Matura 2010 - Studia cz. II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-13, 19:35   #931
yasminuuum
Zakorzenienie

Dot.: Matura 2010 - Studia cz. II

Cytat:
Napisane przez Jozka Pokaż wiadomość
Same dylematy w te wakacje. Nie mam pojęcia co zrobić. Dostałam się na prawo na KUL i administrację na UWr. Mam chłopaka we Wrocławiu, pomimo tego, że jesteśmy z tego samego miasta, ja kończyłam szkołę w Krakowie, on studia we Wrocławiu. Nie mam ochoty na kolejne lata dojeżdżania, ale nie uśmiecha mi się rezygnacja z prawa. I co tu zrobić?:/
Ze mnie jest egoistka więc ja bym spełniała swoje marzenia i poszła na prawo, bo też chciałam się zapisać jednak skończyło się na administracji z powodu braku pkt. .

wymień się ze mną ciuchem >klik<

handmade blog
yasminuuum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:35   #932
oPATRYCJAo
Raczkowanie

cześć wam chciałam się zapytać o coś bardzo istotnego dla mnie,, jeżeli na AM we Wrocławiu jestem na liście rezerwowej to czy musze donościć jakieś dokumenty, aby uczelnia wiedziała, że chcę brać dalej udział w rekrutacji, czy tego nie musze robić. Prosze o odpowiedź.
oPATRYCJAo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:37   #933
silencemyheartx
Raczkowanie

do dziewczyn z uek; sa na stronie ueku progi punktowe z tego roku
silencemyheartx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:37   #934
yasminuuum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akantowa Pokaż wiadomość
Może pytanie się powtórzy, ale dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie teraz tego wszystkiego, co naprodukowałyście, ogarnąć.

Chodzi o to, w czym składałyście dokumenty? Wystarczyła koszulka? Czy konieczna jest też jakaś teczka? Jeśli tak, to jaka?
Pytanie może głupie, ale mam wątpliwości, więc postanowiłam zapytać.
U mnie trzeba w teczce. I dokładny wzór jest na stronie mojej uczelni; wszystko ma być podpisane: imię nazwisko, kierunek i jakiego rodzaju studia.

handmade blog
Stary 2010-07-13, 19:39   #935
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yasminuuum Pokaż wiadomość
U mnie trzeba w teczce. I dokładny wzór jest na stronie mojej uczelni; wszystko ma być podpisane: imię nazwisko, kierunek i jakiego rodzaju studia.
u mnie trzeba bylo w bialej teczce ale jak weszłam po 2h staniu w kolejce w 60 stopniowej saunie to kobieta wyjeła dokumenty z mojej teczki i włozyła do swojej a moja wyrzuciła wiec niewiem po co był ten wymóg.

aako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:41   #936
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Może pytanie się powtórzy, ale dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie teraz tego wszystkiego, co naprodukowałyście, ogarnąć.

Chodzi o to, w czym składałyście dokumenty? Wystarczyła koszulka? Czy konieczna jest też jakaś teczka? Jeśli tak, to jaka?
To zależy od uczelni. U mnie pani zapakowala do koperty i podpisała sama. Nawet koszulki nie chciala.
Stary 2010-07-13, 19:42   #937
enigmatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oPATRYCJAo Pokaż wiadomość
cześć wam chciałam się zapytać o coś bardzo istotnego dla mnie,, jeżeli na AM we Wrocławiu jestem na liście rezerwowej to czy musze donościć jakieś dokumenty, aby uczelnia wiedziała, że chcę brać dalej udział w rekrutacji, czy tego nie musze robić. Prosze o odpowiedź.
Też jestem na rezerwie, nic nie donoszę, z tego co wyczytałam w terminarzu to "12-14 lipca " termin składania kompletu dokumentów *) i dokonywania wpisu na I rok przez kandydatów na poszczególne kierunki studiów z list zakwalifikowanych do przyjęcia" ,
Czyli przynoszą dokumenty tylko Ci, którzy się dostali a reszta czeka na kolejną listę.
A na jaki kierunek składałaś?

[szczęśliwa] studentka fizjoterapii UM Poznań

enigmatyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:46   #938
oPATRYCJAo
Raczkowanie

składałam na dietetykę, bardzo chciałam na analitykę medyczną, ale stwierdziłam, że maturę źle napisałam więc nie dostałabym się. A możesz mi jeszcze powiedzieć, czy mogę złożyć deklaracje na studia niestacjonarne na kierunek zdrowie publiczne, jeżeli nie skadałam deklaracji na ten kierunek na studia stacjonarne? A ty na jaki kierunek składałaś?
Stary 2010-07-13, 19:47   #939
madeinpolska
Raczkowanie

Cytat:
Same dylematy w te wakacje. Nie mam pojęcia co zrobić. Dostałam się na prawo na KUL i administrację na UWr. Mam chłopaka we Wrocławiu, pomimo tego, że jesteśmy z tego samego miasta, ja kończyłam szkołę w Krakowie, on studia we Wrocławiu. Nie mam ochoty na kolejne lata dojeżdżania, ale nie uśmiecha mi się rezygnacja z prawa. I co tu zrobić?:/
Chociaż pewnie masz mało czasu to spróbuj to przemyśleć. Tylu ludzi poświęciło coś dla drugiej osoby..Jasne, nie ma niczego bez poświęceń, ale trzeba znać tą granicę czy przypadkiem nie za wiele poświęcamy dla drugiej osoby. Ptfu, ptfu a jak coś nie wyjdzie Wam? Będzie Ci ciężko. Mam tak samo jak Ty. Z tym, że ja zawsze chciałam mieszkać we Wro, gdyby nie mój facet tam, nie odważyłabym się sama tam pojechać 800 km od domu i czasem mam obawy czy nie zostanę tam sama kiedyś..
madeinpolska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:49   #940
viva91
na przekór do celu

Cytat:
przecież nie ma jeszcze wyników II tury we Wro poczekaj tzn złóż papiery tam gdzie się dostałaś i czekaj na wynik prawa we Wro
Cytat:
jesli na stronie uczelni nic nie ma na ten temat to wolna amerykanka
tak przynajmniej było u mnie, miałam dokumenty w koszulce i teczce, teczkę musiałam wyrzucić bo trochę się pogniotła, przy oddawaniu dokumentów pan mi je wyjął z mojej koszulki i włożył w swoją
Stary 2010-07-13, 19:51   #941
msuzie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
No dziewczyny ale macie tempo pisania Nie nadążam za Wami Potrzebuje Waszej rady, otóż dostałam się na KUL na zarządzanie a na ekonomii jestem na liście rezerwowych. Na UJK w Kielcach też jestem na liście rezerwowych(ekonomia). Na KUL dokumenty oczywiście złożę ale zastanawiam się czy nie złożyć też na UJK i nie próbować w drugiej turze. Wydaje mi się, że ekonomia to lepszy kierunek ale znowu KUL jest raczej lepszą uczelnia od UJK. Poradźcie mi lepiej studiować dobry kierunek na gorszej uczelni czy odwrotnie? Może któraś z Was ma znajomych na tych uczelniach albo orientuje się jakie są tam warunki, wykładowcy itp. Już sama nie wiem gdzie chcę studiować Te wakacje to są pełne problemów, stresu i dylematów.
Pozdrawiam
osobiście o UJK nie mam dobrego zdania (nie obrażając nikogo) wolałabym iść na KUL. Poziom na UJK jest raczej... nieciekawy
msuzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:51   #942
enigmatyczna
Raczkowanie

Cytat:
składałam na dietetykę, bardzo chciałam na analitykę medyczną, ale stwierdziłam, że maturę źle napisałam więc nie dostałabym się. A możesz mi jeszcze powiedzieć, czy mogę złożyć deklaracje na studia niestacjonarne na kierunek zdrowie publiczne, jeżeli nie skadałam deklaracji na ten kierunek na studia stacjonarne? A ty na jaki kierunek składałaś?
Ja startowałam na fizjoterapię.
Wydaje mi się, że jest taka możliwość, ale nie jestem 100% pewna, więc lepiej spytaj jeszcze kogoś mądrzejszego
P.S A myślisz że z 2 tury na dietetykę masz jeszcze jakieś szanse? Dużo Ci brakło?

