|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Zebcia wydaje mi sie,ze nie tedy droga,ze sobie pojdziesz a on niech gra.Bo takim sposbem to go nigdy nie zmienisz.A dlaczego nie sprobujesz drastycznie ? schowac kompa jak pojedzie do pracy i tyle.Albo nawet wyniesc go do sasiadow/znajomych/rodziny....jak sie nie da po dobroci,to tzreba na ostro...ja bym tak zrobila
Patinka mozesz mu dawac gesty kleik lyzeczka ![]() Youyou jezeli nie bedzie ci przeszkadzac nocne karmienie to mysle,ze to fajny schemat ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Zebcia Piotrus sie nic nie zmienil(poza tym,ze urosl ),minke ma dalej taka sama
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
Aldii nocne karmienie mi nie przeszkadza bo po pierwszej pobudce biorę Filipa do nas do łóżka i śpi już z nami a cyc jest na śpiocha Schemat wydaje mi się ok, mama albo TŻ będzie karmić Filipa 2 razy podczas mojej nieobecności
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii wiem
Ale od porodu pielęgniarki się zachwycały jego minami więc wiedziałam, że sobie nie wmawiam, że ten typ tak ma ![]() Aldii schowanie sprzętu itd. też nie dla nas... wtedy to pokarze mi na co go stać- pójdzie i weźmie sobie jakiegoś wypasionego drogiego kompa lub lapka. To do niego musi dotrzeć problem i sam musi zgdzić się na jakieś warunki...ograniczenia. |
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou- jak podawałaś ten gluten?
Z tego co pamiętam też miałaś kaszkę mleczną-manna z Nestle, wczoraj ją kupiłam i nie wiem co i jak?
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mam nadzieję, że przybierze, ale mam nadzieję, że nie za dużo tym razem...
Ona by węcej przybierała gdyby nie to ulewanie...
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
witam
poszłam dziś na bazar po mięso i warzywa na zupke a tam nigdzie miesa bo poniedziałek!!!więc bedzie sama zupka warzywna dziewczyny z tymi autkami to jest tak,że rzeczywiście kupione pl salonowe np od pierwszego właściciela są chyba pewniejsze,maja ksiazki serwisowe itp.sprowadzane auta 3/4 maja cofany licznik.pracujemy w tej branży więc cos tam wiem,jesli sie chce sprawdzic auto najlepiej jechac do serwisu i zapłacic ok 300zł i sprawdza albo porzyczyc czujnik lakieru.
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Dodawałam ją do obiadku, najpierw jedną łyżkę, potem 2-3, zalewałam wodą aby otrzymać taką "kaszkową" konsystencję i mieszałam z obiadkiem w miseczce
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
kamyk masz racje,tzn my np nigdy nie propnujemy jakiegos konkretnego miejsca serwisu ale to musi byc np serwis renault jesli kupujemy takie auto,a np w moim 110tys miescie jest tylko jeden taki punkt wiec wybór mały
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sory ale ty jestes zona doroslego faceta,czy dziecka ![]() on znajac wasza sytuacje poszedl by i po zlosci kupil wypasiony komputer ? Ja bym go w tym momencie spakowala w karton po kompie i wystawila za drzwi...Szkoda,ze nie masz na tyle sily,zeby sie twrdo postawic takiemu gnojowi (bo inaczej nie mozna nazwac chlopa,ktory przed zone i dziecko przedklada kompa...) ![]() ![]() ![]() ![]() Ale sie zjezylam wrrrr
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
filka no własnie o to mi cały czas chodzi, nie mam zaufania do sprowadzanych aut i tyle, zaden niemiec, belg, francuz nie sprzedaje aut po niskiej cenie ot tak bo mu sie znudziły (no moze Ci co maja za duzo w
a z tymi "kontrolami jakości" macie racje ![]() no nic może uda się na cos trafic ![]() Patinka ja daje Tomkowi tylko kleik ale kaszki tez lubi obiadki je te po 4 i mięsne po 5 (królik, kurczak) co do konsystencji jedzenia to Tomek nie lubi ani Hippa (masakra) ani Bobovity, najlepiej idzie mu Gerber bo sa calkowicie papkowate będę mieszac tak jak Zebra zeby było srednio grudkowate na pocztaek bo przy bardziej zbitym jedzeniu ma odruch wymiotny.co to ja jeszcze chciałam ![]() edit: dziewczyny Zebra przeciez najlepiej zna swojego męża i swoją sytuacje, czasem nie da sie tak poprostu spakowac i "nara" aldii ja tez nie mogłabym tak zrobic poprostu wiem jaki mój maz ma charakter i jaki ja mam i skonczyło by sie to dla nas bardzo źle, choc wcale żadne z nas tego by nie chciało ale każde uniosłoby sie honorem sytuacja wcale nie jest łatwa bo pewnie małz oprócz słabości do gier ma tez cechy pozytywne
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-02 o 13:27 |
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie...ŻYCIE TO NIE ZABAWA...w szczególności teraz jak macie dziecko obawiam się tylko,że Zebcia nie ma siły z tym walczyć m.in. przez sytuację materialną- w końcu teraz to Tż ich utrzymuje-więc pewnie łatwo powiedzieć, ale trudno tak po prostu wyrzucić GNOJA ZA DRZWI... a myślicie czemu niektóre kobiety żyją z pijakami, chamami itd.? bo są dzieci, siedzą w domu i trudno tak z dnia na dzień wyrzucić chłopa i żyć z powietrza....tym bardziej jak dziecko jeszcze nie chodzi do szkoły, tylko siedzi w domu.... ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Emi od ok. tygodnia kaszle-na początku tylko po mleku raz kaszlnął...a teraz coraz częściej:/ nie ma innych objawów choroby-więc co to może być?
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się wnerwiłam...
Przez ten Tour De Pologne nie mam jak wrócić jutro z pracy... Mogę tylko okrężną drogą dojechać do autostrady, ale tam normalnie jest mega korek, a co dopiero jak połowa ulic w Katowicach będzie zamknięta... Nie powiem Paulinie, że jedzenia nie może dostać, bo mama nie ma jak dojechać... Musze kierownikowi powiedzieć, że wychodzę o 15 zanim mi Ceglaną i W.Stwosza zamkną... Cytat:
Paulina zdecydowanie udaje... Szczególnie jak chce zwrócić naszą uwagę...
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Kancia doskonale ujęła to o czym myślę. Jakbym już wogóle nie wierzyła, że jeszcze się coś zmeini czy otzrąśnie się napewno bym chciała się rozstać... Ale jednak biore pod uwagę fakt, że nawet roku nie ma jak ejsteśmy małżeństwem... A zrobiłby tak, bo moją chęć pomocy nam odebrałby jako atak na niego i by było- Ty mi pokazałaś ja pokarzę Tobie... Dlatego uważam, że reobieniem na złość nic nie wskuram, bo i on uniesie sie honorem i będzie pokazywał... To tak jak z karzdym uzależnieniem- chory musi dostrzec problem i sam chcieć z nim walczyć... wylewaniem alkoholu alkoholikowi się nie pomaga, bo idzie i kupuje kolejną flaszkę... Sytuacja jest bardzo skomplikwoana i jestem w tym sama. Wsparcia u rodziców nawet nie mam. Budują w końcu swoje szczęścia.
No i dobre cechy jednak posiada... owszem niestety gra, pyskuje mi czasem...ale dla dziecka jest dobrym ojcem... I to najbardziej mnie skłania przy tym żeby jeszcze próbować przemówić mu do rozumu. Ma urlop teraz więc jest duo czasu na suszenie mu tak głłowy żeby coś dotarło... Oby! No i to, że nie mam pracy ani rzadnych innych dochodów poza Tż-towymi nie pozwala mi nawet go nastraszyć odejściem żeby zobaczyć zmiany... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-02 o 13:53 |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
też to biorę pod uwagę..ale on nawet to robi jak nie patrzy na mnie....czyli np. lezy na brzuszku, patrzy gdzies tam i robi "kach,kach" sucho...
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia mam do Ciebie pytanie odnośnie diety
![]() Teraz jestem na uderzeniówce 3. dzień, jutro mam zacząć II fazę. I teraz mam pytanie od czego mam zacząć tą fazę? Od P czy PW? Bo na wątku dot. DD laska napisała, że powinno się zacząć od PW, bo zaczynając od P spowolni się metabolizm. A Ty jak robiłaś?
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu gadu gadu a moja bestia weszła praktycznie całkiem na leżaczek żeby dorwać pampersa
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
azzis zabiłas mi ćwieka
ja robiłam P+W bo logicznie rzecz biorąc jak zrobisz znów same Proteiny to bedziesz miec 6 dni protein a nie 3 tak jak chciałas. Tak mi sie wydaje ![]() a ja nie mogę wrocic do tej diety niestety okazało się, ze mam spore problemy zdrowotne i dieta jest niewskazana chyba musze pokukac na Montigniaca chociaz on u mnie nie powoduje spaku wagi zdołowałam się bo znów z ta wagą mam pod gorkę |
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia dzięki
To jutro zaczynam P+W (w końcu!)Ja będę leciała trybem 1/1, bo 3/3 (nie mówiąc już o 5/5) to dla mnie masakra ![]() Ciekawa jestem rezultatów
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma któraś z was ta zabawkę?
http://e-zabawkowo.pl/index.php?prod...ct&prod_id=411 tak mnie rozbawiła w sklepie
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
pantee, malinka, kancia, aldii, kocurazab, blonde_hair, youyou
malinka tak przejezdzamy przez Cieszyn Baardzo chetnie, tylko niestety w niedziele nie bedziemy miec jak, bo chyba jeszcze wpadniemy do mojej chrzestnej do Jastrzebia Zdroju z zaproszeniem. Ale jak nastepnym razem bedziemy miec czas to chetnie wpadlibysmy na kawke Zdrowka dla Mi.blonde_hair ![]() ![]() filka wspolczuje przejsc addicted trzymam kciuki za powrot do pracy bardotka karpatka!!!Mmmmmm.....ale ja danweo nie jadlam.... A mnie cos dzis tak glowa nap.... ze juz nie moge!!!!! I gardlo!!! Czuje sie jakby mnie cos zbieralo... A Szymek taki piskun dzis, tylko piszczy i piszczy... Pewnie przez zeborki....Mialam sie polozyc jak spal, a wlasnie sie obudzil
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii, Malinka, Zebra, Kamyk
Zebra to widze masz wiekszy problem...wiesz ja kilka razy kiedys jak sie wkurzylam strasznie to mu komp. wyłaczałam w trakcie gry, groziłam, ze kable poprzecinam itp. Na grozbach sie skonczylo, ale naprawde wiem, ze to jest chore...przeciez to niszczy rodzine, miłosc, szczescie Ale mam nadzieje, ze uda Wam sie dosjc do porozumienia Patinka ja daje kaszke na 2 sniadanko ok10.00-10.30 a na noc kleik (ale tylko 2 miarki)Jakimi butelkami karmisz?Bo jak 5 łyzek kleiku to chyba juz smoczek do kaszki,co? Youyou schemat dobry ![]() Madziulka Azzis powodzenia na dukanie
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
karmię z LOVI-najczęściej daję smoczkiem do kaszki kleik...ale ostatnio się coś wścieka i nie zje dopóki nie zmienie mu na zwykły smoczek 2 :/
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde czas pokarze. Włąsnie był z zakupami i nie ściagając z uszu słuchawek wypachnił się i znowu wyszedł.
Dla mnie lepiej, bo nie mam ochoty z nim dyskutować ani się wkurzać bardziej. Patinka... może ten do kaszek za duży Jak Piotruś nie dawał ardy z dużym do kaszek ale z 3 nawet z amało leciało to ja sobie powiększyłam sama dziurkę i taki przejściowy smoczek miał.
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
blonde nie dziękuję
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia cechy pozytywne,cechami pozytywnymi,ale jest jakas hierchia waznosci.Kazdy ma inny charakter i ja z pewnoscia bym czegos takie nie tolerowala.Jak by mi chlop poszedl po zlosci kupic sobie cos drogiego( wiedzac,ze nie mamy kasy),no to to swiadczy tylko o nim.Zdecydownie nie dorosl do bycia mezem,a juz tym bardziej ojcem.Takie jest moje zdanie
A co sie dzieje z twoim zdrowkiem ? Patinka siedza,bo mysla,ze same sobie nie poradza.Do tego czesto dochodzi sytuacja " bo slub to swietosc", "nie odejde bo przysiegalam" itp. (znam takie przypadki z pracy).Jak slysze cos takiego,to mi sie noz w kieszeni otwiera.... Moze Emi krztusi sie nadmiarem sliny Zebcia co do uzaleznien to temat rzeka i powiem ci,ze wlasnie zeby uzalezniony sie otrzasnal najczesciej skutkuja tylko drastyczne metody Bardotka nie znam tej zabawki Moje dziecko od 1,5 h ma wscieklizne |
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

),minke ma dalej taka sama

niestety okazało się, ze mam spore problemy zdrowotne i dieta jest niewskazana 

Jak Piotruś nie dawał ardy z dużym do kaszek ale z 3 nawet z amało leciało to ja sobie powiększyłam sama dziurkę i taki przejściowy smoczek miał.