|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
No Właśnie zaraz będę ćwiczyć to nie zapomnę na pewno o karze hehe .. Wogóle ciężki weekend się szykuję, bo raz że właśnie Boże Ciało i obiad rodzinny to dużo czasu z tż, który twierdzi, że nie powinnam się odchudzać i ciągle kupuje duuuużo pyszności Ale nie złamię się ![]() Narazie mój jadłospis wyglądał tak: I owsianka na mleku z truskaweczkami i dodatkiem musli + standardowo łyżka siemienia lnianego II serek homo z bananem i truskawkami (znowwwu ale uwielbiam je), 3 śliwki suszone III placek z 1,5 łyżki mąki razowej, jajka, cynamonu, łyżki płatków owsianych z musem z połowy pomarańczy i jabłka Obiadzik taki trochę kiepski, ale to z braku laku, mama robiła pizzę, więc musiałam sobie coś szybkiego i prostego wymyśleć, żeby ją zastąpić Ogólnie to bardzo owocowo, mam nadzieję, że nie szkodzi ?
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
No niby wspomagają, ale jednak kaloryczne
dziś zrobiłam większą porcję, której nie zmieściłam w siebie aada0, tu nie istnieje dieta przez całe życie ![]() od pizzy trzymaj sie z daleka, a długo weekend - dla mnie jest wygodny, bo mogę spokojnie rozplanować posiłki a powstrzymanie się mam już wyrobione ![]() moncia412, już usprawiedliwiałam nienapisane do tej pory przepisy, coś się nie czyta wszystkiego? Postaram się do końca weekendu napisać, bo teraz nie jestem na tyle czasowa ![]() desireu2, ja na śniadanie zjadłam rosół, taki pyszny i chudy i ja na obiad filet z kurczaka, potem podduszone mięsko [nie wiem jakie] i jakieś warzywo ![]() holenderka, mniejsze porcje i duuużo ruchu ![]() MaZa, oprócz biegania robisz coś jeszcze? ![]() ja jeszcze nie ale świetnie, że Ci smakuje ![]() Cytat:
![]() Chciałam zauważyć, że Twój jadłospis nie jest zbyt dobry... ToxicSweety, masz już czereśnie?
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
a ja się naczytałam samych pozytywnych rzeczy o produktach eveline do redukcji tkanki tłuszczowej i cellulitu i sobie wczoraj kupiłam całą serię
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z weekendem to żaden problem, moja droga - myśl co jesz i ile jesz Owocowo pewnie, że nie witaminy z owoców i warzyw są wskazane - najlepiej do godziny 16 ![]() Chciałabym powiedzieć, że w mojej szufladzie leży wciśnięta mi przez mamę gorzka czekolada [dodatek na dzień dziecka ] i jak powiedziałam, ze przecież nie jem słodyczy, to powiedziała, że przecież za jakiś czas przestanę i kostkę dziennie będę mogła spokojnie zjeść i w dodatku kostka dziennie gorzej czekolady jest wskazana -> czekolada leży sobie spokojnie i poleży póki nie będzie moje 50kg i po 29 czerwca w klasie symbolicznie dostaliśmy cukierku -> Trufle Wawel -> oddałam koleżance z ławki. Nagle wszyscy wokół zaczęli jeść i jak doszedł do mnie zapach, to aż od samego zapachu słodko mi się zrobiło ![]() Także jest dobrze - dzielnie trzymam się drugi tydzień Dziś ważę 0,4kg mniej, czyli 53 i to mimo, że mam okres ![]() Lecę robić sobie obiadek
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Ja ponieważ przyspałam zjadłam dzis dopiero dwa posiłki.
