|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
|
|
#1442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo![]() Cytat:
![]() kilka razy była już o nich mowa wrzucasz do miksera banany, orzeszki (sporo), dolewasz jogo/kefir/śmietanę i co zapragniesz-miód, czekoladę, rodynki-to zalezy jakie smaki lubisz Całość miksujesz i pijesz na zdrówko. Możesz dawać orzeszki w miodzie np
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
To i ja poproszę o ocenę mojego R
![]() 1 śniadanie Kromka chleba razowego z chudym twarogiem, sałata z pomidorem i rzodkiewką 2 śniadanie Kefir lekki z ogromnym ogórkiem zielonym :-P 3 obiad Gotowany na parze filet z karmazyna + również na parze szparagi i pieczarki 4 podwieczorek Serek homo naturalny z czosnkiem i żółta papryka w paski do pogryzania 5 kolacja Serek wiejski lekki i sałatka z pomidora i czerwonej cebuli Do tego w ciągu dnia 2 l wody mineralnej i 0,5 l zielonej herbaty z cytryną i miętą
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i nie widze nnkt za bardzo, dorzuć jakieś orzeszki
|
|
|
#1446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ekspertem może nie jestem, ale co się rzuca w oczy to mimo 5 posiłków kalorycznie malutko, brakuje źródła NNKT, baaardzo istotnych na redukcji! Nie lubisz orzeszków/pestek/oliwy...? poza tym mało węgli złożonych, praktycznie tylko ta kromka na śniadanie...zdecydowanie za mało. No i owoców również brakuje. |
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
śniadanie 11;30 (uuups późno mi się wstało ;p ) dwie kromki chleba +polędwica sopocka+ szczypior i ogórek kiszony +czerwona herbata obiad;14-15 ryz (już 4 dzień ) z warzywami i piersią z kurczaka czerwona herbata podwieczorek; 16-17 serek wiejski ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszony (ala sałatka) kolacja 18-19 jajecznica z dwóch jaj ze szczypiorkiem na malej ilości oleju ps.dodam ze drugiego śniadania nie jem bo po pierwsze dzisiaj późno wstałam po drugie zazwyczaj nie jestem głodna . Aaaaaaaa i jakoś po południu nie wiem po obiedzie i przed podwieczorkiem planuje wypicie mojej ulubionej Nescafe Classic + 3 łyżeczki śmietanki do kawy sypkiej + 3 łyżeczki cukru ( tak sobie raz w tyg mogę wypić chyba co:p bo strasznie tęsknie za nią :p Edytowane przez xxcherry90xx Czas edycji: 2010-04-27 o 11:44 |
|
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U
![]() śn. dość późno bo po 11. więc tak; 1 kromka chleba ze słonecznikiem z serkiem wiejskim i łyżką dżemu brzoskwiniowego nisko sł., 1 kromka chleba ze słonecznikiem(trochę większa) z plastrem sera żółtego nisko tł. liściem sałaty, kilkoma plastrami ogórka,rzodkiewki, pomidora, troche szczypiorku + herbata. ob. zapewne odgrzeje sobie gulasz bo był pyszny(sporo mięsa i sosu) ,do tego 2-3 spore ziemniaczki. +sok jabłkowy, możliwe że przed tym zjem jeszcze zupę kalafiorową ( robioną po domowemu, nie z paczki ) ; ) pod. jogurt musline 180g z małą garścią płatków kukurydzianych + łyżeczka dżemu , herbata, kiwi. kol. kromka chleba ze słonecznikiem z plastrem szynki,liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora,ogórka, kromka chleba ze słonecznikiem z dżemem,lub miodem. + herbata + jabłko. zastanawiam się czy teraz też 'za mało' ?
|
#1449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1450 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam siły, ciągle jem
Zamiast redukcji, przekraczam swoje normy U.Aj, nie wiem co robić dopiero pierwsza, zaczełam jeść o 10, a już mam za sobą mnóstwo nieregularnie zjedzonych kcal. Próbuje uratować dzisiejszy dzień. Niech ktoś pomoże, proszę Niedługo spodnie mi pękną na tyłku.10:00 Śniadanie: Sałatka z pieczarek z jajkiem szczypiorkiem i chyba śmietaną. (Nie ja robiłam) 1 mała kromka żytniego, 1 duża razowego, serek wiejski 200 g, szczypiorek. Po śniadaniu: kawa z mlekiem i 3 łyżkami zrobionego budyniu waniliowego. Ok. 100 g activii naturalnej, 3 łyżeczki musli. Duże jabłko. Przed 13:00 Wczesny Obiad: Wielki talerz barszczu ukraińskiego, bez ziemniaków, z dużą ilością fasolki, lekko zabielany. 16:00 2 jajka na twardo. 19:00 Twarożek z 100 g białego sera, kilku łyżek jogurtu, rzodkiewki, szczypiorku, pół pomidora.
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zjadlas za duzo. wedlug mnie ilosciowo i kalorycznie nadaje sie na R
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, tym razem nie ma jednego posiłku bo późno wstałaś, ale i tak śniadanie wydaje mi się za małe jak na śniadanie ![]() No i mam nadzieję, że zupka ostatecznie zagościła na stole
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymi 3 łyzkami budyniu, czy nat activią?! Dżi.. Sama zupa, bez ziemniaków to ten straszny grzech?
|
|
|
#1455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nabijałam kalorie na poprzednich dniach, ciągle walczę z podjadaniem, i martwię się, że nici z mojej redukcji, przepraszam, po prostu musiałam się wyżalić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
sub.
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. a tak pozatym to nie lubie masła więc kanapeczki są bez
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
**Śniadanie:
-2 kanapki chleba sojowego jedna z serem żołtym niskotłuszczowym druga z twarogiem ogórkiem **Śniadanie 2: -jogobella light (90kalori) + jabłko **Obiad: -Kawałek pokrojonej piersi z kurczaka z brukselką i groszkiem **Podwieczorek: -Jogobella light (90kalori) + jabłko **Kolacja: -serek wiejski lekki z rzodkiewką
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 17:46 |
|
|
|
#1459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma białka, NNKT , zdrowych węgli. Jogobella light to straszny syf- nie jedź tego.
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Hania811
Hmm .. Mówisz ![]() ![]() Myślałam , że wszystko jest okej bo mam diete przepisaną od dietetyka A 2 śniadanie jest wynikiem pośpiechu iż dziś miałam testy
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba powinnaś zmienić dietetyka. A na początek poczytaj podwieszone na dietetyce bo skoro to wydaje ci się OK to na pewno nie przeczytałaś ani trochę.
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
A na śniadanie nie zjadłam sam plasterek sera <LOL>
Tylko dwie kanapki z chleba sojowego pełnoziarnistego jedna z serem żołtym druga z twarogiem i ogórkiem zielonym Akurat dietetyk najlepszy w Poznaniu heh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Myśle że chleb pełnoziarnisty jest zdrowy oraz duża ilość brukselki i groszku ![]() A reszta wynika z pośpiechu <LOL> bo dzisiaj miałam testy Zazwyczaj na śniadanie jem omlet , jajecznice , albo julitki diabetyka lub otręby z jogurtem naturalnym Na 2 śniadanie : kanapki z chleba sojowego orkiszowego z twarogiem pomidorem czy ogorkiem lub sałatka owocowa czy coś Na obiad: np. mięso duszone z warzywami lub kasza jaglana ryba i surówka z marchewki kapusty lub zupa pomidorowa z ryżem Podwieczorek: jabłko pieczone z cynamonem , pomarańcze czy coś Kolacja: sałatka grecka , lub brokuły albo makaron razowy z warzywami czy coś xD ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Jak chcecie to podam wam stronkę Pani Dietetyk !
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 17:57 |
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
Ja chciałabym zobaczyć stronę pani dietetyk, która uznaje owoce za posiłek, oraz na redukcji poleca Ci jogurty owocowe, groszek, ser żółty albo węgle na kolację
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Redukcji ?
Widocznie odpisałam nie na tym portalu ja mam diete odchudzająca dla sprostowania Ja napisałam tylko kilka typów posiłków a w domu mam mnóstwo kartek i przepisów! I nie musicie mi odpisywać z takim odnoszeniem bo to za miłe nie jest ![]() Nie głodze się konsultuje się z lekarzem i dietetykiem! Także jeśli mam otrzymywać odpowiedzi z takim odnoszeniem to do widzenia z tym portalem A oto strona Pani Dietetyk http://www.schudnijmy.pl/dietetyk
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 18:38 |
|
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dziewczyny oceniły Twój jadłospis na tyle na ile zasługiwał. Sobie robisz krzywdę takim jedzeniem
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tylko sprostowałam i nie wymieniłam wszystkich posiłków
i podkreśliłam że dzisiaj taki zwięzły jadłospis ze względu na testy! Jeśli was aż to tak bawi to dzięki wielkie za "wsparcie" ;( A <LOL> redukcja ma dwuznaczne określenie Redukcja po przez oczyszczenie organizmu z toksyn Redukcja po przez kuracja odchudzającą
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-04-27 o 19:34 |
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
a co z moim menu
?
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwuznaczne? hm, dlaczego?redukcja wagi to raczej jej zmniejszanie... nie obrazaj sie, po prostu trudno uwierzyc, ze dietetyk rozpisal 15letniej dziewczynce diete na 800 kcal i to z marnych zrodel ach i panuj nad ortografia, bo nie zdasz tych testow
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-04-27 o 19:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Wzorowa redukcja- na u za mało

); 2 plastry indyka smażone; sałata ze śmietaną zapewne smacznie i jeśli plastry były spore to ok
) mhm, podoba mi się
) przydałoby się dorzucić albo jakieś węgle złożone/owoc lub NNKT

Zamiast redukcji, przekraczam swoje normy U.

, ale lepiej jakbyś kukurydziane zamieniła na coś innego albo, najlepiej, DO tych płatków dodała jeszcze coś (pł.owsiane/pestki dyni/słonecznik/orzechy włoskie/laskowe/migdały/nerkowce/sezam/suszki)