|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
cześć
![]() Cytat:
w przekąsce zaszalej i zjedz cały serek doprawiony porządnie ziołami + jakeś ogórek np, jajka były już na śniadanie podwieczorek brak białka, mleko to nie jest produkty białkowy na kolacje również brak białka, te zupę zjadłabym na przekąskę raczej bambii, ja tez mam 10km i 10minut jazdy ![]() paprak, ![]() w międzyczasie Bati dostał się po przesłuchaniach do ogólnokształcącej szkoły muzycznej, Oli odzwyczaila się wreszcie od pieluchy aha i jeszcze mam nowego lokatora a w zasadzie lokatorkę |
|
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
limonatka jedna bułka) to dwie porcje węgli... Powodzenia na uczelni!!!
![]() A ja dzisiaj niby sie wyspalam, a wstalam jakaś otumaniona, jakby mi ktos palką w glowę przywalil... Idę strzelic kawkę i jakiś omlecik
|
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
Jaki instrument?
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
śniadanie: jajecznica z dwóch jajek z podsmażoną cebulką + pomidor przekąska: pół kostki twarogu z rzodkiewkami obiad: kawalki kurczaka w sosie jogurtowo-pieczarkowym + jakaś sałatka warzywna deser: garść słonecznika + sok pomidorowy kolacja: sałatka warzywna z szynką i jajkiem na twardo odnotowałam dzis kolejny spadek i bardzo się cieszę mam nadzieję, że tym razem naprawdę uda mi się doporwadzić dietę do końca i zostać przy dobrych nawykach słonecznego dnia, plażowiczki ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
kurcze, a mnie sie wydawało, że i tak dużo jem, bo byłam taka pełna.. spróbuję powoli dodawać coraz więcej warzyw
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Ja się dziś spróbuję poprawić
Wczoraj nie szło za dobrze... eh... mam tak słaba wolę, że trudno mi się otrzymać na diecie... no ale lepsze grzeszki niż normalne jedzenie więc jakoś trwam.1. sałatka z młodej kapusty z serem feta i szczypiorkiem + łyżka oliwy + kilka plasterków szynki drobiowej 2. serek wiejski z pomidorem 3. bakalie (orzechy ziemne, włoskie, nerkowce - wszystkiego wyszła garść) 4. zupa fasolowa z piersią z kurczaka (fasola czerwona, fasolka szparagowa, pierś kurczaka, cebula, łyżka koncentratu) 5. ser biały + 1/3 makreli + łyżeczka majonezu tylko ciekawe, czy wytrwam! Niby sporo tego więc powinno się udać! Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
pscolaa no martwiłam się i martwię się troszkę dalej bo jakas taka bardzo nieufna jestem w stosunku do swojej wagi i tego co jem
trochę wolno spada, ale już nie narzekam, gdyby faktycznie tak spadało ale w miarę równomiernie to byłoby nawet w porządku, mam tylko nadzieję, że się nie zatrzyma za chwilę....plan na dzisiaj: 1. duży pomidor z mozzarellą ziołami i innymi przyprawami plus jedna kromka chlebka pełnoziarnistego 2. zawijasy z sałaty szynki i sera żółtego do tego może jakieś mini warzywko 3. naleśniki ze szpinakiem jajkiem i serem żółtym--> o ile znajdę mąkę ![]() 4. ricotta z kakaem 5. jakiś owoc i obiecałam sobie, że zrobię "ciasteczka owsiane" z przepisowego wątku tylko muszę jeszcze kupić składniki zastanawiam się czy po tym 3 posiłku nie powinnam czegoś zmienić?? co prawda nie jestem już głodna żeby jeść coś na ciepło i średnio mam taką możliwość przygotowania szczerze mówiąc, ale ciekawe czy to ma jakieś duże odzwierciedlenie na wadze, że 4 i 5 posiłek to tak na prawdę dla mnie łakocie a nie treściwa kolacja i ewentualny deser.... muszę przemyśleć tą kwestię i jak tak czytam wasze menu to widzę u większości wyraźne różnice między posiłkiem a przekąska, natomiast mam wrażenie, że u mnie ta granica się gdzieś zaciera....poznałam dziś termin swojej obrony.... 28.06.2010 oj będzie ciekawie limonatka jak polecisz z zadaniami specjalnymi z listy to dasz rade wszystko ogarnąć, zobaczysz tylko trzymaj się planu !!! i czekamy na fotki bułeczek jogurtowych a i powiec przepis jest z wątku przepiswego czy gdzieś indziej go szukać??![]()
Edytowane przez agniun Czas edycji: 2010-06-15 o 14:01 |
|
|
|
#1147 | |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie grzecznie na kocyku
wreszcie internet na tej wsi naszej dziala jakotako, wiec moge sie aktywnie do Was wlaczyc Ilonko, to dojezdzanie do sklepu mnie poki co doprowadza do goraczki, mysle ze sie przyzwyczaje z czasem, wczoraj zakupy poczynione, moze na pare dni starczy na dzisiaj planuje rybke w folii, na sniadanko pochlonelam juz zrobiona wczoraj salatke z tunczyka i ryzu brazowego, zaraz skocze na pare migdalow, no i powoli sie na nowo wkrecam. Wyznaczylam sobie nowy cel, chce dojsc do 67 kg!!!!wierze ze powstrzymanie sie od slodyczy mi w tym pomoze,zaraz ide piec bananowca!!!zawsze to lepsze niz paczka jezykow lub czekolada pscolaa jesli kochasz kukurydze tak jak ja polecam nowosc kukurydze z suszonymi pomidorami z Bonduelle.rewelacja!!!! ![]() Sunday Rose, gratuluje spadku i poprawy jadlospisu!!! pamietaj o warzywach codziennie!!!!!!i to do kazdego posilku!! ![]() planowalam sie dzisiaj poopalac, ale cos to slonce slabiutkie u nas ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
poza tym owocow nie jemy na kolacje, najlepiej jako pierwsza przekaske
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
palolinka kurcze podziwiam cię, bo ja rano ledwo mogę w siebie cokolwiek wcisnąć, a warzywa to musze meczyć z godzinę, a ty sobie kurcze salatkę z kapuchy serwujesz
![]() agniun a zobacz jak mi spada - z 0,5kg na 2 tygodnie... Troche wkurzajace, ale sie nie przejmuje, wazne że spada a ja zdrowo jem I to w sporych ilościach Jadłospis wedlug mnie ok, tylko kolację bym zwiększyła objetościowo - jakas salatka... Ja na przyklad nigdy nie jem owocow na kolację, ale to moja schiza, bo wydaje mi się, że przytyje Ja jem codziennie przynajmniej jeden posilek na "słodko", czyli omlet z owocami, jogurt z kakaem, ricotte,ptasie mleczko itp. Wtedy mam swoja namiastkę slodkiego i mnie tak nie ciagnie - to dobre rozwiązanie, więc sie nie martw... A jak zamienisz sobie deser na warzywka, to moze cię gdziec cos skusic, więc lepiej nie ryzykowac... Ja kiedyś jadlam 5 pełnych posiłków i gdy mi waga stanęła, to przeszłam na system 3+2... Chociaż jak jem dwie porcje owoców i do tego ricottę, to przekaska bym tego nie nazwala... Po prostu wtedy jadlam więcej na cieplo zup, zapiekanek itp. Staram się jeść duzo na sniadanie, obiad i kolację - jem aż czuję się zapelniona po brzegi, a na IIś i podwieczorek jem jak przekąska, tak żeby zlikwidowac uczucie glodu, ale nie najeść się zbytnio - żeby wytrzymać do następnego posilku... Wiesz może zamień 2 z 5... Owoc na drugie sniadanko, a na kolację zawijasy?? bambi dzięki, jak pojdę na zakupy to zakupie i wyprobuję ![]() No białkowa ta kolacje byc nie musi... Może sobie zjeśc chlebka, czy omleta z owocem, byle nie non stop ![]() Ja właśnie skończylam druga porcję surimi w ciescie i jestem maga zapchana i mega zadowolona... Mniami ![]() Moje wyznanie: ś - omlet z 3 jajek, z chlustem mleka 0% + 1/2 serka figura + kilka truskawek IIś - 2 kawalki babki marchewkowej + gruszka o - surimi w cieście nalesnikowym + surowka z pekińskiej z kukurydza i majonezem p - 1/3 ricotty z jogurtem i kakaem k - pomidory z mozarellą Godzinka spinningu Kakao ![]() ![]()
|
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholera.. a ja sobie jakoś to policzyłam, że wychodzi 40 g na bułkę więc niewiele ponad porcję węgla.. I od 2 dni jem po dwie bułki.... ![]() ![]() Cytat:
bronimy się w tym samym dniu hahaha ![]() uf, ciężki początek dnia, ale dziś się wszystko udało.. jutro mam ciąg dalszy stresu i załatwiania różnych rzeczy, ale musi być dobrze! przez ten intensywny poranek trochę mi się zmieniło i zjadłam rano jajecznicę o 9, a potem dopiero o 14 udało mi się bułeczkę zjeść eh i w ogóle jaka mam tyle rzeczy na głowie, to nie chce mi się jeść, ble.
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam, przede wszystkim "znajome twarze" Wiem, że w ogóle nie piszę ale zaglądam i z sentymentem patrzę na poczynania nowych Plażowiczek i piękne, smaczne jadłospisy... Małe deja vu mam z zeszłego roku ![]() Chciałam Wam wszystkim życzyć miłego początku wakacji. Dużo słońca (ale bez przesady), spokoju, wypoczynku i miłej konsumpcji świeżutkich warzywek i owoców ![]() Ja zmykam na 3 tygodnie znów, jak w zeszłym roku. Jak zwykle będę tęsknić za Wizażem
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2010-06-15 o 15:24 |
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
limonatka no chyba, ze ty te bułki takie male robiłaś, to wtedy ok... Ja to robie jak normalne buly ze sklepu i wtedy mi wychodzi ok 50-60g na jedną, więc liczę jak dwa węgle... Z porcji ciasta wychodzi mi ok 11-12 bulek...
Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-15 o 15:13 |
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Plażowiczki,
subskrybuję wątek, bo chcę się do Was znów dołączyć póki co, poczytam wcześniejsze posty, żeby bieglej wdrożyć się w temat no i wszystko zaczynam po 20tym, bo to koniec mojej sesji taaak, całe życie zaczyna się po 20tym ![]() Już raz z Wami walczyłam, udało mi się ładnie zejść z wagi, a później całe życie wywróciło mi się do góy nogami i co, mam +2 od tego, co udało mi się zrzucić nie jest źle dlatego pełna zapału na plażowanie dołączam do Was a tymczasem przeglądam blogi i wątek przepisowy w poszukiwaniu smakowitego natchnienia ![]() Oprócz diety wznawiam akywność na siłowni, być może dołączę basen, jeśli czas na to pozwoli. Póki co będę Was podpatrywać i do zobaczenia 21go na plaży
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
pscolaa faktycznie postaram się coś pozmieniać z ta kolacją, ale trochę mi się dziś zmienił plan żywienia przez to, że poniosłam klęskę kulinarną... co do ricotty kakaa i tych innych smakołyków SB to one mi tez pomagają z zapchaniem swoich ciągot na słodycze i inne niedozwolone łakocie i jakoś na razie nie narzekam. ja bardzo lubię galaretkę też. na razie to mi wystarcza, sporą wagę przywiązuje tez do orzechów to taki imprezowy łakoć zamiast chrupków, które niestety uwielbiam....
a co do klęski kuchennej.... zawsze wiedziałam, że kuchnia to nie moje ulubione miejsce ale żeby było ze mną aż tak źle to nie wiedziałam.... nie wiem jak to można zrobić, ale widocznie można. zwaliłam dziś naleśniki. a dokładnie to ciasto naleśnikowe. kupiłam mąkę razową żytnią i chciałam sobie zrobić naleśniczki z farszem ze szpinaku jajka sera żółtego itp.... farsz wyszedł ale nic poza tym;( coś ciasto mi nie wyszło, wcale nie chciało się ściąć na patelni tylko było jakieś takie strasznie gumowe i wogolę się nie chciało wiązać na tej patelni . nie wiem dlaczego. odstawiłam farsz i ciasto... poczekam na mamę, może ona coś wymyśli. no i nigdy nie powiedziałabym ze ta mąka żytnia razowa będzie aż tak pęcznieć. straszliwie dużo się tego zrobiło. przez to zjadłam na obiad orzechy, pomidora i serek wiejski z przyprawami a naleśniki zjem na kolacje... tylko jakoś czarno to widzę z tym ciastem z mąki żytniej.... jakieś takie dziwne. aż w szoku jestem bo naleśniki zawsze mi wychodziły a teraz zonk ;( limonatka no widzisz jak nam się ułożyło z ta obroną śmiesznie , ale fajnie, będziemy miały w jednym dniu z głowy a ty o której godzinie się bronisz, ja o 9,20.... no i u mnie licencjat a nie magister ale to w końcu też egzamin![]() po tych przejściach z naleśnikami dziś poczekam z robieniem też tych ciasteczek z otrębów, nie chce zrobić znowu III wojny światowej w kuchni z moim udziałem....
na SB od 25.05.2010 ![]() 94......... 67,9 .......... 60 ................ ..... 57![]() było........... jest......i....... będzie ......a...... może kiedyś Edytowane przez agniun Czas edycji: 2010-06-15 o 18:12 |
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle będę miała wtedy zakręcony tydzień, bo kilka dni przed obroną przylatuje do mnie znajoma z Hiszpanii i niestety, ale na 100% nie utrzymam wtedy SB Będę się starała ograniczać oczywiście i w miarę trzymać, ale to jest praktycznie niemożliwe z wielu czynników. Wklejam bułeczki Któraś z Was pytała skąd przepis - z przepisowego oczywiście Bułeczki jogurtowe. Załącznik 3186061 Załącznik 3186062
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
agniun mi tez naleśniki z mąki pp tak konczyły dlatego robiłam albo pół na pół ze zwykłą mąką (450) lub do tej właśnie 450-tki dodawałam ze 4 łyżki pp 2000-wówczas wychodziły ok
![]() pscola co z tymi aromatami do kawy co zamawiałaś??pisałaś juz jak one smakuja i czy warto kupic czy lepiej sobie darować??dodajesz je do deserków?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-06-15 o 19:45 |
|
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
limonatka piękne bułeczki
|
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak tak pomieszam te mąki to one są cały czas wg zasad SB??? w końcu się wkurzyłam na te naleśniki, mamie tez nie udało się ich zrobić czyli nie moja wina braku zdolności kulinarnych tylko po prostu z tą mąką coś nie hallo jest chyba.... za to zrobiłam sobie farsz ze szpinaku który miał być do naleśników z makaronem pełnoziarnistym i było względne....
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Kartoniku, a gdzie wybywasz?
Ja tak tęsknię za SB... ale póki co siłownia i jem ryż i kurczak... ryż i kurczak. No i warzywa. Głównie kapusta pekińska i pomidory. Ale ostatnio zrobiłam sobie mało pełnowartościowy posiłek, za to mega smaczny - makaron pełnoziarnisty + truskawki + jogurt naturalny z cukrem brązowym. Ależ to mniamniusie było... Orzechów dawno nie jadłam, muszę nakupić... Eh. Może w wakacje wrócę do warzyw, bo mi brakuje ogólnie...
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
agniun ja nalesnikow z zytniej razowej nigdy nie robiłam, więc nie wiem co jest grane... Ja robię zawsze z Lubelli z pelnego ziarna... I zawsze wychodzą...
dygotka aromaty pierwsza klasa Codziennie rano uzywam do kawy i czasami do jakiegos serka czy jogurtu Jak lubisz te zwykle do ciast, to te też ci podpasują ![]() agniun nie mieszaj mąk... A jak chcesz takie placuszki co napisala dygotka to rób tak: - szklanka kefiru lub maslanki 0% - szklanka maki - jajko - pół łyżeczki proszku -pół łyżeczki sodki - dwie lyżki stopionego benecolu lub oliwy - trochę fruktozy Odstawiasz na 30 minut i smazysz bez tluszczu male placuszki... Jak się zaczną robic na nich bąbelki to odwracasz na drugą stronę... Pyszne są z serkiem, z dżemem itp ![]() Ja po spinningu... Ale mialam dzisiaj zajawkę - zapomnialam zmniejszyć obciążenie po pierwszej "górce" i sie potem dziwilam czemu mi tak ciężko i czemu nie daję rady Pozdrawiam znad kakao i kilku orzeszków ziemnych (taks ię do mnie usmiechaly)
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Ale faaaajnie.
Spakuj mnie do walizki, i zabierz ze sobą
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Agniun,
glowa do gory, u mnie przygoda z nalesnikami skonczyla sie tak samo, dodatkowo mamy nowa plyte indukcyjna i okazalo sie ze nie dosc ze nagrzewa sie w mgnieniu oka to nie toleruje moich garnkow a mialam super podwojna patelnie do nalesnikow i teraz kompletnie nie umiem ich robic, a mam chrapke!!!! a na marginesie jaka Ty jestes weteranka w gubieniu kg!!! z 94 na 67?????jak Ty to osiagnelas moja droga?? u mnie dzisiaj rodzina byla zachwycona bananowcem!!!!zrobilam bez orzechow, bo nie mialam, a nastepnym razem dodam spora ilosc, bedzie jeszcze lepsze i rybka w folii tez wyszla super, jutro kolej na zupke cebulowo-pomidorowa moj brat przywiozl dzisiaj czekolade!!!!w zwyczaju mialam pochloniecie jej natychiast w calosci...dzisiaj skusilam sie na 3 kostki...ciezko bylo!!!ale jak na mnie to i tak sukces!!! jejku taka milka jogurtowa,no co za pokusyLimonatko, jakie piekne buleczki, czy zrobienie ich jest pracochlonne?
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ależ egzotycznie! Cytat:
Cytat:
jedynie jest trochę czasochłonne, bo trzeba zagnieść ciasto, czekać 1,5 godziny, pokroić i uformować buleczki i czekać 40 min i dopiero potem do piekarnika. Ale przecież w trakcie tego czasu wiele rzeczy można zrobić A samo zagniecenie i potem uformowanie to chwilka
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
limonatka szklanka maki ma ok 130g, więc podziel to przez ilość placuszków i będziesz miała odpowiedz
![]() Jesli chodzi o przechowywanie - mozna zamrozic... Ja zazwyczaj jem kilka, nastepnego dnia odgrzewam kilka w mikrofali, a resztę zjada pies hehe Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-16 o 00:12 |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
feline, fortepian
ja naleśniki robiłam z każdej i też bezproblemowo karton, Irak no ciekawie, nie byłam w muzułmańskim kraju sense stricte, jak się tam odnoszą do cudzoziemców? |
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
witajcie po przerwie
Trochę mnie nie było - ale plażuję wiernie z mniejszymi lub większymi grzeszkami ( a waga spada - powoli lecz konsekwentnie ) Muszę przyznać że z ogromną radością zaglądam na pobliskie targowisko - cudne cukinie, kwieciste kalafiory,całuśne czereśnie i truskawki, pomidory które się uśmiechają ( i nareszcie smakują pomidorowo ) Ech... raj na ziemi :P i najlepszy plażowy okres w roku ![]() ![]() wzrost: 170 cm wiek: 30 ( ) LISTOPAD 2009 ...KWIECIEŃ 2010....CZERWIEC 2010 waga 69 kg ... 64 kg....61kg tk. tłuszczowa 32%.... 26%....24% tk mięśniowa 33% .... 36%.....36% obw uda 60 cm ....57cm.....56cm obw bioder 102 cm .... 96 cm....94cm talia 78 cm ....74 cm....72cm
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
Edytowane przez 28nana Czas edycji: 2010-06-16 o 08:22 |
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
O, to fajnie. Też jestem po fortepianie
![]() Dzisiaj postanowiłam zmontować mój pierwszy zakwas. Mam nadzieję, że to żadna filozofia i każdemu wychodzi... Karton a lecisz tak czysto rekreacyjnie?
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, my nie lecimy, jedziemy samochodem.
a co do rekreacji to hmmm to typowej zabawy typu plaża (plaże są - oczywiście oddzielne dla kobiet i mężczyzn, ale tam akurat nie zawitamy) raczej nie będzie, ale za to zwiedzania mnóstwo bo Iran to prawdziwa perła pod tym względem... Cytat:
![]() A co do odnoszenia się do cudzoziemców - to się okaże. Ale tak na poważnie to z tego co czytaliśmy, słyszeliśmy (od brata taty, który już tam był oraz od przewodniczki polskiej po Iranie), że tak jak już tego doświadczyliśmy - bardzo życzliwie, z wielką ciekawością i miliardem pytań o nasz kraj ![]() Staramy się by z naszej strony wszystko było w porządku - zakupiłyśmy stertę lniano-bawełnianych długich spodni, do tego chusty i długie (za tyłek), nieprzezroczyste, zapinane pod szyje tuniki (a bywa, że 40 stopni w nocy...) Nastawiamy się na najgorsze warianty - typu przeszukanie samochodu do zera na granicy czy konfiskacja płyt albo dvd (w tym samochodzie na wyjazd mamy taki mały tv)... Żeby się pozytywnie rozczarowywać. Z małym niepokojem myślę o ewentualnych przykrych dla nas europejek sytuacjach męsko-damskich, kiedy to np ja czy siostra mówiące jako tako po angielsku idziemy z tatą np do hotelu, ja mówię, szef hotelu patrzy na tatę, odpowiada tacie itp. Ale myślę, że wszystkie ewentualne przykrości są warte tego co przeżyjemy i przede wszystkim zobaczymy.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

kurcze, a mnie sie wydawało, że i tak dużo jem, bo byłam taka pełna.. spróbuję powoli dodawać coraz więcej warzyw 

Cholera.. a ja sobie jakoś to policzyłam, że wychodzi 40 g na bułkę więc niewiele ponad porcję węgla.. I od 2 dni jem po dwie bułki.... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

94......... 67,9 .......... 60