|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Kakusia u mnie tez tak sie krzywił i nie chciał pić i miedzy innymi dlatego teraz mu mleczko odciagam i podaje z butelki. Choć u mnoie to raczej podejrzewam że się rozleniwił bo kilka razy jak mnie tak bardzo sutki bolały dałam mu z butelki.
Aldii on ma tego bardzo duzo. najbardziej na skórze główki i pleców, takie małe czerwone krostki szczególnie widoczne jak jest ciepło lub płacze. Niektóre mają na końcach białe "kulki" ale nic mu z tych krostek nie cieknie. Jak długo twoja Lu miała trądzik? Smarowałaś czymś? |
|
|
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
Kochane moje, czy takie lekkie pobolewania podbrzusza są normalne na początku? Takie okresowe jakby tylko dużo łagodniejsze, ale jednak dość częste-3,4 razy na dzień...
Wiem, wiem, może panikuję
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku jeszcze parę tygodni będą Ci towarzyszyć. Bierz sobie nospę jak Cię mocniej boli
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Olayya z 2 tyg.,ale tylko na policzkach.Tego sie nie smaruje,wystarczy przemywac ciepla woda.Kiedys tu wrzucalam taki art. odnosnie zmian na skorze dziecka w poczatkowym okresie zycia i co one oznaczaja.Jak go znajde to wrzuce jeszcze raz
Jasiulku tak jak pisala Tity - to normalne,bo macica sie powieksza.Odpoczywaj,lez na lewym boczku i lyknij nospe jak mocno boli |
|
|
|
#4205 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ten jaśniutko brązowy śluz utrzymuje się cały czas, mam zapisany Duphaston. I mam pytanie do tych, które plamiły i przyjmowały leki: długo to może się utrzymywać? Za każdym razem jak go widzę, to zastanawiam się, jak to się dalej potoczy...
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Jej dziewczyny jaka tu cisza... Myslalam ze bede nadrabiac i nadrabiac a tu raptem kilka postow. My juz po chrzcinach, zamieszanie ogromne, tyle ludzi tu jeszcze nie bylo.... Najlepsze to to ze ksiadz zapomnial ze chrzest ma udzielac
Nie wiem czy bede miala czas jutro zajrzec a we wt rano jedziemy nad morze Jak dam rade to napisze jak to dzis byloBuziaki Jasiulku nie zamartwiaj sie tak, wszystko bedzie dobrze
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
o to superowo, że nad morze jedziecie: musisz potem zdac relacje
A gdzie nad morze?Jak to ksiądz zapomniał o chrzcinach>?? nieźle:P A w ogóle zadowolona jesteś z uroczystości?Jak Michaś to wszystko zniósł? Tż ci pomaga i ogólnie grzeczny jest?:P Buziaczki pozdrawiaczki ![]()
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
lindsley miło się robi jak piszesz, ze u was dobrze, że Michaś grzeczny, że siostra tż pomaga, ze sie poprzytulaliście
Super!Cytat:
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek ja plamiłam ze względu na krwiaka, brałam duphaston. U mnie dosyć długo się utrzymywały te plamienia. W sumie u mnie śluz nigdy nie był taki całkiem biały
ale ginka kazała się nie martwić ![]() muszę was trochę nadrobić, bo was trochę zaniedbałam, wybaczcie
|
|
|
|
#4212 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
nonono kolejne porody się szykują
Jeszcze troszkę i wątkowa lista dzieciaczków się wydłuży ![]() Lindsley, niezłego macie księdza ![]() Udanego odpoczynku, tylko szkoda, że tak króko. Tity, jasiulko to Wy jesteście w jednym wątku Jedna marcówka, druga kwietniówka Ciekawe która mamuśka się na maj załapie
|||||||||||||||||||||
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij nie jestem pewna czy ja nawet lutówka nie będę
Coś czuję, że mężowi na urodziny urodzę
|
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Ale by mąż miał fajną imprezkę, Tity
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wizyta, ciekawe czy już ostatnia Moja mała jest uparta i siedzi sobie na tyłku zamiast na nietoperka, gin mówiła, że małe szanse żeby się obróciła bo u mnie miejsca już mało i szykuje mi się cesarka ( no chyba że jutro okaże się że mała jednak woli na nietoperka ) jak ja już bym chciała mieć ją przy sobie i za sobą cały ten szpital ![]() Dziewczyny ile brałyscie pieluch tetrowych do szpitala? Ollayya, aldii jak długo wam się goiła rana po CC? psiakłyście octeniseptem? jak się kąpac z opatrunkiem ![]() Lind dawaj fotki z chrzcin ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- już dojrzałam w albumie, ślicznie
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pieluch biorę chyba 5... jak będzie za mało, to mąż dowiezie.
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun hmmm nie pamietam ile bralam tetrowek,ze 2 chyba...
Rana goila sie szybciutko.Niczym nie smarowalam,nie psikalam.Pilnowalam tylko zeby jej nie moczyc.Opatrunek zdjeli mi jak wychodzilam ze szpitala i pozniej juz nie mialam niczym owiniete.W domu nadal uzywalam tych majtek wielorazowych hartmanna (zeby rana swobodnie oddychala) i tyle.Mialam takie techniki kapieli,ze Oj cos mi sie wydaje,ze skoro ma byc cc,to za tydzien bedziesz miala malenstwo przy sobie 37 ci leci,czy masz skonczony ?
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Ja juz znow w domku Domator nam maly rosnie Do tego na plazy(wczoraj) bylismy z tego wszystkiego moze godzinke. Chlodno bylo to i tak sie nie kapalismy ale ja bym troche posiedziala na piasku ale reszta wolala chodzic miedzy budkami... Wieczorem grill u kuzyna narzeczonego siostry Tz Misiu plakal i polowe wizyty przesiedzialam z nim sama i karmilam cyckiem a drugie siedzielismy z ta rodzinka a oni strasznie glosni (czy Kaszubi tak mają ja tez sie urodzilam na Kaszubach ) Misiu przerazony a ja nie bardzo moglam cos zrobic poza sugerowaniem powrotu... Dzis bylismy na kawie u tego kuzyna a potem w Gdańsku i tu zupełnie nie wiem po co wozek z auta wyciagalismy - 5min Michas wylezal. Pochodzilismy po starowce, pojedlismy i w droge do domu. Na szczescie droge w jedna i druga strone Michas przespal prawie w calosci. Zmeczona jestem strasznie bo jeszcze nie odespalam przygotowan do chrzcin. Czekam az pralka skonczy pranie, powiesze i uciekam spac Gabisun to juz tuż tuż. Jeszcze Lenka i Pomidorka tez niedlugo. Oj będzie wysyp dzieciątek
|
#4221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A gojenie rany to chyba indywidualna sprawa. JA mam ją ciągle jeszcze czerwoną ale już nie ciągnie szef. DLa mnie z dwojga złego lepsze bóle po cesarce niż bóle porodowe Pieluch miałam chyba 3 sztuki w razie czego mąż ci przywiezie czyste ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- No to lindsley odpoczełaś nieźle. Mąż małego nie nosił?? |
|
|
|
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć. Nie krzyczcie za dłuuuuuugą nieobecność
![]() Lind zazdroszczę, że jesteście po chrzcinach to wszystko jeszcze przed nami spadam bo mała płacze Cytat:
Ja po CC normalnie myłam ranę mydłem i wodą tak mi kazali w szpitalu. Oczywiście po zdjęciu opatrunku. Rana szybko się zagoiła na dzień dzisiejszy wogóle jej nie czuję.
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun no to jeszcze tydzien i juz cie pewnie potna
Ja tez rany w ogole nie czuje i praktycznie mam niewidoczna blizne.Trzeba sie mocno przyjrzec zeby ja zobaczycLindsley czyli wiecej meczarni niz przyjemnosci z tego wyjazdu.Szkoda
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Was cały czas podczytuje, ale mam jakieś gorsze chwile, nie mam o czym tak naprawdę pisać, zqa to z miłą chęcią czytam co u Was
Martwię się cały czas mlekiem bo Dominiczka na noc woła więcej... Ale dziś o 5 ściągnęłam znów z 1 piersi 120ml Jak się zapasy skończą to zonk - będę musiała zrobić 50ml mieszanki. Ale już powoli chowam ambicje do kieszeni z wykarmieniem wyłącznie na piersi przez pół roku... Widocznie nie każdej kobiecie pokarm dostosowuje się do potrzeb dziecka jak to piszą w czasopismach... (chociaż nie powiem, jeszcze jestem pełna nadziei że odwlekę w czasie podanie mieszanki )Tak czytam Wasze ostatnie posty o CC i zazdroszczę Wam troszkę... Wiem, że gdybym wtedy podczas partych poprosiła o cesarkę - zrobiliby mi... (długie parcie bez rezultatów, słabnące skurcze, mało tlenu...). A tak? Mam taki uraz psychiczny taką blokadę.... Gabisun jeju jak to zleciało! Ja cały czas pamiętam jak zaszłaś w ciążę a tu już 37 tc Daj znać jak córeczka obrócona Aixa co tam u Ciebie? Jak się Twoja piękność chowa? ![]() Lecę bo córcia znudziła się i płaaaacz Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-08-13 o 08:15 |
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia a ja zazdroszcze SN.Jeszcze kilka m-cy i o nim zapomnisz,a o CC sie nie da (zrosty,blizna,niemoznosc wycwiczenia ladnego brzucha przez przeciety miesien...)
A jak z TZ ? lepiej ? Jestes dzielna mamuska i z pewnoscia uda ci sie jeszcze dlugo karmic cycem |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny a info odnośnie CC
Wieści z wizyty: Mała nieobrócona i już się nie obróci Aldii miałaś rację ![]() Boszzzz jak ja już się nie mogę doczekać mojego maleństwa ![]() Acha i jeszcze mam już krótką szyjkę i rozwarcie na luźny palec ciekawe czy dotrwam do tej wizyty ![]() I jeszcze jest bardzo drobna 2700, ale wszystko proporcjonalnie i w normie, przy mojej budowie to jak najbardziej ok, zwłaszcza, że sama urodziłam się z wagą 2400 ![]() Lind no szkoda, że nie odpoczęliście za bardzo, ale pierwsze wakacje już Michaś ma zaliczone ![]() Kakusiu trzymam kciuki za mleczko i tak długo karmiłaś Dominiczkę, chociaż wiem ile to Cię kosztowało No już niedługo z Lenką i Pomi będziemy mogły dawać rady nie tylko z teorii
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun nie denerwuj sie kochana
A jak dostaniesz skurczy,to na pewno bedziesz wiedziala,ze to to Trzymam kciuki zebys spokojnie dotrwala do cc.Nic sie nie martw waga malej,moja urodzila sie 2710
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle co ja bym bez was zrobiła
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z TŻ kiepsko... Tzn generalnie jest w kratkę. Ale dziś znów pokłóciliśmy się (przez tel.) znów przez Niego ryczę zero oparcia Dobre relacje, udana rozmowa będzie dla Niego wtedy kiedy przyznam Mu rację, kiedy zgodzę się z Nim i kiedy przystanę na Jego warunkach... Jak nie, to słyszę "No i widzisz? Nie da się z Tobą rozmawiać." To jest chore!Dominiczka wsumie nie dużo dopija z zapasów - jakieś 40-50ml. Ach byłabym szczęśliwa jakby mi się o tyle zwiększyła laktacja ![]() A powiedz mi, Ty swoją Lu dokarmiałaś czy odrazu przeszłaś na modyfikowane? Bo zastanawiam się jeśli musiałabym dokarmiać czy mogę kupić Jej mleko AR żeby mniej ulewała... Czy muszę to skonsultować z pediatrą? Gabisun faktycznie drobniutką będziesz miała Kingusie W porównaniu z moją Kluseczką to ponad 1kg różnicy ![]() Tak jak Ci Aldii pisała, skurczów nie da się przeoczyć Heh jak ja sobie przypomnę jak dzień przed porodem miałam wywoływanie (żel na szyjkę) i ruszyły mi wtedy skurcze (ku mojej radości zdecydowali się zostawić mnie na porodówce) - wręcz skakałam z radości, banan na twarzy mówię do TŻta "o właśnie mam skurcz! ", TŻ się mnie pyta "i nie boli Cię??" A ja mówię, że no boli ale przecież do wytrzymania i dalej banan na twarzy ![]() Skurcze osłabły, wieczorem kazali wrócić na patologię. Następnego dnia z samego rana kiedy odeszły wody i naprawdę się ZACZĘŁO toooo były skurczeee I teraz TŻ do tej pory się ze mnie śmieje z tego i porównuje moje skurcze porodowe a te "skurczyki" dzień wcześniej przy których się śmiałam Dziękuje za kciuki z mleczkiem |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia oj ten twój tż
ale mam nadzieję ,że w końcu dojdziecie do kompromisu. Teraz przechodzicie ciężki okres, jesteście zestresowani, a niestety najłatwiej wyładować się na kimś bliskim Jeszcze będzie dobrze, zobaczysz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Wiem, wiem, może panikuję

Ten jaśniutko brązowy śluz utrzymuje się cały czas, mam zapisany Duphaston. I mam pytanie do tych, które plamiły i przyjmowały leki: długo to może się utrzymywać? Za każdym razem jak go widzę, to zastanawiam się, jak to się dalej potoczy...
Nie wiem czy bede miala czas jutro zajrzec a we wt rano jedziemy nad morze
Jak dam rade to napisze jak to dzis bylo

ale ginka kazała się nie martwić 

jutro wizyta, ciekawe czy już ostatnia 

i tak długo karmiłaś Dominiczkę, chociaż wiem ile to Cię kosztowało
w ogóle co ja bym bez was zrobiła
Jak nie, to słyszę "No i widzisz? Nie da się z Tobą rozmawiać." To jest chore!
ale mam nadzieję ,że w końcu dojdziecie do kompromisu. Teraz przechodzicie ciężki okres, jesteście zestresowani, a niestety najłatwiej wyładować się na kimś bliskim