Ciaza i porod w UK - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 16:40   #2281
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Witam,

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
A wedlug mnie jest okej - wiec po prostu musimy sie zgodzic, ze sie nie zgadzamy I tez moge opisac prosty przyklad: Maj 2007 (no nic nie poradze, ze nie choruje zbyt czesto...), dlugi weekend, jakas wredna bakteria urzadza sobie impreze w moim pecherzu moczowym - zapalenie jak tralala. BARDZO bolalo. Oczywiscie przychodnia zamknieta. Dzwonie pod numer emergency, po godzinie lekarz przyjmuje mnie w szpitalu oddalonym 5min jazdy od mojego domu, szybkie badanie i wracam z antybiotykiem. Po 12h po infekcji nie ma sladu.
Tak samo w 20tyg Adas byl za malutki - wg pomiarow wykonanych podczas usg miescil sie w 5 centylu. Skierowanie na kolejny skan dostalam od razu, zanim jeszcze zdazylam sie ubrac. Dlatego nie mam na co narzekac.

Ja tez korzystam z opieki polskiego ginekologa i dentysty, ale to dlatego, ze od zawsze chodzilam do nich prywatnie, wpasowujac wizyty pomiedzy moimi wyjazdami zagranicznymi i umawiajac sie z gory. Pieniadze nie maja nic do rzeczy. Natamiast nie widze sensu w robieniu w PL szczegolowych badan krwi, skoro i tak ewentualne leczenie musialoby sie odbyc w UK. Przeciez tutaj jest prowadzona moja ciaza.
Z lekarzami dogaduje sie identycznie zarowno w PL jak i w UK.
Muszę się z Tobą zgodzić

A mi jeszcze zostało 2dni wolnego+2dni pracy+5dni wolnego+2dni pracy i macierzyński zaczynam

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-05-10 o 17:57
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:05   #2282
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slicznotka533 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, obserwowalam Wasze forum od samego poczatku do 61 strony, wiec teraz nie jestem na biezaco, wybaczcie. Bardzo zzylam sie z Wami i dlatego tutaj pisze, przede wssystkim zeby Was ostrzec nie martwic! Ale zaczne od poczatku. W 41 tygodniu ciazy a dokladnie termin +9 dni dowiedzialam sie ze moj synus nie zyje, ze nie bije mu serduszko.. polozna miala zjawic sie u mnie dzien wczesniej, zadzwonila ze jest po nocnej zmianie i sie jej nie chce i ze przyjdzie nastepnego dnia, gdy pojawila sie wreszcie nie udalo jej sie wysluchac serduszka, natychmiast zadzwonila do szpitala i pozwolili nam przyjechac, zrobili ktg- nic, usg- i ta okropna, najgorsza w moim zyciu wiadomosc! Czulam ruchy synka tego samego dnia rano wiec nic nie podejrzewalam. Po usg wszystko potoczylo sie bardzo szybko, nic praktycznie nie pamietam, jedynie zmieniajace sie twarze, urodzilam nastepnego dnia, niestety nie uslyszalam pierwsszego krzyku, ale nie o tym chce Wam tu pisac zeby Was nie martwic, po prostu gdy jestescie w okolicach terminu, a szczegolnie po nie dajcie sie zbywac jak ja, jedzcie do szpitala i nie dzwoncie wczesniej jak ja, bo w noc poprzedzajaca wiadomosc o smierci synka, mialam skurcze ale gdy zadzwonilam do szpitala powiedzieli ze to falszywy alarm bo za krotko mam skurcze, wiec glupia zostalam w domu a moze gdybym pojechala byloby inaczej? nad ranem skurcze ustaly a potem moj synus zmarl. Nie znamy przyczyny jeszcze minal dopiero miesiac.. nie umiem z tym zyc ciagle na niego czekam. Zamierzam walczyc dla innych kobiet, by nie ignorowac ciaz. Bo tylko w UK nie monitoruje sie ciazy po terminie. Walczcie o swoje pociechy kobietki!
Nawet nie wyobrażam sobie przez co przeszłaś,więc nie wiem co mam napisać... Bardzo mi przykro,że ciebie to spotkało i zarazem dziękuję za przestrogę. Masz rację trzeba walczyć i nie dać się zbyć, dobrze że o tym przypomniałaś. Uściski i buziaczki dla ciebie kochana. Trzymaj się!

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:32   #2283
***luna
Zakorzenienie

ślicznotka współczuję bardzo...
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 21:24   #2284
Jola00
Zadomowienie

Od tego siedzenia w domu strasznie leniwa się zrobiłam....Oczywiście torby nie spakowałam,ale już ją wyjęłam...
Laseczki co u Was

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:16   #2285
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Od tego siedzenia w domu strasznie leniwa się zrobiłam....Oczywiście torby nie spakowałam,ale już ją wyjęłam...
Laseczki co u Was
Od czegos trzeba zaczac Kobietom w ciazy nie wolno sie przemeczac

slicznotka533 wspolczuje Ci bardzo. Trzymaj sie dzielnie

Ja wczoraj caly dzien probowalam sie dodzwonic do mojej midwife ale to naprawde graniczy z cudem. Kiedy umawialam sie z nia na pierwsze spotkanie musialam dzwonic 3 dni Tak wiec czekam, jeszcze pare godzin i dowiem sie wreszcie o co chodzi A moj maluszek wczoraj caly dzien szalal Jeszcze tylko 3 tygodnie i mam nadzieje, ze uda nam sie poznac plec. Nie moge sie doczekac. Podziwiam rodzicow, ktorzy do ostatniej chwili nie chca poznac plci. Dziewczyny, czy wszystkim Wam na usg polowkowym udalo sie podejrzec co maluszek ma miedzy nozkami? Milego dnia

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:09   #2286
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Od czegos trzeba zaczac Kobietom w ciazy nie wolno sie przemeczac

Cytat:
Dziewczyny, czy wszystkim Wam na usg polowkowym udalo sie podejrzec co maluszek ma miedzy nozkami? Milego dnia
Udalo sie i cale szczescie, bo bylam STRASZNIE ciekawa i koniecznie chcielismy wiedziec! Masz juz wymyslone imionka?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:24   #2287
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość

Udalo sie i cale szczescie, bo bylam STRASZNIE ciekawa i koniecznie chcielismy wiedziec! Masz juz wymyslone imionka?
Jesli bedzie dziewczynka to chyba Lilianna, a co do chlopca to mi sie podoba Dominik ale Tz sie nie zgadza, woli Dawida albo Alexandra. Pewnie stanie na Dawidzie chociaz moja mama nie lubi tego imienia
Tej nocy znowu snil mi sie synek, chociaz przeczucie mam od poczatku, ze bedzie dziewuszka

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-11, 13:45   #2288
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj caly dzien probowalam sie dodzwonic do mojej midwife ale to naprawde graniczy z cudem. Kiedy umawialam sie z nia na pierwsze spotkanie musialam dzwonic 3 dni Tak wiec czekam, jeszcze pare godzin i dowiem sie wreszcie o co chodzi A moj maluszek wczoraj caly dzien szalal Jeszcze tylko 3 tygodnie i mam nadzieje, ze uda nam sie poznac plec. Nie moge sie doczekac. Podziwiam rodzicow, ktorzy do ostatniej chwili nie chca poznac plci. Dziewczyny, czy wszystkim Wam na usg polowkowym udalo sie podejrzec co maluszek ma miedzy nozkami? Milego dnia
Nam sie udalo. Bylabym chyba troche rozczarowana gdyby dzidzia nie pokazala co ma miedzy nozkami. Ale tak na serio to jedyne o czym myslalam jadac na badanie to zeby dziecko bylo zdrowe.

A jeszcze chcialam napisac odnosnie ruchow dziecka. Moja coreczka generalnie malo sie ruszala w brzuchu i bylam na to bardzo wyczulona. Juz to chyba wczesniej pisalam, ze dwa dni przed porodem bardzo sie zdenerwowalam bo nie ruszala sie rano wcale, a zazwyczaj juz kolo 4, 5 rano ja czulam wyraznie. Byla 10 a tu nic... No i zadzwonilam do szpitala i kazali mi przyjechac. Jestem jednak pewna, ze pojechalabym bez wzgledu na to co by mi powiedzieli. Napisze za Slicznotka zebyscie nie daly sie zbywac jesli macie jakiekolwiek obawy. W moim szpitalu lekarz powiedzial mi, ze jesli moje obawy sie powtorza to mam znowu przyjechac, a dokladnie ze mam przyjezdzac tyle razy ile bedzie potrzeba i zawsze skontroluja czy wszystko ok bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-05-11 o 13:56
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 15:17   #2289
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Nam sie udalo. Bylabym chyba troche rozczarowana gdyby dzidzia nie pokazala co ma miedzy nozkami. Ale tak na serio to jedyne o czym myslalam jadac na badanie to zeby dziecko bylo zdrowe.

A jeszcze chcialam napisac odnosnie ruchow dziecka. Moja coreczka generalnie malo sie ruszala w brzuchu i bylam na to bardzo wyczulona. Juz to chyba wczesniej pisalam, ze dwa dni przed porodem bardzo sie zdenerwowalam bo nie ruszala sie rano wcale, a zazwyczaj juz kolo 4, 5 rano ja czulam wyraznie. Byla 10 a tu nic... No i zadzwonilam do szpitala i kazali mi przyjechac. Jestem jednak pewna, ze pojechalabym bez wzgledu na to co by mi powiedzieli. Napisze za Slicznotka zebyscie nie daly sie zbywac jesli macie jakiekolwiek obawy. W moim szpitalu lekarz powiedzial mi, ze jesli moje obawy sie powtorza to mam znowu przyjechac, a dokladnie ze mam przyjezdzac tyle razy ile bedzie potrzeba i zawsze skontroluja czy wszystko ok bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze.
Ja raczej naleze do tych zapobiegawczych i od razu zamowilam sprzet do sluchania serduszka, wiec jak tylko najda mnie jakies glupie mysli bo dzidzius sie jeszcze dzisiaj nie poruszyl to od razu biore i slucham jak bije serduszko A co do zdrowego dzieciatka to o niczym innym nie marze Za godzinke wizyta z midwife Prosze, trzymajcie kciuki

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-11, 16:30   #2290
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Ja raczej naleze do tych zapobiegawczych i od razu zamowilam sprzet do sluchania serduszka, wiec jak tylko najda mnie jakies glupie mysli bo dzidzius sie jeszcze dzisiaj nie poruszyl to od razu biore i slucham jak bije serduszko A co do zdrowego dzieciatka to o niczym innym nie marze Za godzinke wizyta z midwife Prosze, trzymajcie kciuki
Kochana

U mnie następny leniwy dzień...Obejrzałam dwa filmy i zdrzemnęłam się...A za robotę brać wcale mi się nie chce...
No ale w końcu urlopuję... to faktycznie nie mogę się przemęczać....

Stary 2010-05-11, 16:36   #2291
thebestme82
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Jolaoo my to wszystko podobnie mamy (no wiadomo terminy zbliżone) i ja właśnie dziś spakowałam torbę, no prawie do końca. No i wyszło, że mam 2 torby -jedną dla siebie a druga dla dziecka
Co do ruchów dziecka to mała rusza się często. Wczoraj po przeczytaniu historii slicznotki musiałam podzielić się smutnymi informacjami z TZ i od tamtej pory pyta i sprawdza co kilka godzin czy czuć ruchy. Przejął się strasznie tą historią.
Cytat:
Napisane przez ania13.03
Ja miałam cały czas przeczucie na chłopca ale na połówkowym powiedziano mi, że to dziewczynka. Na początku nie mogłam się przestawić a teraz choć imię niby wybrane-Ola - to jednak nie nastawiam się na dziewczynkę do końca, zwłaszcza po rozmowie z kumpelą, u której 3 razy stwierdzono dziewczynkę a jednak urodził się chłopiec. Nie chcę więcej rozczarowań, pragnę aby było zdrowe a co to będzie nie robi mi różnicy.

Od dzis zaczęłam akcję ''przyspieszanie porodu'' i wykorzystuję wszystkie znane mi (rozsądne dodam) sposoby. No zobaczymy!

Stary 2010-05-11, 16:39   #2292
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Napisze za Slicznotka zebyscie nie daly sie zbywac jesli macie jakiekolwiek obawy. W moim szpitalu lekarz powiedzial mi, ze jesli moje obawy sie powtorza to mam znowu przyjechac, a dokladnie ze mam przyjezdzac tyle razy ile bedzie potrzeba i zawsze skontroluja czy wszystko ok bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze.
Na szczescie Adas nalezy do ruchliwych dzieci, wiec mam niejako ciagle potwierdzenie, ze ma sie swietnie (i male stopki wwiercajace sie w moje zebra...). Gdyby tak poszedl spac na kilka godzin, to na pewno bylabym juz w drodze do szpitala...

Cytat:
A co do zdrowego dzieciatka to o niczym innym nie marze Za godzinke wizyta z midwife Prosze, trzymajcie kciuki
Trzymamy Daj znac, jak poszlo!

Cytat:
No ale w końcu urlopuję... to faktycznie nie mogę się przemęczać....
Ale Ci dobrze! A przede mna jeszcze pewnie ze 2 miesiace pracy
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 16:45   #2293
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Jolaoo my to wszystko podobnie mamy (no wiadomo terminy zbliżone) i ja właśnie dziś spakowałam torbę, no prawie do końca. No i wyszło, że mam 2 torby -jedną dla siebie a druga dla dziecka
Co do ruchów dziecka to mała rusza się często. Wczoraj po przeczytaniu historii slicznotki musiałam podzielić się smutnymi informacjami z TZ i od tamtej pory pyta i sprawdza co kilka godzin czy czuć ruchy. Przejął się strasznie tą historią.

Ja miałam cały czas przeczucie na chłopca ale na połówkowym powiedziano mi, że to dziewczynka. Na początku nie mogłam się przestawić a teraz choć imię niby wybrane-Ola - to jednak nie nastawiam się na dziewczynkę do końca, zwłaszcza po rozmowie z kumpelą, u której 3 razy stwierdzono dziewczynkę a jednak urodził się chłopiec. Nie chcę więcej rozczarowań, pragnę aby było zdrowe a co to będzie nie robi mi różnicy.

Od dzis zaczęłam akcję ''przyspieszanie porodu'' i wykorzystuję wszystkie znane mi (rozsądne dodam) sposoby. No zobaczymy!
To ja może też się w końcu wezmę za te torby (też myślę,że w jedną nie spakuję siebie i małego)
No kochana powodzenia Ci życzę Ja kończę 37 tygodni w piątek,to od soboty też zacznę pić tą herbatkę z liści malin...
Czytałam też,że dużo po schodach trzeba chodzić i spacerować,to też może przyspieszyć akcję porodową
Też nie chciałabym chodzić po terminie....

Stary 2010-05-11, 16:54   #2294
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Ja raczej naleze do tych zapobiegawczych i od razu zamowilam sprzet do sluchania serduszka, wiec jak tylko najda mnie jakies glupie mysli bo dzidzius sie jeszcze dzisiaj nie poruszyl to od razu biore i slucham jak bije serduszko
Tutaj są opisane plusy i minusy detektorów tętna płodu
http://dziecko.onet.pl/37024,4,4,det...1,artykul.html

cytat z artykułu:"Ostatnio brytyjscy lekarze ostrzegli jednak na łamach pisma „British Medical Journal", że urządzenia te mogą usypiać czujność przyszłych rodziców co do stanu zdrowia ich dziecka, a przez to opóźniać skorzystanie z fachowej pomocy medycznej."
Stary 2010-05-11, 17:07   #2295
ania13.03
Zadomowienie

Jestem Na szczescie wszystko okazalo sie nie miec zwiazku z wynikami a cale spotkanie bylo jedna wielka pomylka. Nie wiadomo kto je zabukowal ale podobno nie moja midwife Pomierzyla mi wiec tylko cisnienie, posluchalysmy serduszka i wrocilam do domu Ale na wyniki musze jeszcze poczekac, powiedziala, ze zwykle trwa to 2-3 tygodnie wiec w tym tygodniu moge sie ich spodziewac. To tyle w tej sprawie, ide gotowac budyn
Zapomnialam podziekowac za kciuki

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-05-11 o 17:10
Stary 2010-05-11, 17:13   #2296
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poznałam ale nie widziałam.Badanie było szybkie i lekarka tylko mi oświadczyła, ze to dziewczynka.Jeszcze pytałam czy na pewno bo liczyłam na Mateuszka a będzie Ola.W pl miałam jeszcze raz robione badanie prenatalne czy genetyczne i tam mi pokazano pipke ale ja i tak jakoś tego nie mogłam sobie wyobrazić.Pytałam czy jest możliwośc zmiany płci ale polska ginekolog stwierdziłą, ze już nie.Był to 22tc.

Cytat:

No ja też liczyłam baardzo na chłopaka.A teraz bardzo się cieszę, że będzie dziewczynka.Wogóle to się cieszę nie ważne jaka płeć.

Teraz tylko myślę aby zdrowe było i aby poród przeszedł bez komplikacji.
Stary 2010-05-11, 18:43   #2297
Jola00
Zadomowienie

Heheh ja liczyłam na dziewczynkę...Normalnie takie przeczucie miałam od samego początku,a wyszedł chłopak Ale nie zamieniłabym go już na żadne dziewczynki
Koleżanka jakiś czas temu pożyczyła mi takie urządzonko do słuchania serduszka dziecka.Mam to już od ok 20 tc. I wiecie ani razu nie znalazłam serca dziecka Nawet teraz parę dni temu próbowałam i nic....Urządzenie nie jest zepsute,bo jak przystawię do mojego serca-słyszę. Ale dzieckowego serduszka nie Słychać jakieś trzaski,pukania,ale nie serduszko....
Zastanawiam się jakim cudem innym się to udaje
Aniu super,że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Torba prawie spakowana Brakuje paru kosmetyków dla mnie,ale muszę dokupić w maluśkich buteleczkach,coby lżej było...
No i o dziwo,wcale nie mam tak dużo Może o czymś zapomniałam....
Mam nadzieję,że mój poród przebiegnie w miarę sprawnie i bez komplikacji,że nie będziemy musieli długo zostać w szpitalu... A w razie jak czegoś zbraknie,zawsze można dowieść
Tylko zastanawiam się np. ile pieluszek (Pampersów) brać? Całą paczkę

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2010-05-11 o 17:26
Stary 2010-05-11, 18:47   #2298
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Tutaj są opisane plusy i minusy detektorów tętna płodu
http://dziecko.onet.pl/37024,4,4,det...1,artykul.html

cytat z artykułu:"Ostatnio brytyjscy lekarze ostrzegli jednak na łamach pisma „British Medical Journal", że urządzenia te mogą usypiać czujność przyszłych rodziców co do stanu zdrowia ich dziecka, a przez to opóźniać skorzystanie z fachowej pomocy medycznej."
Diari dziekuje za linka. Ciekawy artykul, musze przyznac, ze rzeczywiscie od tej strony na to nie spojrzalam. Z drugiej strony to gdybym pod koniec ciazy nie czula mojego maluszka dluzej niz dzien to na pewno pojechalabym do szpitala. Straszna panikara ze mnie

Cytat:
Heheh ja liczyłam na dziewczynkę...Normalnie takie przeczucie miałam od samego początku,a wyszedł chłopak Ale nie zamieniłabym go już na żadne dziewczynki
Koleżanka jakiś czas temu pożyczyła mi takie urządzonko do słuchania serduszka dziecka.Mam to już od ok 20 tc. I wiecie ani razu nie znalazłam serca dziecka Nawet teraz parę dni temu próbowałam i nic....Urządzenie nie jest zepsute,bo jak przystawię do mojego serca-słyszę. Ale dzieckowego serduszka nie Słychać jakieś trzaski,pukania,ale nie serduszko....
Zastanawiam się jakim cudem innym się to udaje
Aniu super,że wszystko dobrze
Dziekuje kamien z serca
Ja po cichutku tez licze na coreczke ale Tz marzy o synu Najwazniejsze zeby bylo zdrowe

Co do urzadzenia to mi tez na poczatku bylo ciezko znalezc serduszko, Tz za to mial wiecej szczescia bo tylko przykladal i juz je mial Teraz i ja doszlam do wprawy albo dzidzius po prostu urosl i znajduje je bez problemu A uzywasz moze tego zelu? Moim zdaniem pomaga
Cieszylam sie, ze pogoda sie poprawia a zaczelo padac

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-11, 18:54   #2299
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Diari dziekuje za linka. Ciekawy artykul, musze przyznac, ze rzeczywiscie od tej strony na to nie spojrzalam. Z drugiej strony to gdybym pod koniec ciazy nie czula mojego maluszka dluzej niz dzien to na pewno pojechalabym do szpitala. Straszna panikara ze mnie

Dziekuje kamien z serca
Ja po cichutku tez licze na coreczke ale Tz marzy o synu Najwazniejsze zeby bylo zdrowe

Co do urzadzenia to mi tez na poczatku bylo ciezko znalezc serduszko, Tz za to mial wiecej szczescia bo tylko przykladal i juz je mial Teraz i ja doszlam do wprawy albo dzidzius po prostu urosl i znajduje je bez problemu A uzywasz moze tego zelu? Moim zdaniem pomaga
Cieszylam sie, ze pogoda sie poprawia a zaczelo padac
Ten sprzęt od mojej kumeli to coś takiego http://cgi.ebay.co.uk/summer-infant-...tem27afa39a39#
I ponoć do tego żelu nie trzeba...
Zastanawiam się co oni tam słyszą(na tej fotce)
Wcześniej myślałam,że może nie potrafię znaleźć serduszka,no ale teraz przecież dziecko jest tak duże,że udałoby się bez problemu...

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2010-05-11 o 18:56
Stary 2010-05-11, 19:18   #2300
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Ten sprzęt od mojej kumeli to coś takiego http://cgi.ebay.co.uk/summer-infant-...tem27afa39a39#
I ponoć do tego żelu nie trzeba...
Zastanawiam się co oni tam słyszą(na tej fotce)
Wcześniej myślałam,że może nie potrafię znaleźć serduszka,no ale teraz przecież dziecko jest tak duże,że udałoby się bez problemu...
Moze dzidzius dostal czkawki
Ja mam ten http://www.amazon.co.uk/JPD100S-ANGE...3597891&sr=8-3 i moge polecic
O tym, ktorego Ty probowalas uzywac rowniez slyszalam opinie, ze czasem ciezko sie czegokolwiek doszukac
Zjadlam wlasnie kisiel (budyniu braklo ) z kilkoma ciasteczkami i dostalam takiej zgagi, ze szok U mojej mamy zgaga byla jedynym objawem ciazy, za to towarzyszacym od poczatku do konca

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-11, 21:38   #2301
Jola00
Zadomowienie

A ja byłam na spacerku,bo mi się zachciało czekolady... Ale fajnie jest się tak przejść,choć do sklepu mam nie blisko...Do tego przechodzi się przez park,cudnie
I tylko zdążyłam przed deszczem...Dziwna ta pogoda dziś...

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Mamuśki pomóżcie! Ile tych pieluszek do szpitala

Stary 2010-05-11, 21:58   #2302
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Jola00:
Torba prawie spakowana Brakuje paru kosmetyków dla mnie,ale muszę dokupić w maluśkich buteleczkach,coby lżej było...
No i o dziwo,wcale nie mam tak dużo Może o czymś zapomniałam....
Mam nadzieję,że mój poród przebiegnie w miarę sprawnie i bez komplikacji,że nie będziemy musieli długo zostać w szpitalu... A w razie jak czegoś zbraknie,zawsze można dowieść
Tylko zastanawiam się np. ile pieluszek (Pampersów) brać? Całą paczkę
ja spakowaam całą paczkę ale na pewno tyle nie zużyję. Nie wiem ile dziecko może potrzebować na dobę, ale wolę być przygotowana jak bym musiała zostać dłużej.

Stary 2010-05-11, 22:05   #2303
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
ja spakowaam całą paczkę ale na pewno tyle nie zużyję. Nie wiem ile dziecko może potrzebować na dobę, ale wolę być przygotowana jak bym musiała zostać dłużej.
Dzięki kochana Masz rację,to i ja wezmę paczkę,a co tam... A powiedz jeszcze jak się czujesz
Ja tak sobie myślę,że Magdus25 już się pewnie rozpakowała...

Stary 2010-05-11, 22:28   #2304
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
A ja byłam na spacerku,bo mi się zachciało czekolady... Ale fajnie jest się tak przejść,choć do sklepu mam nie blisko...Do tego przechodzi się przez park,cudnie
I tylko zdążyłam przed deszczem...Dziwna ta pogoda dziś...

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Mamuśki pomóżcie! Ile tych pieluszek do szpitala
Ja tez bylam ale na przejazdzce samochodowej bo mi sie czipsow zachcialo Dziewczyny czy ktoras z Was zmagala sie z ta straszna zgaga? A moze macie na nia jakis sposob?

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-05-11, 22:51   #2305
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki kochana Masz rację,to i ja wezmę paczkę,a co tam... A powiedz jeszcze jak się czujesz
Ja tak sobie myślę,że Magdus25 już się pewnie rozpakowała...
Pewnie masz racje cos nie widać jej ostatnio...
Ja czuje się dobrze, w ogóle cała ciążę przechodziłam nieźle. Jedyne co sprawia mi problem to sen. Najpierw cięzko mi zasnąć wieczorem a jak już zasnę to muszę co jakis czas zmieniać bok -co w zaawansowanej ciąży nie jest proste(przynajmniej dla mnie)- bo mi cierpnie ciało. Dobrze, że nie trzeba nigdzie wstawać rano. A ty jak się czujesz?

Jutro o 10 przychodzi do mnie Healt Visitor po to aby się ze mną zapoznać tylko nie wiem po co ma być tak długo - bo powiedziała, że około godziny, no ale zobaczymy

Stary 2010-05-11, 22:57   #2306
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czuje się dobrze, w ogóle cała ciążę przechodziłam nieźle. Jedyne co sprawia mi problem to sen. Najpierw cięzko mi zasnąć wieczorem a jak już zasnę to muszę co jakis czas zmieniać bok -co w zaawansowanej ciąży nie jest proste(przynajmniej dla mnie)- bo mi cierpnie ciało. Dobrze, że nie trzeba nigdzie wstawać rano. A ty jak się czujesz?

Jutro o 10 przychodzi do mnie Healt Visitor po to aby się ze mną zapoznać tylko nie wiem po co ma być tak długo - bo powiedziała, że około godziny, no ale zobaczymy
Też jestem ciekawa co taka HV robi.
Napisz jak było, o co pytała itp.
Stary 2010-05-11, 23:13   #2307
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez bylam ale na przejazdzce samochodowej bo mi sie czipsow zachcialo Dziewczyny czy ktoras z Was zmagala sie z ta straszna zgaga? A moze macie na nia jakis sposob?
Ja też czasem mam problem ze zgagą. Od GP na zgagę dostałam na receptę mleczko Galviscon no i nawet pomaga. Dostałam dużą butlę,niewiele już zostało

Cytat:

U mnie też dobrze Też najgorzej chyba jest w nocy...Strasznie bolą mnie biodra. I przy odwracaniu się na bok mam problem. Muszę to robić bardzo powoli,bo inaczej normalnie coś mi strzela.... Jakby chrząstki...,trudno to określić. Rozmawiałam z koleżanką która niedawno urodziła i ona też tak miała. Troszkę mnie to pocieszyło,bo już się martwiłam,że coś u mnie nie tak... No i jak dłużej pochodzę,to kość łonowa daje o sobie znać...Ale ja lubię spacerować,więc za bardzo się tym nie przejmuję... I plecy też bolą...To pewnie od ciężaru...

Też jestem ciekawa,jak ta Twoja wizytacja. Koniecznie daj jutro znać

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2010-05-11 o 23:22
Stary 2010-05-11, 23:28   #2308
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
U mnie też dobrze Też najgorzej chyba jest w nocy...Strasznie bolą mnie biodra. I przy odwracaniu się na bok mam problem. Muszę to robić bardzo powoli,bo inaczej normalnie coś mi strzela.... Jakby chrząstki...,trudno to określić. Rozmawiałam z koleżanką która niedawno urodziła i ona też tak miała. Troszkę mnie to pocieszyło,bo już się martwiłam,że coś u mnie nie tak... No i jak dłużej pochodzę,to kość łonowa daje o sobie znać...Ale ja lubię spacerować,więc za bardzo się tym nie przejmuję... I plecy też bolą...To pewnie od ciężaru...

Też jestem ciekawa,jak ta Twoja wizytacja. Koniecznie daj jutro znać
[/QUOTE]
Widać wszystkie mamy podobnie, ciało po prostu nie jest przyzwyczajone do takiego ciężaru i daje to o sobie znać. Kosć łonowa tez boli mnie okropnie albo po spacerze albo po długim odpoczynku, jak np wstaje w środku nocy do toalety to ból jest niewyobrażalny, do tego ścierpnięte nogi-czasem mam wrażenie, że nie utrzymam się na nogach i normalnie się przewrócę. No a niestety takich wycieczek to mam w nocy ze 4-5

Jutro dam znać co i jak z tą HV.

Stary 2010-05-11, 23:39   #2309
Jola00
Zadomowienie

Widać wszystkie mamy podobnie, ciało po prostu nie jest przyzwyczajone do takiego ciężaru i daje to o sobie znać. Kosć łonowa tez boli mnie okropnie albo po spacerze albo po długim odpoczynku, jak np wstaje w środku nocy do toalety to ból jest niewyobrażalny, do tego ścierpnięte nogi-czasem mam wrażenie, że nie utrzymam się na nogach i normalnie się przewrócę. No a niestety takich wycieczek to mam w nocy ze 4-5

Jutro dam znać co i jak z tą HV.[/QUOTE]

Faktycznie mamy chyba tak samo
Ja w nocy też wstaję bardzo dużo.Jak idę do toalety,to kuleję...Tak mnie przeważnie najbardziej prawe biodro rypie...
Mam nadzieję,że rozpakujemy się w terminie i już gorzej nie będzie...

Stary 2010-05-12, 10:08   #2310
Jola00
Zadomowienie

Witam kochane
Ciężka sprawa na tym urlopie,muszę się Wam przyznać,że się trochę nudzę...
No to na dziś zaplanowałam,że wyruszam w miasto po kosmetyki (których mi brakuje do szpitala) i połaziorować sobie po sklepach...Chyba,że deszcze pokrzyżuje mi plany

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości