|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
miałam okazję przetestowac słynne Incense Kamali - no ładne no
Dużo kadzidła, troche mydlanych nut i palonego drewna
|
|
#392 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyczułam
ale ja to dziwny nos mam, bo się wszyscy wokół na ten zapach krzywili, a mi się podobał ![]() Ale nie dla mnie - najpierw mydełko wyłazi, a potem palone drewno (piękne, ale dymy mnie męczą )Ale na mroczną impreze zapach może być, jak najbardziej
|
|
#394 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy któraś może wymienić coś więcej? Nie musi być to najniższa półka cenowa. Jednak coś co kosztuje 200+ musi być naprawdę wyjątkowe. A jak dotąd wizyty w Douglasie, czy Sephorze kończyły się jedynie chęcią znalezienia się na świeżym powietrzu. W takim razie życzę powodzenia. |
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Po Douglasie czy w Seforze to ja juz niczego ciekawego sie nie spodziewam. (o przepraszam popełniłam "bełąd" Douglasy w ZT ma Carona, SL i Il Profumo i ArmaniPrive wiec jednak czasem się spodziewam).
Od 4 lat kupuje głównie zapachy niszowe. Za życzenia powodzenia w poszukiwaniach bardzo dziękuję i mam nadzieje ze kiedyś mi sie uda. Niebieska (Belle de Minuit) i zielona kupa (Liberty Fizz) to moi sentymentalni faworyci a przy tym fantastyczne i niebanalne zapachy.
|
|
#396 |
|
Przyczajenie
|
Marmoladowe pierniczki i optymistyczny prawie jak zielony pomidor?
Co prawda nie mam okazji ich przetestować, więc nie mogę oceniać. Jednak nie brzmi to ani goth, ani tym bardziej metal. Zastanawiam się, gdzie można powąchać Tendre Poison. Recenzje niemal wzbudziły we mnie pożądanie. |
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
No kupy to ewidentnie nie mroczne klimaty.
Ale jak ktoś się uprze to i z BabyDoll zrobi mhroczny zapach. Zas to co wymieniłam: Caron, SL i Armani Prive maja juz zapachy będące w tym klimacie. Fakt nie strikte dosłownie pasujace lecz trzeba sie w nich doszukać ich ciemnej strony ale wg mnie ja mają.
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Na Bolków 2010 założyłabym Incense Rose
|
|
|
|
|
#399 |
|
Przyczajenie
|
Przyłączam sie do grona mhrocznych kobietek
Właśnie czekam na moją próbeczkę Avignonu i Holy Smoke,to będzie moje pierwsze zetknięcie z takimi prawdziwymi kadzidlakami,więc jestem ciekawa. Zapach kościoła lubię, wyobraźnię mam, więc ciekawe... Tylko mam nadzieję, że nie są mydlane. Na Castle Party niestety się nie wybieram, ale strasznie żal... Woodstocku też żal, nawet bardziej! Na kilku Woodstockach byłam, ale wiele wiele lat temu, na CP jeszcze nie... Edytowane przez malaszamanka Czas edycji: 2010-07-06 o 06:17 |
|
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
Dotarła paczuszka z próbkami! Z usa, bo taniej niż z Polski sprowadzać.
No i wreszcie spróbowałam jak pachną prawdziwe kadzidlaki! Pierwszy z nich: CdG - Avignon - wow, naprawdę jak kościół! Zimny, opustoszały, wypełniony ostrym kadzidłem. Prawdziwy kościół. Dalej - Demeter - Holy Smoke - znów zaskoczenie! Wiernie oddany zapach wody święconej, poczułam się jakbym oto stała nad wielką chrzcielnicą z chłodnego kamienia. Guerlain - Winter Delice - zapachniało dymem z ogniska i igliwiem leśnym! Wszystkie trzy zapachy mogą przypaść do gustu wielbicielkom mrocznej muzyki, bo naprawdę niesamowicie do niej pasują, one same tworzą taki klimat. W międzyczasie, kiedy czekałam na próbeczki, sprawdziłam w sklepie Adict, Poison i inne tego typu, lecz nie przypadły mi do gustu, jednak wolę świeżaki, cytrusy. Ale mają w sobie coś. Moje próbeczki kadzidlaków, choć ciekawe, też nie trafiły w mój gust, więc sprzedam je na allegro lub ebayu. Ale sądzę, że wielu mrocznym duszyczkom się spodobają!
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Winter Delice może i nie są wybitnie mroczne, ale pachną niesamowicie wyraziście, charakternie i jesiennie. Przywodzą mi na myśl wieczorne spacery po lesie, kiedy pod stopami szeleszczą świeżo opadnięte liście, a w nozdrzach mieszają się zapachy jarzębiny, igliwia i dymu
![]() Zaś moimi ulubieńcami, które poznałam dzięki temu wątkowi są Alien, Ange ou Demon, Midnight Poison, oraz Black Cashmere
|
|
|
#403 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zapach jest nietypowyNo i fajnie, że forum pomogło Ci znaleźć ulubione zapachy, dla mnie też było pomocne i wiele się dowiedziałam.
|
|
|
#404 |
|
BAN stały
|
Ja polecam Hugo Boss - deep red woman
stosuję go juz jakies 8 lat mniej więcej jest fantastyczny i szczerze mówiac nie wiem czy ma jakiś związek z ciemną muzyką ale moj długowłosy go wywąchał ![]() polecam bo bardzo długo się trzyma na ciele , i ubraniu! |
|
|
|
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
no to ja się wyłamię i powiem,że to chyba upały tak na mnie działają,ale zakocałam się w Słoniku Kenzo
|
|
|
|
|
#406 |
|
Nindżopesz
|
Mnie w te upały podchodzi tylko Messe de Minuit. I nowa wersja BC na wieczory.
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak, te upały odbierają mi przyjemność użytkowania z moich ulubionych, intensywnych pachnideł. Jedyne zapachy, które mnie teraz nie dobijają, to owocowe orzeźwiacze z Aqua Allgoria
Pozostałe zostawiam sobie na późne, nieco chłodniejsze wieczory.
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobimy wokół siebie taką mhrrroczną atmosferę, że słońce się schowa i temperatura spadnie
|
|
|
#409 |
|
Konto usunięte
|
o boże
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak się składa, że mimo że w uszach nierzadko dzwonią mroczne dźwięki, to styl mam mieszany ze wskazaniem na metal. Za zapachy kościelne z góry dziękuję. Chyba, że będzie to rzeczywiście zapach palonego kościoła. Ooch... rozmarzyłam się.Szukam czegoś chłodnego, dusznego, melancholijnego. Jak opuszczona planeta. Tudzież ciężkiego, słodkiego, przytłaczającego, jak ogród duszną, letnią nocą. |
|
|
|
|
|
#411 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Melancholijne i chłodne: Le Baiser du Dragon, Fendi Palazzo, Etat Libre d'Orange Antiheros
Ciężkie, duszne i słodkie: Angel Liqueur, Lolita Lempicka Premier Parfum,, Serge Noire, Boucheron EDT, Avon Far Away, Montana Just Me, Tesori d'Oriente Jasmin di Giava, Lutens Cuir Mauresque, Lagerfeld Kapsule Woody, Blue Sugar, Hypnotic Poison
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)duszny - A La Nuit Lutensa - jasmin aż dusi i Alien - chłodny, metaliczny...A z takich cieżkich, słodkich i przytłaczakących lubię Angela i Ange ou Demon i jeszcze Habanita (oj jest duszna )Męskie Encre Noire - mi kojarzy się z bagnami i próchniejącym drewnem A, i jeszcze Santa Maria Novella Marescialla - wilgoć, rośliny... we mnie wywołuje od razu skojarzenie z rozkopanym grobem i podgnitymi kwiatami z wiązanki, brr
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-07-19 o 10:05 |
|
|
|
|
|
#413 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Mnie tak się kojarzą wszelkie zapachy z dominującą nutą drewna agarowego: Micallefowe Aoud (teraz chyba Micallef Man), Night Aoud, Vanille Aoud, Dark Rose od Czech and Speake, Midnight Oud od Julliette Has A Gun.... Łączą w sobie sterylny chłód z przytłaczającą dusznością i ogólnym wrażeniem czegoś nieziemskiego. Przy okazji są bardzo japońskie (to już ukłon w stronę Twojego avatara).
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
Nie myślałam o kłanianiu się moje avatarowi. Ale właściwe czemu nie.
Japonia faktycznie jest paskudnie duszna, więc może to dobry strzał. Maja, na cmentarz się na razie nie wybieram. Spokojnie. Co do Hananity, to z dzieciństwa mam awersję do śliwek. Le Baiser du Dragon - podobno niezwykle kapryśny. Pachnie inaczej co pogoda. Kiedy go wąchałam absolutnie nie nazwałabym bo chłodnym. Melancholijny, dekadencki, słoneczna ciepła jesień, stara piwnica, bardzo stary smok. Ciekawe, ale nie to czego szukam. Hypnotic Poison - za lekkie, za mało duszne i zdecydowanie za syntetyczne. Gdyby plastik miał zapach, powiedziałabym, że plastikowe. |
|
|
|
|
#415 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Rozkosznie słodkie i duszące jest jeszcze Femme de Mont Blanc
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#416 |
|
BAN stały
|
Meskie czarne kenzo ;P
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Kobiety wybierające się na Castle Party! Co powiecie na wspólne spotkanie? To chyba ostatni dzwonek na takie ustalenia
|
|
|
#418 |
|
never say no to panda
|
Immaginary - my już od dawna wspólnie ustalamy spotkanie w Scent Barze
![]() ja dziś już mykam na Bolków, a reszta pojawi się jutro
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
AA i ja tam bede. Black Afgano juz gotowe i kiecka wyprasowana
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Ale mam kurna refleks
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Bolkow to kolo mnie
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Dużo kadzidła, troche mydlanych nut i palonego drewna

Ooch... rozmarzyłam się.