I. 4 kromeczki pieczywa chrupkiego z szynką, ociupinką masełka i pomidorem. Wypiłam też do tego herbatę, niestety słodzoną. To chyba jedyna rzecz której nie potrafię sobie odmówić. Już próbowałam cukier zastąpić słodzikami ale niestety mam uczulenie na aspartam i dostaje wysypki ![]() II. owsianka z malinami. III. hmmm, mam ochotę na płatki na mleku, ale tu się jeszcze zastanowię. Oczywiście trochę ćwiczyłam, na tyle ile miałam czasu. I możliwości, bo jak się długo nie ćwiczy albo wcale to nawet parę minut potrafi wykończyć. |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam w domu z Avonu -> peeling oraz krem ujędrniający. Peeling 3x/tydzień i przyznam, że ciekawe uczucie po kąpieli mam, a krem wprost niesamowity nawet nie sądziłam, że zauważę jakąś różnicę, ale jak tylko się posmaruję to za chwilę czuję, jak napiętą mam skórę ![]() Pozostawiam link do tabeli http://spreadsheets.google.com/ccc?k...0E&hl=pl#gid=0 I przypominam wszystkim nowym oraz osobom z lukami w tabeli, iż mają podać dane - to jest wymóg tego wątku. Takie zasady, na tym to polega.
|
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
Paula_M
mam ! bo na działce mamy wczesnowiosenne jakieś i już w połowie maja są ![]() PS. Podałam dane i nie ma mnie w tabeli
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. Edytowane przez ToxicSweety Czas edycji: 2010-06-02 o 16:06 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kosztowały 11-15zł także super cena
|
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
Podam raz jeszcze dane
Nick - ToxicSweety Wiek- 18 Wzrost - 1.76 Waga początkowa - 70 Waga obecna - 70 Waga cel - 64-63 talia 73 biodra 92 uda 55 Postanowienia - jeść częściej i mniej, nie jeść słodyczy, nie jeść wieczorami, nie podjadać! Trening - codziennie brzuszki i inne ćwiczenia Ubyło - 0
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. |
|
|
|
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=lauhau;19737655]Moncia - wodę lepiej pić przed posiłkiem, a nie w trakcie lub po, ponieważ rozcieńcza soki trawienne
![]() Hejka dzięki wielkie za radę ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Paula sorki wielkie gdzieś mi to musiało umknąć ![]() ![]() WYBACZ ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, ten wątek zaczyna mnie coraz bardziej irytować i coraz mniej chętnie tu zaglądam. A z jakiego powodu? A takiego, że człowiek przeczyta wszystkie posty, odpowie na nie, a potem większość nie przeczyta tej wypowiedzi. Gdzie w niej zawarte jest wiele informacji, także odnośnie organizacji, zdrowego jedzenia, itp. a potem ktoś zwraca uwagę lub pyta o coś, o czym była mowa. To po prostu nazywa się brak szacunku.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. |
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Tru, cenowo przyzwoicie
![]() Ja z tej firmy mam 2w1: żel i peeling do mycia twarzy -> i bardzo mi się on podoba Toxic, jesteś już w tabeli podaj jeszcze tylko cm brzucha: w okolicach pępka jest najszerszy, niekoniecznie dosłownie na pępku, ale już sama zobaczysz ![]() Monia, już nie bij mi tych pokłonów allachowych
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- właśnie wypiłam szklaneczkę wody jesteś dumna ze mnie??? ![]() Zjadłam kanapeczkę chleba razowego z pomidorem i jabłko mam zamiar jeszcze jakiś jogurcik na kolacje wrzucić będzie ok???---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- lecę bo jadę z moim TŻ na zakupki
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie lubię zbyt dużo pić wody, skupiam się raczej na herbatach - te lżej mi wchodzą ![]() Czytałam oraz Achnes mówiła, że owoce lepiej do godziny 16 jeść, bo to cukry, także warto zwracać na to uwagę ![]() jogurcik pewnie, nie wiem ile i co wcześniej jadłaś, ale jeśli jest to jogurt naturalny, to ma przewagę białka, które po południu jest jak najbardziej wskazane
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
Hejka laseczki
Pamiętacie mnie jeszcze ? Nie było mnie parę dni bo byłam po za domem ni nie miałam netu ![]() Jestem na siebie zła bo odpuściłam sobie dietę tak troszkę i rezultat jest taki ze nie schudłam pocieszające jest to ze nie przytyłam ![]() Koniec lenistwa i ściemniania wracam do pracy o wymarzoną figurę Jak będę miała czasu troszkę to poczytam wasze posty bo mam spore zaległości w tej kwestii Dzisiaj juz jest lepiej jeśli chodzi o dietę MENU ![]() 1. owsianka 2. grahamka z plastrem wędliny ,ogórka i pomidorek 3. kapuśniak z kiszonej kapusty wersja wegetariańska 4. jogurt naturalny ,2 biszkopty 5. wieśniak Do tego jakieś litr wody mineralnej Nie ma rewelacji wiem jutro się lepiej postaram
|
|
#557 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
ile zapłaciłaś za te 2 saszetki. Czekam na relację czy coś pomaga , bo mam zamiar też zainwestować w tego typu specyfik.![]() Cytat:
) i dzięki temu wiem kiedy mogę iść coś zjeść. Kiedy co będę jadła też mam rozpisane, oczywiście wprowadzam czasem małe zmiany, ale to sporadycznie. I mówię STOP słodyczom![]() .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i mój dzisiejszy dalszy jadłospis podwieczorek: mix (dodałam małego banana, zupełnie inny smak-pycha, mix był wyraźnie gęstszy i bardziej sycący )Kolacja: (miałam zrezygnować, ale...) 2x kanapka z serkiem topionym hochland (te w takich trójkącikach)-na 2 kanapki wyszedł mi jeden trójkącik, ten ze szczypiorkiem i ziołami, a podstawką były wafle ryżowe+jabłko. Teraz popijam wodę. Padam z nóg.....nie biegałam dzisiaj, ale w ciągu dnia miałam w-f (bardzo męczący!!), a przed chwilą przeleciałam całe mieszkanie odkurzaczem i ścierką od kurzy, wyczyściłam kafelki i umywalkę w łazience. Oczywiście z brzuszków i 6W nie rezygnuję . Dam znać wieczorem lecę pod prysznic
|
|||||
|
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne, że nie przytyłaś - teraz czas na zrzucanie ![]() Cytat:
akie rzeczy polecam jeść na IIśn ![]() u mnie na tej czekoladzie jest napisane, że 25g 4-5kostek mają 119kcal więc nie jest źle a wpływa dobrze, bo ma magnez, ale ją zjem dopiero w lipcu przez ostatnie dni schudłam 2kg ![]() a6w! o widzisz, miałaś przypomnieć, abym dodała do tabeli! mój długi weekend = książki, książki i jeszcze raz książki... Powiem tak: PADA, ale i tak idę za chwilę biegać. Już gotowa siedzę w dresie, teraz tylko mała 'kosmetyka' w sensie bluza, iPod, szalik itd. i lecę na 5'rozgrzewki + 30'biegu (ok 6km) + 10'ćwiczeń różnych + 15'skakanka, a jak nie będę mogła skakać w salonie to 15'ćwiczeń na nogi + 15'ćwiczeń na brzuch + 8-15' rozciągania = ok. 1,5h
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
kto akutalizuje tabelke?
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
![]() No i kobiety jestem po treningu półtora-godzinnym ![]() Dziś było ciężko - mój organizm zaczyna być zmęczony, do tego @ ale dałam radę Niedługo prysznic i wszelkie masaże, peelingi, balsamy ale najpierw muszę obczaić DJ'a na imprezę
|
|
#561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podziwiam! Ja się dzisiaj tak beznadziejnie czuje, że nie mam na nic siły i jeszcze przedwczoraj podczas biegania coś mi się stało w kolano ![]() ![]() w piątek mam ortopedę i do tego czasu nici z mojego ukochanego joggingu to dodatkowo psuje mi humor (jakby to, że mnie wszystko boli, to było za mało..wrrr
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja dzisiaj zjadłam oczywiście po tym łososiu z chlebem, rosół z makaronem x 2, trochę szynki swojskiej i kiełbasy wędzonej, bez chleba już. Niepokoi mnie troszkę to, że ostatnio warzywa mogą dla mnie nie istnieć, a zawsze je preferowałam. Mam ochotę tylko na rzodkiewkę, mrożone warzywka, a pomidory, świeże ogórki itp. nie. Najbardziej smakują mi ryby: tuńczyk, łosoś, makrela, pstrąg itp. ale prawie bez warzyw, mięso też mogę odpuścić. Nie mam pojęcia skąd to wynika. Czy może ktoś ma pomysły o co chodzi?
|
|
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś pozwoliłam sobie dłużej pospać: do 9, ale i tak się nie wyspałam
Waga jak wczoraj pokazała mi 53, mimo że po ćwiczeniach, ale ważne, że nie więcej. Pewnie jutro będzie mniej ![]() Zaraz idę zrobić sobie śniadanie i nie wiem na co się zdecydować. Czy jaką kanapeczkę, czy budyń, czy kluski z płatków owsianych ![]() Cytat:
ja też wczoraj kiepsko się czułam: @ swoje robiła, do tego niewyspana, zmęczona i ogólnie zniechęcona (już niekoniecznie do bieg), ale ja jak coś postanowię to musi być ![]() Współczuję takiego stanu rzeczy - sama przez tydzień nie mogłam biegać, ba! ja się w ogóle ruszać nie mogłam przez kilka dni i właśnie najgorsza była myśl, że muszą non stop leżeć, a nie mogę wyjść potrenować ![]() Cytat:
|
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
No ja też się nie wyspałam
Wczoraj miałam bardzo intensywny trening i jakiś jedzeniowstręt, na podwieczorek zmieściłam jedynie małą marchewkę, a na kolację niecały serek wiejski light.. A można od czasu do czasu piwo czy raczej nie bardzo ? Za mną dziś posiłek: mix musli, owsianych i kukurydzianych z truskawkami i siemieniem lnianym, kilka suszonych śliwek i serek homo nat ![]() A przede mną ten tłuściutki zapewne obiad u babci :P Szykuje jakiegoś kurczaka, ale to wydłubie trochę białego mięska spod skórki, zjem z surówką i myślę, że będzie ok
|
|
|
#565 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. A mięso z kurczaka(tylko te chudziutkie)jest jak najbardziej wskazane , więc spokojnie.A ja jestem z siebie dumna. Na stole w kuchni stoi cała blacha mojego ulubionego ciasta, przed pół godziny (specjalnie czytając gazetę) siedziałam i patrzyłam na nie. Nie spróbowałam nawet kęsa! Powiedziałam sobie NIE i KONIEC!! Nie wiem jak będzie z obiadem, bo mama szykuję babkę ziemniaczaną, a wiecie jaka to jest bomba. Ale mam nadzieję, że się powstrzymam, z ciastem dałam rady dam i z tym. Na śniadanie zjadłam: 4 kanapeczki z pieczywkiem chrupkim i i z tym trójkącikiem(na 4 kromeczki wyszedł mi w sam raz 1 trójkącik) i wypiłam kakałko . W sumie 200 kcal. Drugie śniadanie mam dopiero na 11:19 i potem idę biegać. Dodam jeszcze tylko, że pozostali na śniadanie (u mnie w domu)jedli parówki opiekane z serem, a ja nie dałam się zwieść!! Popijałam kakao i wcinałam kanapeczki . Na II śniadanie też pewnie zjem kanapkę lub wymyślę coś innego. Potem idę bieeegać!! Czeka mnie jeszcze masa pracy w domu, zrobię to przed II śniadaniem i tyle . Ok zmykam trzymajcie się ciepło, i pamiętajcie STOP SŁODYCZOM!!
|
|
|
|
|
|
#566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piwo, jeśli jesteś w stanie z niego zrezygnować na czas odchudzania - to odradzam -> dużo pustych kalorii ![]() Śniadanko smaczne Kurczak, jak powiedziała Maza, jest w porządku, tylko bez skóry i wybieraj to najbardziej chude mięsko A surówka to warzywa, które są wskazane, jeśli nie ma majonezu/śmietany/oleju to cud, miód i orzechy ![]() Cytat:
Tak trzymaj! A jak na taki dzień to 200kcal to nie dużo na śniadanie ![]() Ja jestem po 5kromeczkach chleba wieloziarnistego, oczywiście bez masła do tego duży plasterek szynki a na resztę dżem śliwkowy (do najsłodszych on nie należy ) czyli w sumie wyjdzie mi gdzieś oko300-350kcal Po liczbie kromek bałam się, że więcej, ale jednak nie ![]() A teraz zabieram się do sporządzania własnych notatek z historii... A potem nauka i lekcje ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- No i jestem po cudownej 'rozmowie' z TŻ...
|
|
|
#567 |
|
BAN stały
|
No i ja już po treningu i po obiadku....
![]() ![]() Biegałam tylko 30 minut bo dłużej nie dałam rady, jest taki upał, że szok!! Spociłam się jak prosię zjadłam kawałek (bardzo mały) kiełbaski moczyłam ją w jogurcie naturalnym i zagryzałam moim chrupkim pieczywkiem, potem jednak skusiłam się jeszcze na parówkę ![]() a to bardzo dobrze. Będę wieczorem trzymajcie za mnie kciuki- cały dom wypełnia zapach babki i ciasta buuuuuuuuu |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
hej, hej kobitki w Boże Ciało
![]() wczoraj się nie spowiadałam, całkiem zapomniałam. wszystko było w normie. moim grzeszkiem było to, że nie poćwiczyłam - usnęłam w opakowaniu nad książką od p.podatkowego ![]() dziś zjadłam: 1) 2 kromeczki razowca, serek czosnkowy, pomidor. 2) -||- + 2 jabłuszka. 3) warzywa na patelnię i 5 paluszków rybnych. najadłam się jak smok, procesyję zaliczyłam, uciekam do nauki. trzymać się dzielnie Maza pamiętaj babka to ZuO
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Maza, spokojnie dasz radę
uwierz, babka wcale taka dobra nie jest, a bynajmniej nie wystarczająco dobra, aby złamać postanowienie I skoro w kcal się zmieściłaś, to parówka przejdzie bokiem ![]() Jowi, pała za brak spowiadania ![]() ciągle tylko słyszę/czytam o tych warzywkach na patelnię - takie to dobre? Ja przed obiadem zjadłam swoje 5orzechów włoskich, potem za jakiś czas jabłuszko, a na obiad podduszone mięsko + wygrzebałam cała marchewkę nie skusiłam się na ziemniaczki, a sosik odkładałam ile się dało ![]() I teraz dalej siedze przy notatkach z historii
|
|
#570 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- cudownej rozmowie?? brzmi złowieszczo.. wszystko ok? ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
nie jesteś przypadkiem w ciąży? ![]() ![]() Ja wczoraj się tak wkurzyłam na tę swoją niemoc i chorą nogę, że w końcu ciczyłam godzinę - najpierw brzuszki, później cwiczenia interwałowe - naprzemiennie boksowanie wora i rowerek. Genialny wycisk - lało sie ze mnie ![]() dzisiaj też stwierdziłam, że nie usiedzę i poszłam biegac, ale skończyło sie to tak, że teraz i drugie kolano zaczęło mnie bolec kolega dał mi maśc końska więc się natarłam i umieram - piecze jak diabli !
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-03 o 15:13 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Ale nie złamię się
Ogólnie to bardzo owocowo, mam nadzieję, że nie szkodzi ?

a powstrzymanie się mam już wyrobione
Postaram się do końca weekendu napisać, bo teraz nie jestem na tyle czasowa