Psychiatra- cz 3 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 10:32   #301
aktaga13
Zakorzenienie

Dot.: Psychiatra- cz 3

Cytat:
Napisane przez euphoriall Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić.
Odprawiałam w sobotę urodziny i zaprosiłam moją paczkę znajomych. Czułam się koszmarnie z nimi, jakby z innego świata. Jeszcze się impreza na dobre nie rozpoczęła ja już byłam bliska płaczu, chciałam aby sobie poszli, zostawili mnie w spokoju. Znamy się 6 lat a ja czułam się jak wśród obcych - nie miałam o czym z nimi rozmawiać. Oczywiście ni dałam tego wszystkiego po sobie znać. Niby wiedzą, że jestem chora, ale strasznie się przy nich krępuję.
właśnie dlatego od pewnego czasu nie obchodzę urodzin. udaję wtedy bardzo zajętą i przyjmuję tylko niektórych gości
Cytat:
Kolejna rzecz to moja agresja w stosunku do innych i słuchanie głosów. Generalnie to one są takie agresywne, złośliwe, ale sprawiają, że i ja taka się robię. Cokolwiek ktoś powie czy napisze na jakimś forum od razu jest to komentowane przez głosy w bardzo wredny sposób. Kilka razy zdarzyło mi się powiedzieć to, co chciały i boję się, że będzie to się zdarzać coraz częściej. Męczy mnie to potwornie i nie wiem co mam robić.
niestety nie potrafię Ci w tym pomóc
Stary 2010-06-28, 10:36   #302
pani-jesień
Zakorzenienie

Ja na pierwszej wizycie też byłam uśmiechnięta, autoironiczna itd.
Ale lekarz nie dał się zwieść pozorom

To było w lipcu ubiegłego roku temu, jak ten czas leci

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2010-06-28 o 10:37
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:39   #303
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Ja na pierwszej wizycie też byłam uśmiechnięta, autoironiczna itd.
Ale lekarz nie dał się zwieść pozorom

To było w lipcu ubiegłego roku temu, jak ten czas leci
ciekawa jestem jak to będzie u mnie. dzisiaj mam nastrój mocno placzliwy. boli mnie brzuch, jestem zdenerwowana. rozlałam wodę zalewając kawę. i ryk.. już mi nie jest tak wesoło jak wczoraj choć poczucie, że moje zmartwienia są błahe i nieznaczące pozostaje..
Stary 2010-06-28, 10:43   #304
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
ciekawa jestem jak to będzie u mnie. dzisiaj mam nastrój mocno placzliwy. boli mnie brzuch, jestem zdenerwowana. rozlałam wodę zalewając kawę. i ryk.. już mi nie jest tak wesoło jak wczoraj choć poczucie, że moje zmartwienia są błahe i nieznaczące pozostaje..
Ja m.in. z tego powodu nie chciałam iść do psychiatry. Myślałam, że może faktycznie sama stwarzam sobie jakieś bezsensowne problemy.
Nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, a mimo to bałam się zlekceważenia.
Stary 2010-06-28, 10:43   #305
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Ja tak samo jak wypełniałam ten kwestionariusz diagnostyczny czy cholera wie jaki też pisałam jakieś żartobliwe odpowiedzi, niestety nie spotkało się to z przychylnym przyjęciem
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:45   #306
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Ja m.in. z tego powodu nie chciałam iść do psychiatry. Myślałam, że może faktycznie sama stwarzam sobie jakieś bezsensowne problemy.
Nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, a mimo to bałam się zlekceważenia.
przy Was dziewczyny czuję się.. zrozumiana.
ja też wmawiam sobie od lat, że nic mi nie jest. ale jednak zdecydowałam się na wizytę.
Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Ja tak samo jak wypełniałam ten kwestionariusz diagnostyczny czy cholera wie jaki też pisałam jakieś żartobliwe odpowiedzi, niestety nie spotkało się to z przychylnym przyjęciem
co masz na myśli?
Stary 2010-06-28, 10:46   #307
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

znaczy nic takiego, po prostu psycholog napisał w odpowiedzi że zaraz też zacznie żartować w sensie wiesz, że mam przestać pisać żartobliwie a zacząć odpowiadać na pytania (to były pytania w stylu co chcę zmienić w życiu itp).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 10:48   #308
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy nic takiego, po prostu psycholog napisał w odpowiedzi że zaraz też zacznie żartować w sensie wiesz, że mam przestać pisać żartobliwie a zacząć odpowiadać na pytania (to były pytania w stylu co chcę zmienić w życiu itp).
ciekawe czy mnie też czeka taki kwestionariusz. trochę mnie wystraszyłaś tą reakcją, bo są dni że jestem czuła na krytykę.. i pewnie bym się zaraz poryczała

ogólnie dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek, bo jak tylko wyobrażam sobie tą moją wizytę, to zaczynam się trząść, sztywnieję i lecą mi łzy. boję się
Stary 2010-06-28, 10:52   #309
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Do ryczenia pacjentów są przyzwyczajeni wiadomo że każda z nas ma mechanizmy obronne przed całkowitym odsłonięciem się i właśnie żartujemy, albo zmieniamy temat albo wmawiamy sobie że jesteśmy już zdrowe, a wieloletnie objawy to nic Np. mi się wydawało że mówię konkretnie, okazywało się że moje pojęcie konkretu jest różne od definicji psychologa.

Kasia trzymaj się, może leki pomogą na te głosy, staraj się pamiętaj że to choroba a nie prawdziwa Ty.
Stary 2010-06-28, 11:16   #310
pani-jesień
Zakorzenienie

Płacz w gabinetach to chyba norma - na biurku mojego psychiatry i mojej terapeutki zawsze stoi pudełko z chusteczkami higienicznymi
Stary 2010-06-28, 12:46   #311
euphoriall
Zakorzenienie

aktaga13 Ja generalnie stronię od ludzi ale żeby nie wychodzić na całkowitego dzikusa czasem muszę się zebrać w sobie i się z nimi spotkać.
Cytat:
ciekawe czy mnie też czeka taki kwestionariusz. trochę mnie wystraszyłaś tą reakcją, bo są dni że jestem czuła na krytykę.. i pewnie bym się zaraz poryczała

ogólnie dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek, bo jak tylko wyobrażam sobie tą moją wizytę, to zaczynam się trząść, sztywnieję i lecą mi łzy. boję się
Lekarz testów raczej nie robi, to zadanie psychologów. Ja nawet lubię je wypełniać - im więcej wiem o sobie tym czuję się ze sobą trochę lepiej.
A co do kopnięcia w tyłek to powiem Ci, że to i tak duży krok, że w ogóle się zdecydowałaś iść. Właśnie o to chodzi, aby wreszcie do łepetyny dotarło, że "trzeba coś ze sobą zrobić". Jak pierwszy raz szłam do mojej obecnej psycho to byłam przerażona bo miałam złe doświadczenia związane z psychiatrą ale i na niego po jakimś czasie dałam się namówić.
To oni są dla Ciebie, nie Ty dla nich, jak coś Ci się nie spodoba to im to mówisz.
I rycz im tam ile wlezie, nie ukrywaj emocji, to ważne.
Cytat:

Kasia trzymaj się, może leki pomogą na te głosy, staraj się pamiętaj że to choroba a nie prawdziwa Ty.
Próbuję tak to sobie tłumaczyć ale przeraża mnie to, że jestem taka podatna na ich sugestie.
A leki, ech... już nie mam do nich siły. Wszystko co brałam to albo za słabe, albo skutki uboczne doprowadzają mnie do rozpaczy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 12:59   #312
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
aktaga13 Ja generalnie stronię od ludzi ale żeby nie wychodzić na całkowitego dzikusa czasem muszę się zebrać w sobie i się z nimi spotkać.

Lekarz testów raczej nie robi, to zadanie psychologów. Ja nawet lubię je wypełniać - im więcej wiem o sobie tym czuję się ze sobą trochę lepiej.
A co do kopnięcia w tyłek to powiem Ci, że to i tak duży krok, że w ogóle się zdecydowałaś iść. Właśnie o to chodzi, aby wreszcie do łepetyny dotarło, że "trzeba coś ze sobą zrobić". Jak pierwszy raz szłam do mojej obecnej psycho to byłam przerażona bo miałam złe doświadczenia związane z psychiatrą ale i na niego po jakimś czasie dałam się namówić.
To oni są dla Ciebie, nie Ty dla nich, jak coś Ci się nie spodoba to im to mówisz.
I rycz im tam ile wlezie, nie ukrywaj emocji, to ważne.
dziękuję

idę na żywioł, najwyżej tam nie wrócę. naczytałam się opinii o moim przyszłym lekarzu i strach jest jeszcze większy. ale nie poddam się, wezmę głęboki oddech i pójdę. dużo mnie to kosztuje...

ja przeciwnie do Ciebie - uwielbiam ludzi. kocham przebywać w towarzystwie, im więcej osób tym lepiej. to zagłusza moje problemy, zmusza do działania. mogę się zająć rozmową, stłamsić to, co boli najbardziej. to samotność we mnie uderza...
nie lubię jednak niczego organizować. to poczucie, że "jakość imprezy zależy ode mnie" -przytłacza nawet jak tż prosi mnie o pomoc w przygotowaniu jakiejs imprezy, to juz wiem, ze sie nie pobawie. staję na wysokości zadania, ale cały wieczór mam w nerwach. czy niczego nie brakuje, czy jedzenie jest smaczne, czy goście się dobrze bawią. nawet głupi grill potrafi mnie tak rozstroić gdzie przeciez wystarczy wystawić stoliki do ogrodu, kupić chleb, mięso, poprosić gości o przyniesienie sałatek.. ale nie. ja muszę wszystko sama. musi być idealnie. a później przeżywam
Stary 2010-06-28, 13:06   #313
Madlen__18
Zakorzenienie

Czesć Aktaga13 - również kojarzę z innych wątków i tym bardziej się cieszę, że się zdecydowałaś na wizytę!

Trzymam mocno kciuki, nic się nie bój.
Najważniejsze, to o siebie walczyć.

A pozostałym melduję, że zaczęłam również mailować z A. i od wczoraj się głowiłam nad odpowiedziami)
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:09   #314
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Czesć Aktaga13 - również kojarzę z innych wątków i tym bardziej się cieszę, że się zdecydowałaś na wizytę!

Trzymam mocno kciuki, nic się nie bój.
Najważniejsze, to o siebie walczyć.

A pozostałym melduję, że zaczęłam również mailować z A. i od wczoraj się głowiłam nad odpowiedziami)
niezłe musicie mieć o mnie zdanie jestem dziwną osobą.. wiem. może lekarz pomoże. jeśli nie, to już taka dziwna pozostanę do końca
Stary 2010-06-28, 13:32   #315
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

idę na żywioł, najwyżej tam nie wrócę. naczytałam się opinii o moim przyszłym lekarzu i strach jest jeszcze większy. ale nie poddam się, wezmę głęboki oddech i pójdę. dużo mnie to kosztuje...
Dokładnie

Cytat:
ja przeciwnie do Ciebie - uwielbiam ludzi. kocham przebywać w towarzystwie, im więcej osób tym lepiej. to zagłusza moje problemy, zmusza do działania. mogę się zająć rozmową, stłamsić to, co boli najbardziej. to samotność we mnie uderza...
nie lubię jednak niczego organizować. to poczucie, że "jakość imprezy zależy ode mnie" -przytłacza nawet jak tż prosi mnie o pomoc w przygotowaniu jakiejs imprezy, to juz wiem, ze sie nie pobawie. staję na wysokości zadania, ale cały wieczór mam w nerwach. czy niczego nie brakuje, czy jedzenie jest smaczne, czy goście się dobrze bawią. nawet głupi grill potrafi mnie tak rozstroić gdzie przeciez wystarczy wystawić stoliki do ogrodu, kupić chleb, mięso, poprosić gości o przyniesienie sałatek.. ale nie. ja muszę wszystko sama. musi być idealnie. a później przeżywam
Ja też lubię ludzi, ale boję się ich, źle się z nimi czuję, często mnie denerwuje ich obecność ale jak nikogo przy mnie nie ma to czuję się jeszcze gorzej. Takie błędne kolo.

Wiesz, z jednej strony to dobrze, że tak dbasz o gości, bo to fakt, dużo zależy od gospodarzy ale nie m można też popadać w skrajność bo faktycznie, ucieka Ci cała przyjemność z imprezy.

I będę oryginalna - nie kojarzę Cię z innych wątków, ale to pewnie dlatego, że generalnie "biegam" po tych psychiatrycznych

Edytowane przez euphoriall
Czas edycji: 2010-06-28 o 13:33
euphoriall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:39   #316
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
niezłe musicie mieć o mnie zdanie jestem dziwną osobą.. wiem. może lekarz pomoże. jeśli nie, to już taka dziwna pozostanę do końca
Ja mam właśnie zdanie jak najlepsze!
A, że czytałam różne twoje wypowiedzi stąd mogę przypuszczać, że warto coś zrobić, żeby było jeszcze lepiej. żeby TOBIE było dobrze, bo na prawdę na to zasługujesz
Tylko o to mi chodziło, pamiętam wiele wartościowych wypowiedzi Twoich, kojarzę też te smutniejsze. A tych smutnych rzeczy zawsze się warto pozbywać.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

edit: ja mam jeszcze takie zboczenie, że wyłapuję automatycznie ludzi którym by bardzo mogła pomóc terapia, ale to tylko dlatego, że się uczę by zostać terapeutą własnie, więc musisz mi to wybaczyć)

M
Stary 2010-06-28, 13:48   #317
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
I będę oryginalna - nie kojarzę Cię z innych wątków, ale to pewnie dlatego, że generalnie "biegam" po tych psychiatrycznych
to chyba nawet lepiej miło mi Cię poznać!
Cytat:
Ja mam właśnie zdanie jak najlepsze!
A, że czytałam różne twoje wypowiedzi stąd mogę przypuszczać, że warto coś zrobić, żeby było jeszcze lepiej. żeby TOBIE było dobrze, bo na prawdę na to zasługujesz
Tylko o to mi chodziło, pamiętam wiele wartościowych wypowiedzi Twoich, kojarzę też te smutniejsze. A tych smutnych rzeczy zawsze się warto pozbywać.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

edit: ja mam jeszcze takie zboczenie, że wyłapuję automatycznie ludzi którym by bardzo mogła pomóc terapia, ale to tylko dlatego, że się uczę by zostać terapeutą własnie, więc musisz mi to wybaczyć)
zobaczymy, czy zobaczysz po mnie skutki tych wizyt za jakiś czas. sama nie mam wobec nich jakichś wielkich nadziei.. idę tam raczej z ciekawości. i dla świętego spokoju

oczywiście bardzo dziękuję za miłe słowa masz rację - złych rzeczy trzeba się pozbyć
Stary 2010-06-28, 14:41   #318
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba nawet lepiej miło mi Cię poznać!

zobaczymy, czy zobaczysz po mnie skutki tych wizyt za jakiś czas. sama nie mam wobec nich jakichś wielkich nadziei.. idę tam raczej z ciekawości. i dla świętego spokoju

oczywiście bardzo dziękuję za miłe słowa masz rację - złych rzeczy trzeba się pozbyć
do pogrubionego : DLACZEGO?

M
Stary 2010-06-28, 15:04   #319
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
do pogrubionego : DLACZEGO?
bo wydaje mi się (w zasadzie, to usłyszałam to kilkukrotnie..), że moje problemy to zwykłe fanaberie. zdaję sobie sprawę, że ludzi dotykają poważne tragedie - utrata kogoś bliskiego, cieżka choroba. to jest dla mnie powód do złego stanu psychicznego. ja na pozór mam "wszystko".. jestem zdrowa, mam kochającego tż, rodziców, kształcę się na wymarzonym kierunku, mam co do gara włożyć, czasami nawet na ładny ciuch wystarczy. wiadomo - jak ze wszystkim, mogłoby być lepiej, ale ktoś patrzy z boku i myśli: "kolejna rozpieszczona wariatka" podejrzewam, że lekarz uzna tak samo. w zasadzie to i ja zaczynam tak myśleć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 15:37   #320
Madlen__18
Zakorzenienie

Jeśli czujesz się źle - nie daj sobie wmówić innym, że jest inaczej!
Na pierwszy rzut oka to się różne rzeczy wydają, i dotyczy to wielu ludzi.
Dosadnie mówiąc: klasyczny przypadek: na pozór normalnie funkcjonujący człowiek, wszystko ma, jasna sytuacja. A potem skacze z mostu. Nikt nie widział, nikt nie słyszał. Wszystko było normalnie.
Znacie to z otoczenia?
Podałam skrajny przypadek, ale zadam pytanie: Jak wielki musi być problem, jak bardzo musi doskwierać, jak dużo cierpienia zadawać by zasłużył na uwagę??
Kiedy jest wystarczająco poważny i kto ma o tym decydować....???
Tym bardziej, ze sedno problemu zna tylko ten, kto go doświadcza, dlaczego dajemy innym prawo do oceny czegoś o czym nie mają pojęcia???

Przez to przeważnie problem zdąży urosnąć do niewyobrażalnych rozmiarów...albo nasze życie ma zupełnie inną jakość, męczymy się wiele lat, a moglibyśmy żyć w pełni..

A tak btw. Aktaga : jest pewien typ osobowości który właśnie wychodzi z założenia...że jest tu tylko przypadkiem, nie zawraca innym głowy sobą, a zajmuje się wszystkimi innymi, swoje uczucia spycha na margines, ma bardzo niskie poczucie własnej wartości...
Wiesz o czym mówię??
To też nie jest bez znaczenia i jest do terapii.

M
Stary 2010-06-28, 15:40   #321
Anatomia
Rozeznanie

Madlen, a korespondujesz z A. też w formie takiej terapii? Czy raczej na gruncie wykładowca-student?

Aktaga, problemy z psychiką dotykają często osoby, które z pozoru nie powinny mieć powodu do zmartwień. To, że obiektywnie masz wszystko czeog potrzebujesz, wcale nie znaczy, że musisz czuć się dobrze. A wręcz często takie osoby czują się gorzej- bo ogarnia je wewnętrzne poczucie winy- "mam wszystko, a nie umiem tego docenić".
Ja obiektywnie rzecz biorąc też mam całkiem udane życie- jestem zdrowa, mam rodzinę, studiuję, nie mam kłopotów finansowych ani żadnych innych poważnych, obiektywnych. Jedyne czego nie mam to satysfakcjonujących relacji z ludzmi- prawie nie mam znajomych, nie mam chłopaka. Ale poza tym- nie mam powodu, żeby narzekać. A narzekam straszliwie
Więc to nie jest tak, że lekarz na podstawie warunków twojego życia uzna, że nie masz powodu do problemów. On skupi się na tym jak Ty się czujesz. I na pewno nie uzna, że to tylko Twoje fanaberie, gwarantuję

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
A tak btw. Aktaga : jest pewien typ osobowości który właśnie wychodzi z założenia...że jest tu tylko przypadkiem, nie zawraca innym głowy sobą, a zajmuje się wszystkimi innymi, swoje uczucia spycha na margines, ma bardzo niskie poczucie własnej wartości...
Wiesz o czym mówię??
To też nie jest bez znaczenia i jest do terapii.
O jakim typie osobowości mówisz?
Bo to tak jakbyś mnie opisała
I mówisz, że to się da zlikwidować?

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:55   #322
Madlen__18
Zakorzenienie

Jako "pacjent"ale jednocześnie student, w praktyce oznacza to tyle, że jak A. napisał : "A ponieważ masz zamiar być terapeutką, to pogadajmy jak 'kumple po fachu' " - czyli dostałam w odpowiedzi jedynie 4 pytania w ktorym sama mam wymyśleć jak bym postąpiła gdybym miała takiego pacjenta - mnie.

Anatomia: chodzi mi o pewne "role" przyjmowane już w dzieciństwie w określonym modelu rodziny - takie role ujawniają się zwłaszcza w DDA - ale nie są dla nich zarezerwowane.
W skrócie:
a)dziecko bohater
b)koziol ofirny
c) samotnik
d)maskotka
Role "zawierają" w sobie modele funkcjonowania w przyszłości, pewne style zachowań, ale takze predyspozycje do zapadalności na określone zaburzenia.

żeby była jasność: nie piszę personalnie do Aktagi , proszę ją tylko o przemyślenie tematu. Nie wiem czy dobrze kojarzę Ciebie z innych wątków, wyprowadź mnie z błędu w razie czego!

M
Stary 2010-06-28, 15:59   #323
Anatomia
Rozeznanie

Cytat:
Jako "pacjent"ale jednocześnie student, w praktyce oznacza to tyle, że jak A. napisał : "A ponieważ masz zamiar być terapeutką, to pogadajmy jak 'kumple po fachu' " - czyli dostałam w odpowiedzi jedynie 4 pytania w ktorym sama mam wymyśleć jak bym postąpiła gdybym miała takiego pacjenta - mnie.

Anatomia: chodzi mi o pewne "role" przyjmowane już w dzieciństwie w określonym modelu rodziny - takie role ujawniają się zwłaszcza w DDA - ale nie są dla nich zarezerwowane.
W skrócie:
a)dziecko bohater
b)koziol ofirny
c) samotnik
d)maskotka
Role "zawierają" w sobie modele funkcjonowania w przyszłości, pewne style zachowań, ale takze predyspozycje do zapadalności na określone zaburzenia.

żeby była jasność: nie piszę personalnie do Aktagi , proszę ją tylko o przemyślenie tematu. Nie wiem czy dobrze kojarzę Ciebie z innych wątków, wyprowadź mnie z błędu w razie czego!
Ech, to by się mogło zgadzać, bo ja jestem DDA...

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 16:01   #324
Madlen__18
Zakorzenienie

polecam przeczytania jakiegoś dobrego artykułu odnośnie ról jakie przyjmują dzieci z rodzin DDA (lub innych, np DDD, rodziny dysfunkcyjne). Wiele problemów może mieć przyczynę właśnie tam..

M
Stary 2010-06-28, 16:11   #325
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Hmm...Madlen to Tobie normalnie odpisuje? myślałam że A. jest na urlopie bo mi nie odpisuje od kilku dni, więc może ma mnie po prostu dość

a u mnie koniec studiów... i jeszcze większa czarna dziura.
Stary 2010-06-28, 16:20   #326
Madlen__18
Zakorzenienie

nie wiem co to znaczy normalnie, na jednego maila mi odpowiedział, na drugiego jeszcze nie.
Ale ta odpowiedź zawierała tylko 4 pytania i nic poza tym.
Myślę, ze jest na urlopie, i na pewno ci odpisze, ze mną było łatwiej, bo się nie trzeba rozpisywać, tylko - skoro masz być terapeutą udziel sobie sama rady i cześć

Na pewno nie ma Cię dość, to nie w jego stylu
Proszę sobie nic nie wkręcać

Inna rzecz że to dopiero 1 mail w moim wydaniu, mój rozwlekły, jego 4 pytaniowy, mam się poczuć olana również?

M
Stary 2010-06-28, 16:29   #327
wadera4
Wtajemniczenie

dziewczyny zaczynam się chyba poddawać.. parę dni było dobrze, a teraz zaczyna chyba do mnie docierać to rozstanie.. wciąż rozmyślam, wspominam, chciałabym, żeby było jak dawniej.

nie jestem w stanie się umyć... posprzątać... pozmywać.. nie robiłam sobie jedzenia od tygodnia, tylko w pracy mnie "podkarmiają".. nie czuję w ogóle głodu...
w pracy powiedziałam, że mam już kogoś nowego, żeby dali mi spokój.. nie wyobrażacie sobie, jacy ludzie są okrutni......

a do lekarza nie idę, nie ma sensu...
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:06   #328
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
a do lekarza nie idę, nie ma sensu...
a jest sens tak się męczyć? dlaczego uważasz, że nie ma sensu? sporo dziewczyn (w tym ja) pisało tu, że leczenie im pomogło.
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:18   #329
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
a jest sens tak się męczyć? dlaczego uważasz, że nie ma sensu? sporo dziewczyn (w tym ja) pisało tu, że leczenie im pomogło.
kiedy poszłam do psychiatry 5 lat temu leczenie wcale mi nie pomogło.. a teraz pójdę, dostanę receptę i co.. nie mam za co kupić leków.. tym bardziej, że jak się rozstaliśmy muszę sama utrzymać mieszkanie.. po prostu nie mam pieniędzy, więc to bez sensu....
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:21   #330
201712190924
Konto usunięte

Możesz przecież iść do innego lekarza, no i na NFZ. Mówisz lekarzowi, że nie masz kasy na leki i żeby przepisał ci coś taniego (ja np. dostawałam anafranil za darmo z apteki bo jest 100% refundowany, neuroleptyki dostaje za 3,20 zł). Moim zdaniem warto spróbować.
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości