
Virginia, cieszę się że wszystko w porządku i rozumiem zagonienie, czasami tak w życiu jest, że nie mamy czasu na nic
Zgadnij_ms cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku
Lenka cudnie tak poczuć pierwsze ruchy dziecka, co? cudne uczucie, tak myśle.
Tity kurcze długo już się męczysz z tą pupką, mam nadzieje, że trafisz w końcu na lekarza który dobrze zdiagnozuje to co Ci dolega
Anessa wielkie za tą pracke!!! Daj znać jak poszło i czy ten pan oddzwonił

Mnie dzisiaj w 13dc napuchły piersi

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:23   #3257
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dziewczyny ja ją pamiętam to Ita83 urodziła i ma na imię Paulina..... pamiętam ją ona mieszka w UK lub Irlandii ..... bardzo długo sie nie odzywała

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:46   #3258
Tity
Zakorzenienie

Anessa no to super, że masz pracę Gratuluję. A obiadem się nie przejmuj, mi też czasami nie wychodzi, ale co tam, człowiek się na błędach uczy, prawda?
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Tity kurcze długo już się męczysz z tą pupką, mam nadzieje, że trafisz w końcu na lekarza który dobrze zdiagnozuje to co Ci dolega
No jutro odbieram wyniki prześwietlenia, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie groźnego, rodzinny stwierdził, że jestem za młoda, żeby coś tam było, ale jak wiadomo choroba nie wybiera. No nic zobaczymy jutro.
Sloneczko aaa, ale chyba faktycznie baaardzo długo się nie odzywała skoro prawie nikt jej nie pamięta. Tzn nick pamiętam, ale jej nie
Właśnie siedzę z moją kicią na kolanach. Potem jadę na targ. Leje deszcz. Mąż w domu dziś pracuje. Nie jest źle
Aha dzisiaj mamy swoją 7 rocznicę bycia razem

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-04-01 o 07:54
Stary 2010-04-01, 08:47   #3259
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!szyku je się jakas uczta mała?

sloneczko ooo to ja itę83 pamiętam.. tak wlasnie kojarzylo mi się ,że na "i" jest nick

anessa to oby teraz wszystko już szło po Twojej myśli , a że jest pracka to super
Stary 2010-04-01, 08:59   #3260
gimikis
Rozeznanie

Tity- wyniki wyjdą dobre. Będze ok. Może z okazji tej waszej rocznicy TŻ zrobi taki relaksujący masażyk że ból minie?

Dziewczyny u mnie rewelacyjna pogoda. Słoneczko świeci, ani jednej chmurki na niebie. oby tak bylo przez cały dzionek.
A co do przekazania radosnej nowiny rodzince to ja też chciałam powiedzieć w święta ale TŻ uparł się że najpierw wizyta u gina.
A sposób w jaki powiemy bedzie też dosyc fajny.Powiemy rodzicom że bylismy na zakupach (a moja mama uwielbia patrzeć na świeżynki zakupowe ) i z torby wyjmiemy mały ciuszek. Myślę że tym bardziej będzie ich zaskoczenie.
Mój TŻ chce dołączyć do tego zdjęcie z USG (o ile będziemy je już mieć).

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:12   #3261
abz
Zakorzenienie

Aneska to gratuluję pracy, super

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja ją pamiętam to Ita83 urodziła i ma na imię Paulina..... pamiętam ją ona mieszka w UK lub Irlandii ..... bardzo długo sie nie odzywała
Taki nick pamietam, ale z imieniem bym go w życiu nie połączyła

Pisałyscie o jedzeniu na święta. Ja mam chyba szczęście, bo nie robię nic, jedynie mamie w czyms pomogę. Śniadanie u moich rodziców (czyli schodzimy schodami na dół), popołudnie u teściów (do teściów też nic nie szykuję) a drugi dzień to jeszcze nie wiem, moze chrześniaczke odwiedzę, może znajomych sie zaprosi. Moja mama zawsze tyle wszystkiego nakupuje i naprodukuje i mówi, że my (siostry i ja) nie mamy nic robić. Będzie pasztet z różnych miesek (dobry - nie ma jak domowy), jakaś sałatka, ciasta podrzuci sąsiadka, szynki, jajka, nic specjalnego nie szykuje sie nigdy. Chciałam zrobić jakąś dobrą wilgotna babkę, ale próbowałam na Boże Narodzenie to tylko zmarnowałam składniki to teraz zrobie rogaliki drożdżowe z powidłami, trochę nie Wielkanocne, ale co tam, wiem, ze na pewno bedą dobre Także ja inspiracji do potraw nie podrzuce

Stary 2010-04-01, 09:59   #3262
Ollliwka
Zakorzenienie

w Łodzi słoneczko świeci... i idę na spacer do lasu
Stary 2010-04-01, 10:56   #3263
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny

Abz, to się nie narobisz na święta, fajnie masz

Tity, to ja mocno trzymam kciuki za dobre wyniki

Anessaq, ponieważ ja w tym roku sama robię święta i to u mnie będą goście, to mogę ci podrzucić moje menu, ale jest dość klasyczne:
Obiad:
-karkówka w brokułach (przepis jest na moim profilu na Smacznym wizażu)
-schabowe dla szwagra przede wszystkim
-mizeria i groszek z marchewką na zaklepce (no i ziemniaki, oczywiście )
Kawa:
-babka
-śmietanowiec
-mazurek
Kolacja:
-bigos na winie
-sałatka jarzynowa
-jajka faszerowane kurkami
-pasztet (właśnie jestem w trakcie robienia, a to nie prosta sprawa )
-biała
-kurczak w galaretce klasyczny
-kurczak w galaretce w brzoskwiniach
-wędliny, pomidory i ogórki
I to wszystko, nic niezwykłego, chyba więcej robię na urodziny jak mamy gości Ale może się przyda. Trzymam kciuki za pracę - manager brzmi dumnie!

Virginia, zapomniałam napisać, ze bardzo podoba mi się twój blog - sama jestem maniaczką czytania i dobrych filmów, mój mąż jest muzykiem, fajnie poczytać, że ktoś interesuje się czymś więcej niż czubkiem własnego nosa

Tak dziewczyny piszą, jak powiadomią rodziców i od razu mi się przypomina, jak powiedzieliśmy moim - daliśmy im oklepane małe skarpeteczki, ale i tak był to bardzo wzruszający moment. Chyba najważniejsza jest w tym wszystkim reakcja rodziców A mężowi przygotowałam filmik z naszymi zdjeciami i na końcu napis Kochanier, będziesz tatą! Chciałam coś takiego dla rodziców zrobić, ale nie zdążyłam

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:03   #3264
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
moje menu, ale jest dość klasyczne:
Obiad:
Kawa:
-babka
-śmietanowiec
-mazurek
Kolacja:
-bigos na winie
-sałatka jarzynowa
-biała
I to wszystko, nic niezwykłego, chyba więcej robię na urodziny jak mamy gości Ale może się przyda. Trzymam kciuki za pracę - manager brzmi dumnie!
To już wiem u kogo w tym roku spędzę święta hihi

Ja w tym roku nic nie szykuje na śniadanie i na obiad schodzimy do teściów a w drugi dzień jedziemy do rodziców. Więc ewentualnie upiekę shreka i zrobię gyrosa dla mojego TŻ.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:21   #3265
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Dzięki Uczty nie będzie, może filmik sobie wieczorem obejrzymy

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Tity- wyniki wyjdą dobre. Będze ok. Może z okazji tej waszej rocznicy TŻ zrobi taki relaksujący masażyk że ból minie?

Dziewczyny u mnie rewelacyjna pogoda. Słoneczko świeci, ani jednej chmurki na niebie. oby tak bylo przez cały dzionek.
A co do przekazania radosnej nowiny rodzince to ja też chciałam powiedzieć w święta ale TŻ uparł się że najpierw wizyta u gina.
A sposób w jaki powiemy bedzie też dosyc fajny.Powiemy rodzicom że bylismy na zakupach (a moja mama uwielbia patrzeć na świeżynki zakupowe ) i z torby wyjmiemy mały ciuszek. Myślę że tym bardziej będzie ich zaskoczenie.
A masażyk, może może... A pomysł fajny na powiedzenie rodzicom o dzidziusiu
U nas ciągle pada, zaraz może coś na obiad przyrządzę. Nic się nie chce robić, najchętniej do łózia bym poszła.
Pomidorka dziękuję jajka z kurkami Podasz przepis??

