Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 18:34   #4141
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Lindsley no ja np. jesli by to byl nawet tylko katarek,to bym nie chciala zebyscie do mnie przyjezdzali
Zadzwonie w pt po wizycie u lekarza do brata...

Cytat:
A bedziesz robila ta probe z odstawieniem nabialu,czy nie ?
Tak

Cytat:
"No i mam burdel w domu, siostra tz będzie w pn, za 1,5tyg chrzciny... Nie wyrabiam się z niczym... " - dla mnie to troche abstrakcyjne, a TZ od czego jest ?? Co piszesz to on ciagle albo u brata,albo u kolegi,albo gdzies tam...qwa zamiast tak latac,to niech sie wezmie za sprzatanie i na mopie polata !!
Już nie lata, brata nie ma od ok 3 tyg, kumpel wyjechał w pn, reszta na szczęście sie teraz nie odzywa Ale i tak nie ma go całymi dniami bo ma tak beznadziejne godziny pracy... Dzis wyszedl o 8 wroci o 20.30. Jutro ma wolne to ja mam juz pelno planow a pewnie wiekszosc wezmie w leb... Ma kilka zadan i oczywiscie na ostatnia chwile zostawi... ale ja tego nie tkne - pokoj jego siostry a w ktorym on ma swoj sprzet teraz i łazienka...
Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Lindsley co do ropieszczenia Michasia, to ja np. nie pozwalam go praktycznie nosić, szczególnie, że wiem, jak go dziadki mogą pod tym względem rozpieścić Jedynie jest podnoszony do odbicia i żeby się rozejrzał (co podłapał, bo go świat ciekawi )
No to co rozpiescilam... bo Michasia trzeba nosic, inaczej sie nie uspokoi

Spalismy sobie razem dobra godzinke...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:36   #4142
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza... Gardełko zaczerwienione
Dobrze, ze poszłaś do lekarza. Pewnie przez to gardełko jeszcze bardziej jest marudny

Cytat:
Lindsley co do ropieszczenia Michasia, to ja np. nie pozwalam go praktycznie nosić, szczególnie, że wiem, jak go dziadki mogą pod tym względem rozpieścić
dlatego my chcemy kupić łóżeczko bujane. Tzn nie takie tylko na płozach jak kołyska, ale takie gdzie można te płozy zablokować. Troche droższe przez to jest, ale myśle, że warto. No i tu nie ma za dużego wyboru, bo znalazłam tylko 2 firmy z czego jedna to ma ceny raczej mało zachęcające

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:50   #4143
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

przemyslalabym kwestir lozeczka na plozach bo nawet jesli gdzies pojedziecie to maluch bedzie przyzwyczajony wiec wszedzie bedziecie musieli miec opcje bujanki, a jak nie bedzie tego uczony nie bedzie potrzebne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:15   #4144
aldii
Zakorzenienie

Abz pamietam,ze kiedys ktoras z mamusiek I-II wrzucala link z allegro,gdzie mozna bylo kupic za grosze takie plozy i ponoc pasowaly do kazdego lozeczka.Pewnie ta opcja wyszla by taniej.
Ja np polecam do spania cos z bujaniem.Jak dziecko nie moze zasnac, boli brzuszek itp. to nie tzreba dzwigac i bujac na rekach,tylko siup do kolyski
Darusia nie wszystkie dzieci sa aniolkami i nawet jak nie nauczone lulania,to maja dni,ze tzreba je ukolysac do snu
Stary 2010-07-28, 21:32   #4145
lindsley
Zakorzenienie

Ale mam doła... Jeszcze mu coś na buźce wyskoczyło... Tyle się dziś napłakał. Biedaczek. Nie nadaję się na mamę. Ciągle coś nie tak robię. Do tego brak mi totalnie cierpliwości. Chyba dla siostrzeńców miałam więcej a chyba powinno być odwrotnie Darusia ma tak grzeczne dziecko że już nie mogę czytać na mamusiowym... Wgl doła mam jak czytam tamten wątek ostatnio Przerasta mnie ta rola...

Michaś
Stary 2010-07-28, 22:38   #4146
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

pewnie ze tak , moja np ma w dzien tak ze jak sie poloze z nia zlapie za obie lapki przytule glowe do niej to spi w niecale 5 minut.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

nic cie nie przerasta!
mala jest grzeczna a pamietasz ile sie naplakalam i ile ona sie nadarla jak miala kolki dzien i noc i nic nie pomagalo??
z buzia walcze caly czas, ma krostki , pozniej nie ma nic i znowu ma i to na boczkach najwiecej i na brzusiu tez i cholera wie od czego bo przeciez pokarmow nie wprowadzam.
Glowa do gory! najlepszy dowod na to ze nadajesz sie na SUPER MAMUSIE jest taki ze widac jak bardzo sie troszczysz o Miśka wiec nie adaj glupot bo ci tylek skopie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 23:02   #4147
zgadnij_MS
Zakorzenienie

lindsley

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 08:50   #4148
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Abz pamietam,ze kiedys ktoras z mamusiek I-II wrzucala link z allegro,gdzie mozna bylo kupic za grosze takie plozy i ponoc pasowaly do kazdego lozeczka.
Takie płozy z możliwością zablokowania i szufladą to koszt 270zł. Do tego łóżeczko np 230zł.....A to gotowe powinno wyjść niecałe 400zł.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
przemyslalabym kwestir lozeczka na plozach bo nawet jesli gdzies pojedziecie to maluch bedzie przyzwyczajony wiec wszedzie bedziecie musieli miec opcje bujanki, a jak nie bedzie tego uczony nie bedzie potrzebne.
Póki co nie myśle o żadnych wyjazdach i niewykluczone, ze np nie przyzwyczaimy jednak dziecka do bujania na rękach...czas pokaże.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ale mam doła...
Lindsley bo bycie mamą to nie jest łatwe zadanie, ale i tak uważam, ze bardzo dobrze sobie radzisz i masz czas na wizaż Masz po prostu gorsze dni, bo Michaś ma gorsze dni. Jesteś fajną mamą

Stary 2010-07-29, 10:06   #4149
aldii
Zakorzenienie

Abz te co,ktoras pokazywala link, na pewno kosztowaly mniej niz 100zl
Lindsley
Stary 2010-07-29, 10:38   #4150
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley nie mów tak jesteś naprawdę dobrą mamą bo tak jak napisała Darusiaa troszczysz się i martwisz o Michasia!
Moja córcia też nie chce długo sama leżeć, poleży pogada do lampy i już mnie woła. Ile razy siedzę na kompie i 10 tysięcy razy wstaję idę do Niej do pokoju, wkładam smoczka, wychodzę wracam na kompa, siadam, słyszę płacz no więc znów wstaję, idę.... czasem już przeklinam sobie pod nosem jak mam coś ważnego do zrobienia. Też mi brakuje cierpilowości.
Wieczorne usypianie? Jestem przerażona bo Mała częściej śpi z Nami niż w swoim łóżeczku Nie chcę tak! Ale co mam zrobić?? Póki co Ona tak potrzebuje tulenia - już nie tak kołysania jak poporostu przytulenia się. Czasem udaje mi się odłożyć Ją prosto do łóżeczka jak mi uśnie po karmieniu i dopiero o 1 w nocy na karmienie ląduje u Nas, ale czasem jak nie może usnąć to muszę się z Nią położyć w Naszym łóżku i przytulić. Boję się, że się przyzwyczai, ale z drugiej strony córka szwagierki 6 m-cy spała z Nimi w łóżku a potem poprostu przyszedł czas na wyprowadzkę do własnego łóżeczka! Także staram się być dobrej myśli...

Poza tym każde dzieciątko ma gorsze dni, niewiadomo co Mu przeszkadza jak tak nie może sam poleżeć? Może przytłaczają Go kolory na macie? A może gdzieś ubranko Go uwiera? A może też masz pieszczocha?

Zgadnij, owszem uważam na to co jem, ale nie jadam ryżu z marchewką Jem już praktycznie wszystko, uważając jedynie na ostre i wzdymające potrawy. Ale moim zdaniem karmiąc dziecku piersią normalne jest, że jak męczy się z gazami to winowajcy szukam w tym co zjadłam. Nie uważam tego za jakieś wyrzeczenia. Czasem pozwolę sobie nawet na colę, ostatnio na kebaba, bo jak zjem coś od czasu do czasu to też się nic Małej nie stanie.
Masz inną sytuację - Ty już z góry wiesz, że we wrześniu zakończysz karmienie piersią - moim szczytnym celem jest wykarmić jak najdłużej! I to jest dla mnie piorytet Dlatego szukanie winowajcy bólów brzuszkowych w moich posiłkach to NIC ważne, żeby jadła moje mleczko
Jak miałam teraz kryzys z mleczkiem już 2 razy wachałam się czy nie podać mieszanki żeby się najadła, ale serce mi pękało jak pomyślałam, że ma jeść coś sztucznego (nie chce tu urazić Mamuś które podają mieszanki swoim dzieciom!)
Dlatego Zgadnij - kwestia podejścia do karmienia

Darusiaaa szkoda że paczuszka nie dotarła Będę musiała się rozglądnąć za jakąś sukienką dla Małej
19 września chrzcimy
Ja już kreację zakupiłam. Teraz dla Małej.

Wczoraj mieliśmy pierwsze szczepienia Póki co - nie zapeszając - dobrze znosi. Ale podczas kłucia taaak płakała na szczęście była kłuta tylko na żółtaczkę i 5w1 więc zaoszczędziłam Jej i tak sporo kłuć!
Warzymy 4885g z czego się niezmiernie cieszę i już nikt mi nie zarzuci, że Mała się nie najada i mamy 59cm wg tego jak pielęgniarka zmierzyła, ale coś byle jak Ją zmierzyła, bo na wyjściu ze szpitala miała 58cm a teraz wyrasta Nam z r62 i chodzimy już w 68

A w domu póki co lepiej. Bez kłótni.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-07-29 o 10:40
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:43   #4151
zgadnij_MS
Zakorzenienie

kakusiu, tak ja wiem, że u mnie karmienie zakończy się we wrześniu. Gdyby nie rodzice i ich ciągłe gadki pewnie do tej pory karmiłabym piersią a nie ściągała (plus tego, że wiem ile zje )... Na szczęście jak na razie Maksio zaakceptował i moje mleczko i butle i MM w razie gdy zawsze mleczko jest, moge się wyrwać nie martwiąc się, że "jedzonko" zabrałam ze sobą
Mniejsza o to Każdy robi jak mu lepiej

Maksio guga do siebie na kanapie Szkoda tylko, że jeszcze nei umie rączek skoordynować, bo się bije

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 13:20   #4152
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Abz te co,ktoras pokazywala link, na pewno kosztowaly mniej niz 100zl
To pewnie chodzi o te pojedyncze, ja mówię o czymś takim:
http://allegro.pl/item1160053325_zestaw_mec hanizm_wars_do_lozeczek_b ajanex_hit.html

Stary 2010-07-29, 14:08   #4153
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Glowa do gory! najlepszy dowod na to ze nadajesz sie na SUPER MAMUSIE jest taki ze widac jak bardzo sie troszczysz o Miśka wiec nie adaj glupot bo ci tylek skopie
Cytat:
lindsley
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Lindsley bo bycie mamą to nie jest łatwe zadanie, ale i tak uważam, ze bardzo dobrze sobie radzisz i masz czas na wizaż Masz po prostu gorsze dni, bo Michaś ma gorsze dni. Jesteś fajną mamą
Cytat:
Lindsley
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lindsley nie mów tak jesteś naprawdę dobrą mamą bo tak jak napisała Darusiaa troszczysz się i martwisz o Michasia!
Dzięki dziewczyny

Kakusiu my wieczorem nie mamy takiego dużego problemu z usypianiem, w nocy to nawet odkładam go czasem nie śpiącego (o ile odkładam go od razu po karmieniu a nie 2h później bo zasnę, wtedy on już głodny i nie da się odłożyć).gorzej w dzień, spałby tylko przy cycu lub na ręku. Śpi tak czujnie ze nie da się go odłożyć. Dziś już się cieszyłam bo nie obudził się, wyszłam z pokoju i po 3 min słyszę łeeeeeeee...
Pieszczoch - może ale on nawet na ręku się potrafi rozpłakać...

Ja dalej mało jem. Z takich nowości to raz domowego gyrosa, kiełbaskę z grilla i schabowego. Zresztą nie mam kiedy gotować.

za szczepienia i wagę. Jeszcze trochę i Michasia przegoni. Może ja jednak nie mam mleczka

Michaś
Stary 2010-07-29, 15:30   #4154
Kakusia
Zakorzenienie

Masz masz mleczko! Czasem sobie nie wmawiaj, że nie masz, dobrze wiesz ile potrafi psychika!

