|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Groźna sytuacja !
Witam, mam pytanie, otóż mam taką durną sytuację z chemii, mam oceny 1111112223355, w statusie szkoły, jest punkt że miesiąc przed końcem roku, nauczyciel jest zobowiązany poinformować wychowawcę o zagrożeniach, ja takiego zagrożenia nie dostałem, na semestr miałem 2, mam wredną nauczycielke. Ona lekcję przed wystawieniem ocen mówi mi że mam między 1 a 2, czy ma prawo postawić mi jedynke!?? Proszę o odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Groźna sytuacja !
zależy czy się obijasz na lekcjach czy nie
![]() jeśli nic nie robisz na lekcjach a pozytywne oceny masz fuksem, to wtedy może ci postawic jedynke. ale jeśli sie straasz czy cos to razcej powinna wyjsc ci 2. ogólnie z ocen powinna wyjść ci dwójka. ale jesli masz wredną nauczycielke to wszystko możliwe...
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A uważasz ,że powinnieneś dostać 5 ?
ja pierdziele jak mozna na 2 tygodnie przed koncem roku sie obudzić i pytac o swoja sytuacje na forum ? z jednej strony dokopalabym ci 1 ale z drugiej nie mialabym ochoty meczyc sie z kims takim kolejny rok. masz lat 20 a zachowujesz sie jak dziecko. |
|
|
|
|
#4 |
|
Copyraptor
|
Faktycznie, wredna baba, przy takich rewela ocenach Ci grozić 1!
A jak Ci napiszemy, że nie ma prawa, to co - pokażesz jej ten wątek i powiesz "Psze pani, pani mi nie ma prawa postawić 1, bo wizażanki tak mówią!"? Jak masz w statucie szkoły, że musiała Cię poinformować o zagrożeniu miesiąc wcześniej, a tego nie zrobiła i teraz robi, to śmigaj do dyrektora. Co Ci szkodzi. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ale 2 ci wychodzi z ocen. Jeśli masz 50% nieobecności to może Ci i nie klasyfikowanie wystawić.
Ale generalnie jeśli nie uprzedziła Cie o tym to nie powinna Ci teraz wystawiać zagrożenia |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że ma prawo. Nie uczysz się, więc czego oczekujesz?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
kolega już po raz któryś zakłada podobny temat
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Niektóre wizażanki mówią, że wychodzi Ci 2, ale nie wiedzą z czego to są oceny. Wszystko zależy od tego. Jeśli masz np z prac kl. te wszystkie 1, a np za odp i jakieś niezapowiedziane spr reszte, może jakąś jedną 5 za pr domową to wtedy niestety...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma prawo wystawić Ci 1
Niby dlaczego, nie? U nas też trzeba było informować odpowiednio wcześnie o zagrożeniach, jednak jeśli pojawiła się nowa sytuacja (np. nowa jedynka) sytuacja się zmieniała
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Zależy za co które oceny. Ale generalnie, jeśli Twoja sytuacja od miesiąca się nie zmieniła, to nie powinna nagle kobita olśnienia dostawać, że może Cię usadzić. Jeśli natomiast teraz doszły Ci, np. trzy buty, no to inna sytuacja. Miesiąc temu mogłeś mieć 2, a teraz 1. Napisz za co która ocena i czy jakieś przez ten miesiąc doszły to Ci powiem czy możesz jeszcze u***ać.
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze ,że to uczniowi powinno zależeć na ocenach i byc moze gdybyś wczesniej ją zapytał ,zainteresowal sie swoja sytuacją to spojrzałaby na ciebie inaczej ,łaskawiej a tak ?moze postawic ci 1.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
absolutnie nie ma prawa! jeśli statusie szkoły jest tak jak mówisz, a nauczycielka sie spóźniła - nie może ci wstawic 1. pamietam ze u mnie w którejś klasie gimnazjalnej była identyczne sytuacja, koles zlewał na wszystko, na matme to już szczególnie, ale nauczycielka (wychowawczyni swoją drogą) sie zagapiła i musiała mu postawic 2, mielismy identyczny zapis jak u ciebie na temat miesiąca przed. swoją drogą moze jest tak w każdej szkole? z tymmże u mnie było to tak ze miesiac wczesniej musieli byc zawiadomieni rodzice, nie wychowawca. także lec do dyrektora (ale przygotuj sie na wojne z nauczycielką)
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2010-06-13 o 20:03 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie wychodzi mu 2, średnią liczy się przez średnią ważoną.
Jeżeli 5tki ma z zadań domowych, a jedynki ze sprawdzianów, no to sorry Winnetou, 2 mu nie wyjdzie w życiu. |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak wszystko zależy od nauczycielki, co za wredna baba, zagrożenie wystawić
Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2010-06-13 o 20:39 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Od paru lat nie spotkałam się z liczeniem średniej arytmetycznej. Idiotyczne by było, gdyby uczeń miał cztery piątki z zadań domowych (które odrobiła mu np. siostra) i 3 jedynki ze sprawdzianu i na koniec dostał 3.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie moze Ci wystawic jedynki, skoro nie zostałas poinformowana odpowiednio wczesnie. Jej błąd.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli nie poinformowała Cię, że wychodzi Ci między 1 i 2 i masz zagrożenie, to teraz nie może Ci tej pały dać. Jej błąd.
Pamiętam, że u mnie w szkole jak pod koniec roku ktoś miał oceny ledwo na 2, to nauczyciel dawał mu zagrożenie, tak jakby na zapas - bo mógł po drodze nałapać jakieś pały i wtedy nie ma zmiłuj, jedyna na koniec. Ale jak zagrożenia nie dał i jakaś jedyneczka wpadła, to nic już poradzić nie mógł
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie. Jeśli nie wpisała Ci zagrożenia, jedynki też nie może Ci postawić. Jak sam piszesz - tak jest w statucie Twojej szkoły, w mojej też tak było
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilku liczyło ważoną. Z tą arytmetyczną wydaje mi się śmieszne, nieraz były sytuacje, że ktoś sobie podnosił takimi "pierdółkami" ocenę, a komuś pała za brak zadania skichała ocenę końcową. Nauczyciele sami uważali, że dana osoba zasługuje na coś innego, ale mieli związane ręce i musieli wystawić, to co wychodziło oO
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez patusia22 Czas edycji: 2010-06-13 o 23:35 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak się sprawdza, czy uczeń dostał piątkę ze sprawdzianu bo umie czy dlatego że miał farta na klasówce? Starania nauczyciel może wziąć pod uwagę, ale jest to wyłącznie jego dobra wola. Ocen nie dostaje się za starania, tylko za wyniki. Przynajmniej w moich szkołach tak było. Jeśli w statucie Twojej szkoły jest zapis o którym piszesz, to nauczycielka nie ma prawa wystawić Ci ndst. Miała obowiązek poinformować Ciebie (? we wszystkich szkołach które "znam" trzeba było poinformować rodziców). Nie wywiązała się, teraz nie może Cię zostawić na powtarzanie roku. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Cały polski system edukacji jest kpiną, więc Ci współczuję. Sama nienawidziłam chemii, znam wiele osób które w ogóle się nie uczyły i bazując na ściągach mieli świetne oceny, problem był tylko z ludźmi nieumiejącymi ściągać. Oczywiście było kilka uzdolnionych chemicznie wyjątków planujących iść na medycynę i kierunki pokrewne. W polskiej szkole trzeba przede wszystkim jak najlepiej kombinować, Twój błąd tkwi w późnej reakcji na kiepską sytuację w dzienniku, ale jeśli istnieje taki zapis w statucie, to nie ma prawa wystawić Ci 1 i kropka. U mnie było tak samo, chociaż i tak zdarzały się małe bitwy...
Edytowane przez Shadowboxer Czas edycji: 2010-06-13 o 23:44 |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
nie powinna Ci dać 1...
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
taa wszyscy że chłopak się opamiętał , a nauczycielka to co lepsza
opamiętała się przed wystwieniem ocen że między 1 a 2 .. no sory ale nie wierze że sytuacja z ocenami aż tak drastycznie się zmieniła, patrząc ile lekcji było i ile odpadło przez ten miesiąc ( 1 maja, matury , Boże Ciało ) nie ma prawa , niech sobie w nos wsadzi tą 1
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Regulamin szkoły w rękę i poczytać ( u mnie w lo nie można było wystawić 1 bez miesięcznego uprzedzenia), polecam porozmawiać z Dyrekcją i zapytać albo z wychowawcą.
Swoją drogą oceny masz... ciekawe Pozdrawiam Przyszła mgr inż chemii :P
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Z ocen to ci moze i 3 wychodzic a nauczycielka moze Ci 1 postawic
jesli te 1 sa ze sprawdzianow a 5 za prace domowa/prace w grupie no to wybacz.... Ale jeżeli faktycznie nie poinformowala Cię o zagrozeniu, to idz i porozmawiaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

ależy czy się obijasz na lekcjach czy nie