bezczelność ? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-12-14, 14:01   #61
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte
Re: kończ, Waść, wstydu oszczędź

Martaa napisał(a):
> Poproszę o przykłady.

Ostatnio chociażby w telewizji, nie pamiętam na którym programie, w trakcie wiadomości leciał na dole tekst (wiecie, taki przewijający się w bok) I w tym tekście był błąd typu wszczymał się od I zamiast coś z tym zrobić (nie wiem, czy się da) to tak leciało przez całe wiadomości.

Wystarczy czytać regularnie gazety i pisma takie jak (czy wolno mi podać tytuły?) Newsweek, Polityka, Wprost, Angora, Wyborcza i wiele wiele innych i znajdzie się w nich wiele błędów zarówno gramatycznych, jak i ortograficznych! Nie podam teraz konkretnego przykładu. Również w książkach jest MASA błędów. I nie mam na myśli tanich romansideł itp. tylko dobre książki często znanych i cenionych autorów!
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 14:07   #62
polidaktyl
Przyczajenie

Re: ODBICIE PRAWNE SPRAWY

Jeśłi was to interesuje to nieznam taego pana/pani z Allegro jestem przyjacielem Sarimathy i Ona zwróciła uwagę na ten post wiedząc że interesuję się zagadnieniem prawnym, dlatego też zalogowałem się żeby powiedzieć co naten temat mówi Lex że wasza oczywiście racja i krzywda niejest w zwierciadle prawa taka oczywista. Wiecie że np. Jeśli złodziej ukradnie wam torebkę i niezabierzecie jej odrazu a spotkacie go np po 2 dniach z tąże torebką musiecie JEMU udowodnić że to wasza inaczej to ON może was o kradzież oskarżyć? A wy odrazu byście skopali człowieka jestem rozczarowany
polidaktyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 14:32   #63
Iwonalodz
Zakorzenienie

Re: ODBICIE PRAWNE SPRAWY

Oj Dziewczyny smutno mi się zrobiło czytając ten wątek Zupełnie nie rozumiem czemu oskarżacie kogoś kogo zapewne zupełnie nie znacie o coś czego udowodnić nie możecie ??? Osoba nie znana na Wizazu, a ile od razu osób wie o niej osobiste rzeczy: gdzie mieszka, kogo zna itp. Najpierw argumenty o ortografii, temat poruszany zresztą wiele razy na tym forum, nie świadczą ani o inteligencji ani o kulturze piszącego, następnie ataki mające u podstawy znajomość z panną z allegro, nie mające żadnych podstaw...
Wyrok jeszcze nie zapadł, ale Wy już go i tak wydałyście, no bo jak to ... dać kamienie w rękę to i karę wymierzycie... smutno czyta się tego typu dyskusje

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 14:58   #64
mauricel
Raczkowanie

Re: ODBICIE PRAWNE SPRAWY/do Pana Andrzeja

Panie Andrzeju - ja trochę z innej beczki

Otóż istnieje u nas coś takiego jak podział materii między dziedzinami jaką jest Prawo zobowiązań a prawo na dobrach niematerialnych - głównie ze względu na przedmiot i charakter unormowania .
Otóż prawo autorskie stanowi część dziedziny prawa zwanej ,, PRAWEM WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ'' Przedmiotem jest myśl intelektualna - która aby zyskać ochronę musi zostać uzewnętrzniona w jakikolwiek sposób bez względu na jego wartość , przeznaczenie czy sposób wyrażenia .

Za przedmiot prawa autorskiego polskie orzecznictwo przyjmuje najrozmaitsze przedmioty art 1 ust 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych wylicza takie przykłady :
- mogą być wyrażone słowem , symbolami matematycznymi , znakami graficznymi , programy komputerowe
- itp.
- oraz przedmiotem praw autorskich są także opracowania , zbiory , bazy danych nawet jeśli zawierają nie chronione materiały !!!