[szczęśliwa] studentka fizjoterapii UM Poznań

enigmatyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:53   #943
yasminuuum
Zakorzenienie

Właśnie przeglądałam sobie strone UO ( bo coraz częściej mam przeczucie że przegapię jakiś termin) i <wow> tyle wolnych miejsc na dobrych kierunkach -> link: https://rekrutacja.uni.opole.pl/pomo...=wolne_miejsca

handmade blog
Stary 2010-07-13, 19:54   #944
oPATRYCJAo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enigmatyczna Pokaż wiadomość
Ja startowałam na fizjoterapię.
Wydaje mi się, że jest taka możliwość, ale nie jestem 100% pewna, więc lepiej spytaj jeszcze kogoś mądrzejszego
P.S A myślisz że z 2 tury na dietetykę masz jeszcze jakieś szanse? Dużo Ci brakło?
nie mam pojęcia czy mam szanse, poczekam i zobaczę ! Fizjoterapia, powiem Ci, że ciekawy kierunek ja na niego chciałam złożyć ale na AWF we Wrocławiu, ale jednak nie złożyłam
Stary 2010-07-13, 19:55   #945
Jozka
Raczkowanie

Mało tego czasu, oj mało. Czekam jeszcze na wyniki II tury prawa we Wro, ale raczej marne szanse. Jakie to życie jest fatalnie ciężkie.
Jozka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 19:57   #946
oPATRYCJAo
Raczkowanie

Czy ktoś z was orientuje się czy mogę złoży6ć deklaracje na studia niestacjonarne, jeżeli nie składałam wcześniej deklaracji na ten kierunek, ale na studia stacjonarne? Chodzi mi o Wrocław
Stary 2010-07-13, 20:08   #947
diamondy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkaa162 Pokaż wiadomość
nie dostalam sie na polibude rzeszowska ale jestem na liscie rezerwowej i mam taki komuni8kat:
Szanowni Państwo Zwracam się z uprzejmą prośbą o dopilnowanie potwierdzenia (w systemie) chęci studiowania w systemie oraz dostarczenie wszystkich wymaganych dokumentów w wersji oryginalnej do 16.07.2010 r. do godz. 15:00. W szczególności należy zwrocić uwagę na dostarczenie: 1. Świadectwa dojrzałości w wersji oryginalnej 2. Potwierdzenie pisemne chęci studiowania 3. Potwierdzenie wpłaty w wersji oryginalnej Z powazeniem

i teraz pytanie czy jak jestem na rezerwowej to tez mam wiezc dokumenty?? i jak potwierdzic w systemie chęć studiowania ??
dzwonilam tam dzisiaj i wredna pani z sekretariatu powiedziala mi ze ona nie wie ?!! normalnie zatkalo mnie, to kto ma wiedziec jak nie ona?? mowila zebym zadzwonila za chwile i jak dzwonilam to juz nie odbieral nikt :/
bo może nie powinnaś dzwonić do sekretariatu tylko do Działu Nauczania lub Działu Rekrutacji
sekretarka to sekretarka, nie musi wiedzieć wszystkiego, bo to może nie wchodzić w jej kompetencje.

Cytat:
Napisane przez enlevé Pokaż wiadomość
olkaa162 jesli zalezy ci na polibudzie to raczej zawiez dokumenty, na UKSW rezerwowi tez muszą złożyć komplet dokumentów
moja koleżanka właśnie jutro jedzie do Wwa złożyć dokumenty na UKSW, wydaje mi się że te osoby które zawiozą mają spore szanse, bo wielu osobom nie będzie się chciało lub opłacało jechać

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny a jak to jest wogole z tymi rezerwowymi (wiem ze dupe truje troche ale innej opcji nie mam wiec...)czy o tym czy zostane ewentualnie przyjeta dowiem sie dopiero po 20 lipca?nie chce niczego przegapic czasem... do krk mam spoory kawalek wiec tez nie takie hop siup dla mnie dowiezc wszystko...
pani z działu rekrutacji mówiła, że ostatecznym potwierdzeniem chęci studiowania jest złożenie dokumentów i dopiero wtedy będzie wszystko wiadomo

mówię Ci dostaniesz się!
chociażby ze względu na tą mozliwość wyboru dowolnej ilości kierunków

ja też mam głupie pytanie
jak robię te przelewy przez internet a wymagają ode mnie dowodów wpłat, to mam ściągnąć sobie takie potwierdzenie, druknąć i będzie ok?

już niedługo mgr dietetyki

WYSZUKIWARKA NIE BOLI

mów mi .
diamondy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:10   #948
kamelka33
Zadomowienie

Kobietki kochane ja również prosze o pomoc Czy któraś z Was będzie studiować na Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach, a konkterniej na wydziale ZDROWIA PUBLICZNEGO lub orientuje się, gdzie mogę znaleźć na ich stronce slam.katowice.pl WZÓR PODANIA O PRZYJECIE NA I ROK STUDIÓW bo szukam tego już od pół godziny wchodziłam na chyba wszystkie możliwe zakładki i nic, a przecież nie piszę się tego jakoś samemu, prawda? Jest mi to bardzo potrzebne, bo jutro jadę dowieźć wszystkie dokumenty i tylko tego mi brakuje
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:13   #949
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez diamondy Pokaż wiadomość
ja też mam głupie pytanie
jak robię te przelewy przez internet a wymagają ode mnie dowodów wpłat, to mam ściągnąć sobie takie potwierdzenie, druknąć i będzie ok?
Bedzie ok ja takie mialam
Stary 2010-07-13, 20:14   #950
olkaa162
Raczkowanie

diamondy dzwonilam do sekretariatu i przekierowali mnie do czegos tam zajmującego się tym
olkaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:17   #951
oPATRYCJAo
Raczkowanie

Czy ktoś z was orientuje się czy mogę złoży6ć deklaracje na studia niestacjonarne, jeżeli nie składałam wcześniej deklaracji na ten kierunek, ale na studia stacjonarne? Chodzi mi o Wrocław.

I czy jeżeli jestem na liście rezerwowej na AM Wrocław to muszę dowozić jakieś dokumenty?
Stary 2010-07-13, 20:26   #952
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkaa162 Pokaż wiadomość
diamondy dzwonilam do sekretariatu i przekierowali mnie do czegos tam zajmującego się tym
i czego w koncu sie dowiedzialas? jak to jest z rezerwowymi?
LeejdiNaati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:31   #953
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mało tego czasu, oj mało. Czekam jeszcze na wyniki II tury prawa we Wro, ale raczej marne szanse. Jakie to życie jest fatalnie ciężkie.
a ile masz pkt?
Cytat:
Czy ktoś z was orientuje się czy mogę złoży6ć deklaracje na studia niestacjonarne, jeżeli nie składałam wcześniej deklaracji na ten kierunek, ale na studia stacjonarne? Chodzi mi o Wrocław
jesli chodzi Ci o UWr to możesz teraz złożyć na niestacjonarne na kazdy kierunek jaki ci się spodoba, niezależnie od tego na co składałaś na stacjonarne. tylko ze musisz ponownie zapłacić. Jak jest na innych uczelniach - nie wiem.
Stary 2010-07-13, 20:41   #954
enlevé
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diamondy Pokaż wiadomość
moja koleżanka właśnie jutro jedzie do Wwa złożyć dokumenty na UKSW, wydaje mi się że te osoby które zawiozą mają spore szanse, bo wielu osobom nie będzie się chciało lub opłacało jechać
obyś miala racje
wlasnie patrze sobie na tegoroczne progi na UEK...

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:43   #955
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez silencemyheartx Pokaż wiadomość
do dziewczyn z uek; sa na stronie ueku progi punktowe z tego roku
I wedle nich sie dostalam
Stary 2010-07-13, 20:46   #956
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez enlevé Pokaż wiadomość
obyś miala racje
wlasnie patrze sobie na tegoroczne progi na UEK...
a moglabys podac link?? bylabym wdziezna

Edytowane przez Lenka_007
Czas edycji: 2010-07-13 o 20:49
Lenka_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:48   #957
silencemyheartx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
I wedle nich sie dostalam
ja tez, niestety na oba kierunki i teraz masakra z wyborem :P
silencemyheartx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:50   #958
enlevé
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
a moglabys podac link?? byla bym wdziezna
jasne
http://uekwww.uek.krakow.pl/pl/eduka...i-stopnia.html
klikasz na statystykę

edit,
a nie przepraszam, to jednak z poprzedniego roku

Edytowane przez enlevé
Czas edycji: 2010-07-13 o 20:53
enlevé jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:50   #959
Charmain
Zakorzenienie

silencemyheartx
Między czym się wahasz?
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 20:51   #960
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

enlevé- dzieki

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości