|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Najbrzydsze miasto w Polsce?
Bytom i Chorzów
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W rybniku byłam ostatnio na imprezie i bardzo fajnie bylo ale tak to miasta nie znam, masz racje z tymi Gliwicami, wieczorami dziwni ludzie tam chodzą ale tak juz jest w wiekszych miastach nie tylko w polsce np w Berlinie czy Rotterdamie to dopiero jest strach po zmroku na przystanku czekać ![]() Mojego kolegi napadli w Katowicach dresiarze i okradli go ..
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.. brzydkie.. Bytom, Częstochowa...jakoś mi nie przypadła do gustu, Ruda śląska,Warszawa też mnie nie zachwyciła..
Jaaa nie wiem co Wy macie do Katowic a dresiarze są wszędzie, katowice się prężnie rozwijają, to już nie to samo miasto co kiedyś, studiuję tam i tym samym jestem tam codziennie i stwierdzam, że mają swój urok mimo wszystko![]() A co do Zoo, planetarium, wesołego miasteczka czy Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku etc. to tak jak ktoś już tutaj wspomniał pewna kolezanka wczesniej sie pomyliła bo to wszystko nalezy do Chorzowa który również tutaj obronię, bo również swój urok ma
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Łódź. Mogłaby być ładna, gdyby się za nią porządnie wziąć, na razie syf jest taki, że ręce opadają.
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Grudziądz!
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Bytom i Chorzów, ale Katowice mnie jakoś przekonują do siebie (nie wiem, dlaczego)
W Bytomiu się boję przebywać - czy to centrum czy obrzeża
|
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Czechowice-Dziedzice
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Katowice zdecydowanie... byłam pare razy w odwiedzinach u znajomych. Jest obskurne, zaniedbane źle oznakowane...
|
|
#160 |
|
zielony stworek
|
Jeżeli ktoś uważa, że Łódź jest brudna to ja zapraszam do Gdańska,bo poza ulicą Długą syfu jak mało gdzie. Najgorzej w południowej części, wąskie ulice, dziura na dziurze, kamienice rudery. No i masakryczna komunikacja miejska.
Za to bardzo lubię Gdynię, ma swój urok ![]() Bydgoszcz też nie taka tragiczna, trochę robotnicza, ale jakiś tam urok ma. |
|
|
|
|
#162 | |
|
astro-loszka
|
Cytat:
Ja też uwielbiam Gdynię - za całokształt i za wiele szczegółów
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnimi czasy w Bydgoszczy zaszło wiele zmian na lepsze
Za brzydkie uważam Częstochowę i Wałbrzych. |
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Łapy <hahaha> mała brzydka miescina koło białegostoku. isnta dziura, gdzie nic nie ma. jedyne sklepy to odzież używana i jako jedyna miejscowosc posiadająca kwadratowe rondo "marcelek", ktore nie jest rondem, a i tak większość śmieje się, że jest. park, w ktorym stoi 5 lawek i to najszczesciej sa zabrudzone badz "okupowane" przez miejscowych "panów spod baru" z butelka najtańszej czystej. głownym prioritetem burmistrza jest budowanie malo przydatnych pomników zamiast inwestowania w rozwoj miasta.
|
|
#165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-05-17 o 11:29 |
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
No więc tak..
miasta, które mi sie nie podobają to Łódź, Warszawa i Częstochowa. Natomiast te, które lubie to Gdynia, Wrocław, Toruń i oczywiście Poznań (swoją drogą o Poznaniu nie przeczytałam tu jeszcze negatywnych wypowiedzi, no chyba, że coś mi umknęło)
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak narazie z tych miast co byłam i moge coś stwierdzić to Bytom. Strach tam iśc wieczorem, miasto brudne, nieciekawe, zaniedbane.
Czętochowa w dzień rownież ale w nocy ma urok bynajmniej na alejach. A najładniejsze to chyba Sopot.
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, ale takie odnoszę wrażenie. Nie wiem jak cały Bytom, na pewno są i ładne miejsca, ale ogólnie Śląsk wg mnie nie wygląda za dobrze. Teraz mieszkam w Krakowie i chociaż znam tutaj miejsca takie, gdzie również można się przestraszyć, to jednak całe miasto sprawia pozytywne wrażenie, kamienice są stale odnawiane, jest sprzątane, malowane itd. Najbardziej podobają mi się małe miasteczka z południa Polski (np. Gorlice, Ryglice, Biecz, Lipnica Murowana, Nowy Sącz, Krosno, Pilzno, Przemyśl itd. dużo tego jest ).Z większych miast podobał mi się Gdańsk i Gdynia (Gdynia jako ciekawostka architektoniczna). Lublin jest tez ładnym miastem (przynajmniej centrum). Zgadzam się z opiniami, że Częstochowa to ładna jest, ale po ciemku W Warszawie to trudno powiedzieć, jak dla mnie to wszystko tam jest takie strasznie wielkie... nie czuję się komfortowo w tak dużym mieście, sam Kraków też mnie denerwuje.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-17 o 13:31 |
|
|
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Moze nieduzy, ale zdecydowanie wole go od katowickiego.
|
||
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
klarrisa: a swietochlowice widzialas? Jak nawet glowne ulice, ktorymi jezdza autrobusy tak wygladaja to ja nie pytam jak wygladaja inne
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Świętochłowice to dopiero czad Fakt, są okropnie zaniedbane.Chociaż jest jakiś urok w starych kamienicach... i tych umorusanych dzieciach bawiących się na podwórkach... |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Łódź
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam centrum, bardzo dobrze znam dzielnice graniczące z Tarnowskimi Górami (Sucha Góra, Stroszek, Os. na Wzgórzu), znam Szombierki, Rozbark no i centrum Moją siostrę pobiły dziewczyny o 15 po południu niedaleko centrum. Ciocię próbowano zgwałcić o 18. Mnie zaczepiano tysiące razy. Już nie wspomnę o kibicach Polonii, których najzwyczajniej się boję ![]() Dworzec jest okropny, śmierdzi z bram ( i mówię tutaj o ulicach w centrum. Rozwalające się kamienice tylko ogrodzone, bo grożą zawaleniem )
|
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co się dziwić, pewnie mało w Polsce jest takich malutkich miejscowości, które są super ekstra rozwinięte. |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
Nie we wszystkich tych miastach byłam, ale z tych, które miałam przyjemność zwiedzić zdecydowanie wybieram Łódź, co z tego, że miasto ma potencjał jak przeraża swoim wyglądem, piekne, ale obskurne kamienice, nieład, nawet Piotrkowska taka bylejaka jest, a w Łodzi bywam kazdego miesiaca, ostatnio wlasciwie kilka razy na miesiac
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o Krakow- moze te miejsca gdzie chodza turysci to sa ladne, ale czy caly Krakow to bym sie nie zgodzila. Tez sie znajda szare, odrapane, nieremontowane od wiekow budynki. Ogolnie bez ogromnego zachwytu, chociaz plusem tego miasta jest to, ze jest duzo miejsc gdzie mozna wyjsc (nie to co w katowicach...)
Ogolnie co kto lubi- dla innych brukowane uliczki sa urocze, dla mnie to koszmar jak ide w butach na obcasach i boje sie ich poobdzierac. A korki to ostatnio nie mniejsze niz w Warszawie. |
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Najbrzydsza wg mnie jest Warszawa, odstrasza, wydaje mi się taka nieprzyjazna, chaotyczna, bez żadnego klimatu, wszędzie szaro i brzydko. Starówka tez bez rewelacji.
Natomiast baaardzo podoba mi się lubelska starówka i deptak, chociaż sam Lublin jest zapomnianym, zacofanym miastem bez perspektyw... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

a dresiarze są wszędzie, katowice się prężnie rozwijają, to już nie to samo miasto co kiedyś, studiuję tam i tym samym jestem tam codziennie 

Katowice mają wspaniałe choć zaniedbane kamienice, budownictwo które nadal ma swój urok
Moze nieduzy, ale zdecydowanie wole go od katowickiego.
Moją siostrę pobiły dziewczyny o 15 po południu niedaleko centrum. Ciocię próbowano zgwałcić o 18. Mnie zaczepiano tysiące razy. Już nie wspomnę o kibicach Polonii, których najzwyczajniej się boję 
)