Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 08:29   #601
ania20m
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

dziewczyneczki potrzebije 2 sprawdzone przepisy na zimę, jeden na sałatke z ogórków, a drugi na sałatkę z czerwonej kapusty. Pomożecie?

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:31   #602
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

sliwenka jesli i tak bedziecie kuc kuchnie to ja bym skula troche.
a jak nie to by mi sie chyba nie chcialo robic bajzlu
wezsza lodowka to ylko 1-2 cm mniej niz 60 - bo myslalam ze jeszcze szersza niz 60 chcecie, to mozecie kupic sobie wyzsza w zamian szerokosci
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:33   #603
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Pokażę Wam pewną ciekawostkę...Wczoraj odkryliśmy, że mamy identyczne fotki z dzieciństwa...oto ja i Rafał we własnej osobie jakieś 28 lat temu Fantastyczne )) I jak tu nie wierzyć w przeznaczenie...
faktycznie to musi być przeznaczenie, zdjęcia są bardzo podobne, fajne z was bobasy były
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
cześć laseczki ale piszecie nie nie nadążam z czytaniem was widzę ze duzo sie dzieje
Samba trzymam kciuki za nowa prace dobrze ze sie zdecydowałaś po co masz sie męczyć w hotelu
Madzia widzę ze remont pełną para idzie ale pogadajcie z tesciowa tak konkretnie zeby później niedomówień nie było i niepotrzebnych sprzeczek

Mam do was pytanie
1. potrzebuje pomysłu na prezent ur dla Tż na 27 urodzinki
2. jaki krem polecacie na dzień musze cos kupic bo mi sie skończył ????????????????????????? ???????????????????
Słyszałyście o nowej modzie na wybielanie odbytu ???? co ludzie nie wymyślą
Ja mam w pracy urwanie głowy musiałam wreczyc upomnienie na piśmie jednej pani normalnie szok az sie zestresowałam ale chyba pomogło zobaczymy w następnym tygodniu czy wpłynie na jej zachowanie w pracy
co do urodzin tz to też miałam problem i w sumie nic mu nie kupiłam, umuwiliśmy się, że jakieś srubokręty mu kupię, ale sam sobie to wybierze. Tylko torta mu kupiłam i zrobiłam mini przyjęcie, więc cięzko mi coś doradzić, może jakiś portwel, perfumy, coś do kompa, coś do ubrania, łańcuszek, fajny kubek do herbaty, nie mam niestety więcej pomysłów

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
akt notarialny podpisany

kredyt przelany

jutro rano odbieram klucze

gratulacje wiem jaki to super moment w życiu

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
łoj popluskałam się w baseniku teraz TZ sie jeszcze moczy a ja juz sie wysuszyłam.... ech taki basen to skarb w takie upały......
tobie to dobrze, tez bym sie popluskała
Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
witam i ja w nowej części
dziekuje za wszystkie komplementy dla synusia i nas ,

ja się urlopowałam przez 4 dni z meżem , jestem wypoczęta .... w miarę i OPALONA .... w końcu

chrzciny się udały było super, troszkę mała komplikacja z sąsiadem wieć i nawet policja była że groziłam mu hehehehe..... ale spoko koledzy z pracy przyjechali ui było śmiechu co nie miara

ogónie mam 30 stron do nadrobienia , dzisiaj nie dam rady i pewnie dopiero w poniedziałek bo jutro jedziemy aż do niedzieli również na wypoczynek
pozdrawiam i całuje

ps. czy któraś już urodziła ?
fajnie, ze chrzciny się udały, co do incydentu z sąsiadem to macie chociaz co wspominać, wszędzie sie trafią ludzi którym coś sie nie podoba

Cytat:
już pralkę zamówiłam
lodówkę obczajamy bo ta wnęka w kuchni z krzywymi ścianami jest jutro odbierzemy klucze to pomierzy TŻ dokładnie bo dziś na szybko i pomierzymy jutro by rolety chociaż do dużego pokoju kupić parasol na balkon bo słońce po południu już praży z naszej strony

właściciel mieszkania tak chciał by jutro klucze dać by w wawy nie jeździł tyle
remont jakiś robicie czy od razu sie przeprowadzacie? Mieszkanie jest zrobione czy wymaga małego remontu?