Prawo autorskie powstaje w momencie ustalenia utworu w całości na jego rzecz - od tego momentu przysługuje mu pełnia :
1. Osobistych praw autorskich
2. Majątkowych praw autorskich
Podział na te dwie kategorie praw wynika z przyjętej w polskim prrawodawstwie zasady dualizmu praw autorskich . .
W ramach obowiązującego u nas porządku prawnego prawami na dobrach niematerialnych zajmują się
ustawa z 4 II 1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych ( teks jedn. Dz.U. z 2000 r., nr 80, poz 904 )
oraz ustawa z 30 IV 2000 - Prawo własności przemysłowej ( Dz. U z 2001 r nr 49, poz 508 )

Nieznajomość prawa szkodzi a sprawa jest bardzo prosta .

ps prawa autorskie odnoszą się również utworów : plastycznych , fotograficznych , architektonicznych .

mauricel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 15:06   #65
polidaktyl
Przyczajenie

Nieprzeczę że komentarze podlegają ochronie prawnej jednak mam wątpliwości co do tego kto jest posiadaczem tychże. Czy pisząc komentarz zrzekam się prawa do niego i gdyby to nir ktoś na Allegro jes przedawał tlyko sama firma Wizaz to niemiał bym prawa do udziału w zyskach? A może w dalszym ciągu opinie na tenat produktów posiadają firmy kosmetyczne?
Stary 2003-12-14, 15:11   #66
Martaa2
BAN stały

>
> Ostatnio chociażby w telewizji, nie pamiętam na którym programie, w trakcie wiadomości leciał na dole tekst (wiecie, taki przewijający się w bok) I w tym tekście był błąd typu wszczymał się od I zamiast coś z tym zrobić (nie wiem, czy się da) to tak leciało przez całe wiadomości.

Karola, astona ( czyli maszynę wypuszczającą crowla- tak się fachowo nazywa napis biegnący na dole ekranu) w studiu obsługuje technik i on wpisuje wszystko. Tekst, wszelkie napisy i podpisy dostaje od kierownika produkcji, który przynosi mu wszystko łącznie ze scenariuszem bądź szpiglem.
Bardzo często zdarza się,ze on sam się pomyli wpisując jakies słowo do komputera.
Niestety jak już walnie się takiego byka i wypuści , trudno potem to poprawić bo wszystko jest zaprogramowane elektronicznie.
>
> Wystarczy czytać regularnie gazety i pisma takie jak (czy wolno mi podać tytuły?) Newsweek, Polityka, Wprost, Angora, Wyborcza i wiele wiele innych i znajdzie się w nich wiele błędów zarówno gramatycznych, jak i ortograficznych! Nie podam teraz konkretnego przykładu. Również w książkach jest MASA błędów. I nie mam na myśli tanich romansideł itp. tylko dobre książki często znanych i cenionych autorów!

Owszem czytam, ale nie wydaje mi się,żeby dziennikarze i pisarze sadzili byki. Takie pomyłki zdarzają sie raczej już w drukarni.
Martaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 15:16   #67
Martaa2
BAN stały

To znaczy,że jak ja skomentuję na łamch wizazu np. produkt Loreala, to nie wizaz ma do tego prawo tylko koncern Loreala ?
Haha, przestań już się dalej kompromitować.

Andrzej napisał(a):
> Nieprzeczę że komentarze podlegają ochronie prawnej jednak mam wątpliwości co do tego kto jest posiadaczem tychże. Czy pisząc komentarz zrzekam się prawa do niego i gdyby to nir ktoś na Allegro jes przedawał tlyko sama firma Wizaz to niemiał bym prawa do udziału w zyskach? A może w dalszym ciągu opinie na tenat produktów posiadają firmy kosmetyczne?
Stary 2003-12-14, 15:20   #68
polidaktyl
Przyczajenie

JA tylko podaję taką możliwość ale widać ze 70% Polaków nierozumie co się pisze. A jak napiszesz recenzje książki w gazecie to kto jest właścicielem? Gazeta, Drukarnia Ty autor książki czy kto? mnie chodziło o ustaleni JASNYCH zasad prawnych szanowan Pani ale rozumienie słowa pisanego jest na bardzo niskim poziomie to było tylk PYTANIE
Stary 2003-12-14, 15:21   #69
sarimatha
Rozeznanie

GG do sarimatha Wyślij wiadomość przez Yahoo do sarimatha

przepraszam bardzo rzeczywiście polidaktyl jest moim przyjacielem i pokazałam mu ten post wiedząc że sie prawem ineteresuje( a ja sie trochę zaniepokoiłam), nie sądze żeby to był jakiś atak na nas :/ po prostu jego ekhm trzeźwe myślenie potrafi czasem dobić no cóż pozatym to że popełnia błędy nie świadczy o niskim poziomie jego inteligencji, wielu znanych było dyslektykami nie można ocenic osoby na podstawie kilku postów ale to że facetem tamtej panny wypraszam to sobie mauricel dobrze napisała, ale trzeba być przygotowanym z każdej strony to tyle
sarimatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 15:25   #70
sarimatha
Rozeznanie

NIE OBRAŻAĆ SIE!!!!!!!!!!!!!!!!! KULTURA, PROSZĘ O TROCHĘ KULTURYYYYYYYYYYYYYYYYY!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2003-12-14, 15:29   #71
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Martaa napisał(a):
> Karola, astona ( czyli maszynę wypuszczającą crowla- tak się fachowo nazywa napis biegnący na dole ekranu) w studiu obsługuje technik i on wpisuje wszystko. Tekst, wszelkie napisy i podpisy dostaje od kierownika produkcji, który przynosi mu wszystko łącznie ze scenariuszem bądź szpiglem. Bardzo często zdarza się,ze on sam się pomyli wpisując jakies słowo do komputera. Niestety jak już walnie się takiego byka i wypuści , trudno potem to poprawić bo wszystko jest zaprogramowane elektronicznie.

Ok, rozumiem. Ale dla przeciętnego widza (czyli takiego jak ja) nie znającego się na tym, cały żal przelewa się właśnie na media ("co za świat, co za czasu, już nawet w mediach nie dbają o poprawną polszczyznę, co za ignorancja!") Czy zatem nie powinien być ktoś, kto tego by dopilnował? Ja nie wiem, czy to jest możliwe, bo kompletnie się na tym nie znam, ale społeczeństwo wymaga tej poprawności językowej
Zresztą to się potem odbija na polszczyźnie przeciętnych ludzi, którzy sami zaczynają mówić i pisać błędnie, ignorować zasady Nie mówię o wykształconych ludziach z miast, ale o tych często prostszych, nie mających dostępu do wyższej edukacji ludziach, dla których często media są jedynym lub jednym z niewielu łącznikiem ze światem. Tak mi się wydaje.

> ...nie wydaje mi się,żeby dziennikarze i pisarze sadzili byki. Takie pomyłki zdarzają sie raczej już w drukarni.

No też tak mi się wydawało, ale uważam, że ktoś jednak powinien tego pilnować. Sprawdzić jakoś ostateczną wersję tekstu, a potem przecież drukuje się wszystko z jednego wzoru. Przecież w drukarni nie przepisują tego od nowa
Bo to naprawdę nie jest przyjemne, gdy czytam w książce "piuro", wkurzam się, jak ktoś mógł zrobić takiego byka, a uspokoiwszy się dochodzę do wniosku, że to miało być "biuro" I tego jest bez liku
Stary 2003-12-14, 15:40   #72
201803120844
Konto usunięte

