|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszych TŻtów mocno kochamy i cierpliwie sobie czekamy, a w międzyczasie gadamy
gg22 u nas też tylko formalność ale jednak chciałabym wyjść za mąż za rok
w ogóle od kiedy wiem że już niedługo będę narzeczoną to jakoś mi lżej już się nie stresuje nie truje ani nie mam depresji jak jakaś kolejna nasza dziewczyna się zaręczyła
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszych TŻtów mocno kochamy i cierpliwie sobie czekamy, a w międzyczasie gadamy
Cytat:
![]() a co do wyjazdów, to może masz rację, że się mysli trochę inaczej bo to jednak wakacje, zero obowiązków ale trochę na pewno się da poznac tę druga osobę, a juz na pewno jak się jeździ ze sobą pare razy na rok ja się w każdym razie nie boję o to, czy się dogadamy po ślubie i po zamieszkaniu razem na stałe, bo wiem, że znam mojego chłopaka na tyle dobrze, że wiem czego sie moge po nim spodziewac, choc nie ukrywam, ze czasem mnie potrafi zaskoczyc tez i pozytywnie, i negatywnie niestety tez się zdarzało.
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym też chciała za rok, bo za dwa to się będę czuła staroSolll najważniejsze że się kochacie, poznaliście się i jesteście siebie pewni. a czy to wyszło na wyjazdach czy podczas mieszanai to nie ma znaczenia. fajne jest to jak sie nie mieszkalo razem przed slubem, ze jednak jest to w pewien sposob nowosc. ja sie zastrnawiam jak to ebdzie jak juz bedziemy brali slub z tym zwyczajem, ze pan mlody jedzie po PM, ze w jej domu bedzie blogoslawienstwo itd. no bo jak mieszkamy razem to co, do sasiadow pojdzie ktores z nas? a biarąc pod uwage ze my mieszkamy w krakowie, ja mam dom rodzinny w innym miescie, on w innym i sa oddalone o 120km to jest to troche trudne. no i nie wiem jak to rozkmieni:/ |
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
gg22 a dlaczego nic nie wskazuje ani na za rok ani za 2?
wiesz gdybym teraz zaczynała ze swoim tż to też pewnie pochodzilibyśmy ok dwa i ślub no ale wtedy miałam 16 lat więc wiadomo bylo że troche pochodzimy
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć Montii
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
gg22 też jestem z Krakowa
Nie wiem ile masz lat, ale rozumiem Cię, że chciałabyś już wziąć ten ślub, bo pewnie za jakiś czas dzieci byś chciała rodzić, bo to jednak trzeba się najpierw nacieszyć małżeństwem no a czas ucieka i młodsze to my już nie będziemy:/ no ale jak rozmowy nie pomagają no to nie wiem może sama mu się oświadcz to mu się chociaż głupio zrobi ![]() edit: ahaa teraz doczytałam, że on być może nie chce... i że nie wie, czy to Ty jesteś tą jedyną... kurczę, no to trochę gorzej, ale gadałaś z nim o tym coś więcej czy tylko tak powiedział i tyle? Żebyś potem nagle nie została na lodzie:/ ja się boję, że zanim znajdę pracę jakąś po studiach to minie też trochę czasu i nawet jakbyśmy kredyt brali na mieszkanie to i tak trzeba mieć stałą pracę bo inaczej nie dadzą Jedyna nadzieja a w tym, że w końcu wygram w totolotka
„Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć” Edytowane przez solll Czas edycji: 2010-07-01 o 14:56 |
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- [QUOTE=solll;20394196]gg22 też jestem z Krakowa Nie wiem ile masz lat, ale rozumiem Cię, że chciałabyś już wziąć ten ślub, bo pewnie za jakiś czas dzieci byś chciała rodzić, bo to jednak trzeba się najpierw nacieszyć małżeństwem no a czas ucieka i młodsze to my już nie będziemy:/ no ale jak rozmowy nie pomagają no to nie wiem może sama mu się oświadcz to mu się chociaż głupio zrobi ![]() edit: ahaa teraz doczytałam, że on być może nie chce... i że nie wie, czy to Ty jesteś tą jedyną... kurczę, no to trochę gorzej, ale gadałaś z nim o tym coś więcej czy tylko tak powiedział i tyle? Żebyś potem nagle nie została na lodzie:/ ja się boję, że zanim znajdę pracę jakąś po studiach to minie też trochę czasu i nawet jakbyśmy kredyt brali na mieszkanie to i tak trzeba mieć stałą pracę bo inaczej nie dadzą o kurde jak to napisałaś to od razu mam przed oczami moje koleżanki co chodzą z brzuchami czy zapowiedzi ich w kościele a ja nadal się czuje jakbym miała te 18 lat kurde jak to zleciało masakra do mnie to nie dociera że robie się coraz starsza |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wspominałam z koleżanką granie w gumę... cały dzień na dworze! trzepak i fikołki, segregatory z karteczkami
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
a propo kredytów i mieszkań to mam konflikt z tż
bo geodeta wymierzył tą ziemie ze spadku i podzielil ją na 6 działek budowlanych i tż chce je wszystkie sprzedać ale to jest jego ojcowizna on tam przez 15 lat mieszkał a teraz chce wszystko za kase oddać chciałabym postawić sobie domek nad jeziorkiem na lato taki a drugą zostawić tak na przyszłość a tż powiedział że jak ma kupców to nie będzie się długo zastanawiać moi rodzice też mówią że głupie byłoby sprzedawać wszystko a on chce najwyrazniej w krotkim czasie zostac milionerem |
|
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ślub w przypadku jak razem mieszkamy to może i jest to formalność,ale taka która nas umacnia , która sprawia ,ze czujemy się bezpieczne w związku,że facet jest nasz i jemu zależy na nas najbardziej na świecie, skoro się zdecydował na taki krok. Ja też mieszkam z Tż i wcześniej do ślubu mi się nie spieszyło. Ale mi też się czas kurczy, a wcześniej chciałabym nacieszyć się narzeczeństwem, małżeństwem we dwójkę, potem we trójkę.. nie chce trwać w zaręczynach kolejnych pięciu lat, bo to też nie miałoby sensu.
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooooo jak fajnie , a rodowita krakowianka czy nie? bo ja nie ale mieszkam tu od 3lat.no własnie czas ucieka, my nie młodniejemy i tu jest cały wic tej sytuacji...mam 24lata, w listopadzie 25 i jak sobie przeliczyłam tak z pkt. technicznego to powiedzmy (przy b.dobrych wiatrach) w tym roku zaręczyny, slub za rok lub 2- wiec mam 26-27 lat, koszmar!!! wiec juz stwierdzam ze bede stara PM,a TŻ sie smiejeze wymyslam ![]() |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
a bym nie chciała wychodzić za mąż w wieku 26 i dalej
|
|
|
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeraziłaś mnie tym, stara panna młoda do 27 lat,hmm nie dużo zostało.. bo jakby dobrze poszło i slub za ok 2 lata to w 25 stanę na ślubnym kobiercu, a jak Tż przeciągnie to mogę i w 27
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
musze uciekać:/ ale przeczytam co napisałyście, miłego popołudnia
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
bym sobie zjadła coś słodkiego
może jakiegoś loda bo dawno nie jadłam |
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:mn iam:
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej takie wloskie, dwu smakowe ale sobie dzis juz nie zjemNo dla mnie to optymistyczna wersja slubu w wieku 26lat to juz za 2 lata ale wczoraj ogladalam zdj.kolezanki ze slubu i M.mnie pyta co porabiam, wiec powiedzialam, a ten sie pyta: A twoj slub kiedy bedzie? wiec wypalilam ze w 2012 na co on sie usmiechnal i "taaaaaak??", to sie go pytam kiedy on sie ozeni i mowi "noooo jak mnie jakas zechceeeee...." uwielbia sie ze mna draznic
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co..przez Was czuje sie staro...i przykro mi sie robi
![]() bo co to za roznica czy wyjde za maz majac 22 lata czy 27? wazna milosc przeciez. a nie wszystkie kobiety ja spotkaly majac naście lat, niektore dluzej musialy poczekac. a tutaj wychodzi na to, ze bede starą panna młodą ,bo slub bylby pewnie najwczesniej za dwa lata.. no masarka. ale pocieszam się, ze 90% moich znajomych jeszcze nie ma slubu rowniez
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wg.tego co dziewczyny pisza tez bym byla stara panna ale wcale tak sie nie czuje i za 2 lata tez sie tak pewnie nie bede czula dokladnie tak jest jak piszesz, jedni poznaja milosc zycia w wieku 20 la a inni w wieku 27 czy 30, nie ma reguy przeciez - mowie o moim rodzenstwie, kuzynkach i kuzynach... bo wiadomo, ze moi rodzice i ciotki, wujki to mlodo sie zenili wszyscy k.30-tki... ale ja tak tez nie chce z drugiej strony wolalabym jednak kilka lat przed pobozne zyczenie |
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam 16 jak poznałam tż nawet nie całe i nie byłoby dla nas sensu czekać żeby brać ślub za 10 lat wiadomo że przecież jak ktoś się pozniej poznał to w wieku np 22 do tego policzyć okres chodzenia itd to wyjdzie pozniejszy wiek więc nie ma się czym przejmować
|
|
|
|
#628 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie chciałabym nikogo obrażać ale moim zdaniem wychodzenie za maż w wieku 20 lat nie jest rozsadne, myślę tak teraz z perspektywy czasu. Tymbardziej jak czytam to co piszecie to podziwiaj osoby, które spotykają sie z tymi samymi facetami od gimnazjum i mająć 24 lata podobno są szczęsliwe. Jak można mówić, że się jest szczęśliwym skoro nie ma sie porównania jak jest z kims innym. Nie ma w tym momencie przesłanek ku temu by wyznaczyć miarę tej szczęśliwości... Wiadomo to jest każdego indywidualna sprawa, i każdy kieruje swoim życiem ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
oj koleżanko nie przesadzaj bo w apatie wpadniesz. Panną młodą jest nawet kobieta mająca 50 lat wychodząca pierwszy raz za mąż wiec sie nie przejmuj, że majaąc 27 lat bedziesz starą młodą panna ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha tu mnie rozbawiłaś nie potrzebuje porównań żeby wiedzieć czy jestem szczęsliwa czy nie z twojej wypowidzi wyniki np że powinnam zerwać z tż zeby zobaczyć jak będzie z innym |
|
|
|
|
#630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj nie pisałam o Twoim przypadku -spokojnie... skoro nie potrzebujesz porównania to dobrze, cieszę się. Wcale nie uważam, że powinnaś zerwać z tż by zobaczyć jak jest z innym ![]() Poprostu uważam ze majać 20 lat to jest zbyt piękny wiek by wychodzić za mąż jest to czas gdy jest się niezależnym, nie masz zobowiązań robisz co chcesz i kiedy chcesz.A tak zazwyczaj 20 letnie dziewczyny wychodzące za maż to kobiety uzależnione sa od swoich mężów nazwane na innym forum kobietą "bluszcz".... soryy schodze na inny temat ![]() wracajmy do tematu zaręczyn
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

w ogóle od kiedy wiem że już niedługo będę narzeczoną to jakoś mi lżej już się nie stresuje nie truje ani nie mam depresji jak jakaś kolejna nasza dziewczyna się zaręczyła

ja to stara nowa jestem ale przywitać sie zawsze mozna
a ja wczoraj byłam w pracy potem pojechaliśmy sobie nad jeziorko z rodzinką i siedzieliśmy tak do 21 bylo super a woda zimna ale przynajmniej się ochlodziłam

może sama mu się oświadcz to mu się chociaż głupio zrobi
bo geodeta wymierzył tą ziemie ze spadku i podzielil ją na 6 działek budowlanych i tż chce je wszystkie sprzedać ale to jest jego ojcowizna on tam przez 15 lat mieszkał a teraz chce wszystko za kase oddać

:mn iam:

wszyscy k.30-tki... ale ja tak tez nie chce z drugiej strony