|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
No tak, a co z mineralami? wiem, ze mika destabilizuje parsol,
a co w takim razie z filtrami typu tinosorb S i M, czy ich dzialanie ochronne tez jest zaklocone? |
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciezko bedzie nalozyc mineraly na jakikolwiek filtr nie oslabiajac ochrony poniewaz sama aplikacja tego typu kolorowki rozni sie od metod tradycyjnych ![]() Cytat:
bo nic na ten temat nie wiem
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Hexxana, dzieki za oświecenie, chetnie sobie poczytam na ten temat
Troche szkoda, bo bardzo polubilam mineralki
|
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam ciekawy artykuł, co prawda z 2006 roku, ale osobom, które zaczynają z filtrami powinien się przydać. Artykuł o tyle pomocny, że oprócz czytelnego opisu różnic między filtrami mineralnymi i chemicznymi zawiera tabelkę z popularnymi filtrami. Może komuś pozwoli uporządkować wiedzę:
http://www.pinezka.pl/content/view/2137/203/ Pozdrawiam
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mila-jedno drugiego nie wyklucza warto zachowac zdrowe podejscie,poza tym wychodze z zalozenia,ze nie mozna dac sie zwariowac-chcialam jedynie pokazac,ze medal ma dwie strony.Wybor nalezy do Ciebie i wiem,ze podklad mineralny jest tym,co pozostanie stala wartoscia.
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Hexxana, staram sie zachowac zdrowy rozsądek, dla mnie minerały (te prawdziwe, bez zbednych dodatkow) byly prawdziwym objawieniem ;-) ale w tej chwili jestem na retinoidach zewnętrznych, mam delikatną, miejscami naczyniową cerę w dodatku z okresowymi problemami i sama juz nie wiem gdzie ten zloty środek
Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-04-16 o 16:41 |
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego Ci zycze bo ja w koncu odzyskalam spokoj i moge cieszyc sie makijazem nie martwiac sie o tysiace innych rzeczy.---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Zapraszam TUTAJ Jest tam wszystko,co chcesz wiedziec na temat kosmetykow mineralnych bo choc wiele firm obecnie korzysta z tej nazwy to warto zwrocic uwage,ze wypuszcza na rynek pseudomineraly....
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- A jeszcze dodam, że mój chopak chodzi od kilku dni i cały czas gada mi, że ślicznie wyglądam, że tak jakoś promieniście, że taka wypoczęta, że to tamto, zachwyt pełene, a ja tylko sie uśmiecham.... bo wiem czego to sprawka Uzywam teraz od kilku dni dopiero Vichy Aqualie Antiox fluid, mający własnie na celu dawać taki rezultat - rozświetlenia, nadania jednolitego kolorytu i leciutkeij opalenizny, ale to minimalnej. Heheheh i On to widzi, ale nie wie, że to tylko krem Żeby off topa nie było to dodam, że specyfik ten ma filtry może mało satysfakcjonujące, ale jednak: SPF 12 -UVA, tak jest napisane Wykorzystałam juz dwie próbki, starczyły mi na cztery dni ![]() A w KWC wartośc określona jest jako : SPF 12 - UVA +++ (ciekawe co to znaczy)?? Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-04-16 o 17:21 |
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
To juz nie chodzi nawet o kase ale komfort nakladania makijazu,dobrania koloru i koncowego efektu
Jedyny minus to to,ze trzeba troche potestowac-zobaczyc jaka formula,kolor bedzie najlepszy....w kazdym razie preznie dzialaja wspolne zakupy czy watek wymiankowy ![]() Fluid Vichy jest slaba ochrona,mnie osobiscie on nie satysfakcjonuje ale to ze wzgledu na wymagania mojej cery.Warto zwrocic uwage,ze posiada kwas glikolowy-trudno ocenic stezenie ale bylabym ostrozna w uzywaniu go np. podczas pelni lata. SPF 12 - UVA +++ bylo w opisie producenta,zamiescilam te informacje ale nie znalazlam wyjasnienie tego.....szczegolnie UVA +++ bo SPF 12 jest jasny dla kazdego
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2010-04-16 o 17:19 |
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie o to UVA +++ mi chodzi ![]() Dla porównania napisze, że Vichy Aqualia Thermal UV krem ma SPF (UVB) 15 + PPD(UVA) 18, tego stosowałam do tej pory w zimie, wczesną wiosną i jesienią. Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-04-16 o 17:26 |
|
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie mam przed oczami próbkę mleczka dla dzieci Avene, no i niestety w składzie stoi jak byk BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE. A miałam nadzieję, że może w dzieciaczku zrobią jakiś wyjątek albo cuś. Czyli teraz chyba jedyne co zostaje z "niegryzących się" to filtry mineralne...
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie ma bata!!! Muszę kupić już koniecznie filtr LRP 50+ fluid, słońce coraz intensywniej świeci...
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamówilam sobie wlaśnie na all próbeczki Antheliosa fluidu SPF 30 ,SPf 50 i barwionego fluidu
Już i głupio się prosić w aptece jak coś kupuje to ok ale po same próbki mi tak głupio...w tamtym roku tak się prosiłam
|
#2507 |
|
Konto usunięte
|
I obecnie szukam filtra - mam próbkę tylko Biodermy Spot 50+
Postaram się coś poszukać (tym trudniej, że szukam czegoś bez alko i bez zapychaczy) |
|
|
|
#2508 |
|
Przyczajenie
|
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKIE WIZAŻANKI
![]() NIE MAM DOSWIADCZENIA Z FILTRAMI WIĘC BARDZO PROSZĘ O RADE JESTESCIE BARDZIEJ DOSWIADCZONE! BO JA ZIELONA ALE ZIELONEGO POJĘCIA NIE MAM KTÓRE SĄ STABILNE ITP ZNALAZŁAM KILKA CENOWO NIE DROGICH PRÓBEK NA ALLEGRO NP:CLARENA SUN PROTECT CREAM SPF 50+LA ROCHE POSAY ANTHELIOS XL SPF 50+ LOREAL SOLAR EXPERTISE KREM DO TWARZY SPF 50 NIE WIEM CZY TE SĄ DOBRE A MOŻĘ JAKIEŚ INNE MI DORADZICIE BARDZO PROSZĘ O POMOC, BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA |
|
|
|
#2509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po drugie - wyszukiwarka i się wszystko znajdzie i zapraszam do lektury tego - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193351
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wiedziałam że nie można pisac capsem to przepraszam!chciałam wiedziec jakie są opinie innych jakie filtry sa dobre czy jakie uzywacie polecacie dziekuje za odpowiedz pozdrawiam |
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbki są dla nas - klientek a nie do sprzedawania na allegro, więc nie miej ,żadnych oporów i domagaj się próbek. nie będziesz przecież kupowała filtra w ciemno, prawda?![]() obecnie - przerażona wizją nowej wersji avenki z parsolem - oczekuję na próbki filtrów eucerinu.
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
pod linkiem który podała Dysk jak i w tym wątku znajdziesz wszystkie informacje ,wystarczy przeczytać kilka wątków.Życzę powodzenia
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Czy to znaczy, że eucerin ma fotostabilne filtry bez parsolu???
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie - czy użycie serum pod filtr nie destabilizuje go?
Ostatnio kupiłam serum Avon Reversalist - zaczełam go uzywać na dzień pod krem (używam na codzień RoC minesol spf 30). Pod makijaz taki zestaw jest świetny - serum powoduje, ze w ogóle się nie swiecę a cera jest jedwabista. Dzis na próbę użyłam na serum RoC minesol spf 50 - i mimo tego, że jest bardziej tłusty niż 30tka efekt jest super. Od rana nie użyłam bibułki, jestem w szoku. Tylko czy nie destabilizuje filtra
Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2010-04-17 o 16:09 |
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i tyle, żadnego kontaktu z ich strony. Na koniec i tak dowiedziałam się, że w regularnej sprzedaży barwionego u nich niet.
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do oslabienia ochrony doszloby gdyby gdybys serum nakladala na filtr ale uzyte pod filtr staje sie jednoczesnie baza,ktora wspomaga wchlanialnosc preparatu. Zaciekawilas mnie tym serum,bylaby szansa na sklad lub zdjecie skladu?
|
|
#2518 | |||
|
Zakorzenienie
|
źle się wyraziłam i być może wprowadziłam w błąd - filtry eucerinu też zawierają parsol
chodziło mi o to, że chcę wypróbować nowy filtr![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja w swojej aptece zawsze dostaję masę próbek filtrów wszelkiego rodzaju, bo stale tam kupuję i jestem chyba jedyną klientką, która co 1-1,5 mca, przez cały rok przychodzi po krem avene spf 50+ i nie robią wielkich oczu ("Po co taki wysoki filtr zimą?
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w innej jakiś czas wcześniej dostałam jakieś próbki, w tym jednego filtra svr, no i cóż, już wiem, że na pewno go nie kupię w ogóle nie chciał się wchłonąć, godzinę zajęło mu doprowadzenie się do porządku (wyszłam z domu wyglądając, jakbym wpadła do wiadra z farbą, schowana za włosami i ciemnymi okularami ). na szczęście jestem blada, więc efekt nie był tak tragiczny, jakby był przy osobie np. lekko opalonej.
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale naprawdę jest fajne - na pewno ma silikony, bo po użyciu cera jest jak po bazie pod makijaż. A pod filtry naprawde rewelacja, zresztą któraś z dziewczyn opisywała w KWC, że krem na nim mniej się "przetłuszcza". Odp na pytanie gdzie kupuje minesol - na ebay'u...na allegro bywają, ale nie wszystkie i drogie. Na ebay'u cena to ok 30 parę zł Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2010-04-17 o 18:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

i wiem,ze podklad mineralny jest tym,co pozostanie stala wartoscia.

KTÓRE SĄ STABILNE ITP ZNALAZŁAM KILKA CENOWO NIE DROGICH PRÓBEK NA ALLEGRO NP:CLARENA SUN PROTECT CREAM SPF 50+
i zapraszam do lektury tego -
) i tyle, żadnego kontaktu z ich strony. Na koniec i tak dowiedziałam się, że w regularnej sprzedaży barwionego u nich niet.
w ogóle nie chciał się wchłonąć, godzinę zajęło mu doprowadzenie się do porządku (wyszłam z domu wyglądając, jakbym wpadła do wiadra z farbą, schowana za włosami i ciemnymi okularami