Re: OT/dysortografia u dziennikarzy

Nie jest tajemnicą że Jacek Żakowski to dysortografik. A jego można nazwać nawet nie zwykłym dziennikarzem a intelektualistą wręcz. Podobnie Piotr Najsztub. Adam Wajrak załamywał korektorów w GW gdy przynosił na początku swojej pracy teksty (teraz jasne że wszyscy piszą na komputerze więc to nie jest taki problem) Operuję nazwiskami bo sami się do tego przyznali. Mogłabym wymienić też inne nazwiska(ale te osoby nie przyznały się publicznie). Np dziennikarza który kiedyś był naczelnym dość znanego dziennika. Specjalizuje się w polityce krajowej, ale znany jest z tego iż jest pasjonatem piłki nożnej. Kilka lat temu bardzo często pokazywał się w TV. Nie znaczy to jednak iż wierzę w to że każdy mający zaświadczenie o dysortografii (dysgrafii) ma je słusznie. To stosunkowo rzadkie schorzenie i na 99% można strzelić że jeśli ktoś pisze i wysławia się przeciętnie to problemy z pisaniem i ortografią mogą być wynikiem zaniedbań w dzieciństwie, lenistwa, nieoczytania a nie choroby. Dopiero erudycja wypowiedzi, świetny styl połączony z błędami ortograficznymi pozwala uwierzyć w dysortografię. Proszę traktować moją wypowiedz jako OT.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 15:41   #73
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

>A może w dalszym ciągu opinie na tenat produktów posiadają firmy kosmetyczne?

Wydaje mi się że Pan Andrzej zadał to pytanie jako retoryczne, a odpowiedź na nie brzmi "oczywiście nie". Taki tylko podał przykład. Nie bronię go, ale na pewno nie usiłował powiedzieć, że komentarze należą do firm kosmetycznych
Stary 2003-12-14, 15:49   #74
Martaa2
BAN stały

coralin napisał(a):
> Nie jest tajemnicą że Jacek Żakowski to dysortografik. A jego można nazwać nawet nie zwykłym dziennikarzem a intelektualistą wręcz. Podobnie Piotr Najsztub. Adam Wajrak załamywał korektorów w GW gdy przynosił na początku swojej pracy teksty (teraz jasne że wszyscy piszą na komputerze więc to nie jest taki problem) Operuję nazwiskami bo sami się do tego przyznali. Mogłabym wymienić też inne nazwiska(ale te osoby nie przyznały się publicznie). Np dziennikarza który kiedyś był naczelnym dość znanego dziennika. Specjalizuje się w polityce krajowej, ale znany jest z tego iż jest pasjonatem piłki nożnej. Kilka lat temu bardzo często pokazywał się w TV. Nie znaczy to jednak iż wierzę w to że każdy mający zaświadczenie o dysortografii (dysgrafii) ma je słusznie. To stosunkowo rzadkie schorzenie i na 99% można strzelić że jeśli ktoś pisze i wysławia się przeciętnie to problemy z pisaniem i ortografią mogą być wynikiem zaniedbań w dzieciństwie, lenistwa, nieoczytania a nie choroby. Dopiero erudycja wypowiedzi, świetny styl połączony z błędami ortograficznymi pozwala uwierzyć w dysortografię. Proszę traktować moją wypowiedz jako OT.

O i z tym się zgadzam w 100%
Stary 2003-12-14, 15:52   #75
sarimatha
Rozeznanie

nie chce sie z wami dziś pochapać ale czy możliwa byłaby mniej agresywna wymiana zdań , bo doprawdy ubliżanie komukolwiek nie jest sympatyczne pani popełni przestępstwo i to ejst faktem! procedury też są faktem! niestety sprawność naszych sądów(nie najlepsza) też jest faktem dlatego dobrze jest sie chyba na wszystko pzygotować a przestępstwo trzeba zgłosić żeby cos takiego sie nie powtórzyło! niezaleznie od zysków chyba najwieksze są straty moralne i to że OCENILI NASZ WIZAŻ(bo przeciez wszyscy go tworzymy) na 1,99 jak tak można