To hmm, skoro potrafi rozpłakać się nawet na rękach to może szybko się nudzi otoczeniem? chce co chwile być gdzie indziej? TŻta sposób jak Mała się nudzi i marudzi nawet na rękach -oprowadza Ją po mieszkaniu tłumacząc po kolei gdzie jest cosię tam robi itp - działa
A ja przedwczoraj wkońcu wypróbowałam chustę - i jak narazie spełnia swoje zadanie - Malutkiej się tam spodobało bo uwielbia być w pionowej pozycji usnęła mi w 5min

Ale masz spokój w nocy skoro możesz dziecko ottak odłożyć... Będę tak próbować

Ja wczoraj na obiad zrobiłam kebaba domowego z pieczonymi ziemniaczkami Dziś napiłam się szklanki coli a na obiad pierogi ruskie (niestety kupne)

A ja dziś pierwszy raz od porodu byłam na targu na zakupach z Mamcią więc komfort był jak trzeba było się wepchać do tłumu Kupiłam sobie 2 biustonosze i pościel

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-07-29 o 15:32
Stary 2010-07-29, 15:46   #4155
lindsley
Zakorzenienie

A zapomnialabym... Zmienilam opony jestem troche ubozsza mam 3 krzywe felgi i zapasowka nie pasuje bo jest rozm mniejszy

I byłam u fryzjera, trochę się tylko podcięłam a nastawiałam się nawet na jakąś krótszą fryzurkę... Ech,, mam 2/3 włosów mniej niz 2 tyg temu (tak mi wypadają)

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Kakusia ale i tak się nie wysypiam. Dziś chodzę jak po całonocnej imprezie. Zazdroszczę zakupów. My może pojedziemy jutro, bo Tz kończy wcześniej. O ile wgl będziemy się na te chrzciny wybierali. Ja nie mam kompletnie w co się ubrać, o stanikach nie wspomnę Niby w ciuchy wchodzę sprzed ciąży ale wszystko takie jakieś jest...

Michaś zasnął jakiś czas temu... Może uda mi się coś jeszcze zrobić chociaż może się prześpię Łeb mi pęka... O chyba już się budzi

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-07-29 o 15:42
Stary 2010-07-29, 15:59   #4156
aldii
Zakorzenienie

Abz wow ale cena :O
Lindsley moze wlasnie chusta by pomogla ?
A jak Michas sie czuje? Lekarstwa pomagaja ?
Przeszlas na diete bezmleczna ?
Stary 2010-07-29, 16:04   #4157
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley zapomniałam dodać że np moją córcię przeglądanie w lustrze bardzo ciekawi i to na dłużej - może też spróbuj z Michasiem?

ojj kiedy ja ostatnio byłam u fryzjera??? Ale planuje teraz zadbać o włosy i na wrzesień trwałą zrobić!

Nasza Córunia

Stary 2010-07-29, 21:05   #4158
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley moze wlasnie chusta by pomogla ?
A jak Michas sie czuje? Lekarstwa pomagaja ?
Przeszlas na diete bezmleczna ?
Chyba pomagają ale on nie mial jakis wielkich objawow ot kaszlnal kilka razy... dzis tez mu sie zdarzylo ale chyba raz czy dwa i kichnal. Wydaje mi sie ze bedzie ok.
Przeszlam co mnie bardzo boli bo ja w zasadzie same mleczne rzeczy jadam, teraz kanapki z dzemem
Myslalam o chuscie, nawet zaczelam licytowac na all petelkowa uzywana... Moze poszukam KK u mnie bo podobno mozna wypozyczyc
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lindsley zapomniałam dodać że np moją córcię przeglądanie w lustrze bardzo ciekawi i to na dłużej - może też spróbuj z Michasiem?

ojj kiedy ja ostatnio byłam u fryzjera??? Ale planuje teraz zadbać o włosy i na wrzesień trwałą zrobić!
Czasem sie przegladamy w lustrze ale na dlugo nie pomaga...

Fryzjer byl mi na prawde potrzebny, super zadowolona nie jestem ale jest ok. No i sie wyrwalam na 2h z domu, bylo mi to potrzebne bo po powrocie mialam ochote Michasia wycalowac i wysciskac... Oczywiscie tatus musial nosic i butle z moim mleczkiem podac...

Jutro jedziemy do moich rodzicow. Po drodze zakupy ciuchowe dla mnie i Michasia i spowiedz (nie bylismy oj bardzo dawno) Musze w nocy mleczko odciagnac bo inaczej bedzie trzeba cyca wyciagac i w aucie karmic...

Tz pomaga, dzis posprzatal siostry pokoj, nie bylam nawet zobaczyc, jak posprzatal tak bedzie miala. Tylko w ndz trzeba poodkurzac jeszcze i lazienke sprzatnac. Ja dzis jeszcze troche duzy pokoj ogarne. I musze spakowac siebie i Michasia. Rano jedziemy do lekarza i nie wiem czy sie sama z wszystkim wyrobie bo tz w pracy a ja musze juz o 13 byc spakowana w aucie i wyjechac... Takze nie wiem czy zajrzę jeszcze. Życzę już miłego weekendu ja będę w sob wieczorem lub w ndz rano.

Michaś
Stary 2010-07-29, 21:07   #4159
aldii
Zakorzenienie

Lindsley wam tez udanego weekendu
Stary 2010-07-30, 00:51   #4160
lindsley
Zakorzenienie

Michas jadl przed 21, zaczelam odciagac o 0.10 i z obu piersi udalo mi sie moim badziewnym laktatorem ściagnac 120ml to duzo czy malo? Dodam ze wczesniej o tych samych porach nie udalo mi sie az tak tyle, moze kilkudniowym odciaganiem troche rozbujalam piersi a moze to zasluga herbatki na laktacje Musialam zrobic zapasik na jutro w razie by mnie ksiadz w konfesjinale za dlugo potrzymal
Zmykam spac, chlopaki juz dawno chrapia... a Michas nawet kocyka jeszcze nie skopal Dobrej nocki

Michaś
Stary 2010-07-30, 08:21   #4161
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley no to i ja życzę Ci szczęśliwej drogi do rodziców dużo wypoczynku i wracaj z uśmiechem na twarzy!

Ja mam właśnie chustę elastyczną Pentelke i naprawdę jest porządna długa i sprawdza się Za nową z przesyłką dałam coś ok 50zł.

I Ty chodź spać razem ze swoimi chłopakami a nie tak późno Ja się nie dziwię teraz, że Ty potem chodzisz jak zombi niewyspana! Kochana, ja jak nie usnę razem z córcią o 20-21 to razem z TŻtem chodzimy spać o 22 (od czasu do czasu głównie w weekend posiedzimy do 23). W nocy jedna pobudka (coś ok 0:30-1:00) druga ok 4:00 i o 6:00 pobudka bo TŻ idzie do pracy a Malutka wtedy wyspana chce pogadać. A i tak chodzę często niewyspana! Więc jak Ty potrafisz siedzieć do północy????

A śpiworka nie masz? Wtedy nie musiałabyś czuwać czy Michaś się odkopał czy nie
Jak Dominiczka śpi z Nami to przykrywam Ją swoją kołdrą i wtedy czuję jak się wykopuje, a jak śpi w swoim łóżeczku to niczym nie przykrywam co najwyżej na bodziaki ubieram Jej śpiochy żeby nie miała gołych nóżek i tyle.

Rozumiem doskonale że nawet wyjście w samej nazwie "fryzjer" już poprawia nastrój, bo to babskie wyjście i do tego sama byłaś więc troszkę odetchnęłaś Też tak chcę chociaż 1h

A ja jestem zadowolona po zakupach TŻ oprócz kreacji na chrzciny, kupił mi spodnie eleganckie, córci w nagrodę za szczepienia kupiliśmy półśpiochy (bo mam więcej bodziaków niż śpiochów), poza tym w sobotę są do odbioru zabawki, które Małej kupiliśmy (łuk z zabawkami, karuzelka itp), wczoraj zamówiłam łóżeczko turystyczne i dodatkowo leżaczek FP, który sponsorują moi rodzice i mój brat
I do następnej wypłaty mam nie szaleć za to już pochwaliłam się TŻtowi co sobie kupię za m-c

No i kiepska wiadomość - wczoraj przebiłam oponę w Hebarciku

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-07-30 o 08:24
Stary 2010-07-30, 09:19   #4162
lindsley
Zakorzenienie

Dzięki

Wczoraj trochę posiedziałam bo chciałam jak najmniej rzeczy do zrobienia na dziś zostawić... No i jak najwięcej mleczka ściągnąć a to musiałam trochę odczekać od karmienia. A pobudka była o 2.30, o 4.30 Michas wylądował w łóżeczku, pobudka o 5.30, 7.30, 8.30. Znów je, ubieramy się i do lekarza Obym już mu nie musiała lekarstw dawać bo to meczarnia dlla nas obojga
Spiworek mam, niby cienki ale Michas sie w nim od razu poci. Ostatnio spi w body na dlugi rekaw i spiochach, przykrywam kocykiem. Dr mowila ze ma miec ciepelko w nozki.

Pochwal się zakupami Co chcesz kupic za miesiac?
Ja tez nie moge szalec... Chcemy gaz do fiata założyć, kupic pare czesci, chrzciny, wyjazd nad morze i po kasie (nawet tej ktora dopiero wplynie za tydzien A ja dostane juz tylko 2 macierzynskie

I co teraz z kołem?

120 ml wieczorem to duzo z obu piersi

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-07-30 o 10:02
Stary 2010-07-30, 10:07   #4163
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley więc jak ma mieć ciepło w nóżki to ubierać cieplejsze śpiochy/półśpiochy (np frotkowe, albo welurkowe) albo na zwykłe śpiochy nałóż skarpetki

Jak zakupy przyjdą do domu to cyknę fotkę i się pochwalę Kreacją to na zdjęciach z chrzcin we wrześniu A za m-c 2 sweterki sobie kupuję

Mój tata dziś przyjdzie i zaniesie mi to koło do wulkanizatora - mam nadzieję, że szybko naprawią bo chcemy na spacerek

I co po macierzyńskim? Myślisz coś już czy posiedzisz z Michasiem jeszcze? Mnie będzie wpływać do początku listopada... W planach mam szukanie pracy jak Dominisia skończy rok i pójdzie do żłobka. Ale jak w żłobku nie będzie miejsca to obawiam się, że będę musiała poczekać nastepny rok i posłać do przedszkola.
No i najgorsze jest to, że ze względu na Małą muszę znaleźć pracę w moim mieście, a to bez znajomości może być cholernie trudne

Co do mleczka - moim zdaniem jest go na tyle, żeby Michaś pojadł Mi córcia je właśnie tak 110-120ml, więc Michaś poje

Nasza Córunia

Stary 2010-07-30, 12:43   #4164
lindsley
Zakorzenienie

Oczywiście ubieranie i wyjscie z domu U lekarza spał, jak wychodzilismy znow W aucie usnal to zanioslam go do domu i probowalam wozek upchnac do bagaznika i co - sie nie zmiesci A tz ze bagaznik duzy i da rade, od razu, mowilam ze nie wejdzie, w starym aucie byl luzik

Dobra wiadomosc z Michalkiem lepiej juz nie musze ibufenu dawac on pewnie tez sie cieszy bo az sie nim krztusil tak mu nie smakowal... Mam 2h zeby spakowac Michalka i upchnac torby Małego i siebie w aucie i jechac. A teraz oczywiscie je

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Acha i jeszcze p dr mówiła że słychać lekkie szmery na serduszku ale to tylko do obserwacji. Do 2 lat powinno zniknąć. Dziś mogła dokładniej go osłuchać bo spał, przeważnie krzyczy

Torby spakowane a okazało się, że zrobiło się ciepło a cienkie spodnie w torbie Musze wymyślić co mu ubrać
A dzisiejsze zakupy dla Michasia sponsoruje babcia. Mamy mu kupić coś ładnego

Michaś
Stary 2010-07-30, 17:35   #4165
aldii
Zakorzenienie

Lindsley fajnie,ze Michas juz nie musi dostawac lekow
Ja bym zakaldala na spiochy skarpetki,wtedy na pewno bedzie mial cieplo w nozki
Co do mleczka,to zalezy ile Michas je.Kakusi Dominiczka najada sie 120ml, mojej Lu by to nie wystarczylo,ona jadla duzo wiecej (nawet czasami wiecej niz teraz )
Stary 2010-07-30, 21:13   #4166
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
dlatego my chcemy kupić łóżeczko bujane. Tzn nie takie tylko na płozach jak kołyska, ale takie gdzie można te płozy zablokować. Troche droższe przez to jest, ale myśle, że warto. No i tu nie ma za dużego wyboru, bo znalazłam tylko 2 firmy z czego jedna to ma ceny raczej mało zachęcające
ja mam radka II z kołyską i szufladą i u nas się super sprawdziło- nieraz nam "życie"ratowało . Ja polecam. (ma jedynie wadę wyglądu szuflady-mianowicie szuflada jest nisko i jest dziura kjakby-widać co w szufladzie. Ja znalzłam na to sposób-jak chcesz to ci napisze)

I jesli chodzi o moje dziecko, to nieprawda jest to co piszą/mówią ludzie z kołysek niekorzystający:
- moje dziecko nie budzi się jak się przestanie kołysać
-jest w stanie zasnąc bez bujania i gdzieś indziej też

A z bujaniem zasypia znacznie szybciej (bo generalnie moje dziecko jest z tych trudno usypialnych )

Cytat:
Ja np polecam do spania cos z bujaniem.Jak dziecko nie moze zasnac, boli brzuszek itp. to nie tzreba dzwigac i bujac na rekach,tylko siup do kolyski
Darusia nie wszystkie dzieci sa aniolkami i nawet jak nie nauczone lulania,to maja dni,ze tzreba je ukolysac do snu
dokładnie, a lepiej w kołysce niz na rękach. jak dziecko nie będzie chciało spac to jakoś sobie radzić trzeba

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 21:40   #4167
aldii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
I jesli chodzi o moje dziecko, to nieprawda jest to co piszą/mówią ludzie z kołysek niekorzystający:
- moje dziecko nie budzi się jak się przestanie kołysać
-jest w stanie zasnąc bez bujania i gdzieś indziej też

u nas dokladnie tak samo.Lu najczescie zasypia sama,ale sa dni,ze trzeba ja pobujac (np. jak miala atak alergii,albo jak jest mocno przemeczona...)
Stary 2010-07-30, 22:20   #4168
olayya
Raczkowanie

Dobry wieczór dziewczyny

Nie odzywam sie ale podczytuje

Ostatnio troche cięższe dni. POdejżewam skaze białkową u małego albo jakieś uczulenie. Zaczeło sięod krostek na policzkach. Myśleliśmy że to potówki bo takie upały były ale upały przeszły a krostki zostały. Teraz ma już na karku, glówce, ramiączkach i na brzuszku troche Jak spojrzałam na listę co musze wyeliminować z diety to stwierdzam że nie mam co zjeść. Boje się że jak zacznę się diety trzymać to już całkiem mi mleka ubędzie.

No i musze małego dokarmiać bo nie może się najeść zwłaszcza wieczorami i tylko się złości bo z cyca nie leci.

Wnuczka ciotki tż miała skazę i dopuki nie zmienili mleka to dziecko było ciągle podrażnione i płaczące. A teraz spokój podobno. I tu mi się troche nie zgadza bo Wiktorek w sumie jest grzeczny jak jest najedzony.

Lindsley ty może faktyczne spróbój diete też wprowadzić. wklejam artykuł o karmieniu dzieci ze skazą http://www.erodzina.com/index.php?id=33,1205,0,0,1,0

Mamy też problem z oczkiem. Ropieje mu już od tygodnia. Przemywam solą ale jakoś nie widzę poprawy. Może coś poradzicie? Którejś dzidzi też ropiało oczko?

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 23:34   #4169
aldii
Zakorzenienie

Olayya sprobujcie przemywac rumiankiem.A jak nie przejdzie to do pediatry musicie isc,albo do okulisty
Stary 2010-07-31, 21:32   #4170
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Olayya sprobujcie przemywac rumiankiem.A jak nie przejdzie to do pediatry musicie isc,albo do okulisty
Aldii własnie zaczęliśmy kuracje rumiankową. Zobaczymy czy pomoże.
A mały dziś był cały dzień na Nan Ha1 bo rodzice się wyrwali na dłuższe zakupy. Wiktorek był bardzo spokojny. Najadł się i spał i tak w kółko. 120 butle obalił. I jak się miał najadać jak ja dziś po dniu całym odciągnęłam z 2 piersi 140 ml a przecież jak mi nieraz wisiał całymi dniami na piersi to się tyle naprodukować nie zdołało.

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości