|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Sluchajcie a co dokladnie trzeba ustalic z orkiestra? Chodzi mi o cos takiego jak pierwsza piosenka, piosenka dla rodzicow, beda mieli podane godziny cieplych posilkow, torta, zabawy oczepinowe i co jeszcze?
Orkiestra sie TZ zajmuje ale jak mu nie powiem co i jak to pewnie o polowie nie pomysli nawet
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
menu ok, chociaż my zrezygnowaliśmy z mięs nadziewanych brzoskwinią czy śliwką - nie każdy to lubi - na rzecz "zwykłych" kotlecików czy zrazów.... co do Twojej teściowej to chyba nie powinnaś jej tak ulegać /no chyba że oni stawiają Wam wesele/ -pogadaj ze swoim Tż....
ja co prawda sama poprosiłam teściową, żeby poszła z nami wybierać menu, ale widzę że moja jest raczej normalna jedzeniem się nie przejmuj, pewnie i tak mało będziemy jeść ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- po 1. czy orkiestra wychodzi z młodymi z domu? - u nas jest taki zwyczaj ale my z niego zrezygnowaliśmy po 2. piosenka na pierszy taniec i czy pierwszy taniec jest przed czy po obiedzie - to trzeba też ustalić z kateringiem? po 3. czy np. na rozpoczęcie (po szampanie) organizują zapoznanie dla gości - tzn. goście tańczą w dwóch kółeczkach i na zatrzymanie melodii odwracają się do siebie i w taki sposób zapoznają - fajna metoda na rozluźnienie atmosfery po 4. np. jaka melodia ma lecieć w momencie krojenia torta po 5. kiedy i jaka piosenka dla rodziców po 6. oczepiny- czy moją być "obfite" w zabawy to chyba wszystko co przychodzi mi do głowy
|
|
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
My robimy wesele u nas na sali i mamy wynajete kucharki. Daly nam swoja propozycje menu i szczerze powiem, ze bylismy od razu zachwyceni i nic nie zmienialismy. Maja babki ciekawe pomysły
Menu jest bardzo roznorodne Jedyny minus to taki, ze zamrazalka peka w szwach - moich rodzicow, tesciowej i kilku znajomych, bo przeciez gdzies trzeba to wszystko gromadzic.Dziewczyny, poszlam za Waszym przykladem i zaczelam juz naklejac etykiety na wodke. Na poczatek zrobilam dwie skrzynki. Wszystko ladnie, pieknie, a nastepnego dnia patrze a tu takie pecherze powietrza ze porobily ze masakra |
|
|
|
#1686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj załatwiłam ostatecznie bukiet dla mnie i świadkowej. Zamówiłam tez wystrój Kościoła. Mieliśmy wczoraj iśc do pierwszej spowiedzi, ale byłam mojej u dentystki i niestety ta mi wyrwała zęba, wiec nie dałam rady już. Dziś załatwiamy spowiedź W załączniku moje kwiaty
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odebrałam wczoraj suknie jest piękna, z lekkim trenem, bardzo mi sie podoba. Wybrałam tez welon do niej. Wszystko ładnie sie zgrało. Mam problem z naszyjnikiem, bo troszke za długi jest, ale juz znajoma mi go skórci i bedzie jak trzeba
![]() Kupiłam tez księge gósci, teraz ją tylko musze jakos łądnie udekorowac. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
byłam dzisiaj na ostatniej przymiarce i nie jestem do konca zadowolona nie wiem czy mi sie juz stres udziela czy co ale boje sie teraz ze w dniu ślubu nie bede wygladac tak jak sobie wymarzylam
zamiast sie cieszyc to sie prawie poplakalam dzisiaj jeszcze taka pogoda ze az mi sie nie chce
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj całe popołudnie lało i dzis od rana leje, ale jak teraz sie wypada to poźniej bedzie ładnie
hehe. A co z suknia jest nie tak?
|
|
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
gora sukni bardzo mi sie podoba ale dolu nie uszyla mi pani krawcowa jak chcialam juz go poprawiala ale dalej nie jest do konca tak jak powinien byc i takie mam wrazenie ze psuje calosciowo suknie... nie wiem czy przesadzam
za tydzien ja odbieram wiec jeszcze w domu ubiore suknie i mama oceni bo moze tylko wydziwiam
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Czyżby Stanisław był gejem? Edytowane przez hajduczkawojtusia Czas edycji: 2010-09-26 o 22:10 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
Tincia kule piękne
Justyś1358 myślę tak samo jak Ty, niech się wypada teraz a potem niech nam świeci słoneczko , bardzo ładna księga gości.Atila też podobają mi się takie bukiety, proste i eleganckie, ja wybrałam dla siebie taką kulę ![]() Załącznik 3285775 Myślę, że te storczyki w bukiecie, będą fajnie się komponować z tym we włosach. Wczoraj kupiłam też kolczyki, wieczorem się pochwalę jak zrobię zdjęcie.
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
a to u ciebie w kwiaciarni storczyki będą ??
ja tez chciałam bukiet ze storczyków ale koleżanka kwiaciarka u której robię bukiet powiedziała ciężko bo w sierpniu ich nie ma
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
tusia872 masz jakies zdjecia z przymiarki? Moze my spojrzymy na nia
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
odebralam suknie
wisi juz i patrze na nia ![]() welon kogut na 100 cm mam ale jestem szczesliwa....eh...po tych przejsciach... ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- ultraradiola ja tez mam bukiet ze storczykow i we wlosach i nie ma zadnego problemu, przeciez storczyki sa bardzo dlugo do konca wrzesnia ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- ultraradiola ja tez mam bukiet ze storczykow i we wlosach i nie ma zadnego problemu, przeciez storczyki sa bardzo dlugo do konca wrzesnia
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
niestety nie mam bylam troszke zawiedziona i nawet nie pomyslalam zeby fotke pstryknac
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
ultraradiola ja tez mam bukiet ze storczykow i we wlosach i nie ma zadnego problemu, przeciez storczyki sa bardzo dlugo do konca wrzesnia
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- ultraradiola ja tez mam bukiet ze storczykow i we wlosach i nie ma zadnego problemu, przeciez storczyki sa bardzo dlugo do konca wrzesnia
|
#1698 |
|
Przyczajenie
|
Miałam spotkanie w sprawie sali i menu w niedzielę Byliśmy całą grupą: ja, tż, jego mama i ojczym i moi rodzice
Goście mi dopisali Spodziewałam się że kilka osób mi odmówi a tu okazało się że wszyscy będą i sala w restauracji którą zarezerwowaliśmy okazała się troszkę przymała Na szczęcie właściciel restauracji miał wolną drugą większą salę tylko że w szkole Muszę teraz na gwałt myśleć o dekoracji![]() Później była rozmowa o menu Po dwóch godzinach byłam totalnie wykończona Najwięcej do powiedzenia miała oczywiście moja przyszła teściowa |
|
|
|
#1699 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pokaz bizu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też pracuje nad swoją Księga, mam problem z wklejaniem kalki na strony albumu: przy kleju(nawet delikatne rozsmarowanie) kalka sie brzydko marszczy, zwija, a taśma dwustronna jest widoczna. Wymyśliłam, ze powklejam kalkę na klej, a dookoła, zeby nie było widac pomarszczonych brzegów obkleję ładną satynową tasiemką ![]() I będzie Cytat:
Cytat:
Zarówno teściowa jak i teść czasami przeginają
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Atila, AntenkA86
bukieciki piękne ![]() tusia872, Qdlatek, justys1358 zazdroszczę Wam!!! ja jeszcze nie byłam nawet na 1 przymiarce - przesunęli mi na przyszły piątek :/ dziewczyny a mam pytanko - wszystkie robicie księgę dla Gości, bo ja się jakoś wacham:/ dobranoc
Edytowane przez basia567 Czas edycji: 2010-07-28 o 22:42 |
|
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
witam
troche mnie nie było,bo za prawie 9 dni slub i latania tyle,że juz brakuje mi czasu na chwilke relaksu,zwłaszcza,że teraz kiedy najbardziej przydałaby sie pomoc męża,to Jego nie ma i ze wszystkim sama...oby do ślubu. Dzwoniłam do kwiaciarni i mój wymarzony bukiecik z tulipanów jest chyba nie realny,bo nie sezon na tulipany...dzisiaj zawozłam tez suknie do czyszczenia i tak sie stresuje,jak ona bedzie wygladała jak ją odbiore,że chyba mi się koszmary już z tego wszystkiego będą śniły. A co najgorsze,zaczęło się z teściami ( telefony,ciągle te same pytania i ciągle na sale chcą wczesniej jechać ustalać) mówie Wam,byle do ślubu,bo jak nie oszaleje to bedzie rewelacja Życze wytrwałości !!! 7 sierpień 2010r. |
|
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz dziękuję, mam nadzieję, że kule się sprawdzą na sali- się okaże już niedługo
![]() tusia- nikt nie będzie wiedział, jak miała wyglądać- moja np. ma inna koronkę i też nie byłam zachwycona (już się chyba pogodziłam z tym). Pokaż się komuś- niech się wypowie Udanych odbiorów sukien- gratuluję Mi dziś kurier przywiózł buty z reklamacji- powiększyli mi o rozmiar Mam nadzieje, że będą wygodne- chwilę już nosiłam i nogi nie bolały, ale okaże sie jak zatańczę U nas dziś fajna pogoda- dwadzieściapare stopni, lekki wiaterek, ale tak że w krótkim rękawie w sam raz- taaakąąą poproszę na 14go Aaaa... bukiety zamieszczone w dniu dzisiejszym b.ładne Zaczynam mieć obawy, makijaż próbny średnio mi się podobał, z sukni też średnio na początku byłam zadowolona, buty szły do reklamacji... aż się boję, co będzie jak się uczeszę i zobaczę bukiet ślubny :/ Chyba jakaś wybredna się robię... czy ja... nie wiem... Też chciałam księgę z życzeniami, ale stwierdziłam, że samemu robić to tak dziwnie- miałam mojej "paczce" powiedzieć żeby tym się zajęli w ramach prezentu, ale jakoś umknęło i już nie będę zawracać im głowy. No i zapomniałam zadzwonić dziś do pani od ciast... ehh...
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny robiąc podziękowania dla rodziców na sali będziecie wygłaszać jakąś przemowę??? Bo ja nie wiem czy będę w stanie coś powiedzieć. A macie może jakieś gotowe teksty. Wiem, że to od serca się mówi,od siebie, ale może się czymś wspomóc
|
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
my mamy przygotowane na kartce co powiemy bo w tym stresie moglibysmy zapomniec pewnie i tak polowe powiemy z glowy ale w razie czego jest na co zerknac
![]() zazdroszcze tym co dalej podobaja sie suknie
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też coraz bardziej nerwowo się robi... Ale w sobote panienski
więc sie troche wyluzuje ![]() O pogode sie martwie, zeby tylko nie padalo, bo u mnie teraz te dni takie jakies na przemian pada i slonce swieci, patrze na te prognozy dlugoterminowe ale codziennie cos innego pokazuja. Zeby tylko wszystkie sierpniowe weekendy były sloneczne ![]() A przy podziekowaniach chcemy cos powiedziec (spomagajac sie kartka oczywiscie), ale nie wiem czy u mnie nie wyjdzie z tego jeden wielki placz. Chyba powiem orkiestrze zeby w razie czego sto lat zaczeli grac
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2010-07-29 o 08:39 |
|
|
|
#1706 |
|
Rozeznanie
|
basia567 ja zrobiłam już jakiś czas temu księgę gości
Wymyśliłam sobie, że wydzielę w niej jakieś miejsce na życzenia, a na kartkach które zostaną powklejam koperty z życzeniami, oraz wszystkie takie pierdoły związane z przygotowaniami np. mam tą karteczkę z wymiarami, przed szyciem sukni, jakieś projekty sukien ślubnych które wymyślałyśmy z moimi koleżankami i inne takie bzdety.Załącznik 3288194 Atila dzisiaj po południu pochwale się biżu, bo siostra zwineła mi wczoraj aparat ![]() Martusiaaa21 my podziękowania będziemy kierować bezpośrednio do rodziców, nie przez mikrofon, gorzej jeśli chodzi o prezenty dla nich, bo dalej nie zdecydowaliśmy z Tżtem co to będzie.
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna mamy tago samego dnia, u mnie narazie cisza przed burza....ale zaczyna sie powoli,
mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze, babcia kazala postawic mi butki na parapecie w ta sobote i tak tydzien czekac, ze zciagna ladna pogode przesad, ale w razie czzego postawie bo sie martwic zaczynam
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
_Justyna_kochana współczuję Ci - sama wszystko załatwiasz a jeszcze teściowie głowę zawracają!!!
ale napewno sobie poradzisz... jeszcze tylko troszkę...a sukienka będzie CACUSZKO głowa do góry!!!!![]() Qdlatek to ja chyba posłucham Twojej babci i wystawię wszystkie które mam... a zapytaj babci co zrobić żeby przywołać lekki wiaterek ![]() AntenkA86 fajny pomysł.. faktycznie na kartkach które zostaną można dokleić pamiątki
Edytowane przez basia567 Czas edycji: 2010-07-29 o 12:00 |
|
|
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny napewno nie jedną z was nteresuje pogoda:
UWAGA POGODA NA SIERPIEŃ ![]() Sierpień zacznie się bez rewelacji – od chłodu, przelotnego deszczu i burz. Podobnie niczym miniony weekend. W pierwszym tygodniu będziemy mieć na przemian słońce i przelotny deszcz, chmury i czyste niebo, a na termometrach od 18-20 stopni nad samym morzem do 22-24 stopni w głębi kraju. Ale może już w drugi weekend znowu zacznie się piękna pogoda! – Wyż znad zachodniej Europy zafunduje nam dużo słońca – prognozuje Grzegorz Gumiński (44 l.), synoptyk z Biura Prognoz Pro-GEM w Gdyni. – Powietrze stopniowo będzie się ocieplać i temperatura dojdzie do mniej więcej 28 stopni – dodaje. W drugiej połowie sierpnia z południa i południowego zachodu nadciągnie fala upału z temperaturami powyżej 30 stopni! Gorące powietrze zostanie nad Polską być może do końca miesiąca, ale słupki na termometrach zsuną się do poziomu 26-22 kresek, miejscami słońce przysłonią chmury, a na koniec sierpnia pojawią się burze. Edytowane przez aanka0308 Czas edycji: 2010-07-29 o 12:21 |
|
|
|
#1710 |
|
Przyczajenie
|
Serdecznie zapraszam przyszłe Panny Młode do skorzystania z moich usług w zakresie profesjonalnego wizażu i stylizacji fryzur.
W tym najważniejszym dniu w życiu każda z nas chce wyglądać pięknie i świeżo nie tylko na ślubie gdy łzy wzruszenia i szczęścia cisną się do oczu i spływają po policzkach, ale również przez całą weselną noc gdzie tańce nie mają końca. Profesjonalnie wykonany makijaż, utrwalony specjalnymi kosmetykami oraz trwała fryzura pozwoli Ci oddać się w pełni emocjom tego wyjątkowego dnia. Proponuję również wykonanie makijażu i fryzury osobom najbliższym Pannie Młodej, które w tym dniu również chcą wyglądać pięknie przez całą noc. Dojazd do klienta na terenie Warszawy i okolic GRATIS !!! Zapraszam do odwiedzenia mojej strony internetowej i zapoznania się z ofertą moich usług http://alicja_nowak.iportfolio.p l/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Menu jest bardzo roznorodne
\\

zamiast sie cieszyc to sie prawie poplakalam dzisiaj jeszcze taka pogoda ze az mi sie nie chce
, bardzo ładna księga gości.