Druga sprawa proszę nie odchodzić od tematu i nei oskarżać dyslektyka o błedy ortograficzne
Stary 2003-12-14, 15:55   #76
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

Jeśli jestem pracownikiem GW na umowę o pracę, to prawo do zbywalnych praw majątkowych ma GW. Jeśli jest to umowa o dzieło, to musi tam być klauzula zrzeczenia się praw (też tylko majątkowych). Jeśli nie jestem pracownikiem, ale publikacja jest za moją zgodą, to (podobnie jak wszystkie wypowiedzi na forum GW) GW ma prawo wykorzystywać do swojego użytku moją wypowiedź. Ta część ustawy jest akurat prosta w interpretacji, natomiast gorzej jeśli ktoś zamieści gdzieś moje słowa lekko zmienione i podpisze swoim nazwiskiem. Wtedy tak naprawdę zaczynają się jazdy.
Mgiełka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 15:57   #77
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Martaa napisał(a):
> coralin napisał(a):
> > Nie jest tajemnicą że Jacek Żakowski to dysortografik. A jego można nazwać nawet nie zwykłym dziennikarzem a intelektualistą wręcz. Podobnie Piotr Najsztub. Adam Wajrak załamywał korektorów w GW gdy przynosił na początku swojej pracy teksty (teraz jasne że wszyscy piszą na komputerze więc to nie jest taki problem) Operuję nazwiskami bo sami się do tego przyznali. Mogłabym wymienić też inne nazwiska(ale te osoby nie przyznały się publicznie). Np dziennikarza który kiedyś był naczelnym dość znanego dziennika. Specjalizuje się w polityce krajowej, ale znany jest z tego iż jest pasjonatem piłki nożnej. Kilka lat temu bardzo często pokazywał się w TV. Nie znaczy to jednak iż wierzę w to że każdy mający zaświadczenie o dysortografii (dysgrafii) ma je słusznie. To stosunkowo rzadkie schorzenie i na 99% można strzelić że jeśli ktoś pisze i wysławia się przeciętnie to problemy z pisaniem i ortografią mogą być wynikiem zaniedbań w dzieciństwie, lenistwa, nieoczytania a nie choroby. Dopiero erudycja wypowiedzi, świetny styl połączony z błędami ortograficznymi pozwala uwierzyć w dysortografię. Proszę traktować moją wypowiedz jako OT.
>
> O i z tym się zgadzam w 100%

Ja też się z tym zgadzam
Dlatego uważam, że w takich przypadkach potrzebny jest człowiek, który poprawi tekst, bo po pierwsze, nie zawsze wszystko pisze się na komputerze (chyba?), a po drugie Word nie wszystko poprawi (np. nie poprawi literówki, gdy istnieje napisane słowo np. 'barek' 'berek'; nie poprawi również słowa napisanego z błędem ortograficznym typu 'może' 'morze')
Stary 2003-12-14, 16:00   #78
polidaktyl
Przyczajenie

Nikt chyba niema umowy o pracę podpisanej z wizazem z komentujących?
Stary 2003-12-14, 16:07   #79
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Re: bezczelność ? - sprawa zamknięta

Nie ulega wątpliwości, że doszło do nadużycia. Na szczęście w porę drogie Wizażanki zadziałałyście.

Nie będziemy dochodzić swoich praw w sądzie, ani straszyć się prawnikami. Pani Agnieszka, sprawczyni tego zamieszania, w mailu do mnie, wyraziła skruchę i bardzo ładnie przeprosiła za swój czyn.

Dlatego uważam sprawę za zamkniętą i mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy.

Gorąco Was pozdrawiam i najbardziej podobało mi się Wasze oburzenie na to 1,90 Faktycznie kurcze nisko nas cenią

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 16:09   #80
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

Tak, ironia jest celną bronią, tylko to obusieczny miecz. Ktoś coś pisał o umiejętności czytania ze zrozumieniem. W drugiej części mojej wypowiedzi odpowiedziałam na Twoje pytanie, a że nie byłam pewna, na jakie tereny się już wpuszczasz (nie byłeś zbyt precyzyny w zadawaniu swoich pytań - retorycznych, czy nie), to wolałam W PEŁNI określić na czym polega zrzekanie się zbywalnych praw autorskich. Rozumiem, że za bardzo rozszerzyłam swoją wypowiedź? A to przepraszam. Nie będę więcej zabierała głosu w dyskusji, bo idzie w dziwnym kierunku, a ja mam cholernie dużo pracy.
Mgiełka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 16:15   #81
mauricel
Raczkowanie

Czy pisząc komentarz na wizażu zrzeka się pan prawa do niego ? NIE - ponieważ właśnie istnieje coś takiego jak osobiste prawa autorskie - nawet gdyby pan chciał nie można się ich zrzec brzmi niewiarygodnie ale tak jest - dlatego mamy taki dualizm o którym pisałam wyżej - co innego w przypadku majątkowych praw / ale tutaj w tej sytuacji Panie Andrzeju nie mówimy o udziale w żadnych zyskach - na marginesie pragnę zauważyć że gdy do sądu przyjdzie dwóch współtwórców i każdy z nich będzie twierdził iż to jemu należą się większe prawa autorskie do danego dzieła - to sędzia rozstrzyga na podstawie przepisów prawa ale i na podstawie własnego kodeksu etycznego - to jest naprawdę zagadnienie do długiej dyskusji i o tym elemencie każdy powienien pamiętać - taka sprawa z całą pewnością prosta nie będzie - bo jak sędzia ma ocenić czyjś wkład i zaangażowanie , jaką miarą ?

Ale tu mamy do czynienia z czymś innym :
- pominięto nakaz wskazania źródła z którego utwór został zaczerpnięty !!!
- w przypadku publikacji internetowych w razie braku oznaczenia należy podać adres strony z której korzystano lub z której zaczerpnięto cytat
- obowiązek oznaczenia obiąża osobę , która to rozpowszechnia
- dla mnie strona tej Pani to kopia oryginału , zapożyczony cytat i dane ( statystyka).

Oczywiście to rzuca się w oczy . I uwagę na takie postepowanie uważam osobiście zwrócić trzeba - obojętnie jaki skutek odniesie nasza interwencja .
mauricel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-14, 16:15   #82
sarimatha
Rozeznanie

Koniec Dziewczyny i nie tylko sprawa zamknięta!!!!!
oto post Agnieszki Zembrzyckiej
Nie ulega wątpliwości, że doszło do nadużycia. Na szczęście w porę drogie Wizażanki zadziałałyście.

Nie będziemy dochodzić swoich praw w sądzie, ani straszyć się prawnikami. Pani Agnieszka, sprawczyni tego zamieszania, w mailu do mnie, wyraziła skruchę i bardzo ładnie przeprosiła za swój czyn.

Dlatego uważam sprawę za zamkniętą i mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy.

Gorąco Was pozdrawiam i najbardziej podobało mi się Wasze oburzenie na to 1,90 Faktycznie kurcze nisko nas cenią

AgaZ
Stary 2003-12-14, 20:01   #83
dziewczyna
Zakorzenienie

Re: bezczelność ?

Bezczelność nic więcej. Zarabiać na ludziach, którzy kupują dobre stronki, które można łatwo znaleść w necie. Należy dać porządnego kopniaka w tyłek aby takiej osobie odechciało się wykorzystywać ludzi w taki sposób.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-15, 08:55   #84
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

Skoro pracujesz, Marto, od lat w tym zawodzie, powinnaś wiedzieć, że przed publikacją jest jeszcze KOREKTA, więc łatwo ukryć dysleksję.
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości