|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Karolinko śliczne ubranka i cena rewelacyjna a ja zamówiłam buteleczkihttp://www.allegro.pl/item1001497962...najtaniej.html i przy okazji u tego samego sprzedawcy kupiłam sobie buciki http://www.allegro.pl/item1000806108...osny_37_4.html strasznie mi się podobają ![]() teraz czekam z niecierpliwością |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wiosenne ![]() Ja w ostatnich tygodniach kupiłam 3 pary butów więc się powstrzymam (chyba )I czekam aż u gościa pojawi się pudełeczko na smoczek bo chce zamówić kilka rzeczy..
|
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie mi się spodobały bo są takie radosne, wiosenne i kolorowe
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
jestem z powrotem...
Czyli jednak magnez najlepszy?... no nic najwyzej jak bede wstawać na siusiu w nocy to bede brała jedna dawke..... Rozmawiacie o ubrankach.... ja wczoraj szalałam z prasowaniem- jak można wyprasować dobrze rekawek który ma 4cm? mój tż sie rozczulił przy skarpetkach których nijak nie mozna pwiesic bo klamerki sa wieksze od nich ![]() No i wczoraj zaszaleliśmy z zakupami...tzn jak już wydałam 800 zł, to wreczył mi karte kodów i powiedział że on ma dość i mam kupować sama. No więc oto moja wyprawka : Łóżeczko: http://allegro.pl/item989855964_drew...k_materac.html razem z solidnym materacem pianka kokos gryka. I ta pościel co caroll podrzuciła pomysł- nie znalazłam ładniejszej dla noworodka http://allegro.pl/item999242598_my_s...lor_hafty.html Natomiast na zmianę : http://www.allegro.pl/item994160810_...atek_cudo.html nr 2 http://www.allegro.pl/item1004260678...20_nowosc.html nr 15 Bo chcę generalnie jak dzidzi bedzie miało tak z pół roku, wykleić mu ścianę takim motywem z Kubusia puchatka , więc te dwie pościelki (mimo że drogie-wiem ) będą pasować jak ulał.A i jeszcze kupiłam rożek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1002875054 paseczki zielone (kupiłam tez prześcieradełka, i ten rożek jest od tego sprzedawcy od 14 elementowej pościeli więc chociaż na przesyłce jakieś 40 zł zaoszczędziłam) I pościel do wózka- jeden z bardzo nielicznych sprzedawców oferujących gładkie bez wzorków , i cena też bardzo przystępna http://www.allegro.pl/item1004512997...zne_wzory.html wzięłam zieloną.... bo wózek mam brązowy po bokach z wstawką w kolorowe kółeczka zamówiony.... więc zależało mi żeby coś było bez wzorków..... Wiem ...Wiem poszalałam okropnie(w sumie poszło jakieś 1000zł)...... ale choinka jasna, ciuchów nie kupuję- jedyna moda jaką śledzę to nowe trendy w spioszkach i ekopieluchach najważniejsze wydatki juz za nami... został jeszcze tylko niania elektroniczna termometr wielofunkcyjny no i pieluchy( pare różnych wielorazowych do wypróbowania- ale to jak się już dzidzia urodzi, bo niektóre chce rozmiarowe kupic) No i przesłać to wszystko co kupiłam w Pl do nas (tez jakies 120 E pójdzie na to) nie chce myśleć ile już wydaliśmy... wiecie o co chodzi , te wszystkie małe wydatki a tu śpioszek ,a tu butelka, a kremik, a płatki kosm, coś do szpitala( szlafrok, koszule) wanienka, nie chce tego nawet liczyć.... |
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeś poszalała ![]() ![]() No ale coo.. jak trzeba to trzeba ![]() Łożeczko śliczne i pościelki Ja mam ochraniacz od tego pierwszego sprzedawcy ![]() I mało Ci z listy zostało.. Mniej niż mi ![]() Ja muszę jeszcze kupić taak.. : -leżaczek -przewijak -karuzela -wanienka -termosik -pudełeczko na smoczek -zapasowy smok do butli -podgrzewacz -poduszka do karmienia -staniczek do karmienia -kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji -wkładki laktacyjne |
|
|
|
|
#3096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja z leżaczkiem i karuzelą wstrzymuję sie do chrzcin.... Bo wszystkim naokoło w rodzinie mówię że tutaj ciuszki są strasznie tanie, więc jeśli chcą nam/dziecku jakis prezent sprawić to jakieś zabawki dla małego żeby on miał z tego pociechę....więc liczę że karuzela trafi sie wśród prezentów chrzcinowych i mata edykacyjna..... a leżaczek i tak chyba pierwsze dwa mce sie nie przyda wiec poczekam - bo tuz przed porodem sie przeprowadzamy wiec ograniczam sie - kupuje wszystko co przyda sie tuz po porodzie , a miesiac po mozemy sie wybrać na zakupy uzupełniające
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A leżaczek kupimy ostatni Czyli zaraz przed narodzinami albo zaraz po ![]() A maty nie kupuje na razie bo własnie może ktoś nam podarowac. A i tak przez pierwszy miesiac, dwa nie bedzie przydatna
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
Kardashi a tak wogle to do rodzenia ty jestes nastepna, a ja zaraz po tobie
Tobie zostało 4 mnie 9 tygodni.... to już tak blisko masz momenty paniki? |
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie się zaczęłam bać! A jak okazało się ze nie mam wód i jeden gin powiedział że jutro cesarka to już wogole Może bałam sie bardziej tego że to było wcześnie jak na narodziny, że córeczka jeszcze malutka, 2 kg to drobnica.. Ale trochę sie boje. Mówię sobie że to normalne, weszło to i musi wyjść Inaczej nie przytule córeczki, ale jednak jest troche strach..
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
She cieszę się, że pościel Ci się spodobała i ją kupiłaś
jest cudowna! Reszta Twoich zakupków również! Masz już sporo wszystkiego, nie to co ja, ale pocieszam się ,że jeszcze 2 miesiące mamy czasu, a poza tym nie mamy teraz kasy na większe szaleństwa, a w maju juz będzie lżej![]() Kardashi Ty tez masz sporą listę ja nie kupuję karuzeli, bo przy Oli sie zupełnie nie sprawdziła, nie interesowała jej, tylko wisiała i przeszkadzała a w końcu ja zniszczyła, bo tez ja wkurzała Wanienkę bedę miała od kuzynki po jej synusiu,a jak Filip będzie juz siedział, to w brodziku będziemy go kąpać. Termometru tez na razie nie kupuje , mam elektroniczny, ale kupimy ten 1 sekundowy. Najważniejsze teraz są kosmetyki i łóżeczko z pościelą, bo ciuszki na początek wystarczą, w końcu będzie lato a i tak w czerwcu chcę ta pakę kupić.---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Karolinko buteleczki super, bo takie jak moje a buciki śliczne i jakie tanie! Ja mam balerinki na wiosnę i lato i kupę japonek i sandałki sportowe, nie wspomnę o klapeczkach na obcasach, chyba z 4 pary mam więc bucikowych zakupki chyba w tym roku nie bedę robić, no chyba, ze jakies nowe pumki i japonki mi się podobają takie z adidasa rózowo-szare, ale najważniejszy Filip![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() Mojej przyjaciółki córcia jest z 35 tc i ma 2300 i powiem Ci, ze wygląda jak miesięczne niemowlę taka grubiutka i ma 48 cm, moja Ola miała 51 i 2950 a urodziła się w 40 tc
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
super zakupy
![]() my poscieli jeszcze nie uzylismy latem na bank nie uzyjemy i nie wiem pewnie sie przyda na zime (chyba) moj aniolek spi, jezuuu jaka ulga jak jej lepiej, jeszcze steka i placze czasami ale to nie ten rozpaczliwy krzyk ja sie dzis wzielam za siebie wyregulowane brwi french na paznokciach(pprawily mi sie bardzo po porodzie) jeszcze wlos zostal:Pa jutro jade do fotografa zeby wydrukowac zdjecia naszego glutka:P
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja mam takie regularne momenty paniki...ale trwające krótko.... Bo jeszcze tyle przede mną...tzn do końca maja sesja, pierwszy tydzień czerwca przeprowadzka....więc cały czas powtarzam małemu żeby poczekał do pierwszego tygodnia czerwca....i na prawde jak urodzę wcześniej to bede w kłopotach... ale najbardziej się boję o maluszka, niby rośnie zdrowo i wogle mi powiedzieli że zadna tragedia jak trochę wcześniej sie urodzi, ale wiadomo że te ostatnie tygodnie dzidzie bardzo szybko rosną, nabierają nie tylko ciałka ale i siły.... |
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanienkę tez kupuje normalną, prosta bez żadnych wydziwień bo jak mała bedzie siedziała to też pojdzie do brodzika ![]() Dla mnie strach przed porodem jest czymś naturalnym, normalnym.. Czy sie rodzi 1, 4 czy 10 raz Ja sama miałam jak sie urodziłam normalnie o czasie 2800, Noo ale jednak 2200 a 2800 to róznica.. Niech posiedzi jeszcze i przybiera na wadze.. Ale do 3 kg ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() Ja urodze przed sesją.. Miałam mieć kolokwium w sobote ale zajecia odwołane i bedzie 8 maja.. a następne kolokwia 5 i 6 czerwca.. Więc już mała bedzie na pewno poza brzuszkiem
|
||
|
|
|
#3104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja musze sie przed porodem wybrać do fryzjera ,bo po raczej nie znajdę szybko 3 godzin na pasemka
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
A ja musze sie wybrac na regulacje brwi
bo strasznie zarosłam.. Ale to za te 1,5 tygodnia A wogole pochwale się Wam, że brzuszek mi sie opuścił ![]() W pon na badaniach macica byla 1-2 palce pod żebrami w piatek 4-5
|
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja juz trochę czekam na to opuszczenie z utesknieniem... bo mam taki ucisk na żebra, że nie dość że boli to sapie jak mops
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Kardashi to sporo się juz opuścił
ale to jeszcze możesz z nim pochodzić, ja z rozwarciem na 2 palce tydzień chodziłam i gdybym nie była taka głupia i nie dała sprowokowac porodu, to pewnei jeszcze z tydzień bym tak pochodziła, a ja niewiedząca dzień po terminie do szpitala i wywołali poród, teraz na pewno tak nei zrobię![]() Darusia no super, ze masz chwilę dla siebie, ja też będę dbac o siebie jak zawsze, nie wyobrażam sobie siebie zaniedbać. Na szczęście wszystko koło siebie robie sama, poza pasemkami musze jakoś na koniec maja albo na początku czerwca iść zeby nie mieć za dużych odrostów do porodu, tylko nie wiem jak wysiedze te 2 h na fotelu![]() She niech siedzi do końca malutek, przynajmniej do 38 tc, ja mojemu cały czas to mówię ![]() Karolinko ja to mam sklerozę super imiona wybraliście ale by było fajnie jakbyście się zdecydowali na Filipka byłyby 2 Karolinki z 2 Filipkami![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
i ledwo sie obracam w łóżku nie mówiąc o bólach wszelakich, żeber już też a macice mam dosłownie w gardle
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
muszę zmykac gotować obiadek, bo Tz przyjedzie za póltorej godzinki z pracy( nie nie będę tyle przy garach stać- ale pieke kurczaczka wiec troche mu to zajmie zeby sie upiekl)
miłego wieczorka |
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z rozwarciem na dwa palce to ja już chodzę miesiąc.. Tzn leże.. Wcześniej miałam sie po prostu oszczędzać, ale teraz moge wstawac tylko do łazienki i zjeść. Bo gin powiedział że się opuściło, plus rozwarcie żeby nie za szybko wyszła.. więc leeżeee..Ale szczerze powiem że gdyby gin mi nie powiedział że się opuścił to nie wiem czy bym zauważyła.. nie czuje żadnej róznicy
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-19 o 17:56 |
|
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
no to z tego co piszecie, to trzeba mieć i te na 56 cm i te większe też. no nic, jakby coś, to się po prostu dokupi.
She 00, jakie śliczne te rzeczy, ta pościel z kubusiem i osiołkiem na beżowym tle mi się bardzo podoba, rożki też śliczniusie i niedrogie. ja chyba też kupię łóżeczko i komodę z Drewexu, bo będzie mi pasować kolorystycznie do innych mebli. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- kardashi, podejrzewam, że jak ty byłaś taka kruszynka to malutka też nie będzie zbyt duża. jejku, ale masz fajnie, już niedługo będziesz trzymać swoją malutką w ramionach |
|
|
|
#3111 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczynki ile tutaj napisały....
![]() Karolinko, musiałam postawić na swoim, bo kurczę nie chcę mieć problemów przez czyjąś niechęć do pracy ( chodzi mi o położną , która chyba miała dzisiaj gorszy dzień, bo ogólnie to jest fajna ).... Metropolitan - moim spadkiem wagi się nie martwię.. jak na ten tydzień.. przy pierwszej ciąży miedzy 11-15 tyg. miałam 2 kg do tyłu... mam tylko nadzieję, że już teraz chociaż troszeczkę będzie rosła.. obecnie to nawet po twarzy widać, że schudłam... dobrze, ze chociaż brzusio zaczyna rosnąć... Mam do Was koleżanki takie pyt. czy któraś z Was miała taki lek na spanie "Hydroxyzinum" , ten lek dzisiaj mi przepisała lekarz, u którego byłam... a na ulotce napisane.. "Hydroxyzinum" nie należy podawać w okresie ciąży, gdyż brak jest odpowiednich badań klinicznych, jednoznacznie stwierdzajacych bezpieczeństwo stosowania leku u kobiet cięzarnych"... kurczę nie wiem co robić, lekarz chyba wie co przepisuje.. ale boję się brać...
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusiu miałas super tą położną, ja się boję, że tak dobrze nie trafię i wolę coś tam wiedziec o oddechach w razie gdyby mnie olali
( oby tak sie nie stało).Też licze, że latem mi sie pościel nie przyda, a może jeszcze licze, że mi ktoś ją sprezentuje??? Wróciłam właśnie z zajęć w szkole rodzenia i powiem wam, że mi się podobało.Na poczatku było spotkanie z przedstawicielka johnsonna i mimo,ze nie zamierzam uzywac tych kosmetyków to darmowe próbki sie przydadza dla mnie samej ![]() Potem byl wyklad z panią rehabilitantkąi tak fajnie prowadziła wyklad i z takim humorem, że się non stop smialismy.Dowiedzialam się, że dzieci warto "kangurować", że chusty sa fajne, ale nosidła juz nie,jak sie z dzieckiem bawić, jak mozna fajnie zrobić samemu zabawki itp., itd. Wogle ostatnio mam wizję,ze będe taką ekomamą.Pieluchy wielorazowe, chusta, zabawki własnoręcznie zrobione.Ciekawe tylko czy mi te chęci nie przejda po porodzie
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bedą cos ciekawego mówili to nam przekazuj ![]() A do mnie zadzwonili tydz temu że szkoła rodzenia jest podziękowałam im bardzo, że juz nie przyjde
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
Kardashi no to się pospieszyli z ta szkoła rodzenia nie ma co!!!!
Zgodnie z tym co mówiła dzisiaj ta pani z SR, słuchamy właśnie dzwiekow wiolonczeli.Tzn. mała slucha, bo mam sluchawki na brzuszku.Dzieci podobno bardzo lubia dzwieki tego instrumentu.
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo dwa miesiace czekałam.. ![]() Oo.. wiolonczela ![]() Moja uwielbia skrzypce szczególnie melodię walca z 'Nocy i dni' Tak wtedy bryyykaaa.. |
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
No to jestem spowrotem. Dzidzia ma sie dobrze, wszystko w normie i kolejna wizyta za 4 tygodnie. Nawet nie mialam na co lekarzowi narzekac
. Potem te nieszczesne zakupy... Wrocilam do domu z pustymi rekami!!!! Jestem zalamana bo juz nie mam w czym chodzic do pracy a tu zonk, po prostu nic na mnie nie pasowalo tak jak trzeba . Wrocilam zla, zmeczona i prawie sie poryczalam. Poza tym mam juz 8 kilo na plusie . Nie spodziewalam sie tego i teraz czuje sie jak hipka. No nie wplynely te zakupy zbyt dobrze na moje samopoczucie
|
|
|
|
#3117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z bólami to ja was dobrze rozumiem i sama też sapie ja wstaje jak się przekręcam i pochylam wogóle marudze trozkę ![]() A my po drugim spotkaniu ze szkoły rodzenia, rozmawialiśmy dziś co zabrać do szpitala, jak najlepiej się spakować, kiedy najlepiej jechać, jak przebiegają wszystkie fazy co męzulek może robić w każdej fazie ogólnie sporo można było się ddowiedzieć. I powiedziałą nam położna że podobno nie robą lewatywy przed porodem tylko mają czopki glicerynowe... Trochę mnie to przeraziło. Ach i powiedziała nam położna że od 36 tyg można robić sobie masaż krocza (olejek glicerynowy +witamina E w kropelkach + 4-5 kropelek olejka lawedowego ) i tym 3 razy dziennie masować krocze z zewnątrz po 10 min ale powiedziałą że to nudne zajęcie i jeśli kotś się nie będzie przykładał 3 razy to lepiej raz 15min a porządnie! I podobno wiesiołęk w kapsułkach, oraz picie wywary z liści malin pomaga że nie pęka się i nie nacina. Wogóle w tym szpitalu co chce rodzić to nie nacinają no chyba że jest ryzyko dla dziecka że serduszko nieprawidłowo bije i trzeba koniecznie przyśpieszyć poród. Powiem wam że ciesze się że chodzę do tej szkoł
|
||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i reszta planuje pic wywary z liści malin od 38 tygodnia ![]() Ja sobie obiecałam że jutro się spakuje do tego szpitala.. ![]() Wybiore się z wieeelką torba tam
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Przyczajenie
|
Witam
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

)
) będą pasować jak ulał.