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Kliwia z nieba mi spadłaś masz ją w szafce? jakieś zdjecie ?

Opwiem wam coś zabawnego wczoraj wieczorem miziamy się z łóżku i nagle nad moją głową zobaczyłam wilekiego jakby karalucha latajacego- nie wiem co to było, ale ochydne. Więc sie zerwałam z łóżka i zaczęłam walić gazetą. Jak go zabiłam to tż mówi wywal przez okno. ja mówię, ze on jest rozwalony na gazecie a tż żebym wywaliła przez okno razem z gazetą (nie skomentuję) i wracała szybko do łóżka A ja szybko podeszłam do drzwi , otworzyłam je na oscież i już chciałam iść do kosza w kuchni- ale sie zorientowałam, ze jestem od pasa goła ups (dodam, że mieszkamy ze współlokatorem )
hahaha dobre, ale widoki by miał twój współlokator jakby cię tak zobaczył

a mnie zaczyna wkurzać sąsiad z góry. Nad nami mieszka małrzeństrwo głucho-nieme i cały czas wiszą w oknach i na balkonie siedzą. Do tego facet wszystkie ulotki z klatki i skrzynek wyrzuca bo mu przeszkadzają, robi dziwne miny przy tym jakby każdy kto chodzi mu przeszkadzał ale najlepsze to było wczoraj- mamy widok z okna na śmietnik i przyjechała śmieciara, taka nowozesna i z tz sami obserwowaliśmay jak wyrzucajś śmieci a ten sąsaid z góry wylazł z z domu i poczekał aż oni wyjadą i zaczął przesuwac te śmietniki pod blokiem bo mu śmieciaże poburzyli szyki jak były poukładane wogule ciagle łazi do tego smietnika i patrzy co kto wyrzuca, masakra jakie ludzie mają pomysły

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:34   #604
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
dziewczyneczki potrzebije 2 sprawdzone przepisy na zimę, jeden na sałatke z ogórków, a drugi na sałatkę z czerwonej kapusty. Pomożecie?
Chodzi Ci o takie weki??? Do słoików???
Moja bratowa robi taką dobrą sałatkę szwedzką z ogórków... notabene ona pracuje w przetwórni i robi to tam ale w domu też.
Szczerze powiem , nie znam przepisu ale jak wpiszesz w google sałatka szwedzka to na pewno się pokaże przepis.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:34   #605
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny MASAKRA !!! Nie pojechaliśmy nad morze (( W nocy dostałam mega zapalenia pęcherza, sikałam z krwią i w nocy jeździłam po szpitalach, dostałam Furagin i nie ruszyliśmy w trasę bo zwijałam sie z bólu. Może pojedziemy w niedzielę jak mi się poprawi. Nie wiem jakim cudem w jedna godzinę mogłam się rozchorować...jestem zapłakana, zwijam się z bólu....
noż qqqqq co za pech ja też mam wieczne problemy z pęcherzem, lae nie tak ekstremalne jak u Ciebie. Zdrowiej szybko i nad morze !!!
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
klion a Czy Twoja plyta stalowa, tez jest 'czesana' ?
kurde, bo ta moja jest, i jak pryska tluszczyk, to nie robia sie kropki, tylko w tych szczelinkach sie rozjezdzaja
Chyba przejade olikwa, bo sie nie da umyc tych kreseczek.
moja chyba nie jest "czesana" (nawet nie wiedziałam, że takie istnieją") bo jak pryśnie tłuszcz to rozbią się tradycyjne kropki, nie ma szczelinek. jeśli u ciebie są to przerąbane, bo chyba trudno utrzymac ją w czystości. Może są jakieś sposoby na jej czyszczenie
Stary 2010-07-23, 08:35   #606
martucha84
Zakorzenienie

śliweńka ojjj to najlepsze przed wami milego remontowanio urzadzania

klion78 no ja sie tez przerazilam... ale teraz to juz spokojnie.. (do nastepnych hahahah) az ci zazdroszcze tego urlopu..

AgatkaL biedactwo... lez i sie wygrzewaj... spokojnie napewno szybko minie i pojedziecie... trzymam kciuki

Daysy85 no to cie kotek fajnie zalatwil...

ide odebrac wyniki z wymazu mam nadzieje ze nic nie wychodowali.. i po porodzie nie dostane zadnych dziwnych lekow..
Stary 2010-07-23, 08:38   #607
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

klion78 no ja sie tez przerazilam... ale teraz to juz spokojnie.. (do nastepnych hahahah) az ci zazdroszcze tego urlopu..

AgatkaL biedactwo... lez i sie wygrzewaj... spokojnie napewno szybko minie i pojedziecie... trzymam kciuki

ide odebrac wyniki z wymazu mam nadzieje ze nic nie wychodowali.. i po porodzie nie dostane zadnych dziwnych lekow..
Przygotuj się na bakterie :P
Prawie każda ma , najczęściej te przeniesione z pupy...
Noo cóż plac zabaw zbyt blisko kanalizacji...
Stary 2010-07-23, 08:39   #608
kliwia
Zakorzenienie

klion no u mnie wyglada to tak:

mysle ze oliwka powinna pomoc, bo zapcha te szparki

daysy martucha miala wymaz na gronkowca albo paciorkowca. ktory jest grozny dla dziecka przy porodzie naturalnym, dlatego bada i leczy sie go przed samym porodem.
Stary 2010-07-23, 08:40   #609
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
booooooooooooskie
Stary 2010-07-23, 08:42   #610
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ech no niestety mam już takie szczęście....za dobrze było, a tak się cieszyłam na ten wyjazd, to mnie dopadło jakieś choróbsko...ja nigdy nie miałam problemów z pęcherzem, nie wiem skąd mi się to wzięło (((((

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:43   #611
klion78
Zadomowienie

Cytat:
klion no u mnie wyglada to tak:

mysle ze oliwka powinna pomoc, bo zapcha te szparki
kurde to rzeczywiście problem. A nie pytaliście w sklepie jak to czyścic, albo na jakimś forum? bo ta oliwka to może pomóc tylko doraźnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 08:46   #612
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
booooooooooooskie
Noo kochana anatomia
Stary 2010-07-23, 08:46   #613
kliwia
Zakorzenienie

klion a tv i necie polecaja oliwke do czyszczenia stali. pomaga na plamy i zabrudzenia, na placujace sie lodowki etc.
jak bede w jakims agd to spytam o jakis srodek do tej stalowej plyty. [uchenke zamawilismy przez internet]

Agatka ehem. od bakteri R moglo sie to zdazyc.
Stary 2010-07-23, 08:49   #614
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Ech no niestety mam już takie szczęście....za dobrze było, a tak się cieszyłam na ten wyjazd, to mnie dopadło jakieś choróbsko...ja nigdy nie miałam problemów z pęcherzem, nie wiem skąd mi się to wzięło (((((
mnie się też zaczęło nagle, półtora roku temu, po pewnym upojnym i namiętnym okresie świątecznym i wraca do dziś. Mam też wrażenie, że upały potęgują tę dolegliwośc.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
klion a tv i necie polecaja oliwke do czyszczenia stali. pomaga na plamy i zabrudzenia, na placujace sie lodowki etc.
jak bede w jakims agd to spytam o jakis srodek do tej stalowej plyty. [uchenke zamawilismy przez internet]
no to może ta oliwka jednak pomoże. Do głowy by mi nie przyszło żeby kupując płytę zwracac uwagę na jej fakturę
Stary 2010-07-23, 08:52   #615
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
sliwenka jesli i tak bedziecie kuc kuchnie to ja bym skula troche.
a jak nie to by mi sie chyba nie chcialo robic bajzlu
wezsza lodowka to ylko 1-2 cm mniej niz 60 - bo myslalam ze jeszcze szersza niz 60 chcecie, to mozecie kupic sobie wyzsza w zamian szerokosci
muszę TŻ namówić na węższą bez wymyślania tylko wstawimy i będzie spokój

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

faktycznie to musi być przeznaczenie, zdjęcia są bardzo podobne, fajne z was bobasy były

co do urodzin tz to też miałam problem i w sumie nic mu nie kupiłam, umuwiliśmy się, że jakieś srubokręty mu kupię, ale sam sobie to wybierze. Tylko torta mu kupiłam i zrobiłam mini przyjęcie, więc cięzko mi coś doradzić, może jakiś portwel, perfumy, coś do kompa, coś do ubrania, łańcuszek, fajny kubek do herbaty, nie mam niestety więcej pomysłów

gratulacje wiem jaki to super moment w życiu

tobie to dobrze, tez bym sie popluskała

fajnie, ze chrzciny się udały, co do incydentu z sąsiadem to macie chociaz co wspominać, wszędzie sie trafią ludzi którym coś sie nie podoba

remont jakiś robicie czy od razu sie przeprowadzacie? Mieszkanie jest zrobione czy wymaga małego remontu?

hahaha dobre, ale widoki by miał twój współlokator jakby cię tak zobaczył

a mnie zaczyna wkurzać sąsiad z góry. Nad nami mieszka małrzeństrwo głucho-nieme i cały czas wiszą w oknach i na balkonie siedzą. Do tego facet wszystkie ulotki z klatki i skrzynek wyrzuca bo mu przeszkadzają, robi dziwne miny przy tym jakby każdy kto chodzi mu przeszkadzał ale najlepsze to było wczoraj- mamy widok z okna na śmietnik i przyjechała śmieciara, taka nowozesna i z tz sami obserwowaliśmay jak wyrzucajś śmieci a ten sąsaid z góry wylazł z z domu i poczekał aż oni wyjadą i zaczął przesuwac te śmietniki pod blokiem bo mu śmieciaże poburzyli szyki jak były poukładane wogule ciagle łazi do tego smietnika i patrzy co kto wyrzuca, masakra jakie ludzie mają pomysły
mały remont pomalować ściany, panele w małym pokoju i jak kasa będzie to okno w kuchni nowe i w małym pokoju bo jak na razie się spłukaliśmy po notariuszu, opłatach w sądzie i w banku jeszcze do US jadę PCC3 zapłacić

Cytat:
Przygotuj się na bakterie :P
Prawie każda ma , najczęściej te przeniesione z pupy...
słyszałam ten kawał

Cytat:

dzięki spadam po kluczę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 08:57   #616
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzi Ci o takie weki??? Do słoików???
Moja bratowa robi taką dobrą sałatkę szwedzką z ogórków... notabene ona pracuje w przetwórni i robi to tam ale w domu też.
Szczerze powiem , nie znam przepisu ale jak wpiszesz w google sałatka szwedzka to na pewno się pokaże przepis.
tak o weki mi chodzi, to poszukam ta sałatke.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:01   #617
kolanka
Zadomowienie

Mój gin ma takie powiedzenie ... od faceta to sie czesto coś dostaje . Hmmm.... czyżby miał w tym dużo racji ?
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:01   #618
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

mały remont pomalować ściany, panele w małym pokoju i jak kasa będzie to okno w kuchni nowe i w małym pokoju bo jak na razie się spłukaliśmy po notariuszu, opłatach w sądzie i w banku jeszcze do US jadę PCC3 zapłacić

dzięki spadam po kluczę
co do tych opłat to faktycznie trzeba mieć trochę kasy na notariusza choćby, ile płaciliście za podpisanie aktu? bo my pamietam 3600 daliśmy, do tego inne opłaty, wkład własny i wyszło totalnie dużo, a teraz trzeba na remont uzbierać, dochodzi rata kredytu, czynsze. Ale swoje to swoje mieszkanie, luz jest na maxa

u nas dzisiaj regipsy mają przyjechać bo wczoraj nie dowieźli. Zobaczymy jak ten mój tz sobie poradzi bo nigdy nie robił regipsów

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:03   #619
mona_ja
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
AgatkaL ale historia z tymi zdjęciami, to jakiś znak
a co do zapalenia pecherza, wspołczuje, kuruj się

Dziewczyny ja znalazłam ostatnio dobry sposób na mycie ramy piekarnika(stalowej), maczam ściereczke z mikrofibry w ciepłej wodzie i przecieram, a zaraz potem wycieram na sucho i jest git

No i mam pewną nowinę, a mianowicie mam możliwość wyjazdu do pracy do Niemiec na 2 miesiące, ale sama bez tża, no i się cieszyłam bo tż ciągle mi wypomina że nie mam pracy i ze mam do holandii na kilka tygodni wyjechać, a teraz jak wyszła ta propozycja to ma pretensje że chcę jechać. Sama go nie rozumiem bo on naprawdę czasem mnie dobijał tymi zarzutami o prace, teraz nie musze do Holandii do obcego miejsca jechać tylko bym jechała do Niemiec , mieszkała u siostry i pracowała w restauracji kilka kroków od jej domu. Na razie wszystko jest w fazie załatwiania i to jeszcze nic pewnego no ale jest bardzo prawdobodobne że będę mogła pojechać.No i nie wiem co mam z tżem zrobić skoro on tak strajkuje

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 09:06   #620
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

wczoraj po powrocie męża z pracy, połozylismy się w cieniu w ogrodzie na leżakach (tak fajnie wiaterek wiał) i rozmawialismy i rozmawialiosmy i rozmawialismy... bardzo długo i szczerze o wszystkich obawach. W koncu ustalilismy, że trzeba pogadac z tesciową on tych wszystch rzeczach otwarcie, jesli cos nam nie będzie pasowało, to od razu rezygnujemy z tego mieszkania, bo potem może być tylko gorzej. Lezelismy tak od 19 do 23 nawet nie wiedziałam kiedy się ciemno zrobiło
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Madzia trzymam kciuki, daj znac jako poszła rozmowa.
My mamy założone podliczniki na wode i prad niestety ogrzewanie jest na gaz i tu nie mamy podliczników bedziemy liczy po pół na dwa domy po prostu
No własnie chcemy tak zrobić mam nadzieję, że się da. Bo np. w moim domu sie nie da ale tak jest dwurodzinny wiec powinno się dac. Na wodę i prąd (gaz i tak jest z butli) tylko ogrzewanie na pół zostanie

Cytat:
Madzialenka to trzymam kciuki
(nie) dziękuję

Śliweńka gratulacje

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Madzia no ceramiczna płyta. Pewnie ceramiczną miałaś na studiach bez indukcji Co do liczników, miałam Ci pisać właśnie, że możecie powiedzieć teściowej że przecież i tak chce później wynajmować to mieszkanie to lepiej jak są osobne liczniki
W koncu zdecydowaliśmy się na płytę ceramiczną i piekarnik elektryczny. Tylko musimu sprawdzić czy jest gdzies coś tam trójfazowe jak jest to kabel ciagniemy i się udało, jak nie ma to jestesmy skazani na butlę gazowę
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
łazienkę tez wezmiesz ? hehe
nie, dlatego za nią płaci tesciowa, bo ona jej potem zostaje

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Madzia widzę ze remont pełną para idzie ale pogadajcie z tesciowa tak konkretnie zeby później niedomówień nie było i niepotrzebnych sprzeczek

Mika ja używam ziaja sopot spa (taki niebieski) mam całą serię i bardzo sobie chwalę
Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Magda - ja bym wzięła kuchenkę elektryczną, jak się masz obawiać gazowej. I to moje osobiste upodobanie bo po prostu czyszczenie gazowej mnie osłabia.
I wcale różnica w opłatach nie jest taka kolosalna - miałam i taką i taką kuchenkę. Prądu może nie być, ale to samo można powiedzieć o gazie Ja płaciłam rachunki za prąd w okolicach 90-100 zł a w mieszkaniu nie było gazu, więc była tu wliczona kuchenka, czajnik, komputer, oświetlenie i z tego prawie 30 zł szło na obsługę ogromnego akwarium. Trzeba kupić oszczędny model i na takiej kuchence trzeba się nauczyć gotować - najwyższego "biegu" używa się do rozgrzania palnika a potem się skręca. Pod koniec gotowania się wyłącza kuchenkę, a potrawa dochodzi na rozgrzanym palniku. Gotowaliśmy dla 2 osób prawie codziennie. A i garnki przykrywające palnik, aby ciepło nie uciekało w sufit.
dzięki za rady Tylko wszystko zależy od tej trójfazowego czegoś

Agatka niezłe zdjęcia współczuje zapalenia pęcherza... ale aby jeszcze krew leciała??

MOna fajny pomysł z ta pracą w Niemczech. Tym bardziej, że masz tam siostrę

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-07-23 o 09:08
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:08   #621
kliwia
Zakorzenienie

mona wytlumacz mu jakie a korzysci Twojego wyjazdu, ze sa telefony i internet.
moze on tak tylko gadal z ta praca, ajk juz jest mozliwosc to sie boi ze pojedziesz i nie wrocisz
Stary 2010-07-23, 09:08   #622
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Dziewczyny ja znalazłam ostatnio dobry sposób na mycie ramy piekarnika(stalowej), maczam ściereczke z mikrofibry w ciepłej wodzie i przecieram, a zaraz potem wycieram na sucho i jest git

No i mam pewną nowinę, a mianowicie mam możliwość wyjazdu do pracy do Niemiec na 2 miesiące, ale sama bez tża, no i się cieszyłam bo tż ciągle mi wypomina że nie mam pracy i ze mam do holandii na kilka tygodni wyjechać, a teraz jak wyszła ta propozycja to ma pretensje że chcę jechać. Sama go nie rozumiem bo on naprawdę czasem mnie dobijał tymi zarzutami o prace, teraz nie musze do Holandii do obcego miejsca jechać tylko bym jechała do Niemiec , mieszkała u siostry i pracowała w restauracji kilka kroków od jej domu. Na razie wszystko jest w fazie załatwiania i to jeszcze nic pewnego no ale jest bardzo prawdobodobne że będę mogła pojechać.No i nie wiem co mam z tżem zrobić skoro on tak strajkuje
Na TŻ-ta weź dużą poprawkę i bądz cierpliwa ... pogada, pogada i w końcu mu przejdzie. Utwierdzaj go tylko w przekonaniu, ze to szybko minie i niech nie martwi się, że nie bedzeci mieli kontaktu, bo codziennie bedziesz do niego pisała. Jakos dacie radę .
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:09   #623
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:10   #624
kliwia
Zakorzenienie

Rosette ja bylam dzis swiecie przekonana ze jest czwratek, i mezowi dwqie koszule uprasowalam na zas. a on mi wypala ze dzis jest piatek juz
Stary 2010-07-23, 09:12   #625
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

heloł gwiazdeczki

mona dziwne raz cie namawia a raz ci zabrania nieh sie facet zastanowi

agatka nie uwierzysz mam podobne zdjecie tyle ze nei na futrzaku
te kapelutki były wtedy modne i tto bardzo
co do choróbska to sie kuruj laseczka kuruj

sliweńka gratulejszyn

mnie znow mdło i niedobrze i rano pogadałam z kibelkiem

i nalepszy tekst tescia "aniaaaa to cos podejrzane jest ze ty tak czesto wymiotujesz...." a ja do neigo " noooo tak se mysle ze chyba jestesm w ciazy..." mina jego bezcenna

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:13   #626
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

zleciał ten tydzien jak nie wiem co

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:14   #627
kliwia
Zakorzenienie

anika Twoj tesciu ma skleroze czy jak?
Stary 2010-07-23, 09:15   #628
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
akt notarialny podpisany

kredyt przelany

jutro rano odbieram klucze

uuuu gratuluje

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
witam i ja w nowej części
dziekuje za wszystkie komplementy dla synusia i nas ,

ja się urlopowałam przez 4 dni z meżem , jestem wypoczęta .... w miarę i OPALONA .... w końcu

chrzciny się udały było super, troszkę mała komplikacja z sąsiadem wieć i nawet policja była że groziłam mu hehehehe..... ale spoko koledzy z pracy przyjechali ui było śmiechu co nie miara

ogónie mam 30 stron do nadrobienia , dzisiaj nie dam rady i pewnie dopiero w poniedziałek bo jutro jedziemy aż do niedzieli również na wypoczynek
pozdrawiam i całuje

ps. czy któraś już urodziła ?
ogladalam fotki na nk... pieknie wygladaliscie

Cytat:
Dziewczyny MASAKRA !!! Nie pojechaliśmy nad morze (( W nocy dostałam mega zapalenia pęcherza, sikałam z krwią i w nocy jeździłam po szpitalach, dostałam Furagin i nie ruszyliśmy w trasę bo zwijałam sie z bólu. Może pojedziemy w niedzielę jak mi się poprawi. Nie wiem jakim cudem w jedna godzinę mogłam się rozchorować...jestem zapłakana, zwijam się z bólu....
oj kuruj sie biedactwo... na dlugo mieliscie jechac???

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
juz sie chwale... no wiec... poszlam tam wczoraj i oczywiscie sto pytan do od kazdego dlaczego itd... ale w sumie mila atmosfera... szefostwo bylo takie milutkie, no i starali sie robic dobra mine do zlej gry... chcieli sie dowiedziec do jakiej firmy odchodze ale im nie powiedzialam... no ale normalnie wszyscy byli tak landrynkowo mili ze jakbym nie wiedziala ze to tylko gra pozorow to bym uwierzyla... wiem rowniez ze wczoraj moj nowy dyrektor poszedl do starej dyrektorki i od progu zaczal sie zalic ze odchodze... dobrze ze ja uprzedzilam...

no a co do samych rezultatow... to jestem juz wolna kobieta i jade nad morze nie wiem jakim cudem ale udalo mi sie przekonac ich do porozumienia stron... w sumie oni nic tak na prawde nie tracili bo i tak mialam byc na urlopie przez te 2 tygodnie i tak na prawde gdybym miala miec normalne wypowiedzenie to by musieli mi dolozyc jakies zmiany i znow zmieniac grafik... no ale myslalam ze zmienia ten grafik zeby mi tylko pod gorke zrobic... no takze juz koniec zasranych nocek i 3 zmian... zaczynam nowy etap

tylko mam nadzieje ze nowy pracodawca zgodzi sie zebym zaczela u niego prace od 9 sierpnia dopiero... w sumie na taka date sie umowilismy ale on mial jeszcze nadzieje ze moze mi pojda na porozumienie stron i bede mogla przyjsc wczesniej... on to zasugerowal i nie tlumaczylam mu juz ze jak cos to mam wczasy wykupione bo sie nawet nie ludzilam ze sie zgodza i myslalam ewentualnie o jakims chorobowym... no ale jade do niego w poniedzialek to mam nadzieje ze jakos sie dogadamy na tego 9.08, bo szczerze mowiac to maaaarze o odpoczynku... chcialabym isc do nowej pracy wypoczeta i pelna entuzjazmu, a niestety ostatnie miesiace daly mi niezle po dupie i musze odpoczac...

A wczoraj to bylam taka szczesliwa ze z tej radosci sie opilam
Mialo byc spotkanie na szczycie 3 hoteli (ja, kolezanki z starej pracy i kolezanka ze starej pracy ktora przeniosla sie do jeszcze innego hotelu)... no ale bylo spotkanie tylko 2 hoteli bo ja juz bylam wolna jak ptak

A dzisiaj jedziemy z mezulem do Pragi... mam mase roboty dzis bo musze posprzatac, wyprac, spakowac nas, isc cos kupic do jedzenia... i zarezerwowac hotel bo nie zarezerwowalismy bo nie wiedzielismy czy damy rade pojechac... no i jeszcze obiad ugotowac... a to wszystko do 15... musze sie sprezac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:16   #629
mona_ja
Wtajemniczenie

Kliwia no on właśnie się chyba obawia że mi się tam spodoba i nie bedę chciała wrócić, chociaż to totalny absurd.
Czasem to sobie myślę że nam się przyda taki urlopik, nie mówię że nie będe tęsknić ale tż jest taki ze uważa że jak nie chodzę to pracy zarobkowej to wszystko co w domu robie jest daremne bo nie przynosi zysków. Więc myslę że przyda mu sie taka szkoła życia

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:19   #630
kliwia
Zakorzenienie

mona zeby nauczyc faceta ze prace domowe sa potrzebne, wystarczy przez tydzien ich nie ywkonywac. sam by sie zdziwil. i moze sam by zaczal cos robic w domu dodatkowo

moj maz by bardzo chcial zebym ja nie musiala pracowac, bo lubi wracac z pracy gdy witam go w progu
szczerze mowie, ze moje lenistwo lubi byc w domu
ale do pracy tez lubie czasem wyjsc, tylko nie lubie jak mam mase na glowie i do zalatwienia, a dzien krotki i jeszcze trzeba isc do pracy :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości