|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Czesc dziewczyny, powiedzcie mi prosze, jak sie orientujecie, jakie sa mniej wiecej ceny dzieciecych ubranek na carbootach i czy ceny roznia sie w zaleznosci od tego
, co to jest? Dzieki |
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy gdzie pojedziesz i jakie masz szczęscie. Mozesz trafić na właściwie nowe ubranka za zupełny bezcen. ![]() Niestety to kwestia dość indywidualna i po prostu warto samemu pojechać.
|
|
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Luna, ja pytam, bo mam troche ubranek po coreczce a teraz spodziewam sie synka, i myslalam, zeby troche sprzedac i nie wiem jak to zorganizowac cenowo.
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo np. u nas na bootfair można było kupić za 50p sztukę (tak było kiedyś teraz nie wiem). Poza tym ludzie czasami sprzedaja nie na sztuki a na paczki. Cały wór za ileś tam.
|
|
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
Aha, dzieki bardzo
|
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam jakie badania dziewczyny w pl mają zalecane-chociażby tego paciorkowca co jest według mnie bardzo ważne przed porodem - to tutaj jakos błaho do tych badań podchodzą. Prosty przykład - ja mam nadżerkę i od zawsze ją mam.W UK zrobiono mi wymaz i jakims cudem po 6 miesiącach bez leków nadżerka znikła.A jakims cudem powróciła gdy zrobiłam badania w pl. Kolejny przykład z moimi nieszczesnymi zębami. W nagłych przypadkach nie ma emergency NHS.Idziesz i płacisz jak chcesz mieć wizyte tego samego dnia a denta line ci powie, że umówią cię na emergency ale najbliższy termin jest za 2 dni.Takie emergency to w doope sobie mogą wsadzić. Ja jak jade do pl zawsze wcześniej sobie umawiam wizytę u ginekologa czy dentysty .Nie na hura jak to określiłaś.Mam wszystko zaplanowane.I nie sądzę, ze sa to jakieś tam duże pieniądze. No i z polskim lekarzem się bardziej dogadasz i ja mam do nich większe zaufanie. Niedawno zmarł mój kolega, tutaj w uk, bo jego GP nie chcąc martwić rodziny nie poinformował go, że choroba z którą się boryka może skończyć się nagłą śmiercią.Wystawiał mu te same leki i niby było ok.Według mnie wiedząc o zagrożeniu życia powinien wysłac go na wszytkie możliwe badania jakie ino są. Zostawił żone z 2 małych dzieci a trzecie dziecko w drodze. Cytat:
Co do sprzedaży to tak jak Luna napisała lepiej opłaca ci się ebay. Wiecie może czy można kupić w uk sól fizjologiczną.I jak to się zwie? Luna bedzie potrzebna do fridy lub katatarka. |
||
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Darianna może być saline nasal spray.
Pewnie,że może się przydać.
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy o takim czymś mówicie: http://www.boots.com/en/Nasosal-for-...en-10ml_11005/ ? (tylko to mi sie udało znaleźć) Czy na tej stronie z NK jest tylko frida, czy katarek też? Bo znalazłam u nich fridę, ale wolałabym katarek i nie wiem czy ślepa jestem i nie widzę ![]() Kiedyś w Boots widziałam coś takiego jak frida i kosztowało około 7funtów. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- znalazłam w internecie jeszcze takie coś http://www.multipharmacy.com/shop/cu...pid-11638.html ale nigdzie w sklepie tego nie widziałam. A wy co kupujecie?
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasosal jest z tego co wiem dla dzieci po 3 miesiącu życia. Calpol Nasal spary można stosować od urodzenia. Więc ja pewnie kupię spray. Katarek ja kupię w Polsce, bo tutaj nigdzie nie widziałam. Róznica mdzy katarkiem a innymi fridami i sopelkami jest taka, że się go podłącza do odkurzacza. Jakkolwiek moze to drastycznie brzmieć, drastyczne za bardzo nie jest a o wiele bardziej skuteczne niż siła własnych płuc ![]() Katarek kosztuje wg stron internetowych jakieś 54 zł.
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Aha.Ładny avatarek
![]() No chyba nie bedziesz targać odkurzacza zawsze jak trzeba dziecku wyczyścic nos? Nie uważam aby noski naszych pociech były aż tak zapchane aby uzywać do tego odkurzacza.A co zrobisz na wyjeżdzie.Zabierzesz odkurzacz ze sobą?No chyba, ze katarek działa tez na płuca. |
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę używać odkurzacza. Wynika z tego, że już miałam okazję odpychać taki mały nosek fridą. Średnia skuteczność. Dziecko strasznie się męczy z katarem. Na jakim wyjeździe ?
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Gdziekolwiek poza domem.Jakaś całodniowa wycieczka, wczasy.
Ja sobie nie wyobrażam z odkurzaczem przy dziecku majstrować. |
|
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swietnie wyglądasz! Czy mieścisz się w przedciążowe spodnie? O ile normalne bluzki elastyczne byłam w stanie nosic do dnia porodu to ze spodni musiałam dosc szybko zrezygnowac. Porównuję, bo wagę miałam podobną. |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie odpowiada katarek, tobie bardziej frida, problemu nie widzę, każdy skorzysta z tego co mu bardziej pasuje.
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, czesto Was podczytuje i chociaz do tej pory sie nie udzielalam to teraz przychodze z prosba. Prawie 2 tygodnie temu bylam na triple test i od tamtej pory nie dostalam zadnego listu, telefonu, zupelnie nic. Az tu nagle dzisiaj rano dostalaje sms'a przypominajacego o spotkaniu w przychodni w ten wtorek, chociaz nastepna wizyte z polozna mialam miec 08.06. Powiedzcie mi prosze co to moze znaczyc i dlaczego moga chciec mnie widziec wczesniej, bo ja juz sobie pisze czarne scenariusze
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu nie panikuj, może coś im się pomieszało, może wysłali list ze zmianą spotkania, którego nie dostałaś, to niekoniecznie musi być coś niepokojącego. Zakładając jednak, ze coś by ich zaniepokoiło to spotkają się z tobą, by ustalić dalszy plan działania; czyli nie ma tego złego. ![]() Głowa do góry
|
|
|
#2269 | |
|
Rozeznanie
|
Diari moje dane:
Alina, jutro skończę 24 tydzień, a termin wg.USG 13.o9 Podczytuję Was już od stycznie- wtedy się dowiedziałam o swojej ciąży i znalazłam ten wątek, tylko jakoś do tej pory nie upominałam się o wpisanie na liste. Cytat:
One są w PL bardzo polecane, moja siostra też ma dla synka i bardzo chwali. Na ten profil na NK już się natknęłam, pytałam i niestety nie mają tego co szukam
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojęcia nie mam kto by je sprzedawał tu w UK.
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z gryką nie spotkałam w uk. Jeśli chodzi o grykę to musi być to gryka dobrej jakości a nie jakieś odpady bo podobno robaczki moga się w takich odpadach zalęgnąć.W pl sprzedawca materaca z gryka ma mieć jakis tam certyfikat na pochodzenie tej gryki. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-09 o 19:15 |
|
|
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za komplementy
a nie 22? Ze spodni przedciążowych zrezygnowałam już w grudniu, jak zakupiłam te ciążowe, co mam na zdjęciu. Tamte zwyczajne strasznie mi uciskały brzuch, a te są super wygodne, bo mają ten pas.
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana dopóki nic konkretnego nie usłyszysz,nie stresuj się Zobaczysz wszystko będzie dobrze Ja rozmawiałam parę tygodni temu z jednym znajomym anglikiem z pracy.Kiedy jego żona była w drugiej ciąży,po badaniach wyszło jej bardzo duże ryzyko urodzenia dziecka z ZD. Oczywiście po tym miała robioną amniopunkcję i wszystko wyszło super! Tak,że badanka nie są wiarygodne tak do końca. Całkowitą pewność daje dopiero amniopunkcja. Mam nadzieję,że pocieszyłam Cię choć troszkę |
|
|
|
|
#2274 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tez moge opisac prosty przyklad: Maj 2007 (no nic nie poradze, ze nie choruje zbyt czesto...), dlugi weekend, jakas wredna bakteria urzadza sobie impreze w moim pecherzu moczowym - zapalenie jak tralala. BARDZO bolalo. Oczywiscie przychodnia zamknieta. Dzwonie pod numer emergency, po godzinie lekarz przyjmuje mnie w szpitalu oddalonym 5min jazdy od mojego domu, szybkie badanie i wracam z antybiotykiem. Po 12h po infekcji nie ma sladu.Tak samo w 20tyg Adas byl za malutki - wg pomiarow wykonanych podczas usg miescil sie w 5 centylu. Skierowanie na kolejny skan dostalam od razu, zanim jeszcze zdazylam sie ubrac. Dlatego nie mam na co narzekac. Cytat:
Z lekarzami dogaduje sie identycznie zarowno w PL jak i w UK. ![]() Cytat:
![]() Dokladnie, nie mozna zapominac, ze testy pomiarowe opieraja sie na badaniach statystycznych, a wiadomo, jak to ze statystyką bywa...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam
Poza tym dziekuje za mile przyjecie Pozdrawiam
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie obudziło dziś piękne słoneczko Po weekendzie pogoda się poprawiła wreszcie...Chyba spakuję dziś torbę do szpitala w końcu...Bo się zbieram i zebrać nie mogę |
|
|
|
|
#2277 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny, obserwowalam Wasze forum od samego poczatku do 61 strony, wiec teraz nie jestem na biezaco, wybaczcie. Bardzo zzylam sie z Wami i dlatego tutaj pisze, przede wssystkim zeby Was ostrzec nie martwic! Ale zaczne od poczatku. W 41 tygodniu ciazy a dokladnie termin +9 dni dowiedzialam sie ze moj synus nie zyje, ze nie bije mu serduszko.. polozna miala zjawic sie u mnie dzien wczesniej, zadzwonila ze jest po nocnej zmianie i sie jej nie chce i ze przyjdzie nastepnego dnia, gdy pojawila sie wreszcie nie udalo jej sie wysluchac serduszka, natychmiast zadzwonila do szpitala i pozwolili nam przyjechac, zrobili ktg- nic, usg- i ta okropna, najgorsza w moim zyciu wiadomosc! Czulam ruchy synka tego samego dnia rano wiec nic nie podejrzewalam. Po usg wszystko potoczylo sie bardzo szybko, nic praktycznie nie pamietam, jedynie zmieniajace sie twarze, urodzilam nastepnego dnia, niestety nie uslyszalam pierwsszego krzyku, ale nie o tym chce Wam tu pisac zeby Was nie martwic, po prostu gdy jestescie w okolicach terminu, a szczegolnie po nie dajcie sie zbywac jak ja, jedzcie do szpitala i nie dzwoncie wczesniej jak ja, bo w noc poprzedzajaca wiadomosc o smierci synka, mialam skurcze ale gdy zadzwonilam do szpitala powiedzieli ze to falszywy alarm bo za krotko mam skurcze, wiec glupia zostalam w domu a moze gdybym pojechala byloby inaczej? nad ranem skurcze ustaly a potem moj synus zmarl. Nie znamy przyczyny jeszcze minal dopiero miesiac.. nie umiem z tym zyc ciagle na niego czekam. Zamierzam walczyc dla innych kobiet, by nie ignorowac ciaz. Bo tylko w UK nie monitoruje sie ciazy po terminie. Walczcie o swoje pociechy kobietki!
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Slicznotka strasznie mi przykro. To straszne co Was spotkalo...
|
|
|
|
#2279 |
|
Rozeznanie
|
Tygodnie ciąży liczę od ostatniej miesiączki, bo to jedyna pewna data.
Terminy podawane miałam trzy: 30.08(wyliczenia midwife) , 8.09 i 13.09 (wg. usg) ale jak dla mnie to za duża rozbieżność. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- slicznotka533 Baaardzo mi przykro, szczerze mówiąc nie wiem co napisać, bo żadne słowa Cię nie ukoją. Łezki mi poszły czytając twój post, nie mogę sobie nawet wyobrazić ile łez Ty musiałaś wylać.... |
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę Ci dużo siły w tym trudnym czasie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Poza tym moja Mama ma cukrzyce, wiec nie powinno byc z tym problemu.