Najbrzydsze miasto w Polsce? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 08:50   #151
201804100943
Konto usunięte

Dot.: Najbrzydsze miasto w Polsce?

Bytom i Chorzów
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 16:29   #152
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
A mnie się bardzo podoba Rybnik. Moim zdaniem bardzo ładne i zadbane miasto - oczywiście nie znam wszystkich zakamarków, ale rynek i okolice prezentują się bardzo dobrze

W Gliwicach, moim zdaniem, jest tak średnio, chociaż rynek mają nawet ładny. Za to czekanie po zmroku na autobus na Placu Piastów nie kojarzy mi się zbyt dobrze

W rybniku byłam ostatnio na imprezie i bardzo fajnie bylo ale tak to miasta nie znam, masz racje z tymi Gliwicami, wieczorami dziwni ludzie tam chodzą ale tak juz jest w wiekszych miastach nie tylko w polsce np w Berlinie czy Rotterdamie to dopiero jest strach po zmroku na przystanku czekać
Mojego kolegi napadli w Katowicach dresiarze i okradli go ..
Stary 2010-03-28, 22:59   #153
OlaBulBul
Zakorzenienie

Hmm.. brzydkie.. Bytom, Częstochowa...jakoś mi nie przypadła do gustu, Ruda śląska,Warszawa też mnie nie zachwyciła..

Jaaa nie wiem co Wy macie do Katowic a dresiarze są wszędzie, katowice się prężnie rozwijają, to już nie to samo miasto co kiedyś, studiuję tam i tym samym jestem tam codziennie i stwierdzam, że mają swój urok mimo wszystko

A co do Zoo, planetarium, wesołego miasteczka czy Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku etc. to tak jak ktoś już tutaj wspomniał pewna kolezanka wczesniej sie pomyliła bo to wszystko nalezy do Chorzowa który również tutaj obronię, bo również swój urok ma
Stary 2010-03-28, 23:56   #154
lady karen
Zadomowienie

Łódź. Mogłaby być ładna, gdyby się za nią porządnie wziąć, na razie syf jest taki, że ręce opadają.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 03:23   #155
Dagusiac
Zakorzenienie

Zdecydowanie Grudziądz!
Stary 2010-04-15, 07:38   #156
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dla mnie nie do zniesienia jest Włocławek.
edit: Zapomniałam o wyjętej wprost z polskich teledysków hip-hopowych (dot. ludzi ulicy) Łodzi.

Najchętniej (ze względu na walory estetyczne) odwiedzam Białystok, Kraków, Gdańsk i Poznań.
Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Włocławek, Wałbrzych i Bydgoszcz - najpaskudniejsze i najbardziej przygnębiające swą szpetotą miejsca jakie kiedykolwiek widziałam na oczy.
Popieram Was. Jak nie widzieliście najbrzydszego miasta to zapraszam do Włocka. Krajowa jedynka rozkopana, dziura na dziurze, "starówka" wygląda jakby ktoś drapał po budynkach, w bramach nie wiadomo co i kto się czai, bulwary mają nam teraz remontować i granity mają być, ale niestety chyba już tego nie zobaczę, bo mykam z tego zacofanego miasta. Szaro, brudno, nieciekawie, mało miejsc do odpoczynku, za to dużo, gdzie możesz za darmo lub też nie dostać delikatnie mówiąc po pupce... Brak perspektyw dla młodych ludzi, brak pracy, więc stoją tacy w grupkach i ładnie się wpasowują w krajobraz miasta.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 14:24   #157
anemeon
Zakorzenienie

Bytom i Chorzów, ale Katowice mnie jakoś przekonują do siebie (nie wiem, dlaczego)
W Bytomiu się boję przebywać - czy to centrum czy obrzeża

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 17:18   #158
espresso9
Raczkowanie

Czechowice-Dziedzice
espresso9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 18:25   #159
nenowka152900
Zadomowienie

Katowice zdecydowanie... byłam pare razy w odwiedzinach u znajomych. Jest obskurne, zaniedbane źle oznakowane...
Stary 2010-05-14, 18:40   #160
kaledonia
zielony stworek

Jeżeli ktoś uważa, że Łódź jest brudna to ja zapraszam do Gdańska,bo poza ulicą Długą syfu jak mało gdzie. Najgorzej w południowej części, wąskie ulice, dziura na dziurze, kamienice rudery. No i masakryczna komunikacja miejska.

Za to bardzo lubię Gdynię, ma swój urok

Bydgoszcz też nie taka tragiczna, trochę robotnicza, ale jakiś tam urok ma.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 18:45   #161
Anethka
Zakorzenienie

Zdecydowanie Łódź.

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 09:41   #162
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś uważa, że Łódź jest brudna to ja zapraszam do Gdańska,bo poza ulicą Długą syfu jak mało gdzie. Najgorzej w południowej części, wąskie ulice, dziura na dziurze, kamienice rudery. No i masakryczna komunikacja miejska.
Zgadzam się! Gdańsk Orunia ma strasznie dużo starych, obdrapanych, ruderalnych budynków. Podobnie Stogi i Nowy Port. Ale juz np. Oliwa czy Jelitkowo mają swój klimat - stare uliczki, wille, parki.

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Za to bardzo lubię Gdynię, ma swój urok
Ja też uwielbiam Gdynię - za całokształt i za wiele szczegółów
Stary 2010-05-17, 09:58   #163
balletoevs
Zakorzenienie

Ostatnimi czasy w Bydgoszczy zaszło wiele zmian na lepsze Wydaje mi się, że jest bardziej przyjazna i kolorowa. Kiedyś sama strasznie nie lubiłam tego miasta a teraz zaczynam je odbierać pozytywnie.

Za brzydkie uważam Częstochowę i Wałbrzych.
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 10:38   #164
Sloneczko19_
Raczkowanie

Łapy <hahaha> mała brzydka miescina koło białegostoku. isnta dziura, gdzie nic nie ma. jedyne sklepy to odzież używana i jako jedyna miejscowosc posiadająca kwadratowe rondo "marcelek", ktore nie jest rondem, a i tak większość śmieje się, że jest. park, w ktorym stoi 5 lawek i to najszczesciej sa zabrudzone badz "okupowane" przez miejscowych "panów spod baru" z butelka najtańszej czystej. głownym prioritetem burmistrza jest budowanie malo przydatnych pomników zamiast inwestowania w rozwoj miasta.

http://mi-mundo-subterraneo.blogspot.com/
Sloneczko19_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 11:28   #165
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
Bytom i Chorzów, ale Katowice mnie jakoś przekonują do siebie (nie wiem, dlaczego)
W Bytomiu się boję przebywać - czy to centrum czy obrzeża
Tak super, w jednym z miast mieszkałam, w drugim mieszkam obecnie i jakoś nie widzę, aby było niebezpiecznie, czy aż tak brzydko (wiadomo, są miejsca mniej i bardziej przyjemne, są miejsca skrajnie zaniedbane, a są i takie, że dech zapierają w piersiach). W ilu miejscach w tych miastach byłaś? I co Ci zrobili w Bytomiu, że boisz się tam przebywać?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-05-17 o 11:29
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 12:55   #166
pyrunia
Raczkowanie

No więc tak..
miasta, które mi sie nie podobają to Łódź, Warszawa i Częstochowa.

Natomiast te, które lubie to Gdynia, Wrocław, Toruń i oczywiście Poznań (swoją drogą o Poznaniu nie przeczytałam tu jeszcze negatywnych wypowiedzi, no chyba, że coś mi umknęło)
Stary 2010-05-17, 13:24   #167
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja jak narazie z tych miast co byłam i moge coś stwierdzić to Bytom. Strach tam iśc wieczorem, miasto brudne, nieciekawe, zaniedbane.

Czętochowa w dzień rownież ale w nocy ma urok bynajmniej na alejach.

A najładniejsze to chyba Sopot.
Stary 2010-05-17, 13:27   #168
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Najbrzydsze miasto w Polsce?

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tak super, w jednym z miast mieszkałam, w drugim mieszkam obecnie i jakoś nie widzę, aby było niebezpiecznie, czy aż tak brzydko (wiadomo, są miejsca mniej i bardziej przyjemne, są miejsca skrajnie zaniedbane, a są i takie, że dech zapierają w piersiach). W ilu miejscach w tych miastach byłaś? I co Ci zrobili w Bytomiu, że boisz się tam przebywać?
Mnie nikt w Bytomiu nic nie zrobił, mam tam fajnych znajomych, ale również uważam, że Bytom to chyba najbrzydsze miasto jakie do tej pory w Polsce widziałam. Moim zdaniem Katowice czy Chorzów już lepiej wyglądają (przynajmniej te miejsca, gdzie ja byłam). Pochodzę z Małopolski i przyzwyczajona jestem do naszych małych, ale zadbanych miasteczek. W Bytomiu straszą opuszczone kamienice, kilka widziałam takich, że wyglądały jak po pożarze (?), ulice nie są zadbane, wszystko zniszczone, obite, zaśmiecone, dosyć to wszystko takie obskurne... do tego zabazgrane w "graffiti" blokowiska... wygląda to jak slumsy. Ogólne moje wrażenie mocno na "nie".

Przykro mi, ale takie odnoszę wrażenie. Nie wiem jak cały Bytom, na pewno są i ładne miejsca, ale ogólnie Śląsk wg mnie nie wygląda za dobrze. Teraz mieszkam w Krakowie i chociaż znam tutaj miejsca takie, gdzie również można się przestraszyć, to jednak całe miasto sprawia pozytywne wrażenie, kamienice są stale odnawiane, jest sprzątane, malowane itd. Najbardziej podobają mi się małe miasteczka z południa Polski (np. Gorlice, Ryglice, Biecz, Lipnica Murowana, Nowy Sącz, Krosno, Pilzno, Przemyśl itd. dużo tego jest ).

Z większych miast podobał mi się Gdańsk i Gdynia (Gdynia jako ciekawostka architektoniczna). Lublin jest tez ładnym miastem (przynajmniej centrum). Zgadzam się z opiniami, że Częstochowa to ładna jest, ale po ciemku W Warszawie to trudno powiedzieć, jak dla mnie to wszystko tam jest takie strasznie wielkie... nie czuję się komfortowo w tak dużym mieście, sam Kraków też mnie denerwuje.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-05-17 o 13:31
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 14:39   #169
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Sosnowiec zdecydowanie...

Mieszkam tam od roku...

Brudno, zaniedbane, ciasno, mnóstwo gołębi robiących syf wokół siebie i ludzi... brak smietników, zawalone odchodami skwerki, brak skwerków i parków... beznadzieja...
Widzialm gorsze miasta. Chociaz zalezy od dzielnicy, sa ladne calkiem ale i sa obskurne.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
mi kiedyś tez się Katowice strasznie nie podobały dopóki nie zaczęłam tam częściej kursować Katowice mają wspaniałe choć zaniedbane kamienice, budownictwo które nadal ma swój urok choć tamtejszego dworca nie cierpię nie wiadomo gdzie co jeździ, złodziejstwo niestety ale da się przyzwyczaić Warszawa mi się tez nie podoba ma fajne miejsca niektóre śliczne, ale ogólnie dla mnie za duża, zatłoczona, brudna podoba mi się Kraków, Gdańsk i Bielsko - Biała i "mój' Żywiec
Bielsko ma ladny dworzec Moze nieduzy, ale zdecydowanie wole go od katowickiego.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 14:44   #170
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko19_ Pokaż wiadomość
Łapy <hahaha> mała brzydka miescina koło białegostoku. isnta dziura, gdzie nic nie ma. jedyne sklepy to odzież używana i jako jedyna miejscowosc posiadająca kwadratowe rondo "marcelek", ktore nie jest rondem, a i tak większość śmieje się, że jest. park, w ktorym stoi 5 lawek i to najszczesciej sa zabrudzone badz "okupowane" przez miejscowych "panów spod baru" z butelka najtańszej czystej. głownym prioritetem burmistrza jest budowanie malo przydatnych pomników zamiast inwestowania w rozwoj miasta.
"Istna dziura, gdzie nic nie ma", mozna powiedziec o masie miejscowosci tej wielkosci w Polsce

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 14:53   #171
lotta6
Zakorzenienie

klarrisa: a swietochlowice widzialas? Jak nawet glowne ulice, ktorymi jezdza autrobusy tak wygladaja to ja nie pytam jak wygladaja inne
Stary 2010-05-17, 15:09   #172
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
klarrisa: a swietochlowice widzialas? Jak nawet glowne ulice, ktorymi jezdza autrobusy tak wygladaja to ja nie pytam jak wygladaja inne

Świętochłowice to dopiero czad Fakt, są okropnie zaniedbane.

Chociaż jest jakiś urok w starych kamienicach... i tych umorusanych dzieciach bawiących się na podwórkach...
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 15:27   #173
Lady in Blue
Zakorzenienie

Łódź
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 15:54   #174
anemeon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
w Bytomiu będę mieszkać już za rok - nie cieszę się z tego powodu, ale cóż znam centrum, bardzo dobrze znam dzielnice graniczące z Tarnowskimi Górami (Sucha Góra, Stroszek, Os. na Wzgórzu), znam Szombierki, Rozbark no i centrum Moją siostrę pobiły dziewczyny o 15 po południu niedaleko centrum. Ciocię próbowano zgwałcić o 18. Mnie zaczepiano tysiące razy. Już nie wspomnę o kibicach Polonii, których najzwyczajniej się boję
Dworzec jest okropny, śmierdzi z bram ( i mówię tutaj o ulicach w centrum. Rozwalające się kamienice tylko ogrodzone, bo grożą zawaleniem Bytom byłby piękny - gdyby odnowione kamienice, zaczęto dbać o czystość (chociaż czystość to zmora chyba wszystkich miast lub bardziej ludzi - zupełnie nie rozumiem w Polsce tego umiłowania brudu i syfu - trudno to inaczej nazwać, skoro widzę ludzi różnego stanu śmiecących bez zająknięcia )

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 15:54   #175
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Nie widziałam, albo sobie nie przypominam
Stary 2010-05-17, 16:01   #176
Claire Fisher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko19_ Pokaż wiadomość
takich miejsc jak Łapy jest od groma. zresztą ja osobiście mam sentyment do podlasia, więc może dlatego uważam, że nie jest to najtragiczniejsze miasto w Polsce hehe
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...
Claire Fisher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 16:06   #177
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claire Fisher Pokaż wiadomość
takich miejsc jak Łapy jest od groma. zresztą ja osobiście mam sentyment do podlasia, więc może dlatego uważam, że nie jest to najtragiczniejsze miasto w Polsce hehe
Ale po co od razu miasto ... miasteczko by wystarczyło
Nie ma co się dziwić, pewnie mało w Polsce jest takich malutkich miejscowości, które są super ekstra rozwinięte.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 17:38   #178
elskede
Rozeznanie

Nie we wszystkich tych miastach byłam, ale z tych, które miałam przyjemność zwiedzić zdecydowanie wybieram Łódź, co z tego, że miasto ma potencjał jak przeraża swoim wyglądem, piekne, ale obskurne kamienice, nieład, nawet Piotrkowska taka bylejaka jest, a w Łodzi bywam kazdego miesiaca, ostatnio wlasciwie kilka razy na miesiac

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 18:20   #179
lotta6
Zakorzenienie

Jesli chodzi o Krakow- moze te miejsca gdzie chodza turysci to sa ladne, ale czy caly Krakow to bym sie nie zgodzila. Tez sie znajda szare, odrapane, nieremontowane od wiekow budynki. Ogolnie bez ogromnego zachwytu, chociaz plusem tego miasta jest to, ze jest duzo miejsc gdzie mozna wyjsc (nie to co w katowicach...)
Ogolnie co kto lubi- dla innych brukowane uliczki sa urocze, dla mnie to koszmar jak ide w butach na obcasach i boje sie ich poobdzierac.
A korki to ostatnio nie mniejsze niz w Warszawie.
Stary 2010-05-17, 19:01   #180
chocolatte25
Raczkowanie

Najbrzydsza wg mnie jest Warszawa, odstrasza, wydaje mi się taka nieprzyjazna, chaotyczna, bez żadnego klimatu, wszędzie szaro i brzydko. Starówka tez bez rewelacji.

Natomiast baaardzo podoba mi się lubelska starówka i deptak, chociaż sam Lublin jest zapomnianym, zacofanym miastem bez perspektyw...
chocolatte25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości