Dekoloryzacja włosów- część II wątek zbiorczy. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 09:16   #661
charliee
Rozeznanie

Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez Olimpiamiko Pokaż wiadomość
Kiedyś pofarbowałam włosy ciemną czekoladą Palette i fryzjerka mi odradziła tą farbę, bo bardzo niszczy włosy, Potem odrosty farbowałam Castingiem hebanową czernią lub ciemnym brązem. Ostatecznie włosy są czarne. Poza tym są kręcone, dosyć delikatne, naturalny kolor to ciemny blond.

Mam pytanie. Czy dekoloryzacja do brązu lub ciemnego blondu bardzo zniszczyłaby mi włosy? Nie wiem czy próbować..bo mam dosyć długie włosy i nie chcę ich ścinać..

Myślę, że to indywidualna sprawa jaki będzie efekt, zależyteż jaka jest obecna kondycja Twoich włosów.
Moje włosy przed rozjaśnianiem z średniego brązu do blondu były w dobrym stanie. Po samodzielnym rozjaśnieniu nie zauważyłam pogorszenia. Trochę się przesuszyły, ale zaczęłam intensywniej je nawilżać i już wyglądają dobrze. Nie widać różnicy, nie wypadają ale wiadomo, że różnie to bywa, znam i takie osoby, którym zrobiło się siano na końcówkach i trzeba byłe je ściać ze 3cm. Tylko, że ja rozjaśniałam, dekoloryzacja ponoć mniej niszczy.
Są osoby, które w skutek ściągania koloru mocno zniszczyły sobie włosy albo i popaliły, ale myślę że to już kwestia nieumiejętnego wykonania zabiegu, na przykład zbyt długiego trzymania rozjaśniacza czy dekoloryzatora na włosach.

Edytowane przez charliee
Czas edycji: 2010-06-11 o 09:18
charliee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:39   #662
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Aj dziewczyny, 4 tygodnie temu znowu wróciła mi czerń na głowe po zafarbowaniu średnim brązem a tyle sie nameczylam zeby z niej zejsc... teraz nie pozostaje mi nic innego jak odrosty farbowac brazem i czekac az reszta tej czerni odrosnie bo kolejnej dekoloryzacji by wlosy chyba nie przezyly

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:43   #663
Agatau88
Zakorzenienie

ifrit masz bardzo ladny kolor, ale rozumiem ze chcesz miec ten wymarzony blond. Nie bede Ci mowic "nie rob" bo wiem że i tak pewnie zrobisz wloski Naloz Garnier Nutrisse 100 - powinno lekko rozjasnic, odrudzic.

http://pics.drugstore.com/prodimg/76124/200.jpg
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 17:23   #664
milusiaam
Wtajemniczenie

Ten Garnier bedzie zolty ...bo to jest odcien 10.0 czyli naturalny.On nie zakryje rudości za bardzo...
Ja bym ten garnier ewentualnie z jakims popielatym wymieszała
albo nalozyla garnier 113
http://img.bazarek.pl/43770/6412/232...84421cfa3e.jpg o ten
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:35   #665
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MerriqueMayfair Pokaż wiadomość
Aj dziewczyny, 4 tygodnie temu znowu wróciła mi czerń na głowe po zafarbowaniu średnim brązem a tyle sie nameczylam zeby z niej zejsc... teraz nie pozostaje mi nic innego jak odrosty farbowac brazem i czekac az reszta tej czerni odrosnie bo kolejnej dekoloryzacji by wlosy chyba nie przezyly

po dekoloryzacji farba szybko schodzi z włosów, więc pewnie wypłucze Ci się do brązu no chyba, że wolisz jednak czerń...
Stary 2010-06-11, 21:48   #666
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charliee Pokaż wiadomość
po dekoloryzacji farba szybko schodzi z włosów, więc pewnie wypłucze Ci się do brązu no chyba, że wolisz jednak czerń...
Dekoloryzacje mialam pol roku temu wiec troche czasu minelo juz i sie nie wyplukuje na razie ani troche

Stary 2010-06-11, 22:33   #667
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Ten Garnier bedzie zolty ...bo to jest odcien 10.0 czyli naturalny.On nie zakryje rudości za bardzo...
Ja bym ten garnier ewentualnie z jakims popielatym wymieszała
albo nalozyla garnier 113
http://img.bazarek.pl/43770/6412/232...84421cfa3e.jpg o ten
Niekoniecznie, ifrit ma juz dosc jasne wlosy,ale rudawe wiec jak nalozy na rude popiel to bedzie zielona lub szara.
A nawet jak beda ZOLTAWE to zawsze cos moze potem nalozyc, ten Nutrisse jest delikatny dla wlosow

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 23:21   #668
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, ifrit ma juz dosc jasne wlosy,ale rudawe wiec jak nalozy na rude popiel to bedzie zielona lub szara.
A nawet jak beda ZOLTAWE to zawsze cos moze potem nalozyc, ten Nutrisse jest delikatny dla wlosow
oj nie , właśnie jest na odwrót, przy żółtawych włosach jak się nałoży popiel to wyjdzie zieleń (żółty+ niebieski= zielony), a właśnie rudy popiel wybija choć ja bym zaproponowała ifrit pasemka blond robione u fryzjera bez kombinowania z farbami
Stary 2010-06-12, 08:10   #669
Agatau88
Zakorzenienie

Pomylilo mi sie sorry Ale ja bym i tak na Jej miejscu nalozyla tego Nutrissa. Cos da na pewno, a zolty wyjsc nie powinien. Ew. mocniejszy Wellaton 12/0 - on wyjdzie słomkowy ale nie zolty
Stary 2010-06-12, 09:53   #670
milusiaam
Wtajemniczenie

Oby nie wyszedl :P ale na farbowane-rozjasniane wlosy to ciezko przewidzieć efekt
ja bym je jednak czyms chłodnym stonowała a nie cieplym-naturalnym odcieniem
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:51   #671
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

To prawda że po dekolorze farba szybciej się spiera ? :/ Czyli jak mam teraz ciemny brąz, zdekoloryzuję go do mojego naturalnego jasnego brązu i zafarbuję na rudo, to ten rudy mi się szybko spłucze ? : /

WYMIENIAM SIĘ ---> CZERWIEC
Podmuch_Wiosny jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 22:20   #672
rapunzel8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Podmuch_Wiosny Pokaż wiadomość
To prawda że po dekolorze farba szybciej się spiera ? :/ Czyli jak mam teraz ciemny brąz, zdekoloryzuję go do mojego naturalnego jasnego brązu i zafarbuję na rudo, to ten rudy mi się szybko spłucze ? : /
ja bym się z tym nie zgodziła. owszem, po rozjaśnieniu tak jest(a wiele osób uważa tu rozjaśnianie za dekoloryzację, więc nie wiem do końca co masz zamiar zrobić z włosami). ale po dekolorze jest raczej przeciwnie, bo włosy się utleniają, więc farby wychodzą bardziej intensywnie i lepiej się trzymają, ale nigdy nie nakładałam rudego po dekol więc nie wiem co ci w ogóle wyjdzie, ale prawdopodobnie nie będzie to taki efekt jak na pudełku
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:23   #673
ifrit
Zadomowienie

wracam do brązu w nastepnym tygodniu POSTANOWIONE brak mi siłydo walki z zółtymi,rudymi włosami
Stary 2010-06-14, 09:06   #674
Agatau88
Zakorzenienie

ifrit ale dlaczego? Przeciez juz masz takie jasne wloski!!! Przejrzyj ten watek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=423983&page=40

i nie wracaj do brazu
Stary 2010-06-14, 09:49   #675
MerriqueMayfair
Rozeznanie

A ja chyba przez jeszcze jakieś pół roku będę farbować włosy na brązy zamiast na czerń, tak żeby brąz siegał chociaż troche przed ucho i wtedy może zaryzykuję kolejną dekoloryzację, mam już dość, ta czerń trzyma się jak szalona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 12:49   #676
gold-fish
Zakorzenienie

mam taki pomysł- jeżeli czerń lub ciemny brąz nie chce zejść po deko uzywajcie szamponów na 24 mycia jakiś ciemny brąz. Moze nie bedzie tak wielkiej róznicy miedzy odrostami a końcówkami. A w końcu włoski odrosną, szampon się wypłucze i zostanie naturalny odcień

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:20   #677
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
mam taki pomysł- jeżeli czerń lub ciemny brąz nie chce zejść po deko uzywajcie szamponów na 24 mycia jakiś ciemny brąz. Moze nie bedzie tak wielkiej róznicy miedzy odrostami a końcówkami. A w końcu włoski odrosną, szampon się wypłucze i zostanie naturalny odcień

tylko, ze szampony koloryzujace wcale sie tak latwo nie wyplukują...
Stary 2010-06-14, 15:50   #678
gold-fish
Zakorzenienie

nie myślałam o palette ale joanna albo casting na pewno zejdą

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 15:58   #679
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
nie myślałam o palette ale joanna albo casting na pewno zejdą
Na pewno NIE zejdą to ze coś jest szamponem koloryzującym/do 24 myć nie oznacza że zmyj się w 100%, ale oznacza iż powinien wymyć się bardziej iż farba trwała, czyli np.zjaśnieje ok.1 ton ale nie więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 19:58   #680
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Na pewno NIE zejdą to ze coś jest szamponem koloryzującym/do 24 myć nie oznacza że zmyj się w 100%, ale oznacza iż powinien wymyć się bardziej iż farba trwała, czyli np.zjaśnieje ok.1 ton ale nie więcej

ja robiłam szamponem garniera i niestety zmywał się identycznie jak farba... Casting też się ciężko zmywał, z mojego doświadczenia to niektóre farby wymywają się szybciej niż niektóre szmapony.
Stary 2010-06-14, 22:15   #681
dzinek
Wtajemniczenie

ja mam wlasnie zamiar zrobic deko po farbie poltrwalej czyli teoretycznie do 24 myc
tak zmywa sie ona nie widac razacych odrostow jesli jest w zblizonym do naturalnego kolorze, ale absolutnie jesli chce jasniejsze wlosy to musze usunac ten pigment bo blond farba zadna go nie ruszy, co najwyzej na naturalnych odrostach wyjdzie oczekiwany blad a reszta bedzie jasniejsza o jeden ton czyli jasny braz

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 10:18   #682
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
W teori jest tak, że szampony sie zmywaja całkowicie. Tzn powinny. Jednak w praktyce jest już różnie. Np taki casting niektórym się zmywa całkowicie a niektórym nie - mi się zmył, szampon z joanny natomiast trzymał się na moich wlosach jak farba.
Stary 2010-06-15, 21:25   #683
q_kaska_q
Zadomowienie

Hej dziewczyny
MOja sytuacja wyglada tak: od jakis 4 lat farbuje włosy. Moj naturalny kolor to jakis taki jasny braz( taki typowo Polski ;P). Na poczatku farbowalam przez rok na brazowo rydy kolor, potem rok na blond i teraz przez ostatnie lata na czarny. Co prawda uzywalam zazwyczaj koloru ciemnego brazu ale i tak mi wychoidzly czarne;/ Uzywalam rownie albo takich szamponow do 24 myc lub trwalych farb jak mi sie kupilo ii farbowalam wlosy zazwyczaj sama w domu
Teraz chce miec jasniejsze wlosy, poczatkowo chciaalbym wrocic do koloru ala swojego naturalnego a jesli zle bym sie z nim czula to do blondu...

Ale musze najpierw pozbyc sie czarnego.. myslalam o dekoloryzacji wlosow ale ejszcze sie nie zdecydowalam na nia bo moje sie ze mi zniszczy bardzo wlosy a juz teraz nie sa -one jakies super bo 4 rocznym farbowania i czestym ich farbowaniu.., nie chce ich rowniez podcianach boi jestem na etapie zapuszczanai
A chcialam sie zapytac jaki moze byc koszt dekoloryzacji( u osiedlowego fryzjea gdzie farbowania kosztuje mnije wiecej 60zl:P - slabo ostatnio u mie z kasa wiec musze sie dowiedziec
Chce w najblizszym czasie przejsc sie do fryzjera i zapytac jak ona widzi ta dekoloryzacje ale najpierw chcialam zasiegnac rady na wizazu:P
POzdrawiam

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 23:15   #684
ifrit
Zadomowienie

Myslicie że zakryje zółty odcień ta łagodna farbka
Stary 2010-06-16, 00:02   #685
Agatau88
Zakorzenienie

ifrit ja Ci nie odpowiem bo ZOLTEGO NIE WIDZE na tych fotkach, co najwyzej perłowy kolor albo jak juz to słomkowy, słoneczny ale zolty
Stary 2010-06-16, 00:10   #686
rapunzel8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
MOja sytuacja wyglada tak: od jakis 4 lat farbuje włosy. Moj naturalny kolor to jakis taki jasny braz( taki typowo Polski ;P). Na poczatku farbowalam przez rok na brazowo rydy kolor, potem rok na blond i teraz przez ostatnie lata na czarny. Co prawda uzywalam zazwyczaj koloru ciemnego brazu ale i tak mi wychoidzly czarne;/ Uzywalam rownie albo takich szamponow do 24 myc lub trwalych farb jak mi sie kupilo ii farbowalam wlosy zazwyczaj sama w domu
Teraz chce miec jasniejsze wlosy, poczatkowo chciaalbym wrocic do koloru ala swojego naturalnego a jesli zle bym sie z nim czula to do blondu...

Ale musze najpierw pozbyc sie czarnego.. myslalam o dekoloryzacji wlosow ale ejszcze sie nie zdecydowalam na nia bo moje sie ze mi zniszczy bardzo wlosy a juz teraz nie sa -one jakies super bo 4 rocznym farbowania i czestym ich farbowaniu.., nie chce ich rowniez podcianach boi jestem na etapie zapuszczanai
A chcialam sie zapytac jaki moze byc koszt dekoloryzacji( u osiedlowego fryzjea gdzie farbowania kosztuje mnije wiecej 60zl:P - slabo ostatnio u mie z kasa wiec musze sie dowiedziec
Chce w najblizszym czasie przejsc sie do fryzjera i zapytac jak ona widzi ta dekoloryzacje ale najpierw chcialam zasiegnac rady na wizazu:P
POzdrawiam
ja myślę, że ok 200 zł, ale najlepiej iść się zapytać. i upewnij się, że fryzjer rozumie, że chodzi ci o dekol, a nie rozjaśnianie, bo panie w osiedlowych salonach nie zawsze to wiedzą. ale z drugiej strony 'dekoloryzacja' rozjaśniaczem jest dużo tańsza.

może warto zrobiś dekol w domu, a później iść do fryzjera na farbowanie- ja tak robiłam i zamknęłam się w 100 zł.

ale pewnie będziesz potrzebowała nałożyć dekol kilka razy jak masz tyle warstw czarnej farby na głowie. dekol nie niszczy włosów- naprawdę
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 06:48   #687
qrka30
Przyczajenie

Dot.: jak rozjaśnić rude włosy?

BROŃ WAS PANIE BOŻE PRZED 12% TYLKO 6% ,12 używa sie tylko na pojedyncze pasma nie od nasady na całości porostu dziewczyno bo się popalisz
qrka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:55   #688
charliee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ifrit Pokaż wiadomość
Myslicie że zakryje zółty odcień ta łagodna farbka

Ta farbka co zamieściłaś to ciemny blond, mogą wyjść dużo ciemniej niż na obrazku, poza tym ten kolor wydaje mi się taki lekko rudawy? Wydaje mi się, że będziesz miała ciemniejsze, nie szkoda Ci ich? Już przecież udało Ci się je ładnie zdekoloryzować?
Może lepiej jakiś średni blond albo może jakiś chłodniejszy popielaty odcień wyeliminuje Ci tę żółć plus duża ilość płukanki srerbrnej. Ja tak uzyskałam ładną popiel choć nie ukrywam szybko się zmywa, ale tu trzeba wytrwałości.

Edytowane przez charliee
Czas edycji: 2010-06-16 o 12:57
Stary 2010-06-16, 15:24   #689
1985SiWA
Zakorzenienie

sub
Stary 2010-06-16, 20:14   #690
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Dziewczyny, a ja dojrzewam do podjęcia decyzji o kolejnej dekoloryzacji bo moje włosy są naprawdę tragiczne. Mam już 1,5cm własnych odrostów, potem zaczyna się 5 cm takiego średniego brązu który czasem też wpada w czerń a potem to już kompletny armageddon. Jak się przypatrze w domu w lustrze to wygląda jak taka wyliniała czerń na zmianę z pasemkami kruczej czerni plus czasem się trafi jakiś mały brazowawy fragment...w sloncu blyszcza sie na wylinialy rudy a gdzieniegdzie mam przeblyski takiej brzydkiej czerwieni..a czasem wlosy sie wydaja krucze mam już dość tego miszmaszu okropnego i chce wreszcie moje wymarzone wlosy, jednolite na poziomie cos miedzy 6 a 7. Co wedlug was powinnam zrobic? Dodam,ze ostatnio farbowalam 5 tygodni temu

( Myslalam o użyciu Renee Blanche a potem jakiejś profesjonalnej farby na poziomie 8 czy 9. )

Nie wiem czy matrix color sync by sie do tego nadal, to koloryzacja ton w ton bez amoniaku.

Edytowane przez MerriqueMayfair
Czas edycji: 2010-06-16 o 21:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości