|
|
#4981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowości kulinarne.
|
|
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji swojego jubileuszu Wawel oferuje produkty w limitowanej, odświętnej odsłonie.
Portero zachwycą wyrazistym smakiem piwa Porter, ukrytym pod otoczką delikatnego i chrupkiego karmelu, a Miodzio - słodyczą miodu połączonego z soczyście kwaśną cytryną. Od wielu lat Mieszanka Krakowska Wawelu zachwyca kolejne pokolenia. W roku jubileuszowym dla wielbicieli tych pysznych galaretek Wawel przygotował niespodziankę. Mieszanka odsłania nowe, polskie smaki: poziomkę, wiśnię, gruszkę oraz płatki róż. Już teraz możesz się rozkoszować nowymi galaretkami oblanymi pyszną czekoladą. Idąc z duchem czasu Wawel proponuje smaki zgodne z najnowszymi trendami. Spróbuj czekolady Miętowej z orzeźwiającym nadzieniem miętowym z dodatkiem liści mięty. Dla zwolenników zielonej herbaty Wawel przygotował czekoladę Cytrynową z zieloną herbatą. Jest to czekolada deserowa z delikatnym nadzieniem cytrynowo-mlecznym. Dodatek zielonej herbaty działa relaksująco i odrywa od codzienności. |
|
|
|
|
#4983 |
|
Rozeznanie
|
W maju br. w sklepach pojawi się najnowsza linia lodów firmy Grycan. Sorbet z malin, truskawek, mango i cytryn - to cztery smaki cieszące się największą popularnością, które dotychczas były dostępne jedynie w lodziarniach firmy Grycan.
NESCAFÉ Sensazione Créme to kawa lagodna, o bogatym aromacie, zwieńczona aksamitną cremą, czyli kawową pianką, która tworzy się w naturalny sposób po przygotowaniu kawy. Familijne, rynkowy lider w kategorii wafli rodzinnych, rozszerza portfolio produktowe. Od połowy marca w sprzedaży dostępne są ciastka w trzech wariantach smakowych: Maślane, Kruche z cukrem i Murzynki. Mamba Tropikalna
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
jogobella OWOCOWY POSILEK, kremowy jogurt, costam costam
![]() jagodowy,truskawkowy,brzo skwiniowy i chyba jeszcze jakis, ale nie pamietam
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
razem z koleżanką sie zachwycalyśmy ![]() jadlam tez nowego rożka kitkat i dobry, ale bez szału. Myślałam, że będzie to bardziej smak białej czekolady, a nie waniliowy/śmietanowy (?)
|
|
|
#4986 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cukierki porterowe i czekolada z miętą brzmią wspaniale! Wawel to chyba moja ulubiona polska firma produkująca słodycze
|
|
|
#4987 |
|
Raczkowanie
|
Nowości Dr.Oetkera:
Gdy nadchodzi lato mamy ochotę na coś lekkiego, pysznego, najlepiej z owocami. Ciasta z linii Truskawka to idealna propozycja na lato: 2 nowe pomysły na wypieki o niepowtarzalnym smaku, które można przygotować z truskawkami oraz innymi owocami lata. Truskawka Kopiec Kreta – pyszny smak aromatycznych truskawek zanurzonych w śmietanowej masie i wyśmienitym czekoladowym cieście. Można go przygotować z truskawkami lub innymi dowolnymi owocami. Biszkopt z Masą śmietanową - po dodaniu owoców zamieni się w lekkie, delikatne, aromatyczne ciasto owocowe. Można go przygotować z dowolnymi owocami, a także, jeśli ktoś lubi, z ulubioną galaretką. zdjęcia na ich stronie domowej
|
|
|
#4988 |
|
Zadomowienie
|
ciacha HITy "big city life" z nadzieniem o smaku karmelowo-orzechowym
dzisiaj przypadkiem na nie trafiłam. pyszne!
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
|
|
|
|
#4989 |
|
Zadomowienie
|
Pojawiła się edycja limitowana keczupów Kotlin.
Spróbowałam wszystkich i najbardziej smakuje mi "Polski". Polski - Niepowtarzalny charakter Ketchupu Polskiego tworzy ukryty w ketchupie Kotlin smak dojrzewających w słońcu pomidorów malinowych. Zbierane w letnie, słoneczne dni idealnie dopełniają tradycyjne potrawy kuchni polskiej. Boloński - Ketchup Boloński do zapiekanek to idealne połączenie ketchupu Kotlin i sosu bolońskiego. Doskonały jako dopełnienie zarówno potraw włoskich jak i tradycyjnych domowych zapiekanek. Amerykański - Niepowtarzalny charakter Ketchupu Amerykańskiego uzyskany dzięki połączeniu smaku majonezu i warzyw z tradycyjnym ketchupem Kotlin urozmaici smak frytek, placków ziemniaczanych oraz zapiekanych ziemniaków. cyt. z www.kotlin.com.pl
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
pilam dzis te nowa kawe Kopiko 3w1 z brazowym cukrem. musze powiedziec ze w przeciwienstwie do np nescafe 3w1 to kopiko ma jakis konkretny smak
mocniejsza jest na pewno i czuc tym brazowym cukrem.
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
jovi wypuscilo jogurty pitne 0% w oryginalnych wariantach smakowych: oprocz truskawki i wanilii jest tez brzoskwinia-mango, ananas-kokos i costam jeszcze, tez egzotyczne.
rzucilam okiem na sklad, slodzony mannitolem i aspartamem/chyba acesulfamem tez, glowy nie dam/ 47 kcal/100g. w buteleczkach
|
|
#4992 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam ma majówkę nowość z Deco Morreno-"Tarta Łasucha". PORAŻKA! Zamiast kruchego ciasta wyszedl jakiś zakalec straszny :/ robiłam wszystko według przepisu...Budyń,galaretk a to też takie zwykłe... Łe.
|
|
|
|
|
#4993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Próbowałam ostatnio tego nowego Gorącego Kubka Knorra - o smaku zielonej cebulki. Całkiem smaczny, aczkolwiek bez zachwytów Raczej nie kupię ponownie, bo wolę inne smaki
|
|
|
#4994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
pojawił się nowy smak chipsów Lay's Strong - golonka z ostrym chrzanem
|
|
#4996 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
|
#4997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
baaaardzo chrzanowe i ostre moja mama po spróbowaniu stwierdziła: "No, rzeczywiście golonka".Ogólnie mi smakowały, przez ich ostrość nie da się zjeść wszystkich na raz (co jest dobre, nie? )
|
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
A pisałam już o powrocie mojego ulubionego smaku lodów Manhattan? Pomarańczowe
co prawda stare chyab były z wanilią a te są z serkiem, ale i tak boskie
|
|
#4999 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jadłam paluszki Felix. Nie smakują mi
Edytowane przez Mayme Czas edycji: 2010-05-06 o 09:07 |
|
|
|
|
|
#5000 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
znalazłam zdjęcia tych nowości Doktora Oetkera, wyglądają smakowicie
|
|
|
|
|
#5001 |
|
Raczkowanie
|
Pojawilo sie nowe prince polo edycja limitowana w bialej czekoladzie w ksztalcie rozklapcialej pilki ( pewno z mysla o mistrzostwach w gale pomyslany
) smak hm zwyczajnego princepolo tylko ze czekolada biala. ps gdzie w wawie ( super-hiper) mozna dostac nowe laysy strong golonka z chrzanem
|
|
|
|
|
#5002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5003 |
|
Zadomowienie
|
Swoje kupiłam w Społemie- tam ogólnie są wszystkie nowości i inne cuda,których nigdzie indziej nie ma
Trzeba przyznać ,że Laysy rzeczywiście chrzanowe są.
|
|
#5004 |
|
Raczkowanie
|
Nowe smaki napojów Tymbark
Na sezon wiosenno – letni 2010 Tymbark przygotował nowe smaki: Jabłko-Arbuz oraz Jabłko- Agrest. Są dostępne w butelkach szklanych 250 ml i plastikowych o pojemności 500 ml w nowej szacie graficznej.
|
|
#5005 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odp
|
|
|
|
|
#5006 |
|
Raczkowanie
|
O tymbarkach było już pisane.
A te laysy golonkowo-chrzanowe są bardzo dobre wyrazisty smak.
|
|
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
W Kauflandzie dorwałam nowe smaki tubkowych Lorenzów Chipsletten- Włoskie pomidorki z bazylią i Sery z ziołami prowansalskimi, jeszcze się opieram dzielnie
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
te włoskie pomidorki z bazylią brzmią kusząco
|
|
|
|
|
#5010 |
|
Raczkowanie
|
Winteresh Softies to cukierki, których jeszcze nie było na polskim rynku. Miękkie drażetki do żucia w kruchych skorupkach o smaku 4 rodzajów mięty – Sweetmint, Coolmint, Spearmint i Peppermint. Cukierki Winterfresh Softies to idealny sposób na orzeźwienie podczas gorącego lata.
Nie wszyscy wiedzą, że mięta na świecie występuje w ok. 40 różnych gatunkach. W Polsce występuje około dziesięciu z nich. W paczce Winterfresh Softies są 34 kolorowe miękkie drażetki o różnych smakach mięty. Każdy cukierek ma inny ciekawy, miętowy smak:
Winterfresh Softies są w małym, poręcznym opakowaniu, więc łatwo można zmieścić je do torebki, czy kieszeni dżinsów. Wystarczy jedna drażetka Winterfresh Softies, aby mieć świeży oddech na długi czas. Taki gadżet niewątpliwie przyda się nie tylko w aucie na wakacyjnej trasie nad morze, góry czy jeziora, ale także na egipskiej plaży podczas letniego flirtu. Mięta ma miłosną moc, według ludowych wierzeń saszetki z suszoną miętą, umieszczane w łożu lub w jego sąsiedztwie, miały zapewnić wierność małżeńską.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

. A z kolei batoniki KitKat ubóstwiam, więc boję się, że z Proncessą będzie podobnie...
/

Włosomaniaczka
mocniejsza jest na pewno i czuc tym brazowym cukrem.

co prawda stare chyab były z wanilią a te są z serkiem, ale i tak boskie