|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wyjazd do chłopaka - czy wypada?
Cytat:
to ciekawe, że rodzice od razu zakładają, że będą się działy "najgorsze" rzeczy w tym łóżku od razu ![]() moja koleżanka też spała w domu rodziców TŻa razem z nim w łóżku, ale właśnie było jej głupio, że posądzą ją o to, że chce się z nim kochać pod rodzicielskim dachem i spędzali wszyscy razem wieczór, a ona mówiła na przykład: "mam nadzieję, że mi państwo wybaczą, ale jestem bardzo zmęczona i położę się już spać", i szła sama do pokoju. żeby było, że kiedy TŻ się w pokoju pojawi to ona już dawno śpi ![]() także i takie kombinacje wynikają z rodzicielskiej podejrzliwości
Edytowane przez miriuri Czas edycji: 2010-07-24 o 16:47 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
od zawsze wiedziałam, ze spać z facetem u faceta będę spać tylko jako żona można potem usłyszeć kiedyś od teściowej: - sama do niego lazłaś, to się męcz teraz .... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Pierwsze wizyta u przyszłych teściów
![]() Jesteśmy razem, X czasu, to sypiamy razem. Po co się z tym ukrywac???Seks też był(Nic co ludzki nie jest nam obce ![]() )Macie po 20 lat, kochacie sie co w tym dziwnego??? Nie udawaj czegoś, czego są już swiadomi jego rozdice. Udanych wakacji ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- [QUOTE=miriuri;20898019]No tak, no tak to ciekawe, że rodzice od razu zakładają, że będą się działy "najgorsze" rzeczy w tym łóżku od razu ![]() Od razu naj gorsze, właśnie, że naj lepsze
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dobrze powiedziane, zgadzam sie z tym i nie musze nic dodawac ![]()
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
jedziesz do nich więc pewnie sami przygotują dla Ciebie łóżko czy to u Tż czy gdzie indziej...
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle bawi mnie takie odstawianie szopki w przypadku osób dorosłych już, będących ze sobą jakiś czas, no ale niektórzy rodzice wolą sobie wmawiać, że ich dzieci nadal tego nie robią, jakby to w ogóle było coś złego. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego mieliby to zrobić? Absurd. Poza tym uważam, że jak na pierwszy raz nie powinnaś spać z chłopakiem i tyle. Tak jak napisała wizażanka wyżej, lepiej nie zrażać rodziców do siebie. Nawet jakby się zgodzili to ja na pierwszy raz bym sobie odpusciła.
Edytowane przez bubus900 Czas edycji: 2010-07-24 o 20:26 |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem jeśli nie będą chcieli żebyście spali razem to przygotuja Ci pokój gościnny a jeżeli będzie im to obojętne to sama wybierzesz albo nawet nie spytają Cię o zdanie i przygotują Ci miejsce obok TŻ
![]() Udanych wakacji
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
jak pierwszy raz jechałam do rodziców tż-ta też mieliśmy 20 lat, ale byliśmy ze sobą 2 miesiące. wtedy nie myśleliśmy o seksie, ael chcieliśmy się do siebie w nocy przytulić, ale jego rodzice naszykowali mi spanko gdzie indziej
z perspektywy czasu uważam, ze dobrze wyszło, chociaż wtedy ciężko mi to było zrozumieć, bo naprawdę nie planowaliśmy "nic złego"
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że wszystko zależy od rodziców.
Jak mój ex do mnie przyjechał i pierwszy raz była moja mama, to spał ze mną, moja mama nie miała nic przeciwko, wiedziała, że jesteśmy dorośli. Poza tym, jeżeli rodzice mają o dziecku takie zdanie, że wspólne spanie to tylko okazja do seksu, to cóż - gratuluję rodziców, moja mama tak nie pomyślała. I uprzedzając jakieś insynuacje - nie, nie jestem łatwą panienką puszczającą się z byle kim więc nie rozumiem tutaj niektórych dziewczyn piszących o tym, że to, że dziewczyna śpi z facetem pierwszy raz, jak się odwiedzają, tzn. że jest łatwa.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
hmmm...na postawione pytanie odpowiem tak: to wszystko zaleze od rodzicow wybranka, wiec dobrze byloby gdyby wybadal grunt i dowiedzial sie co jego rodzicom w tym temacie siedzi w glowach.
jesli o mnie chodzi, pierwszy raz do tż-ta pojechalam po ponad roku zwiaku, tak jak ty mialam 20 lat. co najlepsze pojechalam wbrew zakazowi wlasnej mamy,ale na zdrowie mi to wyszlo. od pierwszej wizyty w jego domu spalismy razem, a to z kilku powodow - po pierwsze - jego rodzinka mieszka w bloku, wiec miejsca nie ma az tak duzo. po drugie - choc mama Tż-ta jest wierzaca bardzo bardzo, to on przekonal ja,ze musi mnie w nocy pilnowac, zeby przypadkiem jego ojciec nie pomylil sobie pokoi. smieszne, bo prawda taka ze tescia nie ma o co podejrzewac nawet,ale poskutkowalo i mielismy zawsze okazje zasypiac razem. teraz, to juz nawet nie ma dyskusji, bo jestesmy zareczeni, slub w planach, wiec nas traktuja praktycznie jak stare dobre malzenstwo. ale fakt faktem, nie wszyscy rodzice moga byc tak zyczliwi jak moi tesciowie przyszli, wiec trzeba uwazac zeby na wstepie nie podpasc.
Edytowane przez Madzionella Czas edycji: 2010-07-24 o 20:54 Powód: blad zapisu |
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że najlepiej po prostu wybadać, jak na tą sprawę zaopatrują się rodzice TŻ.
Kiedy ja pierwszy raz nocowałam u mojego byłego, jego mama od razu naszykowała mi posłanie w drugim pokoju. Nie było pytań, wątpliwości, po prostu oczywistym było dla niej, że spać w jednym łóżku nie możemy. A ja - podporządkowałam się, bo też byłam tam tylko gościem ![]() Z każdą kolejną wizytą orientowałam się, że jego rodzice faktycznie chyba boją się, iż łóżko = seks, bo za każdym razem kończyło się spaniem w dwóch pokojach. Co zabawniejsze, gdy on nocował u mnie, czy też wyjeżdżaliśmy gdzieś razem, problem dla nich nie istniał. Ale może to dlatego, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal...
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Ja ze swoim TŻem jestem prawie 5 lat i niedługo po raz pierwszy zostanie u mnie na noc, zastanawiam się czy mama nie będzie miała nic przeciwko żebyśmy spali w jednym łóżku....
Jednak gdybym to ja miała zostac na noc u niego to jakos głupio bym się czuła spiąc z nim, pytanie typu co sobie rodzice pomyślą itp. Nawet chyba nie odwazyłabym się zostac u niego na noc, mimo iz jego rodzice sa bardzo mili, otwarci i lubią mnie
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
Musisz się dowiedzieć, jak na to patrzą jego rodzice. Pojedź i zobacz, co Ci zaproponują i się dostosuj. Nie warto ich zrażać do siebie już na samym początku znajomości. Mimo że nie ma w tym nic złego, ze spicie razem, lepiej nie wykłócać się o to z rodzicami TŻta, bo można zapaść im w pamięć jako osoba kłótliwa, panosząca się w ich domu, nieszanująca ich zdania.
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodziców się nie wybiera.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od rodziców. Ja żyłam w związku na odległość, a że ex mieszkał z rodzicami, to musiałam się liczyć z ich zdaniem. Nawet mimo tego, że byliśmy za sobą bardzo stęsknieni i chcieliśmy spędzić każdą chwilę razem. Mama mojego ex, po 5 miesiącach bycia razem, kiedy pierwszy raz zostałam u nich na noc, pościeliła mi w osobnym pokoju i nie byłam wcale zdziwiona. Związek krótki, my po 18 lat, normalne
Ale zdarzały się sytuacje (zwykle rodzinne imprezy, gdzie zostawało u nich noc więcej ludzi), że po prostu musieliśmy spać w jednym pokoju, oczywiście na osobnych łóżkach i jeszcze ex teściowa nas doglądała w nocy A kiedy ex położył się na chwilę do mnie, bo miałam okres i strasznie bolał mnie brzuch i mamusia wparowała, to go wykurzyła z zapytaniem "a Tobie synu, to nie pomyliły się łóżka?" A przecież tylko leżeliśmy Także kwestia podejścia rodziców, w końcu to ich dom
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od jego rodziców bo to w końcu ich dom, ich poglądy
![]() A co do spania ze sobą to przecież nie ma czegoś takiego że można dopiero po 5 miesiącach czy tam 2 latach. To się jakoś staje same z czasem. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu - współczuję, że ktoś ma takich rodziców, którzy KOMPLETNIE nie ufają swojemu dziecku i oceniają go w takich kategoriach, że byle jaka okazja jest dobra jedynie do tego, żeby się gzić*.
*słowo użyte celowo - wg rodziców myślących w kategorii - nie będą razem spali, bo w innym przypadku będzie seks, oni nie myślą o seksie w sensie kochania się, a właśnie w takim, jak napisałam. |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że różnie bywa z tym zaufaniem.
Cóż, cieszę się, w każdym razie, że moja mama jednak uważała i uważa, że jestem mądrą kobietą, a nie głupią gąską. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Zostajecie na noc u rodziców chłopaka, więc to on powinien wiedzieć, co wam 'wypada' a co nie. W końcu swoich rodziców i ich poglądy powinien znać wystarczająco dobrze
W swoim życiu spotkałam się z bardzo różnym podejściem do tej sprawy: 1) 'rozsadzanie' do różnych pokoi, najlepiej żeby jeszcze ktoś spał pomiędzy 2) mieliśmy z góry przygotowane wspólne łóżko
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Zaufanie zaufaniem, a "okazji" do tego, żeby się przespać jest zdecydowanie więcej niż tylko nocowanie u swojego chłopaka. Stety/niestety na wszystkie inne rodzice jednak nie mają wpływu, często nawet przemilczają temat wspólnych wakacji pod namiotem czy imprez kończących się w łóżku. Poza tym dla wielu rodziców samo wyobrażenie sobie swojego dziecka w sytuacji intymnej jest wielkim problemem. Czasem chodzi po prostu oto, żeby to nie działo się pod ich dachem.
[jako anegdotkę przypominam sobie zachowanie mamy mego eks , która w środku nocy, słysząc, jak mój luby wychodzi z pokoju i sądząc, że próbuje się dostać do mego łóżka (a szedł tylko do toalety), potrafiła zerwać się na równe nogi i krzyczeć "A ty gdzie się wybierasz?" Dodam, że mieliśmy już wtedy po 20 lat]
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie piszemy tu o nastolatkach, tylko 20latkach! ludzie dorośli
i którzy nie są ze sobą od 8dni, tylko 8 miesiecy przeciez to logiczne, że ze soba sypiacie, wiec po co to ukrywac i robic dodatkowo wielkie HALO? nie wiem czym sie stresujesz? a z TŻ rozmawiałaś? mówił jakich ma rodziców? zawsze jeśli konserwatywni, dostosowac sie, ale jesli nie, to po co jakies cyrki i co z tego, ze jedziesz pierwszy raz, to juz nie wasza wina w zwiazku jestem 7miesiecy ostatnio wróciłam z TŻ, z wprawy do rodzinki (ciocia, wujek, babcia, dziadek - chcialam go przedstawic ), moi rodzice rowniez jechali /aktualnie mieszkam w innm miejscu, tam gdzie studiuje/, spotkalismy sie na miejscu, nocowalismy z rodzicami u wujostwa, do taty dzownilam aby zabral materac, ale byl na miejscu ciocia odrazu bez zadncyh ceregieli, iz w sypialni mamy przygotowywane, wiec poszlam pomagac, jakie poduszki, ze tylko powloczki - bo goraco bylo itp - ja dodalam, ze wolimy sami w duzym pokoju, bo rodzcice chrapia - kazdy wie ![]() i sobie spalismy, nikt krzywo nie patrzyl, ani nie komentowal /to byl pierwszy raz u rodzinki/ a kiedy zaprosilam do domu chlopaka po raz1wsz/bo w innm miejscu studiujemy/ tez spal u mnie w pokoju - ze mna dobrze ze mam rodzicow, ktorzy mi ufaja, wiedza ze nie jestem dzieckiem, ani glupia gąska, a do tego nowoczesni przeciez nie ma co ukrywac, a wspolne zasypianie nie oznacza odrazu seksu! wiadomo, trzeba miec wyczucie, wiedziec jaki kto jest, ale jesli rodzice/ rodzina chlopaka sa normalni, to po co sie stresowac i ukrywac, zwlaszcza, ze nie macie 16lat
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-07-25 o 16:10 |
|
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgodze sie jednak, ze wszystko zalezy od gospodarzy. Trafia sie ludzie nowoczesni, ktorzy nie beda miec problemu ze spaniem razem. Trafia sie hipokryci, ktorzy beda scielic w dwoch roznych pokojach ale zlego slowa nie powiedza, ze parka mieszka ze soba w akademiku. Czego oczy nie widza tego sercu nie zal... Moja mama nigdy nie robila z tego problemu - zreszta nie byla naiwna myslac, ze tylko noca w jednym lozku strace 'wianek'. Moj ojciec typowy przyklad hipokryty i dla swietego spokoju, kiedy byl w domu, nie zostawal u mnie na noc chlopak. |
||
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
jeśli byście byli sami w domu i jestescie ze sobą od 8 miesięcy, kochacie się to w sumie czemu nie? ale jesli w domu bedzie ktos z rodzicow chlopaka to raczej spij sobie w pokoju goscinnym
bo jego rodzice moga na ciebie krzywo patrzeć ![]()
Miłość jest dawaniem, nie braniem, naprawianiem, nie niszczeniem, zaufaniem, wiarą, nigdy zwodzeniem, cierpliwym znoszeniem i wiernym dzieleniem każdej radości i każdego smutku, dzisiaj i zawsze. Tyle już razem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

nikt tak nie myśli, ale wspólnego spania nie należy chyba od razu wiązać z seksem - tylko tu chodzi o to, że my to wiemy, gorzej np. właśnie z rodzicami
to ciekawe, że rodzice od razu zakładają, że będą się działy "najgorsze" rzeczy w tym łóżku od razu 

) zakochana 

więc nie rozumiem tutaj niektórych dziewczyn piszących o tym, że to, że dziewczyna śpi z facetem pierwszy raz, jak się odwiedzają, tzn. że jest łatwa.

Także kwestia podejścia rodziców, w końcu to ich dom