|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
tylko jeden, jeden sobie siedzi w grubym podłoży i czekam cierpliwie (tylko z nim to wyższa szkoła jazdy bo on miał chorobę liści i korzeni został mu tylko jeden malutki listek i korzonki chyba 2 też krótkie, ale stożek wzrostu jest ok więc cierpliwie czekam, a kupiłam dziada przez internet Ja bym teraz na Twoim miejscu okładał mu liście mokrymi ręczniczkami papierowymi, ta woda z nich też będzie parowała podczas schnięcia może mu pomoże troszeczkę a za jakiś czas dopiero zastosowała folię... Tylko ręczniki najlepiej z samego rana, żeby gościu do wieczora był suchutki bo może jeszcze coś ze zgnilizn załapać... |
|
|
|
|
#902 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
On długo stał w dość ciemnym miejcu wcześniej. Dopiero niedawno wyladował na oknie (mam 2 koty z czego jeden uwielbia zielone ) i od tamtej pory zjasniały mu liscie (gdzies czytałam, ze jak storek ma ciemnozielone liscie tzn, że miał za malo swiatla) i tak go obserwuję. Na razie nic sie z nim nie dzieje szczegolnego.---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I musisz pamiętać, że reanimacja to ie kilka dni czy tygodni to zazwyczaj kilka miesięcy wzwyż (zależy w jakim stanie jest kwiatek) I jeszcze jedna ważna sprawa... nie wyciągaj go z doniczki w celu sprawdzenia czy coś się ruszyło... daj mu czas ![]() Powodzenia
|
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Ok spróbuję z tymi ręczniczkami
![]() Zobaczymy co Pan Storczyk na to Wiem wiem, że to moze potrwać nawet pół roku, albo i lepiej. Ale myślę, że przez ten czas będzie widać jak kwiatek reaguje i czy cos sie z nim dzieje czy nie. Nie noo.. z doniczki nie będe go wyjmowac. Niech sobie sam zadecyduje czy chce życ czy nie. Jak sie uda to świetnie, jak nie to trudno, nic nie poradzę. Dzięki za rady i miłego polowania na storczyki 7-mio miesięcznicowe życze ![]() Oby udane A wtedy to wiesz, że będziesz miała kolejne fotki do wrzucenia prawda?;]Pozdrawiam, Ana |
|
|
|
#905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mama kupiła mi dzisiaj w OBI tego cynamonka malinkę.
![]() doriskap cudowny tygrysek! Justyna masz rękę do storczyków, śliczniusi z mnóstwem kwiatuszków. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie szkoda że nie zrobiłam zdjęć to byś mu pokazała i namówiła. Naprawdę jest duży wybór, ale trzeba się spieszyć bo to na dzień matki dostawa i mnóstwo ludzi się rzuca na nie.Ceglaste są piękne choć wcześniej wydawało mi się że mi się nie podobają, a jednak. Cytat:
Cytat:
Jemu się podobają Vandy, ale nie powiem, jak byliśmy na giełdzie w Tychach to też mi mówił "a patrz na tego, a ten jaki fajny". Jednak jak idę na polowanie storczykowe to nie idzie ze mną.Ja już nie mam jak kupować kolejnych bo już nie mam miejsca. Pozostał mi parapet północy - ale tam chyba nie mogą stać, bo za ciemno prawda? No i parapet w kuchni południowy. Jednak w kuchni to nie wiem czy te opary by nie zaszkodziły. Zresztą tam parapet jest okupowany przez kalanchoe.
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orhidea) cz.III
Dziewczyny w Netto też są storki, i to o wiele ładniejsze niż w biedronkach!!!!!!!!
![]() ten żółty jest z netto za 19,90, ten różowy jest z biedrony, heh mąż mnie z domu wygoni jak je zobaczy ![]() |
|
|
|
#907 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Arienka super że udało Ci się jednak nabyć tego storasia a mama bardzo spóźniła się do pracy ? Jola może nie zauważy
Edytowane przez kiniaczek31 Czas edycji: 2010-05-24 o 14:15 |
||
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
jola: ten zolty boski
bardzo zaluje ze mieszkam w tak malym miescie, u mnie tylko brico, lidl, kaufland i biedronki:/ a jak jezdze do olsztyna to nigdy nie moge trafic na nic ciekawego
|
|
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko biedronke i tesco, a do najblizszego Brico i Kauflana kolo 30 km;/ I czasem na marne się zdaje marnowanie paliwa. A w Olsztynie to w Obi czasem coś trafic można. Chociaż ostatnio widziałam jednopędowe po 28 zl. |
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
ArakibA masz racje, zawsze sie narzeka:/ co do tego olsztynskiego obi to mozna cos trafic, jednak nigdy mi sie nie zdazylo trafic na promocje taka jak np w biedronce teraz ( ze po 18 zl) . teraz czatuje na storczyki w brico, dzis bylam ale jeszcze nic nie maja, mam n adzieje ze niedlugo sie cos pojawi, chociaz w ostatnim czasie przybylo mi hmm 6 storczykow, w sumie czesc z nich nie dla mnie ale ja sie nimi opiekuje
ale jestm szczesliwa na moim dendrobium ktore wystawilam do ogrodka ponad tydzien temu pojawil sie pedzik
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tych żółtych w netto dużo było, ale jednopędowych, mi się udało znależć dwupędaska i dwa pąki obłamałam jak z folii w domu wyciągałam
|
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Netto? u mnie w kielcach nawet nie ma takiego sklepu
dziewczyny nie moglam sie opanowac...poszlam do biedrony i dorwalam 2-zdjecia pozniej moze albo jutro ale to sa cuuuda w tym 1 2-pedowy ciapek
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
Matko dziewuchy prawdziwe z Was maniaczki
![]() Dobra przyznawać się, która ile ma storczyków?;] Ja mam 4 w tym jeden w trakcie reanimacji... A Wy? Zaczynamy wyliczankę
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra przyznaję się bez bicia 33
![]()
|
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, szczerze to zaczyna mi miejsca brakować |
|
|
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jola superowy ten żółty!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wychodzi na to że mam 13. Jednak nie poprzestanę na tym bo 13 pechowa, musi być 14. ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- To przecież nie mają dostępu powietrza do korzeni, czym prędzej zlikwiduj celofan. P.S. Mama mi właśnie dzwoniła że ten mój nowy cynamonek faktycznie ma keiki.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-24 o 18:00 |
||
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
o kurcze, ... ja mam 9 i miejsca nie mam, a co dopiero 33
tyle że ja mieszkam w małym mieszkanku, w parapetem na połódniowy wschód gdzie ciagle slońce wiec tylko w zime cos tam trzymam, a w kuchni wogóle słońca nie mam. wiec sa poustawiane na biurku, szafie i u mamy na półce
|
|
|
|
#920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
22 falki i 2 miltonie ![]() W sobotę nowy TŻ przyjechał z jednym różowym . Pierwszy raz jak zobaczył tyle storków w jednym miejscu to zbierał szczękę z podłogi. Stwierdził że mu się bardzo podobają ![]() Ale i tak nie przebiję mamy, która ma ich jakieś ... 60 już straciła rachubę |
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
No nieźle kobietki nieźle
![]() To faktycznie jest jak choroba Co gorsza zaraźliwa![]() Ja chciałam się troszkę poprawić. Do mojej kolekcji dołączył dziś kolejny. Wrócił z mężem z pracy ![]() ![]() ![]() Prezent na 9-cio miesięcznicę ślubu Więc w sumie 5 sztuk Wiem wiem całe nic, ale i tak jestem dumna![]() Każdy pretekst dobry ![]() A oto i on. Jest drobniejszy niż pozostałe i może żaden szał, bo bialy z fioletowym środkiem, ale mnie sie podoba
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie..ja tez mialam pomysl na upchniecie falka w szklo i wypelnienie przestrzeni pomiedzy nimi ale moim zdaniem folia nie wchodzi w gre..myslalam raczej o takim ozdobnym "sianku" ..mam na myśli sizal...to bedzie super efekt szczegolnie ze ja mam takie duuze naczynie szklane w ktorym miesci sie caly storek...no i sie nie zapoci ![]() a ja mam aktualnie 2 cambrie, falkow 8 (w tym 2 w reanimacji) i 3 ludisie discolor czyli 13 jak narazie cuudowna liczba-magiczna-moja ulubiona ale....... kolekcja stale rosnie gorzej bo miejsca zaczyna brakowac-mam bardzo male mieszkanie i waziutkie parapetydziewczyny mozecie byc ze mnie dumne... bo jakies takie zaglonione czy zamszale sa doniczki a na 1 korzeniu rosnie jakis mech ..ale z 2 str skoro tak pieknie kwitna to moze im tak dobrze i narazie zostawic do przekwitniecia? jak myslicie?
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienniczka jak ruszysz im korzonki to wiesz co
![]() ![]() |
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 9- miałam 13 ale jednego dałam w prezencie przyjaciółce "na nowy dom" a drugi zmarł
Poza tym znowu mi sie storczyki śniły No ale muszę się teraz poradzić![]() Po 1: Podlałam mojego reanimowanego falka w piątek rano, ale nie wiedziałam czy go zamoczyć więc tylko przelałam kilka razy deszczówką. Dziś już suchy i się zastanawiam czy go teraz moczyć czy podlać jak poprzednim razem, boje się że mi powyłazi jak go zamoczę. Po 2: Wokół moich storasów latają maleńkie muszki, staram się zabijać "ręcznie" ale chyba musi być jakiś sposób na nie...? Pomóżcie ![]() I po 3 ostatnie Bardzo bym chciała żeby zakwitła, bo nie wiem jaka jest. Powiedzcie czy podlewanie nawozem ją poruszy? A jak z nawozem to moczyć czy przelewać? W zasadzie nie używam nawozu...i nie wiem.Pozdrawiam storczykarki
...życie jest krótkie, a czas to złodziej... Edytowane przez pucca87 Czas edycji: 2010-05-24 o 20:05 |
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam 29 falków
1 doritaenopsis kenneth schubert w czasie reanimacji 1 dendrobium nobile 1 cambrię 1 dendrobium phaleanopsis 1 catleya 1 vanda i ciągle mi mało ![]() Puca mi na muszki pomogło podlanie rozpuszoną pałeczka z brosa muszek brak jak do tej pory... tylko teraz widzę, że z młodziutkich fiołków paskudztwo wylatuje
Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-05-24 o 20:06 |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Ariena, zmienniczka...dzieki...po zbede sie celofanu...tylko nie wiem czy doniczka ustoi samodzielnie...bede probowala lub kupie nowe oslonki...
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Ariena;19540261]Mama kupiła mi dzisiaj w OBI tego cynamonka malinkę.
![]() Już nie mogę się doczekać cynamonka u mnie w obi nic ciekawego nie było
Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-05-24 o 20:12 |
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj kupiłam 2 storczyki w Biedronce, czyli mam już ich w domu 17
Są to same falenopsisy, ale za to każdy inny i jeszcze mi mało, tylko zaczyna powoli miejsca brakować na parapetach |
|
|
|
#929 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśłi chodzi o kwitnięcie białego to jak go kupiłam zaczoł wypuszczać pączki jak szalony, żaden kwiatek mu nie odpadł. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Storka swojego kupiłąm miesiąc temu w kwiaciarni. nie mogłam się mu opszeć, zwariowałam na punkcie jego białych kwiatków. Chyba pujdę tam jeszcze raz i kupię jeszcze jednego, nie mogę się opszeć ukrokowi tych kwiatków. Są CUDOWNE!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

) i od tamtej pory zjasniały mu liscie (gdzies czytałam, ze jak storek ma ciemnozielone liscie tzn, że miał za malo swiatla) i tak go obserwuję. Na razie nic sie z nim nie dzieje szczegolnego.
i tak teraz kombinuje i kombinuję, żeby odwiedzić Obi a najlepiej w Katowicach, tylko jak namówić męża żeby dołożyć drogi i zahaczyć o Katowice