|
|
#3661 | |
|
Copyraptor
|
Dot.: Kraków :) cz.II
Sama jestem zdziwiona
Cytat:
Stówkę. Ja w sumie nie liczę naiwnie na to, że schudnę i tak zostanie, bo jojo bym miała piękne |
|
|
|
|
#3662 |
|
Matka Smoka
|
Ale to pod miejscowym znieczuleniem? Nie boję się jakoś strasznie dentysty, ale rozcinanie dziąsła mnie przerasta. Mam ukrytą ósemkę i powinno się ją wydostać, ale od lat nie mogę się zdecydować
|
|
|
|
#3663 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Właśnie się zastanawiałam, czy nie poprosić was o trochę białka, albo gdzieś kupić..ale może jakoś sobie poradzę. Tak, pod miejscowym - w zasadzie tylko znieczulenie bolało, później nic nie czułam (; nie polecam przy jedzeniu: tylko trochę słabo mi się zrobiło, jak Pani zaczęła wyciągać mi kawałki tego dziąsła, i zawołała po jakieś nożyczki chirurgiczne i zaczęła mi cośtam ciąć i opowiadać, jakie śliczne mięsko tu mam Jak Cię nie boli, to po co masz wyciągać Mnie w sumie powiedziała, że warto by je było wyrwać..ale to już skonsultuję z moim Tyskim dentystą - akurat teraz jest na urlopie. Byłam po raz pierwszy w życiu u innego dentysty niż u niego, dziwnie było
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Matka Smoka
|
Bo mnie kiedyś postraszył dentysta, że ten ząb mi się prędzej czy później tam w dziąśle zepsuje i trzeba go będzie wyciągać po kawałku i to dopiero hardkor
Ja bym na pewno na Twoim miejscu odpłynęła - mnie ból tak nie powala jak wyobraźnia![]() Mogłabym Ci odsypać trochę białka, ale jak my się rozliczymy za to?Chyba, że masz wagę kuchenną i je zważysz? |
|
|
|
#3665 |
|
Nie depcze krokusów
|
Cholerka - a usmażyli potem to mięsko?
To teraz masz już spokój z ósemką... na jakiś czas
|
|
#3666 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukier jest niewskazany, ale już fruktoza ujdzie. Nie słodziłam jednak koktajlu, pierwszy chciałam spróbować bez ulepszania, po prostu z mlekiem.Cytat:
Ineso, też mam 8kę, która nie przebiła się na zewnątrz. Te zęby ogólnie się wyrywa, bo szybko się psują... Zbieram się do dentysty już miesiąc :\
|
|
|
#3668 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Byłam kilka lat temu zdecydowana, poszłam na Batorego, ale jak pani mi zaczęła mówić, że nawet miesiąc mogę być nietomna potem, to stchórzyłam....Zrobiłam w tym roku panoramę i mam zamiar iść jeszcze do jakiegoś innego chirurga z prośbą o opinię.
|
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- A mi teraz jedna ósemka wychodzi w części.. zewnętrzna strona wyszła, reszta nie chce :|
|
|
|
#3670 | |||
|
Copyraptor
|
Cytat:
I właśnie przez wyobraźnię odpływałam - i w sumie nie wiem czemu tak mam ![]() Cytat:
I zobaczymy, czy będzie spokój Cytat:
|
|||
|
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
Też Wam mogę polecić 1 dietę cud - wycięcie migdałków. Jak mi wycięli, taki mi "nadwyrężyli" kanały smakowe, ze tak powiem. I wszystko smakowało jak kapeć. Smak mi wracał kilka miesiecy. A schudłam parę kilo
|
|
|
|
#3672 |
|
Copyraptor
|
A jak się nie ma migdałków?
W ogóle? |
|
|
|
#3673 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wtedy można obciąć język, efekt diety również zostanie uzyskany
|
|
#3674 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- No i kurde druga tura będzie. |
|
|
|
|
#3675 |
|
Copyraptor
|
Język to akurat mam. I lubię.
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholerko, to tak można?? W sensie bez migdałków się urodzić :p
Ineso - śliczny avatar
|
|
|
#3677 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale też się dowiedziałam, jak wylądowałam w szpitalu w wakacje przed pójściem do liceum - miałam bezobjawową anginę która przerzuciła mi się na stawy barkowe, i jakiś lekarz-kretyn powiedział mojej mamie, że to gorączka reumatyczna, i umrę za 7 dni ![]() W szpitalu się okazało, że po prostu nie mam migdałków, więc nie było widać, że to angina. Każdego lekarza tym zaskakuję |
|
|
|
|
#3678 |
|
Matka Smoka
|
![]() Jejuu powiedzcie, że jutro będzie bardziej korzystny biomet, bo ja nie dam rady inaczej..... ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cholerko, możesz sobie jeszcze takie drobne płatki owsiane zalać wrzątkiem i z bananem i jogurtem zmiksować. |
|
|
|
#3679 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Ineso - śliczny avatar, taki zmysłowy...
|
|
|
#3680 |
|
Copyraptor
|
Malla - ty mnie zaskoczyłaś "samcem komara", jesteśmy kwita
Ineso - takich drobnych nie mam, ale mam zwykłe górskie - jak je mocno rozmoczę wodą, to po zmiksowaniu blenderem chyba na jedno wyjdzie, dzięki za pomysł |
|
|
|
#3681 | |
|
Matka Smoka
|
dziękuję! Neciak, odkąd mi powiedziałaś, że wszyscy mają torebki atmosphere to ja je teraz wszędzie widzę ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
A tam walnięte, ja też mam tak, że niektóre rzeczy często zmieniam, bo mam ich dość :p
Cholerko - ale jak to stwierdził tą gorączkę reumatyczną, bez wcześniejszego zajrzenia w gardło? Widziałyście, że Wyrak wrócił? Właśnie czytam jego riposty Ineso, przepraszam
|
|
|
#3683 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
No zajrzał mi w gardło, ale mnie od kilku tygodni męczyło przewlekłe "przeziębienie", a do niego przyjechałam wysłana z pogotowia z powodu właśnie niesamowitego bólu stawów - do teraz twierdzę, że to był najgorszy ból z moim życiu, i najbardziej znienawidzonemu wrogowi nie życzę. Więc taką postawił diagnozę A w gardle nic nie znalazł właśnie z powodu moich nieistniejących migdałków, dopiero szpitalna laryngolog mnie poprawnie zdiagnozowała. Bo po przyjęciu do szpitala już mi badali wszystko jak leciało. Ineso - wrzątkiem, wrzątkiem. Chociaż w mleku też trochę lubię pogotować
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Pani Buka
|
o matko
ja powiem tylko tyle, że dentysty boję się panicznie. chociaż jakichś traumatycznych wspomnień w sumie nie mam..
|
#3686 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Ja się nie boję, mam słabe szkliwo i chodzę do dentysty 3x do roku chociażby na kontrole - nawet to lubię przy zwykłym borowaniu prawie zasypiam.Ale to wydarzenie mogę śmiało zaliczyć do traumatycznych |
|
|
|
|
#3687 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Copyraptor
|
Niczym pisklę rozdziawię mą gębę, i będziesz mi spluwać
|
|
|
|
#3690 |
|
Matka Smoka
|
ecrulo, a czemu Ty nie bierzesz udziału w Braunie? toż warunki masz i nas w postaci grupy wsparcia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

i zapalenie tchawicy, oskrzeli, gardła i płuc, czy jakoś tak ;] do teraz prawie nic nie jem, pewnie ważę poniżej 40 kg.

Byłam kilka lat temu zdecydowana, poszłam na Batorego, ale jak pani mi zaczęła mówić, że nawet miesiąc mogę być nietomna potem, to stchórzyłam....Zrobiłam w tym roku panoramę i mam zamiar iść jeszcze do jakiegoś innego chirurga z prośbą o opinię.