|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Witam,
Cytat:
![]() A mi jeszcze zostało 2dni wolnego+2dni pracy+5dni wolnego+2dni pracy i macierzyński zaczynam Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-10 o 17:57 |
|
|
|
|
#2282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznotka współczuję bardzo...
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Od tego siedzenia w domu strasznie leniwa się zrobiłam....Oczywiście torby nie spakowałam,ale już ją wyjęłam...
Laseczki co u Was
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobietom w ciazy nie wolno sie przemeczac ![]() slicznotka533 wspolczuje Ci bardzo. Trzymaj sie dzielnie ![]() Ja wczoraj caly dzien probowalam sie dodzwonic do mojej midwife ale to naprawde graniczy z cudem. Kiedy umawialam sie z nia na pierwsze spotkanie musialam dzwonic 3 dni Tak wiec czekam, jeszcze pare godzin i dowiem sie wreszcie o co chodzi A moj maluszek wczoraj caly dzien szalal Milego dnia
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Udalo sie i cale szczescie, bo bylam STRASZNIE ciekawa i koniecznie chcielismy wiedziec! Masz juz wymyslone imionka?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tej nocy znowu snil mi sie synek, chociaz przeczucie mam od poczatku, ze bedzie dziewuszka
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylabym chyba troche rozczarowana gdyby dzidzia nie pokazala co ma miedzy nozkami. Ale tak na serio to jedyne o czym myslalam jadac na badanie to zeby dziecko bylo zdrowe. A jeszcze chcialam napisac odnosnie ruchow dziecka. Moja coreczka generalnie malo sie ruszala w brzuchu i bylam na to bardzo wyczulona. Juz to chyba wczesniej pisalam, ze dwa dni przed porodem bardzo sie zdenerwowalam bo nie ruszala sie rano wcale, a zazwyczaj juz kolo 4, 5 rano ja czulam wyraznie. Byla 10 a tu nic... No i zadzwonilam do szpitala i kazali mi przyjechac. Jestem jednak pewna, ze pojechalabym bez wzgledu na to co by mi powiedzieli. Napisze za Slicznotka zebyscie nie daly sie zbywac jesli macie jakiekolwiek obawy. W moim szpitalu lekarz powiedzial mi, ze jesli moje obawy sie powtorza to mam znowu przyjechac, a dokladnie ze mam przyjezdzac tyle razy ile bedzie potrzeba i zawsze skontroluja czy wszystko ok bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2010-05-11 o 13:56 |
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za godzinke wizyta z midwife Prosze, trzymajcie kciuki
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie następny leniwy dzień...Obejrzałam dwa filmy i zdrzemnęłam się...A za robotę brać wcale mi się nie chce... No ale w końcu urlopuję...
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Jolaoo my to wszystko podobnie mamy (no wiadomo terminy zbliżone) i ja właśnie dziś spakowałam torbę, no prawie do końca. No i wyszło, że mam 2 torby -jedną dla siebie a druga dla dziecka Co do ruchów dziecka to mała rusza się często. Wczoraj po przeczytaniu historii slicznotki musiałam podzielić się smutnymi informacjami z TZ i od tamtej pory pyta i sprawdza co kilka godzin czy czuć ruchy. Przejął się strasznie tą historią. Cytat:
Od dzis zaczęłam akcję ''przyspieszanie porodu'' i wykorzystuję wszystkie znane mi (rozsądne dodam) sposoby. No zobaczymy!
|
#2292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczescie Adas nalezy do ruchliwych dzieci, wiec mam niejako ciagle potwierdzenie, ze ma sie swietnie (i male stopki wwiercajace sie w moje zebra...). Gdyby tak poszedl spac na kilka godzin, to na pewno bylabym juz w drodze do szpitala...Cytat:
Daj znac, jak poszlo!Ale Ci dobrze! A przede mna jeszcze pewnie ze 2 miesiace pracy
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No kochana powodzenia Ci życzę Ja kończę 37 tygodni w piątek,to od soboty też zacznę pić tą herbatkę z liści malin...Czytałam też,że dużo po schodach trzeba chodzić i spacerować,to też może przyspieszyć akcję porodową Też nie chciałabym chodzić po terminie....
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://dziecko.onet.pl/37024,4,4,det...1,artykul.html cytat z artykułu:"Ostatnio brytyjscy lekarze ostrzegli jednak na łamach pisma „British Medical Journal", że urządzenia te mogą usypiać czujność przyszłych rodziców co do stanu zdrowia ich dziecka, a przez to opóźniać skorzystanie z fachowej pomocy medycznej."
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
Na szczescie wszystko okazalo sie nie miec zwiazku z wynikami a cale spotkanie bylo jedna wielka pomylka. Nie wiadomo kto je zabukowal ale podobno nie moja midwife Ale na wyniki musze jeszcze poczekac, powiedziala, ze zwykle trwa to 2-3 tygodnie wiec w tym tygodniu moge sie ich spodziewac. To tyle w tej sprawie, ide gotowac budyn ![]() Zapomnialam podziekowac za kciuki
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-05-11 o 17:10 |
|
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz tylko myślę aby zdrowe było i aby poród przeszedł bez komplikacji. |
||
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Heheh ja liczyłam na dziewczynkę...Normalnie takie przeczucie miałam od samego początku,a wyszedł chłopak
Ale nie zamieniłabym go już na żadne dziewczynki ![]() Koleżanka jakiś czas temu pożyczyła mi takie urządzonko do słuchania serduszka dziecka.Mam to już od ok 20 tc. I wiecie ani razu nie znalazłam serca dziecka Nawet teraz parę dni temu próbowałam i nic....Urządzenie nie jest zepsute,bo jak przystawię do mojego serca-słyszę. Ale dzieckowego serduszka nie Słychać jakieś trzaski,pukania,ale nie serduszko....Zastanawiam się jakim cudem innym się to udaje ![]() Aniu super,że wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Torba prawie spakowana No i o dziwo,wcale nie mam tak dużo Może o czymś zapomniałam....Mam nadzieję,że mój poród przebiegnie w miarę sprawnie i bez komplikacji,że nie będziemy musieli długo zostać w szpitalu... A w razie jak czegoś zbraknie,zawsze można dowieść ![]() Tylko zastanawiam się np. ile pieluszek (Pampersów) brać? Całą paczkę
Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-05-11 o 17:26 |
|
|
|
#2298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja po cichutku tez licze na coreczke ale Tz marzy o synu Najwazniejsze zeby bylo zdrowe ![]() Co do urzadzenia to mi tez na poczatku bylo ciezko znalezc serduszko, Tz za to mial wiecej szczescia bo tylko przykladal i juz je mial A uzywasz moze tego zelu? Moim zdaniem pomaga Cieszylam sie, ze pogoda sie poprawia a zaczelo padac
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ponoć do tego żelu nie trzeba... Zastanawiam się co oni tam słyszą(na tej fotce) Wcześniej myślałam,że może nie potrafię znaleźć serduszka,no ale teraz przecież dziecko jest tak duże,że udałoby się bez problemu... Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-05-11 o 18:56 |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ten http://www.amazon.co.uk/JPD100S-ANGE...3597891&sr=8-3 i moge polecic O tym, ktorego Ty probowalas uzywac rowniez slyszalam opinie, ze czasem ciezko sie czegokolwiek doszukac Zjadlam wlasnie kisiel (budyniu braklo ) z kilkoma ciasteczkami i dostalam takiej zgagi, ze szok U mojej mamy zgaga byla jedynym objawem ciazy, za to towarzyszacym od poczatku do konca
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam na spacerku,bo mi się zachciało czekolady...
Ale fajnie jest się tak przejść,choć do sklepu mam nie blisko...Do tego przechodzi się przez park,cudnie I tylko zdążyłam przed deszczem...Dziwna ta pogoda dziś... ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Mamuśki pomóżcie! Ile tych pieluszek do szpitala
|
|
|
|
#2302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tak sobie myślę,że Magdus25 już się pewnie rozpakowała... |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z Was zmagala sie z ta straszna zgaga? A moze macie na nia jakis sposob?
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czuje się dobrze, w ogóle cała ciążę przechodziłam nieźle. Jedyne co sprawia mi problem to sen. Najpierw cięzko mi zasnąć wieczorem a jak już zasnę to muszę co jakis czas zmieniać bok -co w zaawansowanej ciąży nie jest proste(przynajmniej dla mnie)- bo mi cierpnie ciało. Dobrze, że nie trzeba nigdzie wstawać rano. A ty jak się czujesz? Jutro o 10 przychodzi do mnie Healt Visitor po to aby się ze mną zapoznać tylko nie wiem po co ma być tak długo - bo powiedziała, że około godziny, no ale zobaczymy
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz jak było, o co pytała itp. |
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakby chrząstki...,trudno to określić. Rozmawiałam z koleżanką która niedawno urodziła i ona też tak miała. Troszkę mnie to pocieszyło,bo już się martwiłam,że coś u mnie nie tak... No i jak dłużej pochodzę,to kość łonowa daje o sobie znać...Ale ja lubię spacerować,więc za bardzo się tym nie przejmuję... I plecy też bolą...To pewnie od ciężaru...![]() Też jestem ciekawa,jak ta Twoja wizytacja. Koniecznie daj jutro znać
Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-05-11 o 23:22 |
||
|
|
|
#2308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widać wszystkie mamy podobnie, ciało po prostu nie jest przyzwyczajone do takiego ciężaru i daje to o sobie znać. Kosć łonowa tez boli mnie okropnie albo po spacerze albo po długim odpoczynku, jak np wstaje w środku nocy do toalety to ból jest niewyobrażalny, do tego ścierpnięte nogi-czasem mam wrażenie, że nie utrzymam się na nogach i normalnie się przewrócę. No a niestety takich wycieczek to mam w nocy ze 4-5 Jutro dam znać co i jak z tą HV.
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Widać wszystkie mamy podobnie, ciało po prostu nie jest przyzwyczajone do takiego ciężaru i daje to o sobie znać. Kosć łonowa tez boli mnie okropnie albo po spacerze albo po długim odpoczynku, jak np wstaje w środku nocy do toalety to ból jest niewyobrażalny, do tego ścierpnięte nogi-czasem mam wrażenie, że nie utrzymam się na nogach i normalnie się przewrócę. No a niestety takich wycieczek to mam w nocy ze 4-5
Jutro dam znać co i jak z tą HV.[/QUOTE] Faktycznie mamy chyba tak samo ![]() Ja w nocy też wstaję bardzo dużo.Jak idę do toalety,to kuleję...Tak mnie przeważnie najbardziej prawe biodro rypie... Mam nadzieję,że rozpakujemy się w terminie i już gorzej nie będzie...
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane
Ciężka sprawa na tym urlopie,muszę się Wam przyznać,że się trochę nudzę... No to na dziś zaplanowałam,że wyruszam w miasto po kosmetyki (których mi brakuje do szpitala) i połaziorować sobie po sklepach...Chyba,że deszcze pokrzyżuje mi plany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

I tez moge opisac prosty przyklad: Maj 2007 (no nic nie poradze, ze nie choruje zbyt czesto...), dlugi weekend, jakas wredna bakteria urzadza sobie impreze w moim pecherzu moczowym - zapalenie jak tralala. BARDZO bolalo. Oczywiscie przychodnia zamknieta. Dzwonie pod numer emergency, po godzinie lekarz przyjmuje mnie w szpitalu oddalonym 5min jazdy od mojego domu, szybkie badanie i wracam z antybiotykiem. Po 12h po infekcji nie ma sladu.

Kobietom w ciazy nie wolno sie przemeczac 
Tak wiec czekam, jeszcze pare godzin i dowiem sie wreszcie o co chodzi 

Za godzinke wizyta z midwife 

Na szczescie Adas nalezy do ruchliwych dzieci, wiec mam niejako ciagle potwierdzenie, ze ma sie swietnie (i male stopki wwiercajace sie w moje zebra...). Gdyby tak poszedl spac na kilka godzin, to na pewno bylabym juz w drodze do szpitala...