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-04-01 o 11:22
Stary 2010-04-01, 11:43   #3266
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Anessa no to super, że masz pracę Gratuluję. A obiadem się nie przejmuj, mi też czasami nie wychodzi, ale co tam, człowiek się na błędach uczy, prawda?

No jutro odbieram wyniki prześwietlenia, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie groźnego, rodzinny stwierdził, że jestem za młoda, żeby coś tam było, ale jak wiadomo choroba nie wybiera. No nic zobaczymy jutro.
Sloneczko aaa, ale chyba faktycznie baaardzo długo się nie odzywała skoro prawie nikt jej nie pamięta. Tzn nick pamiętam, ale jej nie
Właśnie siedzę z moją kicią na kolanach. Potem jadę na targ. Leje deszcz. Mąż w domu dziś pracuje. Nie jest źle
Dzieki kochana Fakt zrobieni obiadu nie calkiem super mnie nie rusza. To zachowanie TZa mnie wpienia
Trzymam kciuki za dobre wyniki
I z okazji rocznicy!! Kolejnych takich z 5 przynajmniej
Cytat:

sloneczko ooo to ja itę83 pamiętam.. tak wlasnie kojarzylo mi się ,że na "i" jest nick

anessa to oby teraz wszystko już szło po Twojej myśli , a że jest pracka to super

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość

U nas dzis tez pieknie W okolicy otworzyli polski sklep, wiec sie przespaceruje Moze dostane make krupczatke do mazurkow?
A pomysl bardzo fajny Na pewno beda bardzo zaskoczeni

Cytat:
Aneska to gratuluję pracy, super

Taki nick pamietam, ale z imieniem bym go w życiu nie połączyła

Pisałyscie o jedzeniu na święta. Ja mam chyba szczęście, bo nie robię nic, jedynie mamie w czyms pomogę. Śniadanie u moich rodziców (czyli schodzimy schodami na dół), popołudnie u teściów (do teściów też nic nie szykuję) a drugi dzień to jeszcze nie wiem, moze chrześniaczke odwiedzę, może znajomych sie zaprosi. Moja mama zawsze tyle wszystkiego nakupuje i naprodukuje i mówi, że my (siostry i ja) nie mamy nic robić. Będzie pasztet z różnych miesek (dobry - nie ma jak domowy), jakaś sałatka, ciasta podrzuci sąsiadka, szynki, jajka, nic specjalnego nie szykuje sie nigdy. Chciałam zrobić jakąś dobrą wilgotna babkę, ale próbowałam na Boże Narodzenie to tylko zmarnowałam składniki to teraz zrobie rogaliki drożdżowe z powidłami, trochę nie Wielkanocne, ale co tam, wiem, ze na pewno bedą dobre Także ja inspiracji do potraw nie podrzuce
Dzieki abz
Ja tez babke chcialabym bardzo upiec ale kurcze w ogole w moich okolicach i nawet przez internet nie moge znalezc formy z kominem
To mazurka upieke
Cytat:
w Łodzi słoneczko świeci... i idę na spacer do lasu
A ja do sklepu

Moj Nino

Stary 2010-04-01, 11:47   #3267
Ollliwka
Zakorzenienie

przespacerowałam się z psem i książką po lesie , ale powietrze boskie tam jest

Anessko a czy Ty kwas foliowy bierzesz już ?
Stary 2010-04-01, 12:39   #3268
virginia
Zakorzenienie

Anessa gratuluję!
Ewurka i Pomidora dzięki!
Na moim blogu czujcie się jak u siebie .

My wczoraj z TŻetem i koleżanką urządziliśmy wieczorek filmowy, i filmy, jak filmy, ale zabawa była przednia!!
A moje korki (no dobra, nie wszystkie) uż sprzątają/tudzież świętują więc....DZIKI TANIEC RADOŚCI Virgo!! - kilka godzin wolnych!
Lecę na manicure (japoński, p.shine) - robiła któraś?, może on wreszcie poprawi stan moich pazurków..
I kilka anegdotków z pracy Virgo:
Virgo sprawdza pracę swojego maturzysty (jak wiecie, chłopak w kwiecie wieku, hormony szaleją i te sprawy). Praca nt. 'Descrive your dream holiday destination'. Virgo czyta, czyta...(na głos) i troszkę nazwy poprzekręcała i wyszło jej, że D. chce pojechać na wyspy....Bara Bara!!

Mam taką jedną dziewczynkę, bardzo, że tak się wyrażę, bojaźliwą (na ten przykład jak mówi: dzień dobry, dziękuję, do widzenia to aż dyga -really!). I siedzimy w jednym pokoju, TŻet w 2gim kichnął a A. z tego wszystkiego aż podskoczyła . Myślałam, że ze śmiechu się popłaczę, a musiałam trzymać twarz poważnej pani profesor .

I jeszcze na kursach:
Ponieważ metoda w dużej części opiera się na Callanie, to są tam pyt. z Callana, np. 'how much is 20 + 33' itp. Babeczki zawsze podają większe sumki od autentycznych wyników, więc upatrzyłam sobie już takie, do których pójdę po pożyczkę (pracuje w banku) i na naliczanie wypłaty (księgowa) .
Jest jeszcze pani Danusia. Ostatnio tak ją przeraziłam pytaniem, że puściła jakąś wiązankę typu: 'O Jezu przenajświętszy, Matko święta..' . Stwierdziłam, że na następne zajęcia przychodzę z krzyżem, a pani Danusi powiedziałam, że od razu pacierz odbębniła .
Dobra, pomykam dalej.
Miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 12:55   #3269
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Abz, to się nie narobisz na święta, fajnie masz

Tity, to ja mocno trzymam kciuki za dobre wyniki

Anessaq, ponieważ ja w tym roku sama robię święta i to u mnie będą goście, to mogę ci podrzucić moje menu, ale jest dość klasyczne:
Obiad:
Kawa:
-babka
-śmietanowiec
-mazurek
Kolacja:
-bigos na winie
-sałatka jarzynowa
-biała

Virginia, zapomniałam napisać, ze bardzo podoba mi się twój blog - sama jestem maniaczką czytania i dobrych filmów, mój mąż jest muzykiem, fajnie poczytać, że ktoś interesuje się czymś więcej niż czubkiem własnego nosa

Tak dziewczyny piszą, jak powiadomią rodziców i od razu mi się przypomina, jak powiedzieliśmy moim - daliśmy im oklepane małe skarpeteczki, ale i tak był to bardzo wzruszający moment. Chyba najważniejsza jest w tym wszystkim reakcja rodziców A mężowi przygotowałam filmik z naszymi zdjeciami i na końcu napis Kochanier, będziesz tatą! Chciałam coś takiego dla rodziców zrobić, ale nie zdążyłam
O sztyyyy....!!! No to masz palera w tej ciazy A moze to normalnie tak? Piekne menu

Cytat:
przespacerowałam się z psem i książką po lesie , ale powietrze boskie tam jest

Anessko a czy Ty kwas foliowy bierzesz już ?
Kochana, ja to lykam go juz od 2 lat Zaden rozszczep mi nie straszny Dziada kwasem potraktuje
Zaraz ruszam do sklepiku

W telewizji angielskiej pare dni temu skonczyl sie cykl programow o porodach w UK. Bardzo pouczajace i ciekawe przezycie Byla tam pokazana historia kobiety, ktora urodzila dosc spore dziecko, prawie 5 kilo a TZ stwierdzil:
"No, nasze to bedzie conajmniej takiej wielkosci! Z nasza budowa ciala, oboje wysocy... Kurde, ale dobrze, ze nie jestem kobieta"
Az mnie ciarki przeszly, jak to sobie wyobrazilam... A TZowi to bym za takie slowa pocieszenia...

Moj Nino

Stary 2010-04-01, 13:31   #3270
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, ja to lykam go juz od 2 lat Zaden rozszczep mi nie straszny Dziada kwasem potraktuje

"No, nasze to bedzie conajmniej takiej wielkosci! Z nasza budowa ciala, oboje wysocy... Kurde, ale dobrze, ze nie jestem kobieta"
Az mnie ciarki przeszly, jak to sobie wyobrazilam... A TZowi to bym za takie slowa pocieszenia...
to sporo już łykasz
ja urodziłam się z wagą 3300 , TŻ jakoś 3600 więc przyszłe dziecko nasze nie powinno być duże , ale niewiadomo w sumie no teraz mam 170 cm , TŻ 184 cm i chudy strasznie..

zjem sobie zaraz trochę krupniku z ryżem

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-04-01 o 13:33
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości