Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 20:55   #4771
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Asiuulka89 pozdrów męża
pozdrowiony dziekuje
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:28   #4772
Sensuel
Wtajemniczenie

Ja tylko wpadłam się przywitać i napisać,że dostałam dzisiaj list ze szpitala z terminem na 2.08 .Dobre i to....

Oskar normalnie wykoańcza mnie nerwowo .Wszystko jest na NIE i żadnego mojego polecenia nie wykonuje od razu ,ciągle tylko krzzyki,płacze i ogólnie strzelić w łeb sobie można

Pysia....a ty na protalu jesteś
Zebra....Picia uroczo wygląda w tym śliniaczku
Stary 2010-05-05, 21:35   #4773
aldii
Zakorzenienie

Filka znamy Zaraz wysle Ci na PW namiary na Darlowko
Malinka no mowilam,ze wyniki meza beda na medal
Lila za szcepienia,piekna wage i ksiazkowy rozwoj Bartusia.U nas oszukanie woda,by sie nie udalo.Lu po prostu jak nie chce pic,to wypluwa wode i wypycha butelke z buzi
Addicted biedne malenstwa Duzo zdrowka
Pantee
Kancia za zabawe grzechotka
Kamyku dla Paulinki,na prawde juz bardzo duzo potrafi
Pysiu gratuluje kciuki za szczepienie
Celka wow gratki za piakny sen
Bardotko za 3 m-ce
Ingrid a ten trojprzeplywowy to ustawiasz na 1,2 czy 3 kreski ?
Karola oj biedny maluszek oby jak najszybciej wyzdrowial
Sensuel nooo wreszcie...

I kolejne cudne zdjecia widzialam.Ach jak nam rosna te nasze maluszki...

Wreszcie wyjrzalo u mnie slonko Oby sie tylko nie popsula pogoda,to beda spacerki nad morzem

Lu wczoraj opanowala u miejetnosc wsadzania i wyjmowania smoka z buzi

Mielismy dzisiaj wizyte (niby przesiewowa) u okulisty.U Lu wszystko ok z oczkami,ale przy okazji dowiedzialam sie,ze na takie wizyty to tylko wczesniaki powinny przychodzic.Dziecko urodzone w terminie dopiero jak skonczy 2 latka.No ale nie ma tego zlego,ze jej w oczka zajrzala
Stary 2010-05-05, 21:39   #4774
Ingrid80
BAN stały

Aldii - zazwyczaj 'jadę na 1 biegu', ale ostatnio dobrze jej szło i piła nawet z 2
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:08   #4775
filka2
Zadomowienie

aldii to czekam na jakieś info.moja też smoka wyciąga i czasami wkłada.smoczki sie ustawia?nie kumam
sensuel co??!!!!na sierpien?tak pózno?a nie możecie prywatnie?ja bym chyba nie wytrzymała tak długo w niewiedzy,chyba bym do pl na badania przyjechała.
karola biedny adaś
azzis,malinka fajna ta zabawkatylko tż na mnie krzyczy ze ją rozpieszczam już,no i sie zastanawiam czy zmieszcze to w mieszkaniu.
zebra nowe ksiązeczki?hmmm wczoraj były te stare,pewnie dlatego przecenione.no trudno Ada bedzie miala ze starej kolekcji

moja niunia dziś jest jakaś inna(była bo już chrapie),rozdrażniona może dlatego ze kupki w ogóle dziś nie było.rzuca sie na wszystko jak na polowaniu i co jąwziełam na ręce to rzucała sie na mnie np ugryzła w policzek lub brode,nos!!!mysl ałam ze głodna ale ona tak cały dzien prawie.
Stary 2010-05-05, 22:24   #4776
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Bardotko jak ten czas leci

Ja kaszke teraz daje na polgesto a zaczynalam od jednej miarki od mleka
Asiulka juz dajesz kaszke?? moj krzys troszke starszy ale on dalej na mleku - chyba sie nad tym zastanowie

Azzis ja mam ten stoliczek co pokazalas linka. On jest prawie taki sam jak malinki tylko jej jest o morskich zwierzatkach a to hmmm nie wiem takie tam sobie muzyczki i grzechotki. Ale jeszcze tego nie uzywalam tzn tylko jak kupilismy to zlozylam i sama sie chwilke pobawilam to takie przyjemne te muzyczki sa.

Wiecie co chyba mojemu Krzysiowi zabki beda szly, bo od wczoraj takie mi cyrki odstawia przy jedzeniu ze szok. Nie chce jesc tzn zaczyna i po 3 lykach sie rzuca i pluje i ryczy. Nic mi nie jest, jest odbity i przede wszystkim glodny. Dzisiaj wlaczylam z nim godzine, wreszcie udalo mi sie dac mu choc herbatki i padl ze zmeczenia. nie jadl od 9 do 16 - tylko herbatke o 13. O tej 16 wstal i byl taki glodny ze zjadl bez zajakniecia. No ale kolejne karmienie o 20 znowu bylo takie samo - dopiero o 21 troche zjadl i tez padl.........Caly czas gryzie lapki i jest marudny. A jak mu wlozylam do buzi palca z pielucha to tak gryzl i ssal i sie uspokajal.....

jutro idziemy na szczepienie kolejne to sie wypytam pani dr.

A przy okazji najswiezsze fotki Krzysia

1. Krzys na macie
2. Ulubiona zabawka Krzysia - wlasne łapki
3. Grzechotka w raczce a w buzi....druga raczka
4. Kapiel synka w Wieleniu - wanienki nie bylo wiec trzeba bylo sobie radzic ale nie narzekal
5. Krzys w Wieleniu w oczekiwaniu az dziadek napali w kominku i zrobi sie cieplej
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:57   #4777
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
sensuel co??!!!!na sierpien?tak pózno?a nie możecie prywatnie?ja bym chyba nie wytrzymała tak długo w niewiedzy,chyba bym do pl na badania przyjechała.
Tu nie ma "prywaciaży" oprócz stomatologów .No nic....widocznie uznali,że scaning nie wyszedł tragicznie skoro każą tyle czekać .Jak coś mu się stanie do tego czasu to ich pozabijam normalnie.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

1. Krzys na macie
2. Ulubiona zabawka Krzysia - wlasne łapki
3. Grzechotka w raczce a w buzi....druga raczka
4. Kapiel synka w Wieleniu - wanienki nie bylo wiec trzeba bylo sobie radzic ale nie narzekal
5. Krzys w Wieleniu w oczekiwaniu az dziadek napali w kominku i zrobi sie cieplej
Cudowny bobasek ,taki śliczny chłopczyk.To pewnie po mamusi
Stary 2010-05-05, 23:40   #4778
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Kamyczku dzieki Tobie przypomniało mi sie że ja też mam ten BON do Smyka ...i muszę go wykorzystać bo szkoda
Jak ja się go przed chwilą naszukałam... Przekopałam wszystko i już miałam sobie dać spokój, gdy spojrzałam do skrzyneczki na klucze, a on sobie na samym wierzchu czekał...
Przy okazji tych poszukiwań znalazłam kupon na jakieś próbki i publikacje od Nestle i sobie jutro wyślę...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A to śliniak jaki mały dzisiaj dostał Super sprawa- ma rękawki a pod materiałem na brzuszku ceratke... Pierwszy raz zjadł tak, że wogóle nie było ubranie pod spodem ufajtane.

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Ale masakra z tym moim Adaśkiem. Byłam dziś u pediatry. Już 6 dni dostaje antybiotyk, a lekarka jeszcze jakieś poświstywania słyszy. I antybiotyk przedłużony do poniedziałku. A we wtorek miało być szczepienie i du..a, znowu przesunięte. Ech...
A jutro u mnie ma cały dzień padać. Jakbym potem pisała coś od rzeczy tzn. że zwariowałam od siedzenia w domu z tą moją dwójką.

Cytat:
Wygląda jakby był o wiele starszy...
Stary 2010-05-06, 08:04   #4779
pysiamn
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuje kochane

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość

Pysia....a ty na protalu jesteś
No co ty...chyba niepowinnam...
W końcu Julcię cały czas karmie tylko piersią i wydaje mi się że I faza bez warzyw i owoców to nie jest dobre rozwiązanie dla mamy karmiącej

Ale zasady diety znam ...swojego czasu molestowałam naszą Kancię
Teraz po porodzie znowu zaczełam szperać w necie....sciagnełam ksiązkę z neta...i dietę znam...i przepis na pasztet to experyment

Ale jak skończe karmić to zamierzam być na Protalu
Cytat:
jutro idziemy na szczepienie kolejne to sie wypytam pani dr.
Za szczepienie i wizytę

Cytat:
Ależ on podobny jest do mamusi ....uroczy ...

Ps my też Kubusia kąpaliśmy na wyjazdach w misce

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jak ja się go przed chwilą naszukałam... Przekopałam wszystko i już miałam sobie dać spokój, gdy spojrzałam do skrzyneczki na klucze, a on sobie na samym wierzchu czekał...
Ja też swój wczoraj odszukałam ale u mnie jest by wykorzystać do końca czerwca 2011 r !!! Więc ja nie będę się śpieszyła ....wykorzystam jak naprawdę potrzebowała kupić coś dużego i drogiego wtedy owe 20% mają sens

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:38   #4780
azzis
Zakorzenienie

gosbaj ale te muzyczki takie jakieś znośne? i światełka też? Bo ja się raczej bym skusiła na ten ogródek, bo może być potem jako stoliczek. A jaki on jest rozmiarami? Bo też mam trochę mało miejsca w mieszkaniu na takie wielkie zabawki
Krzyś słodki
Oddałam na Ciebie głos
Ja chyba się wypisuję z tego konkursu bo nie mam szans wygrać.

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2010-05-06 o 08:40
azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:01   #4781
lila12
Zadomowienie

Witajcie, deszczowo niestety...
Widze, że na tapecie temat jedzonek - a my dalej tylko na cycu - dopiero po 5 miesiacu mam zrobić próbę glutenową kaszką pszenną. Jakich uzywałyście kaszek - i która z Was robiła taką próbę i jak?
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:14   #4782
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
gosbaj ale te muzyczki takie jakieś znośne? i światełka też? Bo ja się raczej bym skusiła na ten ogródek, bo może być potem jako stoliczek. A jaki on jest rozmiarami? Bo też mam trochę mało miejsca w mieszkaniu na takie wielkie zabawki
Krzyś słodki
Oddałam na Ciebie głos
Ja chyba się wypisuję z tego konkursu bo nie mam szans wygrać.
tak, takie lagodne te muzyczki i nie zbyt glosne. Mi tez sie wydaje ze to jest troszke bardziej praktyczniejsze bo potem mozna zrobic stolik i dziecko moze sobie siedziec i np malowac na tym.a rozmiarowo to jest takie szerokie ze polozylbys pod to np przewijak.
Ja tez oddalam na ciebie glos.
ja tez nie mam szans wygrac, mam AŻ 5 glosow.....

my nocke mielismy udana, krzys dostal jesc o 24 i wstal o 6:30 - zjadl pobawilismy sie do 8 i teraz spi

pogoda u nas dzis paskudna, leje, wieje i zimno. A my na 11 idziemy na szczepienie tylko ze potem chcialam isc na spacer a tu lipa.......

Kamyk mam juz parasolke do wozka. Zamowilam u siebie w miescie w sklepie gdzie wozek kupowalam. W kilka dni mi sprowadzili i kosztowala 45zl.

A no i musze sie pochwalic ze wczoraj sie wazylam i mam 8kg miej niz przed ciaza ale to i tak malutko bo chcialabym jeszcze z 10zgubic.....
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:17   #4783
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gosbaj ja daje juz od jakiegos miesiaca ale zaczynalam od kleiku i brdzo malo nie powiem ze moje dziecko nie probowalo juz sloiczkow bo ito powoli jemy

Ja jestem na dukanie dzisiaj 5 dzien i 2,5 kilograma mniej az sie sama mobilizuje jak widze jak kilogramy leca
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:40   #4784
azzis
Zakorzenienie

gosbaj ja też mam AŻ 5 głosów
lila12 a może Ty wiesz gdzie dostanę we Wro torebki David Jones?
Asiulka89 od mies. podajesz? ja chyba powinnam tez dawac Adasiowi, bo woła jesc co 3 godz.

Stary 2010-05-06, 09:45   #4785
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Dzien dobry!
youyou
dla Filipa za 3 miesiace!!!!
gosbajza wage!!!!super zdjecia Krzysia ale przystojniak
Asiuulka89rowniez za wage oby szybko ubywalo kg i nie wracaly...
aldii trzymam kciuki za badanie oczka,zazdroszcze Ci tych spacerow nad morzem.Jestes z 3miasta dokladnie?buziaki dla Lu
karola oby Adas szybko wyzdrowial!
Stary 2010-05-06, 09:45   #4786
karola_sz
Rozeznanie

Cytat:
Gosbaj ja daje juz od jakiegos miesiaca ale zaczynalam od kleiku i brdzo malo nie powiem ze moje dziecko nie probowalo juz sloiczkow bo ito powoli jemy

Ja jestem na dukanie dzisiaj 5 dzien i 2,5 kilograma mniej az sie sama mobilizuje jak widze jak kilogramy leca
Gratuluję! Ja dzisiaj zaczynam. Rano napchałam się chudym twarogiem, na obiad kurczak. Muszę jeszcze ryby kupić.
A mogłabyś mi podpowiedzieć co jeszcze jesz?
Kurczę, wiem, że będzie ciężko, ale to moja jedyna szansa.

Proszę trzymać za mnie kciukasy

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:08   #4787
addicted to wizaz
Zadomowienie

Oj za dużo nadrabianiawięc się nie odniosę do wszystkiego

Kamyk dla Paulinki za szczepienie i rozmiary
azzis wybrałabym ogródek z Twojego linka i chyba nawet sprezentujemy synkowi na Dzień Dziecka wydaje mi się bardziej praktyczna ze względu na to siedzonko. Ta z linka od malinki też bardzo fajna, zwłaszcza krab.
A głosów powinnaś mieć już więcej, bo też głosowałam
pysia Królewna Myszka
zebra za zakupy
blonde oby samoloty zaczęły znowu latać
tajgabajga Paryża tylko pozazdrościć
bardotka my mamy takie łóżeczko turystyczne
http://www.allegro.pl/item1013545615...er_okazja.html
Dokupiliśmy do niego materac gryka-kokos, bo u nas służy jako normalne łóżeczko. I chociaż szukałam modelu z płozami do bujania, to prawie wcale z tego nie korzystam.
karola bardzo współczuję, bo sama mam 2 chorowitki w domu. Oby to już był ostatni raz jak przedłużony antybiotyk. Ja idę w piątek na kontrolę z małym i mam nadzieję, że będzie lepiej, choć na razie słuchając tego kaszlu to się nie zanosi
za dietę
Sensuel terminy to chyba jak na NFZ w Polsce, albo i jeszcze gorzej. Ale przynajmniej już masz wiadomość i wyznaczony termin
aldiiza nową umiejętność LU
filka są tak zwane smoczki trójprzepływowe do karmienia i ustawia się je w zależności od tego co podajesz dziecku do jedzenia np. samo mleko na jedynce, a gęstszą kaszkę na 3. Bodajże avent ma takie i chyba canpol i pewnie jeszcze parę innych firm
gosbaj Krzysio śliczniusi możliwe, że to ząbki, ale one mogą wychodzić nawet ze 2 miesiące.
No i za wagę, a moja to już chyba rośnie od tych słodyczy którymi się zajadam więc na razie nie sprawdzam
Kancia póki pamiętam - z okazji 4 rocznicy ślubu. Kolejnych udanych rocznic

gosbaj, azzis oczywiście klikałam na Was ale jak chcecie mieć szansę coś wygrać, to musicie sie pofatygować na ten wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...urs+m%F3j+styl
.........................
A moje maleństwo mimo choroby zaskakuje mnie nowymi umiejętnościami - wczoraj położyłam go sobie na kolanach i pokazywałam książeczkę z rossmana, a on zaczął podnosić główkę, żeby jej się lepiej przyjrzeć
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:13   #4788
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Asiulka89 od mies. podajesz? ja chyba powinnam tez dawac Adasiowi, bo woła jesc co 3 godz.
oj, nie pomogę
Stary 2010-05-06, 10:14   #4789
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Witajcie, deszczowo niestety...
Widze, że na tapecie temat jedzonek - a my dalej tylko na cycu - dopiero po 5 miesiacu mam zrobić próbę glutenową kaszką pszenną. Jakich uzywałyście kaszek - i która z Was robiła taką próbę i jak?
Ja dziś podpytam też lekarza ...bo Julcia też na razie tylko na cycusiu ...ale Julcia dopiero za tydzień skonczy 3 mies.
I tak sie boje że lekarz postanowi wprowadzić mleko mod. czy soczki bo mało przybiera
Zobaczymy ?

Cytat:
pogoda u nas dzis paskudna, leje, wieje i zimno. A my na 11 idziemy na szczepienie tylko ze potem chcialam isc na spacer a tu lipa.......
U nas też pogoda do
za szczepienie my mamy na 12
Ze spaceru też bedzie lipaaaaaa

Cytat:
Kamyk mam juz parasolke do wozka. Zamowilam u siebie w miescie w sklepie gdzie wozek kupowalam. W kilka dni mi sprowadzili i kosztowala 45zl.
Ja mam parasolkę z Maclarena....pasuje też do Teutoni
Fajna jest bo materiał jest podwojny z Filtrem UV.

Cytat:
A no i musze sie pochwalic ze wczoraj sie wazylam i mam 8kg miej niz przed ciaza ale to i tak malutko bo chcialabym jeszcze z 10zgubic.....

Cytat:
[
Kurcze wszystkie na Dukanie
Ja też już chceeeeee

Cytat:
Jeden mój

Cytat:
Ja nie z Wro, ale znam te torebki są bardzo fajne nie zbyt drogie a dobrze wykonane...ja kupowałam 3 na allegro

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Gratuluję! Ja dzisiaj zaczynam. Rano napchałam się chudym twarogiem, na obiad kurczak. Muszę jeszcze ryby kupić.
A mogłabyś mi podpowiedzieć co jeszcze jesz?
Kurczę, wiem, że będzie ciężko, ale to moja jedyna szansa.

Proszę trzymać za mnie kciukasy
Kurcze trzymamy

To chyba sama tu zostanę jedynym wielorybem

Ale wy karmicie piersia i jesteście na Dukanie Jak to jest ?
Bo przestudiowałam tę diętę podpytałam Kancie też co i jak....

Ale ja się boję że ta piersza najfajniejsza faza to na razie nie dlamnie jak Julcia na samym cycu

Ehhhhhhhh musze na razie chyba tylko zostać na ograniczeniu pieczywa i slodyczy ...

*** -12,5kg***
Stary 2010-05-06, 10:14   #4790
lila12
Zadomowienie

Kancia czy Wy macie dziś 4 rocznicę ślubu? Bo ja mam dziś 4 rocznicę ślubu!!!!!!
Stary 2010-05-06, 10:16   #4791
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
pysia Królewna Myszka
Też nas to rozbawiło

Cytat:
A moje maleństwo mimo choroby zaskakuje mnie nowymi umiejętnościami - wczoraj położyłam go sobie na kolanach i pokazywałam książeczkę z rossmana, a on zaczął podnosić główkę, żeby jej się lepiej przyjrzeć
Ślicznie

Takie rzeczy cieszą ogromnie ...

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Kancia czy Wy macie dziś 4 rocznicę ślubu? Bo ja mam dziś 4 rocznicę ślubu!!!!!!
To opijamy
Brawooooooo kolejnych Wspólnych lat w miłości i zrozumieniu życzę
Pielęgnujcie to co najwazniejsze w Waszym związku

My 2 maja obchodzilismy ROCZNICĘ 12 LAT bycia razem ...bylismy z dzieciakami w restauracji ...było bardzo miło Kubuś się tylko nudził przy stoliku w oczekiwaniu na zamówienie

A 2 sierpnia będziemy obchodzić 7 rocznicę slubu ...ach jak ten czas leciiiiiiii

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-05-06 o 10:22
Stary 2010-05-06, 10:20   #4792
lila12
Zadomowienie

Dzięki Pysia
też planujemy restaurant dziś tylko pogoda masakryczna
Stary 2010-05-06, 10:28   #4793
azzis
Zakorzenienie

addicted to wizaz, pysiamn i wszystkie które klikały
Dziękuję, ale wycofuję się

pysiamn my też 2 maja obchodzimy rocznice (3w1 - bycia razem, zaręczyn i ślubu )

Stary 2010-05-06, 10:54   #4794
bardotka_a
Wtajemniczenie

Lilla Kancia Azzis najlepszego z okazji rocznic

Pysiamn youyou o ile dobrze pamietam karmi piersią i jest na Dukanie ale na troszkę innych zasadach musiałabyś ją podpytać

addicted dziękuję za linka, ja byłam przekonana, że w tych łóżeczkach są już materacyki czyli trzeba kupić łóżeczko i materacyk

karola_sz trzymam kciuki, mi nie wyszło na tej diecie, mój organizm nie radzi sobie z przerwami od warzyw i owoców, robiło mi się często słabo co przy małym dziecku niebezpieczne więc musze szukać czegoś innego a szkoda bo efekty szybko widziałam

Asiuulka89 za kilogramy w dół

Sensuel myślałąm, ze szybciej termin dostaniecie

U mnie tez dziś pogoda do 4 liter i mam takiego lenia właśnie pije kawkę jeszcze nie ubrana w domu nic nie posprzątane

Patrysia mnie dziś znowu zaskoczyła poszła spać o 21 wstała o 7 zjadła zmieniłam pieluchę i dalej poszła spać do 10, mamusia oczywiście też pospała

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

malinka dziękuję za info o łóżeczku, faktycznie większe to już jako kojec też może być?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

kurcze teraz zauważyłam , że tż pojechał do pracy samochodem, w którym jest stelaż do wózka czyli jestem uziemiona i nawet werandowania małej nie zrobie
Stary 2010-05-06, 11:58   #4795
patinka_
Zakorzenienie

ja mam już dość tej pogody-chyba oszaleje weekend ma być podobny:/ szlag mnie trafia, bo pogoda pewnie będzie jak wrócę do pracy...mały ma tyle podkoszulków i spodenek fajnych i chyba zdąży z nich wyrosnąć niż je ubierze...

podoba mi się ta zabawka z little tikes co pokazywałyście, to co póżniej zmienia się w stoliczek chyba kupię synkowi.. chociaż to morskie bardziej mi się podoba bo fajne kształty są...
Stary 2010-05-06, 12:11   #4796
azzis
Zakorzenienie

patinka_ no właśnie ja też mam dylemat którą kupić. Najchętniej kupiłabym obie

Pogoda dzisiaj tylko na spanie.

Stary 2010-05-06, 12:18   #4797
bardotka_a
Wtajemniczenie

ja chyba ślepa jestem bo nie widziałam żadnej, możecie podać linka
Stary 2010-05-06, 12:23   #4798
addicted to wizaz
Zadomowienie

lila, azzis, pysia Wam też wszystkiego naj...: roza:
u nas w sierpniu będzie 12 rocznica... ślubu więc stażem małżeńskim to chyba wszystkie zakasuję
bardotka w tym łóżeczku jest materacyk, ale postanowiliśmy kupić lepszy
azzis ja nawet nie próbowałam brać udziału w tym konkursie, bo chyba cały dzień trzeba by było spędzić na klikaniu A ja wolę tu popisać (a też nieraz czasu brakuje)
patinka, azzis
no właśnie trudny wybór ale chyba jednak ten z siedzonkiem w moim przypadku wygra, bo wydaje mi się bardziej praktyczny, chociaż ten drugi ma fajniejsze zabaweczki

Mamuśki, czy któraś ma i używała nebulizatora
Z tego co pamiętam to youyou, ale czy któraś jeszcze i czy warto???

Jak byłam z Maćkiem u pediatry to pytała czy mam inhalator i jak powiedziałam, że nie to przepisała antybiotyk

bardotka chodzi o takie muzyczne ogródki
http://www.allegro.pl/item1012651853...w_5_kubus.html
http://www.allegro.pl/item1026954346...60f_promo.html
malinka ma ten 2 i najpierw bawił się nim Oskar, a teraz podoba się Mi

oczywiście linki wkleiłam pierwsze lepsze, na pewno da się kupić taniej, ja się raczej zdecyduję na ten 1 na Dzień Dziecka

.............
i zgadzam się, pogoda beznadziejna, ale ja i tak siedzę z chorowitkami w domu

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2010-05-06 o 12:28
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 12:39   #4799
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

U nas tez pogoda do d...mam nadzieje ze sie rozpogodzi i bede mogla wyjsc z Szymkiem na spacer...
lila, azzis, pysiaza rocznice!!!I kolejnych pieknych rocznic
Stary 2010-05-06, 12:42   #4800
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

patinka, azzis
no właśnie trudny wybór ale chyba jednak ten z siedzonkiem w moim przypadku wygra, bo wydaje mi się bardziej praktyczny, chociaż ten drugi ma fajniejsze zabaweczki

oczywiście linki wkleiłam pierwsze lepsze, na pewno da się kupić taniej, ja się raczej zdecyduję na ten 1 na Dzień Dziecka
no, ale dzień dziecka za miesiąc, a tu pasuje żeby dzidzia się już tym bawiła-kupujesz wcześniej?czy dopiero koło 1.06?

aha...fajny artykuł znalazłam http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html

i w szczególności ten fragment
"
Palce w buzi
Palce w buzi to poznawanie świata za pomocą jednego z najwrażliwszych organów ciała Strefa czuciowo-ruchowa ust w mózgu to obok dłoni i stóp największy obszar reprezentujący nasze ciało Nic więc dziwnego, że za jego pomocą odbieramy świat.
Stopniowo w miarę rozwoju kontroli nad głową i tułowiem, kiedy dłonie powoli otwierają się i coraz więcej można włożyć do buzi, dziecko uczy się swojego ciała .Uczy się buzi w środku ,stopniowo dłoń jest oblizywana z zewnątrz, ale potem do buzi wchodzi 1-2-3 paluszki i cała rączka. Wnętrze buzi stopniowo odczula się. Początkowo 1 palec w buzi wywołuje odruch wymiotny, ale stopniowo strefa odruchu wymiotnego cofa się aż do gardła-jak u dorosłych. Jeśli dziecko nie może penetrować wnętrza buzi w przyszłości, nie zmiksowane jedzenie, łyżeczka, szczoteczka, lub wizyty u dentysty będą wywoływały odruch wymiotny lub zgoła torsje.
Oblizując dłonie, palce i zabawki dziecko "szczepi się" , ma kontakt z bakteriami. Będzie lepiej przygotowany do zjadania paprochów z podłogi, oblizywania taty butów czy jedzenia z psiej miski.
Kolejna funkcja do której przygotowuje branie rąk do buzi to nauka ust następnych funkcji po ssaniu.
Kiedy dziecko wkłada do buzi raz prawą, raz lewą rękę - "coś" pojawia się z prawej i lewej strony między dziąsłami. To coś się nagryza, do "tego czegoś" idzie język w prawo lub lewo-brzmi znajomo?, Czasem z powodu asymetrii praca ręki i języka jest tylko w jedną stronę, co zwiastuje problemy ze zgryzem.
Buzia też ssie palce, a to daje dziecku poczucie ukojenia i bezpieczeństwa.
Penetrując buzię w środku wydziela się coraz więcej śliny, a przecież z czasem dziecko dostaje jabłko, zupki itd. A aby to trawić potrzeba więcej śliny, bogatszej, aby przygotować pokarm dobrze wymieszany ze śliną, aby żołądek nie miał kłopotów ze strawieniem go i aby dziecko nie miało kłopotów z brzuszkiem.
A więc pozwalajmy dzieciom penetrować buzię w środku."

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-05-06 o 12:48
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości