|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Będę silna i nie dam sobą pomiatać - brak szacunku ze strony TŻ
Czasami on się zmienia, ale tylko na kilka dni
Mój facet lubi strzelać focha, jak robię coś nie po jego myśli. Dużo w tym mojej winy, bo na początku za dużo dawałam. Zresztą sama nie wiem, gubię się już w tym wszystkim.Myślicie też czasami, że chciałybyście, żeby było tak, jak na początku związku? Zaczynam się łapać na myśleniu, że nie brakuje mi jego dłoni, tylko dłoni kochającego faceta. Może to już nie miłość, a przyzwyczajenie?
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
|
#1172 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Bardzo możliwe...przyzwyczajenie i zmęczenie.
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się zostać sama. Nie potrafię się pozbierać.
Pojechałam z koleżanka nad wodę i miałam przyjechać do niego wieczorem. Zadzwoniłam do niego po ósmej, żeby po mnie przyjechał, bo wypiłam piwko. To on mnie zbluzgał, że chyba mi odbiło, bo on grilla robi i co ja sobie nie myślę. Rzucił słuchawką ze słowami: spier**** szmato.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
|
#1174 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, chyba nie...
Ryczę od rana, jak on mógł mi tak powiedzieć. A może to przeze mnie, bo mogłam do niego razu jechać, a siedzieć z koleżanką. Ale skąd ja miałam wiedzieć, że on grila robi?
|
|
|
|
#1176 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nieźle Ci mózg wyprał, skoro on Cię wyzywa, a Ty chcesz go za to przepraszać...
|
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
albo może nie tyle co toksyczny, tylko mnie nie kochał, chyba i nie potrafił też zostawić...
|
|
|
|
|
#1178 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiecie, ja sobie nie raz potrafię bluzgnąć, niejeden mój facet też bluzgał, mięsko latało po ścianach na co dzień, jako przecinek itd...jak człowiek wkurzony, to też różne leciały, ale szmata? W życiu.
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
ale "spier..." do osoby, którą się kocha? Rozumiem "spadaj", ale to... Ja też czasem lubię przeklnąć, TŻ też jak jest zdenerwowany, ale nigdy do mnie, a ja nigdy do niego, jakoś sobie tego nie wyobrażam...
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Są ludzie, u których "debil", "kretyn" i inne "won mi" czy "odwal się ku*wa", "zabierz łapska ch*ju głupi" są czymś najzupełniej normalnym, ale z tego co wiem, to nawet w takim środowisku wyzwanie od szmat czy dziwek jest obelgą.
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem, co mam napisać.
Rano byłam zdruzgotana, a teraz chodzę i nie mogę uwierzyć w to co się stało, w te słowa, jakie usłyszałam. Nie dzwoniliśmy do siebie. Nie wiem, co miałabym mu powiedzieć. Nie mogę uwierzyć, że mnie to spotkało.
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
cóż.....jakby to powiedziec z tym "spierd" ....dla mnie tak zachwoują się rozkapryszeni nastolatkowie ...i to tez nie wszyscy
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Powinnyśmy wszystkie zostawić tych łajdaków. Sam temat daje do zrozumienia, że oni nas NIE SZANUJĄ, a my jeszcze walczymy i po co? No po to, żeby przez tydzień było słodko, a później przez 3 znów horror.
|
|
#1184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tiaa... rzeczywiscie ciężki masz charakter Sorry, ale niektóre opowiastki są wręcz żałosne, ja nigdy nie zrozumiem kobiet, które dają sobą pomiatac jak starą ścierą. A gadanie typu "uzależnił mnie od siebie" jest poniżej krytyki, jak mógł Ciebie uzależnic, traktując Cię w ten sposób, no ludzie. Nie wierzę w ten Twój charakterek, już dawno byś kopnęła faceta w cztery litery i tyle na ten temat. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
ha ha haJa też znam taką parę. Są ze sobą 10 lat i ciągle się wyzywają, byle kłótnia i lecą właśnie tego typu słowa, aż się człowiekowi niezręcznie robi, gdy coś takiego usłyszy, bo akurat się "załapie" na gorącą awanturkę. Nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem, braku szacunku do drugiej osoby. Tkwienia w gównie za przeproszeniem i ciągłego narzekania z tego powodu zamiast poprostu wyjsc... jak to niektóre z tych pań tutaj robią.
|
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
..
Nasz Ślub 17.04.2010.... MAŁY BĄBEL W DRODZE Jutro możemy być szczęśliwi... jutro możemy tacy być... Edytowane przez 100-kroteczka Czas edycji: 2010-10-04 o 17:01 |
|
|
|
|
#1186 |
|
po drugiej stronie szafy
|
100-kroteczka, psycholog to postęp, fakt. Ale...
Nie boisz się, że on będzie bił dziecko? Nie boisz się, że dziecko będzie widziało, jak on bije Ciebie?
|
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
..
Nasz Ślub 17.04.2010.... MAŁY BĄBEL W DRODZE Jutro możemy być szczęśliwi... jutro możemy tacy być... Edytowane przez 100-kroteczka Czas edycji: 2010-10-04 o 17:00 |
|
|
|
|
#1188 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jeśli czujesz w sobie siłę i chęć do walki o to małżeństwo - walcz. Ale tylko do momentu, do którego nie będziesz jedyną stroną walczącą o wasze wspólne dobro. I poszukajcie naprawdę dobrego, polecanego przez innych psychologa - źle wybrany może wszystko zepsuć i wtedy już nie zaciągniesz go do fachowca po raz kolejny...
|
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
..
Nasz Ślub 17.04.2010.... MAŁY BĄBEL W DRODZE Jutro możemy być szczęśliwi... jutro możemy tacy być... Edytowane przez 100-kroteczka Czas edycji: 2010-10-04 o 17:00 |
|
|
|
|
#1190 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Przydałoby się, żebyście poszli oboje...
Taki płacz i obietnice uskutecznia wielu, jeśli nie większość bijących swoje kobiety mężczyzn...a one przy nich zostają, bo wierzą, że skoro żałuje, skoro obiecał, to może tym razem się uda...i tak mijają lata... Cholera, przecież on bije kobietę w ciąży, może poważnie uszkodzić dziecko! Straszne to jest
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze mysle ze to twoje pierwsze zdanie jest calkiem nie na miejscu ![]() ja sie nie musze tlumaczyc z niczego. Uwazam ze widocznie nie wiesz jaks ie czuje kobieta ktora jest zaslepiona i na siłę probuje być szczęśliwa i uklada sobie z `nie tym` facetem zycie . takze malo na ten temat wiesz Ja nie potrzebuje niczyjej rady bo moja naiwnosc mam za sobą ;] ale uwazam , że twoje uwagi w moja strone są całkiem niepotrzebne ponieważ się nie zrozumiemy i zapewne wiele kobiet nie rozumiesz na tym wątku .
|
|
|
#1192 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miej litosc chociaż dla dzieciaka i zostaw tego damskiego boksera, albo niech się zacznie leczyc, ale nie wiem czy psycholog pomoże. Masakra jakaś. Cytat:
![]() Nie liczyłabym na to, że to się zmieni. Cytat:
Wiem jak się czuje kobieta, która trafiła na buraka i w dodatku tego buraka kocha! Ale wyjątkowo mocno cenię swoją wartosc i mam super hiper mega wielki szacunek do siebie i nie pozwoliłabym, żeby mi kto na głowe właził i jeszcze na nią pluł. Rozumiem, z czym borykają się kobiety w tym wątku. Ale nie rozumiem tej biernosci, narzekania i użalania się nad sobą, a z drugiej strony cichego przyzwolenia ze strony tych właśnie kobiet na takie różne dziwne i chamskie zachowania ich facetów. Widzisz matka wpoiła mi bardzo cenną myśl. Szanuj się. Bo jeżeli Ty siebie nie uszanujesz, to nikt za Ciebie tego nie zrobi. EDIT: Zresztą, jak brzmi tytuł wątku? Nie dam sobą pomiatac. A co robią niektóre z tych bidnych kobitek?? Dają sobą pomiatac i to na wszelkie sposoby. Jeden bije, drugi krzyczy i wyzywa, trzeci szarpie, a jeszcze inny z nożem wyskoczy w końcu. Bo mu żonka itak wybaczy. ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Hmmm... jeżeli Ci w ogóle na nim zależy to może sprobuj ignorowac te jego fochy (brrr....). Gdy znów jakiegoś strzeli to powiedz spokojnie "Odezwij się do mnie gdy już Ci przejdzie" i tyle. Jak zobaczy, że w nosie masz jego chimery, to może zacznie zachowywac się jak na mężczyznę przystało
Edytowane przez KochanaGadzinka Czas edycji: 2010-07-13 o 00:46 |
||||
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Mama też mi to powiedziała .... i za to jestem JEJ wdzięczna
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy czlowiek uczy sie na błedach raz w zyciu pozwolilam sobie na toksyczny zwiazek ;] od tamtej pory wiem ze na siłe probowalam byc szczesliwa z facetem , ktory nie byl odpowiedni dla mnie , a lludzie zakochani potrafia duzo zrobic dla tej drugiej osoby a dodatkowo sie zmienić ![]() co do tytułu , wiec kazda kobieta ktora pisze tutaj chyba musi przedstawic swoj problem , ponarzekac etc. a nasym zadaniem nie jest narzekanie na to jakie one to sa zle bo maja klapki na oczach ;] tylko im doradzic (chociaz i tak nasze gadanie duzo nie zmienia )
|
|
|
#1195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwsze nie napisałam czy się szanujesz, czy też nie i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to za bardzo. Poza tym to w sumie pojęcie względne, bo dla mnie np mogłabyś się nie szanowac, skoro tkwisz w chorym związku, gdzie facet traktuje Cię jak śmiecia. Ty z kolei mogłabyś uznac to za dowód Twojej wielkiej miłości do niego i braku sił na zerwanie. (swoją drogą zastanawia mnie ten właśnie argument, a jest on bardzo często używany przez wizażanki... nie mają sił i odwagi by zerwac. Skąd więc czerpią siłe na znoszenie tych wszystkich obelg i awantur??) Wyraziłam swoją opinię na temat takiego traktowania i tego cholernego cichego przyzwolenia. Bo mnie szlag jasny trafia jak czytam niektóre wypowiedzi (niektóre, bo głównie chodzi o przemoc fizyczną i psychiczną, której jakbyś zauważyła jest tutaj od groma. A to, że faceci mają jakieś wady typu leń, zapominalski, mało empatyczny. Okej. To nie koniec świata, zawsze można spróbowac coś naprawic, wejsc na kompromis. Jednak naprawdę szczęka mi opada, jak czytam że misio mnie kopnął, ale go kocham. Albo, że gościu leje ciężarną kobietę, a ona się dalej zastanawia czy z nim byc....) A odniosłam się do Twojego postu, gdyż rzuciło mi się w oczy właśnie to Twoje stwierdzenie, że jesteś silna psychicznie, gdzie pare linijek wcześniej opisywałaś gościa rodem z horroru, który był Twoim facetem dalej, mimo że poczułaś na pleckach jego charakterek. Swoją drogą, teraz tak sobie myślę, może i rzeczywiscie silna jesteś, skoro znosiłaś chama. Komentarz był ironiczny, ale tylko i wyłącznie chodziło o to, że według mnie zaprzeczyłaś sama sobie. Nie czepiam się Ciebie i nie potępiam, że byłaś z kimś tam nienormalnym. I mi się zdarzył chory związek, z tą różnicą, że ja nie potrafię znosic jakichkolwiek oznak agresji w stosunku co do mnie. To silniejsze ode mnie, że reaguję. Wyniosły ton wypowiedzi w moją stronę, jakaś chamska uwaga itp podnoszą mi ciśnienie i od razu muszę coś odpowiedziec. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie każda tak ma. Wiesz, wydaje mi się, że czasem to "narzekanie" jak to nazwałaś jest właśnie niczym innym jak radą. Dobra rada nie jest zła tylko czasem ciężko napisac coś ze stoickim spokojem, jak czyta się różne okropne historie. Bo aż się wierzyc człowiekowi nie chce, że istnieje aż tyle dziewczyn, które dają sobą poniewierac jak starą, bezwartościową kukłą.
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecał, że to koniec, ale wiem, że dalej jeżdzą - co może robić dwóch facetów, wystrojojnych, jak stróż na Boże Ciało przez całą noc w piątek lub sobotę? Czuję, że on mnie już nie kocha. To sper*** szmato było poprzedzone innymi sygnałąmi pstrzegawczymi. Tylko, że ja nie wiem, czy mam tyle sił, żeby go zostawić. Moje poczucie wartości leży na podłodze. Przecież tyle razem przeszliśmy i miało być tak fajnie ![]() Nadal nie mogę w to uwierzyć
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dlaczego Twoje poczucie wartosci leży na podłodze? Jakim prawem? Sama do tego doprowadziłas, pozwalajac facetowi tak siebie ponizac. Zostawienie go, byloby najlepszym rozwiązaniem. On itak Ciebie juz kompletnie nie szanuje poza tym perfidnie Cię okłamuje i kto wie czy nie puszcza kantem na tych dyskotekach. Z resztą sama sobie zadalas to pytanie co moze robic dwoch facetow samych na imprezie. Może rozgląda się za kolejną, żeby Ciebie zostawic. Albo juz sobie znalazl, kto wie. Ja tam bym go wyśmiała i olała chama.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dasz radę bez niego. Naprawdę. |
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja naiwna? wciagałam się na nowo w to samo. Gdybyśmy się znały osobiście i były w bliskich kontaktach to byś wiedziała dokładnie co przechodziłam . Nie raz zadawałam sobie pytanie , co się ze mną dzieje , przecież nigdy bym nie dała tak sobą manipulować etc. Ale odpowiedzi nie mogłam niestety znaleźć . Nie masz w swoim środowisku przyjaciółki która kiedyś/teraz twkiła w zwiazku w którym nie powinna?? Ja uwazam że kobiety które tutaj piszą o swoich problemami po prostu szukaja miejsca gdzie mogłyby się właśnie wyżalić ale nie maja najmniejszego zamiaru zmieniac swojego życia chcą jedynie , żebyśmy im przytakneły , stwierdziły z jakimi to tyranami są , doradzały ale tylko nieliczne słuchaja naszych rad
jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie możesz . a ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć: 'no to patrz..!! Edytowane przez ekscentryczna Czas edycji: 2010-07-14 o 14:38 |
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Mój facet lubi strzelać focha, jak robię coś nie po jego myśli. Dużo w tym mojej winy, bo na początku za dużo dawałam. Zresztą sama nie wiem, gubię się już w tym wszystkim.

albo może nie tyle co toksyczny, tylko mnie nie kochał, chyba i nie potrafił też zostawić...

Są ludzie, u których "debil", "kretyn" i inne "won mi" czy "odwal się ku*wa", "zabierz łapska ch*ju głupi" są czymś najzupełniej normalnym, ale z tego co wiem, to nawet w takim środowisku wyzwanie od szmat czy dziwek jest obelgą.

zaczełam się spotykać z kiimś innym i szybciutku zapomniałam o byłym . hyh.
ha ha ha
takze mysle ze to twoje pierwsze zdanie jest calkiem nie na miejscu 

)